Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
1 485
Justiin kun käännyin tankkikuskista poff- tai vähintäänkin playinmieheksi, niin Lakers, OKC ja Pelicans ottivat voitot.
Se mikä on varmaa niin kaikilla lopuilla peleillä on merkitystä ja seuraavat viikot todella mielenkiintoisia. Tasaista on ja 6. sijakin vain puolentoista plein päässä. Toivotaan että kärkijoukkueet lepuuttavat supertähtiään kauden tässä vaiheessa. Edwardskin on saanut jo moonbootin pois jalastaan joten palannee kannattelemaan Minnyä, tämä siis varauksia silmällä pitäen.

Laurilla on usage kasvanut melkoisesti ja pyörii nyt keskimäärin päälle 30%. Silloin on joukkueen kannalta tärkeää että pinnat tulisivat kohtuullislla tehoilla. Viime aikoina on näitä hieman heikomman heiton päiviä ollut enemmän. Ehkä nakkelee hieman heikommista paikoista sen lisääntyneen osan. No tämä tasaantuu kyllä jos Clarkson ja Sexton vielä ehtivät kehiin.
 
Viestejä
998
Ainge huolehtii kyllä ettei jazz play-inissä ole. Jos oikeasti näin tasaisessa sarjataulukossa haluttaisiin playoff peleihin niin ei markkanen olisi tänään poissa kokoonpanosta tai sexton ja clarkson. Markkasella tähän mennessä tällä kaudella otteluita pelattuna 63 ja jazzi pelannut 70 ottelua. Toivon että markkasta ei tankki lepuuteta enää hirveästi. Olisi nimittäin tarjolla ensimmäistä kertaa urallaan vähintään 70 ottelua pelattuna ja se olisi taas yksi tärkeä tilastorivi tähän huikeaan kauteen. Tarttis pelata sen 7 ottelua 12 jäljellä olevista.
 
Viestejä
2 403
Ei Aingella ole kyllä minkäänlaista toimivaltaa määrätä Markkasta penkin päähän, jos Lauri ei istua halua.

Samanhan voisi kääntää niin että jos Lakers/Suns/Pels/Wolves/Clippers oikeasti haluavat pudotuspeleihin, ei siellä istuisi LeBron/KD/Zion/KAT/Kawhi jne.

Jatsille ei ole elintärkeää, hinnalla millä hyvänsä, voittaa juuri Kingsiä tai ylipäänsä nyt selvitä sinne play-iniin. Se ei tarkoita, että Markkasta penkitetään ilman mitään todellista syytä, mutta toisaalta myöskään ei ole kriittisen tärkeää ja pakollista laittaa ukko lievästi vaivaisena kentälle kauden pelissä #71.

Ja Markkanen on niitä osumia ottanut. Alla oli se OKC:n pelin ikävän näköinen tilanne, mikä silloin huiliin johti, ja nyt taas oltiin useampaan otteeseen viime pelissä katollaan kovien kontaktien jälkeen.

***

Mitä tulee yleisesti tankin järkevyyteen, oli minusta viime pelin jälkeiset kommentit paljon puhuvia.

Hardylta kysyttiin olisiko Agbaji ottanut sen viime hetkien kolkin kauden alussa? Ei tietystikään. Agbajilta kysyttiin samaa. Vastaus oli pöllämystyneen oloinen, kuin "onko kuu tehty juustosta?". En tietystikään olisi. Ei olisi käynyt mielessäkään.

Tankkaamalla ei saisi yhtäkään näistä kokemuksista. Nyt yksi rookie-pelaaja otti n. voittokolkin viime hetkillä hetkeäkään sitä miettimättä, mikä on valtavaa kokemusta pankkiin. Ja toinen rookie blokkasi sen todellisen voittokorin kylmän rauhallisesti. Tämä yhtä sarjan parasta joukkuetta vastaan runkosarjan loppusuoralla.

Tankilla on hintansa ja se on että kukaan ei opi juuri muuta kuin huonoja tapoja. Onko Banchero tuleva franchise-pelaaja vai colinsexton? Ei aavistustakaan. Malliesimerkki halvat/ilmaiset tilastot paskassa jengissä neon-vihreällä heittovalolla. Ja asia selviää vasta sitten kun Magic pelaa tosissaan jostain.
 
Viestejä
425
Ja Markkanen on niitä osumia ottanut. Alla oli se OKC:n pelin ikävän näköinen tilanne, mikä silloin huiliin johti, ja nyt taas oltiin useampaan otteeseen viime pelissä katollaan kovien kontaktien jälkeen.

... niinpä. En kaipaa tuomareilta Laurille saman tason vip-kohtelua kuin mitä esim Butler saa osakseen, mutta kyllä Lauria saa usein puolustaa aika lailla kaikin keinoin ja koko kylän voimin, ilman että pilli soi. Ei joka matsissa, mutta tällaisiakin pelejä on nähty huolestuttavan paljon.

Syy puolustuksen kovaan fyysisyyteen sinällään on selvä, Lauri itse pelaa nykyään kovempaa, ja puolustukset vastaavat siihen. Mutta kyllä nyt vaikkapa Antetokounmpon tapauksessa tuomarit pitävät ihan eri tavalla huolta siitä, että tämä kierre pysyy koripallon sääntöjen rajoissa. Giannis pääsee viivalle 12,6 kertaa per matsi (tämän tilaston 1.). Lauri 5,9 kertaa ottelussa (21.). Giannisin kohdalla tämä pitää huolen siitä, että yksistään otteiden jatkuva koventaminen ei käy ratkaisuksi Giannisin puolustamiseen. Vaikka Giannis kivittää vapareistaan 1/3 niin samalla virhetilit vastustajalla kuitenkin täyttyvät.

Jos jonkun pelaajan kohdalla 'totutaan' sallimaan paljon kontaktia (vartaloon, jalkoihin) ilmassa, niin vakava loukkaantuminen on ennemmin tai myöhemmin vääjämätön seuraus. Pelaajat ovat niin isoja, nopeita ja vahvoja. Ja hyökkääjä, joka keskittyy korintekoon, loukkaantuu todennäköisemmin kun puolustaja, joka keskittyy pelkkään pallon pysäyttämiseen.

Lauri on keskimääräistä NBA-pelaajaa parempi itse pelaamaan tarkasti sääntökirjan mukaan (parempi kuin esimerkiksi Giannis), joten olisi oikeus ja kohtuus jos tästä joskus palkittaisiin, eikä toisin päin. Autuaan epämääräinen tuomarilinjahan on NBA-liigassa laajempikin ongelma (ja ikuinen mysteeri), mutta jos esimerkiksi askeleita puhalletaan aina vaan muistettaessa, niin siinä harvemmin kukaan kuitenkaan satuttaa pahasti itseään.
 
Viestejä
443
Olisin huolissaan Sextonin NBA urasta, jos pieni takareisi-vamma vie miehen telakalle melkein puoleksi kaudeksi. Mies on pelannut tällä kaudella säälittävät 47 ottelua.

Clarkson todennäköisesti keskittyy jo kesän neuvotteluihin.

Hyvä, että Lauri saa vihdoin kunnolla lepoa ja aikaa parannella vammoja.

Eli loppukauden tärkeimmät tavoitteet:

a) Mahdollisuus nousta sijoille 7-8. Portland alkaa olemaan jo aika kaukana.

b) Rukoilla, että Minnesota häviää mahdollisimman paljon pelejä. Uskomatonta, jos Jazz pääsee lotteryyn heidän arvalla.
 
Viestejä
2 403
Olisin huolissaan Sextonin NBA urasta, jos pieni takareisi-vamma vie miehen telakalle melkein puoleksi kaudeksi. Mies on pelannut tällä kaudella säälittävät 47 ottelua.
Kuitenkin nyt "vain" kymmenen (10) ottelua Sexton ollut tämän vamman takia pois. Toki takareisikremppa oli aiemmin toisessakin jalassa, ja silloin liian aikainen paluu vei siihen että se oli 5 pois + 5 takaisin + 5 pois.

Kun alla on se vakava polvivamma ja vuoden pelaamattomuus, arvelisin että se hyvin voi altistaa näille takareisivammoille ja vastaaville. Ei ole ollut sitä normaalia rasitusta ja sitten tietysti Sextonin pelitapa on vielä repivä.
 
Viestejä
1 485
Next man up! Nyt oli kova voitto kertakaikkiaan. Erittäin hyvällä efortilla koko peli, ja vaikka Kings kuroikin pitkän kaulan kiinni, jälleen Jazz näytti lopussa, ettei anna ikinä periksi. Kings taitaa olla liigan paras cluch porukka muuten. Kessler nöyryytti lopussa Sabonista, ja muutenkin pallo liikkui: 33 syöttöä, joista pelin klousanneelle Dunnille 10 (+ 18 p). Dokilla taisi olla uran paras saldo kuten Agbajilla. Kyllä tässä näissä nuorissa (Kessler ja Agbaji) hyvät ainekset on, eli mitäs turhaan tällä porukalla tankkaamaan.

Mahtoi olla kaikkia motivoiva voitto ja hyvä jo ennestään kovan joukkuehengen kannalta. Hauska näitä on katsoa, vaikkei ilman Lauria. 8 ukkoa yli 10p, eli kaikki auttoi tähän. Utah nyt 10. mutta tooodella tiukkaa on. Portlan pitäisi hoitaa ja toivon mukaan Lauri kehissä. Hardy on siitä hyvä valmentaja, että pitää ne kentällä lopussa joilla kulkee, kuten esim Dunn, THT penkillä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 485
Pakko laittaa, jostain Kingsin foorumilta:

"Great to see Kessler with his son Sabonis playing against each other today".

Itse asiassa Kessler nöyryytti Sabonista (11p) niin että mitenkähän ainakin itse repisin paitaa ja nillittäisin täällä foorumilla jos Laurin joku pimentäisi yhtä täysin. Lopun total dominance vielä kruunasi homman. Tässä on kyllä käynyt käsittämätön munkki että Kessler 22 varausvuorolta on lopulta päätynyt Jazziin. Meneekö kauttakaan kun All-Defensive-Teamissa, kahden kauden päästä ainakin. Heittämistä etenkin vapareita pitää kyllä kesällä harjoitella kovasti. Mutta onhan tuossa ikää treenata.
 
Viestejä
2 403
Kings (joukkue joka puhunut kilvoittelevansa vielä Läntisen ykköspaikasta) tulee aivan housut kintuissa peliin. Onko videokoutsi ollut klubilla koko vieraskiertueen vai mitä, mutta miten voi tulla Celtics-pelin jälkeen yllärinä, että Jatsi pelaa paikkaa? Toimi ensimmäisen puoliajan suorastaan täydellisesti.

Noh, 25 pinnan johto siitä suli kuitenkin. Kings on aika liki sarjan parasta hyökkäysjoukkuetta tilastojen valossa, erityisesti puolenkentän hyökkäyksissä - joten sinällään ihan odotettua, että se sieltä jossain vaiheessa tulee.

Yllä jo kuvattu hyvin: next man up. Agbaji, Dok. Dunn 18p ja 10 syöttöä! Olynyk otti veteraaniviitan harteilleen ja lähellä triplatuplaa 19/10/8s!

Kesslerhän ei tuosta box scoresta erotu oikeastaan mitenkään. Mutta Agbajin (ja Foxin tietysti) ohella kentän paras pelaaja. Viisi blokkia ja yli puolentusina missatuiksi pakotettuja heittoja.

Huimaa!

Ekaa kertaa tällä kaudella tuli toisella puoliajalla fiilis, että tuomarit vetävät toisen joukkueen puolesta. Siellä tuli todella kyseenalaisia vihellyksiä Jatsia vastaan ja toisessa päässä ei taas pilli soinut. Useaan otteeseen vielä vihellys tuli jostain 20m päästä puolessakentässä olevalta tuomarilta, jolla neljä selkää edessään, eikä korin alla ollut tuomari tehnyt elettäkään virhettä antaakseen.

Ja se oli @JOKERY konferenssin kakkosjoukkue vielä ennen kuin yrittivät räpistellä Jatsia vastaan kuin Sabonis Kesslerin edessä :D
 
Viestejä
425
JIPII! Onhan tää Jazz... KORIPALLOJOUKKUE! Aika paljon tuli Markkasta ikävä, kun Kings kuroi sen huiman eron kiinni, mutta ei hätää! Utahilla välillä aivan mielettömän hyvää pallonliikettä, melkeen joka ukolta uskomattomia yksilösuorituksia molemmissa päissä kenttää, parilta kauden paras matsi! Jopa Rudy Gay oli kaivanut ammattiylpeytensä käyttöön jostain pukkarin löytölaatikosta! Toisin kuin kuvittelin, tämä joukkueen 'nuorison' kehittämiselle pyhitetty kevät toimii nyt täydellisesti. Jazzin NBA-kokemattomammat pelaajat parantaa otteitaan koko ajan!

Nyt vaan paikat kuntoon joka äijältä ja mars playoffeihin testaamaan muiden jengien joukkuehenkeä. Clarksonilla ja Sextonilla alkaa kohta olla tekemistä siinä, että ne mahtuu enää avaukseen. Olisiko Clarksonista ollut esimerkiksi tässä matsissa hyötyä? Todennäköisemmin sille olisi tullut se melkeen joka matsista tuttu 5-7 minuutin vaihe kolmannessa tai neljännessä erässä, missä Clarkson tekee kaiken yksin, ja sitten Jazz olisi hävinnyt niukasti.

Nyt alkaa todella harmittamaan ne muutamat niukat ja 'turhat' tappiot kauden mittaan. Jazzilla voisi helposti olla 10 voittoa enemmänkin... mutta niinhän se on kai joka jengillä. Let's go. Ens matsissa Dunn pistetään pimentämään Lillard, ja sitten lopuista 10 ottelusta kaivetaan 5-6 voittoa ja mennään playoffeihin hämmentämään soppaa.
 
Viestejä
263
Eiks Portland oo jo luovuttanut, pelaako Dame enää?

Veikkaan, että tosiaan Kings ei tuhlannut aikaa Jazzin analysoimiseen, jos mitään muuta tekemistä oli tarjolla.
 
Viestejä
488
Taitaa jäädä vika play-in-paikka Jazzin ja Lakersin ratkaistavaksi, mahdollisesti keskinäisiin otteluihin jotka ovat Jazzille 4. viimeinen ja viimeinen. Jazzilla loppuotteluohjelma on koko liigan toisiksi kovin, joten on tietysti myös mahdollinen rako että romahdus tulee jo aiemmin, erityisesti jos Laurilla on ongelmaa selän kanssa ja Clarkson pysyy OUT.

Parasta olisi toki jos ratkaisu jäisi viimeiseen otteluun. Play-in säälipleijareihin.
 
Viestejä
2 403
Jazzilla loppuotteluohjelma on koko liigan toisiksi kovin, joten on tietysti myös mahdollinen rako että romahdus tulee jo aiemmin, erityisesti jos Laurilla on ongelmaa selän kanssa ja Clarkson pysyy OUT.
Tämä tietysti pitää paikkansa tuon vastustajien voitto% suhteen. Toisaalta se ei mielestäni kerro ihan koko totuutta.

Jatsin vastuksista Celtics on maaliskuussa 5-5. Ei ole joukkueelle välttämättä niin suurta väliä ovatko 2. vai 3. Idässä, ja Jatsi-peli on jo ihan kauden loppusuoralla. Onko Boston sittenkään niin kova vastus, jos pari-kolme pelaajaa vielä huilaa? (Ei ollut viimeksi.)

Nuggets on maaliskuussa 5-6. Jatsi-peli on kauden toiseksi viimeinen Nuggetsille. Ketkä kaikki huilaavat?

Muista kilpailijoista Warriorsin edellinen vierasvoitto on tammikuussa! Mavericks on häviävä joukkue All Star -matsin jälkeen. Kyrie poistui viime yön matsin jälkeen kopista jalka paketissa. Muut kilvoittelevat jengit ovat ihan samanlaisessa 50/60-iskussa kuin Jatsi.

Ja ne Lakers-matsit tosiaan saattavat olla ISOJA pelejä.
 
Viestejä
133
Taitaa jäädä vika play-in-paikka Jazzin ja Lakersin ratkaistavaksi, mahdollisesti keskinäisiin otteluihin jotka ovat Jazzille 4. viimeinen ja viimeinen. Jazzilla loppuotteluohjelma on koko liigan toisiksi kovin, joten on tietysti myös mahdollinen rako että romahdus tulee jo aiemmin, erityisesti jos Laurilla on ongelmaa selän kanssa ja Clarkson pysyy OUT.

Parasta olisi toki jos ratkaisu jäisi viimeiseen otteluun. Play-in säälipleijareihin.

En oikein tajua mihin tässä Clarksonia tarvitaan. joo . osaa luoda heiton itselleen. Mutta oli viimeksi tarkistaessani liigan noin 30. huonoin puolustus-tilastoissa. Koko tämän joukkueen kompositio vaikuttaa toimivammalta ilman häntä. Ja trendi oli laskeva jo ennen sormivammaansa.
Tässä kun koittanut miettiä mikä olisi ihanneavaus jatsille niin alkaa olemaan vaikea päättää. Agbaji,
Lauri ja Kessler tietenkin... Mutta viisikon KO,Dunn, Sexton, JC ja THT välillä jokaisella on oma sanansa sanottavana. Vähitn haluan JC:n takaisin avaukseen koska ne kaikki turnoverit. Toki on se joka kaikkein helpoiten saa oan heittonsa ilmaan jos muulla joukkueella sattuu sakkaamaan. Kuuluu kuitenkin penkkiveikoksi tulemaan tarvittaessa hätiin.
 
Viestejä
1 485
THT:llä peliaikan nähden eniten menetyksiä, ja aika nipussa siinä on monta eli vaikka siltä vaikuttaa ei JC mikään ylivoimainen menetyslinko ole. Ja jos katsotaan joukkueen on/offia, on Clarksonin kentälläolo kuitenkin positiivista aikaa, aika niukasti tosin. ja noita mainittuja on edellä. Veikkaisin kuitenkin että avaukseen menee kun palaa. Näin se vaan tuolla NBAssa usein on että avauksen mies palaa saikulta avaukseen, toki saattaa olla minuuttirajoituksin.'

Sudelle sen verran ettei se johto ihan 25p ollut milloinkaan, 21 parhaimmillaan, ja kuten nähty sellainen on kurottavissa kyllä NBAssa kiinni melkoisenkin nopeasti. Sehän se oikeastaan makeeta onkin ettei jossain 2. neljänneksessä ole oikeastaan koskaan mitään ratkaistu. Sitten kun alkaa olla 30p niin harvinaisempaa että sieltä noustaan, ainakaan puolivälin jälkeen.
 
Viestejä
60
THT:llä peliaikan nähden eniten menetyksiä, ja aika nipussa siinä on monta eli vaikka siltä vaikuttaa ei JC mikään ylivoimainen menetyslinko ole. Ja jos katsotaan joukkueen on/offia, on Clarksonin kentälläolo kuitenkin positiivista aikaa, aika niukasti tosin. ja noita mainittuja on edellä. Veikkaisin kuitenkin että avaukseen menee kun palaa. Näin se vaan tuolla NBAssa usein on että avauksen mies palaa saikulta avaukseen, toki saattaa olla minuuttirajoituksin.'

Vaikka varsinaisesti en THT:n suurin fani olekaan, ja hänestä tuskin koskaan all-star pelaajaa tulekaan, niin tietynlaisen synninpäästön antaisin hänelle. THT ei missään nimessä ole pelintekijä, ja nyt pakotettuna joutuu pelaamaan sitä paikkaa, joten tietty armeliaisuus minulla on häntä kohtaan. Jos Lauri laitettaisiin pelintekijän paikalle, pois omalta luonnolliselta pelipaikaltaan, niin menetyssarake varmastikin olisi samanlainen kuin THT:llä. Ja vaikka mies näyttää ulkoiselta habitukseltaan ennemminkin eläkeläiselle kuin nuorelle pelaajalle, niin ikää on vasta 22 (23?), joten kehitystä vielä lienee kaikin osin luvassa. Joten ehdottomasti haluaisin nähdä hänet jatkossakin Jazzin riveissä.
 
Viestejä
133
THT:llä peliaikan nähden eniten menetyksiä, ja aika nipussa siinä on monta eli vaikka siltä vaikuttaa ei JC mikään ylivoimainen menetyslinko ole. Ja jos katsotaan joukkueen on/offia, on Clarksonin kentälläolo kuitenkin positiivista aikaa, aika niukasti tosin. ja noita mainittuja on edellä. Veikkaisin kuitenkin että avaukseen menee kun palaa. Näin se vaan tuolla NBAssa usein on että avauksen mies palaa saikulta avaukseen, toki saattaa olla minuuttirajoituksin.'

Sudelle sen verran ettei se johto ihan 25p ollut milloinkaan, 21 parhaimmillaan, ja kuten nähty sellainen on kurottavissa kyllä NBAssa kiinni melkoisenkin nopeasti. Sehän se oikeastaan makeeta onkin ettei jossain 2. neljänneksessä ole oikeastaan koskaan mitään ratkaistu. Sitten kun alkaa olla 30p niin harvinaisempaa että sieltä noustaan, ainakaan puolivälin jälkeen.
Joo THT menettelee aika usein kans.
Mun aloitusviisikko koostuisikin Laurin ja Kesslerin lisäksi Agbajista ja Dunnista. Viides mies olisi KO,
Sexton tai JC.
 
Viestejä
2 403
Sudelle sen verran ettei se johto ihan 25p ollut milloinkaan, 21 parhaimmillaan, ja kuten nähty sellainen on kurottavissa kyllä NBAssa kiinni melkoisenkin nopeasti. Sehän se oikeastaan makeeta onkin ettei jossain 2. neljänneksessä ole oikeastaan koskaan mitään ratkaistu. Sitten kun alkaa olla 30p niin harvinaisempaa että sieltä noustaan, ainakaan puolivälin jälkeen.
Olen suhteellisen varma olevani oikeassa, kun box scorekin tukee näkemystäni :)

9:45 Udoka Azubuike makes 3-foot dunk (Rudy Gay assists) 19 44

Ja juu, nopeastihan pelit kääntyvät. Toisaalta tuosta jäi sellainen tuntuma, että Jatsi sen etumatkan tarvitsi, koska jos toisella puoliajalla olisi päädytty 15p tappiolle, ei sittenkään ehkä olisi ihan riittänyt tämä ryhmä.
 
Viestejä
1 485
Olen suhteellisen varma olevani oikeassa, kun box scorekin tukee näkemystäni :)

9:45 Udoka Azubuike makes 3-foot dunk (Rudy Gay assists) 19 44
Joo oikeassa olet. Voin vaikka vannoa että kun aamulla katsoin pelin katselun jälkeen playchartista niin oli 21. Mutta noinhn se tietysti on. Seison korjattuna ja punastelen tyhmyyttäni.,
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös