Koripallo.com

Tuomarointia? Tupelointia??

Viestejä
119
Tuomarin tehtäviin tuntuu tällä kaudella riittävän se, että ilmestyy paikalle iso ego mukanaan, muuta ei tarvita. Pilliin voi viheltää, vaikka kuulokokeessa käyttämälläni tasaisen tahdin järjestelmällä. Osa painalluksista osuu kohdalle ja osa ei ihan niin kohdalle.
 
Viestejä
418
Miksi tämä liigan paskin tuomari Kowalski vielä viheltää Korisliigaa? Ja miksi viheltää toista Lahden peliä putkeen, kun sekoili Lahdessa edellisessä pelissä todella pahasti?
 
Viestejä
22
Kowalski on joka tapauksessa Fiban kv tuomari. Siis jonkun kv arvioijan silmissä ainakin osaava tekijä
joo on se jonkun koulutuksen käyny niinkun moni muukin tuomari mutta eihän näitten tasoo saa/kannata kritisoida pitäis olla vaan vaiti kyl soosi tietää paremmin
 
Viestejä
34
Huonoja tuomareita tai tuomareiden huonoja päiviä enemmän ärsyttää tiettyjen pelaajien erillisvapaudet. Useasti nämä ovat lyhyehköjä takamiestyyppisiä pelaajia, monesti seuraikoneita ja kaiken lisäksi kotimaisia. Saa repiä, riuhtoa, tökkiä takaa päin eikä pilli soi. Ei taideta uskaltaa puhaltaa virheitä?
 
Viestejä
650
Suurin ongelma tuomaritoiminnassa on sen linjattomuus ja erilaiset tulkinnat. Tänään näin ja huomenna noin.
Ihan ensimmäiseksi tulee mieleen esim. liikkuvat screenit, epäurheilijamainen virhe, sääntöjen vastainen pelaajan kosketus vastapelaajaan ( tyyliin kontaktin ottaminen palloa kuljettavaan pelaajaan tai vapaalla kädellä kontakti puolustavaan pelaajaan), sylinteriperiaate. Koripallon viralliset pelisäännöt löytyvät mm. koripalloliiton sivuilta.

Koripalloon samalainen kuulutusjärjestelmä, kuin esim. jääkiekossa, missä erotuomari voi perustella esim. tuomitun epäurheilijamaisen tai teknisen virheen perusteen. Kaikkea kun katsojatkaan eivät ymmärrä, jollei kentällä pelaavat joukkueetkaan.
Nykyää on korisliigassa kolme tuomaria, miettikää sitä aikaa, kun niitä oli kaksi.
Tietysti täytyisi muistaa, että jokaisella pelaajalla on myös vastuu sääntöjen noudattamisesta pelin aikana tai ainakin pyrkiä pelaaman sääntöjen sallimilla tavoilla, jättäen törkeydet pois.
"Jos rikot, riko kunnolla"- onko vielä voimissaan ja onko tämä pelin kunnioituksen kannalta oikea tapa toimia?
Koripalloliiton pelisäännöt 2020
 
Viestejä
119
Kaksi hyvää ja samaa linjaa noudattavaa tuomaria voisi korisliigassa toimia jopa paremmin kuin tämä 3 ei missään linjassa perjaate. Meillä ei yksinkertaisesti suomessa ole riittävää määrää oikeasti hyviä tuomareita siihen, että pelin sisäinen linja pysyisi kasassa kaikilla kolmikoilla. Kahden tuomarin ongelma on tottakai se, että kaikkia tilanteita ei voi edes teoriassa nähdä.
 
Viestejä
2 619
katselin tuota eilistä Vilpas Gulls peliä uudestaan, niin menihän toi huonosti tuomareilta.

Carrollin tekuista se lähti. Oliko ne oikeutettuja? Ehkä, mutta noin lyhyen ajan sisään kaksi tekua ja pelaaja ulos on
aika kova tuomio. Toisessa taisi olla aika rumaa kieltä, mutta ensimmäinen oli aika köykäinen.

Tämän jälkeen alkoi hyökkääjän virheiden puhaltelu Vilppaalle. Ihan ok puhalluksia sinäänsä, mutta sitten kolmen vai neljän Vilppaalle puhalletun hyökkääjän virheen jälkeen jätetään puhaltamatta Rougeaun ihan selkeä väärä skriini. Eikä siinä ollut syynä ettei sitä oltaisi nähty vaan se annettiin mennä läpi.
Tästä Koivisto hermostui ja torppasi Renen. Ei olisi ollut ulosajokaan väärä tuomio siitä ja Savolaiselle tekninen samasta tilanteesta.

Ja kruunuksi heti seuraavasta tilaanteesta Edosomwanille paikkaava hyökkääjän virhe. Ehkä vähän leveä skriini, mutta täydellinen alibi puhallus.

Eli täydellinen linjanmuutos neljännen jakson alkupuolella eskaloi tilanteen.
Muutenkin valmentajilla ja pelaajilla oli koko pelin todella paljon ihmeteltävää tuomaristolle.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös