Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
2 533
Let's go Jazz. Sääli että Houston kaatoi eilen yllättäen Bostonin. Olisin mieluummin varannut tämän yllätysvoiton Jazzille. Nyt Boston on varmaan hereillä, eikä lähde väärällä asenteella etukäteen heikompaa vastustajaa vastaan.
Jatsin onneksi Celticsillä on kaksi matsia tässä vielä ennen Utahiin matkustamista (Wolves & Blazers). Tuo Jatsi-peli on myös vieraskiertueen ottelu 5/6 ja jälkimmäinen viikonlopun b2b-peleistä. Muutenkin Bostonilla hankalampi jakso, kun viimeisestä kahdeksasta pelistä vain kolme voittoa.

Vaikka siis aika lailla pahin mahdollinen vastus, jokseenkin paras paikka pelata juuri nyt. Neljä päivää lepoa oman pitkän vierasreissun jälkeen vielä alla.
 
Viestejä
23
Ajatuksia vielä tankkaamisesta:

- Mestaruuteen tarvitaan tähtiä
Tähtipelaajat on syytä saada selville mestaruusjoukkueen rakentamisen alussa, jotta joukkue voidaan rakentaa näiden ympärille. Markkanen on NBA:ssa nykyään tällainen tähtipelaaja, mutta selkeästi Jazz ajattelee, että rinnalle tarvitaan ainakin toinen tähtipelaaja. Kun joukkueen avainpelaajat on selvillä rollipelaajat on helpompi hankkia näiden tähtien ympärille. Tähtipelaajia roolipelaajien ympärille taas on vaikea hankkia, koska tähtipelaajien hankkiminen on ylipäätään hyvin vaikeaa, erityisesti pienempien markkina-alueiden joukkueille. Paras mahdollisuus tähän tulee varausvuoroilla joko, varaamisen tai kauppojen avulla.

- Jazz vaikuttaa olevan keskittynyt arpalippujen määrään
Täällä on mainittu, että kärkivaraukset eivät välttämättä johda tähtipelaajiin ja, että kovia tähtiä on löytynyt kärjen ulkopuolelta draftista. Mielestäni vaikuttaisi, että Aingella on nämä asiat mielessään liikeeitä tehdessään. Eiköhän tuossa pelaajakaupssa haettu nimenomaan palkkakaton alle tilaa kesällä ja yhtä varausvuoroa lisää. Tuntuu, että täällä on usein ajatuksena, että pääasia olisi ollut häviöiden maksimointi. Tuo varausvuorohan oli myös kärjestä suojattu eli nimenomaan yksi arpalippu lisää tuonne keskikastille mistä jotain voi sattumalta löytyä. Tähtipelaajien kaupoissa myös lähes poikkeuksetta liikkuu usein iso kasa varauksia, joten sitäkin silmällä pitäen varaukset ovat arvokkaita palasia.

- Pelaajakaupoilla tilaa suuremmille rooleille
Esimerkiksi Jazzin siirtotakarajan ratkaisu kaupata Conley ja Vanderbilt on esimerkki kaupasta, jossa on selkeästi syntynyt lisää tilaa rotaatiossa minuuteista hyötyville pelaajille. Vanderbilt piti kaupata, koska ei toiminut Kesslerin kanssa kentällä kovin hyvin ja Conleyn arvo ei ajan myötä olisi ainakaan noussut. Nyt Kessler, THT, Agbaji ja Fontecchio saavat enemmän minuutteja ja isomman roolin jotka mahdollistavat kehittymisen arvokkaaksi NBA-pelaajaksi. Kenestäkään ei ole tullut NBA-tähteä penkillä istumalla, tai hyvin pienessä roolissa pelaamalla. Paras esimerkki tästä lienee meidän oma Lauri. Siirtyminen huonoon Jazziin mahdollisti valtavan roolin ja merkittävän arvon nousun. Myös esim. Giannis, Curry, Jokic, Luka, Morant, SGA ja Young ovat kaikki hyötyneet tilanteesta, joissa joukkueella ei ole mennyt kovin hyvin ja näin pelaaja on saanut mahdollisuuden rooliin, jota ei olisi ollut tarjolla mikäli joukkue olisi väkisin yrittänyt taistella pudospelien viimeisistä paikoista veteraanien avulla.

Lähinnä halusin tuoda esille, että mielestäni tilanteessa on kysymys laajemmasta tulevaisuuteen tähtäävästä toiminnasta eikä vain häviämisen maksiomoinnista Wembyn toivossa. Kysymys on ehkä enemmänkin että panostetaanko joukkueen johdossa tulevaisuuteen vain nykyhetkeen eikä niinkään, että koitetaanko hävitä vai voittaa. Mielestäni Jazzin siirrot ovat vaikuttaneet järkeviltä tulevaisuuteen panostavilta siirroilta, joita joukkueen, joka ei ole mestaruustaistossa ehdottomasti kannattaa koittaa tehdä. Toki itsekin haluan nähdä Laurin playoffeissa vääntämässä, mutta en itse ainakaan usko, että kierroksen kestävä playoff-kokeilu olisi tässä kohtaa järkevä priorisoida tulevaisuden varalle tehtyjen siirtojen edelle. Voisin myös kuvitella, että Jazz ei olisi kovin häävi playoff-joukkue, sillä valmistautumisen parantuessa, usein pallon liikuttamisen arvo laskee ja tähtipelaajien arvo kasvaa. Vertaa 2015 Hawks. Tämä nyt on toki enemmän tällaista mutuilua.
 
Viestejä
1 581

The Utah Jazz have signed guard Kris Dunn to a multi-year deal.


eli käytännössä tämä on soppari kauden loppuun ja tiimioptio ensivuodesta. Mutta hyvä että Dunn sai mahdollisuuden, voi näyttää edelleenkin mitä osaa 13 pelin ajan ja syksyn leirin aikaan tod näk nähdään jääkö joukkueeseen. Olen iloinen miehen puolesta. Jos hyväasenteista ja energistä pelaajaa etsii, tässä on sellainen. Joukkueen paras pallolisen puolustaja ja ihan järkevästi peliä tekee. Kai sellaisellekin joku käyttö löytyy, ellei sitten darftista tai treideistä tule lisää takureita. Toki paljon riippuu myös miten Clarksonin kanssa käy. Aina kannattaa nöyrin mielin mutta kovasti yrittää.
 
Viestejä
436
Luulen, että tää Dunnin jatko oli hyvä muuvi. Dunn on tehnyt hyvää Jazzin pelille, vaikka on usein jakamassa kenttää Jazzin vihoviimeisten jämäpalojen kanssa. Ja toisin kuin koko muu Jazzin takamieskaarti, Dunn osaa myös aikaisen syötön ja pystyy syöttämään tarkasti. Pallonmenetyksiä ei tule hänen kanssaan liikaa, ja se on iso asia Jazzin kannalta.

TakeNote-sivustolla oli esillä joukkuekohtaisia pallonmenetyksiä esittelevä diagrammi, ajalta AllStar-breikin jälkeen. Jazz oli aivan ylivoimaisessa johdossa 17,6 pallonmenetyksellä (!) ottelua kohden. Toiseksi huonoin oli Clippers lukemalla 15,8. Vanha kunnon Chicago menettää palloa vähiten vain 11,9 kertaa per matsi, mutta se selittyy ehkä ainakin osin sillä, että DeRozanilta ja Lavinelta palloa saa kukaan harvoin takaisin, eikä ohiheittoa lasketa pallonmenetykseksi.
 
Viestejä
1 581
Clarkson vissiin pelaa yöllä. Ainakin on vetänyt täydet treenit. Minnesota otti Bullsilta kuokkaan, lisäksi Edwards teloi siinä nilkkansa. Saattaa siis olla että se Jazzin vuoro päätyy arpajaisiin myös.
 
Viestejä
1 445
Clarkson vissiin pelaa yöllä. Ainakin on vetänyt täydet treenit. Minnesota otti Bullsilta kuokkaan, lisäksi Edwards teloi siinä nilkkansa. Saattaa siis olla että se Jazzin vuoro päätyy arpajaisiin myös.

Celticsillä on back to back vieraspeli. Ehkä tässä olisi sauma yllättää. On toi kyllä aika nimekäs avausviisikko Bostonilla joka pelas eilen. Jos kaikki heistä pelaa myös seuraavassa pelissä niin Boston on aika vaikea joukkue voittaa.
 
Viestejä
97
Vaikka Utah ei tänä vuonna mestaruudesta pelaakaan, joukkue pelaa todella viihdyttävää korista. Kannattajatkin ovat huomanneet tämän. Kaikki joukkueeseen toistaiseksi tehdyt muutokset ovat olleet järkeviä.

Erittäisin tärkeää on myös se, että seuraan valitut pelaajat ovat poikkeuksetta kehittyneet siellä olonsa aikana. Markkanen tietysti ja Kessler erityisesti. Horton-Tucker vaikuttaa nuoresta iästään huolimatta valmiilta ottamaan vastuuta ratkaisuhetkillä.

Toivottavasti tämä runko pysyy kasassa täydennettynä vielä uusilla lahjakkuuksilla. Parin vuoden sisällä voidaan jo kamppailla mestaruudesta.
 
Viestejä
1 581
Ei mahda mitään, pakko tuolle joukkueelle on suoda se että pelaisivat playinnissä. Olihan se välillä kovaa sähläystä, eikä heittokaan juuri uponnut, mutta jälleen nousu alhosta kintereille ja ohi. Tuntui ettei kolmonen uponnut juuri lainkaan ja silti prosentti päälle 40 (Agbaji, Gay ja Fontecchio osuivat). Laurilta ei ihan tehoikkain ilta mutta ainakin raatoi aivan simona molemmissa päissä. Täällähän muutama jo luovutti, muttei tämän jengin kanssa kannata. Hauskaa seurattavaa.

THT voisi kyllä käyttää hieman parempaa harkintaa ja ulossyöttöjä ryntäilyissään. Dunn johtaa peliä edelleenkin paremmin kuin THT. Muutenhan tämä oli hyvä joukkuesuoritus josta ketään on vaikea nostaa erityisesti esiin eikä toisaalta kukaan pettänytkään. Toki Kesslerin lopun blokki toki tuli hyvin vastineeksi noista kahdesta vapariohiheitosta ratkaisuvaiheessa.
 
Viestejä
321
Hoops Nerdin kuuma huhu YouTubessa: Jaylen Brown ”not happy” in Boston ja Will Hardy-fani. En tiedä Brownin sopimustilannetta, mutta kuulosti vähän toiveajattelulta
 
Viestejä
2 533
On tuo aika huimaa, että Markkanen, Kessler & Agbaji sitten vähän THT:llä höystettynä tällaisia voittoja kaivaa. Kaksi rookieta, yksi NBA-urallaan kymmenkunta matsia aloittavana pointtina pelannut kundi ja Lauri. Ja vielä juuri niin, että kaikki kontribuoivat siihen voittoon loppusuoralla: Markkasen ja Agbajin kolkit, THT:n layup, Kesslerin puolustus ja blokit.

Sekin on kyllä liki yhtä hämmästyttävää, että tuo penkki ei häviä omia osuuksiaan n. 30 pinnalla. Vaikka alkukauden n. liigan parhaasta penkistä onkin tultu liki liigan huonoimpaan.

Tatum haluttiin ulos pelistä, mutta se tuplaus ei oikein toiminut. Celtics parhaimmillaan 19p johdossa. Sitten paikka toimikin aivan täydellisesti, vaikka osa siitä tuntui ehkä tuuriakin olevan, kun aika hyviä kolkkeja Boston pääsi laukomaan. Hardy kommentoi, että pelaajien "seniorineuvosto" oli tullut tässä välipäivinä pyytämään että reenattaisko koutsi paikkaa - ja heti oli käyttöä. Seniorineuvosto siis "lippistä takaperin käyttävä pelaaja" (=Olynyk) ja "toinen on Suomesta".

Laurilla tuntui olevan sydämen asianaan enemmän pakki kuin hyökkäys. Otti siis Tatumia, Brownia ja Whitea jatkuvasti, ja siitä oikein huokui halu nollata niitä ukkoja.
 
Viestejä
2 521
On tuo aika huimaa, että Markkanen, Kessler & Agbaji sitten vähän THT:llä höystettynä tällaisia voittoja kaivaa.

No pitää kuitenkin muistaa lähtökohdat tähän peliin. Eli Bostonilla b-2-b -peli, vieraskiertueen 5. peli ja huilauttaa kahta aloitusviisikon pelaajaa. Etukäteen ajateltuna tasaista vääntöä oli odotettavissa.. Boston olikin hyvin heikolla energialla liikkeellä ja se näkyi erityisesti heidän levypallopelaamisessa. Utahille 17 hyökkäyslevyä, joka on Bostonin vastustajien suurin määrä tällä kaudella.

Toki hieno voitto Utahille ja paljon loistavaa taktista pelaamista ja taistelua Utahin puolelta.

Tatum haluttiin ulos pelistä, mutta se tuplaus ei oikein toiminut.

No kyllä tuo Tatumin tuplaaminen ja hard-hedgaaminen toimi todella hyvin. Se oli iso syy pelin voittoon. Bostonille vain 53 toisella puoliajalla, vaikka Williams pisti välillä useampia kolkkeja putkeen sisään. Mutta hyvää puolustusta Utahilta ja Boston joutui tekemään hankalia koreja Brown ja Brogdon kaksikon toimesta.

Tatumille myös vain 15 pinnaa ja kauden pienin pelitilanneheittojen määrä 12.

Bostonin viimeinen hyökkäys myös oli hyvin hämmentävä. Williams tunkee korille yksin kahta vastaan. :oops: Oliko tuo heidän piirretty peli?

Laurilta ei ihan tehoikkain ilta mutta ainakin raatoi aivan simona molemmissa päissä.
Laurilla tuntui olevan sydämen asianaan enemmän pakki kuin hyökkäys.

Heh! Kovilla odotuksilla ollaan jo näköjään Laurin pelaamisen suhteen. 28 pinnaa kuitenkin pelin päätyttyä taulussa ja 12 pinnaa viimeisellä neljänneksellä. :D
 
Viestejä
2 521
Hoops Nerdin kuuma huhu YouTubessa: Jaylen Brown ”not happy” in Boston ja Will Hardy-fani. En tiedä Brownin sopimustilannetta, mutta kuulosti vähän toiveajattelulta

Brownilla sopimusta jäljellä kolme kautta tämän kauden jälkeen. Viimeinen kausi player option.

Vaikea myös nähdä, että Bostonia kiinnostaisi mahdollisessa kaupassa mikään muu kuin Lauri. Pelkät pickit tuskin Bostonia kiinnostaisivat.

Mutta joo.. Tuskin tulee tapahtumaan. Mutta ihan mahdollista, että Brown joskus haluaa pois Bostonista jos hän ajattelee nousevansa mvp-tasolle ollessaan joukkueen ykkösstara. Nyt pelaa koko ajan hieman Tatumin "varjossa".
 
Viestejä
2 533
No kyllä tuo Tatumin tuplaaminen ja hard-hedgaaminen toimi todella hyvin. Se oli iso syy pelin voittoon. Bostonille vain 53 toisella puoliajalla, vaikka Williams pisti välillä useampia kolkkeja putkeen sisään. Mutta hyvää puolustusta Utahilta ja Boston joutui tekemään hankalia koreja Brown ja Brogdon kaksikon toimesta.
Minusta sitä kyllä tehtiin eka puoliaika ja päädyttiin 19 pinnan tappiolle. Sitten siitä luovuttiin n. täysin ja pelattiin lähes kokonaan paikkaa. Paikassakin tosin Tatum oli se pelaaja, jota ei haluttu hukata missään kohdin. Esim. siis Agbaji ja Markkanen pelasivat hyvin yhteen, mutta se ei ollut enää ollenkaan tuplaamista, vaan hyvät vaihdot paikassa.

Bostonin viimeinen hyökkäys myös oli hyvin hämmentävä. Williams tunkee korille yksin kahta vastaan. :oops: Oliko tuo heidän piirretty peli?
Grant Williams oli sitä selittänyt. Peli oli noin piirretty, mutta yllätti miten Markkanen pelasi. Lauri ei siis Williamsia vartioinut sinällään, vaan miten pallo pelataan sisään. Ja sitten homma meni pieleen, Tatum vain seisoi 5m kaaren takana ja kukaan muukaan ei liikkunut. Ja kun ainoa kenelle pelata pallo oli Williams ja sekin Markkasen alapuolelle, Williamsin vaihtoehdot olivat vähissä. Toki sekunteja olisi ollut sen verran, että jos olisi pysähtynyt, kääntynyt ja joku olisi ajanut sisään, jotain olisi voinut aueta.

Aika huonoa valmentamista, että kuvio hajoaa heti kosketuksessa todellisuuteen. Kun yksi vastustaja teki jotain odottamatonta, ei tullut mistään mitään. Hardy > Mazzulla.

Heh! Kovilla odotuksilla ollaan jo näköjään Laurin pelaamisen suhteen. 28 pinnaa kuitenkin pelin päätyttyä taulussa ja 12 pinnaa viimeisellä neljänneksellä. :D
Itse en kyllä niinkään kritisoinut Lauria, vaikka heittopäivä olikin vähän nihkeämpi.

Sen sijaan omasta mielestä siis Markkanen oli pakissa itselleen poikkeuksellisella asenteella ja meiningillä. Sellainen "anna tulla Tatum, mä lukotan sut" - mitä harvemmin on esillä. Siitä siis isot plussat.
 
Viestejä
2 533
celtics.jpg


Tässä vielä tuo tilanne:
- Agbaji voi chillailla kädet lanteilla, kun Tatum vain seisoo logolla.
- Brogdon seisoo... kentän ulkopuolella. Ja jatkoi seisomistaan siellä. Ei välttämättä hyödyksi joukkueelleen?
- THT lukotti hyvin Brownin ja tuossa juuri Brown muutenkin liukastuu, joten on ulkona pelistä.
- Olynyk tuli todella fiksusti todella fiksuna pelaajana auttamaan omasta miehestään.
- Markkanen on asemassa lähteä haastamaan Hauseria tai mitä tarvitaankaan.

Kolmella neljää vastaan hyökkääminen on ei-optimaalinen taktiikka.
 
Viestejä
2 521
Minusta sitä kyllä tehtiin eka puoliaika ja päädyttiin 19 pinnan tappiolle. Sitten siitä luovuttiin n. täysin ja pelattiin lähes kokonaan paikkaa. Paikassakin tosin Tatum oli se pelaaja, jota ei haluttu hukata missään kohdin. Esim. siis Agbaji ja Markkanen pelasivat hyvin yhteen, mutta se ei ollut enää ollenkaan tuplaamista, vaan hyvät vaihdot paikassa.

Boston teki ekalla puoliajalla eroa silloin kun Tatum istui penkillä. Tatumilla ekan puoliajan plusmiinus on nolla ja koko pelissä Bostonin huonoin -13. Oikeastaan Bostonin peli ekalla puoliajalla vapautui heti, kun Tatum meni penkille. Tosin Bostonin oli helppo dominoida Utahin penkkiä oikeastaan läpi ottelun.

Jayson Tatum (On: -13 · Off: +12 · Net: -25)

Vaikka Utah pelailikin paljon paikkaa, niin siinäkin useimmiten tuplattiin heti Tatumilta pallo pois.
 
Viestejä
2 521
Nba:n tuomarointi on yleensä ollut todella hyvää, mutta nyt viime aikoina on useammassa pelissä tullut paljon kysenalaisia puhalluksia tai puhaltamatta jättämisiä.. Viime yön pelin erikoisuus oli se, kun yhtäkkiä pelin ekalla jaksolla keksittiin puhaltaa takakentän askeleet ylitarkasti. Olihan niissä tilanteissa varmasti askeleet, mutta ei siinä mitään järkeä ole, että yhtäkkiä kauden 70. pelissä nuo keksitään puhaltaa pois.

Varmasti Kessleriäkin alkaa jo turhauttaa, kun välillä pilli soi todella kevyesti.. Alla pari esimerkkiä. Ensimmäinen Whiten rikkominen on tilanne, joka hyvin harvoi puhalletaan eli blokkaajan tuleminen heittäjän päälle. Ja yleensäkin tuossa tilanteessa kontaktin aiheuttaa hyökkääjän eteenpäin hyppääminen. Jälkimmäinen Griffinin rikkominen on sitten jo ihan vitsi.

https://videos.nba.com/nba/pbp/medi...73cc-e9a0-0ad2-a312-850edbac53e5_1280x720.mp4


Tatumilla kun oli surkea eka puoliaika, niin tottakai puoliajan lopuksi palkitaan supertähti -vihellyksellä. :(


Lisäksi välillä ihan älyttömän pienistä kontakteista palkitaan vapareilla kuten alla oleva Laurin virhe..


Sitten kuitenkaan monesta kunnon kontaktista korille ajossa sitä virhettä ei puhalleta. Alla yksi esimerkki.

 
Viestejä
2 533
Tatumilla kun oli surkea eka puoliaika, niin tottakai puoliajan lopuksi palkitaan supertähti -vihellyksellä. :(
Omaan silmään tuossa oli ihan selvä virhe. Mutta sitten toki NBA:ssa yleisesti (ja toki tähdet erityisesti) saa virheen jälkeen nakata jotain roskaa ilmaan ja siitä tuleekin heittovirhe. Virhe siis ok, kolme vaparia ei - oma tuomio.

Muista sitten aika samaa mieltä. Jos kerran Laurilla tuossa on virhe (ja Kesslerillä hyvin samankaltaisessa tilanteessa), miten muka se ei sitten sitä ole Kornetilla.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 781
Clarkson OUT, Lauri Q.

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös