Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
2 243
Siinä Azubuike teki erätauon molemmin puolin kuusi pinnaa liki putkeen, joten saattaa olla myös, että oli vaikea uskoa sen pätkän olleen todellista.
 
Viestejä
1 358
Jazz on erikoistunut pitkien tappioputkien katkaisemiseen. Oli kyllä luokatonta puolustamista aika ajoin ja hyökkäyspäässäkin oli vaikeaa vs edellinen peli. Lauri teki minkä Lauri pystyi. Muutama heittäjä olisi mukava olla kun pallo kiertää ihan hyvin mutta kukaan ei uskalla ottaa heittoa, erityisesti nyppi 4. erässä Toscano-Anderson, joka passasi 2-3 kolmospaikkaa. Eipä tätä jaksa juuri anysoida. Voi olla että 3 seuraavan jälkeen pitää kököttää taas tiukasti tankissa.

Lauria rusikoitiin surutta. Aina symppiksella Arcidiaconolla olis voinut olla fl 2 saman tien, sen verran vastuuttomasti hoiti tilanteen. Muistan ainakin kerran Portisin saaneen suoraan vaikkei oikein edes osunut mihinkään vastaavassa. Satoranskyn jyräyksessä. Vaarallisempi tuo oli kuin joku kevyt osuma päähän.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
168
Voi jestas sentään kun Utah ei pysty voittamaan näitä must-win pelejä. Juuri kun edellisessä matsissa suunnilleen kaikki pelasivat elämänsä pelin, niin nyt onnistumisia ei sitten tullutkaan. No onneksi nyt luvassa ainakin kolme peliä, joissa vastassa laadukas joukkue - näissä otteluissahan Utah on ollut parhaimmillaan.

Lauri tosiaan saa kovaa kohtelua ja joutuu tekemään töitä saadakseen pallon. Selkeästi vastustajien taktiikka on, että joku muu voittakoon pelit kuin Lauri...

For about the last month Markkanen has been dealing with a left hand injury, what seems like a bruise and strain. X-rays have all been negative and although he’s been getting some minor treatment on the hand after games, he’s been reassured by the medical staff that he’s not in any danger of making the injury worse.

Markkanen said that it can feel fine and normal for a couple of days, but if the hand gets hit at the right spot or he lands hard on his hand, that it feels like it’s a brand new injury and it’s tender and sore.

“We’ll see how it feels tomorrow and go from there,” he said after the loss. “It’s been just getting hit for a month or whatever. So it’s just about seeing what you can play through... once you get going you don’t really think about it but then obviously during dead balls and stuff… we’ll see.”

To this point he hasn’t missed any practice or game time because of the injury, so we’ll see where the Jazz and Markkanen go from here.

Lähde: The Jazz’s lack of top options, Lauri Markkanen’s hand injury and the upcoming schedule
 
Viestejä
997
Tämä oli tosi paha kierros Utahille. Lakers voitti, minnesota voitti (vaikuttaa pickeihin), portland voitti, jonka piti jo olla ulkona tästä kisasta. Tällä kierroksella ratkaistii jo aika paljon. Näyttää taas vahvasti silti että Utahin nuori joukkue ei saa tällä kaudella playoff kokemusta.
 
Viestejä
562
Puolustus oli kauheaa. Tuntui, että joukkue pelkäsi niin paljon Lillardia ettei kukaan vaivautunut puolustamaan muita pelaajia. Ensimmäisellä puoliajalla Portland yhdellä syötöllä sai aikaan ylivoima hyökkäyksen niin ei tuo puolustus taktiikka paljoa kehuja saa. Mutta silti tämä peli kaatui pallon menetyksiin. Toki olisi voinut heittää paremmin jne, mutta pitkässä juoksussa jos vastustaja saa enemmän heittoja ilmaan niin he yleensä voittavat.

Lännessä kyllä kaikilla muilla joukkueilla on isoja loukkaantumishuolia. Zion on poissa vielä 2 viikkoa. PG13 on ulkona loppu runkosarjan, kuten Lebronkin. Dallas muuten vaan sekoilee. Minnesota sentään nyt on terve, mutta heidänkin pitää oppia pelaamaan KAT:n kanssa kymmenessä pelissä. Muut joukkueet kyllä tarjoavat Utah:lle mahdollisuuden päästä play-in:iin, mutta jotenkin tuntuu ettei Utah halua tätä tai ainakin heidän front office ei halua.
 
Viestejä
443
Vakava kysymys.

Pitäisiko Jazzin luopua Markkasesta, Sextonista ja Clarksonista?

Kings ja Portland pelit olivat kuin yö ja päivä.

Ikävä myöntää, mutta peli näytti huomattavasti paremmalta ilman Markkasta. Miksi Laurista on tullut tuollainen palloa hautova ja omilla statseilla ratsastava "supertähti"?

Fakta on se, että kukaan näistä ei ole Jazzin nykyisistä "tähtipelaajista" ei ole tarpeeksi hyvä kannattelemaan koko joukkuetta, vaan ehkä olisi parempi keskittyä nuoremmilla pelaajilla joukkuepelaamiseen.

P.S. Toisaalta tappio oli erinomainen, joten ehkä Lauri on ainoa joka ymmärtää, että tankkaus on paras vaihtoehto tällä hetkellä.

P.S.S Arcidiacono yritti murhata Laurin. Toivottavasti kyseinen janari ei pelaa enää ensi kaudella NBA:ta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 243
Puolustus oli ihan alun jälkeen roskaa. Dame oli luonnollisesti Jatsin pakin kiintopiste - eikä tällä kertaa tehnytkään jotain kuuskyt. Mutta samalla sitten unohtui puolustaa vähän kaikkia muita. Blazers sai liki vapaasti tehdä pinnoja korin alta ja läheisyydestä. Viime peleissä ihan All NBA -tason puolustusta pelannut Kessler oli huono, ja lopussa ei enää edes pystynyt Hardy peluuttamaan.

Ja hyökkäyksessä sitten nousi esille se, että vähissä ne millään tapaa varmat korintekijät ovat. Kessler teki muutamat pinnansa lobeista ja hyökkäyslevyistä. Agbaji oli huippupelinsä jälkeen lähes näkymätön. Olynyk ei saanut mitään aikaan ennen päätöserää. Siihen päälle vielä THT:n virhevaikeudet ja yleinen heikko ilta. Penkiltä sitten tulee juzangeja ja toscanoja, jotka eivät edes uskalla heittää.

Oli paljon paikkoja, missä sitä heittoa olisi pitänyt vaan laittaa ilmaan - osa jopa ihan vapaita. Kun Gay läksi selkävaivaisena kesken pelin pois, vielä vähemmän kukaan kehtasi edes yrittää.

Noh, näitä sattuu. Välillä kaksi edeltävän pelin kaltaista matsia huippujengejä vastaan, missä kaikki toimii, onnistujia on koko joukkueen laajuudelta ja homma rokkaa. Ja sitten toisena iltana vaan ei toimi.

***

Markkasella tosiaan alkaa kolhuja olla riittävästi. Se rannevamma tosiaan näkynyt jo aiemmin peleissä. Nyt sitten tuli useampaan kertaan alas suht kovaa ja joutui kädellä ottamaan vastaan, mikä varmasti teki todella kipeää. Muutenhan ne tilanteet olivat Laurin virhe Dameen (mutta kovasti tuli siinä osumaa) ja toinen oli vaan liukastuminen. Mutta sitten se Arcidiaconon homma oli törkeä. Tuolla tapaa tulee loukkaantumisia, jotka vaativat vuoden / puolen poissaoloa. Et vaan voi napata korkealla ilmassa olevaa kaveria täydestä vauhdista kädestä.

Muutenhan Lauri oli liki täydellinen. Teki koreja erittäin tehokkaasti (2p heitot 10/13 + 8 kertaa vapareille). Kun kukaan muu ei saanut mitään aikaan hyökkäyksessä, kantoi kaiken vastuun. Eikä todellakaan ollut pehmeä euro. Bulls-vuosien Lauri olisi saattanut lähteä koppiin. Tämä Lauri vähän ravistelee ja irvistää, palaa kentälle, "mun joukkue, minä hoidan" ja yrittää viimeiseen asti voittoa.

Jos sen ranteen tilanne nyt on yllä kuvattu, se on pelaaminen enempi vaan kipukynnyksestä kiinni. Mutta yllättyisin, mikäli ei nyt muutaman pelin huilia tulisi.

***

Ja kannattaako nyt jokaisen pelin jälkeen tempoilla ihan laidasta laitaan...

Kiinnostaa myös ne Markkasen pallonhautomiset: mistä kohdin niitä löytää? Ehkä kerran-kaksi pompottelu meni vähän pitkäksi ja tuli menetyksiä. Muutenhan Lauri teki korinsa erittäin tehokkaasti ja pallo ei kauan käsissä ollut ennen kuin se oli korissa. Syöttösaldokin olisi voinut helposti olla tuplat tuosta kolmesta, jos siellä olisi Jatsilla joku muukin uskaltanut heittää, kun pallo tulee kohdalle.
 
Viestejä
2 243
Seuraavaksi vastassa Bucks. Mikä nyt ei oletusarvoisesti paljon lupaisi - varsinkin jos Lauri on poissa.

Mutta Bucksilla on b2b ensin Jatsi ja sitten Nuggets. Middleton ei ole kertaakaan tällä kaudella pelannut molempia b2b-otteluiden matseja ja myös Giannis useasti huilannut noissa. Ja jos jommassa kummassa näistä kavereita lepuutetaan, on se tietysti Utahissa - ei Nuggetsia vastaan.
 
Viestejä
443


Hyi helvetti, varmaan yksi kauden rumimmista peleistä. Lauri olisi voinut loukkaantua todella pahasti.

Miten tämä ei ollut F2?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 243
Aika usein noihin vaikuttaa sekin, mitä muuta siellä kentällä tapahtuu. Siinä taisi Agbaji ja THT mennä vaan katselemaan, ja Archidiaconon annettiin olla pitkään lähimpänä pelaajana Lauria. Ei siellä nyt tappelemaan tarvitse alkaa tai Eero Markkasen tulla courtside-paikoilta huutelemaan vastustajalle, mutta joskus voisi olla vähän tulta perseen alla.

Pelin jälkeenkin Lauri oli heti ensimmäisenä heittämässä läpyjä Archin kanssa.
 
Viestejä
130
Aika usein noihin vaikuttaa sekin, mitä muuta siellä kentällä tapahtuu. Siinä taisi Agbaji ja THT mennä vaan katselemaan, ja Archidiaconon annettiin olla pitkään lähimpänä pelaajana Lauria. Ei siellä nyt tappelemaan tarvitse alkaa tai Eero Markkasen tulla courtside-paikoilta huutelemaan vastustajalle, mutta joskus voisi olla vähän tulta perseen alla.

Pelin jälkeenkin Lauri oli heti ensimmäisenä heittämässä läpyjä Archin kanssa.

JC ois saattanut hommata itselleen vähintään tekun jos olisi ollut tuossa tilanteessa kentällä.
 
Viestejä
443
Hyvä tappio. Utah nousi sijalla 9. eli todennäköisyydet top-4 pickkiin nousivat 7.1% --> 17.3%.

Pacers ja Wizards ovat kahden tappion päässä sijoille 7. ja 8.

Uskon, että parhaimmillaan Jazz voi saavuttaa kyseiset joukkueet ja varmistaa 29% todennäköisyyden top-4 valintaan.

Loppukauden tärkein tavoite on hävitä jokainen ottelu, niin mahdollisuudet nousta ylöspäin ovat realistiset.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 506

On Friday the Utah Jazz launched campaigns to promote Lauri Markkanen and Walker Kessler for end of year NBA awards.

In an effort to convince voters that Markkanen deserves Most Improved Player as well as an All-NBA nod, and that Kessler should be on the All-Rookie team and be in the race for Rookie of the Year, the Jazz are producing two comic books that will be sent to voters.

One comic, titled “The Finnisher” represents Markkanen, and continues the campaign that was used in Markkanen’s All-Star bid this season.
 
Viestejä
416
AIka hiljaseksi on vetänyt Jazzin kauden loppusuora .comin kommentaattorit...

Peliesityksessä Kingsiä vastaan ei varsinaisesti ollut mitään hävettävää. Mutta vaikka Jazz kärkkyi viimeiset 3 minuuttia siinä kuuden pisteen päässä, ei pelin loppu missään vaiheessa näyttänyt siltä, että Jazz voisi sen oikeasti voittaa. Joukkueella ei ollut kentällä yhtään tarpeeksi vaarallista korintekijää. Viimeiset hyökkäykset olivat kaikki jotain 'vähän mitä sattuu'-yritelmiä..

Näköjään siitä kammottavasta Portland-matsista tuli se ottelu, joka lopullisesti katkaisi kamelin selän. Lillard päätti pelata kauden vikan matsin (ehkä), ja Arcidiacano päätti lopettaa Markkasen pelikauden ennenaikaisesti (ehkä). Kiitti v**tusti vielä kerran tyhmä. Mahdoton sanoa, miksi Jazzilla meni siinä pelissä kaikki niin penkin alle, puolustuksessa erityisesti. Ehkä se oli vaan se tämän kauden kirous, että niitä matseja jotka voisi ja pitäisi voittaa, ei vaan osata voittaa. Eikä Markkanen pystynyt sitä yksin muuksi muuttamaan, vaikka yritys oli kyllä oikein hyvä.

8 matsia jäljellä, Markkasen pitäisi pelata vielä kuudessa, jotta saisi 70 ottelua tällä kaudella täyteen. En tiedä, missä täsmälleen mennään siinä Markkasen '100 donkkia/200 kolmosta kaudessa'-ennätyksen tavoittelussa. Tämäntapaiset tilastot ovat hassahtaneita, mutta jenkeille ne merkitsevät paljon. Joten mielellään tämän virstanpylvään Laurille soisi. Varsinkin jos se auttaisi tuomareita vähän paremmin suojelemaan Markkasta ihan suruttomalta jatkuvalta rappaamiselta.

Ja ai niin, Arcidiacanolle; hyvää kevättä, ime koiran m*naa.
 
Viestejä
1 358
Mitäs näitä kovasti kommentoimaan ja analysoimaan, kun pelaava rosterissa minuutteja tulee paljon ynnämuut-sarjan sankareille. Kun muuta uhkaa ei juuri naapurille ole Lauria pidellään kaksin/nelin käsin koko pelin ajan ja aika heikoilla prosenteilla heittää tämän lisäksi tai sitten sen takia. eFG%n suhteen mennään nyt kauden heikoimmalla tasolla. No onko tuolla paljon väliä...? Positiivista on se että Kessler on alkanut löytyä yhä paremmin korin alta. Voi olla että Sexton ja Clarkson lepäilevät koko loppukauden, mutta arpajaissijoitus tuosta tuskin enää paljon muuttuu, koska alempana prosenteissa olevat kisaajat häviävät myös pitkiä sarjoja. Pari viikkoa ja voi siirtyä seuraamaan sitten kovemman efortin NBA-koripalloa. Tuntuisi että mestari voisi tulla idästä. Varausvuorojen paikat nyt 9 (20% mahkut top-4 varaukseen), 17 (Minny) ja 27 (Philly). 9-10 siis todennäköinen (n. 76%) vuoro.
 
Viestejä
562
Onhan tuo Utah:n sijoitus aika varma jo nyt. Siellä on menossa kova kamppailu siitä, kuka on viidenneksi huonoin, joten nuo joukkueet yrittävät tosissaan hävitä kaikki pelit ja ylöspäin ei ole asiaa.

Eihän Lauri hyvä ollut. Pisti vapaan layup:nkin ohitse. Hyvää treeniähän tämä on Laurille. Jos haluaa olla tähti ja ei ole ylivoimaisilla fyysisillä voimilla varusteltu niin joukkueet tulevat pelaamaan fyysistä koripalloa häntä vastaan. Siihen vain pitää tottua ja löytää se oma keino millä sen voittaa. Vaihtoehdot ovat pituus, nopeus ja voima, taidon lisäksi. Muutenhan tuossa nyt pelaavassa rosterissa on useampi pelaaja, joka ei löydy Utah:n rosterista kaudella 24-25. Katsoo jos edes puolet säilyy edes ensi kauteen.
 
Viestejä
416
Onhan tuo Utah:n sijoitus aika varma jo nyt. Siellä on menossa kova kamppailu siitä, kuka on viidenneksi huonoin, joten nuo joukkueet yrittävät tosissaan hävitä kaikki pelit ja ylöspäin ei ole asiaa.

Niinpä. Jazzin osalta koko loppukausi on pelkkää laajaa garbage-timea, ilman sen kummempaa tavoitetta kuin ensi kauden odottelu. Sinällään tämä tilanne voisi tarjota Hardylle ainutkertaisen mahdollisuuden kokeilla uusi asioita niiden pelaajien kanssa, jotka oletettavimmin pelaavat Jazzissa ensi vuonnakin. Kun mitään voittamisen painetta ei ole. Harkkapelejä kilpailullisessa ympäristössä.

Markkanen on kai 3 korin päässä siitä '200 kolkkia kaudessa'-virstanpylväästä. Sen saavuttamiseen riittää varmasti ottelu tai kaksi. Jos Lauri sen jälkeen vielä pelaa, joukkueen kannattaisi esimerkiksi etsiä keinoja siihen, miten Lauri olisi mahdollista tehdä pelattavaksi ilman, että itsensä pelaaminen vapaaksi jäisi niin paljon pelkästään Laurin omalle kontolle. Sen matsista toiseen jatkuvan, loputtoman painin jälkeen ei todellakaan ole ihme, jos heittotarkkuuskin ottaa vähän osumaa. Paljon enemmän ja paljon organisoidummin pallottomia skriinejä, tulee mieleen.

Lauri itse voisi ottaa loppukauden harjoituskohteeksi keskimatkan hypärin – a la Kevin Durant – sen sijaan, että aina painaa väkisin raudalle vaikka siellä olisi millainen lihamuuri odottamassa. Simppeli midari, jos tie tuntuu olevan tukossa, olisi jumalattoman hyvä lisä Markkasen hyökkäysarsenaaliin.

Tämän vuoden draft-vuosikertaa hehkutettiin ennakkotiedoissa harvinaisen kovaksi. En ole katsonut March Maddness-matseja kovin kattavasti, mutta olen nähnyt monta ottelua, missä on pelannut ensimmäiselle varauskierrokselle etukäteen rankattuja pelaajia. Enkä ole ollut... mitenkään ihan mielettömän vaikuttunut. Omaan silmään siellä ei ole näkynyt yhtäkään pomminvarmaa game changer/future corner stone-tason pelaajaa. Siinäkin on jotain oireellista, että nämä etukäteen hehkutetuimmat pelaajat eivät yksikään pystyneet viemään omaa joukkuettaan Final Fouriin. Monet jäivät joukkueineen tosi kauaksi tästä tavoitteesta.

Huikein näkemäni pelaaja on ollut Kansas Staten Markquis Nowell – mutta hemmetti, mies on puoli metriä liian lyhyt NBA:han! En osaa arvata, mihin hän päätyy pelaamaan, mutta siellä tullaan näkemään hauskaa korista.

Ovatkohan muut comilaiset nähneet March Madness-matseissa jotain kultakimpaleita, 'toi on pakko saada'-pelaajia, jotka minulta ovat menneet ohi, ja jotka voisivat olla hankittavissa Jazzin todennäköisillä varausvuoroilla.

Emme vielä pitkään aikaan tiedä Jazzin ensimmäistä varausvuoroa, mutta minulla on Aingesta sellainen kutina, että Ainge pyrkii varaamaan parhaan/lupaavimman mahdollisen pelaajan, sen sijaan että etsisi mahdollisimman sopivaa pelaajaa paikkaamaan puutteita Jazzin rosterissa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös