Koripallo.com

Susijengi EM-kisoissa 2022

Viestejä
2 336
Kun tuolla "Susijengin tulevaisuus, miten otetaan seuraava askel" -ketjulla on noinkin selkeä otsikko ja sitä myöten tähtäin jossakin kauempana tulevaisuudessa, niin ajattelin, että olisi järkevää tehdä taas vaihteeksi oma ketjunsa Susijengin arkipäivälle ja lähemmille tavoitteille & peleille (Susijengi 2018 -ketjua ei ollut, mutta Susijengi 2017 oli).

Nyt kun tämän kesän Susirinki on juuri julistettu lienee sopiva aika avata sellainen.

Tässä alkajaisiksi eilen nimetty leirilista copy-peistattuna Basket.fi:n sivuilta.

Susijengi, kesä 2019

AHONEN Roope * 187 cm * 1990 * free agent
AIDOO Fiifi 189 cm * 1996 * free agent
GUSTAVSON Andre * 192 cm * 1999 * Richmond (NCAA)
HIRVONEN Tuomas * 181 cm * 1996 * free agent
HOPKINS Shawn * 195 cm * 1995 * BC Nokia
HUFF Shawn * 198 cm * 1984 * Helsinki Seagulls
JAAKKOLA Tuukka * 207 cm * 1999 * Cal Poly (NCAA)
JANTUNEN Mikael * 204 cm * 2000 * Utah (NCAA)
KANERVO Antti * 192 cm * 1989 * free agent
KOIVISTO Mikko * 194 cm * 1987 * Salon Vilpas
KOPONEN Petteri * 194 cm * 1988 * Bayern München (GER)
KOTTI Tuukka* 205 cm * 1981 * Helsinki Seagulls
LINDBOM Carl * 206 cm * 1991 * free agent
MADSEN Alexander* 207 cm * 1995 * CB Gran Canaria (ESP)
MAXHUNI Edon * 186 cm * 1998 * free agent
MURPHY Alex * 206 cm * 1993 * free agent
MURPHY Erik * 208 cm * 1990 * free agent
NENONEN Juho * 202 cm * 1987 * Salon Vilpas
NUUTINEN Matti * 200 cm * 1990 * CB Oviedo (ESP)
OJALA Matias * 199 cm * 1989 * Kataja Basket, Joensuu
PALMI Topias * 194 cm * 1994 * Kataja Basket, Joensuu
RAITANEN Remu * 204 cm * 1997 * San Francisco (NCAA)
SALIN Sasu * 191 cm * 1991 * Unicaja Malaga (ESP)
SEPPÄLÄ Ilari * 188 cm * 1993 * Helsinki Seagulls
TAHVANAINEN Ville * 193 cm * 2000 * Bradley (NCAA)
VALTONEN Elias * 199 cm * 1999 * Arizona State (NCAA)
VENTONIEMI Henri * 207 cm * 1995 * free agent
WAXLAX Ricky * 195 cm * 1999 * Helsinki Seagulls
WILSON Jamar * 185 cm * 1984 * free agent

Päävalmentaja Henrik DETTMANN
Valmentaja Jukka TOIJALA
Valmentaja Lassi TUOVI
Valmentaja Mikko LARKAS
Valmentaja Jussi HIRVONEN
Fysioterapeutti Atso LIESMALA
Fysioterapeutti Jarkko AHO
Huoltaja Jussi LAUKKONEN
Lääkäri Aleksi KALLIONIEMI
Joukkueenjohtaja Mika MÄKELÄ

Loppukesästä Susijengi pelaa muutaman harjoituspelin MM-kisoihin valmistautuvia maita (Liettua x 2, Serbia ja Venäjä) vastaan ja sitten marraskuussa alkaa itse EM-karsinta (EM-karsintojen lohkojako arvotaan 22.7.).
 
Viestejä
2 336
Mielenkiintoista myös se, että karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa neljän sijaan. Pelejä siis tiivistetään.

Seuraava kysymys onkin, onko päätöksen takana jokin diili tai diilinpuolikas Euroliigan kanssa ja helpottaako se siis Euroliigapelaajien saamista mukaan useampaan peliin? Vai onko kyseessä vain jokin FIBA:n oma moka jonka takia pelejä ei päästäkään pelaamaan vielä marraskuussa?
 
Viestejä
4 104
Sasu siis Teneriffalle ja joukkue pelaa FIBA:n Mestareiden liigaa. Matsien määrä taitaa olla suunnilleen sama kuin viime vuonnakin EuroCupissa.

Eikös aiemminkin ollut kaksi peliä per ikkuna? MM-karsinnoissahan oli erilainen sapluuna kuin EM-karsinnoissa. Nyt joukkueita on neljä per lohko, joten ikkunoitakin on kolme.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 336
Salin jatkaa huipulla. Basket.fi:n jutun mukaan Malagakin olisi ollut kiinnostunut jatkamaan sopparia ja muualtakin oli tullut tarjouksia. Hyvä Sasu!


Saapa nähdä, millä strategialla Susijengin johtoporras lähestyy syksyn Susijengin 80-vuotisjuhlaturnausta. Onko kyseessä:

* Juhlaturnauksen arvoinen tilaisuus ja Suomikoriksen näyteikkuna jolloin kaikki parhaat pelaajat - ja kuumimmat nuoret - tuodaan yleisön eteen (jos Markkanen sattuisi olemaan Suomessa, niin rosteriin vaan!).

* Susijengin tulevaisuutta pohjustavia pelejä joissa annetaan totutun ydinjengin lisäksi esim. Universiadeissa hyvin pelanneille nuorille pelaajille mahdollisuus kokeilla pelaamista astetta kovempia vastustajia vastaan (esim. Gustavson, Raitanen).

* Ensisijaisesti treenipelejä alkavia EM-karsintoja silmälläpitäen, jolloin peluutetaan ensisijaisesti tai ainoastaan niitä pelaajia joiden katsotaan varmimmin olevan EM-karsintapelien kokoonpanossa (joukkueeseen ei oteta yhtään NCAA-pelaajaa ja Salin & Koponenkin pelaa korkeintaan hajaminuutteja koska heidän varaan ei voida laskea Euroliigan vuoksi).
 
Viestejä
2 336
Viestejä
2 569
1563794938736.png


Seuraavien EM-kisojen lohkoarvonta on nyt tehty, ja homma meni näin. Eli Suomen lohkossa on Susijengin lisäksi Serbia, Georgia sekä joku kolmikosta Sveitsi, Portugali ja Islanti. Serbia on tietenkin superkova ja Georgiakin suhteellisen kova vastustaja. Noista kolmesta muusta sanoisin, että Islanti olisi se hankalin vastustaja. Homma menee siis niin, että jokaisesta lohkosta kolme parasta etenee kisoihin, paitsi jos lohkossa on isäntämaa, jolloin isäntämaan lisäksi kisoihin pääsee kaksi muuta maata. Eli Suomen lohkosta Georgia etenee kisoihin varmuudella, ja on myös täysin selvää, että Serbia ei tule kompuroimaan tässä lohkossa. Kaiken kaikkian Suomella on mielestäni hyvät saumat päästä kisoihin.

The three highest-placed teams from each group, except the groups which include the FIBA EuroBasket 2021 hosts, will qualify for the FIBA EuroBasket 2021. For the groups containing the FIBA EuroBasket 2021 hosts, the host and the two other highest placed teams will qualify for the FIBA EuroBasket 2021. Seedings confirmed ahead of FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers Draw
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
726
Jälleen kerran järjetön karsintasysteemi. Nyt Suomen lohkossa oleva Georgia pystyy vaikuttamaan paljon siihen kolmanteen jatkoonmenijään, varmana jatkajana joka tapauksessa. Serbia voittaa lohkon eli Suomi vs Islanti, koska eiköhän se Islanti sieltä tule lohkoon. Suomi vuorevarmasti halutaan kisoihin fanistonsa takia, jotkut taas voi pitää suomea vaarallisena kisavastustajana. Varmat kisamaat voi lohkoissaan pahimmillaan tehdä 4 pisteen ratkaisevan eron.

Suomen on 100% pakko päästä kisoihin, ellei niin tapahdu niin saavutettu arvostus ja seuranta häipyy kuin pieru saharaan.
 
Viestejä
2 291
Ihan hyvä lohko. Georgia tosin taitaa olla niitä maita, jotka leimaa sukkelaan uusia passeja jenkeille joita joukkueeseen kaivataan.
 
Viestejä
2 569
Ihan hyvä lohko. Georgia tosin taitaa olla niitä maita, jotka leimaa sukkelaan uusia passeja jenkeille joita joukkueeseen kaivataan.
On kyllä just niitä maita. Onneksi niitä kansalaistettuja pelaajia (lue ostojenkkekjä) saa olla vain yksi kappale kerrallaan. Esim. tämän hetkinen on Michael Dixon, 2015 EM-kisoissa Jacob Pullen, 2013 Ricky Hickman (Lahden poika) kun taas 2011 oli MarQuez Haynes. NBA-veteraani Shammond Williamskin oli joskus Georgian porukassa. Mutta onhan Georgiallakin omasta takaa tosi kovia kavereita kuten Shermadini ja Shengaila.

Lohko olisi voinut olla vähän helpompi, mutta kyllä Suomi tuosta kisoihin pääsee.
 
Viestejä
2 461
Eli Suomen lohkosta Georgia etenee kisoihin varmuudella, ja on myös täysin selvää, että Serbia ei tule kompuroimaan tässä lohkossa. Kaiken kaikkian Suomella on mielestäni hyvät saumat päästä kisoihin.

No olisihan se suorastaan ihan käsittämätön pohjanoteeraus, jos Suomi ei tuosta lohkosta pääsisi jatkoon.

Jälleen kerran järjetön karsintasysteemi.

Suorastaan ihan idioottimainen systeemi, kun isäntämaatkin ovat mukana vaikka niillä ei ole mitään panosta. :rolleyes:Eikö niitä nyt vaan olisi voinut jättää pois häsläämästä joukosta. Mutta tuskin Georgiakaan pelaa parhailla pelaajillaan näitä "karsintoja", varsinkaan vieraspelejä. Vaan nämä ovat varmaan enemmän sellaista harjoittelu- ja kokeilupelejä. Mahtaakohan edes Georgian parhaat pelaajat jaksaa lähteä ollenkaan pelaamaan tällaisia höntsäpelejä pitkillä lennoilla Suomeen tai Islantiin kesken kauden?
 
Viestejä
4 104
Vaikea kyllä löytää järkevää perustelua sille, että nuo isäntämaatkin ovat karsinnoissa mukana. Pelituntuma lienee se FIBA:n saunaillassa keksitty selitys.
 
Viestejä
2 534
Vaikea kyllä löytää järkevää perustelua sille, että nuo isäntämaatkin ovat karsinnoissa mukana. Pelituntuma lienee se FIBA:n saunaillassa keksitty selitys.
Naisten karsinnoissa isäntämaat ovat poissa. Miesten karsinnoissa kaikki ottelut vaikuttavat kisoihin pääsemiseen (naisten karsinnoissa ottelutulokset lohkonelosia vastaan pyyhitään pois).
 
Viestejä
2 569
Naisten karsinnoissa isäntämaat ovat poissa. Miesten karsinnoissa kaikki ottelut vaikuttavat kisoihin pääsemiseen (naisten karsinnoissa ottelutulokset lohkonelosia vastaan pyyhitään pois).
Tämä on mielestäni linjassa FIBA:n toiminnan kanssa noin yleisemminkin. Tuntuu että toiminnassa ei ole juurikaan mitään selkeätä punaista lankaa, ja näitä karsintasysteemejä ja muita muutetaan jatkuvalla syötöllä. Tuntuu, että nytkin on päätetty kokeilla tällaistakin nokkelaa asiaa, että isäntämaat on laitettu karsintoihin pelaamaan harjoitusotteluita ihan vaan huvikseen.
 
Viestejä
1 902
– Voisi hyvällä syyllä sanoa, että kovin mahdollinen lohko. Henrik Dettmann kiteytti tiedotteessa.


Eiköhän se ole aivan sama mitä ja ketä sieltä ois arvottu, niin tuollaista kommenttia sieltä Dettmannilta nykyään tuntuu tulevan aina. Joojoojuujuu kaikki on kovia, taso nousee jatkuvasti maailmalla ja Suomi ei saa parhaita mukaan. Suomi ei varmaan lähtis ennakkosuosikkina edes Viroa vastaan, jos Dettmannilta kysytään.

Ollaan siis tyytyväisiä jos oltiin aika lähellä pääsyä EM-kisoihin.
 
Viestejä
2 336
Aika mielenkiintoinen Susijengi lähtee treenipeleihin Liettuaa ja Serbiaa vastaan.

Kysyin itse tuolla hiukan aiemmin miten joukkueenjohto lähestyy tulevaa juhlaturnausta ja samaa voi toki kysyä tästä näidenkin pelien kokoonpanosta. Eli koitetaanko kerätä kasaan juuri nyt paras mahdollinen joukkue (ajattelin epätodennäköiseksi, paitsi ehkä juhlapeleihin kassamagneetti-näkökulmasta), laitetaanko pääomaa kasvamaan vähän pidemmällä tähtäimellä ja annetaan nuorille sudenpennuille kokemuksia todella hyviä pelaajia vastaan (pidin tätä edellistä todennäköisempänä) vai tähdätäänkö tiukasti jo EM-karsintajoukueen pelaajien testaamiseen ja treenauttamiseen (oletin todennäköisimmäksi)?

Tuossahan on se kiinnostava puoli, että toinen ja kolmas tavoite on hiukan ristiriidassa keskenään: monet nuoret lähtee talveksi rapakon taakse NCAA:han ja niiden peliaika näissä peleissä on EM-kisakandidaateilta pois ja kääntäen.


Huomio 1

Käytännössä kaikki isommat "konkari-eurostarat" puuttuvat joukkueesta: Koponen, Salin, Wilson ja E. Murphy ovat poissa rivistä. Ja ehkä vähän pienemmänkin tähtikaliberin eurokonkarit kuten Nuutinen ja Ahonen

Huomio 2

Kotimaiset duunarikonkarit on puolestaan hyvin edustettuina: Kotti, Huff, Kanervo, Koivisto ja Nenonen kaikki pelaa (NB. 3xSeagulls + 2xVilpas).

Huomio 3

Jonkinlaisessa nosteessa olevat, hiukan nuoremman polven europelaajat on käytännössä Madsenia lukuunottamatta kaikki mukana (mikä lie syy Madsenin poissaoloon?): Seppälä, Lindbom ja Palmi - sekä periaatteessa mahdollisesti tähän ryhmään laskettavissa oleva Alex Murphy (jos pysyisi terveenä niin voisi olla nostetta).

Huomio 4

Nuoria on todellakin jengissä mukana. Jo käytännössä paikkansa vakiinnuttaneen ja Amerikkoihin lähtevän Jantusen lisäksi jengissä on mukana NCAA-pelaajat Valtonen, Gustavson ja Pöllä (!) sekä kotimaasta syksyyn ponnistavat Edon Maxhuni (ehkä kotimaasta, ehkä ei) ja Aapeli Alanen.


Hieno homma, että nuoret pääsee kokeilemaan.

Tosin Dettmanin kommentti oli sinänsä mielenkiintoinen (kun siis lähdetään jengillä jonka kaikki ykköspelaajat puuttuu): "Meille tarjoutuu mahdollisuus kohdata kaksi joukkuetta maailman kärjestä heidän kotikentällään. Näissä otteluissa on tarjolla arvokasta oppia, joista ammentaa kollektiivista itseluottamusta jatkoon". Aika hyvällä itseluottamuksella ollaan näköjään menossa kun juniorit lähetetään hakemaan itseluottamusta Liettuan ja Serbian kohtaamisesta. :cool:

Basket.fi:n juttu: Susijengi Liettuaan ja Serbiaan horjuttamaan jättiläisiä
 
Viestejä
1 902
Wikipediasta bongasin, Biggest win Lithuania 112–9 Finland (Kaunas, Lithuania; 27 May 1939). Tänään samanlaiset numerot?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös