Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
426
Heleijaa. Mahtavaa, että oma vaatimaton tankkaus-avautuminen sai aikaan näin paljon hyvää pohdintaa täällä. Ehkä tämä on näitä juttuja, missä kaikki ovat yhtä oikeassa, samaan aikaan kun ovat eri mieltä. Oma näkemys on siis vain se, että draftiin liittyy aina hyvin paljon katteetonta hypeä (draft on tietysti tärkeä osa NBA-tuotetta, kaikki nämä alustavat draft-rankingit, etc.), ja että tarjolle tulevien pelaajien scouttaaminen on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin korkea varausvuoro.

Mutta olipa kiva ja... ihmeen lupaava, ja rivimiesten osalta itsevarma matsi meidän omalta tankkaus-uhrilta. Hyvin pelannutta Magicia vastaan. Alkaisiko Fontecchio vihdoinkin oikeasti löytää NBA-liigan pelirytmin? Tässä matsissa näytti siltä. Ja alkavatko kasvaneet peliminuutit hiljalleen tuoda tasaisuutta Agbajin peliin? Dunn jatkoi hyödyllisenä oloa. THT ja Kessler olivat hyviä. Mahtavaa.

Sitä levypalloista sulkemista ja parempaa puhumista omalla korilla saisi kyllä koko joukkue vielä opetella. Tuli aika monta halpaa kuppia, kun puolustuspään levypallo ei kelvannut Jazzissa kenellekään.
 
Viestejä
537
Tankkaamisessa on sekin hyvä puoli, että Lauri saa maksimipituisen bunkkerikauden tulevana kesänä. Parkkisen mukaan esiinkaivettavaa fyysistä potentiaalia löytynee vielä kivasti. Ja inttihommatkin on ilmeisesti otettava työn alle lähivuosina.
 
Viestejä
2 447
Saatiin viimein kauan, kauan odotettu kohtaaminen ja tähtipelintekijöiden otatus: 2016 draftin ykkös-PG Kris Dunn vs. 2017 draftin ykkös-PG (ja ykkös-pick) Markelle Fultz.

Oikeasti mukava nähdä, että kumpikin on saanut uraansa vielä uutta elämää puhallettua. Ja molemmat vaikuttaisivat siltä, että olisivat jos nyt eivät ihan varausnumeroidensa veroisia niin NBA:n kärkipointteja, jos vaan osaisivat heittää. Nyky-NBA:ssa ei vaan toimi, jos takamiehellä ei ole minkäänlaista kolkkiuhkaa. Fultz ei sitä ole vielä löytänyt lainkaan. Dunnin tilastot näistä Jatsi-peleistä liki 45 % ja samaa tasoa taisi olla G-liigassa, mutta sitten taas ne heitot ovat pelkästään aivan täysin avoimia - sellaisia mitkä vaikka Lauri pistää 65 %.

Näytti jo taas ihan erilaiselta Jatsin peli kuin tuo aiempi muutaman pelin kyntäminen. Toki vastuskin max. Jatsin tasoinen, vaikka Magic ihan pirtsakasti pelaakin. Siellä puolustus aukesi muutamaan otteeseen kuin Punainen meri Moosekselle ja jatsilaiset pääsivät ihan suoraan vaan kaistaa korille asti.

Penkin ja avauksen ero oli valtava. Avaus kuroi 10-15 pinnan kauloja Jatsille, penkki hukkasi ne.

Kiva että Fontecchio näyttää itseluottamuksensa taas löytäneen, ja varmaan tosiaan nuo säännölliset peliminuutit ja valkun luotto siihen ovat vaikuttaneet.

Markkasen kohdalla kyllä pelotti taas muutamaan otteeseen, kun tuntuu kroppa ottavan kovia kolhuja illasta toiseen. Kerran yritti aika älytöntä älläriä, ei saanut palloa (ehkä rikottiin toiseen käteen?) ja tuli todella kovaa ja korkealta alas, mikä taisi erityisesti vasempaan kyynärpäähän ottaa osumaa. Toisella kertaa taas jossain kaatumisessa taisi ottaa oikealla ranteella alas. Siihen päälle vielä tosiaan se kaikki giannis-mainen pelaaminen. Ainakin loukkaantumisherkän Laurin maine on mennyttä, kun iskuja tulee, mutta mies ei hetkeksikään kentältä poistu.

Tosiaan sitä kokoa, voimaa ja urheilullisuuttaan Lauri käyttää hyväkseen ihan eri malliin. Toisaalta joskus voisi ottaa vähän rauhallisemmin ällillä. Nyt toisessa erässä tuntui menevän sellaiseksi fysiikalla pakottamiseksi, missä koreja ei sitten tullutkaan. Esim. yritti läimäistä massiivisen donkin kulmasta nousulla kolmen Magic-pelaajan naamaan kerralla, mutta sieltä tuli iso georgialainen käsi ja blokkasi. Siinä joku heittoharhautus, kaveri tulee päälle ja sitten levyn kautta hallittu and1.

Vähän hassulta toki tuntuu Markkasta kritisoida yhtään mistään. Taas 30+ pinnaa, joukkueen kantaminen voittoon ja tällä kertaa vieläpä se voittokori.

(Erityiskori Laurille viimeisestä 0,2s ennen loppua täysin turhasta tilastojen täytedonkista. Itsellä oli rahat sisällä Jatsin voitto + over233,5 + Lauri o29,5p. Kerroinkin ihan kiva ja jännitys todellakin säilyi loppuun asti...)
 
Viestejä
143
Paljon tulee satunnaisuutta ja on hölmöä tulkita menneisyyttä sitem, kuin se olisi ollut aina aivan selvää. Liigassa on kuitenkin 30 joukkuetta, vain muutama näistä voi kerrallaan olla aito contender-tason joukkue ja loukkaantumiset ymv. on aika arpapeliä. Nyt tiedetään, että Curry, Giannis, Jokic, ymv. ovat sen luokan pelaajia, kuin ovat. Ei Warriors, Nuggets tai Bucks tienneet, että heistä sellaisia tulisi, eikä tiennyt kukaan muukaan. Asiat olisivat voineet mennä toisinkin.

Väkisin pärjäämiseen tarvitaan myös tuuria. Jonkun pickin pitää ylisuorittaa suhteessa odotuksiin. Kun moni joukkue realisoi arpalippuja draftissa, niin joku sieltä löytää aina ryöstöjä ja vaikea sellaista on haastaa riskejä minimoivalla strategialla. Pitkässä juoksussa kohina tasoittuu ja hyvät managerit tai valmentajat nousevat esiin tasaisuuden kautta, mutta yksittäistä kautta tai muutaman vuoden jaksoja katsoessa satunnaisuus on tosi isossa roolissa.
 
Viestejä
593
Tankkauksesta: Ei se yksinään toimi. Jos on surkea pelaajakehitys ja/tai surkea johto, niin ihan sama minkälaisia pelaajia joukkueeseen tulee. Tietenkin voi saada generational talent -tason pelaajan, jolloin joukkueen taso nousee pariksi vuodeksi ja sitten pelaaja lähtee, kun ymmärtää, että seurajohto on surkea.

Kuitenkin nykyisistä huippujoukkueista lähes kaikki ovat luoneet joukkueensa draftin kautta. Joko saaneet sen yhden supertähden tai keränneet useamman tähtipelaajan omien varauksien kautta, tai molemmat. Joten omat varaukset ovat avain menestykseen. Joten on erittäin kannattava sitten varata niitä tähtiä. Moni on täällä sanonutkin, että korkeampi varausvuoro = suurempi todennäköisyys saada hyvä pelaaja. Kun vielä lisää sen, että Utah nyt kerää varauksia niin saa useamman yrityksen osua. Bostonhan loi joukkueensa juuri tällä tavalla. Paljon ammuksia, joten ei haittaa vaikka 2/3 menee ohi. Se 1/3 osuu eli Tatum, Smart ja Brown ovat loistava pohja vuosiksi.

Utah:lla ei vielä ole tarpeeksi osumia. Voisi sanoa, että Lauri ja Kessler on tyydyttävä alku, jota Sexton penkiltä tukee. Mutta vaikka tuota kuinka paljon yrittää suomalaisin lasein tihruttaa niin tuo ei riitä. Tarvitaan lisää... ja tilastojen valossa draft on paras keino hankkia lisää.

Onko draft varmempi keino saada hyvä pelaaja kuin kauppa. Ei tosiaankaan, kaukana siitä. Paljon huonompi, mutta kaupassa pitää laittaa jotain arvokasta toiseen suuntaan. Draft on ilmainen.
 
Viestejä
279
Ei mikään yllätys, että tankkaamisesta ollaan montaa mieltä. Itsekään en varsinaisesti tykkää siitä joukkueen rakennus taktiikkana (etenkään jos siitä tehdään monivuotinen projekti a'la 76ers), mutta toisinaan tarjolle tulee vuosiluokkia jonka vuoksi tankkaaminen on enemmän kuin suotavaa. Ja tämä jos joku on se vuosiluokka.
 
Viestejä
38
ymmärsin nyt vasta että THT on vasta 23v. On aina mun silmään näyttänyt ainakin kolmekymppiseltä jäähdyttelijältä. Hyvin pelasi vaihteeksi.
 
Viestejä
2 447
Markkaselta aika karmea 1. puoliaika. Heitot 2/14, kolkit 1/6. Ei sujunut oikein yhtään mikään. Toki pelkästään yhdestä tilanteesta taisi tulla kolme-neljä missiä, kun sai omaa lyhyttä ohiheittoaan tippailla kerta toisensa jälkeen takaisin - mutta ei vaan suostunut menemään. Lopussa näytti jo vähän arkailevan heiton kanssa, ja kovin väsyneenkin oloinen. Onneksi ei sentään vielä masentunut & alistunut.

Mutta onneksi muu jengi pelasi erinomaisesti hyökkäyssuuntaan ja varsinkin THT aikoo vain parantaa edellisestään, joka sekin oli kauden paras ottelu hänelle.

Ja eiköhän tuo Laurin puoliajan 9/7 pelin lopuksi ole jossain 24/12 luvuissa, ja voitetun pelin jälkeen ketään ei kiinnosta montako heitit ohi.
 
Viestejä
2 447
Ei tullut parempaa toista puoliaikaa Laurille. Kaikki tapasi jäädä lyhyeksi. Kahdessa edellisessä ottelussa taisi olla otettu kaikki koneesta irti ja nyt ei bensaa enää ollut.

THT:ltä uskomaton suonenveto ja yhtä levyä vaille käsittämätön triplatupla. Kessler oli käytännössä täydellinen. Penkki on umpisurkea ellei Dunnilta tai Fontecchiolta tule yllärionnistumisia. Nyt meinasi sulaa 23p johto käsistä ja Hardy joutui lopussa laittamaan avausviisikon takaisin kentälle varmasti aiemmin kuin vieraskiertueen 5/6 pelissä olisi halunnut.
 
Viestejä
537
Olis pitäny aavistella siitä THT:n huikeesta spin-muuvista pelin alkupuolella, että tästä on tulossa naurettava ilta THT:lle.
 
Viestejä
593
Tästä eteenpäin Jazz:lla on sitten NBA:n kovin jäljellä oleva ohjelma, jos katsoo vastustajien keskimääräistä voitto%.

THT:tä ei voinut pysäyttää ja en nyt tiedä yrittivätkö tosissaan. Hornets ei nyt yritä otteluita voittaa niin eivät jaksaneet tehdä mitään taktillisia muutoksia THT:n pysäyttämiseksi vaan antoivat hänen tehdä niitä koreja. Ovat 4 huonoin joukkue tänä vuonna ja haluavat pysyä siellä.

Lauri taasen torjuttiin tässä pelissä varmaan 4 kertaa. Pienien pelaajien, kuten THT, pitää oppia keino kiertää heiton torjunta saadakseen edes mahdollisuuden tehdä kori. Laurin ei tätä ole tarvinnut miettiä pelatessaan Suomessa, ja ei vieläkään osaa reagoida apupuolustukseen. Hän edelleen yrittää vain mennä puolustuksen yli, mutta NBA:ssa alkaa olemaan hyviä heiton torjujia, joten tuo ei toimi kovinkaan hyvin. Koko NBA uransa Lauri on ollut helppoa blokata, mutta tuo ei nyt paljoa ole merkinnyt aikaisemmin. Jos alat olemaan toisen joukkueen huomion kohteena niin siellä alkaa olemaan useammin se iso odottamassa korin lähellä. No ehkäpä keksii jotain tai jos todellakin sitä pallon käsittelyä tekee niin ehkäpä se avaa joitakin ovia, jotka auttavat.
 
Viestejä
2 447
Hornets on huono koripallojoukkue. Luojan lykky ettei tuollaista tarvitse katsella ilta toisensa jälkeen. Jonkun OKC/Magic kohdalla sentään pystyy näkemään sen tulevan potentiaalin. Mutta en tiedä muuttuisiko tuo Hornets tuosta kummoisesti, vaikka LaMelo olisi kehissä. Ja Haywardille pitää maksaa ensi vuonnakin 30+ miljoonaa.

Jatsi palasi näillä kahdella voitolla 10. sijalle ja putosi lotteryssa samat 5 sijaa mitkä aiemmin nousi. Loppuohjelma on tosiaan hankala, mutta ne erot eivät kuitenkaan ole kovin massiivisia eri joukkueiden välillä.

Oma tuntuma, että ainoa edellä oleva jengi, mistä Jatsi voisi tulla ohi, on Minnesota. Mutta ei sieltä takaakaan ole oikein ketään tulossa. Pelicansilta Zion yhä pois ja kun miehen historian tietää, epätodennäköisin vaihtoehto lienee, että palaa viikon sisään, on heti täydessä iskussa ja pysyy kentällä ongelmitta loppukauden. Pels avasi kauden 23-12. Sitten Zion loukkaantui ja vuoden 2023 rekordi onkin 9-23.

OKC:llä ehkä vastustajat hieman helpompia, mutta koti/vierasjakauma on 6/9. Blazers ei näytä siltä, että mitään hurjaa kiriä ainakaan olisi tulossa.

Ihan siis sauma Laurilla ja Jatsilla vielä on play-iniin. Mutta ei riitä nyt All Star -tauon jälkeinen "voitetaan huonommat, hävitään paremmille" - koska sillä tavalla loppusuoralta ei tulisi kuin 3/15 voittoa.
 
Viestejä
426
uijui... ku oli kamala matsi Markkaselta. Eikä ainoastaan sihti ollut kateissa, vaan kaikki meni koko ajan vähän pieleen, pallojen kiinniotoista lähtien. Jos jotain hyvää sanottavaa haluaa keksiä, niin ehkä tämä peli oli hyvä muistutus siitä, kuinka tasaisen varma Markkanen on tällä kaudella yleensä ollut. Kun annetaan tarpeeksi monta matsia, kelle tahansa pelaajalle on 'pakko' ennemmin tai myöhemmin tulla sellainenkin ilta, kun mikään ei onnistu.

Tämmöisessä pelissä, kun kolmonen ei putoa ja korilla on vastassa monta pitkäärajaista nuorta puolustajaa,
toivoisi näkevänsä Markkaselta enemmän heittoyrityksiä puolietäisyyksiltä. En väitä, että niitä kakkosia oli siellä paljon auki, mutta tämä olisi ollut hyvä peli kokeilla jotain muuta kuin donkkihakuja väkisin. Kun niihin vastustaja oli niin selvästi varautunut. Silloin voisi napauttaa pallon sisään vähän kauempaa. Välillä tuntuu, että Markkaselta unohtuu, että niinkin saa tehdä koreja.

Hornets on huono jengi, mutta kolmosia ne pisti sisään kiitettävällä tarkkuudella. Lähinnä siksi peli pysyi suhteellisen tasaisena. Erikoinen +/-rivi Utahin avauksen pelaajilta. Kaikilla +17. Jopa Laurilla! Tässä pelissä kannatti olla THT:n kanssa yhtä aikaa kentällä.
 
Viestejä
2 467
THT:tä ei voinut pysäyttää ja en nyt tiedä yrittivätkö tosissaan. Hornets ei nyt yritä otteluita voittaa niin eivät jaksaneet tehdä mitään taktillisia muutoksia THT:n pysäyttämiseksi vaan antoivat hänen tehdä niitä koreja. Ovat 4 huonoin joukkue tänä vuonna ja haluavat pysyä siellä.

Hornets oli kuitenkin pelannut all starin jälkeen todella hyvìn. Ennen tätä peliä all starin jälkeen 8 peliä, joista 5 voittoa. Ja tuona aikana heidän defensive rating sarjan paras.. Eli kyllä tämä oli oikein hyvä vierasvoitto, joka tuli pitkälti THT:n pöljän päivän ansiosta. Kessler myös tosi hyvä, 17 pinnaa, 16 levyä. Jos olisin etukäteen tiennyt, että Utah heittää kolkit 28% olisin veikannut 20 pinnan tappiota.

Laurilla näytti selkeästi painavan vieraskiertueen rasitus. Melkein kaikki kolkit taisi olla vajaita. Yhtään tuomaritkaan eivät antaneet armoa, vaikka monet noista blokatuista ajoista olisi moni tuomari varmasti palkinnut vapareilla.. Muutenkin tuomareilla oli nyt linja vähän hukassa. Selkeitä virheitä jäi puhaltamatta ja välillä pilli soi tosi helposti.

Koko NBA uransa Lauri on ollut helppoa blokata, mutta tuo ei nyt paljoa ole merkinnyt aikaisemmin. Jos alat olemaan toisen joukkueen huomion kohteena niin siellä alkaa olemaan useammin se iso odottamassa korin lähellä.

Lauri on tällä kaudella blokattu 1,0 krt/peli. Tuolla luvulla ollaan suunnillen liigan 25. huonoin. Edellä huonompina on monet liigan supertähdistä.. Taitaa olla vaan niin, että kun moni katsoo näitä Laurin pelejä tarkalla suurennuslasilla niin kaikenlaisia asioita noustetaan helposti esille. Ja viimeisimpään peliin perustuen ylireagoidaan asioihin.. Joo, toki nyt nähtiin pari ajoa, joissa vähän turhaan lyötiin päätä seinään ja joku layup tai floutteri olisi ollut parempi ratkaisu.

Joo. Utahilla vaikea loppuohjelma, mutta viimeisestä 14 pelistä 8 kotona.. Ja nyky-Nba:ssa ei koskaan tiedä millä rosterilla vastustaja tulee paikalle.. Mutta ihmeen hyvin nämä vieraspelitkin ovat nyt menneet. Kun ilman Clarksonin ja Sextonia olettaisi, että jossain näissä vieraspeleissä voisi tulla todellinen mahalasku.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 467
Lauri jättää Kellyn kohta kolkkitilastossa taakse.. Mutta onhan tuo melkoista, että ihan nba:n historian valossakin Utahilla on kaksi tuollaista heittävää isoa. Aika ongelmallisia matchuppeja vastustajalle, kun kaksi tuollaista samaan aikaan kentällä.

Lauri nyt kaikkien aikojen kolkkitilastossa 209. (812 kolkkia).

1678633328107.png
 
Viestejä
2 447
Markkaselta fiksu veto keskittää kaikki ohiheitot siihen edelliseen otteluun. Nyt voi bonusetuna pistää kaikki sisään. 21/4 puoliaikaan ihan kohtalainen comeback.

Fontecchio on tällä vierasreissulla varmistanut paikkansa ensi kauden joukkueessa. Mikä on aika kova suoritus, kun vielä ennen sitä vaikutti siltä, että ettei ehkä enää ikinä laita yhtään kolmosta sisään ja joku Toscano-Anderson vie paikan rotaatiossa.

Toisen erän ensimmäiset yhdeksän minuuttia olivat hyvin lähellä Jatsin koko kauden parasta (ainakin hyökkäyksessä) suoritusta. 7p tappiolta 8p johtoon. Vielä kun ison osan niistä minuuteista pelasivat kolme kaveria (THT, Agbaji, Fontecchio), joilla runsaasti DNP-CD-merkintöjä kauden aikana ja yksi (Dunn) on yhä vain 10 pv sopparilla.

Voi olla kyllä hankala pitää toista puoliaikaa Butler ja Bam neljässä ja viidessä heittoyrityksessä.
 
Viestejä
2 447
Harmillinen tappio. Sanoisin kyllä että helposti puolet NBA-joukkueista olisi kahden viikon vierasretken viimeisessä pelissä voinut kehnon alun jälkeen musertua, mutta ei Jatsi. Silti, voitto täysin otettavissa.

Jatsi voitti levyt, paremmat heittopinnat, syöttötilaston reilusti. Vastustaja vaan heitti 18 vaparia enemmän.

Agbajilta täysi rookie-virhe lopussa. Ei syöttöä tai lobia Kesslerille, vaan epätoivoinen layup. Vähän erikoista, että Hardy ei ottanut aikalisää siinä, kun kesti pitkään että selvisi mitä yritetään siinä hyökkäyksessä - ja tulikohan se kaikille lopultakaan ihan selväksi.

Lauri sai lopussa niitä superstara tee-tästä-nyt-ite-kori yrityksiä, mutta viimeiset viisi ohi. Vähän pakottamista. Ja n. kertaakaan aiemmin ottelussa ei ollut tilanteita, missä Markkasen pitäisi paikoiltaan omasta pompottelusta jotain luoda, niin ei se nytkään ihan paras strategia ollut. Upea paluu kuitenkin 38/8. En tiedä halusiko Hardy vähentää Laurin painia (ja säästää voimia hyökkäykseen), mutta lähes koko ajan vartioi pakissa Vincentiä ja Lowrya - siis Heatin pointteja.

Butlerin saama superstara-pilli ärsyttää. Joo, on erinomainen saamaan itsensä sinne viivalle, mutta tuomareilla on puolet ilmasta vihellyksessä jo aina valmiiksi.

Ja noi pirun videotarkistukset. Nyt vikalla minuutilla täysin 60/40-tilanne, mikä sitten käännetään hyökkääjän virheeksi. Kyllä, helppo hidastuksen perusteella sanoa, että kun makutuomaroimaan lähdetään niin ehkä siinä enemmän Fontecchion virhettä oli. Mutta en vieläkään ymmärrä, että mikä se linja on olevinaan. Toisissa lähdetään tuomitsemaan nollista ja ihan fiiliksen pohjalla; toisissa sitten vaaditaan niitä jotain kiistattomia todisteita.
 
Viestejä
426
Olipa tiukkaa vääntöä. Saamari.

Butler on huikea pelaaja, mutta en ole pitkään aikaan tajunnut mitään siitä, miksi Butleria palkitaan mielettömällä määrällä 'ylimääräisiä' vapaaheittoja melkein joka matsissa. 'Heitä Jimmy vaan, jos menee ohi ja siinä on ketään puolustajaa edes suht lähellä, ni me hoidetaan sulle vaparit...' Jos vertaa sitä tapaa, millä Markkanen hakattiin kumoon monta kertaa Hornets-matsissa – kontaktia kaikkialla, jaloissa, kropassa, vaikka blokki saattoi olla puhdas – siihen, millä perusteella Butler pääsi taas 15 kertaa vapaaheittoviivalle, niin on vaikea ymmärtää, miten molemmat matsit vihellettiin kuitenkin mukamas saman sääntökirjan pohjalta.

Mutta Jazz... on kiva olla väärässä sen suhteen, että näitä Jazzin jämäpaloja; Fontecchio + THT + Agbaji on täysin turha enää tänä keväänä sen tarkemmin 'tutkia'. Toivottavasti Fonzie on nyt oikeasti saanut langan päästä kiinni, siltä se näyttää, eikä päästä enää irti siitä. Toivottavasti Agbaji oppii syöttämään paremmin. Jazzissa on erikoista peräänantamattomuutta, ainakin useimpina iltoina, ja se se vasta on tärkeä rakennuspalikka. Miamilla on puutteita, mutta niiden penkiltä nousee kuitenkin avuksi sellaisia pelaajia kuin Oladipo ja Lowry, Jazzilta Johnny Juzang ja Toscano-Andersson. Ja silti matsi olisi voinut päättyä toisinkin.

Let's go Jazz. Sääli että Houston kaatoi eilen yllättäen Bostonin. Olisin mieluummin varannut tämän yllätysvoiton Jazzille. Nyt Boston on varmaan hereillä, eikä lähde väärällä asenteella etukäteen heikompaa vastustajaa vastaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös