Koripallo.com

Valavuori ja Suomi-koris

Viestejä
584
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

Ensinnäkin pahoitteluni, etten ole ehtinyt kirjoittaa tänne mitään. Ollut vähän kiireitä.

Käsitellään ensin se tärkein eli Nilan Bisons. Seuran hommat jatkuvat entistä voimakkaampana ja siellä puolella on kaikki kunnossa. Nilanin kanssa tehty viisivuotinen sopimus on ja pysyy ja muutenkin herroilla on ollut hyvä meininki. Ovat kieltämättä joutuneet aika kovaan välikäteen, mutta taustoilla on oman alansa piinkovia ammattimiehiä jotka ymmärtävät mistä tässä on kyse. Joku syytteli, että olen jättänyt taakseni savuavia raunioita. Loimaalle jätin puolessa vuodessa kuusinumeroisen summan rahaa ja ison tukijalan tuleviksi vuosiksi. Jatkan yhä seuran auttamista, en siis enää virallisessa roolissa.

Koimme tosiaan parhaaksi, että hyppään sivuun virallisesta roolista sunnuntain tapahtumien jälkeen. Kaikki tarvittava on sanottu tällä hetkellä. Pyrin osoittamaan isoimpien ongelmien olevan aivan jossain muualla kuin Koripalloliitossa. Mutta jos liiton ulostulot ovat jatkossa tätä tasoa, että laitetaan Wallden, joka ei edes sunnuntaina ollut paikalla, pesemään pyykki ja sanomaan ympäripyöreitä "minun tiedossani ei ole.." niin ei hyvältä näytä. Olisin odottanut edes tässä tilanteessa jonkinlaista suoraselkäisyyttä ja rehellisyyttä tapahtuneesta. Jokainen joka osaa lukea, näkee että paine on tullut jostain aivan muualta ja tilanne on juurin sen kaltainen, josta kerroin. Pidättäydyn nyt kommentoimasta tätä sen enempää.

Jokainen keskuudessaan miettiköön erilaisia salaliittoteorioita ja keksikööt mitä hurjempia variaatioita motiiveistani. Itse tulen jatkossakin kertomaan miten asioita hoidetaan monopolin suojissa ja minkälaisia koplauksia tapahtuu huippu-urheilun kustannuksella. Olisi varmasti helpompaa sulkea silmät, mutta en voi.

Joku sen taisi jo tuolla hienosti oivaltaakin, mutta kerrataan vielä. Koska keskustelu on pyritty järjestelmällisesti jo vuosia hiljentämään, oli ainoa vaihtoehto pyrkiä median kautta esiin. Vihdoin, usean vuoden taistelun jälkeen myös suomalainen media uskaltautuu puhumaan ja puuttumaan. Usea media on kutsunut minut & Risto Niemisen suomalaista huippu-urheilua käsittelevään arvokeskusteluun. Aiemmin Veikkauksen edustajat ovat järjestään kieltäytyneet julkisesta keskustelusta. Nyt uskon, että heidänkin on pakko laskeutua tornistaan alas.
 
Viestejä
783
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

Kumma juttu, että näitä koripallosta satunnaisesti kiinnostuneita nimimerkkejä alkaa syntymään, kun Valavuori vähän sohaisee muurahaispesää. He ovat myös poikkeuksellisen kiinnostuneita vain yhdestä viestiketjusta...
 
Viestejä
31
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

Hammarby08 sanoi:
Valavuori nosti hienosti kissan pöydälle. Monopoli yhtiömme syytää apuvarojaan liitoille eikä niille jotka todellisuudessa tukea tarvitsevat. Liitto tukee maajoukkueita mutta unohtaa seurat. Näin se vaan on joka perhanan joukkuelajissa Suomenmaalla.

Laitetaan tähän vielä sellainen vertaus tuolta jalkapallon puolelta, että kuten ehkä olette huomanneet, Palloliitto ei juurikaan ole lajia seuraavien suosiossa.

Fanaattisimmat jalkapalloihmiset järjestivät taannoin "boikotoikaa Palloliittoa" -viikonlopun, jona aikana kukaan mielenilmaukseen osallistunut ei mihinkään liiton järjestämään tapahtumaan.

Eikä ihme, koska maajoukkueen menestys on ollut surkeaa, ja Palloliitossa on tulevan presidentin lisäksi aika värikästä sakkia duunissa. Taisi se liittyä kaiketi johonkin banderolliinkin.

En nyt halua arvostella tässä yhteydessä Palloliittoa enkä varsinkaan Koripalloliittoa, mutta kyllähän tämänkaltaiset protestit osoittavat, että huippu-urheilun eri valtarakenteista Suomessa pitäisi julkisesti keskustella aiempaa laajemmin.

En myöskään usko, että huippu-urheilun muutostyöryhmä saa minkäänlaisia hyödyllisiä muutoksia aikaiseksi.
 

Hai

Viestejä
1 703
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

1990 sanoi:
Kumma juttu, että näitä koripallosta satunnaisesti kiinnostuneita nimimerkkejä alkaa syntymään, kun Valavuori vähän sohaisee muurahaispesää. He ovat myös poikkeuksellisen kiinnostuneita vain yhdestä viestiketjusta...
Samaa on tullut katseltua, eiköhän ne myöskin häviä sitten samalla kuin tästä on suurin kohu mennyt ohitse!

Ite olen tässä kyllä täysin Valavuoren puolella ja toivon että mies jaksaa taistella asiansa puolesta. Harmi vaan ettei jatko biisoneissa enää onnistunut. Tälläisiä miehiä suomalainen koripallo tarvitsee.

Niin pitikös Suomessa olla sananvapaus???
 
Viestejä
1 060
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

Tuota "sananvapaus" heittoa ei ehkä kannattais viljellä ihan kepeesti kaikessa yhteydessä. Se missä sitä oikeasti sorsitaan on kaukana tästä leikistä kuitenkin...

Aiheesta voi varmasti tuoda pointit esille muillakin keinoin.
 
Viestejä
57
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

MC sanoi:
Juuri näin tässä on mielestäni käynyt. AV on todellakin huudellut vieraisiin pöytiin, ja sellaisiin pöytiin joihin ei todellakaan olisi pitänyt huutaa yhtään mitään. Täällä on helppo kannustaa miestä lisää, mutta tosiasiassa AV on vaarantanut puheillaan koko suomalaisen järjestötoiminnan rahoituksen kivijalan.

Täytyy meikäläisenkin työntää lusikkansa tähän soppaan. :)

Oletko tosiaan MC sitä mieltä, että Valavuori on niin suuri voimatekijä tässä maassa, että voi pelkillä puheillaan kaataa suomalaisen järjestötoiminnan kivijalan?

Tämä asia kiusaa tässä jutussa kovasti ja ylipäätään yhteisten asioiden hoidossa, johon Veikkauksen valtionyhtiönä lasken. Nimittäin, että esitetään nykyinen toimintamalli ainoana oikeana autuutena ja sen kyseenalaistaminen leimataan tämän autuuden vastaiseksi ja pahaksi.

Ei näin ei. Keskustelua täytyy olla. Käytössä olevat käytännöt täytyy olla avoimia ja niin hyviä, että kestävät kritiikin. Kun nyt yksi pienen seuran yksi toimihenkilö esittää omana mielipiteenään provokatiivisen kritiikkinsä, niin välittömästi ajatus ammutaan alas. Siis ennen kuin varsinaisesti mitään konkreettista sääntöjen rikkomista tms. on tapahtunut.

Tämä herättää meikäläisessä hälytyskelloja soimaan. Miksi ihmeessä keskustelu halutaan vaientaa? Miksei asiaa voi käsitellä avoimesti ja selvittää tilanne? Miksei Veikkaus voi avoimesti osallistua keskusteluun?

Voidaan tosin kysyä että mihin keskusteluun se voisi osallistua. Niinpä, siinä se ongelma onkin. Olemme tottuneet systeemiin, jossa asioista ei keskustella. Päätökset tehdään kabineteissa ja on lottovoitto syntyä Suomeen. Olemme maailman onnelassa, jossa kaikki on paremmin kuin muualla. Eihän siitä edes tarvitse keskustella.
 
Viestejä
921
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

1990 sanoi:
Kumma juttu, että näitä koripallosta satunnaisesti kiinnostuneita nimimerkkejä alkaa syntymään, kun Valavuori vähän sohaisee muurahaispesää. He ovat myös poikkeuksellisen kiinnostuneita vain yhdestä viestiketjusta...

Hassun hauskoja tosiaan nämä "rekkasin vahingossa saitille ja nyt haluan antaa puolueettoman "VALAVUORI RIKKOO LAKIA!"-näkökulmani asiaan" -tyypit.
 
Viestejä
2 532
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

Batman sanoi:
Hassun hauskoja tosiaan nämä "rekkasin vahingossa saitille ja nyt haluan antaa puolueettoman "VALAVUORI RIKKOO LAKIA!"-näkökulmani asiaan" -tyypit.
Tässä informaatiosodassa molemmat osapuolet todennäköisesti paukuttelevat likaisia pommeja. Mikään ei välttämättä ole sitä, miltä se on uskoteltu näyttävän. Näennäiset vastustajat saattavat argumentoida tarkoituksella niin typerästi, että sillä saadaan aikaan päinvastainen mielipide.
Mielenkiintoistahan tämä on, mutta tosiasioita kannattaa etsiä muualta, kuin tästä keskustelusta. Onnea vaan molemmille osapuolille.
Lisää popcornia!
 
Viestejä
324
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

Hyvää duunia Valavuori tekee tässä asiassa. Moni täällä ei tunnu edes ajattelevan asiaa järkevästi, vaan ajattelee että Valavuori on ennenkin ollut väärässä, joten eiköhän se taas puhu paskaa tai aja omia etujaan. Kyseessä ei ole pelkästään Valavuori (ja muutamat muut Valavuoren aikaisemmin mainitsemat tahot) vastaan Veikkaus. Se on mm. Valavuori ja EU vastaan Veikkaus. Muihin Valavuoren tempauksiin en ota kantaa.

Veikkaus ja Ray eivät todellakaan pelaa niillä säännöillä, mitkä niille on asetettu.



[quote author=http://www.pokerisivut.com/news/eu-tuomioistuin-antoi-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6ksens%C3%A4-it%C3%A4vallan-rahapelimonopolijutussa.html]EU-tuomioistuien mukaan EU-jäsenmaa saa edelleen päättää rahapelimonopolistaan itse, mutta tarkensi linjauksia kansallisten monopolien olemassaolon edellytyksistä.Tuomioistuimen päätöksen mukaan rahapelimonopolia koskeva kansallinen lainsäädäntö on mahdollinen vain tapauksessa, jossa rahapeleihin liittyvä rikollisuus ja mahdolliset petokset ovat todistetusti ongelma kyseisessä maassa. Rahapelien mainonta tulee rahapelimonopoleissa olla erittäin rajattua. Markkinoiden laajentamiseen tähtäävä mainonta ei ole tuomioistuimen mukaan linjassa rikollisuuden ehkäisyn kanssa.[/quote]

Veikkaushan rikkoo tätä päivittäin, mainostamalla pelajään todella laajasti.

Lisäksi:Veikkaus laajentaa toimintaansa ulkomaille, tähtää myös jenkkimarkkinoille Eh?


[quote author=http://www.pokerisivut.com/news/eu-tuomioistuin-antoi-saksan-pelimonopolille-purkutuomion.html]EU-tuomioistuin antoi Saksan pelimonopolille purkutuomion

Tuomioistuimen kritisoi päätöksessään Saksan monopolin tapaa markkinoida pelejään aggressiivisesti ja monopolin tavoitetta voiton maksimoinnista. Näissä olosuhteissa monopolin suojaavaa tehtävää ei voida toteuttaa, eikä monopolin asema ole enää oikeutettu, tuomioistuimen päätöksessä tarkennetaan. Tuomioistuin perustelee yllättävää päätöstään sillä, että Saksa ei ehkäise uhkapelaamista riittävästi. Tämän vuoksi valtion monopoli ei ole oikeutettu. [/quote]

Suomessa täysin sama meininki, Veikkauksen ja Rayn liikevaihto kasvaa ja pelikoneiden määrä sen kun kasvaa. EU on useasti nuhdellut Suomea samasta asiasta.

[quote author=http://www.pokerisivut.com/news/ray-sanoo-ei-nettipokerille.html]
2006: RAY sanoo ei nettipokerille

RAYn varatoimitusjohtaja Esko Romppainen kertoo, että kansallisen monopoliaseman perusteleminen olisi vaikeaa, jos RAY alkaisi kilpailla ulkolaisten peliyhtiöiden kanssa netissä.[/quote]


[quote author=http://www.pokerisivut.com/news/rayn-nettipokeri-aukeaa-2782010.html]2010 Mieli on kuitenkin muuttunut: RAY:n nettipokeri aukeaa 27.8.2010[/quote]

Näin Suomessa monopolit toimivat! Aikamoinen takinkääntö. Milläs monopolia nyt perustellaan?



[quote author=http://www.pokerisivut.com/news/eu-antoi-taas-sapiskaa-suomen-pelimonopolille.html]EU antoi taas sapiskaa Suomen pelimonopolille

Päätöksessään komissio muisti jälleen kerran myös Suomea, jota komissio on ennenkin läksyttänyt liian aktiivisesti markkinoivasta ja pelitoimintaansa tarpeettomasti laajentavasta pelimonopolista.
[/quote]

Monopolille ei ole perusteluita, koska Eu:n edellytykset eivät täyty.
 
Viestejä
360
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

1990 sanoi:
Kumma juttu, että näitä koripallosta satunnaisesti kiinnostuneita nimimerkkejä alkaa syntymään, kun Valavuori vähän sohaisee muurahaispesää. He ovat myös poikkeuksellisen kiinnostuneita vain yhdestä viestiketjusta...

+1

Näin se homma toimii hyvävelisysteemeissä.

Älä kettuile valtiolle olisi hyvä ohjenuora muutamille, onneksi on niitä, jotka uskaltavat kuitenkin. Valtio ei itseasiassa ole millään alalla se tehokkain toimija, sillä toimintaa valvovat ne, joilla ei ole penniäkään omaa rahaa kiinni siinä toiminnassa. Tehokkainta valvontaa ei tällä tavalla saada.
 
Viestejä
507
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

Edelleen olen sitä mieltä että pelimonopoli ei ole suomalaisen huippu-urheilunkaan suurin ongelma, tai sen purkaminen ovi autuuteen.

Tuossa yllä oli linkki Saksan pelimonopolin purkamiseen kertovasta jutusta vuodelta 2010. Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta kyllä Saksa aika kova maa jo ennen vuotta 2010 on ollut huippu-urheilun osalta (eikä vain yksittäisessä lajissa).

Oli monopoli väärin tai ei tässä asiassa - se ei itse asiassa kiinnosta minua pätkääkään. Enemmän vaivaa uhkapelitoiminnan vapauttamisen promoaminen jotenkin jalona odysseiana suomalaisen huippu-urheilun puolesta.

Ei siinä mitään, purkakaa vaan monopoli jos kerran pitää saada hävitä rahansa useampaan paikkaan, mutta älkää vetäkö koripalloa siihen mukaan. Pohjimmiltaan tässä kuitenkin ollaan ajamassa voittoa tavoittelevien yritysten asiaa.
 
Viestejä
783
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

No-pass-look sanoi:
Edelleen olen sitä mieltä että pelimonopoli ei ole suomalaisen huippu-urheilunkaan suurin ongelma, tai sen purkaminen ovi autuuteen.

Tuossa yllä oli linkki Saksan pelimonopolin purkamiseen kertovasta jutusta vuodelta 2010. Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta kyllä Saksa aika kova maa jo ennen vuotta 2010 on ollut huippu-urheilun osalta (eikä vain yksittäisessä lajissa).

Oli monopoli väärin tai ei tässä asiassa - se ei itse asiassa kiinnosta minua pätkääkään. Enemmän vaivaa uhkapelitoiminnan vapauttamisen promoaminen jotenkin jalona odysseiana suomalaisen huippu-urheilun puolesta.

Ei siinä mitään, purkakaa vaan monopoli jos kerran pitää saada hävitä rahansa useampaan paikkaan, mutta älkää vetäkö koripalloa siihen mukaan. Pohjimmiltaan tässä kuitenkin ollaan ajamassa voittoa tavoittelevien yritysten asiaa.

Veikkaus sen sijaan markkinoi vain onnenpelejä, joissa jokainen häviää pitkällä tähtäimellä. Ulkomaalaiset peliyhtiöt taas tarjoavat sellaisia pelejä, mistä voi jäädä voitolle.

Esimerkkinä Veikkauksen "taitopeli" Pitkävedon palautusprosentti on jotain 70% luokkaa, kun Pinnaclesportsilla se on 97,5%. Ei se suomalainen häviä muuta kuin Veikkaukselle...
 
Viestejä
23
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

1990 sanoi:
Veikkaus sen sijaan markkinoi vain onnenpelejä, joissa jokainen häviää pitkällä tähtäimellä. Ulkomaalaiset peliyhtiöt taas tarjoavat sellaisia pelejä, mistä voi jäädä voitolle.

Esimerkkinä Veikkauksen "taitopeli" Pitkävedon palautusprosentti on jotain 70% luokkaa, kun Pinnaclesportsilla se on 97,5%. Ei se suomalainen häviä muuta kuin Veikkaukselle...

Onko syynä se että Veikkaus maksaa voitoista verot mutta ulkomaisten firmojen voitoista verot pitää maksaa itse. Osaako joku viisaampi vastata tähän...
 
Viestejä
49
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

aapee sanoi:
Onko syynä se että Veikkaus maksaa voitoista verot mutta ulkomaisten firmojen voitoista verot pitää maksaa itse. Osaako joku viisaampi vastata tähän...

http://www.lottovoitto.com/verotus

pikaisella hakemisella löytyi tämä..
 
Viestejä
72
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

Bisons ei ilmeisesti ole samaa mieltä näistä joukkueen uhkailusta jne. He kiistivät Valavuoren väitteet. Näin aamuisessa Turun Sanomassa.
 
Viestejä
507
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

1990 sanoi:
Veikkaus sen sijaan markkinoi vain onnenpelejä, joissa jokainen häviää pitkällä tähtäimellä. Ulkomaalaiset peliyhtiöt taas tarjoavat sellaisia pelejä, mistä voi jäädä voitolle.

Esimerkkinä Veikkauksen "taitopeli" Pitkävedon palautusprosentti on jotain 70% luokkaa, kun Pinnaclesportsilla se on 97,5%. Ei se suomalainen häviä muuta kuin Veikkaukselle...

Kyllä ne ulkomaisetkin voittoa tekevät, ei ne muuten vaan rahaa jaa. Mutta se ei ollut kirjoitukseni pointti. Siirsit keskustelun takaisin "Veikkauksessa tiivistyy maailman pahuus" -linjalle, vaikka itse en tarkoittanut puhua koko asiasta.

Rautalangasta vielä kertaalleen: Suomen huippu-urheilun suurin ongelma ei ole Veikkauksen monopoli. Koripallon käyttäminen keppihevosena monopolin murtamiseen on väärin. Aivan sama mitä Veikkaus tai ultimatesportsgamblingexperienceltd antavat palautusprosentiksi.
 
Viestejä
783
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

aapee sanoi:
Onko syynä se että Veikkaus maksaa voitoista verot mutta ulkomaisten firmojen voitoista verot pitää maksaa itse. Osaako joku viisaampi vastata tähän...
Ei, vaan ahneus.

ETA sivuilta tulleista voitoista ei tarvitse maksaa veroja. Tosin esimerkin Pinnaclesports ei ole ETA sivu, ja viivan alle jääneestä voitollisesta tuloksesta tulisi maksaa veroa.
 
Viestejä
49
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

likvidaattori sanoi:
Bisons ei ilmeisesti ole samaa mieltä näistä joukkueen uhkailusta jne. He kiistivät Valavuoren väitteet. Näin aamuisessa Turun Sanomassa.

Nonniin.. Just. Luin saman juuri... MITEN TÄÄ NYT MENEE???? Kuinka paljon sun uskottavuutta pitää järsiä vai onko syy taas, ettei loimaalaiset uskalla uhkailua ja kiristystä (lue: sopimuksen läpi käymistä) kertoa? Mikä on totta ja mikä ei mutta Aleksin uskottavuus menee kokoajan alas kuin häränhäntä-- Pistäs lukien tuo ensimmäinen kirjoituksesi uudelleen mistä tämän ketjun aloitit. Tarvitsisit oman PR-henkilön taaksesi. :D
 
Viestejä
205
Vs: Valavuori ja Suomi-koris

Eikös tän topicin voi siirtää johonkin muualle... Ei valavuori enää liity smsarjaan...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös