Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
1 342
Koris on välillä syvältä arvotuksellista hommaa.

Fontecchio on jumalattoman hyvä koripallon pelaaja. EIkä kyse ole pelkästään siitä, että uppoaako kolkki vain ei. Esimerkiksi viime EM:issä Fontecchio oli loistava! Ei mitään näkyvillä olevia heikkouksia. Heittämisen ohella teki kaikkea mahdollista joukkueensa eteen, oli myös pakissa Italian parhaimmistoa. Tämä kaikki toteutui ympäristössä missä puolustaminen on koko ajan ihan eri tasolla kuin NBA:n runkosarjassa. Fonzin nappaaminen UTAhiin näytti etukäteen uskomattomalta löydöltä suoraan muiden nenän edestä.

Ja sitten tämä kausi Utahissa... Vaikka laji on tismalleen sama, kuten ovat säännötkin oleellisimmilta osin; game-flow Euroopassa ja NBA:ssa on erilainen! Jotkut – aika harvat – pelaajat voivat seilata edestakaisin Atlantin yli ilman sen suurempia sopeutumisvaikeuksia – ja toiset eivät ehkä vaan voi.

Yhdessä suhteessa pallo ei valehtele. Pallo on puhdasta viestintää. Ja sillä voidaan puhua montaa eri kieltä.

Fontecchio näyttää Utahin matseissa koko ajan siltä, että ei ole yhtään synkassa sen kanssa mitä matseissa tapahtuu. Kyse ei ole siitä, että Fonzi olisi liian hidas, tai että fysiikka muutoin tai kokemus lajista ei riittäisi, tai ettei olisi riittävästi yksilötaitoa. Fontecchio näyttää yksikertaisesti siltä, kuin hänet olisi pistetty pelaamaan... vähän väärää lajia. Se muistuttaa kovasti sitä lajia, missä hän on erittäin hyvä, mutta se on – hänen kannaltaan – vähän tärähtänyt versio siitä. Joku ei natsaa.

Voiko tästä mennä yli. Varmaan. Mutta jos se ei tapahdu yhden kauden sisään, niin sitten se ei todennäköisesti ole tapahtuakseen. Ja juuri nyt ei näytä kovin lupaavalta.

Sääli. Monta Italian matsia katsottuani, ajattelin että Fonzi olisi ihan huippupalanen johonkin NBA-jengiin. Mutta luultavasti Fonzi on eurobasket. Ja onhan jälkimmäinen paljon makeempaa korista, jos minulta kysyttäisiin.

Tosiaan toi on aika jännä juttu. Ei voinut olla huomaamatta kuinka Italian fanit huusivat joukolla Fontecchion nimeä EM-kisoissa. Myös MVP:täkö ne huusi tai jotain? Lisäisin tohon vielä että kyseessä voi lisäksi olla jonkinlainen kielimuuri ongelma ja/tai kulttuurishokki.
 
Viestejä
1 519
SGA ei pelaa, on ilmoitettu ainakin 5.3 asti olevan pois. Sextonin osalta sen verran että on aika normaalia että useampi viikko menee jos (taka)reisi revähtää, vaikkei esim verta/mustelmaa näy. Höntsäilyä kestää hyvinkin kauan ennen kuin oikeasti pelitempoisia spurtteja voi ottaa. Ja helposti menee uudestaan jos kesken paranemisen riuhtoo Ei siinä tarvita Aingea pitämään miestä pois kentältä ja Sextonin luonteella tuskin ilman todellista vammaa se tuskin onnistuisikaan ilman että mies mököttäisi penkillä. Sama koskee JC:tä joka pelaa seuraavasta sopimuksestaan.

Onneksi Agbaji (hurjannäköisestä pahkurasta sääressä huolimatta) on kehissä joka helpottaa hieman Lauriakin kun kaarelta löytyy heittäjä. Mutta Juzang,Dok,Fontecchio,Toscano-Anderson rotaatiossa takaavat sen ettei SGAn poissaolosta huolimatta pelistä välttämättä riemumarssia voittoon tule,
 
Viestejä
2 446
Sextonillahan oli aiemmin kaudella toisessa takareidessä myös revähdys. Silloin meni suurinpiirtein niin, että oli viisi peliä sivussa, pelasi viisi peliä ja joutui uudelleen huilaamaan viisi peliä, kun ei se täysin kunnossa ollutkaan. Haluavat varmasti välttää tuon.

Vaikka Jatsin on tällä miehistöllä hankala pelejä voittaa, alkavat play-in-paikan suhteen haastajatkin pudota. Lakersilla LeBron on vähintään kuukauden sivussa, AD:lla myös jalassa rasitusvamma. Jos kumpikaan ei pelaa, siellä hävitään pelejä runsaasti. Ja OKC tosiaan ilman SGA:ta on ihan eri jengi. Jolloin takaa min. 10-sijalta olisi tosissaan tulossa vain Blazers. Ja sielläkin näyttää, että voittoja tulee vain jos Dame painaa jotain viiskyt.
 
Viestejä
998
Hyvää yötä Jazz ja hyvää yötä Markkanen. Vaikka olisi kuinka huono kokoonpano Jazzilla niin ei Markkanen ja Jazz voi tuolla tavalla suoriutua. Vaikka pelataan vierasmatsi niin OKC pelaa edelleen ilman tähteään SGA. Parissa viime ottelussa Markkanen ei ole näyttänyt allstars pelaajalta, vaan tavalliselta rivipelaajalta huonossa joukkueessa. Näissä ottelussa Markkanen pitäisi olla se liideri ja vaikka kuinka kaikki puolustavat häntä ja hänet pelattaisiin pois niin Markkanen joukkuepeliä ymmärtävänä pitäisi löytää jatkuvasti vapaita pelaajia joille syöttää. Nyt syöttötilastoissa kaksi merkintää. Myös jään kaipamaan että jos korinalla on tunkua, niin voisi paljon enemmän hyödyntää heittotaitoaan ja ottaa niitä keskimatkan hypäreitä/kaatuvia hypäreitä. Se nyt on asia minkä Markkanen osaa paremmin kuin vaikka Giannis, mutta jostain kumman syystä hyödyntää tätä ani harvoin. Näen siinä sekä syötöissä selvää kehitystarvetta. Lähinnä ehkä enemmän ymmärrys pelin luonteesta että okei kolme jätkää sumputtaa koko matsin ja mussa puolustaa vähän pienempi mutta nopea kaveri, ok heitetään sen yli sitten. Säästäisi ja tasapainoittaisi myös energiatasoja ottelun aikana kun ei kaikki mene siihen puskemiseen ja saisi sillä tavalla pisteitä "helpommalla". Olisi myös vastustajan huomioitava tuo ja vaikeampi puolustettava kun ei aina osaa sanoa mitä on tulossa. Nämä tilanteet ehkä enemmän isolation tilanteissä missä pallo seisoo. Ja sehän seisoo tällä kokoonpanolla. Pallon saadessa liikkessä Markkaselle niin siinä voi vaikka sulkea silmät kun tietää että kori tai vaparit tulee.
 
Viestejä
1 519
25 menetystä (Laurillakin 6), kolmoset 31% jne jne. Clarksonia ja Sextonia on kyllä ikävä silloin kun pitäisi alkaa skorata vaikka väkisin.

Giddey on kyllä fiksu takuri, kelpaisi. Dort oli myös kova, eikä noissa Williamseissakaan ole valittamista. Itse asiassa tässä on kyllä ihan tulevaisuuden joukkue kun ottaa huomioon että jemmassa on 15 ykköskierroksen vuoroa -29 mennessä, paras pelaaja puuttui nyt ja Holmgren parantelee vielä jalkaansa. Toki vastus oli liigan tämänhetkistä pohjasakkaa.
 
Viestejä
35
Joo, oli kyllä väsyneen näköistä peliä Markkaselta ja koko Jazzilta. Ja Utahin peliä tällä hetkellä ei jaksa katsoa ollenkaan kun Lauri on vaihdossa. Luultavasti tätä nyt loppu kausi, toivottavasti sitten ensi kaudella 'Utah saisi mielenkiintoisemman rosterin.
 

L.S

Viestejä
851
takaa min. 10-sijalta olisi tosissaan tulossa vain Blazers.
Ei ole tulossa, voin kertoa. Ei vaikka Dame tekis 60 joka pelissä.

Valitettavasti pelkään, että Lakers sieltä voi hyvinkin kavuta play-inniin, koska kaikki kolme Blazers, Jazz ja OKC varmaan häviää valtaosan peleistään ja Lakers kuitenkin yrittää voittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 446
Aletaan olla siinä pisteessä, että näiden matsien katsominen loppuu - edes niin, että kakkosviisikon minuutit hyppii nopeasti. Katsotaan sitten Markkasen highlightit ja eiköhän se riitä.

26 menetystä, yhden päässä Jatsin ennätyksestä. Ja jos olisi loppuun asti pelattu, eikä ollut viittä minuuttia roska-aikaa, oltaisiin voitu olla lähellä NBA:n 10 vuoden ennätystä (30). Siihen päälle vielä tukku hyökkääjän virheitä. OKC:lla 26 heittoa enemmän kuin Jatsilla.

Pelaajat vaan ovat loppu. Vaikka Fontecchio viimein heräsi ja löysi kolkkinsa, ei tuossa yksinkertaisesti ole korintekijöitä, eikä syöttäjiäkään. Palloja hukattiin vähän joka tavalla, eikä minkään erityisen OKC-prässin seurauksena. Laurinkin menetyksistä useat olivat huonojen syöttöjen jälkeen tai syötettiin paikkoihin, missä eväät lähtökohtaisesti vähissä.

Markkanen kyllä yritti kaikkensa. Oli sellainen matsi, missä olisin täysin ymmärtänyt, jos olisi tullut "ei tästä tuu paskaakaan, en viitti" reaktio. Dort lukotti hyvin, mutta myös tuomarit antoivat tehdä ihan mitä vaan Laurille. Siellä tuli screeneissä kyynärpäätä kurkkuun, olkavarret verestävine naarmuineen olivat kuin Jokicilla ja pilli soi vain jos ei mitään muuta saumaa enää ollut.

Silti 20/10 ja 11 kertaa vapareille, kun varsinkin kolmoserässä oli sitä parasta Lauria. Kolkeista ei ollut avoin kuin yksi, mutta olisi niitä voinut pari tippua, ja oltaisiin oltu ihan kauden keskiarvoissa. Se että pitäisi vain tehdä X tällaisessa pelissä, ei omasta mielestä ihan toimi. Kun postiin pallon saadessaan sieltä esim. tuli välittömästi 2½ puolustajaa päälle. Ja kyllä Lauri niistä ihan hyvin syötti ulos, mutta jos se pallo menee kaaren taakse Dunnille, THT:lle tai Gaylle, niin ei siitä mitään seuraa, eikä Markkanen syöttöpinna saa.

Viisi matsia vierasreissua jäljellä. Tällä suorituksella tulos saattaisi olla 0-6. Toisaalta niin se Jatsi vaan on joka kerta näissä paikoissa positiivisesti yllättänyt.
 
Viestejä
426
Ole hyvä Danny Ainge, sait viimein mitä halusit.

Tämä. Tähän ei paljon lisättävää.

Monella on kova usko siihen, että Danny Ainge kyllä tietää jetsulleen, mitä tekee ja tähtäin on upeasti jossain hamassa tulevaisuudessa. Aina jaksetaan myös jankata sitä, miten NBA on pohjimmiltaan bisnestä. No, tuote se on tämän loppukaudenkin Utah, eikä tämä tuote näytä yhtään hääviltä tai NBA-tasoiselta.

Se, mitä tuotteelle tulee tapahtumaan seuraavalla kaudella, on turhankin paljon pelkästä tuurista kiinni, ei jonkun GM:n nerokkaasta taktiikasta. Samalla kun yksi asia on varma; hirveän paskan koripallon pelaaminen ei ole omiaan innostamaan joukkueen kannattajia kannattamaan, pelaajia sitoutumaan tai vapaita agentteja tulemaan.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 696
Vamma tuli tässä tilanteessa, minkä jälkeen Markkanen irvisti todella kovasti ja jäi parketille suht pitkäksi aikaa.

 
Viestejä
1 342
Vamma tuli tässä tilanteessa, minkä jälkeen Markkanen irvisti todella kovasti ja jäi parketille suht pitkäksi aikaa.


Onneksi Markkanen pelasi kuitenkin ton tilanteen jälkeen vielä suht paljon, joka tarkoittaa että tuskin mistään isommasta vammasta on kyse. Varmaankin tuntui selässä pelin jälkeen adrenaliinitasojen mentyä alas.

Kiva nähdä lähitulevaisuudessa Clarkson ja Markkanen samaan aikaan kentällä. Jos se helpottaisi voittojen tavoittelemista kun on toinenkin aika varma 20 pisteen skoraaja.
 
Viestejä
537
Lauri teki minkä pystyi. Utahilla ei ollut kokoonpanoassa ketään toista joka olisi pystynyt ottamaan edun 1vs.1. Kun vielä samaan aikaan kentällä on 1-3 sellaista joukkuekaveria joiden puolustamisessa voi huijata, niin ainoan syömähampaan tuplaaminen tai triplaaminen joka tilanteessa oli Thunderille lapsellisen helppo tie voittoon.
 
Viestejä
15
Jos Vanderbilt, Conley ja Baisley edelleen Jazzissa, niin olisivat ainakin tällä hetkellä kuuden sakissa. Väittäisin. Eli se alkuperäinen "tankkausjoukkue".
 
Viestejä
1 519
Jos Vanderbilt, Conley ja Baisley edelleen Jazzissa, niin olisivat ainakin tällä hetkellä kuuden sakissa. Väittäisin. Eli se alkuperäinen "tankkausjoukkue".
Aina toki voi väitää mutta en usko että olisivat. Näennäisestä touhuamisestaan huolimatta nämä olivat aivan viimeisiä enemmän pelaavan rotaation tehoissa ja miinusmerkkisiä joukkueelleen monenkin mittarin mukaan (esim on/off). Jazzhan jatkoi ihan hyvin kauppojen jälkeen, mutta nyt Clarksonin ja Sextonin loukkien aikana on peluutettu koko rotaatiota ja tässä tulos. Conley oli se suurin menetys joka todella vaikuttaa.
------
Alussa SGA ja Giddey veivät Jazzia aivan miten tahtoivat. Loppupuolella Jazz sinnitteli näennäisesti mukana, mutta todellisella iskuetäisyydellä ei oltu kertaakaan. Paljon kertoo sekin kolmosprosentti oli alle 30. Paljon kertoo se että parhaat kolosheittäjät olivat Dunn ja Juzang, jolla on muuten ihan mainion näköinen heitto. Menetykset pysyivät jossain aisoissa.Ehkä Laurin mukana oleminen olisi tuonut hieman enemmän tilaa.

Dunnille pitää löytyä pelipaikka NBAn puolelta. Nyt varsin mainio esitys lukuunottamatta kahta todella köykäistä pallonmenetystä. Kovasti varsinkin kulmassa viittoili palloa itselleen, joten itseluottamusta 3p osaamiseen on. Paras +/- ja selkeästi Talen Horton-Tankeria (-17) järkevämpi pelintekijä. Voi vaikuttaa arvioon että pidän Dunnia hyvänä tyyppinä jolle toivoo pärjäämistä .Hardy on kyllä siitä hyvä että katsoo kenellä sujuu ja sen mukaan tulee vastuuta. JC piteli lopussa sormeaan (ei se sama peukalo) joten ettei taas vaan laitettaisi parantelemaan itseään, kun nyt selkeästi on tankki liikenteessä. Lauri oli penkillä ja pomppi sen verran ketterästi pystyyn että tuskin mitään isompaa on. Sexton palannee ehkä jo Mavs-peliin, oli lämmittelyssä mukana.

Oklahomasta tulee erinomainen joukkue, ja veikkaisin että ensi vuonna pelailee itsensä poffeihin aika kevyestikin. SGA on melkoinen peto ja hänestä tulee supertähti jollei ole jo. Toistan itseäni mutta Giddey on varsin mainio hemmo, vaikkei mitenkään urheilulliselle näytä. Selostaja totesi hyvin että hyvin Inglesin oloinen kaveri. Tuohon muutama hyvä veteraani, ja vielä tuurilla joku kärkipään varaus niin siinä on hyvin tehty rebuildi joka on viittä vaille valmis. Riippuu toki kestääkö Holmgren kaitainen kroppa todellista puristusta.
 
Viestejä
537
Jahas, Kris Dunn näköjään päätynyt jonkun (PT-viboja antavan) suomalaisen hampaankoloon. Kaunoja Bulls-ajoilta?
IMG_20230306_085322.jpg

IMG_20230306_085353.jpg


Dunn on mielestäni ollut saapumisestaan lähtien Laurin, Kesslerin ja Ochain ohella joukkueen ainoat valopilkut. Jos peliväline on hetkeäkään pidempään jonkun tähän nelikkoon kuulumattoman käsissä, ollaan välittömästi täysin kaoottisessa tilassa, mikä tulee johtamaan vääjäämättömään; kotikatsomoissa jännitettäväksi jää ainoastaan se, minkäköhän näköinen katastrofi sieltä on tällä kertaa tulossa.

Ero Bulls-vuosien Dunniin on melkoinen; Jazz-Dunnin pelaamisesta huokuu rentous, itsevarmuus, veteraanimainen rauhallisuus, sekä peli-ilo. Kummasti se vaikuttaa kun saa antaa panoksensa omien vahvuuksiensa kautta ja omalla pelityylillään.
 
Viestejä
593
No Dunn:n haukkumiseen löytyy ihan perusteetkin. Surkea netrating ja joukkueen huonoin +- noiden 5 pelin aikana, mutta puolustukseksi on sanottava, että niin on aika monella muullakin uudella kasvolla. Juzang, Anderson-Toscana ja Jones eivät ole NBA pelaajia, ja vanhoista kasvoista Azubuike. Ja Dunn jakaa kentän heidän kanssa aika usein. Mutta samat ongelmat näkyy vieläkin kuin mitä oli Bulls:ssa, eli ei näe kenttää kovin hyvin. Ei osaa tehdä koreja ja ei osaa heittää. Osaa pitää huolen pallosta, siinä on lähinnä se hyökkäyspään tarjonta. En vieläkään näe häntä pallollisena pelaajana NBA:ssa. Ehkäpä kolmas pointti joukkueessa olisi sopivin rooli. Voisi olla isompikin oikeassa joukkueessa, mutta löytyykö sellaista? 5 peliä on pieni otanta...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös