Koripallo.com

2014 NBA Draft

Vuoden 2014 ykkösvaraus?


  • Äänestäjiä
    34
Viestejä
5 503
Vs: 2014 NBA Draft

"Elite 2016 big man Thon Maker is one of the top attractions of this year's event, and he delivered in the adidas USA select team's matchup with the French U20 National Team scoring 22 points on 9/16 from the field in a 77-67 loss."

Tämä on jo pelottavaa.
 
Viestejä
1 729
Vs: 2014 NBA Draft

NCAA-jukkka sanoi:
Draftexpressin eilen päivitetty mock draft. Embiid otti ekaa kertaa kärkipaikan. Ja odotetusti (ainakin minusta) Parker kavunnut kakkoseksi ja Smart neloseksi.
http://www.draftexpress.com/nba-mock-draft/2014/
Spontaani hymynkare, kun Porzingiksen Mika kohonnut parin viikon takaisilta jämävuoroilta jo ykköskierroksen ekalle puoliskolle.

Samoin Elfrid Paytonin osakkeet tuntuvat olevan nousussa ainakin Chad "Suns ei voita peliäkään länttä vastaan" Fordin mukaan:

Payton appears to be closing the gap considerably — something reflected in Payton’s move to No. 13 on our Big Board. Several team sources said he’s in the mix for No. 8 in Sacramento after a terrific workout there. The Hornets at No. 9 and the Magic at No. 12 are possibilities, as well. I doubt he gets past the Bulls or Raptors in the mid-first round.

Vielä jos Suns ländäisi oikeastikin 14., ja 18. pickeillään Harrisin ja Paynen, niin en tiedä milloin lopettaisin hymyilyn. Oikeasti en millään usko, että Phoenix pitää ainakaan kaikkia kolmea, ja mahdollisesti jokin kombinaatio voi matkata esim. Atlantaan tai Minnesotaan vaihdossa pelaajasta tai Sacramentoon vähän korkeammasta vuorosta, joten paljoa ei vaikuta spekuloida Suns-keskeisesti.
 
Viestejä
341
Vs: 2014 NBA Draft

Ei ole hirveästi tullut prospectien otteita seurattua, mutta vuosi sitten Wigginsin piti olla varma 1 pick ja parasta sitten LBJ:n. Tekikö Wigginsin tiimi hyvää propagandatyötä vai onko viimeinen vuosi oikeasti tuonut niin paljon muutoksia, ettei AW:n mahtumisesta edes top-3:n voi olla varma? Embiidin 1st overall veikkailut ei kyllä nopealla YouTube-skouttauksella yllätä.
 
Viestejä
3 106
Vs: 2014 NBA Draft

Porzingis veti nimensä poikkeen. Aikoo kai olla top kympissä ensi vuonna.

EDIT: Cavén jäi myös odotetusti pois, ainakin nbdraft.netin mukaan.
 
Viestejä
943
Vs: 2014 NBA Draft

Mun mock draft. Tämä ei sitten ole ennustus miten draftissa käy, vaan mielipide ketä kannattaisi varata. Sori puuttuvista ä:n ja ö:n pisteistä.

1 Cleveland
Joel Embiid, 7’0, C, Kansas

Tassa draftissa on aineksia Bowie ennen Jordania/Oden ennen Durantia emamunaukselle, silla Wiggins, Parker ja Embiid ovat kaikki potentiaalisia lajin tulevia legendoja. Embiid on kolmikon suurin riski-suurin palkinto, ja vaikka Bennettin draftaamisen jalkeen Cavs ei olisi innokas ottamaan riskeja, ei Embiidia vaan voi jattaa poydalle. Parker on ennakkosuosikki ROY:ksi missa sitten pelaakin, mutta Irving & Embiid duolla voidaan taistella mestaruudesta. Embiidin Olajuwon vertaukset eivat ole tuulesta temmattuja. Harva taman kokoinen pelaaja liikkuu yhta ketterasti ja nopeasti. Hyvat kadet, pehmea touchi. Koripalloaly ja pelin luku etenkin hyokkayspaassa ensiluokkaista, vaikkei ole kauaa korista pelannutkaan (kuulemma aloitti 2011, vaikea uskoa). Juuri sopivan kokoinen NBA sentteriksi, ja erittain urheilullinen. Puolustuksen ankkurina jo nyt hyva, ja kehittyy varmasti. Heitto hyvan nakoinen. Kaikki liikeet ei kovin hiottuja, mutta toimivat jo, ja se etta niita edes on kaytossa pelitilanteessa tuossa vaiheessa uraa, on plussaa. College-sentterit harvoin dominoivat freshmaneina, ja kun katsoo millaisia statteja edelliset super-sentterit ovat ensimmaisilla collegekausillaan pankittaneet, ja miettii miten kokematon Embiid heihin verrattuna on, miehen arvo sen kun kasvaa. Kaikkein parasta Embiidissa on sellainen sanoinkuvailematoton luontevuus. Laji tulee hanelle kuin itsestaan. Tama minimoi riskia verrattuna moniin muihin senttereihin, jotka usein nayttavat enemmankin isoilta kropilta, jotka opetetaan vakisin pelaamaan koripalloa.

2 Milwaukee
Jabari Parker, 6’8, SF, Duke

Erinomainen ja monipuolinen skoraaja, jolla ei pitaisi olla mitaan ongelmia NBA:han siirtymisessa, vaikka kaikenlaisia epailyja kuuleekin hammastyttavan paljon. Parker taitaa heitot ja ajot, viimeistelee lahelta koria mallikelpoisesti. Laituriksi lukee pelia hyvin ja osaa passata vaikkei sita paljon teekkaan. Hyppaa korkealle ja on urheilullinen, vaikka jalkatyota onkin kritisoitu. Puolustus ainoa miinus, mutta en nae mitaan syyta miksei Parkerista voitaisi koulia hyva oman paan pelaajakin.

3 Philadelphia
Andrew Wiggins, 6’8, SG/SF, Kansas

Pidan Wigginsista todella paljon, vaikka vasta kolmoseksi pudotinkin. Ehka viela positiivisempi merkki kun jarjettomat yksilosuoritukset oli Wigginsin joukkuepelaaminen ja epaitsekkyys. Vuosikertansa hehkutetuin freshman ei nimittain pakottanut omia ratkaisuja vaan tyytyi rooliinsa hyvan joukkueen tarkeana linkkina silloin kun Kansas sita hanelta vaati. Tosin on ihan perusteltua kritisoida, etta Wiggins jai toisinaan liiaksi pelin ulkopuolelle, seisoskelemaan kolkkiviivalle (Kansasissa siivet kylla usein seisoskelevat kolkkiviivalla). Kun go to guylle oli tarvetta, Wiggins ei kaihtanut parrasvaloja vaan koitti kantaa joukkuetta harteillaan. Joskus onnistui, joskus ei. Vaikka Wiggins on friikki-urheilija, taitava, ilmeisen hyva-painen, ei han ole kovinkaan valmis NBA koripalloilija. Liian usein out of control, pallon koriin laittamisessa petrattavaa etenkin lahelta - monesti naytti etta hyva ajo meni hukkaan kun Wiggins ei tiennyt mita tehda paastyaan vaparin tasolle. Liikaa sellaisia nelosdivarista tuttuja en-tieda-mita-teen-sen jalkeen-mutta-teen-kuitenkin-ensin-spin-moovin hetkia. Kaverin puolustukseksi kuitenkin sanottava etta vaikka monet Wigginsin parhaista suorituksista nayttavat onnenkantamoisilta, hyvaa tuuria tuntui olevan epatodennakoisen paljon, ja kyse taitaakin olla osittain hieman epaortodoksisesta tyylista. Heitto on hyvan nakoinen, mutta tarkkuus ailahtelee. Jo pelkkana fast break juoksijana ja erinomaisena puolustajana Wiggins lunastaa paikkansa hyvana NBA aloittajana. Se miten paljon enemman hanesta tulee jaa nahtavaksi. Akselia “borderline all star – superstara”voisi kuvitella.

4 Orlando
Julius Randle, 6’9, PF, Kentucky

Ekan kolmikon jalkeen tama drafti menee kimurantiksi ja ehka tarpeiden mukaan varaamiseksi, mutta minun papereissani Randle on aika selva nelonen. Huhujen mukaan hanen jalkansa ei ole tervehtynyt ja saattaa vaatia leikkauksen. Jos nain on, voi pudotusta tulla, mutta kun asiaa ei ole varmistettu, en tata huomio omissa arvioissani. Randle pelasi erinomaisen kauden, mutta vaikkei juuri mikaan mennyt pieleen ja joukkuekin parjasi Tournamentissa paremmin kuin muiden huippu-prospectien porukat, draft osakkeissa Randle jai Parkerista ja Wigginsista jo ennen naita jalka-juttuja. Randle oli odotettua (pelattya) ulottuvampi mittauksissa, ja pelasi erinomaisesti joitakin NCAA:n parhaita front courteja vastaan. Mielestani on suorastaan naurettavaa miten tarkalla suurennuslasilla miesta on syynattu koko kauden. Yksi vahemman dominoiva esitys ja pelaaja kyseenalaistetaan taysin, samaan aikaan muut freshmanit, esimerkiksi Vonleh ja Gordon, saattoivat olla pimennossa puolen kautta ilman etta se on heikentanyt stockia. On kuitenkin tosiasia, etta vaikka Randle monipuolinen ja vahva hyokkaja, suuri osa pelaamisesta oli heikompien dominointia. Miten sujuu NBA:ssa kun vastus on samankokoista tai kookkaampaa jaa nahtavaksi. Toisaalta, kun ei kohtaa tripla-tiimeja joka ilta, voi paasta nayttamaan taitojaan paremmin kun Kentuckyssa. Luulen etta perimeter skillseja on - tai tulee olemaan - enemman kun milta naytti.

5 Utah
Marcus Smart, 6’4, PG/SG, Oklahoma State

Vaikka pointista puhutaankin, Smart kykenee pelaamaan molempia takakentan paikkoja kummassakin paassa kenttaa, ja sopii mainiosti Burken kaltaisen skoraavan pointin vierelle. Smartin viime kausi ei mennyt ihan putkeen: yhteenotto vastustajan fanin kanssa, floppaajan maine (aiheesta!) ja joukkueen heikko menestys sai monet sanomaan ettei Smart tehnyt kovin smartisti jaadessaan kouluun viela viime kaudeksi (olisi ollut ihan varma top 5 picki jo vuosi sitten). Mina naen asian toisin: Smart opetteli kesalla heittamaan (vaikkei se koko kauden lapi pudonnutkaan, oli Smart kovempi kaukoheittouhka) ja on nyt aivan eri luokan NBA prospect, parempi koripalloilija, ja taman draftin pomminvarmin menestyja Parkerin jalkeen. Riippuen mihin paatyy, voi olla hyvinkin todennakoinen ROY. Osoittautui draft combinessa viela oletettuakin lyhyemmaksi, mutta jarjeton sylivali ja voima enemman kun kombensoi tuota.

6 Boston
Aaron Gordon, 6’9, SF/PF, Arizona

Gordonia voi kuvailla tweeneriksi, mutta myos toisin pain vastustajan match up painajaiseksi. Han pystyy hyokkaamaan kolmosena ja puolustamaan nelosena. Harvinaislaatuinen urheilija ja sen avulla jo nyt huipputason pakki. Hyokkaaminen NBA:ssa voi vaatia vahan duunia viela, mutta mita pidemmalle NCAA kausi eteni, sita monipuolisemmin mies paasi repertuaariaan esittelemaan, ja jai fiilis etta on jo nyt parempi milta freshman kautensa perusteella naytti.

7 LA Lakers
Dante Exum, 6’6, PG/SG, Australia

6’10 wingspan ja kova nopeus on mukava yhdistelma point guardille, joskaan ei ole kirkossa kuulutettua kumpi takamies pelipaikaksi muodostuu. Hyva handle ja ajaa miehestaan ohi kun haluaa. Naytot kv peleissa jenkkien huippuja vastaan kovat. Pelinjohdossa, heitossa ja viimeistelyssa ehka hieman kysymysmerkkeja. En ole juuri itse nahnyt ja saatan ali-rankata, myonnan, mutta ei tama ole matala sija amerikan ulkopuolella palloilleelle lupauksellle.

8 Sacramento
Elfrid Payton, 6’4, PG, Louisiana Lafayette

Pikkukoulun kasvatti ja omat havainnot siten vahaisia. Sahakka, nopea, kookas, erinomainen puolustaja. Kaukoheitto ainoa miinus, ja tietysti naytot kovia vastuksia vastaan vahaiset, joskin on esiintynyt edukseen USA:n paidassa junnukisoissa ja pelasi hyvin harvoissa huippu NCAA joukkueiden kohtaamisissa.

9 Charlotte
Rodney Hood, 6’9, SG/SF, Duke

Draftin sleepereita joka majailee naurettavan alhaalla monessa mockissa. Hyvan kokoinen SF:ksi, erinomainen SG:ksi. Loistava heittaja, mutta omaa taman lisaksi muutenkin ensiluokkaisen siipipelaajan skill setin. Osaa kuljettaa ja ajaa, skorata mista tahansa kenttaa. Heittaa syotosta tai omasta kuljetuksesta. Koripallo-osaamista kuvasi hyvat esitykset high post pelaajana paikkaa vastaan.

10 Philadelphia
Noah Vonleh, 6’10, PF/C, Indiana

Hyvan kokoinen, taitava, melkolailla taydellinen sisapelaaja-prospect, joka pisti silmaan jo heti ensi nakemalla. Kroppakin ammattilaismallia, kuten testit osoittivat. Mutta pelaajana hieman raa’an oloinen viela, ei joutunut kantamaan vastuuta, ja siten kysymysmerkki.

11 Denver
Nik Stauskas, 6’6, PG/SG, Michigan

Jotenkin Stauskasia katsellessa tuli fiilis ettei tuollaisella rimpulalla ole asiaa NBA:han, mutta kurkistus pelaajakorttiin ja draft combine mittauksiin paljastavatkin kaverin ihan hyvan mittaiseksi, varsinkin kun ottaa huomioon hyvan pompun ja yleisen urheilullisuuden. Voimaa tarvitsee selvasti lisaa. Roolin kasvaessa Michiganinssa Burken NBA:han lahdon jalkeen Stauskas kehittyi mainiosta kaukoheittajasta monipuoliseksi collegetakamieheksi, jonka kohdalla en sulkisi pois point guard mahdollisuuttakaan (siksi muista poiketen laitoin PG:n pelipaikan alkuun).

12 Orlando
Dario Saric, 6’10, SF/PF, Croatia

Saricia on hehkutettu ja odotettu jo vuosia (ja ilmeisesti odotetaan NBA:han viela draftin jalkeenkin). En ole nahnyt itse kun Nike Hoop Summitissa. Siita ei jaanyt kauheasti kateen, mutta ilmeisesti harvinaisen taitava ja monipuolinen kokoisekseen. Kysymysmerkit euro-tyypillisesti atletiikassa ja siis siina koska mies lahtee rapakon taakse.

13 Minnesota
Gary Harris, 6’4, SG, Michigan State

Lahes taydellinen NBA shooting guard prospect: rajahtava, nopea, vahva, loistava heittaja. Kokoa ja skillseja saisi kuitenkin olla ehka vahan enemman NBA:han.

14 Phoenix
Adreian Payne, 6’10, PF/C, Michigan State

En tieda johtuuko pelaajatyypeista vai systeemista, mutta Michigan Staten kaverit tuottavat usein paanvaivaa. Payne on friikki-atleetti, erinomainen puolustaja joka omaa hyvan, kolkkiviivan taakse ulottuvan jumpperin. Kuulostaa hyvalta. Mutta toisaalta ei vaikuta kovin monipuoliselta tai luonnonlahjakkuudelta. Oliko kyse kurinalaisesta systeemista jossa ei paassyt toteuttamaan itseaan ja nayttamaan vai siita ettei rahkeet eivat vaan riita? Vahva ja rajahtava, muttei nopea tai kettera. Sanoisin etta Paynen draft sija tulee maaraytymaan work out naytoissa. Kaikki toistaiseksi korviin kantautunut on positiivista, ja voikin kavuta aina topkymppiin saakka.

15 Atlanta
Kyle Anderson, 6’9, PG/SG/SF/PF UCLA

Olisko tassa seuraava 6’9 point guard kokelas, joita saannollisin valiajoin hakemalla haetaan? En usko etta kyseiselle pelipaikalle paatyy NBA:ssa, mutta sehan ei haittaa, silla Anderson voidaan istuttaa oikeastaan mille tontille tahasa valilla 1-4. Todella taitava ja alykas pelaaja. Urheilullisuutta hitusen enemman niin voitaisiin puhua all star prospectista.

16 Chicago
T.J. Warren, 6’8, SF/PF, North Carolina State

NCAA:n ehka paras skoraaja viime kaudella. Pussittaja jumalan armosta. Off balance, ei haittaa. Ollaan vaikka levyn takana, ei haittaa. Ilmeisesti tehnyt kovaa jalkea work outeissa 3-3 peleissa.

17 Boston
Shabazz Napier, 6’1, PG, Connecticut

Napierin draft osakkeet nousivat hieman NCAA mestaruuden myota, mutta onhan mies nayttanyt NBA pelaajalta koko uransa. Osaa skorata, ja pelinrakentajana jopa aliarvostettu. Osoittautui mittauksissa hieman odotettua pienemmaksi joka huolestuttaa vahan.

18 Phoenix
Jusuf Nurkic, 6’11, C, Bosnia

Kun euro- ja kv-koriksen seuraaminen on nollaa, ei omakohtaisia havaintoja. Pelasi huikean kauden ja on varmasti myos valmiimpi kuin suurin osa 19v sisapelaajista. Sunsilla on jo Len, mutta ei tallaisista koskaan tieda, joten ei haitanne olla pari vaihtoehtoa pitkan aikavalin ykkos-sentteriksi. Jaa mahdollisesti eurooppaan joka sopinee kolmen ykkoskierrospickin jengille mainiosti.

19 Chicago
Tyler Ennis, 6’2, PG, Syracuse

Pelasi erinomaisen freshman kauden, mutta clutch uroteot mielestani ponkittivat draft stockia turhankin paljon. Loistava NCAA-pelinjohtaja kylla, mutta haiskahtaa hieman sellaiselta kaikessa ok, ei missaan erinomainen -tapaukselta.

20 Toronto
Jordan Clarkson, 6’5, PG, Missouri

Kookas, monipuolinen pointti, jonka ensinakemalta olisin listannut jopa korkeammalle. Kun osui silmaan peleja joissa vastus kovempaa, ei enaa vakuuttanut aivan samalla tavalla, mutta kovan luokan lupaus kuitenkin. Pystynee pelaamaan myos SG:a. Antanut kovia nayttoja workouteissa.

21 Oklahoma City
Doug McDermott, 6’8, SF/PF, Creighton

McDermott on aivan kasittamattoman hyva ja monipuolinen koripalloilija. Sellainen Tyler Hansbrough meets Adam Morrison tapaus - kaukoheittokone, joka tekee kovempaa korinalusduunia kun juuri kukaan, ja kaiken tolta valilta. Mutta tweener, eika kovin atleettinen. Miten hyva pelaaja voi olla jos antaa fysiikassa paljon tasoitusta mutta on toisaalta yksinkertaisesti parempi pelaamaan koripalloa kun muut?

22 Memphis
Zach LaVine, 6’5, SG, UCLA

Esitellyt onnistuneesti atleettisuuttaan seka UCLA:ssa etta draft combinessa. Upsidea kylla riittaa, ja Lavine on niita kavereita jotka nayttavat enemman NBA- kuin NCAA-pelaajilta, mutta naytot pelitilanteessa ei kuitenkaan viela haavit. Todella ailahtelevainen ja teki kauden viidessa viimeisessa (tarkeimmassa) pelissa yhteensa 11 pinnaa.

23 Utah
James Young, 6’7, SG, Kentucky

John Caliparin alaisuudessa Kentuckyn peli on simppelia dribble drivea, ja palloa hyvin vahan kasitteleva Young jai takamiesten ja Randlen varjoon, vaikka tekikin paljon pinnoja. Young osaa heittaa, ja silloin harvoin kun ajoi, naytti osaavan tuonkin homman. EI kuitenkaan ole paljonkaan nayttoa ja stockissa lienee ilmaa ok Tournamentin takia. NBA SG:n raamit kuitenkin loytyy, ja draftin nuorin pelaaja.

24 Charlotte
Spencer Dinwiddie, 6’6, SG, Colorado

Suurimpia NCAA suosikkejani viime kaudella. Point guardin tontillekin ihan pateva SG, joka osaa kaikkea. Vaikkei mikaan andrewwiggins olekaan, raamit riittanevat seuraavallekin tasolle. Jos joku satunnainen NCAA katsoja ihmetteli miten niin umpisurkea joukkue kun Colorado oli edes paassyt NCAA Tournamentiin, selitys oli Dinwiddien loukkaantuminen. Hanen ollessa mukana Colorado oli NCAA:n eliittia, loukkaantumiseen loppui joukkueenkin menestys. Roikkuu mielestani kovin alhaalla muiden mockeissa, onkohan tuossa mainitussa loukkaantumisessa jotain vakavampaa?.

25 Houston
Isaiah Austin, 7’1, PF/C, Baylor

Austinin draft stock on pudonnut monien arvioissa top 10:sta jonnekin 2. kierroksen perukoille, tai ulos koko listalta, joten tama saattaa nayttaa protesti-pickilta. Mutta ei tama ole pelkkaa omaperaisyyden hakua, silla vaikka Austinin collegeura oli pettymys ja miehen toinen silma on sokea (okei, kuulostaa pahalta myonnan), nuoressa kaverissa on edelleen potentiaalia vaikka mihin. Austin on selvasti pehmea, ja olisi kayttanyt Baylor-vuotensa paremmin roiskimalla vahemman kolkkeja (osaa kylla heittaa niita ihan hyvin) ja painimalla enemman korin alla. Mutta kun katsoo Baylorin muuta front courtia - Corey Jeffersonia ja Rico Gartheria - saattoi olla osittain ihan tarkoituksen mukaista peluuttaa supertaitavaa Austinia perimeterilla ja jattaa paini naille jefu-herroille. Nain taitavia 7-jalkaisia ei usein nae. Potentiaali lottery-tasoa, onnistumis-oddsit eivat ehka kovin korkeat. Riskilla varaajan valinta. Ja tuosta naosta: Austinin toinen silma on ollut sokea jo kauan, ei se estanyt hanta kehittymasta vuosikertansa parhaaksi high school sentteriksi ja Baylorin parhaaksi pelaajaksi, tai hyvaksi kaukoheittajaksi.

26 Miami
Jarnell Stokes, 6’9, PF, Tennessee

NCAA:n parhaita pelaajia. Stokes on vanhan koulukunnan power forward, joka on elementissaan lahella koria. Mahtava skoraaja, levypallorohmu, pelinlukija ja passaaja postista. Ei ota juurikaan jumppereita, ja osumistarkkuus niissa vahaisissakin heikko. Kokoa mukavasti ja valmis pelaamaan heti.

27 Phoenix
DeAndre Daniels, 6’8, SF, Connecticut

Samoin kun joukkuetoverinsa Napierin kohdalla, Danielsin uroteot Tournamentissa vahvistivat draft osakkeita, mutta jopa ilman naita hyvia esityksia olisi varmasti tullut varatuksi. Omissa silmissa arvio muuttui tournamentia edeltavasta “tuleva NBA pelaaja, joka ei vaan oo oikeen sopeutunut tahan collegejuttuun” nykyiseen “mainio collegepelaaja joka kuitenkin nayttaa sopivan paremmin NBA:han, jossa kukaan ei odotakaan etta ratkaisee joka pelin tai tekee 20/10 illasta toiseen”. Moni vertaa Adriyan Paynea Robert Horryyn. Minusta Danielsissa on enemman nuorta Horrya: Urheilullinen, heittaa hyvin kaukaa ja viimeistelee tehokkaasti lahelta.

28 LA Clippers
Mitch McGary, 6’10, C, Michigan.

Olisi ollut mahdollinen lotterypicki ekan collegevuotensa jalkeen ( ’13 Tournament-hypen siivittamana). Tama 20-30 tienoo lienee kuitenkin suunnilleen oikea paikka McGaryn pro-saumoille. Viime kausi jai valiin loukkaantumisen vuoksi, ja pilven possyttelysta tiedossa olleet sanktiot olisivat sotkeneet ensi kautta, joten kaveri paatti ilmoittautua draftiin. McGary on harvinaislaatuinen paketti taitoa, voimaa ja taistelutahtoa, muttei mikaan hirmu atleetti.

29 Oklahoma City
Russ Smith, 6’1, PG, Louisville

Osoitti seniorina - samoin kuin Clippers mini-combinessa jota kuulemma dominoi - enemman kypsyytta ja pelinjohtokykya kuin collegeuransa alussa. Tekemista riittaa viela jos NBA:ssa mielii menestya, mutta kaikki palapelin palat ovat olemassa. Smith on pelipaikkansa paras puolustaja tassa draftissa, erittain nopea ja urheilullinen, loistava ajaja ja hyva heittaja. Massaa saisi olla hitusen lisaa.

30 San Antonio
Glen Robinson (Jr), 6’6, SF, Michigan

Ura Michiganissa oli eittamatta pettymys, mutta kun scouting reportin ainoa miinus on passiivisuus, kertoo se etta potentiaalia on. Paperilla taydellinen kolmospaikan paketti.

31 Milwaukee
Bogdan Bogdanovic, SG, Serbia

Pelannut huiman kauden euroopassa.

32 Philadelphia
Jordan Adams, 6’5, SG, UCLA

Kova skoraaja. Vahva ja paattavainen, muttei kovin urheilullinen (josta kieli yksi draft combinen huonoimmista pompuista). Superlahjakkaan jengin aika selkea ykkostykki viime kaudella. Saattoi pudota tassa turhan alas.

33 Cleveland
Cleananthony Early, 6’8, SF, Wichita State

NCAA:ssa enemman PF, heitti ja lahti yksilosuorituksiin kuitenkin myos kaukaa. NBA-paikka on todennakoisesti SF, eika mielestani ole edes niin tweener kuin kirjoitetaan. Nopeutta ja liikkuvuutta nimittain riittaa kolmostontillekin. Pallonkasittelya voisi parantaa ja 23 vuotta on korkea ika muihin verrattuna.

34 Dallas
P.J. Hairston, 6’5, SG, North Carolina

Oli joskus NCAA:n lupaavimpia shooting guardeja. Sai kenkaa Carolinasta, mutta kaytti valivuoden lopun tehokkaasti takomalla 22 pinnaa per ilta D-liigassa loppukaudesta (taisi kuitenkin sielakin tehda jotain typeryyksia). Hehkutettu Glen Rice Jr draftattiin lopulta vasta sijalla #35. Olisiko Hairstonista nyt kaikkien aikojen ekaksi D-liigasta tulleeksi 1. kierroksen varauksesksi?

35 Utah
Clint Capela, 6’11, PF, Switzerland

Iso, nuori, urheilullinen. Ei kovin valmis viela.

36 Milwaukee
Patrick Young, 6’10, C, Florida

Osoittautui draft combinessa odotettua pidemmaksi ja on ihan selkeasti NBA sentterin mittainen (vaikkakin lyhyilla kasilla varustettu). Tama oli tarkeaa, silla laituria Youngista ei saisi leivottua kirveellakaan. Mahtava puolustaja ja taistelija. Luulisi olevan kayttoa vaikka NBA-hyokkaajana todennakoisesti taysi nolla.

37 Toronto
James Michael McAdoo, 6’9, SF/PF, North Carolina

Hieman kuin Glen Robinson siina mielessa, etta ei tuntunut saavan kaikkea itsetaan irti collegessa, mutta entinen “varma lotterypick” on edelleen lahjakas. Ei kylla millaan nayta tassa vaiheessa uraansa niin hyvalta kun olis freshman kauden jalkeen odottanut.

38 Detroit
Jahii Carson, 5’11, PG, Arizona State

Jokin aika sitten Carson keikkui viela monen mockin 1. kierroksella, tamankin. On totta etta hyvin harvoin alle 6-jalkainen takamies on Top 30 pickin arvoinen, mutta herranjumala kun kaveri osaa pelata. Carson on huima atleetti (odotetusti draft combinen kovin pomppu muun muassa), ja vaikka freshmanina vaikuttikin enemman sellaiselta naterobinsonilta, osoitti sophmorena - Arizona Staten joukkueen ollessa parempi - myos kovan luokan pelinjohtotaitoja. Kaukoheittotarkkuus ailahtelee, mutta mennee sen piikkiin etta kaverille siunaantui vahan liikaa vastuuta. Olisin odottanut kovempaa hehkutusta workouteista, siksi putoaa nainkin “alas”.

39 Philadelphia
Walter Tavarez, 7’3, C, Spain

7’3/260 ja pelaa ok minuutteja Espanjan liigassa. Ainesta puolustus- ja levypallospesialistiksi. Hyokkaaminen ilmeisesti viela hakusessa, eika kyseessa ole enaan aivan nuorin kokelas.

40 Minnesota
Jerami Grant, 6’8, SF, Syracuse

Grant pelasi Syracusessa lahinna power forwardia, ja rooli oli enemmankin tyomyyra kuin johtohahmo. NBA pelaajan raamit ja geenit kuitenkin olemassa, mutta kysymysmerkki mielestani ja tata paremia raamejakin loytyy.

41 Denver
C.J. Fair, 6’8, SF, Syracuse

Taitava, monipuolisen skorausarsenaalin omaava ihan ok-urheilullinen ja -kokoinen small forward. Mielestani aliarvostettu. En kasita miksi esim seuraavana listattu McDaniels on muka 1 kierroksen varaus mutta Fairia ei oikeassa draftissa varmaan edes tulla varaamaan. Fair on isompi, parempi oikestaan kaikilla osa-alueilla ja pelannut vaan yhden kauden enemman collegessa. Fair on ollut huippujoukkueen tarkea lenkki ja lopulta paras pelaaja. McDaniels heikon joukkueen paras pelaaja. Onko se 1,5v ikaero ratkaiseva tekija?

42 Houston
C.J. McDaniels, 6’6, SF, Clemson

Erinomainen jokapaikan hoyla collegessa, ja atleettisuus varmasti riittaa NBA:ssakin. Mutta kun kolmen collegekauden jalkeen ei oikein vielakaan ole pelitaidot hioutuneet, suhtaudun hieman skeptisesti. Ehka olen vaarassa, muissa mockeissa majailee paljon korkeammalla.

43 Atlanta
Markel Brown, 6’3, SG, Oklahoma State

Mega-atleetti joka osaa heittaa. Kokoa kuulemma puuttuu 2 paikalle, mutta combine mittauksissa ihan yhta pitka kun esim Harris. Hieman taitavampi saisi kylla olla.

44 Minnesota
C.J. Wilcox, 6’5, SG, Washington

En tieda onko Rossin ja Pondexterin menestys nostanut automaattisesti kaikkien Washingtonin pelaajien osakkeita (kuten jossain vaiheessa tuntui olevan trendi Marquetten pelaajien kanssa), mutta Wilcox keikkuu mockeissa aika korkealla. Wilcox oli hyva college SG, mutta skoraus lahinna nopeiden juoksemista tai spotup kolkkeja. No, onhan siinakin jo.

45 Charlotte
Deonte Burton, 6’1, PG, Nevada

Kova skoraava pointti.

46 Washington
LaQuinto Ross, 6’8, SF, Ohio State

Ei oikein saanut kaikkea irti itsestaan collegessa. Draftiin ilmoittautuminen ehka yllattavaa, silla ensi kaudelta olisi voinut odottaa kunnon lapimurtoa.

47 Philadelphia
Jabari Brown, 6’4, SG, Missouri

Hyva heittaja. Joko kokoa tai atleettisuutta saisi olla hitusen lisaa.

48 Milwaukee
Sean Kilpatrick, 6’4’, SG, Cincinnati

Atleetti. Erinomainen pakki, mutta hyokkayksessa – etenkin heitossa – petrattavaa. Koyhan miehen Lance Stephenson.

49 Chicago
Melvin Ejim, 6’6, SF, Iowa State

Big 12:n vuoden pelaaja ei ollut Wiggins, Smart tai Embiid, vaan Ejim. Monipuolinen tyomyyra. Peli oli kuitenkin aikalailla PF:aa, johon ei NBA:ssa riita rahkeet, vaikka urheilullisuus pitaisi riittaa.

50 Phoenix
DeAndre Kane, 6’4, PG/SG, Iowa State

Edella menneen Ejimin joukkuetoveri. Iso, muttei kovin puhdas pointti jonka heittokin hieman kysymysmerkki.

51 Dallas
Vasilje Micic, 6’5, PG, Serbia

En ma oikeasti tieda eurooppalaisista mitaan ja myonnan etta laiskin ympari mockia sopivin valiajoin.

52 Philadelphia
Cory Jefferson, 6’9, PF, Baylor

Rajahtava, tehokas korinalustaistelija.

53 Minnesota
Nick Johnson, 6’3, SG, Arizona

Ei missaan nimessa pointti, ja se on ongelma. Urheilullisetkaan 6’3 kengilla SG:t eivat usein isossa liigassa parjaa. Aivan mahtava NCAA pelaaja.

54 Philadelphia
Dwight Powell, 6’10, PF, Stanford

Taitava iso mies.

55 Miami
Andre Dawkins, 6’5, SG, Duke

Parhaita “huonon uran pelanneita collegepelaajia”. Off season huolet varmasti osasyyna. Osaa heittaa.

56 Denver
Johnny O’Bryant, 6’9, PF, Louisiana State

Tuli jostain syysta lueskeltua paljon jo High School aikoina ja ollut tarkassa syynissa. Pettymys, mutta edelleen lahjakas.

57 Indiana
Khem Birch, 6’9, PF, UNLV

Oli High School All Star pelin kautta Pittsburghiin tullessaan superlupaus. Ei sujunut, koulun vaihdon jalkeen meni hieman paremmin. Naytot pelikentalla edelleen keskinkertaiset, mutta mittautti hyvat luvut testeissa. Potentiaalia on.

58 San Antonio
Jordan McRae, 6’5, PG, Tennessee

Iso pointti, niitahan tassa draftissa riittaa, ja McRae vahemman puhdas pelinrakentaja kun Clarksonit ja Paytonit.

59 Toronto
Roy Marble, 6’6, SG, Iowa

Erinomainen college-skoraaja. Atletiikassa kysymysmerkkeja.

60 San Antonio
Semaj Christon, 6’3, PG, Xavier

Skoraava pointti
 
Viestejä
953
Vs: 2014 NBA Draft

http://espn.go.com/nba/draft2014/story/_/id/11107087/joel-embiid-suffers-foot-injury-prior-nba-draft

Embiid loukkasi jalkansa. Tällä hetkellä ei ole tietoa minkälainen vamma kyseessä

One source told ESPN.com that Embiid "may have broken" his foot, but Tellem wouldn't speculate on the seriousness of the injury until he had heard back from doctors. Tellem also said it was unlikely he would be doing any more workouts before the draft, which is June 26.

Miten on, tapahtuuko samanlainen "vapaapudotus" kuin Noelilla viime kesällä?
 
Viestejä
279
Vs: 2014 NBA Draft

Twitterissä David Aldridgen mukaan rasitusmurtuma (tai mitä stress facture tarkoittaakaan :D) ja leikkaus huomenna... Nyt kysymys kuuluu, kuinka paljon tämä tiputtaa osakkeita. Itse veikkaisin, ettei Cavs ainakaan ota riskiä vaan ottaa joko Parkerin tai Wigginsin.
 
Viestejä
1 228
Vs: 2014 NBA Draft

Professori sanoi:
Twitterissä David Aldridgen mukaan rasitusmurtuma (tai mitä stress facture tarkoittaakaan :D) ja leikkaus huomenna... Nyt kysymys kuuluu, kuinka paljon tämä tiputtaa osakkeita. Itse veikkaisin, ettei Cavs ainakaan ota riskiä vaan ottaa joko Parkerin tai Wigginsin.

Näppituntumalta sanoisin, että Sixersin toinen ykköskierroksen varaus (10.) on ehdoton takalaita Embiidile. Sixersillä on varaa istuttaa miestä vaikka koko vuoden ja varmistaa korkea varaus ensi kesällekin.
 
Viestejä
2 467
Vs: 2014 NBA Draft

Sal-serkku sanoi:
Näppituntumalta sanoisin, että Sixersin toinen ykköskierroksen varaus (10.) on ehdoton takalaita Embiidile. Sixersillä on varaa istuttaa miestä vaikka koko vuoden ja varmistaa korkea varaus ensi kesällekin.

En usko, että missään nimessä putoaa Bostonin tai Lakersin ohi (6. ja 7. varaus). Kumpikaan historian parhaista joukkuiesta ei voi jättää ottamatta tuollaista talenttia.
 
Viestejä
1 729
Vs: 2014 NBA Draft

Sal-serkku sanoi:
Näppituntumalta sanoisin, että Sixersin toinen ykköskierroksen varaus (10.) on ehdoton takalaita Embiidile. Sixersillä on varaa istuttaa miestä vaikka koko vuoden ja varmistaa korkea varaus ensi kesällekin.
Koska mikäs sen parempaa kuin pahoista loukkaantumisista kärsivä nuori iso pelaaja? No kaksi sellaista!

Todellisuudessa jos suunnitelmissa on tosiaan vedellä vielä ainakin yksi kausi 20+ matsin tappioputkia, niin ei kai siinä mitään ottaa riskiä. Itseä todella pelottaisi varata Embiid: rasitusvaivoja selässä ja jalassa kaverilla, joka pelasi koko kaudella 647 minuuttia ja on muutenkin pelannut korista vasta muutaman vuoden välttyen esim. kaikelta AAU-hömpältä ja muulta höntyilyltä. Jos kroppa on nytkin hajoamispisteessä, niin miten 82 ottelun NBA-kauden kanssa?

Disclaimer: ottaisin silti ehkä Sunsiin 14. pickillä, mutta vain koska pickejä on käytössä niin rutkasti, fyssarivelhot ja todennäköisyyspeli sille, että kahdesta jalkarasitusvammaisesta sentteriprospektista ainakin toisen ura tapahtuu.

Sunsiin kun päästiin, niin tällainen sattui vastaan:

FoxSports: UCLA's Anderson piques Suns' interest as 'a player'

Hieno juttu, että kiinnostus kohdistuu Andersoniin nimenomaan pelaajana, sillä top-20 varausvuoron käyttäminen esim. pallopoikaan, twittervastaavaan tai siivoojaan ei liene kovin fiksua managerointia.

GM-McDonoughilla oli myös sanottavaa Andersonista:

Ryan McDonough sanoi:
I think he's a basketball player
"They don't call him McStunna for nothing!"

Hassuttelut sikseen. Vaikka yleisellä tasolla olen ehkä hieman skeptinen Andersonin NBA-menestyksen suhteen, näkisin jannun kyllä ihan mielelläni Sunsin paidassa, sillä fun-and-gun jengissä Andersonin luulisi pystyvän eniten hyödyntämään vahvuuksiaan. Kuten McDonoughkin totesi, kaikki eivät voi olla nopeiden kärjessä, vaan jonkun pitää toimittaa palloa eteenpäinkin paitsiossa kärkkyville laitureille. Esimerkiksi viisikolla Dragic-Bledsoe-Green-Anderson-Plumlee olisi todellista fäästbreikpotentiaalia, kun levypallosta avauksen voi nakata nopeasti kelle tahansa kolmesta pallonkäsittelijästä muiden täyttäessä kaistoja tai Gerald Greenin tapauksessa mallaillessa askeleita PUJIT kolmosta varten.

Lisäksi Suns oli aivan liigan pohjasakkaa koriinjohtaneissa syötöissä, ja yksi draftin parhaista playmakereista pituuteen katsomattakin olisi varmasti omiaan vähän tasoittelemaan tätä. Just think Boris Diaw.
 
Viestejä
7 441
Vs: 2014 NBA Draft

Kopion tämän tänne, koska aihe liittyy pikemminkin NBA-varaustilaisuuteen kuin kp.comin mock draftiin.

[quote author="http://www.usatoday.com/story/sports/nba/draft/2014/06/22/isaiah-austin-genetic-disorder-marfan-syndrome-baylor-bears/11236699/"]
Isaiah Austin, NBA draft prospect, has career-ending genetic disorder

Isaiah Austin's basketball career is finished. The former Baylor center who declared for the 2014 NBA draft has Marfan syndrome, a genetic disorder that affects about one in 5,000 people.

Austin was diagnosed during genetic testing in preparation for the draft.[/quote]
Lisätietoja tästä?

Perinteisesti tuollaiseen geeniperimän kartoittamiseen liittyy erilaisia eettisiä kysymyksiä, joiden sivuuttaminen ei ole aivan triviaalia (esim. onko ihmisellä/mahdollisella vanhemmalla/mahdollisella puolisolla/työantajalla tarvetta/mitään syytä/oikeus tietää terveydellisistä ristitekijöistä, jotka vaikuttavat vain tilastollisella tasolla eivätkä välttämättä koskaan realisoidu?)

Vai meneekö toi NBA:ssa niin, että jossain työehtosopimusrökityksessä omistajat ovat ottaneet omiin käsiinsä myös oikeuden testata pelaajien perimän?

edit.

Mielenkiintoista. Itse en muistanut tätä tapausta:
[quote author="http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=2180298"]Bulls deal Curry after DNA test refusal

DEERFIELD, Ill. -- The Bulls dealt center Eddy Curry to the New York Knicks on Monday, ending a contentious negotiation in which Chicago insisted the restricted free agent take a DNA test over a heart problem.

Chicago also sent veteran center Antonio Davis to the Knicks, who traded away forwards Tim Thomas, Michael Sweetney and Jermaine Jackson. Several draft choices also changed hands in the deal, according to an executive in the Eastern Conference who spoke on condition of anonymity.

The trade was expected to be finalized Tuesday.[/quote]
Onko siis niin, että NBA-joukkueet voivat vaatia DNA-testausta pelaajilta, jotka ovat jonkinlaisia riskitapauksia (vrt. Curryn sydänvaivat, Austinin irronnut verkkokalvo ja ulkoinen Marfan-olemus)?

edit. Hyvää pohdintaa aiheesta viime vuodelta: http://regressing.deadspin.com/can-science-predict-an-injury-prone-future-draft-pick-1460656830
 

._.

Viestejä
593
Vs: 2014 NBA Draft

Vastasin jo sinne toiseen ketjuun mutta ESPN:n mukaan EKG:ssä löytyi poikkeavuus jota tutkittaessa toi löytyi.
 
Viestejä
7 441
Viestejä
5 503
Vs: 2014 NBA Draft

Betsson antaa Wigginsille kertoimen 1,90, jos hänet draftataan ykköspikkinä. Suosittelen iskemään isosti kiinni, koska pitäisi olla ns. safe bet.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös