Koripallo.com

Susiladyes - tulevaisuus?

Viestejä
2 534
Toivotaan ettei valmennusjohto joudu käyttämään vastaavia tekstejä kovin pitkään jatkossa pelaajia motivoidessaan.
Olen samaa mieltä. Tsemppiä valmennusjohdolle.

Minun tekstejä ei todellakaan kannata lainata kenenkään motivointiin, koska olen siinä motivoinnissa tosi huono.... Käyn parhaillaan motivoinnin kurssia, joten ehkä myös tekstini paranee tulevaisuudessa myös tällä osa-alueella.
 
Viestejä
279
Suuri ongelma tulevissa otteluissa lienee koriteko: Lahtisen ja Bejedin poissa ollessa luontaisia takamies-skooraajia on vain L-L L. Pitkistä Kalin ja Äijänenkin on usein pelannut n. 20 min ja yrittänyt heittää 1-2 kertaa. Eli kuka tekee pisteet, kun Kuierkaan tuskin yksin 30 pinnaa tekee? Koskimies ,sekä nyt paluun tekevät Pirttinen ja Tulonen omavat heitto - ja ajouhkaa, mitä Kalinilla, Pelanderilla tai Äijäsellä harvoin näkee.
Näin vähän kävikin
 
Viestejä
676
Tappio tulee kun Äijänen,Kalin ,Sandvik ja Holopainen pelaavat yht. 45 min ja tekevät yht 2 pinnaa. Vähän on ihmetyttänyt kritiikitön hehkutus Holopaisen Islannin nykyisen 2. divaritason koriteosta. Kalinin peli oli kuin ennustin 0 heittoyritystä
Eli neljä isoa pelaajaa, yhteensä 2 pistettä ja 6 levypalloa ja peliaikaa näillä yli 47 minuuttia. Heittoyrityksiä 12 kpl, näistä 1 sisään. Kukaan ei heittänyt yhtäkään vapaaheittoa. Jos tässä tosiaan on Salmisen mukaan urheilullisia pelaajia, niin...

Tuota naisten maajoukkueen ottelua areenasta katsoessa tuli mieleeni viisi kysymystä:
1. Missä on se mainittu urheilullisuus? Vai näyttääkö TV, jotain toisin?
2. Mikä on HBA:n rooli suomalaisen naiskoripalloilun kehittämisessä? Tulokset?
3. Maksaako koripalloliitto HBA:n toiminnasta? (jos maksaa, niin mistä?)
4. Tukeeko naisten korisliiga/valmennus naisten maajoukkuetoimintaa? (yksilövalmennus, parempia pelaajia?)
5. Miksi Pekka Salminen on naisten maajoukkueen päävalmentaja? (paljonko vielä eläkeikään?)

Olihan tuo päivän kamppailu huono esitys, suomalaisen naiskoripalloilun lippulaivalta.
Kadehdittavaa oli TV-kommentaattorin positiivisuus. Hienoa.
Ihmettelen, myös sitä, että basket.fi- sivustoilla on aika-ajoin hirveä hehkutus naispelaajiemme edesottamuksista ulkomailla, mutta kotimaata edustaessa tulokset ovat aika onnettomat. Onko vika pelitavassa vai jossain muualla? Pelaako naisten maajoukkueessamme todellakin Suomen parhaat pelaajat?
Vai valitseeko Salminen maajoukkueen, missä yhtenä kriteerinä on HBA?

Tuossa on kyllä viisi hyvää kysymystä. Tuota ykköskysymystä jo vähän tuossa yläpuolella sivuttiin ja samaa voisi kysyä myös muiden kuin isojen pelaajien osalta. Jos kriteerinä oli urheilullisuus, niin missä se näkyy? Kiintiöpelaajat, ei sellaisia saisi olla lainkaan, tuli valmentaja sitten mistä organisaatiosta tahtoo.
Kolmos kysymykseen voisi yhtyä myös ja se liittyy kakkoskysymykseen. Neloskysymykseen vastaus on varmaan, että jos ovat muistaneet käydä Assist centerissä opeissa, niin varmasti tukee.
Viitoseen voisi sanoa, että mitä pikemmin, sen parempi olisi saada naisten maajoukkueelle kunnon valmentaja.

Vielä voisi tuohon vitoseen liittyen todeta, että hyökkäyskuviot loistivat poissaolollaan (valmentaja) ja ilmeisesti ennakkosuunnitelmat eivät aivan vastanneet edes Belgian pelaavaa kokoonpanoa. Tai siltä näytti, että ei kyllä tiedetty, mitä tietyt pelaajat tekevät kentällä. Laiska puolustus, jossa annetaan hyvien heittäjien ottaa heittoja lankeaa myös valmentajan piikkiin. Ei yksi Awak tee kesää, jos koko muu toiminta on täyttää sitä itteään. Suomen naiskoripallo ansaitsisi parempaa ja myös pystyisi parempaan. Tulppa nimeltä Salminen nyt vain pois remmistä, jolloin maajoukkue saattaisi saada tosiaan enemmän pelaajia, joista valita. Jopa sitä urheilullisuutta lisää. Belgia on parempi joukkue ja sen haastaminen tuolla kokoonpanolla on vaikeaa, mutta ilman taktista osaamista se on mahdotonta, kuten nähtiin.
 
Viestejä
1 168
Heitän ilmoille yhden näkökannan koska mielestäni Pekka ansaitsee erityistä kiitosta yhdestä asiasta.

Se mikä Pekan tekemisessä on ollut erityisen tärkeää ja ansiokasta, on naisten maajoukkuetoiminnan arvon nostaminen liiton sisällä. Aikaisemmin ennen Dettmann - Salminen yhdistelmän aikakautta naisten mj oli melko pahasti sivuraiteilla. Nyt toimintaan panostetaan ja siihen suhtaudutaan toisella tavalla vakavasti.

Tajusin juuri ettei ole tullut koskaan sanottua tuota Pekalle itselleen päin naamaa. Pitääpä muistaa antaa kiitos miehelle itselleen.

Eilisestä pelistä sen verran, että mä olin kohtalaisen tyytyväinen peliesitykseen - ennakko-odotukset huomioon ottaen. Belgia on vaan niin älyttömän paljon meitä edellä, että eron kurominen kestää tovin jos toisenkin.
 
Viestejä
726
Jos tuo Meesseman on aivan naisten koriksen maailman huippua, niin Awak on jo siellä. Ketjussa on ollut ihmettelyjä urheilullisuudesta ja nimenomaan sen puutteesta ja täsmälleen sama huomio. Ei minusta Belgiakaan kyllä kummoiselta näyttänyt. Naisten joukkuepalloilujen taso on uskomattoman huono, naisurheilu taas ei ole uskomattoman huonoa vaan joissain lajeissa uskomattoman hyvätasoista. Esim. naisten maratonin maailman ennätys on 2,14, kautta aikain 5 suomalaista miesjouksijaa on kyennyt alittamaan sen ajan ja joukon ennätysmies voitti euroopan mestaruuden ja hänellä 3 minuuttia kovempi ennätys mitä naisten maailman ennätys. 42 km eli siinä on aikaa repiä karmeita eroja. Tämä ei ole pelkästään koripallon ongelma vaan yleisesti koskee kaikkia joukkuelajeja, ero miesten vastaavaan on järkyttävä mutta se on sitä myös moneen muuhun naisten urheiluun.
 
Viestejä
405
Ukrainalla on yksi pelaaja, joka pelaa koripalloa vähän niin kuin miesten peleissä pelataan. Muilta osin voisi olla aika tasaista.
 
Viestejä
2 534
Pidin erityisesti siitä miten pelaajat käyttivät saamansa minuutit. Voi hyvinkin olla, että tämä ottelu oli Vesiluoman viimeinen maajoukkueessa. Nyt tiedetään, että hän tuo mukana ollessaan 10p ja häijyä puolustamista.

Aarnisalo pelasi ensimmäisen aikuisten maajoukkuepelin ja onnistui puolustuspäässä. Hän sai kättään väliin syöttöihin ja pääsi skriineistä läpi. Aarnisalon suorituksessa minua erityisesti huolestutti pallonmenetys Iagupovalle. Aarnisalo tiesi, että hän joutuu Iagupova prässäämäksi, mutta jostain syystä hän ei ollut siihen valmistautunut riittävän hyvin. Aarnisalo alkoi pelleilemään Iagupovan kanssa ja menetti pallon lähellä koria, josta Iagupovalle helpot pisteet. Toivottavasti hän ei enää koskaan menetä Iagupovalle palloa samalla tavalla ja hän olisi seuraavalla kerralla paremmin valmistautunut.

Joukkueen henkinen kovuus alkaa olla sillä tasolla millä sen kuuluukin olla. Parketilla oli joukkue, joka poistui sieltä pää pystyssä. Pelaajat pelasivat Suomelle eivätkä itselleen. Olen aivan varma, että nämä Belgiat ja Ukrainat tulevat vielä kaatumaan!

EDIT:
Ukraina oli Suomea parempi levypalloissa. Hämmentävää oli, että Suomi pelasi pienellä viisikolla vaikka isoja pelaajia oli käytettävissä. En ymmärrä miksi Suomen peluutus tänään suosi pienempiä pelaajia. Käsittääkseni noita noin 190cm pelaajia on saatavilla vähän (Pelander 190cm, Tulonen ja Äijänen 189cm)? Siitä syystä en ymmärrä miksi heitä ei peluuteta nykyistä enemmän? Onko kenelläkään seltitystä tähän asiaan?

Suomalaisesta naiskoripallosta kirjoitetaan paljon. Työpaikkani kahvitaukokeskusteluissa on puhuttu naiskoripallosta. Ihmiset tietävät paljon maajoukkuepelaajia ja osa seuraa naiskoripalloa jonkin verran. Kehitettävää on edelleen siinä miten koripalloihmiset itse puhuvat lajistaan. Nykyään laji-ihmiset puhuvat koripallosta aiempaa positiivisempaan ja toiveikkaampaan sävyyn.

Minua erityisesti vihastutti (*##€&#?!) se tyyppi, joka oli kommentoimassa Ukraina ottelua. Älkää enää puhuko mistään 90-luvusta, koska nyt eletään vuotta 2021!

Tiedän parketille on ilmestynyt uusia ihmeellisiä viivoja. Nykyään ne pallot ovat jostain syystä oranssin värisiä vaikka niiden väritys oli aiemmin sinipunavalkoinen. Kysyin asiasta 5-vuotta sitten Kerilahdelta ja hän ystävällisesti opasti minua, että nämä muutokset ovat olleet voimassa jo pidemmän aikaa. Tervetuloa 2020-luvulle!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 883
Mitäs on seuraavaksi naisilla edessä? Onko jotain karsintapelejä nyt tulossa vähään aikaan? EM-kisat nyt kesällä, minkä jälkeen Tokio. 2022 on koriksen naisten mm-kisat. Näihin 22 kisoihin tuskin karsitaan samalla tavalla kuin miehissä vaan suoraan em-kisoista parhaat euroopan maat pääsevät kisoihin. Joten onko nyt luvassa leiritystä harjoituspeleineen kunnes alkaa karsinnat 2023 EM-kisoihin?
 
Viestejä
2 534
Mitäs on seuraavaksi naisilla edessä? Onko jotain karsintapelejä nyt tulossa vähään aikaan? EM-kisat nyt kesällä, minkä jälkeen Tokio. 2022 on koriksen naisten mm-kisat. Näihin 22 kisoihin tuskin karsitaan samalla tavalla kuin miehissä vaan suoraan em-kisoista parhaat euroopan maat pääsevät kisoihin. Joten onko nyt luvassa leiritystä harjoituspeleineen kunnes alkaa karsinnat 2023 EM-kisoihin?
FIBA_WomensBasketball_TIMELINE_04
Tuossa kuvassa (kts. ylläoleva linkki) on marraskuun alkuun (7-15.11.2021) merkitty karsintaikkuna vuoden 2023 EM-kisoihin.
 
Viestejä
726
Awak käytti kansainvälisen näyttöikkunansa loistavasti, tänään 30 pistettä ja molemmissa matseissa teki koko ottelun suurimman pistemäärän. Suomen pisteistä Awak teki 41%. Puhutaan 19 vuotiaasta ja olisi oikeastaan todella kummallista ellei pelaisi jo kesällä siellä wnba:ssa, veikkaisin kyllä myös ykkösvarausta. Maajoukkueen mahdolliset arvokisapaikat on sitten aivan toinen asia, hienoa että ainakin vielä osallistuu karsintoihin.

Erinomainen kommentaattori ylellä, ihmettelen ellei ollut joku aivan joukkueen sisältä.
 
Viestejä
1 883
Todennäköisesti jatkossa ainakin jenkeissä pelaavat kuten Kuier ja Lahtinen eivät ole saatavilla karsintoihin. Se on sinänsä harmi koska auttaisi joukkuetta kovasti.
 
Viestejä
2 534
Awak käytti kansainvälisen näyttöikkunansa loistavasti, tänään 30 pistettä..... Puhutaan 19 vuotiaasta ja olisi oikeastaan todella kummallista ellei pelaisi jo kesällä siellä wnba:ssa, veikkaisin kyllä myös ykkösvarausta.....
Kuierin pitäisi eniten kehittyä puolustuspelaamisessa. Toivon, että hänet varataan mahdollisimman korkealla numerolla ja että hän pääsisi pelaamaan sinne mahdollisimman pian.

Mikäli Kuierin varausnumero olisikin matalampi tai jos hän ei sinne WNBA-varauksesta huolimatta pääse pelaamaan niin se voisi selittyä hänen puolustuspelin puutteilla. Näitä puutteita on esimerkiksi, että hän on helposti jujutettavissa siellä puolustuspäässä. Kuierilla on paljon myös vahvuuksia, joita ei välttämättä osata arvostaa siellä WNBA:ssa kuten tuo pallon ylöstuontitaito.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
726
Kuierin pitäisi eniten kehittyä puolustuspelaamisessa. Toivon, että hänet varataan mahdollisimman korkealla numerolla ja että hän pääsisi pelaamaan sinne mahdollisimman pian.

Mikäli Kuierin varausnumero olisikin matalampi tai jos hän ei sinne WNBA-varauksesta huolimatta pääse pelaamaan niin se voisi selittyä hänen puolustuspelin puutteilla. Näitä puutteita on esimerkiksi, että hän on helposti jujutettavissa siellä puolustuspäässä. Kuierilla on paljon myös vahvuuksia, jota ei välttämättä osata arvostaa siellä WNBA:ssa kuten tuo pallon ylöstuontitaito.
Kun näissä molemmissa vastustajissa oli nyt sitten ilmeisesti aivan euroopan parhaimpia pelaajia vastassa, selvästi huonommassa joukkueessa ainakin pisteiden valossa Awak otti "yllätysvoiton". Tälläinen ainakin omasta mielestä paistaa tilastoista selkeästi läpi, yleensähän selvästi huonomman joukkueen tähtipelaajan pitäisi pysyä pimennossa eikä sitä silti katsottaisi negatiivisena asiana. Jenkkien yksilöarvostuksessa juuri tälläisten luulisi näyttelevän juuri sitä mitä haluavat. Todennäköisesti hänen olettaisi joutuvan johonkin huonoimpiin joukkueisiin ja nämä matsihan juuri peilasi sitä. Euroopassakin voisi olettaa seuranvaihtoa kauden päätteeksi kaikkein kovimpiin ympyröihin. Tuntuisi oudolta hyssytellä yhtään, Markkasenkin ratkaisu vaikuttaa oikealta.

Maajoukkueen kannalta muiden pelaajien kehittyminen olisi parempi suunta kuin se että ajatellaan että Awak tekisi 40 tai 50 pistettä matsissa. Voihan se niinkin olla ja sillä päästä kisoihin. Joka tapauksessa Suomella on nyt pelaaja joka voi olla joka kerta ottelun paras pelaaja ja tottakai sellainen parantaa joukkueenkin mahdollisuuksia.

Niin se kommentaattori on tietenkin makuasia, minusta hän oli 10+. Niin paljon tuli nippelitietoa että itse ainakin nautin. Yleensäkin suuntaus tuohon suuntaan on erittäin hyvä, koriksessa yle on onnistunut muutenkin ja asiantuntevaa.
 
Viestejä
11
Aarnisalo pelasi ensimmäisen aikuisten maajoukkuepelin ja onnistui puolustuspäässä. Hän sai kättään väliin syöttöihin ja pääsi skriineistä läpi. Aarnisalon suorituksessa minua erityisesti huolestutti pallonmenetys Iagupovalle. Aarnisalo tiesi, että hän joutuu Iagupova prässäämäksi, mutta jostain syystä hän ei ollut siihen valmistautunut riittävän hyvin. Aarnisalo alkoi pelleilemään Iagupovan kanssa ja menetti pallon lähellä koria, josta Iagupovalle helpot pisteet. Toivottavasti hän ei enää koskaan menetä Iagupovalle palloa samalla tavalla ja hän olisi seuraavalla kerralla paremmin valmistautunut.

Suomi pelasi kokonaisuudessaan hienon pelin. Puoliajan jälkeen suoritukset sen kuin paranivat.

En olisi kovin huolissani Aarnisalon menetyksestä. Ensimmäinen naisten maaottelu, jännitys ja vastassa yksi maailman parhaista. Menetys oli mielestäni ennemmin harmillinen, koska Iagupova ei ollu puolustanut pointteja aikaisemmin. Vasta kun debytantti tuo palloa on hän prässäämässä.

Muuten Aarnisalolta mallikas, historiallinen peli, ja Awakilta tulevana WNBA tähtenä mallisuoritus!
 
Viestejä
2 534
.....
En olisi kovin huolissani Aarnisalon menetyksestä. Ensimmäinen naisten maaottelu, jännitys ja vastassa yksi maailman parhaista. Menetys oli mielestäni ennemmin harmillinen, koska Iagupova ei ollu puolustanut pointteja aikaisemmin. Vasta kun debytantti tuo palloa on hän prässäämässä.
....
On asioita, joita tapahtuu harvoin ja ne ovat yllättäviä. Sitten on asioita, jotka ovat ennakkoon tiedossa. Moni on huomannut esimerkiksi, että aurinko nousee joka päivä. Iagupova olisi pitänyt olla sellainen ennakkoon tiedetty tapaus.

Jokaisen nykyajan suomalaisen maajoukkuepelinrakentajan pitää tietää kuka on Iagupova. Suomi on pelannut EM-karsinnoissa Ukrainaa vastaan jo monta kertaa. Iagupova on tehnyt tuon saman tempun jo kaikille Suomen pointeille eli yhteensä kymmeniä kertoja.

Se, että Aarnisalo ei tätä seikkaa tiennyt tai ei ollut siihen valmistautunut on hälyttävää. Onko kyseisellä pelaajalla vielä vääränlainen asenne, joka hioutuu sitten ajan myötä parempaan suuntaan? Joka tapauksessa, Suomi-paita päällä EM-karsinnassa pitää olla jo valmiina ajateltuna "parempi suunnitelma" mitä teen tuossa tilanteessa.

Iagupova on maailman paras tuossa tilanteessa. Voi hyvinkin olla, että maailman paraskaan suunnitelma ei olisi onnistunut tuossa tilanteessa, jos pelaajan kyvyt eivät olisi riittäneet sen toteuttamiseen. Aarnisalon ei pidä missään nimessä unohtaa tuota tilannetta vaan ottaa oppiksi (yksikään suomalaispelinrakentaja ei ole muuten vielä sitä tehnyt).

Oppia saa kysymällä esimerkiksi toiselta pelaajalta tai toiselta valmentajalta. "Minulla on Iagupova prässäämässä miten selviän tuosta tilanteesta"? Tavoitetilanne minun mielestä pitäisi olla, että keskellä yötä herätettäessä jokainen maajoukkuepelaaja osaa kertoa mitä tuossa tilanteessa tekisi, mutta ovelana ei sitä kerro kenellekkään.

Mikäli pelaaja haluaa kehittyä "Iagupovan kestäväksi" niin myös internet on täynnä kaikenlaisia asiaan liittyviä "oma apu" -kursseja. Kehitystä ei tapahdu, jos pudistaa olkapäitään ja toteaa "ei voi mitään'...

EDIT:
Nyörimmät anteeksipyynnöt Aarnisalolle ja koko joukkueelle sekä koko Suomi koripallolle! Nostan itse käden ilmaan virheen merkiksi tässä asiassa. En ajatellutkaan sitä vaihtoehtoa, että luultavasti tähän Iagupovan prässiin olikin ehkä valmistauduttu ja varauduttu. Hyvä Suomen valmennusjohto! Seuraavaa kertaa varten tarvitaan sitten parempi suunnitelma...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
279
Mitäs on seuraavaksi naisilla edessä? Onko jotain karsintapelejä nyt tulossa vähään aikaan? EM-kisat nyt kesällä, minkä jälkeen Tokio. 2022 on koriksen naisten mm-kisat. Näihin 22 kisoihin tuskin karsitaan samalla tavalla kuin miehissä vaan suoraan em-kisoista parhaat euroopan maat pääsevät kisoihin. Joten onko nyt luvassa leiritystä harjoituspeleineen kunnes alkaa karsinnat 2023 EM-kisoihin?
Todella ihmettelen pitkien peluutusta, 4 pisimmästä 1 aloitusviisikossa, ja usein muutenkin ,jolloin vastustajan 4.paikan pelaajaa vartio Holopainen tai Sandvik.Lisäksi takamiehetkin vastustajalla ainakin fyysisemmät.
 
Viestejä
31
Mielestäni Suomelta hyvä toka puoliaika ja paljon arvokkaita kokemuksia tulevaisuutta ajatellen.

Isommat pelaajat pelasivat varmaan vähemmän sillä taktisena tavoitteena oli juosta ja pitää tempoa yllä, kun vastassa joukkue jossa monella pelaajalla isot minuutit. Tässä tuskin Tulonen, Äijänen tai Pelander olisi ollut hirveän hyvä.

Suomelta hyökkäyksessä pitäisi saada lisää roolia ja paikkoja myös muille, Esim Sandvik joka puolusti Jagupovaa erittäin hyvin ei puolestaan ollut hyökkäyksessä hirveästi muuta roolia kuin liikuttaa palloa ja juosta settejä.

Suomi onnistui mielestäni aika hyvin Jagupovan pysäyttämisessä hetkellisesti. Koskimies ja Sandvik jakoivat sen roolin hyvin. Koskimies osittain hieman jäljessä mutta muut auttoivat.

Ja tuskin tuo Aarnisalon menetys oli niin vaarallinen... tuossa pitäisi toisenkin takamiehen tulla auttamaan. Mutta olihan Lehtoranta ja menetti heti ottelun alussa saman laisessa tilanteessa pallon Jagupovalle.

Nytt sitten taas aika katsoa eteenpäin ja lähteä kehittymään. Olen ymmärtänyt että seuraavat karsinnat ovat EM kisoja 2024 varten. Toivotaan että niissä tulisi lisää voittoja ja saataisiin mahdollisuus päästä lähemmäs kisapaikkaa. Mutta niin kauan kun kisoihin pääsee 16 joukkuetta se tulee olemaan haastavaa. Uskon että mikäli otettaisiin 24 joukkuetta niin mahdollisuudet olisivat jo aika suuret.

Mutta hyvä asia hän on se että mikäli Awak Kuier pääsee Wnba:han sieltä pääsee todennäköisesti näihin karsinta peleihin toisin kuin yliopisto koriksesta.

Eiköhän tässä ruveta parin vuoden päästä noihin kisoihin pääsemään!!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös