Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
443
Sextonilla jää taas väliin ainakin seuraavat neljä peliä. Todennäköisesti koko vieraskiertue eli seitsemän peliä. Ei hyvä.

Aika kääntää katseet kauteen 2023-2024. Jazzin rosteri näyttää todennäköisesti tältä:

Sexton $17,325,000
Markkanen $17,259,999
Olynyk $12,195,122 (partial guarantee) (ending)
THT $11,020,000 (player option) (ending)
Gay $6,479,000 (player option) (ending)
Agbaji $4,114,200
Fontecchio $3,044,872 (ending)
Kessler $2,831,160
Jones $2,586,665 (player option) (ending)
Jazz 1st
MIN 1st

PHI 1st
OPEN
OPEN
OPEN

Todennäköiset lähtijät: Clarkson, Azubuike, JTA

Capspace: $30-45 million

Eikö ketään edellekään masenna seuraava kausi? Jos Kris Dunn halutaan mukaan remmiin, niin ensi kaudelle on vapaana 1-2 rosteri paikkaa.

Jos näin todella kävisi, niin takakenttä koostuisi Sextonista, THT:sta, Dunnista ja mahdollisesta tulokas-pelaajasta.

Tämä tarkoittaa, että ensi kaudesta olisi tulossa yksi kaikkien aikojen isoin tankkikausi.
 
Viestejä
2 461
Eikö ketään edellekään masenna seuraava kausi? Jos Kris Dunn halutaan mukaan remmiin, niin ensi kaudelle on vapaana 1-2 rosteri paikkaa.
No katsotaan nyt ensin ketä siellä on.

Se että vaikkapa Gaylla ja Fontecchiolla on sopimukset, ei merkitse juuri mitään. Äkkiä lähtevät johonkin palkkatäsmäystäytteenä tai sopimukset päätetään, jos tilanne eteen tulee.

Enkä nyt vielä myöskään Dunnille ensi kauden sopimusta papereihin varmana piirrä, kun ukko on yhä vain 10 päivän diilillä.
 
Viestejä
426
Hep! Täällä ei ehkä vielä ihan masenna, mutta huolettaa kyllä aika tavalla.

Jos Wemba sattuisi draftissa päätymään Jazziin, se on niin jättijytky, että sehän muuttaa samantien kaiken. Mutta oletetaan, ihan todennäköisyyden perussäännöillä, että näin ei tule käymään.

Iso asia mielestäni on silloin se, että yritetäänkö Jazziin hankkia pelaajia – ensin draftissa ja sitten treidimarkkinoilla – joiden selvästi arvellaan edesauttavan ennenkaikkea Markkasen ja Kesslerin tekemistä (haetaan lisää ja monipuolisempaa korintekouhkaa, todellista pelinrakennustaito, etc.) vai haalataanko vain epämääräisesti talenttia sinne tänne satunnaisille pelipaikoille?

Jälkimmäinen malli kielisi siitä, että Markkasta ja Kessleriä vain roikotetaan hyvinä pelaajina mukana seurassa seuraavakin kausi, ilman mitään todellista pyrkimystä rakentaa joukkuetta heidän ympärilleen. Conleyn kauppaamiseen oli syynsä, mutta se oli vähän tämänsuuntainen liike; sillä ei ainakaan helpotettu Markkasen tekemistä hyökkäyspäässä. Se kai oli kaikille ihan selvää.

Jos ensi kausi startataan Jazzissa lungisti pelinrakentajavaihtoehdoilla; Sexton, THT, ehkä Dunn ja joku peräpään varausvuoron tulokas, niin Markkasta ja suomirilli-katsojaa saattaa kyllä ensi kauden mittaan aika paljon sapettaa. Minä en luota AIngen kykyihin yhtä paljon kuin moni muu saattaa tehdä. Markkasen ongelma on ehkä se, että hänen huikea kehitystään tällä kaudella ei ollut etukäteen piirretty Aingen papereihin, joten siksi sillä ei ole suuremmin todellista merkitystä Aingen suuressa 5-vuotissuunnitelmassa.
 
Viestejä
266
Nythän sille Markkasen kehitykselle vasta tilaa tuleekin, johan se osoitti, että kunnon pelinrakentajan ja muiden skoraajien kanssa löytää paikkansa ja isomman roolinsa. Tässä on nyt sit mahdollisuus kokeilla niitä siipiään kun puolustus keskittyy enemmän ja varsin paskaltahan se on näyttänyt, joten treeniä eli matseja vaan lisää turauttelujengin kanssa.
 
Viestejä
79
Sieltä on loppukuukauden peleistä tulossa voitot ehkä Orlandoa ja Charlottea vastaan, mutta muuten varmaan mukavan punainen rivi. Siinä menee sitten LAL, OKC ja POR nätisti ohi ja ollaan ihan häntäpäässä. Tästä draftista pitäisi hyvä pelaaja saada vaikkei ranskanihmeeseen arpaonni osuisikaan.
 
Viestejä
426
Nythän sille Markkasen kehitykselle vasta tilaa tuleekin, johan se osoitti, että kunnon pelinrakentajan ja muiden skoraajien kanssa löytää paikkansa ja isomman roolinsa. Tässä on nyt sit mahdollisuus kokeilla niitä siipiään kun puolustus keskittyy enemmän ja varsin paskaltahan se on näyttänyt, joten treeniä eli matseja vaan lisää turauttelujengin kanssa.

.... ensi kaudella siis runkosarjassa taas 82 matsia lisää turauttelujengin kanssa. Ilman mahdollisuutta päästä playoffeihin?... positiivisten näkökulmien löytäminen on hienoa ja kannatettavaa, mutta juuri tämä on se tulevaisuuden kuva joka itseäni ei niin innosta. Vaikea uskoa, että innostaisi Markkastakaan. Miljonääri-koripalloilijakin on vain ihminen, ja tavallisesti ihminen on parhaimmillaan kun on osana jotain mielekästä. Kun hänellä on oikeita menestymisen mahdollisuuksia. Markkanen on jo suorittanut 'turauttelujengin kanssa pelaamisen' tuhlatessaan kalliita NBA-pelivuosiaan Chicagossa.

Sieltä on loppukuukauden peleistä tulossa voitot ehkä Orlandoa ja Charlottea vastaan, mutta muuten varmaan mukavan punainen rivi. Siinä menee sitten LAL, OKC ja POR nätisti ohi ja ollaan ihan häntäpäässä. Tästä draftista pitäisi hyvä pelaaja saada vaikkei ranskanihmeeseen arpaonni osuisikaan.

Draftissa joskus onnistutaan, ja joskus taas ei. Arpaonni suosii tai ei suosi, ennakkoarviot pelaajan kyvyistä joskus jopa ylittyvät, joskus pummaavat täydellisesti, Esimerkkejä molemmista malleista on runsain mitoin kuluneilta vuosikymmeniltä. Draftissa on saatu yhtä paljon turpaan, kuin sieltä on löydetty kultakimpaleita, varmuutta ei ole mistään, ja siksi mahdollisimman hyvän varausvuoron tavoittelu – ja joukkueen sopiva taktinen heikentäminen tämän päämäärän saavuttamiseksi – on niin omituinen päämäärää urheilujoukkueelle.

Ehkä edustan jotenkin vanhakantaista näkökulmaa näihin kysymyksiin, mutta itsestäni mikään muu päämäärä kuin joukkueen vahvistaminen, joka kerta kun pelaajasiirtoja tehdään, tuntuu luonnottomalta, kun kyse on urheilusta. Sellainen joukkueen 'kehittäminen' nojaa lopulta pelkkiin pilvilinnoihin.
 
Viestejä
998
On tavallaan todella vastenmielistä, että joukkueet priorisoivat niin paljon projektejä esim. 5 vuoden päähän draftien yms kanssa ja silti se 5 vuotta voi olla aivan hukkaan heitettyä. Jazz olisi tällä kaudella ei nyt helposti mutta aika varma playoff jengi syksyn joukkueella. "No ei ne silti voi voittaa mestaruutta saatika päästä ekaa kierrosta pidemmälle" So what? Miksei joukkue voisi olla kesto playoff kävijä? Luo nimenomaan kulttuuria joukkueesta joka jokseenkin menestyy kaudesta toiseen ja hei, ei sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu niissä otteluissa. Vastustajan loukit, oman joukkueen ääretön kemia jne. Voi se kantaa pitkällekin. Aina asetaan pitkiä projektejä mestaruutta varten, mutta vaikka kuinka satsaa voi vain yksi joukkue voittaa. Ymmärrän että otetaan mallia Warriorsista joka on 2010 luvun dynastia, mutta silti.

Tämä vie aika paljon mielenkiintoa liigasta varsinkin loppukauden pelejä seuratessa. Onneksi on play-in sentään tuotu ja on olemassa joukkue kuten New York Knicks, jots fanitan ihan täydellä tällä hetkellä koska heidän kaava on erilainen.

Lisäys: on jotenkin kaiken järjen vastaista kilpailullisessa lajissa, että on rakennettu systeemi jossa nyt esim Jazz. "Oltais varmaan päästy playoffeihin ilman isoja treidejä ja tankkaus "loukkeja", mutta emme me sinne haluta.
 
Viestejä
443
Hyvä pointti. Jazz olisi voinut helposti rakentaa joukkuetta samalla tavalla kuin Knicks, mutta valitsi täysin päinvastaisen lähestymistavan. Knicksilla on myös takataskussa yhdeksän ensimmäisen kierroksen varausta.

Brunson ja Josh Hart ovat olleet molemmat erinomaisia hankintoja.

Jazz olisi varmasti lännen top-6 joukkue, jos olisi hankkinut vahvistuksia, eikä tyytynyt tyhjentämään pajatsoa.
 
Viestejä
2 461
"No ei ne silti voi voittaa mestaruutta saatika päästä ekaa kierrosta pidemmälle" So what? Miksei joukkue voisi olla kesto playoff kävijä? Luo nimenomaan kulttuuria joukkueesta joka jokseenkin menestyy kaudesta toiseen ja hei, ei sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu niissä otteluissa.
Omistajat.

Siellä on pistetty miljardi poikineen kiinni seuraan. Ja miljardöörit ovat tottuneet saamaan mitä haluavat. Se että ollaan ynnämuu-joukkue vuodesta toiseen ei mahdu pollaan.

***

Jaan @tyko von psykoheim huolestuneisuuden. Siis, ensi kautta ei ole vielä hukattu mihinkään, mutta tummia pilviä tietysti on. Pessimisti ehkä ajattelee ettei tule kuin ne kolme rookieta, ja niistäkään ei ole mihinkään. Optimisti luottaa, että se joku huippupelaajan treidi tapahtuu, lottopallot ja pickit osuvat, ja jos nyt ei ihan vielä mestarijoukkue niin ensi kaudella vahvasti ylöspäin suuntaava jengi kasassa. Realismi sitten saattaa löytyä sieltä välimaastosta.

Noita Jatsin pitkän ajan faneja kyllä jollain tasolla ymmärrän ja empatiaa löytyy. Siis koko seuran tulevaisuus oli hitsattu kiinni Mitchelliin ja Gobertiin. Tuli runkosarjan voittoja ja jatkuvasti varma pudotuspelijoukkue, mutta se ei riittänyt edes ensimmäisen kierroksen voittoihin. Ja joskus tietysti vaan käy huono tuuri, mutta seura (ja ehkä fanitkin sisimmissään) totesi ettei sitä isompaa menestystä tule tuolla joukkueella koskaan.

Siitä on aika massiivinen pudotus siihen, että kaikki tuhotaan ja joukkueesta ei jäljelle kuin Clarkson ja Conley. Lähti pohja alta aika lailla joka fanilta ja se jokavuotinen pärjääminen ja pudotuspelit vaihtuivat kadotukseen.

Tämä tuntuu selviytymismekanismilta.

"Me ollaan fiksumpia kuin noi jotka jää ikuiselle 8. sijalle ilman toivoa!"
"Meillä on liigan parhaat assetit!"
"Nyt noustaan lotossa kohisten!"
"Meidän seurajohto ryöstää teidän seurajohtojen äidit!"

Fanin pitää jostain löytää se toivo ja se skenaario missä oma jengi on paras. Kovimmilla faneilla kun se seura ja sen fanittaminen on niin iso osa omakuvaa, että siinä tulisi valtava särö minuuteen, jos yhtäkkiä ollaankin paskoja ja mokattiin ja koko homma vain haaveilua aiemmin.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 721
Lauri IN. Sexton OUT vieraskiertueen loppuun.

 
Viestejä
2 461
Mielenkiintoista nähdä miltä Jatsin peli näyttää tänään, kun sekä Markkanen että Clarkson ovat takaisin parketilla. Nämä edeltävät pelit näyttivät siltä, että joukkueen selkä olisi viimein nitkahtanut - ja sellaisesta ei usein palata takaisin voittojen tielle. Mutta tietysti kaksi parasta pelaajaa vaikuttavat lopputuloksiin merkittävästi.
 
Viestejä
1 350
Mielenkiintoista nähdä miltä Jatsin peli näyttää tänään, kun sekä Markkanen että Clarkson ovat takaisin parketilla. Nämä edeltävät pelit näyttivät siltä, että joukkueen selkä olisi viimein nitkahtanut - ja sellaisesta ei usein palata takaisin voittojen tielle. Mutta tietysti kaksi parasta pelaajaa vaikuttavat lopputuloksiin merkittävästi.

Dallasin kotipeli. Doncic ja Irving olivat viime pelissä muistaakseni pelikunnossa eli vaikea sitä peliä on voittaa, mutta jos tiukka peli tulisi niin se olisi ihan hyvä juttu.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 721
Clarkson ja Kessler Q.

 
Viestejä
2 461
Clarksonilta oli mennyt sormi sijoiltaan edellisessä pelissä, jonka oli kyllä huoltajat siinä heti vetäneet paikoilleen. Mutta tämä on ilmeisesti siis vielä eri sormivamma kuin se minkä vuoksi aiemmin huilasi. Enkä usko, että Kesslerillekään mitään mielikuvitustautia on keksitty. Ihan oikeita vammoja nämä kaikki ovat olleet, vaikka ne helppo tankkauspäätöksiksi on ajatella.
 
Viestejä
426
Jazzin avaus Mavsia vastaan; Markkanen, Olynyk, Fontecchio, THT ja Agbaji. Näistä vain kahta pelaajaa, Markkasta ja Olynykiä voi perustellusti pitää tällä hetkellä NBA-tasoisina avausviisikon pelaajina. Eikä Olynyk useimmissa joukkueissa tietenkään olisi lähelläkään mahtua avaukseen. Ja sitten penkiltä nousi avuksi esimerkiksi Toscano-Andersson, Damion Jones – ja Johnny Juzang, uransa peräti kolmannessa NBA-matsissa.

... mutta Jazz pelasi hyvin, myös taktisesti, Doncic ja Irwing ohjattiin ratkomaan peliä kahdestaan, jumputi jumputi. Jos Tim Hardaway Jr ei olisi ollut niin liekeissä kaaren takaa, tästähän olisi saatu maukas FU-voitto Danny Aingen ja tankkauskoriksen suuntaan. Omaan makuun Hardawaylla on jo pitkään ollut paras heittoformu koko liigassa, sääli että se tässä matsissa puri Jazzia niin pahasti nilkkaan (kolmoset 7/9).

Dunnin kova puolustus-eetos näyttää osittain tarttuneen joukkuetovereihinkin. Ja Markkanen näytti olevan paremmin sujut – paremmin kuin muutamassa edeltävässä ottelussa – oman. joukkueensa vääjäämättömän heikentymisen kanssa, otti lusikan kauniiseen käteen, pelataan nyt tällä jengillä niin hyvin kuin voidaan. Eikä voitto jäänyt tavattoman kauas.

Koska en itse juurikaan usko draftin käänteentekeviin vaikutuksiin ensi kaudelle, niin toivon että Utah säilyttää tässä matsissa nähdyn tsempin ja ottaa loppukaudella vielä mahdollisimman monta (yllätys)voittoa, ja sotkee kaikkien suunnitelmat.
 
Viestejä
1 528
Tämähän käy, hieno tankkihäviö hyvällä pelillä. Etenkin Lauri oli pelipäällä ja määrätietoinen joka suhteessa. THT onnistui lopussa vielä todistamaan sääntöosaamattomuuttaan (tai sitten vaan toteutti todella huonosti) heittämällä vaparin tahallaan ohi niin ettei ollut edes lähellä osua korirenkaaseen. Mutta lähellä oli voittokin varamiehisenä (parhaassa kokoonpanossa ?)) olevaa Mavsia vastaan, ja onko niin että pimputtelupamputtelu on hyväksyttävää kun sen tekee koko Suomen euroLuka. No hyvän pelinhän tuo taas pelasi siten kuten aina pelaa. Saas nähdä kuinka pitkälle tuon kaksikon eväät poffeissa riittää.

Heittokyvytön ja kenttää näkemätön Dunn on nyt heittänyt hiukka alle kolme 3p yritystä per peli 44% tarkkuudella, ja napsi 5 syöttöä ja eniten levyreitä (8), plussalla myös +/- -osastolla. ja 12.7 pinnaa per peli. Kohtuullista G-liigalaiselle varsinkin kun on selkeästi paras ja energisin pallollisen puolustaja joukkueessa. Lauri taitaa olla seuraava?Sen sijaan Toscano-Anderson on melko toivoton tapaus, heiluttelee kolmaskulmassa, saa pallon vapaaseen paikkaan, ei ota heittoa vaan lähtee ajamaan ja epäonnistuu. Toisaalta sitten saa pallon ja käsi vastassa, eikun heittämään. No yksi taisi upota, mutta paikkoja olisi ollut ainakin kahteen vapaaseen lisäyritykseen. Jos tämä on lähellekään parasta antia ja eforttia, niin ei jatkoon.

Nyt ollaan 26% mahdollisuudessa varata sijoilta 1-4 ja lähes 100% paikassa top10:een. Mieluummin se kuin ulos 1. play-in-pelissä imo. Kommenteissa DAn ja Jazz-johdon tekemisessä/osaamisessa/planeissa olen havaitsevani seitinohutta ylivertaisuusharhaa tai sitten vaan täällä tiedetään ja osataan paremmin. Onhan sekin tietty täysin mahdollista.
 
Viestejä
2 461
Hyvää taistelua, jopa yllättävän hyvää. Viime aikoina tavannut Jatsilla olla hyvin heikkoja pelien alkuja, mutta nyt mentiin täysillä heti ylösheitosta lähtien. Kyllä tuossa sen verran tasoitusta annettiin, että "moraalinen voitto" oli selviö.

Agbajista en oikein itse vieläkään saa selkoa. Tekeminen usein, nytkin, näyttää parketilla mainiolta. Liike, nopeus, päätöksenteko on tulokkaaksi hyvällä tasolla. Mutta tässäkin nyt sitten kolkit (pääosin hyvin avoimet) 1/6 ja missattuja layupeja jne. Sellaisella suorituksella mihin olisi ollut mahdollisuus ja mitä oikeastaan olisi sopinut odottaa, olisi voinut kääntää pelin Jatsille.

Se THT:n missausyritys tosiaan vaikutti (ja reaktio sen jälkeen) siltä, että ei tiennyt heiton pitävän osua renkaaseen.

NBA:n videotarkistukset ovat kyllä perseestä. En ymmärrä miten tuon kokoluokan liiga ei saa tuollaista asiaa kuntoon. Tuomari tihrustaa pientä näyttöä varmaan kahdeksan minuuttia, eikä löydä pienintäkään todistetta siitä, että Irvingiä olisi Dunn hipaissut, mutta niin vaan (ratkaisevat) kolme vaparia Kyrielle annettiin. Ylipäänsä tuo vihellys oli sitä superstara-paskaa "eihän Kyrie tuosta heitä noin ohi", joten pilliä suuhun, vaikka mitään kontaktia ei nähnyt.

Markkanen sitä tähtipilliä ei saa vielä sitten ollenkaan. Päinvastoin, pari virhettä tuli Laurille tilanteista, joissa pillin olisi pitänyt soida toiseen suuntaan.

Muutenhan tuo oli Laurilta upea suoritus. Sai kyllä painaa todella kovaa; pitkästä aikaa tuntui siltä, että Markkanen oli päätöserässä varsin puhki ja kaikkensa antanut. Aiemmin tuollaiset ~35 minsan pelit isolla vastuulla eivät ole vaikuttaneet painavan, mutta nyt mentiin se 40 ja joka pallonhallinta molempiin suuntiin piti vetää täysillä.

Nyt ollaan 26% mahdollisuudessa varata sijoilta 1-4 ja lähes 100% paikassa top10:een. Mieluummin se kuin ulos 1. play-in-pelissä imo.
Miksi nämä ovat ne vaihtoehdot?

Jos kerran toiselle puolelle plussataan jotain loton osumisia, eikö sitten oteta yhtäläinen vertailukohta? Eli vaikka: play-inistä jatkoon ja ekalla kierroksella 6-7 ottelun sarjan jälkeen lauluun. Ei se nyt ehkä dramaattisesti kenenkään näkökantaa muuta, mutta on kuitenkin realistisempi.
 
Viestejä
537
Oli kyllä yllättävän kilpailukykyistä peliä Jazziltä siihen nähden millaisia hiihtäjiä/tykinruokaa kolme neljäsosaa kentällä käyneistä pelaajista on.

Lauri oli dominointituulella ja energisenä heti alusta lähtien. Taisi arvata etukäteen, että tästä on tulossa hauska peli. Kun vastustajalla on kaarella pari laiskasti/välinpitämättömästi puolustusrotaatioita toteuttavaa kaveria, niin Laurilla on helppo työ löytää tilaa. Jos Lauri saa jätettyä päällystakkinsa narikkaa jo kaarella ja syötön vauhtiin niin, että useampi viimeistelyoptio on auki, niin silloin on melko yhdentekevää kuka tai kuinka monta kaveria on vastassa korin alla.

Kaiken kaikkiaan erittäin nappiin mennyt liigakierros Jazzin kannalta, jos tavoitteena on yltää finaaleihin/konffifinaaleihin tällä vuosikymmenellä.
 
Viestejä
1 528
Miksi nämä ovat ne vaihtoehdot?

Jos kerran toiselle puolelle plussataan jotain loton osumisia, eikö sitten oteta yhtäläinen vertailukohta? Eli vaikka: play-inistä jatkoon ja ekalla kierroksella 6-7 ottelun sarjan jälkeen lauluun. Ei se nyt ehkä dramaattisesti kenenkään näkökantaa muuta, mutta on kuitenkin realistisempi.
No nämä ovat yhdet vaihtoehdot: siis nykysarjatilanne ja se mihin viime aikojen esityksillä omasta mielestä on realistista päästä jos play-in-paikka irtoaisi. Mutta nyt ei näytä edes siltä. Tankkauksellakin on silti rajansa ja hyötynsä. Bullsin saatikka Pacersin alapuolelle pitäisi pelata lähes tappioita loppukausi. Mielestäni joku chanssi kärkisijoihin ja melko varma varausvuoro 10. joukkoon on arvokkaampi kuin lyhyt poff-sarja joukkueella josta tuskin kovin iso osa on edes mahdollisessa "contender-kuviossa" mukana. Toisaalta tuo pakka on nyt niin kasassa samoilla huudeilla ettei tuo nykypaikka arpajaisiin ole mitenkään taattu.
-------
Tuntuu että monen mielestä on hirveä hätä saavuttaa nyt jotain kun puhutaan 25 vuotiaasta hemmosta. Pelivuosia on jäljellä vaikka kuinka (ilman vakavaa loukkia) ja prime tulossa seuraavan sopparin aikana. Fiksu mies tuumi varmaan nyt että parempi kuningas Utahissa kuin prinssi <minkä_tahansa _NBA-joukkueen_nimi_tähän> ssa. Lauri on saanut avustaa muita jo riittävästi ja kärsivällisyys on aina ollut hyvällä tasolla vaikka tilanteet olleet tätä paljon huonompia. Se että hän hötkyilisi tai turhautuisi nyt muutaman kymmenen huonommalla rosterilla suoritetun pelin takia ei tunnu kyllä olevan yhtään luonteenomaista kuullun perusteella. Jos Laurin joskus näkee turhautuvan kyse näyttää olevan tuskaantumisesta omaan tekemiseensä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös