Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
2 319
Huh huh. Aika kova voitto. Ok, ehkä tuossa lopussa alkoi näkyä, että Bucksilla vieras-b2b ja Middleton/Lopez sivussa sekä olivat SLC:hen päässeet klo 02 edellisyönä. Mutta ihan hurjan mahtava 38-9-run Jatsilta. Ja yleisö aivan pähkinöinä kuin olisi jotain pudotuspelien seiskapeliä pelattu.

Hardylta myös taas sitä joustavuutta, että koko kirin pelasi penkkijätkät + Markkanen. Olynyk oli oma loistava itsensä, pisteli täydellisiä syöttöjä ja omat, todella vaikean näköiset, heittonsa sisään. Clarkson oli ensin jääkylmä ja sitten lopussa erinomainen. Kessler kerrankin pelasi niin molemmissa päissä, että ei tarvinnut edes harkita penkitystä. Ja rookie-George ainakin hetkellisesti taas näytti miksi jengillä on poikaan luottoa ja uskoa.

Toinen erä varsinkin taas oli aivan karsea. Yhdeksän menetystä ja ei tainnut yksikään penkkipelaaja tehdä pisteen pistettä. Siis hyökkäys aivan tukossa ja pakissa ei vastauksia. Siitä nouseminen hyvä merkki.

Miten Beasley ei lähtenyt ulos? Jos siis toiselta puolelta kenttää juokseminen ja puun takaa taklaus ei ole ulosajo, mikä sitten on? Sextonille olisi toki kuulunut siitä teku Giannikselle huutelusta ensin, mutta sitä ei tuomarit antaneet. Tuplateku ihan järkyttävä ratkaisu. En ymmärrä. Se siilitukka-dumari muutenkin yksi ärsyttävimmistä hahmoista. Tulee täysin vibat jostain kapiaisesta, joka pätemällä paikkaa kaikkia muita elämän puutteitaan ja epävarmuuksiaan.

Markkaselta heikko peli. Siis Portis laittoi täysin mankeliin, eikä Laurilla mitään vastausta. Siellä on Giannis kentällä ja joka play kutsutaan, että ei muuta kuin Bobbylle palloa postiin. Hyökkäyksessäkin jäi vain kolkkien viskomiseksi. Oli moneen kertaan joku täysin tuntematon pieni poika (AJ Green) Markkasessa - ja silloin olisi todellakin pitänyt huutaa sitä palloa.

Toki lopussa sitten yksi tärkeä kolkki, hyvää joukkuepuolustusta ja hyökkäyksessä tärkeää pallotonta tekemistä, mutta paljon parantamisen varaa jäi. Tosin ei muistu heti mieleen samanlaista tikaria Laurilta kuin tämä pallon pölliminen 2 min ennen loppua.


Seuraavaksi sitten OKC ja vielä astetta kovempi haaste. Siihen on toki kivempi lähteä tämä voitto takataskussa.
 
Viestejä
3 508
Markkanen oli pakkipäässä aivan kusessa kun Utah pelasi kahdella isolla ja Lauri hävisi kaiken paintissä. Viimeisellä jaksolla Hardy vaihtoi kolmeen isoon ja Lauri pääsi puolustamaan enemmän kaarella eikä enää vuotanut.
Tuo päätösjakso oli tosiaan yksi Utahin parhaista, taisi vastustajan b2b tosiaan olla ratkaiseva painolasti.
 
Viestejä
291
Markkaselta heikko peli. Siis Portis laittoi täysin mankeliin, eikä Laurilla mitään vastausta. Siellä on Giannis kentällä ja joka play kutsutaan, että ei muuta kuin Bobbylle palloa postiin.

Tuo saattoi olla Laurin uran heikoin henkilökohtainen puolustusrupeama. Kyse oli aivan täydellisestä nöyryytyksestä.

Markkanen on aina ollut post-puolustajana 1-1 -tilanteissa äärimmäisen konservatiivinen ja varovainen. Reagoija, ei ennakoija. Tuo on hieman hankala lähestymistapa pelaajalle, jolla on kehno ulottuvuus ja melko mitäänsanomaton pomppu kahdelta jalalta ilman vauhtia.

Virhetili toki pysyy melko puhtaana tuolla lailla puolustaessa, mikä todennäköisesti onkin päämotivaattori. Mutta kolikon kääntöpuoli on se, että Laurin kättä vastaan tehdään usein melko helpon näköisesti koreja näistä tilanteista.

Omasta mielestäni Markkanen oli viime kaudella aggressiivisempi, kimmoisampi ja muutenkin kovempi puolustaja korin lähellä. Mieshän sai jopa erikseen kehuja selvästi parantuneesta kyvystä hoidella maalivahdin hommia.

Lauri ei selvästi ole ollut tällä kaudella fyysisesti yhtä kovassa tikissä kuin vuosi sitten, ja kyllä se näkynee tässäkin.
 
Viestejä
464
Näkee tuon kimmoisuuden puutteen siinäkin, että viime kaudella tuli korirenkaan päällä pelattuja kohokohtia liukuhihnalta. Joo, gravitaatio viettää enemmän Markkasen suuntaan tällä kaudella, mutta useampikin noista oli juuri sellaista että voitetaan oma mies parin ensiaskeleen aikana kaaren läheisyydessä ja sitten lyödään pallo sisään liikenneruuhkan läpi.
 
Viestejä
2 319
Donkkeja viime kaudella 1,68 per, nyt 1,36. 20 % ero siis. Hieman vähemmän peliaikaa, vähempi heittoja ja enempi kolkkeja - lisättynä tosiaan sillä, että Lauri ei enää kenellekään yllätyksenä tule. Ehkä alkukaudesta oli joissain donkeissa (erityisesti vaikkapa Gobertin ja Vucin naamoihin) myös näyttämisen tarvetta. Ihan viimeisenä syynä kaivaisin minkään fyysisen - paitsi ehkä siinä takareisivammasta paluun jälkeisinä viikkoina.
 
Viestejä
847
Mietin tuota Beaslyn taklauksesta saatua "rangaistusta". Luulen, että NHL:ssä vastavasta (kiekottoman) pallottoman ajamisesta keskialueella saisi vähintään ulosajon, ehkä jopa parin pelin pannan. NBAssa näillä tuomareilla vain tekun? Ja taklauksen kohde sai saman.

Ensimmäisen kerran tuli tällä kaudella NBA pelissä mieleen, että olipa huonot tuomarit. Onhan noita hölmöjä tulkintoja jatkuvastl, mutta ne kai on ihan pelin mukaisia. Tänään tuntui, että oli peli lähdössä tuomareilta ihan lapasesta.

En todella tajua "tulkintaa", että Giannis kun ajaa korille, on se puolustajan virhe. Toisessa päässä kenttää sitten kääntäen.

Lisäksi aivan tolkuttomasti ärsyttää, että melkein joka tuomion jälkeen annetaan pelaajien valittaa ja pyörittää käsiä videotarkastuksen merkiksi. Egohan siinä saa kolauksen, kun joku torjuu heiton.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
532
1000014371.jpg

Markkaselle tehot 2+1
 
Viestejä
2 319
Sitten mielenkiintoinen pätkä.

- Vaikea OKC, mutta siellä poissaoloja. Lisäksi OKC edellinen tupla-JA, missä SGA esim. 48 minsaa.
- Treiditakaraja
- Aika varma tappio Suns vieraissa
- Viiden täysin voitettavan kotipelin putki molemmin puolin All Star -taukoa. Ja play-in-paikkojen pahimmat kiistakumppanit Lakers ja GSW kahdesti heti kärkeen.

Nyt paljon kysymysmerkkejä, tuon pätkän jälkeen varmaan aika selvää miltä se loppukausi näyttää ja mikä on suunta. 24 matsia toki vielä jäljellä tämän jaksonkin jälkeen.
 
Viestejä
998
Todella hieno ja kova voitto Thunderista. Ei otetaan mitään pois mistään, kaikki parhaat pelasivat ja ovat lännen ykkösjengi. Hyvin pelasivat kaikki ja Laurilta hieno ilta. Varmasti seurasivat Thunderin johtoporras tarkasti Laurin otteita ja miettivät varmasti jonkin megapaketin lähettämistä Jazziin joka tapauksessa, vaikka Jazz ilmoittaakin ettei olisi kaupan.
 
Viestejä
12
Olipahan väkevä suoritus Jazzilta. Ja vielä toinen peräkkäinen. Kauden paras matsi. Laurilla loistava pelivire. Heitoillaan hoiti homman tänään hyökkäyspäässä kotiin. Onnistui ok myös pakissa. Kelpaa.

Dunn teki sen mitä SGA:n kanssa on tehtävissä. Ekalla puoliajalla vaikutti, että Jazz pelaa aika hyvää peliä, mutta OKC vaan yksinkertaisesti edellä pienesti joka osa-alueella. Jostain kuitenkin löytyi se uusi vaihde ja matsi saatiin käännettyä. Heikkoa loppua lukuunottamatta Thunder pelasi hyvän matsin. Toi joukkue on ihan viittä vaille valmis olemaan koko liigan kovin jengi.

Keyontelle kauden paras peli. Itseluottamus vaikuttaa olevan tapissaan, ja ratkaisut ovat nopeita ja pääosin oikeita. Muutama komea luova passi, jotka isot käytti hyvin. Heittokin osui. Olisikohan tästä kuitenkin peluriksi?

Kyllä se vaan niin helkkaristi kivempi oli tuota loppua katsella, kun siellä ei ollut kumpikaan Sexton eikä Clarkson pakottamassa niitä seinääpäin paska-ajojaan täysin tiedostamatta muun joukkueen olemassaoloa. Ja kappas, laurillehan se pallo sitten pelattiin. Ja koriinhan se siitä päätyi.
 
Viestejä
532
Laurille oli tänään jäätä suonissa ja tulta kädessä. Kun Lauri terrorisoi hyökkäyspäätä, niin Dunn teki samaa puolustuspäässä SGA:a vastaan ollen samalla riittävän tuottelias myös hyökkäyspäässä. Varmasti top3:ssa parhaissa pallollisen puolustajissa. Huikea G-divarilöytö.

Collinsilta yksi kauden pirteimmistä esiintymisistä. Syksyllä miehen pelaaminen ja joukkueeseen istuminen näytti paikka paikoin toivottomalta, mutta toivon kipinä alkaa syttymään pikkuhiljaa.

Keyonte on alkanut uskaltamaan enemmän ja enemmän, sekin lupaava merkki.
 
Viestejä
7 517
Luulisi, että Jazz on vastustavien kärkijoukkueidenkin faneille tosi ikävä vastustaja erityisesti kotikentällään. Ei nyt ole heittää tähän mitään tilastoa, vaan ihan tämmönen ulkomuistiheitto, mutta tuntuu että Jazz on onnistunut yllättävän hyvin näitä kärkipäänkin jengejä vastaan kotonaan. Toisaalta vastustajan faneille Jazz näyttäytyy niin alhaalla taulukossa, että olisi aina sellanen "kyllähän noi nyt voitetaan" pelejä.
 
Viestejä
1 423
Oliskohan ollut Laurin paras peli tänä vuonna huomioon ottaen vastustaja. Hieman muut unohtivat 2. erässä mutta sitten paukkui monipuolisesti, eikä tuo tiukka vartiointi tällä kertaa purrut juuri lainkaan. Dunn kannattajien (kuten meikäläisen) on helppo hymyillä. Hyydytti 2. puoliskolla täysin SGA:n ja tuo on harvinaista. Mies pelailee itsellee hieman parempaa sopparia seuraavaksi kaudeksi ja on aivan selvästi yksi liigan parhaista pallollisen puolustajista ja muutenkaan ei tarvitse pelätä että vääntö loppuisi kesken. Keyontelta tosiaan toinen erinomainen peli putkeen, heitto kulkee ja sopivasti jakeleekin. Olynyk oli jälleen hyvässä vireessä. Sääli on jos lähtee, ainakaan millään saludoilla ei kannata luopua.

Alkupuolellahan tuo peli oli karmeaa sähläämistä, Clarkson taisi ottaa putkeen 3 menetystä ja Sextonkin härkävaihde päällä oli laput silmillä. Eipä sujunut oikein jatkossakaan ja Hardyllä riitti jormaa pitää heidän lopussa penkillä. Saattoi olla ainakin toisella viimeinen peli. Täytyy kiitellä ilmettä jolla Jazz tuli toiselle puoliskolle eikä tuon 8-10 pinnan kaulan annettu retkahtaa missään vaiheessa, eikä ihan lopussa OKC:llä ollut mitään saumaa.

Chetistä tulee kyllä kova peluri tuon yleisen taitonsa ansiosta. Harva pitkä on noin monipuollinen. Selostajilla alkaa mennä jo homma sekaisin kaikkien OKC:n Williamsien kanssa. Jos OKC johonkin kaatuu niin pitkien puutteeseen, eipä löytynyt juuri vastusta sillä osastolla. Lauri OKC:hen = mestari.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
575
Hyvä peli joukkueelta. Kotonaan Utah on erinomainen. Pelaajilla on suurempi luotto tekemiseensä ja heitotkin uppoaa paremmin. Onhan se niin, että runkosarjassa joukkue kuin joukkue ei ota niitä vieraspelejä niin tosissaan ja mieluummin lepuuttaa pelaajiaan juurikin vieraspeleissä. Sitten kun keskikastin joukkueiden ero kärkijoukkueisiinkaan ei nyt ole niin järjettömän suuri, että jos tulee paikalle edes 90% efortilla niin helposti siinä ne kärkijoukkueetkin häviää. En usko, että joukkueet näkevät Utah:n mitenkään huonompana vastustaja kuin GSW:ta tai Lakers:iä. Faneissa moni kyllä näkee Utah:n heittopussina, koska eiväthän he tunnista kuin yhden pelaajan Utah:sta. Laurin siis, jos joku sitä epäili ja eihän Laurikaan mikään LeBron tai Steph ole.

Ainoa negatiivinen asia on se, että Clarkson on kyllä hukannut korinteko taitonsa kokonaan tai no koska Hardy näyttää suosivan sitä, että takamiehistä parhaat pelaavat loppuminuutit, niin joku voi nähdä tuon myös positiivisena asiana, koska Clarkson ei sitten lopussa pelaa.

OKC on kyllä hyvä joukkue. Jotenkin tuntuu, että kun menevät penkkipelaajiin niin sieltäkin löytyy ratkaisijoita. Tämä peli myös toi esille joukkueet heikkoudetkin. Joukkue on nuori ja häviävät fyysisyydessään vastustajalle. Nytkin heillä oli isoja vaikeuksia tehdä koreja läheltä. Heittivät kakkoset huonommin kuin kolmoset. Toki kiitos tästä Kesslerille, mutta toisessa päässä oli Holmgren ja Utah:lla ei ollut mitään vaikeuksia tehdä koreja läheltä. Sen lisäksi Utah repi liikaa hyökkäyspään levyjä. Tätähän Utah tekee kaikkia vastaan, mutta jos OKC haluaa menestyä he eivät voi sallia vastustajan ottavan noin monta hyökkäyspään levyriä.
 
Viestejä
2 319
Hyvän sijaan sanoisin että mahtava peli. Olisi voinut karata käsistä useampaan otteeseen, esim. tokassa erässä menetyksiä toisensa jälkeen ja penkin oli vaikea tehdä koreja. Mutta niin vain aina Jatsi tuli mukaan, ja lopussa sitten puolustus ihan lukkotasolla.

Missä taas sitten Dunn oli loistava. Normaalisti istunut enimmäkseen penkillä toisen puoliajan, mutta nyt lukotti SGA:ta - ja onnistuikin siinä. Ekalla puoliajalla toimi vähän kehnosti, että Lauri tuli auttamaan, kun SGA:lla pallo, koska sitten aina pallo Chetille kaarelle ja lähestyminen ei ollut riittävän nopeaa. Mutta toisella puoliajalla ei Chetistä sitten ollutkaan mihinkään ja kun tuo auttaminen lopetettiin (ja Dunn hoiti SGA:n yksin), niin olivat Williamsin varassa.

Hauskan tilaston näyttivät lähetyksessä. Per 48 minuuttia triplatupla-keskiarvolla pelaavat Jokeri, LeBron, Luka, Sabonis - ja Kelly Olynyk. Nyt penkin hyökkäys pyöri ihan täysin KO:n kautta. Pallo siihen vapariviivan kaarelle KO:lle, kaikki muut liikkuvat ja itselläkin oli täysi luottamus joka kerta, että Olynyk fiksun ratkaisun siitä taikoo.

George alkaa ehkä pieneen rookie-seinään törmäämisen jälkeen nostaa päätään ja oli taas lopussa kentällä ja pistämässä tärkeitä heittoja sisään. Ja nyt niin Clarkson kuin Sexton istuivat. Jos Clarkson vielä tulevan takarajan jälkeen Jatsissa jatkaa, täytyisi jostain tosiaan löytää tuo heittonsa. Nyt viimeiset kaksi viikkoa kolkit 4/38 (10,5 %). Vaikka muuten pelaakin ihan ok, eikä kahmi liikaa palloa, ei vaan ole päätöserässä kentälle menemistä, jos ei pysty mitään kaaren takaa tekemään.

Collins olisi sinällään ansainnut olla kentällä lopussa, kun yksi kauden parhaistaan. Nyt ei vaan ollut tilaa, kun mentiin pakki edellä.

Markkaselta ihan mahtipeli. Kolkki on iskussa ja muutenkin homma rullaa. Nyt myös ratkaisuminuuttien aikana se supertähtipelaaja. Omat kaksi tikaria sisään, yksi tärkeä syöttö Georgen kolkkiin ja nappasi jokaisen levyn, minkä pitikin.
 
Viestejä
44
Tuo on hieman hankala lähestymistapa pelaajalle, jolla on kehno ulottuvuus ja melko mitäänsanomaton pomppu kahdelta jalalta ilman vauhtia.

Pompusta en tiedä, mutta olen aina ihmetellyt tätä hokemaa Markkasen huonosta ulottuvuudesta tai lyhyistä käsistä. Miten voi miehellä olla huono ulottuvuus, kun pituutta on 213 cm ja kädet normaalipituiset? Se käsivarsi alkaa sen 10 - 15 cm korkeammalta kuin niillä perusjanttereilla, joita NBA on pullollaan. Markkasen ulottuvuus on aivan riittävä, jopa hyvä, myös NBA:n mittapuulla.

Pitäisikö niiden eturaajojen olla kuin gibbonilla, että olisi riittävä ulottuvuus?
 
Viestejä
18
Pompusta en tiedä, mutta olen aina ihmetellyt tätä hokemaa Markkasen huonosta ulottuvuudesta tai lyhyistä käsistä. Miten voi miehellä olla huono ulottuvuus, kun pituutta on 213 cm ja kädet normaalipituiset? Se käsivarsi alkaa sen 10 - 15 cm korkeammalta kuin niillä perusjanttereilla, joita NBA on pullollaan. Markkasen ulottuvuus on aivan riittävä, jopa hyvä, myös NBA:n mittapuulla.

Pitäisikö niiden eturaajojen olla kuin gibbonilla, että olisi riittävä ulottuvuus?
Niin jos tätä todellista ”koripalloasiantuntijaa” MA uskoisi, niin Lauri 230cm pituisena metrin pompulla omaisi silti huonon ulottuvuuden. Kuten puhuttu tämän ”tietäjän” jutut on käytetyn vessapaperin arvoisia.
 
Viestejä
1 423
Katkerien ihmisten kitinää kyllä maailmaan mahtuu, mutta tänään pelin jälkeen itse tuumin NBA-koriksen seuraajana ja suomalaisena että tällaisena aikana on kyllä mukavaa olla elossa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 566
Fontecchio => Detroit Pistons

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös