Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
593

Ainahan näitä huhuja riittää, mutta... Nojoo.
En ikinä toivo Laurille moista joukkuetoveria.

Lauri olisi kyllä loistava secondary tähti Doncic:n vieressä, koska ei tarvitse palloa loistaakseen. Lauri on kuitenkin parhaimmillaan, kun pelaa joukkueessa, jossa pallo liikkuu pelaajalta toiselle ja hän ottaa ratkaisunsa osana joukkuetta. Doncic:n kanssa pallo ei liiku muuta kuin ylösalas kun Doncic sitä kuljettaa. Vastustajan ei tarvitse mitään muuta kuin mitä he olivat tehneet Cavs:ssa ja Bulls:ssa eli Laurin pelaaja ei auta, mutta muut auttavat, jolloin Lauri jää aika paljon ilman palloa kun Doncic ja Kessler pelaa pick&rollia. Tietenkin Utah voisi menettää Kesslerin tuossa kaupassa. Toki Doncic:n saaminen voisi parantaa mahdollisuuksia playoffeihin, mutta Doncic:lla oli jo Irving apunaan ja ei sekään riittänyt playoffeihin, joten olisiko tilanne paljoa parempi Utah:ssa. Tiedä häntä.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 708
Jazzin GM Justin Zanik sijoittui kolmanneksi Vuoden seurajohtaja -äänestyksessä. Seuraava pudotupelien ulkopuolelle jääneen seuran pomo on OKC:n Sam Presti neljällä kolmossijaäänellä. Palkinnosta äänestivät seurajohtajat itse.

 
Viestejä
4 166
Mahdollisessa Doncic-kaupassa Markkanen siirtyisi Dallasiin kuin leppäkeihäs.

Onhan tämäkin mahdollista, mutta eikös Markkanen ja Kessler ole tarkoitus pitää ja tämmöinen suurkauppa sitten mahdollistettaisiin varauksilla ja muilla pelaajilla?

Toki tuollaiset puheet ennenkin syöty.
 
Viestejä
4 166
Lauri on ainoa järkevä iso sopimus. Sextonin ja Olynykin raadot tuskin kiinnostavat Dallasia.

Ja todetaan, että olen hyvin kaukana mistään NBA-asiantuntijasta sopimusten suhteen.

UFA:t ja UFO:t eivät ole "aivan täysin" hallussa, että saatat hyvinkin olla oikeassa Markkasen tulevaisuuden suhteen. :)
 
Viestejä
2 452
JOS Mavericks olisi päästämässä Lukasta irti, eivät he tietysti halua missään nimessä Markkasta, jolla yksi kausi sopimusta jäljellä (tämä siis jos kesästä 24 puhutaan).

Se olisi Mavsilta aivan järjetöntä. Lukan kauppaaminen tarkoittaa sitä, että pohjataan ja kunnolla - koko roska menee uusiksi. Se että siinä kohdin hommattaisiin Lauri jengiin ja maksettaisiin siitä lystistä 2-3 ykköskierroksen varausta, olisi typerin mahdollinen valinta.

Tietysti kauppaan voitaisiin ottaa joku kolmas joukkue, mitä kautta saataisiin lisäpickejä Mavsille (ja Lauri sinne), mutta näissä jättikaupoissa menee aina hankalaksi. Plus Jatsilla on tietysti niitä pickejä ihan omasta takaa annettavaksi, ja ne ovat neljän eri jengin varauksia.

Ja JOS Jatsi olisi Lukan ottamassa, ei Markkasen pois lähettämisessä myöskään ole järkeä.

Kessler voi hyvin lähteä. Sentteri on kuitenkin sentteri, eikä ensisijaisesti puolustuspään pelaajalla nyky-NBA:ssa yhtä suurta merkitystä. Ja tulokassopimus sekä sen jälkeiset oikeudet, niin käyttö uudelleenrakentavalle jengille ihan eri luokkaa.

Sextonin voisi diiliin laittaa, jos tarve on. Ja pohjakosketusta hakevalle Mavsille kelpaisi siinä kohdin varmaan paremmin vaikka Gay jos sille olisi tehty 20M jatkosoppari... Mieluummin se ja lisää pickejä kuin Markkanen ja vähemmän pickejä.
 
Viestejä
443
Ilman Markkasta Dallas-trade näyttäisi about tältä:

--> Luka Doncic

<-- Sexton, Olynyk, Agbaji, Fontecchio, Kessler

Jokainen voi kokeilla rakentaa siirron ilman Lauria.
 
Viestejä
2 452
Ei edes villeimmissä jenkkispekulaatioissa Lukaa olla kauppaamassa tällä sekunnilla. Puhe on kesästä 2024 - jos nyt ylipäänsä ikinä.

Siihen mennessä Jatsinkin pelaajisto ja sopimuksen alaiset näyttävät hyvin erilaiselta kuin nyt.

Eikä tuo 5:1 kauppakaan mitenkään mahdottomalta näytä. Mavs varmasti paketoisi noita kundeja eteenpäin.
 
Viestejä
1 347
Ei edes villeimmissä jenkkispekulaatioissa Lukaa olla kauppaamassa tällä sekunnilla. Puhe on kesästä 2024 - jos nyt ylipäänsä ikinä.

Siihen mennessä Jatsinkin pelaajisto ja sopimuksen alaiset näyttävät hyvin erilaiselta kuin nyt.

Eikä tuo 5:1 kauppakaan mitenkään mahdottomalta näytä. Mavs varmasti paketoisi noita kundeja eteenpäin.

Veikkaan että Mark Cuban ei luovu Lukasta ikinä, ellei Luka huonone erittäin paljon kun vanhenee. Jos Lukasta tulisi vaikka kömpelömpi ollessaan ylipalkattu, vaikka jotain Koposen tapaisia lonkkavaivoja niin ei Doncic enää samalta pelaajalta näyttäisi edes hänen hyvällä pelisilmällään.
 
Viestejä
426
Warriors on viime vuosina voittanut ihan tarpeeksi mestaruuksia, ja koska joukkueen kantavat voimat ovat niin pitkään myös pysyneet samoina, alkaa joukkueen pelejä seuratessa joskus melkein kyllästyttää tämän saman jutun veivaaminen – vuodesta toiseen – siitä huolimatta että se parhaimmillaan niin silmiä hivelevän kaunista onkin.

TOISAALTA; Dubseja ei voi olla fanittamatta, koska joukkue yhä edustaa koko lailla yksin palloa liikuttavaa koripalloa palloa aivan liikaa hautovassa liigassa.

Nimenomaan tätä asiaa hyvin mittaavat tilastot – ’joukkueen syötöt per ottelu’ ja ’kuinka pitkään pallo keskimäärin pelaajan hallussa per kosketus’ – tämän kauden runkosarjan osalta tekevät taas selväksi sen, miten Warrriors (jossa sentään pelaa takakentällä yksi supertähti, ja monta kovaa vähintäänkin liigan kiintötähteä) yhä poikkeaa edukseen verrattuna muihin liigan joukkueisiin.

Passing: https://www.nba.com/stats/teams/passing?SeasonType=Regular Season&dir=D&sort=PASSES_MADE

Time per touch avg: https://www.nba.com/stats/teams/touches?SeasonType=Regular Season&dir=D&sort=AVG_SEC_PER_TOUCH

Siinä missä syöttötilaston ylivoimainen ykkönen, Warriors antoi joukkueena 321,6 syöttöä per matsi, tilaston peränpitäjä Atlanta syötti palloa vain 251 kertaa. 70 syötön ero per ottelu pitkällä kaudella on huomattava. Utah syötti palloa viime kaudella 7. vähiten; 271 kertaa. Matkaa Warriorsiin 50 syöttöä per ottelu.

Sen tilaston, joka yleensä raaimmin paljastaa ihan liian pitkään pallo yksin takovat takamiehet; eli ’kuinka monta sekunttia pallo pelaajan hallussa per kosketus’ voitti tietenkin Dallas;

1. Dallas: 3,40 s (koska Luka Doncic)
2. Cleveland; 3,39 s (Garland ja Mitchell)
3. Knicks 3,36 s (Brunson)
.....
8. Utah; 3,25 s (Sexton, Clarkson, THT… Yhden JazzFanz-sivuston tilastonikkarin mukaan runkosarjan viimeisen 15 ottelun ajan, kun THT oli Utahin ykköspointti, hän oli koko liigan toiseksi eniten palloa itsellään pitänyt pelaaja, mitä voi pitää hirvittävän huolestuttavan tiedonmuruna, jos mies Utahissa ensi kaudella jatkaa)
.....
30. Warriors; 2,72 s

Sellaista peliä, jossa palloa liikutetaan, eikä katsella höykkäyksestä toiseen sitä, kun yksi takamies plärää palloa omien jalkojensa välistä, on omasta mielestäni kivempi katsoa. Lisäksi voisin kuvitella, että Markkanen olisi tehokkaampi joukkueessa, missä pallo kunnolla kiertää.

Voittaminen on urheilussa se kaikkein tärkein juttu. Mutta jos Hardy valmentajana todella haluaa panostaa hyvään pallonliikkeeseen, kuten on monta kertaa eri yhteyksissä todennut, ja jos Utahissa jatketaan ensi kaudella suurin piirtein samalla takakentän miehityksellä kuin viime kaudella, yhtälön ratkaisemisessa on kova tekeminen. Joukkueella on paljon matkaa sellaiseksi jengiksi, joka tunnusmerkki on nimenomaan hyvä pallonliike.
 
Viestejä
2 467
Ei edes villeimmissä jenkkispekulaatioissa Lukaa olla kauppaamassa tällä sekunnilla. Puhe on kesästä 2024 - jos nyt ylipäänsä ikinä.

Tuo kauppaaminen vaatiikin Lukan pyynnön, että hänet kaupataan muualle. Tuskin se muuten tulee toteutumaan ainakaan lähivuosina. Ja sitähän ei tiedetä, vaikka Luka olisi jo kertonut tuon pyynnön Mavsin johdolle.. :) No joo, huhut on huhuja. Ja Utahkin on mukana näissä vaan sen takia, kun heillä on iso kasa pickkejä ja ovat capin alla.

Jokainen voi kokeilla rakentaa siirron ilman Lauria.

Tällä mennään.. :D Trade machinekin antoi "Success".

1683479881298.png
 
Viestejä
1 522
Tässä hyvä Bobby Marksin (ESPN) hyvä analyysi Utahin off seasonin todennäköisistä liikkeistä, jäänyt postaamatta.
Marksilla on aina erityisen hyvin hallussa nuo sopimusnumerot ja mahdollisuudet mitä cap ja CBA antaa.

 
Viestejä
143
Voisihan tuossa Jazzin kannalta olla järkeäkin, joskin on siinä riskiäkin. Jos miettii Laurin kannalta, niin en nyt ole Blazersia seurannut, mutta eikö siellä ole sentterinä Nurkic ja vaikken hänen peliään ole seurannut, niin taitaa olla aika huono puolustaja? Näkisin, että Lauri taas kaipaa mun mielestä hyvää puolustavaa sentteriä taakseen, joten en olisi kovin innoissani, jos siirtyy taas uuteen joukkueeseen, mikäli se on Portland. Järkevää tuo voi silti olla Blazersille, koska heidän tilanteessaan uhkapelaaminen vähän heikommikka oddseillakin voi olla ihan järkevä ratkaisu.

En tiedä, että mikä olisi sellainen joukkue, johon Lauri sopisi hyvin - sehän on siis myös vastaanottavan joukkueen etu. Pitäisi siis olla sellainen, joka pyrkii menestymään nyt tai ihan lähitulevaisuudessa. Tarvita hänen tyylistään pelaajaa ja vielä olla hyvä puolustava sentteri? Liikaa vaatimuksia?
 
Viestejä
20
Vaikea uskoa et ainakaan ihan noilla raameilla tehtäisiin kauppaa. En usko et Jazz luopuisi Markkasesta noin halvalla. Simons ja 3-varaus on kuitenkin vielä aika potentiaalisia floppeja verrattuna valmiiseen staraan. Riippuu toki paljon siitä, että miten kovassa arvossa Simonsia pitää. Toki Aingella on ehkä sen verran kannuksia, että ei tarvitse pelätä hölmöltä näyttämistä yhtä paljon kuin muiden GM:ien.

Vaikea myös nähdä että tuo heti mitään suosikkia tekisi Portlandista viime kausien menestyksen valossa. Toisaalta paperilla Dame, Sharpe, Markkanen, Grant ja Nurkic kuulostaa kovahkolta viisikolta jos Nurkic on lähellekkään entisesnsä, Sharpe kehittyy ja Grantista saataisiin parhaat puolet esiin.

Oisin myös ehkä vähän huolissani Markkasen roolista, kun Damen kanssa tarvittaneen enemmän kulmassa seisojaa kun tuollasta tällä kaudella nähtyä Markkasta. Täytyy myöntää, et en oo kyllä juurikaan Portlandin otteita seurannut et enemmän tällaiseen mutuiluun perustuu koko kommentti.

Näkisin myös, että ajatus siitä, että Markkanen tarvitsis vierellään jonkun erityisen kovan puloustussentterin on ehkä vähän menneisyyttä. Markkanen on kuitenkin pelannut viime kausina kolmospaikalla joten puolustuksessa huono sentteri + Markkanen ei vielä tarkoita kokonaisuudessaa huonoa ison pään puolustusta. Toki Portlandissa Grant:kin taitaa olla aika pujottelukeppi, eli varmaan tuo ison pään puolustuskyky aiheuttaisi ongelmia.
 
Viestejä
593
Tuossa olisi paljonkin järkeä Jazz:n kannalta. Joukkue tarvitsee sen pallon käsittelijän ja Scoop olisi lähes täydellinen optio. Toki Ainge yrittäisi lisätä tuohon vielä toisenkin ekan. Laurikin on vielä yhden vuoden tähden lento, joita NBA:ssa on monia ja vasta tuleva kausi voi todistaa Laurin kuuluvan huipulle. Vaikka paperilla tuo tuntuisikin hyvältä kaupalta Portlandin suhteen niin enpä tiedä. Portlandin viime kauden ongelma oli se etteivät he pystyneet pysäyttämään ketään siis ei yhtikäs ketään. Lauri ei tuota ongelmaa ratkaise. Toki Laurin ansiosta joukkue voisi nousta sinne top hyökkäysjoukkueiksi, mutta joukkue olisi siltikin .500 joukkue, koska pysyisi siellä bottom 5 joukkueena puolustuksessa. Myös jos rehellisiä ollaan niin Portlandin pitäisi hajoittaa joukkue. Jotta joukkueesta tulisi hyvä niin se tarvitsisi enemmän kuin Laurin sinne.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös