Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
2 461
Tuntuu että jenkkimediassa on Wembyn perässä syntynyt käsitys, että siellä olisi draft täynnä superhyperlupauksia. Ei ole. Kolmospickin arvo ei ole yhtään suurempi kuin minä tahansa muuna vuonna. Ehkä sillä saa hyvän pelaajan, ehkä ei. All NBA -tason pelaajia liigan parhaalla sopimuksella ei vaihdeta johonkin random-rookieen.
 
Viestejä
426
Tuntuu että jenkkimediassa on Wembyn perässä syntynyt käsitys, että siellä olisi draft täynnä superhyperlupauksia. Ei ole.

Mulla on vähän sama kutina. Katselin huolella March Madnessia ja silta osin kun siellä näin dfaftin kärkiprospekteja, niin en ollut hirveän vaikuttunut, en nähnyt niiden joukossa mitään tulevaisuuden pomminvarmoja supertähtiä. Todellakaan. Joten draftin kokonaistasosta ei välittynyt mikään poikkeuksellisen vahva vaikutelma. Ja jonkun Scoot Hendersonin pelaamista olen nähnyt lähinnä klipeissä, mutta niiden perusteella sama tulos; jos tämä jätkä on kolmosvaraus, kuinka kovatasoinen vuosiluokka tämä muka voi olla. Mutta vasta parin vuoden päästä tiedetään tietysti paremmin.

Oleellista kuitenkin on se, uskooko Danny Ainge tähän hypeen. Jos uskoo, niin sittenhän Danny voi olla valmis aika rajuihin manöövereihin. Markkasen peliuran näkökulmasta, en missään nimessä toivo hänelle menolippua Portlandiin. Monestakaan syystä. Kaksi tärkeintä ovat Damian Lillard, ja se, että en halua että Markkasen ja Hardyn tiet vielä pitkään aikaan eroavat.
 
Viestejä
501
En pidä edes mitenkään selvänä että Henderson varattaisiin vasta kolmosena eikä kakkosena. Miller kyllä olisi selvästi parempi fitti Charlotteen mutta mielestäni Henderson on silti parempi pelaaja, vaikka Miller on pari vuotta vanhempi -> Hendersonilla myös sisäkatto korkeammalla. 2. ja 3. varausvuoroihin liittyy aika paljon myös kauppapaineita ja -kiinnostusta tällä kertaa, joten Jazzin hakiessa mahdollisesti Hendersonia kauppa varauksen jälkeen olisi paljon turvallisempi vaihtoehto (koska ei riskiä että saisikin Millerin jos Hornets varaa paremman pelaajan eikä parempaa fittiä), vaikka siinäkin on riskinsä kun allstar-pelaajaa vaihdetaan tulokkaaseen.
 
Viestejä
266
Kolmen ukon draftinahan tätä on pidetty ja Miller tosiaan ainut jota hetken March Maddnessissa saattoi joku nähdä, joten tuskin tässä kauheasti mitään ylireagoidaan.
 
Viestejä
501
Kolmen ukon draftinahan tätä on pidetty ja Miller tosiaan ainut jota hetken March Maddnessissa saattoi joku nähdä, joten tuskin tässä kauheasti mitään ylireagoidaan.
Millerillä oli March Madnessissa myös aivan totaalinen sulaminen, minkä vuoksi en ymmärrä miksi on kakkosena useimmissa mock drafteissa. Kysymyksiä herättää myös päänupin kesto sen ampumiskeissin vuoksi, sekä mahdolliset riskit jatkaa sekoilua kentän ulkopuolella. Näillä korteilla Simons ja Miller <-> Markkanen voi olla todella hasardi liike Jazzille.
 
Viestejä
1 528
Rauha, rauha. Todella harva näistä "huhutuista" kaupoista tapahtuu koska miksi kukaan osaava viihdebisnesmies vuodattaisi ja pilaisi diiliään Puskistahan ne oikeasti tapahtuvat keisit lähes aina tulee.

Toisekseen tässä on kaikenlaista combinea ja yksittäistestiä seurojen kanssa, useamman vuoden scouttaus aina high schoolista lähtien, joiden perusteella kukin tiimi listansa tekee. Toki katsomalla yhden turnauksen ja klippejä voi myös muodostaa ikioman, ehkä ihan vastakkaisen , käsityksen. Siinä tapauksessa noille organisaatioille maksetaan aivan turhaan. Melko varmaa kuitenkin on että tästäkin vuosikerrasta (myös Wembyn jälkeen) tulee löytymään luokkaa pysyvää 5-10 avauksen pelaaja ja ehkäpä joku oikea tähtikin. PItää vaan löytää tai arvata.

Henderson ja Thompsonin kaksoset (etenkin Amen) ovat sen vähän perusteella mitä olen nähnyt, ihan potentiaalia omaavia kavereita.
 
Viestejä
443
Utah Jazz tekee varmasti kaikkensa, että saisi rahastettua Laurin nyt kesällä arvon ollessa korkeimmillaan. Näin Ainge saa taas yhden sulan hattuun ja joukkue lisää nuorille pelaajille.

Ensi kaudella Jazz tekee saman kuin Dallas tällä kaudella eli sijoittuu sijoille 20-30, hinnalla millä hyvänsä. Jazz ei ole luopumassa ensi kauden varausvuorosta, joten Laurin sopimus on enemmän kuin rahastettavissa.
 
Viestejä
15
Olisi kyllä kohtalon ivaa että Ainge menee sanomaan Laurille että saa ostaa Salt Lakesta asunnon, ts. että täällä olet ja pysyt, ja sitten kuitenkin heti ensimmäisenä kesänä jälleen kaupattaisiin muualle.

En jotensakin usko tuohon, kun Lauri on kuitenkin lähes tulkoon "proven talent" ja tilalle saisi vaan arvauksen siitä että joku joka ei ole muuta kun poikia vastaan pelaillut yliopistossa vuoden olisi niin kova pelimies että treidi olisi nettopositiivinen. Toki tuo kommentti heitettiin ennen draft-arvontaa, mutta kuitenkin.

Portlandillehan Lauri tietenkin kelpaisi juuri koska on tällä hetkellä vielä edullinen ja varmasti sopiva pelaaja Lillardin kylkeen koska ei suoraan vaadi palloa vaan ottaa sen mitä tarjotaan. Ja tämä johtaisi mahdollisesti siihenkin, että tilastojen valossa Laurin uran huippukausi saattaisi olla 22-23, koska Lillard on ykkösstara vielä monta vuotta ja sen jälkeen Laurikin voi olla jo sen oman huippunsa viimeisillä vuosilla.
 
Viestejä
2 461
Jatsi ja Ainge ei varsinaisesti tee mitään lisemmillä varausvuoroilla. Kuten Zanikin kanssa moneen kertaan sanoivatkin: nyt on jo sen verran pickejä, että voi tehdä KD-diilin kahteen kertaan ja jää vielä yli n. joka vuodelle yksi ykköskierroksen varaus.

Ei sillä mestaruuksia voita, että kerää enemmän pickejä kuin kenelläkään muulla. Siihen tarvitaan huippupelaajia. Jatsilla on nyt yksi (Lauri) ja joku ihan lupaava nuorempi kaveri. Lisäpickit eivät avita Jatsin mestaruudesta taistelijaksi nousua n. mitenkään.

Niillä pickeillä pitää saada niitä All Star -pelaajia lisää kokoonpanoon. Jossain NFL:ssä tilanne on tyystin toisenlainen, kun seura voi paketoida kaikkia saman vuoden heikompia pickejään ja nousta sillä ihan draftin kärkeen. Siellä siis jengit kaipaavat joka vuosi uusia kundeja oman jengin ~30 parhaan pelaajan joukkoon. NBA:ssa merkitystä on vain käytännössä avauksen ukoilla, joten millään "5 x 24+ sijojen pickiä samalle vuodelle" ei ole kovin kummoista arvoa. Jos olisi, sitten tietysti pickejä kannattaisi kerätä isokin kasa, koska ne pystyisi liki aina vaihtamaan siksi pelaajaksi, mitä haluaa.

JOS Ainge olisi täysin vakuuttunut, että vaikka nyt siitä Scootista tulee aivan varmasti seuraava Morant (ilman pyssyleikkejä), sitten tilanne varmaan muuttuisi. Mutta minun mielestäni se harha on siis syntynyt siitä, että Wembyn myötä median ja fanien keskuudessa tätä draftia hehkutetaan aivan tolkuttoman paljon normivuoteen verrattuna. Sitten tulee mielikuva, että vaikka ei Wembyä saisi, niin sittenhän siinä poimitaan seuraavilla pickeillä se "Morant".
 
Viestejä
426
Vain yksi asia on varma. Jos mitään kauppoja Markkasen ympärillä off-seasonilla viritellään, niin yhdessäkään niistä ei tule olemaan pontimena nimenomaan Markkasen henkilökohtaisen pelaajauran edistäminen. Vaan ihan muut asiat. Siksi on kivaa, että olemassa koripallo.com, missä näitä huolia voi purkaa. Ainakin täällä voi pitää lähtöoletuksena, että kaikki toivovat Laurille mahdollisimman palkitsevaa NBA-uraa.

Vaikka Markkasella on takana vain yksi vuosi täysillä tehoilla, Markkasen sopimus on nimenomaan hinta-laatu-osastolla yksi liigan suurimmista kultakimpaleista. Voi olla suurin. Ja tämä pakostakin kutittelee AIngen liipasinsormea. Ikävä kyllä yksikään niistä seuroista joihin Markkanen parhaiten sopisi, ja joista Markkanen voisi kertaheitolla tehdä varteenotettavan mestariehdokkaan – esim. Sacramento upgreidaisi Harrison Barnesin Markkasella – ei pysty tarjoamaan Utahille mitään järkevää vaihdossa, ei ainakaan parempia varausvuoroja. Niin NBA-matikka vaan toimii.
Ja Markkasen puolesta huolettavat ne vaihtoehdot jotka jäävät jäljelle.

Siksi kovasti toivon, että Ainge ei olisi – vastoin yleistä hypetystä – aivan mielettömän innostunut tämän vuoden draftista. Utahin rosterissa on paljon toivomisen varaa, paljon, mutta Will Hardy on Markkasen uralla ensimmäinen varteenotettava valmentaja, joka innostui nimenomaan juuri siitä, mitä Markkanen tarjoaa, ja siksi toivoisi tämän duon saavan vielä monia kausia lisää vyön alle.
 
Viestejä
1 692
Mustakasi se jaksaa vielä toivoa kaikkea ikävää Laurille. Onneksi PTn analyyseistä päästiin jo eroon.
 
Viestejä
1 528
Mustakasi se jaksaa vielä toivoa kaikkea ikävää Laurille. Onneksi PTn analyyseistä päästiin jo eroon.
Mustakasi ei ole mitenkään täällä ollut dissaamassa Laurin tekememisiä. Muistaakseni on vaan yksi niitä jotka eivät usko Laurin sopivan millään Utahin aikatauluun jolloin siitä seuraa välttämättä näkemys että Lauri tullaan kauppaamaan kun palautus on sopiva. Veikkaisin että hänen mielestään siirtyminen jonnekin sopivaan porukkaan joka kisaisi poffeissa olisi hyvä asia Laurille. Itse uskon Laurin pelaavan Jazzissa vähintään 3-4v mutta ymmärrän kyllä Mustakasinkin kulmaa asiaan. Ehkä sinunkin kannattaisi yrittää, ihan keskustelun takia.....
 
Viestejä
266
Vaikka Markkasella on takana vain yksi vuosi täysillä tehoilla, Markkasen sopimus on nimenomaan hinta-laatu-osastolla yksi liigan suurimmista kultakimpaleista. Voi olla suurin. Ja tämä pakostakin kutittelee AIngen liipasinsormea.

Eikö tää sopimuksen hinta/laatu -suhteen kultaisuus ole nimenomaan siinä, että Lauri on Utahissa ja sille ei tartte maksaa läheskään niin paljoa kuin "kuuluisi"? Miten toi treidissä konkretisoituisi?
 
Viestejä
537
Utah ei oikein pääse hyötymään Laurin halvasta 2-vuotisesta sopimuksesta, koska heidän mestaruusikkunansa lähtee aukenemaan aikaisintaan 2-3 vuoden kuluttua, jos kaikki menee aivan nappiin.

Laurin sopimus olisi kultaakin arvokkaampi joukkueelle, joka haluaa taistella mestaruudesta kahdella seuraavalla kaudella. Sellainen joukkue on mahdollisesti valmis luopumaan paljosta saadakseen Laurin.
 
Viestejä
1 528
On se sikäli arvokas että tuossa on bird-oikeudet Lauriin. Jos Jazz näkee Laurin kyvyiltään vähintään 2. optiona mestaruutta tavoittelevassa porukassa, saisivat Laurin melko varmasti pidettyä, kun pystyvät tarjoamaan 5v vs 4v(muut) -25 kesällä. Tai joku renegotiation -24 kesällä jne. Joka tapauksessa kaksi parasta saa lähes aina max-tason uudessa sopparissa. Tämä olettaen että näkevät Laurin Jazzissa pitkällä tähtäimellä. Jos näin ei ole @Mustakasi tyyppinen näkemys on mahdollinen. Tapahtuu sitten kesällä tai esim tdl:n tienoilla. Peluuttaa nykyLauria 2 vuotta halvalla ja sitten luopua ilman mitään palautusta on huono skenaario Jazzille.

Katsottuani melko suuren määrän poff-pelejä voisi aikanaan kirjoittamani lauseen "Lauri mahtuisi useimpien poffjoukkeiden avaukseen" (tms) muotoon "mahtuisi kaikkien....." tai ainakin luokkaa 30+min 6. mieheksi. Puhutaan siis kauden 22-23 suoritustasosta. Post-SAint-kunto jää nähtäväksi. Esim Porter on nykytekemisten monipuolisuudessa ja tehoissa vertailtuna köyhän miehen Lauri.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
443
Edelleen olen sitä mieltä, että Lauri on top-25 pelaaja ja hänen paikkansa taistella mestaruudesta, eikä jumbosijoista.
Tälläkin foorumilla vallalla oleva narratiivi Laurin ja Jazzin tulevaisuudesta ei yksinkertaisesti vastaa realismia.

Haluaisin muistuttaa, että Utah Jazz on puhdas tankkijoukkue, joka ei ole menestymässä tai edes pelaamassa playoffeja seuraavina vuosina.

Tällä hetkellä Jazz on rankattu liigan 4.- 6. huonommaksi joukkueeksi seuraavan kauden kertoimien perusteella.

Onhan se tuskallista fanin näkökulmasta, että Lauri on näillä näkyvin tuhlaamaassa parhaimmat vuodet liigan surkeimmassa joukkueessa, jonka seurajohto toivoo tappiota voittojen sijasta. Totuuden kieltäminen tai ruusujen maalaaminen tulevaisuuteen ei muuta tilannetta.

Laurilla on kuitenkin taitojen ja sopimuksen suhteen realistinen mahdollisuus pelata esim. Denverissa, Bucksissa, Celticissa, joissa noin kaksikymmentä kertainen mahdollisuus mestaruuteen. Tekisi samalla fanin näkökulmasta asioista huomattavasti mielenkiintoisempia.
 
Viestejä
15
B/R rankkasi Jazzin sijalle 29. tänä vuonna. Pelasi kuitenkin lopulta lähes itsensä pudotuspeleihin. Sanoisin, että jos joku vielä tämän kauden jälkeen laskee Jazzin todella bottom 5 joukkueeksi niin ei kyllä katso asiaa yhtään siltä kantilta kuin minä. Kuka ikinä lieneekään arvioinut noita kertoimia, niin ihan kovin vahvasti en niihin kyllä luottaisi. Tässä on kuitenkin kesä vasta edessä eikä joukkueet tule lokakuussa näyttämään siltä miltä ne näyttävät nyt.

Ei Jazz toki ole mitään mestaruuksiakaan nyt seuraavan parin kauden sisään haalimassa, mutta minusta hyvillä täsmähankinnoilla tuo joukkue on todennäköisemmin pudotuspeleissä kuin sarjan hännillä.

Utahin ongelmana on kai pidetty sitä että se ei ole ollut kovin houkutteleva vapaa-agentti -markkinoilla. Se ei jää kyllä nyt ainakaan joukkueen tämän hetken rakenteesta kiinni koska Lauri+Kessler+Clarkson+draft+Hardy on jollekin rookie-kontrahdin jälkeistä soppariaan allekirjoittavalle varmasti houkutteleva kokonaisuus.
 
Viestejä
2 461
Vähän tuntuu erikoiselta, kun täällä ei ole kukaan mitään ruusuisia maalaillut Jatsin tulevaisuudesta. Itse asiassa koko aiheesta ei ole hetkeen edes keskusteltu lainkaan. Joten ketä kohtaan tässä nyt väitellään?

Se mistä on puhuttu, että onko täyttä realismia, että Lauri kaupataan 1:1 Scoot Hendersoniin ja se on hyvä diili Jatsille. Ei ole. Se olisi järjetön kauppa.

Tälläkin foorumilla vallalla oleva narratiivi Laurin ja Jazzin tulevaisuudesta ei yksinkertaisesti vastaa realismia.

Haluaisin muistuttaa, että Utah Jazz on puhdas tankkijoukkue, joka ei ole menestymässä tai edes pelaamassa playoffeja seuraavina vuosina.

Tällä hetkellä Jazz on rankattu liigan 4.- 6. huonommaksi joukkueeksi seuraavan kauden kertoimien perusteella.

...liigan surkeimmassa joukkueessa...
Ehkä on, ehkä ei ole. Siis tankkijoukkue. Ei ollut sitä suurimman osan viime kaudesta. Otti yli tuplamäärän voittoja sarjan heikoimpaan joukkueeseen nähden. Sitä voi varmaan perustella (jos joku niin haluaisi) miksi Jatsi ensi kaudella olisi tankkijoukkue. Ihan vaan faktana toteaminen taas tuntuu aika ohuelta.

Jonkinlaista sisäistä jatkuvuutta ehkä soisi myös olevan. Kyllä, tämän hetken rankingeissa Jatsi on kuta kuinkin tasoissa peräpään ison nipun kanssa sijoilla 21.-28. Miten se sitten muuttuu liigan surkeimmaksi joukkueeksi seuraavassa lauseessa?

Kyllähän Laurille saattaa käydä kehnot ja jostain kumman syystä kaupattaisiin vielä Jatsiakin heikompaan joukkueeseen. Se ei vaikuta kovinkaan todennäköiseltä tällä hetkellä.

Jatsin seurajohto on kertonut olevansa tilaisuuksien tullen erittäin aggressiivinen, kun käytössä on täysi pick-varasto ja palkkakaton alle mahtuu vaikka elefantti. Tapahtuuko mitään? Tapahtuuko mitään tänä kesänä? Jaa-a, mahdoton vielä sanoa. Vielä en kuitenkaan ripottelisi tuhkaa päälle, kun pallo ei nouse ilmaan neljään kuukauteen vielä ja ehtii paljon tapahtua.

Jokainen varmasti toivoisi, että Markkanen olisi vaikka siellä Porter Jr:n paikalla juuri nyt. Juuri nyt sellaista paikkaa ei myöskään näy. Mutta yhtä lailla äkkiä sekin saattaa ilmaantua. Celtics toteaa että vituiksi meni ja räjäyttää pakkaansa, esimerkiksi. Ainakin oma tuntuma on, että ei tällä foorumilla kukaan ole mitenkään "naimisissa" Jatsin kanssa - vaikka Hardy Laurille hyvä valmentaja onkin ja joitain ihan symppispelaajia joukkueessa.
 
Viestejä
443
Vedonlyöntikertoimet (mestaruus/playoff) ottavat huomioon sen, että joukkue tankkaa monella rintamalla, kuten viime kaudella nähtiin, kun seurajohto tyhjensi pajatson täysin tarkoituksella talven siirtotakarajalla. Älkää huolestuko, nämä kaikki on otettu huomioon kertoimissa.

Olen jo monta kertaa aiemmissa viesteissä perustellut, että miksi Jazz on puhdas tankkijoukkue myös seuraavalla kaudella. Sanon vielä kerran. Utah ei tule luopumaan mistään hinnasta omasta varausvuorosta vuoden 2024 draftiin eli heidän sijoitus tulee olemaan ensi kaudella 20. - 30. Tuskin yksikään asiantuntija on erimielinen tästä asiasta.

Kertoimista voi myös päätellä, että isot siirrot tai laivan kääntyminen draftin kautta ovat erittäin epätodennäköisiä skenaarioita, vaikka niitä voi pyöritellä loputtamasti paperilla tai fanifoorumilla. Utah ei ole koko olemassa olon aikana tehnyt yhtäkään aidosti isoa siirtoa sisäänpäin. Mitä muutakaan voi odottaa NBA:n pienimmän markkina-alueen seuralta?
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös