Koripallo.com

Utah Jazz - rebuildia ja polygamiaa?

Viestejä
7 496
Hienosti Lauri muutaman kerran Conleyn kanssa puhui etukäteen aikaisemmissa peleissäkin nähdyn flare slipin, josta alkaa tulemaan Laurin ja Conleyn tavaramerkki. Erittäin hyvä veto tuohon vaiheeseen, kun ei ollut kovin vaikea arvata että Lebron nukkuu totaalisesti tuollaisessa tilanteessa.. Erittäin hyvin Laurille yleensäkin saadaan palloa erilaisten settien jälkeen liikkeeseen. Eihän Lauri koskaan ole ollut parhaimmillaan joutuessaan itse luomaan staattisesta tilanteesta.

Tässä vielä tuo flare slip.


Nämä on myös niitä tilanteita, mitkä kasvattaa keskinäistä luottamusta ja yhdessä tekemisen meininkiä erittäin paljon ja on myös toisaalta merkki siitä, että valmentaja antaa pelaajille mahdollisuuksia sopia tällaisia settejä. Pelaajien peli... todellakin hienoa katsottavaa.
 
Viestejä
250
Utahilla kohtalaisen helppo ohjelma seuraavat 15 ottelua. Ennustetaan 8-7 recordia eli 25 pelin jälkeen Jazz olisi 15-10.

@ LAC
LAL

@ ATL
@ WAS
@ PHI
NYK
PHX
@ POR
@ LAC
DET
@GSW
@PHX
CHI
LAC
IND
 

3PO

Viestejä
141
Davis...juuei. Eipä tuossa Lakersille saati Jazzille olisi järkeä. Mutta joko Aingella käy hirveä munkki tai sitten hän on vaan moneyball-nero. Joukkue nykyisellään on osiensa summaa suurempi (aikakin ennakkoasetelmiin nähden). Se on kuitenkin varmaa että Aingella on vielä monta ässää hihassa, vaikkei Wemby-arpajaisiin ehkä osallistukaan. Kyllä noilla asseteilla voi esim omaa/omia varausvuoroaan paranella huomattavastikin, ei nyt varmaan ihan kärkisijaan asti mutta kuitenkin. Draftia ennenkin varmaan tapahtuu, mutta nyt taitaa olla hyvä jonkin aikaa katsoa minne tämä meno yltää. Tässä on pieksetty ihan laatujengejä. Grizzlies otti 2x pataan ja sen jälkeen on tullut taas 2 voittoa, mm. konffaa johtavasti Blazersistä. Ja yllättävän tasaisesti Jazz suorittaa, mitään tolkuttomia repsahduksia pelisumassa ei ole tullut. Sehän voi olla että Ainge laittaa ostohousut jatkaan trade deadlinella...? Joku aito pointti Conleyta paikkaamaan olis kiva. Laurin mahkut päästä pelaamaan Wembyn kanssa saattaa olla tuossa hypoteettisessa Lakers-tradessa. Lakersillä nimittäin saattaa olla lottopalloprosentit kohdallaan tällä menolla.
En laittaisi Conleytä tässä vaiheessa menemään. On nimittäin kuitenkin todella tasainen suorittaja ja omaa kokemusta. Tuota kokemusta tullaan nimittäin tarvitsemaan.
Vaihtaisin itse Sexton ja vaikka sitten Olynikin johonkin täsmä pointtiin...
 
Viestejä
1 018
No tarkoitus oli sanoa paikkaamaan penkillä olon ajaksi varsinkin kun ei pelaile b2b toisia pelejä. Conley on hyvä kyllä pointti ja sitten Clarkson on ottanut pelintekijän roolia hmutta siinä se sitten onkin, koska Sextonilta se homma ei käy

Voitto tuli taas. Lauri paini PGn kanssa ja varsinkin lopun puolella tämä pysyi kurissa ja kylmeni/väsyi. Siihen ne Laurin voimat vissiin meni mutta kelpo rivi ja suoritus kuitenkin. Onneksi aina löytyy muita ratkaisijoita ja nyt Sexton piti skorausta lopussa vireillä. Hienoa venymistä ja Jazz taitaa olla liigan paras cluch-joukkue. Clippers on kuitenkin ihan nimekäs nippu ilman Kahwiakin ja 3 voittoa alla. Huima meno siis jatkuu…..
 
Viestejä
235
Utah vetää kyllä yli kaikkien odotusten. Hyvä voitto, vaikka LAC ei mikään kummonen porukka ole enää. Joukkueessa paljon urallaan laskusuunnassa olevia pelaajia ja vaikea nähdä, että toi porukka pärjäis lännen parhaille eli MEM ja tokana DEN. LAC:n menestysikkuna meni jo pari vuotta sitten.
Late on täysin eri mies puolustuksessa ku pari vuotta sitten. Tää smallball-suuntaus on miehelle ku lottovoitto. Laten kaltaisia pelaajia kaikki joukkueet kirkuu rosteriinsa. Näinköhän tällä kaudella pääsis vielä johonkin oikeeseen huippuporukkaan. Cle ois Laten kanssa nyt ykkössuosikki mestariksi. Ei D Wade ihan samalla tasolla pelaa ja Levert ailahtelee liikaa.
 
Viestejä
286
Itse toivon että Lauri pysyisi Utahissa. Silloinkin, kun joukkueen peli on kaukana täydellisestä – eilenkin esim. 20 menetystä! ja vaikka ihan ok kolmos-ilta, niin ei mitään hurmosta – niin joukkue pelaa Hardyn johdolla uskomattoman fiksusti ja valppaasti alusta loppuun, sillä niitä voittoja tehdään.

Itselleni on käynyt samalla lailla kuin Clevelandin kanssa kävi viime kaudella, huomio on siirtynyt pelkän Markkasen seuraamisesta koko joukkueen kannattamiseen! Eilen oli ok, että Laurilla oli niin vähän heittoyrityksiä, koska Clippers keskittyi Laurin pitämiseen erossa pallosta, ja tämä sitten kostautui, koska Cleveland on valmis skoraamaan niin monella eri tapaa. Fiksua. Verrattuna esim Clevelandiin viime kaudella, missä Garland yritti yleensä yksin ratkaista tiukat matsit ottelun lopussa, mikä on sitä NBA-korista huonoimmillaan ja ultra-bimboimmillaan. Ihme ja kumma Hardy näyttää olevan ensimmäinen ihan ihka oikea valmentaja, jonka Markkanen on NBA-urallaan kohdannut. Siksi toivon, että miesten tiet eivät ihan heti eroa.

Ja joka ilta rukoilen, että Conley pysyisi joukkueessa uransa loppuun, koska joukkueen tulevaisuus ilman Conleya ja tämän pelinjohto-taitoja on ainoa asia mikä minua pelottaa. Tänään taas jo vastassa Lakers, eikä Conley välttämättä pelaa, koska on B2B. Jos ei pelaa, on jännä nähdä, miltä matsi näyttää verrattuna lauantain voitto-otteluun.
 

3PO

Viestejä
141
Utah vetää kyllä yli kaikkien odotusten. Hyvä voitto, vaikka LAC ei mikään kummonen porukka ole enää. Joukkueessa paljon urallaan laskusuunnassa olevia pelaajia ja vaikea nähdä, että toi porukka pärjäis lännen parhaille eli MEM ja tokana DEN. LAC:n menestysikkuna meni jo pari vuotta sitten.
Late on täysin eri mies puolustuksessa ku pari vuotta sitten. Tää smallball-suuntaus on miehelle ku lottovoitto. Laten kaltaisia pelaajia kaikki joukkueet kirkuu rosteriinsa. Näinköhän tällä kaudella pääsis vielä johonkin oikeeseen huippuporukkaan. Cle ois Laten kanssa nyt ykkössuosikki mestariksi. Ei D Wade ihan samalla tasolla pelaa ja Levert ailahtelee liikaa.
Clippers on ollut omissa odotuksissa joka vuosi korkeammalla kuin ovat lopulta yltäneet. Toki Kawhin loukkaantumiset yms. sekoittaneet pakkaa, mutta silti. Jotenkin alisuorittavat tasaisesti. Se ei vie tätä voittoa minnekään. Hieno voitto jälleen kerran.
Cleveland olisi avausviisikolla Garland (sg) - Mitchell (pg) - Markkanen (sf) - Mobley (pf) - Allen (c) aika kova nippu lopulta. Ja 90% idän finaalijoukkue ja 75% finalisti.

Jazz on onnistunut kyllä konttorin puolella historian aikana melko hyvin koppaamaan pelaajia, joiden odotukset juuri ko. hetkenä ei ole ollut taivaissa... esimerkkeinä Stockton (16 pick), Malone (13 pick), Millsap (47 pick), Hayward (9 pick), Hart (30 pick)... ja sitten löytynyt kuitenkin traideissa Mitchellin, Gobertin, Hornacek kaltaisia kavereita linjoille...
 
Viestejä
250
Yllättävä ja onnekas voitto. Eilisen perusteella Clippersillä on uskomattoman paljon talenttia.

PG13 on parhaimmillaan MVP-ehdokas.
 
Viestejä
387

The Athletic Power Rankings

12. Utah Jazz (previously 18th)

| 8-3 | +5.0 net rating


Weekly slate: Win over Grizzlies, Loss at Mavs, Win at Lakers, Win at Clippers
Transition offense: 119.6 points per 100 possessions (seventh) | 17.6 percent of possessions (tied-ninth)
Transition defense: 106.7 points per 100 possessions (tied-12th) | 19.1 percent of possessions (tied-27th)

The effect: As the Jazz continue to confound the basketball world regarding when they’ll commit to the 2023 NBA Draft Lottery, they are making life hell for their opponents, especially in transition. The Jazz have been excellent at forcing missed shots and turnovers. Whenever they get a step of momentum in the right direction after those two forced events, they’re trying to make the opponent backpedal so they can take advantage. Utah has continued to surprise everybody with just how well it is executing under Will Hardy. Lauri Markkanen, Mike Conley, Collin Sexton and Malik Beasley have all run the floor extremely well. Jordan Clarkson has been bombing from 3-point range in transition. Teams just don’t know what they can take away.
 
Viestejä
1 383
Jatsi se vaan pystyy voittamaan kaikenlaisia otteluita, eri tavoin, eri ratkaisijoilla.

But in the second half, George scored just seven points in the third quarter and three points in the fourth. A lot of that was thanks to the defense of Markkanen.

“I thought Lauri did a very good job of making Paul George work really hard, not just to get shots off, but to get the ball,” Hardy said. “I just was really proud of the way the guys competed on the defensive end and I thought it started with Lauri on Paul George.”

PG dominoi avauspuoliaikaa. Sitten Laurin hommaksi laittaa lukko, ja niinhän siinä kävi. On tuo vaan erikoista.

Seuraavaksi helppo Lakers kotona ja sitten taas kolmen pelin vierasreissu. Hawks ja 76ers kunnon mittareita. Mikäköhän Hardyn ratkaisu on Trae Youngia vastaan. Ehkä ei kuitenkaan Lauri.
 
Viestejä
250
Voitto taas tiedossa, kun Lakers "tankkaa", puolijoukkuetta sivussa.

Beverley Patrick (Out)
Bryant, Thomas (Out)
Davis, Anthony (Probable)
James, LeBron (Out)
Schroder, Dennis (Out)
Swider, Cole (Out)
Walker IV, Lonnie (Out)
 
Viestejä
7 496
Jatsi se vaan pystyy voittamaan kaikenlaisia otteluita, eri tavoin, eri ratkaisijoilla.PG dominoi avauspuoliaikaa. Sitten Laurin hommaksi laittaa lukko, ja niinhän siinä kävi. On tuo vaan erikoista.

Seuraavaksi helppo Lakers kotona ja sitten taas kolmen pelin vierasreissu. Hawks ja 76ers kunnon mittareita. Mikäköhän Hardyn ratkaisu on Trae Youngia vastaan. Ehkä ei kuitenkaan Lauri.
Ihastelin Laurin difua eräässä hyökkäyksessä ehkä kolmannen alkupuolella, missä PG yritti juoksuttaa ympäri kenttää, suoraan vauhtiin pallo ja kohti koria. Lauri juoksi kaikkien skriinien ohi perässä ja pysyi miehessä loppuun asti.

Parit vaparit pääsi ottamaan, kun Lauria tultiin auttamaan, kun välttämättä ei olisi tarvinnut. Myös kolmannen lopussa, kun oli pelannut vissiin koko jakson, niin meni ohi suorajalkaisesta Laurista. Silti jännää että mies on kuitenki jatsin puolustuspään erikoismies.
 
Viestejä
7 496
Onhan toi aika käsittämätöntä, että 10min jälellä ja taulussa jo 120pinnaa. Markkanen tosi raskaalla jalalla, mutta silti pystyy takomaan pisteitä. Toi on hieno kehityssuunta. Vaikka jalka painaa, niin pääsee nostelemaan AD:ta vastaan korin alta. Kreditit kuitenkin joukkuekavereille. Ihan kun olisivat päättäneet Conleyn johdolla, että kolmannen alkuun pitää ruokkia Lauria, mies pääsi vauhtiin ja takoi sitte ihan hyvät tilastolukemat ja piti huolen, että Lakers pysyy takana.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 377
Tässä kun jatkuvasti puhutaan jazzin tankkaamisesta niin luulenpa että alkaa olla vähän liian myöhäistä sille. Tällä hetkellä taulussa käytännössä puolet vuoden voitosta niin voi olla aika hankalaa hävitä kaikkia pelejä ellei sitten pistä aloittajia istumaan. Ei kaikkia voi kuitenkaan pois tradeta.
 
Viestejä
1 704
Tässä kun jatkuvasti puhutaan jazzin tankkaamisesta niin luulenpa että alkaa olla vähän liian myöhäistä sille. Tällä hetkellä taulussa käytännössä puolet vuoden voitosta niin voi olla aika hankalaa hävitä kaikkia pelejä ellei sitten pistä aloittajia istumaan. Ei kaikkia voi kuitenkaan pois tradeta.
Puhuuko joku vielä tankkaamisesta?
 
Viestejä
52
Tässä kun jatkuvasti puhutaan jazzin tankkaamisesta niin luulenpa että alkaa olla vähän liian myöhäistä sille. Tällä hetkellä taulussa käytännössä puolet vuoden voitosta niin voi olla aika hankalaa hävitä kaikkia pelejä ellei sitten pistä aloittajia istumaan. Ei kaikkia voi kuitenkaan pois tradeta.
Ringerissä oli hyvä juttu siitä kuinka monella voitolla voi vielä olla "taistelemassa" ykköspickistä. Ja tämän taulukon mukaan vielä on aikaa voittaa...
  • At 10 wins, a team has a 14.0 percent chance to land no. 1.
  • At 15 wins, it’s also at 14.0 percent.
  • At 20 wins, it’s at 13.8 percent.
  • At 25 wins, it’s at 11.6 percent.
  • At 30 wins, it’s at 7.7 percent.
  • At 35 wins, it’s at 2.7 percent.
  • At 40 wins, it’s at 0.6 percent.
 
Viestejä
66
(Joidenkin) fanien yllytys tankkaamiseen tuntuu ihan hullulta. Onkohan ne ikinä edes katsoneet, että miten tuo arvonta toimii? Tyyliin meuhkataan, kuinka valmentaja/GM on idiootteja, kun eivät tajua tankata, vaikka ensi draftissa on Zion/Wembanyama/tai-ketä-onkaan. Käytännössä olemalla liigan huonoin saa 14 % todennäköisyyden ykkösvaraukseen. Odotusarvo nyt ei ihan hirmu hyvältä meikän silmään näytä.

Toki, jos siellä olisi joku todella harvinainen vuosi, mallia 1984 menossa niin, että 3. picki on vielä ihan älyttömän hyvä, niin silloin voisi jotenkin ymmärtää tilanteessa, jossa lähtökohdat ei muutenkaan ole hirmu hyvät. Mutta että uhrataan koko kausi ja iskostetaan pelaajille häviämisen mentaliteettia, jotta yhdestä nimestä ei päästä edes heittämään kolikkoa, vaan kerran noppaa siten, että 1-5 meinaa häviötä (itse asiassa 14 % todennäköisyys on vielä vähän huonompi). Anna mun kaikki kestää.
 

L.S

Viestejä
743
Puhuuko joku vielä tankkaamisesta?

Tossa just kuuntelin Ringeristä Real onesin, jossa Howard Beck vieraana kertoo ihan suoraan, että nyt pitäis äkkiä hankkiutua esim. Markkasesta eroon ja saada tilalle mieluiten varausvuoroja, koska nuoret pelaajatkin saattaa kuitenki osottautua liian hyviks ja tuottaa joukkueelle voittoja.
Perusteluna on, että tämä taktiikka ei mitenkään voi tuottaa menestystä, vaan pakko on tähdätä supertähteen draftin kautta. Ja kyllähän tämä varmaankin ihan suhteellisen yleinen käsitys on ja kertoo ehkä siitä NBA:n supertähti vs. joukkuepeli -kulttuurista aika paljon.
 
Viestejä
66
Ymmärtäisin tuon, jos sillä saataisiin Wembanyama, mutta kun sillä saadaan vain 14 % mahis tuohon. Todennäköisin skenaario on, että käteen jää tärvelty joukkue, huono kulttuuri ja palkinnoksi saadaan joku nuori lupaus, jolla on sitten se x % todennäköisyys tulla hyväksi pelaajaksi NBA:ssa. Mikä lienee joidenkin 2-7 kierrosten varausten osuus, joista ei sitten koskaan tullut mitään merkittävää? Ymmärtääkseni aika suuri.

Veikkauden verirahoissa saamapuolella olevien sanomisia lainaillen: Ehkä amerikkalaiset ovat vain lottokansaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös