Koripallo.com

Tampereen Pyrintö 2023-2024

Viestejä
1 231
viides häviö putkeen?? Todella noloa ihmettelen mitä siellä harjoituksissa tehdään jos sitä voittoa ei vieläkään löydy
Vielä enemmän ihmettelisin mitä ihmettä siellä harjoituksissa on tehty jos voitto jo löytyisi, sen verran heikko on joukkueen pelaajamateriaali.
 
Viestejä
27
Kokeilin ihan vaan huvin vuoksi antaa keikoälyttömyyden analysoida Pyrsän sosiaalinen media ja ehdottaa parannuksia. Varsinaisesti pyörää ei nyt keksitä uudelleen, tavallisen strategian kehittämisen ja sosiaalisen median prinsiippien mukaan tämä menee.

Tässä on muutamia vinkkejä hyvän sosiaalisen median toimintatavan luomiseen Pyrintö Basketin osalta:

1. Määritä selkeät tavoitteet: Ennen kuin aloitat sosiaalisen median toiminnan, määrittele tarkkaan, mitä haluat saavuttaa. Onko tavoitteesi lisätä brändin tunnettuutta, kasvattaa seuraajamäärää tai parantaa vuorovaikutusta fanien kanssa?
[Tavoite, strategia seuraa tavoitetta.]

2. Luo johdonmukainen brändi-ilme: Käytä samoja värejä, fontteja ja grafiikoita kaikissa sosiaalisen median viesteissäsi. Tämä auttaa tunnistettavuuden luomisessa ja vahvistaa brändiäsi.
[Tämä onkin varsin hyvin hanskassa]

3. Sisällön monipuolisuus: Tarjoa seuraajillesi monipuolista sisältöä, kuten pelikuvia, harjoitteluvinkkejä, pelaajahaastatteluja ja fanikuvia. Näin pidät yleisösi kiinnostuneena ja sitoutuneena.
[Sisällöntuotanto on pitkälti satunnaista ja hajanaista. Esim verkkosivuilla oleva sarjataulukko vuoden takaa ei anna kovin hyvää tai aktiivista kuvaa. Verkkosivujen mukaan joukkueessa pelaa muuten vain neljä (4) pelaajaa.]

4. Aktiivinen vuorovaikutus: Ole aktiivinen sosiaalisen median kanavillasi ja vastaa kommentteihin, kysymyksiin ja viesteihin mahdollisimman nopeasti. Luo keskustelua seuraajiesi kanssa ja osoita, että arvostat heidän panostaan.
[Ks. edellinen kohta.]

5. Hyödynnä visuaalisuutta: Sosiaalinen media on visuaalista, joten käytä laadukkaita ja houkuttelevia kuvia ja videoita. Ne herättävät huomiota ja lisäävät sitoutumista.
[Jossain määrin hanskassa(?)]

6. Suunnittele aikataulu: Luo säännöllinen päivitysaikataulu ja noudata sitä. Tämä auttaa ylläpitämään johdonmukaisuutta ja pitää seuraajat kiinnostuneina.
[Päivitystahti hyvin satunnainen. Esim. "Seuraa Pyrintöä" painikkeen takaa paljastuu X/Twitter: "Täällä ei ole nähtävää. Kun joku heistä twiittaa, twiitit näkyvät täällä." Eikä sitten muuta. Miten olisi näkyvyys myös IG, FB, TikTok, whatever jne??? Säännöllinen sisällöntuotanto joka päivä vaikka treeneistä ja yhteistyökumpoanitoiminnasta. Kiertävä päivitysvuoro pelaajille jota seura adminoi ja moderoi.]

7. Seuraa ja analysoi tuloksia: Käytä sosiaalisen median analytiikkaa seuraamaan, miten viestisi suoriutuvat. Tarkastele sitoutumista, seuraajamääriä ja muita tärkeitä mittareita ja tee tarvittaessa muutoksia strategiaan.
[Epäilen että tätä ei lainkaan seurata tai hyödynnetä.]

8. Käytä hashtag-avainsanoja: Käytä relevantteja hashtag-avainsanoja, jotka auttavat sinua tavoittamaan laajemman yleisön ja lisäävät näkyvyyttäsi.
[Joku häsäri taisi olla, mutten löydä sitä.]

9. Yhteistyö muiden kanssa: Tee yhteistyötä muiden brändien, vaikuttajien tai urheilijoiden kanssa, jotta voit tavoittaa uusia yleisöjä ja hyödyntää molempien osapuolten verkostoja.
["Kun liityt Pyrinnön Fanclubiin, saat mm.:
...
• Alennuksia Pyrinnön yhteistyökumppaneilta"

Miltä yhteistyökumppaneilta ja mitä? Jos sijoittaisin yhteistyösopimukseen urheiluseuran kanssa, haluaisin näkyvyyttä, pelkkä mainos pelipaidassa tai parketissa ei ole sitä. Keitä ovat tämän kauden yhteistyökumppanit?]


10. Kuuntele ja opi: Ole avoin palautteelle ja seuraa kilpailijoita sekä alan trendejä. Näin opit jatkuvasti uutta ja voit kehittää sosiaalisen median strategiaasi.
[No, aika moni korisliigaseura taitaa kärsiä samasta tai saman puutteesta.]

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä Pyrintö Basketin sosiaalisen median toiminnan parantamisessa!

Roomaakaan ei rakennettu päivässä, mutta voisi olla aihetta keskittyä ASAP sosiaalisen median kuntoonlaittamiseen kiireesti kun EM-kisatkin on tulossa Manseen (eikä sitä hypeä ole varaa hukata!).

Hypellä saadaan näkyvyyttä ja fanipohjaa, jota yhteistyökumppanitkin rakastavat <3 ja haluavat. Mikä puolestaan tarkoittaa mo' cashmoney, hynkkystä eli riihikuivaa, mikä tarkoittaa entistä parempaa joukkuetta, mikä tarkoittaa (usein) menestystä. Jota lopulta seuraa yhteistyökumppanien halu sijoittaa enemmän, ja toisaalta niiden vaatimusta entistä parempaan tuottoon ja kilpailukykyiseen infraan.

Valmennusta, seuraa tai joukkuetta en nyt käsittele tässä vuodatuksessa, niistä olen paasannut jo aiemmin tarpeeksi.

Fakta vaan on, että tavallinen kaduntallaaja ei näe eikä tiedä missä Mansessa pääsarjakoripalloillaan ja milloin. Ainakin itse olen onnistunut missaamaan kaiken. Näkyvyys on täysin nolla (Korttelikoris on tainnut nousta seudun näkyvimmäksi koripallosarjaksi. Ainakin se päivittää useammin). Tietääkö joku mikä on todellinen katsojakeskiarvo Pyynikillä ja mikä muuten korisliigassa? Juurisyy ei ole vanhanaikaisessa hallissa, aikaisemmin sielläkin on ollut sakkia.

Disclaimer. Kirjoittaja ei ole tällä kaudella seurannut Pyrsän puuhailuja tahi edes käynyt Pyynikillä. Kyse on omasta satunnaisesta ulkopuolisen havainnoinnista ja saattaa olla täysin pielessäkin.
 
Viestejä
72
"Fakta vaan on, että tavallinen kaduntallaaja ei näe eikä tiedä missä Mansessa pääsarjakoripalloillaan ja milloin."

Tuntuu ihmeelliseltä tuollainen "fakta". Tosin asun toisella puolella Suomea, mutta hyvin pysyn Pyrinnön peleistä ajan tasalla lukiessani useampana päivänä viikossa kirjaston lukukoneelta Aamulehden digilehteä ja lehden nettijuttuja. Minusta lehdessä on ollut ihan hyviä analyyseja Pyrsän meiningeistä. Ja ettei pelipaikkakaan olisi tullut tavalliselle kaduntallaajalle tutuksi kymmenien vuosien aikana. Kukkuu, sanoi käkikello.
 
Viestejä
317
Ainakin yksi hyvä asia Pyrinnön nettisivuilta löytyy, nimittäin laadukkaat otteluennakot ja -raportit.

Miinuksia valitettavasti löytyy enemmän.
  • Miksi somekanaviin ei postata huippuhetkiä peleistä videoiden muodossa? Olisi todella halpa ja helppo tapa houkutella erityisesti nuorempia katsojia.
  • Mielestäni myöskään otteluiden lopputuloksia ei pitäisi jättää postaamatta tappiosta huolimatta.
  • Pyrinnön ottelutapahtuma on ehkä koko Suomen tylsin. Vaikka halli on vanha, ei kukaan ole kieltänyt kehittämästä tapahtumaa. Perheitä voisi houkutella mm. edes pienillä väliaikanumeroilla sekä vaihtamalla soittolistan täysin tuntemattomat ja yksi toisensa jälkeen täysin samalta kuulostavat jenkkiräpit suurelle yleisölle tuttuihin pophitteihin.
Edellä mainittujen asioiden ei mielestäni pitäisi olla edes resurssikysymys.
 
Viestejä
27
Tuntuu ihmeelliseltä tuollainen "fakta". Tosin asun toisella puolella Suomea, mutta hyvin pysyn Pyrinnön peleistä ajan tasalla lukiessani useampana päivänä viikossa kirjaston lukukoneelta Aamulehden digilehteä ja lehden nettijuttuja.
Ihmeellistähän se tosiaan on. Ongelma on, että jos halutaan laajempaa tavoitettavuutta, pitää olla läsnä monilla sosiaalisen median alustoilla. Lehtien (ml. verkkolehtien) lukeminen alkaa valitettavasti siirtymään historiaan ja marginaaliin uudempien medioiden ja sukupolvien toimintatapojen tieltä. Toimintaympäristö muuttuu, ja muutoksessa pitäisi pysyä mukana.

Ja käsi ylös virheen merkiksi, olihan ne seuran kumppanitkin muuten siellä verkkosivuilla, kun vaan osasi hakea oikean linkin alalinkin. Ja niitä yhteistyökumppaneita olikin viljalti!
 
Viestejä
1 025
Oma käyntitiheyteni Pyynikillä on tippunut nollaan tässä viime vuosina, joskus 2010 alkupuolella oikein odotti, että välillä pääsi Pyynikille. No nyt on heikko joukkue, ei yhtään kiinnostavaa pelaajaa, tapahtuma täysin divaritasolla eikä oikein mikään koukuta. Hämmästyttävää ja se ei todellakaan johdu Tapparasta tai Ilveksestä.
 
Viestejä
72
Ihmeellistähän se tosiaan on. Ongelma on, että jos halutaan laajempaa tavoitettavuutta, pitää olla läsnä monilla sosiaalisen median alustoilla. Lehtien (ml. verkkolehtien) lukeminen alkaa valitettavasti siirtymään historiaan ja marginaaliin uudempien medioiden ja sukupolvien toimintatapojen tieltä. Toimintaympäristö muuttuu, ja muutoksessa pitäisi pysyä mukana.

Ja käsi ylös virheen merkiksi, olihan ne seuran kumppanitkin muuten siellä verkkosivuilla, kun vaan osasi hakea oikean linkin alalinkin. Ja niitä yhteistyökumppaneita olikin viljalti!
En kiistä tarpeellisuutta olla läsnä monilla sosiaalisen median alustoilla. Median käytössä on koko ajan muutos käynnissä, mutta eivät lehdet mihinkään historiaan ole vielä siirtymässä. Digilehtien lukijamäärät ovat kovassa kasvussa, eikä paperilehtikään mihinkään ole katoamassa vielä aikoihin, vaikka levikit laskevatkin. Onneksi löytyy ihmisiä, jotka haluavat lukea analysoitua tietoa vaikkapa koripallosta. En tiedä Aamulehden osalta nykyisiä lukijamääriä, mutta uskon tavoitettavuuden olevan edelleen korkea Tampereen seudulla. Mutta tietenkin sosiaaliseen median pitää satsata. Koko paletti on kuitenkin muistettava.
 
Viestejä
3 524
Tässä nykyPyrinnössä on jotain samaa kuin 20v sitten. Todella vaatimaton rosteri mutta sinnikkäästi annetaan omalle juniorille (Kion Williams) isoja minuutteja eikä anneta tuota tärkeää pointin roolia ulkomaalaisille vahvistuksille, vaikka joukkueen menestys voisi sillä parantua.
Parikymmentä vuotta sitten tuossa roolissa oli muuan Antero Lehto, ja Pyrintö sai kyllä myöhemmin hyvän palkinnon tuosta investoinnistaan.
Kion tuntuu koko ajan parantavan, hyökkäyspäässä jo ihan asiallista kehitystä, puolustuspää vaatii enemmän aikaa.
Vaikka Pyrintö tekisi mitä tahansa, ryhmä ei tällä kaudella pelaa mitalleista. Paras investointi on kehittää parhaita junnuja.
Anteron junnuvuosina se ei johtanut sarjapaikan menetykseen, toivottavasti seura nytkin saa sen verran voittoja että sarjapaikka säilyy.
 
Viestejä
266
Tässä nykyPyrinnössä on jotain samaa kuin 20v sitten. Todella vaatimaton rosteri mutta sinnikkäästi annetaan omalle juniorille (Kion Williams) isoja minuutteja eikä anneta tuota tärkeää pointin roolia ulkomaalaisille vahvistuksille, vaikka joukkueen menestys voisi sillä parantua.
Parikymmentä vuotta sitten tuossa roolissa oli muuan Antero Lehto, ja Pyrintö sai kyllä myöhemmin hyvän palkinnon tuosta investoinnistaan.
Kion tuntuu koko ajan parantavan, hyökkäyspäässä jo ihan asiallista kehitystä, puolustuspää vaatii enemmän aikaa.
Vaikka Pyrintö tekisi mitä tahansa, ryhmä ei tällä kaudella pelaa mitalleista. Paras investointi on kehittää parhaita junnuja.
Anteron junnuvuosina se ei johtanut sarjapaikan menetykseen, toivottavasti seura nytkin saa sen verran voittoja että sarjapaikka säilyy.
Erittäin hyvin sanottu siellä perällä.

Jos vähän vetäsee mutkat suoriksi, niin keskimäärin korisliigavalmentajia ei kiinnosta pätkän vertaa pelaajien kehittäminen. Valtaosa ajasta etsitään sopivia ulkkareita ja tuunataan pelitapaa sopivaksi. Neljä jenkkiä ja pari homegrown pelaajaa on Korisliiga pähkinänkuoressa.
 
Viestejä
357
En tiedä Aamulehden osalta nykyisiä lukijamääriä, mutta uskon tavoitettavuuden olevan edelleen korkea Tampereen seudulla.
Tavoitettavuus on korkea, mutta ei kukaan taida lehdistä mainoksia lukea. Siitä kijoitetaan mikä kiinnostaa, ja yleensä se kiinnostus nousee vasta menestyksen myötä.
Tässä nykyPyrinnössä on jotain samaa kuin 20v sitten. Todella vaatimaton rosteri mutta sinnikkäästi annetaan omalle juniorille (Kion Williams) isoja minuutteja eikä anneta tuota tärkeää pointin roolia ulkomaalaisille vahvistuksille, vaikka joukkueen menestys voisi sillä parantua.
....ja meni useampi vuosi ennen kuin sitä menestystä joukkueelle tuli. Pyrinnössä kotimaiset kulmakivet ovat lähes aina olleet tamperelaisia. Jos katsoo viimeisen 13-14 mestruusjoukkueen kokoonpanoa, niin ehkä liian pitkään mentiin samalla rungolla.
2007-2011 Pyrintö oli joka vuosi U19 poikien mitalipeleissä. Miesten mestaruuksien jälkeen eka mitali vasta 21-22.

Oma mielipiteeni on se, että junnutyö ja uusiutuminen unohtui.
 
Viestejä
1 508
Tavoitettavuus on korkea, mutta ei kukaan taida lehdistä mainoksia lukea. Siitä kijoitetaan mikä kiinnostaa, ja yleensä se kiinnostus nousee vasta menestyksen myötä.

....ja meni useampi vuosi ennen kuin sitä menestystä joukkueelle tuli. Pyrinnössä kotimaiset kulmakivet ovat lähes aina olleet tamperelaisia. Jos katsoo viimeisen 13-14 mestruusjoukkueen kokoonpanoa, niin ehkä liian pitkään mentiin samalla rungolla.
2007-2011 Pyrintö oli joka vuosi U19 poikien mitalipeleissä. Miesten mestaruuksien jälkeen eka mitali vasta 21-22.

Oma mielipiteeni on se, että junnutyö ja uusiutuminen unohtui.
Sanoisin, ettei noita vanhoja junnumenestyksiä voi kovin suoraan nykyaikaan verrata. Nyttemmin pk-seudun akatemiat imevät osan lahjakkaimmista Pyrsän(kin) junnuista jo ennen U19-ikää. Ikäluokista 2003-2006 on jokaisesta häipynyt kärkipään pelureita, kun ennen se oli harvinaisempaa.
 
Viestejä
357
Sanoisin, ettei noita vanhoja junnumenestyksiä voi kovin suoraan nykyaikaan verrata. Nyttemmin pk-seudun akatemiat imevät osan lahjakkaimmista Pyrsän(kin) junnuista jo ennen U19-ikää. Ikäluokista 2003-2006 on jokaisesta häipynyt kärkipään pelureita, kun ennen se oli harvinaisempaa.
Näinkin varmasti voi asian nähdä. Toki Miro oli ensimäinen Pyrinnön junnu joka "menetettiin". Tämän jälkeen näitä on tullut useampi. Toki parin viime kauden aikana omia junnuja on myös useampi oma junnu saanut hieman enemmän aikaa korisliigassa.
Hirveän vaikea nähdä, että Pyrintö pystyisi haastamaan kolmea isoa (Kataja, Seagulls, Karhu) a) Pyynikillä ja b) ilman paikallista "masenaattia". En tiedä, että onko kausi vielä liian aikainen, mutta hyvä olisi katsoa Korihaiden ja Nokian toimintaa ja miettiä että mitä siellä ollaan tehty oikein.
 
Viestejä
275
Jos vähän vetäsee mutkat suoriksi, niin keskimäärin korisliigavalmentajia ei kiinnosta pätkän vertaa pelaajien kehittäminen.
Nyt vedettiin mutkat niin suoriksi, että pakko olla eri mieltä. Toki voittaminen eli terävimmän kärjen (8-9 pelaajan rotaatio) on aina se tärkein, mutta onneksi aika montaa seuraa ja valmentajaa kiinnostaa uusien pelaaminen kasvattaminen. Seuroille tuo on tärkeää sillä se on halvin tapa saada rosteriin uusia äijiä. Jos näin ei olisi, niin ei Korisliiga-rostereissa olisi tällä kaudella esim. Kristeri, Salmi, Arvonenx2, Purmonen, Mykrä, Mäkynen, Kaunola, Turtinen, Homanen, Pitkänen tai Montonen.
 
Viestejä
485
Pudotuspelien kannalta nihkeä sarjan avaus on tehnyt tavoitetta vaikeammaksi, mutta ei liikaa, se on silti vielä realistista. Kausi on pitkä. Lauantaina ilme kääntyy ja Pyrintö saalistaa ensimmäisen voiton.
 
Viestejä
94
Screenshot_20231024_191625_Chrome.jpg

Luulin että tämä oli vitsi, mutta siellähän tämä löytyi Pyrinnön kotisivujen etusivulta. Tuleekohan vuosipäivänä päivitystä.

Ja tosiaan neljä pelaajaa näyttää olevan pyynnöllä sivujen mukaan. Vaikka miten annettaisiin peliaikaa junnuille niin voisi vähän panostaa (tämä ei ole edes panostamista) Näytti siellä kuitenkin joku markkinointivastaavakin olla, toki tämäkin tieto voi olla virheellistä ja vanhentunutta, kuten muukin sisältö.
 
Viestejä
1 238
Lainaus Pyrinnön otteluennakosta....

"Bisonsin pelaajista parhaimmistoa on jenkkinelikko Painter, Richardson, Goodman ja Brooks"

Kaksi virhettä niinkin lyhyessä lauseessa....
 
Viestejä
27
Hienoa! Pyrsän verkkosivuilla tapahtunut päivitystä. Nyt kun vaan jaksaa vielä ylläpitää ja tuottaa sisältöä niin..bueno! Ja voittokin tuli, toivottavasti niitä tulee muutama lisääkin kauden aikana.
 
Viestejä
175
Onneksi pelit ratkotaan kentällä eikä verkkosivuilla vaikka ne kuuluu nykypäivään.
Nyt sitten kohti toista voittoa ja toivotaan että se tulee pian.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös