Koripallo.com

Tuomarointia? Tupelointia??

Viestejä
26
No sitten katsomme kyllä aivan eri asioita kentällä. Epävarma tuomari, joka viheltää mutulla mitä sattuu. Ei missään tapauksessa ole korisliigan tasoinen tuomari.

Itse tykkään Anderssonista ja on harvoja dumareita jonka ei tarvitse tekuilla hakea respectia pelaajilta.
Näitä "korisliigan tasoisia" tuomareita ei kyllä montaa ole. Liigan taso noussut ja tuomaritoiminta ei valitettavasti ole pysynyt perässä.
Eräs tuomarikouluttaja totesi n.10v sitten, että koripallo on niin pieni laji että korisliigatuomareiksi pitää valita parhaat huonoista. Toi taitaa vielä nykyäänkin pitää aikalailla paikkansa. Ilmeisesti mitään tunkua tuomareiksi ei ole.
 
Viestejä
854
Salibandy on iso laji harrastajamäärältään ja siellä on laji-ihmisten mukaan ihan todellinen tuomari-ongelma kaikin puolin joten lajin "pienuus" ...... Andersson vihelsi eilen mun mielestä hyvän perussuorituksen, varmaan joku suurennuslasi tonkija löytää 40 minuutin päätöksistä jonkun huonon mutta kokonaisuus toimi. Olen kyllä nähnyt Anderssoninkin antavan "tekun" ja se kuuluu lajiin ihan kuin askeleet tai muut. Pelien perusteella tekut tulee usein päätuomareiden vihellettäväksi ja esim. Andersson aika harvoin on ollut päätuomari
 
Viestejä
1 588
Aiheen vierestä.

Suomalaiset tuomarit ovat Al-Emarasta parempia kuin monissa muissa maissa, mutta heihin suhtaudutaan kuluerinä. Jääkiekossa Antero Mertaranta on puolivahingossa opettanut kokonaisen kansakunnan ajattelemaan, ettei sääntöjä oikeastaan ole; tuomarit viheltävät kaiken mielivaltaisesti ja Suomea vastaan.

”Särähtää aina korvaan, kun selostaja alkaa avata päätöstä tai tilannetta, mutta perustelut eivät pohjaudu mihinkään. Silloin sen selostajan toiminta on mielivaltaista eikä tuomarin.”
 

vmp

Viestejä
296
Mitähän lienee miettinyt tuomarinimeäjä nimetessään ensi lauantaille Korisliigan kärkiotteluun kolmikon Kaunisto, Anttonen ja Eskola. Viimeksi mainittu kuitenkin oli kategoriassa C, eli "nimeämiset painottuvat muihin pääsarjoihin". Molemmat joukkueet pelaavat vauhdikasta palloa ja ottelu suorastaan huutaa yhtä meidän hyvistä tuomareista tuohon kolmikkoon. Vaikuttaako syysloma näin paljon, vai miksi on Matti kaivettu naftaliinista juuri tällaiseen peliin?
 
Viestejä
24
Tän illan lokkien ja kotkien välisessä ottelussa 2kpl viheltämättömiä hyökkääjänvirheitä samassa hyökkäyksessä + teku päälle + muut epäselvyydet. Hienoa toimintaa! Sen verran arvostan että esim hamekangasta voisi hankkia seuraavaksi puvuksi.

Samanlaista tai pahempaa informaatiota pelaajilta tuomarien suuntaan kuitenkin toiselta joukkueelta suhtkoht koko pelin verran.

Mielestäni korostuu taas eräiden pelaajien erioikeudet! Meriitteihin puuttumatta säännöthän tulisi olla samat kaikille. (poislukien Rannikko kuka sai ohjata kentällä kolmeatoista ihmistä kenenkään puuttumatta ja jos koitti sanoa niin ohjeisti antamaan tekun toiselle ohjeistajalle) Yhtään Teemun uraa ja saavutuksia väheksymättä.
 
Viestejä
2 723
Täysin tarpeetonta apua lokit saivat tuomareilta. Eri päissä kenttää sallittiin puolustuksessakin ihan eri asioita.
 
Viestejä
3 374
Täällähän hiukan keskusteltiin tuosta Joensuun pelin viimeisestä EU-sta. Korkeimman komission mielipide oli siis että eu oli väärin vihelletty. Ja tuosta selvisi myös se että on oikeus tarkistaa videolta. Ihmettelin itsekin miksei tuomarikolmikko tarkistanut, kun virheen viheltänyt tuomari oli itse todella hankalassa kuvakulmassa.
 
Viestejä
23
Tuosta vapaaheitosta tulee mieleen kysymys, että jos kerran oli 1 p sillä perusteella, että osa pallosta oli jo korissa, niin mites sitten basket interference, saiko siihen ylipäätään enää hyökkääjä koskea?

1634891986502.png


Kyseessä ei ole korin häirintä, sillä pallon tulkitaan olevan jo korissa. Sääntöjen puitteissa kannattaa ajatella se niin, että kun pallo on jo korissa, ei hyökkääjä voi enää laittomasti edesauttaa korin syntymistä (kun se sääntöjen mukaan on jo syntynyt). Kys. tilanteessahan hyökkääjä koski palloon vasta silloin kun sen oltiin jo tulkittu olevan korissa.

Vastaavasti jos pallo ei olisi vielä mennyt koriin, ja hyökkääjä olisi tipannut sen sisään, oltaisiin hyväksytty 2p pelitilannekori (ks. alla tulkinta).

1634892536889.png
 
Viimeksi muokattu:

42

Viestejä
3 299
mielestäni tuossa kohdan 3 hyökkääjän virheessä on hyökkääjältä ihan tönimistäkin, jota tuossa ei mainita

Siinä on todettu, että väärä screeni ja kerrottu miksi. Ei tuossa minusta ollut tarvetta spekuloida sitä, työnsikö screenaava pelaaja niin kovaa, että olisi pitänyt tuomita epäurheilijamainen virhe.
 
Viestejä
156
Joku random hyökkääjänvirhe jää viheltämättä. Väkisinkin alkaa poliittista ohjausta miettimään.:confused:
 
Viestejä
24
Noh noh, eihän tuossa tuomarit mokaa kuin 3 kertaa yhden kuljetuksen aikana, sattuuhan näitä..

No mutta: Rannikko jos olisi ajanut eikä Koponen niin sillon olisi williams saanut myös tekun, kunhan olisi muistanut kertoa sen tuomarien viheltävän. Nyt kun oli Koponen niin vain yksi teku ja normivirheet päälle...

Kuljettajana jos taasen joku ei isonimi niin takautuvasti 2kpl hyökkääjänvirheitä ja päälle teku kuljettajalle...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös