Koripallo.com

Tuomarointia? Tupelointia??

Viestejä
460
Siirretäänpä tämä pois tuolta Katajatopicista..

Ihan mielenkiinnosta, mistä säännöistä tuossa sun linkissä puhutaan. Tuollaista mainintaa en löydä FIBAn 2018 säännöistä tai 2019 tulkinnoista. On vain tuo allaoleva, jonka perusteella minusta se riittää kunhan mikään osa ei kosketa kenttää rajojen ulkopuolella. Ja tietenkin jonkun osan on kosketettava kenttää ennen pallon haltuun saamista. Mutta jääköön tämä tähän, pitää kysyä viisaammilta lopullinen totuus. :)

Säännöt 23.1.1
Pelaaja on ulkona, kun hänen jokin ruumiinosansa koskettaa kentän rajoja tai mitä tahansa muuta kentän rajojen ulkopuolella, yläpuolella tai rajalla olevaa, paitsi toista pelaajaa.

PS. Näihin referensseihinkö tuo artikkeli viittaa? Kuulostaa vähän vanhalta.
NBA.com: Official Rules of the National Basketball Association 2013-2014
NCAAPublications.com: NCAA Basketball 2011-2012 and 2012-2013 Men’s and Women’s Rules
Myönnän että paras mahdollinen linkki tuo ei ole, mutta parempaakaan en löytänyt tähän hätään jossa tuo tulkinta olisi avattu. Ja olin kyllä yllättynyt että tuota tulkintaa ei löydy "avattuna" kunnolla tulkinnoista, jossa joitain todella harvoin esiintyviä asioita kyllä sitten hierotaan useiden esimerkkien voimin. Mutta näin se on minulle aikoinaan opetettu ja vielä jälkikäteenkin on tulkinta tullut käytyä läpi viisaampien kanssa. Ja mitä tulee noiden referenssien ikään, tämä tulkinta ei tietääkseni ainakaan ole aikoihin muuttunut.

Ja kyllä tuo sääntökirjan kohta tämän kattaa, enää on vain kyse siitä että kuinka se kuuluu tulkita, riittääkö että joku osa koskettaa kenttää vai täytyykö molempien jalkojen koskettaa kenttää. Takakentältä etukentälle siirtymisessähän puhutaan samasta asiasta, ja siinä tulkinnassa on paremmin ilmaistu se että molemmat jalat pitää olla koskettanut lattiaa etukentän puolella ettei palautusta tapahtuisi.
 

42

Viestejä
3 040
Takakentältä etukentälle siirtymisessähän puhutaan samasta asiasta, ja siinä tulkinnassa on paremmin ilmaistu se että molemmat jalat pitää olla koskettanut lattiaa etukentän puolella ettei palautusta tapahtuisi.
Tämä on parempi paikka, oikeassa olet. Tuossa lainauksessa tarkoitetaan kuljettavaa pelaajaa. Käsittääkseni keskiviivan molemmin puolin jalkojaan pitävä paikallaan oleva pelaaja saadessaan pallon on jo etukentällä. Katsotaan jos jostain löytyisi varmuutta asiaan.
 
Viestejä
460
Tämä on parempi paikka, oikeassa olet. Tuossa lainauksessa tarkoitetaan kuljettavaa pelaajaa. Käsittääkseni keskiviivan molemmin puolin jalkojaan pitävä paikallaan oleva pelaaja saadessaan pallon on jo etukentällä. Katsotaan jos jostain löytyisi varmuutta asiaan.
Ja minun tulkintani mukaan ei ole etukentällä, koska jokin osa koskettaa takakenttää, tämä sääntökohta on aika yksiselitteinen ja siinä vielä mainitaan nimenomaan molemmat jalat. Taitaa askelsääntö olla ainoa jossa on merkitystä saako pallon haltuun liikkeessä vai paikoillaan. Ja oletus siis että hän saa pallon takakentältä, koska jos hän saisi sen etukentältä niin kyseessähän olisi palautus. ;)

1577487838895.png
 
Viestejä
460
Mikäs se miesten korisliigatuomarin ikäraja on, että on liian vanha sarjan tuomarihommiin? Siitä vaan se tuli mieleen, kun olen seurannut noita Matti Eskolan vihellyksiä. Niissä kun ei ole mitään linjaa. Ei mitään! Eikä koskaan ole ollutkaan.
 

42

Viestejä
3 040
Ja minun tulkintani mukaan ei ole etukentällä, koska jokin osa koskettaa takakenttää, tämä sääntökohta on aika yksiselitteinen ja siinä vielä mainitaan nimenomaan molemmat jalat.
28.1.2 Joukkue on aiheuttanut pallon tulon etukentälleen, kun:
• pallo koskettaa etukenttää, kun se ei ole kenenkään pelaajan hallussa
• hyökkäävä pelaajaa, jonka molemmat jalat ovat kokonaan kosketuksessa hänen
etukenttäänsä, koskettaa palloa sääntöjen mukaisesti
• puolustava pelaaja, jonka jokin ruumiinosa koskettaa hänen takakenttäänsä,
koskettaa palloa sääntöjen mukaisesti
• pallo koskettaa erotuomaria, jonka jokin ruumiinosa koskettaa palloa hallussaan
pitävän joukkueen etukenttää
• palloa takakentältä etukentälle kuljettavan pelaajan molemmat jalat sekä pallo
koskettavat kokonaan etukenttää.

Oikeassa olit. En muistanut tuota tokaa ranskalaista palloa, muistelin vain tuota viimeistä.
 
Viestejä
340
Joona Haaja, Topias Antinmaa, Niko Mättö

Saivat pelin ihan sekaisin ukissa, mites muualla ovat toimineet. Oliko tämä nyt vain työtapaturma mitä tapahtui meillä vai onko pokkoiltu muuallakin kiinostaisi tietää. Sekavinta oli työskentely tällä kaudella mitä olen nähnyt. Valitettavasti.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös