Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
2 040
Ajattelin tehdä näin karanteeniperjantain ratoksi jonkinlaisen kokoelman Lotteryn jälkeisistä Mock Drafteista, mutta huomasinkin nba.com:in tehneen duunin jo mun puolesta. :)

Consensus Mock Draft: In first look after Lottery, Edwards seems like lock at No. 1

NBA:n sivusto on vertaillut kymmenen omasta mielestään parhaan nettisivuston uunituoretta Mock Draftia ja laskenut niiden keskiarvot. Kuten otsikko sanoo, Anthony Edwards on tällä hetkellä ennustajien selvä ykkönen (yhdeksän kymmenestä katsoo Edwardsin menevän ykkösenä Minnesotaan). Sen jälkeen tilanne onkin melko lailla auki. Keskiarvojen perusteella Bullsille olisi tyrkyllä nelospickillä vahvimmin israelilainen teinitähti Deni Avdija.

Kannattaa tsekata toi nba.comin artikkeli jos Mock Draftit kiinnostaa.

Ajattelin itse tsekkailla sitä (ja muitakin sivustoja) vähän tarkemmin nimenomaan Bullsin näkökulmasta, että ketä siellä olisi tarjolla ja ehkä pohtia hiukan, miten kaverit voisivat Bullsiin sopia. Ihan siis omasta amatöörin ja harrastelijan näkökulmastani tietenkin. (Sellaista siis ehkä tulossa jossakin välissä)
 
Viestejä
540
Oma veikkaus on että Warriors voisi olla valmis kauppaamaan oman varausnumeronsa jos haluavat vielä rakentaa kärkipelaajiensa ympärille potentiaalisen mestarijoukkueen jo ensi vuodeksi. (curry 32, thompson 30, green 30).

En usko että Warriors olisi kiinnostunut Lavinen kaltaisesta kaverista koska jaksoivat katsella vain puoli kautta viime vuonna saman tyylistä D'Angelo Russelia ennen kuin tradesivat Wigginsiin. Voisiko Lauri kuitenkin sopia heille paremmin?
 
Viestejä
1 292
Millaiset mahtavat olla Killian Hayesin PG-kyvyt? Elisallahan tuon matseja oli, semeihin asti viime kaudella pääsivät.
 
Viestejä
2 040
Yksi kiinnostava twist tämän kauden Draftissa on se, että tämän vuoden porukkaa pidetään yleisesti hiukan keskivertoa kehnompana ja kesken jääneen kauden (sekä mahdollisesti puuttumaan jäävien draft combinien jne.) takia myös joukkueilla on vähemmän dataa käytettävissään valintaa varten. Niinpä moni onkin jo spekuloinut sillä, että kenties useampikin joukkue olisi tänä vuonna halukas treidaamaan pickejään alemmas. Sitten kysymys kuuluu, kuinka moni on halukas treidamaan ylöspäin ja millä hinnalla? Bullsin näkökulmasta tilanne muuttuu myös kiharaisemmaksi, jos on odotettavissa, että olisi jokseenkin todennäköistä, että yksi tai kaksi Bullsia ennen varaavaa joukkuetta vaihtuukin.

Toinen asia. Karnisovas näköjään lupaa, että Bulls varaa parhaan mahdollisen pelaajan - tämähän on se konsensushokema jota kaikki hokevat. Kampailu meemien ”best talent” vs. ”best fit” on jo aikoja sitten kääntynyt ”best talentin” voitoksi. Kiinnostavampi on musta toi muotoilu, että Bulls hakee pelaajaa, joka "auttaa meitä niin ensi vuonna kuin tulevaisuudessakin" (help us next year and in the future). Pitäisikö tämä lukea niin, että mitään "ihan kehitysprojekteja" ei olla varaamassa, oli potentiaalinen upside sitten kuinka korkea hyvänsä? Jos noin, niin muutaman top-10 prospektin ovet saattoivat sulkeutua jo tuohon kommenttiin?

Koska Anthony Edwards on niin selkeä ykköspick tällä hetkellä, sivuutan hänet kokonaan. On aika epätodennäköistä, että mies putoaisi nelosena valittavaksi – ja tietty samankaltaisuus Zach LaVinen pelaajaprofiilin kanssa tekee hänet ehkä muutenkin vähemmän houkuttelevaksi prospektiksi nimenomaan Bullsin kannalta.

On toki kai periaatteessa mahdollista, että Bulls myy Zach LaVinen kaveriensa luokse Minnesotaan (josta tulikin!) ja nappaa kaupan osana ykköspikin ja Edwardsin (täyttämään LaVinen jättämän aukon) jonka sitten toivoisi sopivan paremmin johonkin mahdolliseen tulevaan joukkuekonseptiinsa. Mutta se lienee jo toisen spekulaation paikka se.


Koska Karnisovas sanoo virallisesti valitsevansa ensisijaisesti talenttia eikä sopivuutta, ajattelin harrastaa sen verran ajatuksellista jäynää, että koitan hahmottaa tilannetta ennemmin sopivuuden, tai oikeastaan pelipaikkojen näkökulmasta.

NB. En ole seurannut itse tämän vuoden draft-pelaajia lainkaan niin paljoa kuin joinakin aiempina vuosina ja osasta pelaajista olen nähnyt vain lyhyitä YouTube-pätkiä / lukenut kommentaareja netistä. Siksi omien huomioiden ohella itse asiassa merkittävä osa kommenteista alla perustuu jonkinlaiseen ammattikommentaattorien kommenttien siivilöimiseen (mikä siellä on yhteistä, mistä ollaan pääsääntöisesti samaa mieltä).

NB2. Laitan jokaisen pelaajan nimen eteen yleisimmin käytetyn pelipaikka-markkerin ja perään (suluissa) sijan jonka pelaaja on saanut nba.com:in kootussa kymmenen Mock Draftin keskiarvoissa – ei siis sitä mikä on useimmin valittu sija, vaan raaka keskiarvo sijoista.Kymmenen top pickin joukossa olisi tällä hetkellä tarjolla:


Takamiehiä.

Jos Bulls haluaa jonkun jakamaan palloa esim. Markkaselle (tai jopa LaVinelle), niin takamies olisi hyvä veto. Etenkin kun Coby White ei ainakaan vielä ole ihan huippujoukkueen ykköspelintekijä (voi kenties kasvaa sellaiseksi vuosien saatossa). Myös LaVinen peli helpottuisi jos hänen ei tarvitsisi kantaa vastuuta pelinrakentamisesta (ja sitten niitä tekopaikkoja voisi siunaantua muillekin!). Jos jengin parhaat pelintekijät ovat tällä hetkellä Denzel Valentine ja Ryan Arcidiacono, niin lienee selvää, missä se talenttivajaus piilee.


PG LaMelo Ball (pick 2)

Aika monen Mock Draftin kakkonen (jopa ykkönen joissakin) ja ihan mahdollinen pick jopa Warriorsille (kasvatetaan pääomaa tulevaisuuteen). Toisaalta juuri Warriors lienee se seura joka voisi todennäköisimmin treidata alaspäin jos saa siitä hyvän korvauksen jonkin ”win-now” tyyppisen pelaajan muodossa: Warriors varmastikin haluaa olla ensi kaudella taas mestaruuskandidaatti (Golden Staten runko ei ole loputtomiin hyvässä kunnossa ja tarjolla).

Ball edustaa tätä NBA:ssa nousevaa trendiä á la iso pelintekijä (Simmons, Doncic – LeBronistakin on tullut sellainen) joka omaa ilmiömäisen syöttötaidon jota ruokkii sekä luova että korkea koris-IQ. Ja pallo tosiaan pysyy miehellä kädessä. Tässä mielessä voisi olla Bullsillekin ihannevaihtoehto jos olisi saatavilla. Toisaalta Ballin puolustushalukkuudesta ja -kyvystä on esitetty aika kriittisiäkin arvioita (kuinka paljon takamieskaksikko Ball – LaVine vuotaisi?), eikä skoraaminenkaan ole ainakaan vielä nuorukaisen vahvuuksia. LaMelo on kuitenkin myös yksi draftin nuorimpia, että kehitykselle lie vielä tukusti tilaa.

PG/G Killian Hayes (pick 9)

Ulmin jenkkisyntyinen takamies on Ballin tavoin todella nuori (täytti juuri 19) ja vahvuudetkin ovat samankaltaiset: pelinrakennus, syöttötaito, koris-IQ. Toisin kuin Ball, Hayes myös skoraa tehokkaasti (59% true shooting). Siis kaikkea mitä Bulls kaipaisi todella paljon.

Toisaalta miinuksiakin on esitetty kasapäin: ei ole räjähtävä tai riittävän atleettinen (onko tää taas tää jenkki-ennakkoluulo, että kun pelaa Euroopassa, on automaatisesti jotakin taikinaa?). Pallonmenetyksiä myös tulee aika paljon (ballhandling ongelma?). 1-on-1 pakissa on raporttien mukaan puutteita, mutta koris-IQ auttaa off- ball pakissa merkittävästi (vrt. LaVinen päinvastainen tilanne).

Killian Hayes.jpgBubbling under: G Tyrese Haliburton (pick 7)

Basic comments: Syöttää ja heittää kolmosia hyvin sekä ryöstää palloja. Ei osaa luoda itselleen tai tuota ajouhkaa.Laitureita

Toinen Bullsin ilmiselvä ongelma on kolmospaikan tyhjyys. Otto Porter Jr. on mielestäni edelleen koko NBA:n 3&D eliittiä, mutta valitettavasti mies on viettänyt varmaan puolet urastaan saikulla. Chandler Hutchisonissa on laituripotentiaalia, mutta se ei vain näy realisoituvan, ja Valentinekin lienee paremmin kotonaan kakkospaikalla (enkä ihan usko Valentinen kykyjen riittävän aloituskokoonpanon kolmoseksi anyway).


SF Deni Avdija (pick 4)

Avdija on noussut raketin lailla eri Mockeissa talven jälkeen – osin varmaankin hyvän Eurokauden siivittämänä. Toisaalta hiukan pelottaa nuo jatkuvat vertailut Luka Donciciin, että onko mukana vähän hypeä jolle ei ole perusteita? Luka oli kuitenkin NBA:han tulleessaan Euroliigan MVP ja monivuotinen Euroopan huippuseurojen ammattilainen. Avdija on pelannut vasta kuluneella kaudella aikuisten sarjaa ja isoimmat näytöt ennen tätä kautta ovat tulleet alle 20-v maajoukkuepeleistä.

Joku kommentaattori käytti Avdijasta klassista ilmaisua ”Jack of all trades” - jonka usein unohtuva loppuliite pitäisi aina muistaa: ”and master of none”. That said, kyllähän kaveri näyttää ainakin noissa Europelien / alle 20-v. kisojen konteksteissa todella hyvältä. Ja periaatteessahan Avdijassa on kaikkea sitä mitä juuri Bulls tarvitsisi: syöttötaitoa, pelintekijyyttä, kokoa ja liikkuvuutta, puolustusta, nopeaa / transition-hyökkäys taitoa, katkojaa… Kääntöpuolella heittotaitoa kritisoidaan yleisesti ja staatisemman hyökkäyksen kanssa Avdijan kyvyt tuntuu hiukan katoavan. Onko liian "raw prospect" vai riittääkö näytöt?

Avdija.jpg


SF Isaac Okoro (pick 8)

Huikean kova ja atleettinen puolustaja – tullakseen huippu 3&D-pelaajaksi pitäisi vain jostakin löytää se 3. Monissa Mockeissa lasketaan ideaali-pickiksi Hawksille joilta löytyy tulivoimaa vaikka muille jakaa, mutta defensive stopper puuttuu. Vaikka onkin periaatteessa laituri, lienee aika päällekkäinen talentiltaan Kris Dunnin kanssa.


Bubbling under: G/F Devin Vassell (pick 10)

Basic comments: Monien mielestä ideaali 3&D: hyvä joukkuepuolustaja ja heittäjä – ei kuitenkaan pelin tai paikkojen luoja. Monet ennakoivat sujuvaa sirtyvyyttä NBA-tasolle.Isoja

Hätäisesti katsoen Bullsilla on vähemmän ongelmia isossa päässään kun takamiesten ja laiturien kohdalla, mutta jos rehellisiä ollaan, niin eipä Bullsin isojen osastokaan ole (ainakaan tällä hetkellä) mitään NBA:n eliittiluokkaa. Jos Bulls valitsee jonkun ”ison” pelaajan, se merkinnee myös erilaisia seurauksia periaatteessa kai kuitenkin tulevaisuuden ytimeen laskettavalle kolmikolle Markkanen, Carter Jr. ja Gafford: kaikille ei riitä yhtä paljoa peliaikaa.


C James Wiseman (pick 3)

Wiseman on todella mielenkiintoinen tapaus joka on joissakin Mockeissa lähempänä kymppi-pickiä ja kuitenkin esim. NBA:n kokoomalistalla sijalla kaksi. Ainakin hän jakaa mielipiteitä. Myös Bulls-kommentaattorit näyttävät jakautuvan kahteen leiriin: toisten mielestä Wiseman on ”just the guy” (joidenkin mukaan jopa niin arvokas, että kannattaisi yrittää treidata ylöspäin Wisemanin takia) ja toiset pelkää kuollakseen, että Wiseman on vielä saatavilla nelospickillä ja Bulls valitsee hänet. Tilanne muistuttaa tässä mielessä parin vuoden takaista Michael Porter Jr:in tapausta...

Mies on iso (7-1) ja atleettinen, monien mukaan ainutlaatuinen olento (vähän Zionin erityislaatuisuuten jopa viitaten). Optimistien mukaan Wiseman on seuraava dominoiva NBA-sentteri – ja valmis tekemään tulosta samantien niin oman korin kuin hyökkäyskorinkin alla. Toisaalta monet huomauttavat merkittävistä kehitystarpeista ja NCAA-uran sotkuista (Wiseman erosi joukkueestaan ennen joulua keskittyäkseen draftiin!): aika monelle ratkaisu on ollut punainen vaate – jos mies kohtelee joukkuettaan ja kavereitaan näin, mikä hän on miehiään?

Jos Warriors päättää pitää pickinsä, monet analyytikot uskovat, että nimenomaan Wiseman on heidän miehensä (olettaen, että Edwards tosiaan menee Minnesotaan) – ellei se sitten ole seuraava eli...

PF Obi Toppin (pick 5)

Mutkia hiukan suoristaen Obi Toppin vaikuttaa Lauri Markkasen aggressiviselta kaksoselta. Kaveri heittää kolmosia ja ajaa hyvin korille – ongelmien löytyessä puolustuksesta. Lauri lienee parempi kolmosheittäjä, mutta Toppin kiilannee Markkasen ohi korinaluspelaamisessa (hyökkäys) ja yleisessä aggressiivisuudessa. Toisaalta Toppinia syytetään puolustuksessa haluttomuudesta ja pick&rolleista kakkoseksi jäämisestä – Markkanenkin taitaa ansaita osansa noista pick&roll jälkeenjäämisistä, mutta Laurin puolustusongelmat eivät taida olla ensisijaisesti asennekysymyksiä.

CBS:n Mockissa ajateltiin, että Toppin täydentäisi hienosti Markkasen ja Carter Jr:n peliä – joku toinen voisi sanoa, että Toppin nimenomaan kilpailisi näiden kanssa eikä kaupungissa välttämättä ole tilaa kaikille. NBC Sports puolestaan nosti Toppinin jopa Warriorsin pickiksi kakkoseksi ja jengin vakavaksi avauskentällisen optioksi loppukaudesta.

C Onyeka Okongwu (pick 6)

Okongwua kutsutaan termillä ”undersized big” (6-9) ja optimistisimmillaan vertailu käy Bam Adebayoon. Monilla kommentaattoreilla on selvästi meneillään argumentaatio-kisa, kumpi on draftin paras iso pelaaja: Wiseman vaiko Okongwu. Kolmansien mielestä se on tietty Toppin (joka toki on enemmän nelonen kun muut kaksi ovat melko puhtaita senttereitä).

Okongwua pidetään nimenomaan erinomaisena korinaluspelaajana (eritoten hyökkäyksessä). Samalla moni tunnustaa, että pakissa on kyse vielä paljon lähinnä potentiaalista (voimaa ja iso syliväli löytyy). Okongwu on myös noussut ihan viime aikojen Mockeissa koko ajan korkeammalle, että juuri tällä hetkellä hänen trendinsä näyttää olevan ylöspäin.


~*~

Muutama ajatus Bulls-näkökulmasta


Jos LaMelo Ball on edelleen valittavissa neljännellä kierroksella, niin en ole pettynyt tai harmissani, jos Bulls valitsee hänet. En kuitenkaan treidaisi ylöspäin, ainakaan Markkasta tai Carter Jr.:ia, hänen saamisekseen. En ehkä edes LaVinea, ainakaan ilman jotakin kohtuullista paluupostia pickin lisäksi.

Killian Hayesiin voisin olla tyytyväinen sellaisenaan. Itse asiassa tyytyväisempi kuin muutaman hänen edelleen Mock Drafteissa rankatun pelaajan valitsemiseen. Hayes myös täyttäisi (luultavasti) AK:n vaatimuksen, että pitäisi olla apua jo ensi kaudella, koska ei ole nuoresta iästään huolimatta enää mikään ihan aloittelija ammattikoriksessa.

Korkean koris IQ:n omaavan ja myös käytännössä syöttötaitoisen pelintekijän tarve on mielestäni huutava – mikäli Bulls haluaa hyödyntää isoja lupauksiaan Markkasta ja Carteria. Niin kauan kun LaVine tai White päättää, minne pallo menee, Markkanen ja Carter on sivuraiteilla Bullsin pelistä.

Omalla (huippu)tasollaan pelaava Satoransky tai kenties enemmän unelmahöttöä edustava ajatus CP3:n pestautumisesta Bullsiin tietty vähentäisi painetta valita Draftista pelintekijä ja avaisi mahdollisuuksia punnita myös muita pelipaikkoja. Siis minun mielestäni. AK voi ajatella toki toisin.


Myönnän, että ajatus Deni Avdijasta kuumottaa hiukan. Siinä olisi paljon mahdollisuuksia, mutta myös bust-potentiaalia. Paljon riippunee siitä, miten ”valmiina” NBA:han AK & co. häntä pitävät – tai miten vakavasti meidän tulee tulkita AK:n kommnettia, että draftatun pelaajan tulisi voida auttaa jengiä jo ensi kaudella (eli ei draftata projekteja).

Tästä näkökulmasta Devin Vassell saattaisi olla jopa parempi valinta kolmospaikalle kuin Isaac Okoro, mutta vakavasti ottaen, en usko, että Bulls tulee valitsemaan kumpaakaan. Jos Bulls ottaa laiturin, se lienee Avdija.


Jos Bulls valitsee draftissa ison pelaajan, se merkinnee samalla joko jonkun nyt joukkueen nuoreen ytimeen kuuluvan pelaajan ohittamista (kauppaamista) tai vähintäänkin kovaa kilpailua pelipaikoista, mikä johtanee sitten myöhemmin, Trade-Deadlinen tai ensi off-seasonin aikaan jonkun lähtöön.

Itse tosiaan ajatttelen toisin kuin CBS, että Toppinin valinta iskisi nimenomaan Markkasen tulevaisuuteen (joka toki voisi olla parempi jossakin muualla – mutta myös surkeampi). Joukkueen kannalta – jos siis Lauri jätetään nyt spekulaation ulkopuolelle – kysymys on mielestäni vaihtokaupasta: haetaanko Laurin vaiko Toppinin vahvuuksia ja kumman heikkoudet on suunnitellun tulevaisuuden kokonaisuuden kannalta merkittävämpiä – ja mitä painaa päätöksessä se, että Laurin kohdalla useimmat noista ovat jo tiedossa kun taas Toppinin kohdalla asioista täytyy vielä ottaa ensin selvää?

Wisemanin ja Okongwun kohdalla Daniel Gafford lienee ensimmäisenä tulilinjalla. Kisa sentterin (vähintään kakkos- mutta kenties myös ykkössentterin) paikasta alkaa silloin toden teolla. Samalla myös Carter Jr. Saattaa joutua hankalaan tilanteeseen – ellei saa joukkueen johtoa vakuutettua siitä, että hän – eikä Lauri – on joukkueen tulevaisuus nelospaikalla.

Joukkueen edun kannalta tämän kaltainen kilpailu pelipaikoista on tietenkin vain plussaa – tai ainakin periaatteessa niin. Pidetään parhaat ja lempataan heikoimmat pois.


~*~

Suomi-lasien läpi maailmaa ja Bullsiakin katsovana olisin itse ilahtunut nimenomaan pelintekijän valinnasta. Haluaisinhan nähdä Laurin saavan mahdollisuuden todistaa osaamisensa (ja saada mahdollisuuden kehittyä pelaajana) hyvässä jengissä jossa on toimiva point guard joka osaa jakaa palloa.

Toisaalta jos Wiseman todellakin on poikeuksellinen Game-Changer jollaisena jotkut häntä kuvaavat, niin mikäpä siinä. Olisi tuolloin varmaankin hyvä valinta Bullsille.


Sitten on tietty nämä ”levottomat” jutut. Entä jos Ben Simmons (tai Joel Embiid) kuuntelee Eversleyn mahdollista kutsua luottaen uuteen mahdollisuuteen olla nousevan jengin ykköstähti (ja päästä eroon toisesta)? Tai tarttuisiko VanVleet mahdollisuuteen olla ykköspointti jengissä jolla nyt uskoisi olevan tulevaisuus? Kuka lähtee, kuka jää, jos joku näistä astuu porukkaan - tai ketä draftataan jos tietylle paikalle on jo ykkösvalinta ja varamieskin olemassa?

Puhumattakaan Chris Paulista. Thunder haluaisi varmaan päästä eroon sopparista jonka mukaan herralle maksetaan about 40 milliä kolme seuraavaa vuotta. Jos ajattelee tosiasioita, että palkkakatot alkaa laskea tulevina vuosina ja CP3:n ikäkin alkaa näkyä, niin tuollaisen sopparin vastaanottaminen lienee hulluutta kenen tahansa näkökulmasta.

CP3.jpg


Toisaalta, jos Reinsdorfeilla on rahaa ja halua panostaa uuden GM:n toiveisiin, CP3 voisi olla jonkinlainen ”välikausi-hankinta” joka voisi auttaa jengiä olevaan kilpailukykyinen ensi ja ehkä seuraavallakin kaudella – ja joka voisi kouluttaa nuoria pelaajia (eritoten takamiehiä, kuten Coby Whitea) parin vuoden ajan. Panostus ei välttämättä olisi aivan kohtuuton jos kroonisesta veteraanipulasta kärsivä Bulls saisi muutamaksi vuodeksi yhden about supertähden näyttämään, miten ammatilainen toimii erilaisissa tilanteissa. Luxury Tax -raja varmaan menisi kivasti yli parina jälkimmäisenä vuonna, mutta kyse onkin siitä, miten paljon Reinsdorfit ovat halukkaita panostamaan tilanteeseen pidemmällä tähtäimellä.

En ehkä itse lämpeä kovin tälle CP3-skenaariolle, mutta on siinä omat meriittinsä. Vaihdossa lähtisi Otto Porter Jr.:in iso soppari, joka kuitekin päättyy pari vuotta ennen Paulin soparia (eli plussaa Thunderille, kannattaa vaihtaa) ja koska vaihto asettaisi esim. LaVinen hankalaan asemaan ja tukisi Markkanen – Carter Jr:in nousemista jengin keskeisiksi pelaajiksi, niin LaVinen myynti voisi olla lopullinen niitti Oklahoman kiinnostukselle – vastalahjaksi Bulls voisi sitten vielä vaatia jotakuta kohtuullista pelimiestä. Ongelma toki on, että hyvää vaihtokauppaa on Thunderista vaikea löytää, koska jengi tuskin luopuu Gilgeous-Alexanderista, Adams ja Gallinari on sekä liian kalliita että päällekkäisiä Bullsin omien tulevaisuuden pelaajien kanssa, enkä tiedä olisiko esim. Terrance Ferguson Bullsin mielestä riittävä korvaus (kauppa ollen: CP3 & Ferguson vs. LaVine & Porter Jr.).


Erilaisia skenaarioita kyllä riittää.
 
Viestejä
298
The Athleticissä on Mayberryn Boylen-kauden suorasukainen post mortem-kirjoitus, jossa Laurille on omistetu pitkä pätkä. Laitellaan tänne se osuus kirjoituksesta. Suosittelen erityisesti niille, joiden mielestä Bullsin Markkasen käytön osalta juuri mikään ei muuttunut edellisestä kaudesta.

Missed Markkanen

Anyone who believed the Bulls would be improved in 2019-20 based their belief in Markkanen.


He was entering his third season after making sizable strides in his second year. He’d also be flanked by a 20-point per game scorer in LaVine, a full season with sharpshooter Porter, a second-year rising star in Wendell Carter Jr. at center, veteran additions Tomáš Satoranský and Thaddeus Young, and explosive rookie guard Coby White.Internally, the Bulls were betting on Boylen. There would be no more excuses. He had a revamped and maturing roster, as well as a full offseason to devise a plan on how best to use it. Among players, however, no one symbolized Boylen’s shortcomings more than Markkanen.


Despite high expectations, he averaged career lows in points, field-goal attempts, 3-point percentage, rebounds and blocked shots. His 29.8 minutes per night narrowly eclipsed his rookie season career low. The issues were apparent from the start. By early November, the misuse of Markkanen had become a full-blown hindrance.“Some of it’s on him. Some of it’s on me,” Boylen said after Markkanen played only 29 minutes in the Bulls’ lone nationally televised game.Markkanen, a 7-footer with shooting touch and versatility, was used as a floor-spacing shooter and asked to put the ball on the floor from the 3-point line, taking him away from the high-post area that he operated in his first two seasons in the name of Boylen’s equal opportunity, multiple-ballhandler offense that was installed before training camp.


There was a consistent buzz during the season that Markkanen and his representatives weren’t happy with how he was being used.
Publicly, Markkanen repeatedly took the high road, resisting the urge to call out the coach’s schemes that had him parked on the perimeter. Boylen had visited Markkanen in Finland last July, prompting Markkanen to rave about the time they spent building their player-coach relationship. At one point, Markkanen giddily showed his private cell phone footage capturing Boylen jumping into a Finnish lake. But the bond, while professional, wouldn’t last.“We do have a different offense, and we’re trying to figure out where the offense is coming from, where your spots are,” Markkanen said in November. “I’m not running that much in the post right now. I’m more on the perimeter as part of our offense. But we’re trying to figure it out and get to our spots.”


More than half of Markkanen’s shot attempts were 3-pointers, substantial evidence in and of itself that the team’s offense simply wasn’t conducive to his skill set. Though he labored through multiple injuries throughout the season, Markkanen rarely looked comfortable as a scorer, and his career-worst 34.4 percent 3-point percentage effectively rendered his most frequently used weapon suspect.
Markkanen’s 11.8 shots per game weren’t just a career low, they also ranked a distant third behind LaVine and, more disturbingly, White, the rookie who didn’t turn 20 until mid-February. NBA.com tracking data shows Markkanen’s touches plummeted by 20 per game this season, from more than 66 a night last year to a shade over 45 per game this season.

Behind closed doors, Markkanen’s displeasure was never difficult to detect. Without ever admitting it on the record, Markkanen would share occasional off-the-cuff comments that left no doubt where he stood. Following the Bulls’ final game before the All-Star break, an injured Markkanen openly mocked Boylen’s penchant for calling meaningless timeouts late. Markkanen had been named one of five international players selected to help coach the top international prospects in the sixth annual Basketball Without Borders global camp. With several reporters within an earshot, Markkanen turned comedian, casually joking that he would be sure to call late timeouts in any game that has been long decided.
 
Viestejä
557
Pakko sanoa tähän väliin, että nämä Vitalstatistix:n kirjoitukset ovat lähes parasta, mitä Koripallo.com tänä päivänä antaa.

Oikeaa suomea ja hyvinkin analyyttistä tekstiä. Ei vaan sitä yhden totuuden toitottamista, mitä nettikeskustelu ikävä kyllä usein on.

Kiitos aikaisemmista kirjoituksistasi ja jaksathan tehdä niitä jatkossakin.
 
Viestejä
298
Laurin osalta kiinnostaa, leipooko Bulls hänen kanssaan jatkon, eli rookie scale extensionin. Kun kausi meni penkin alle, lasketaanko syy Boylenin piikkiin, vai onko epäilys Laurin lopullisesta tasosta iskenyt. Edelleen olen sitä mieltä, että Bullsilla taitaa yläraja olla jossain hieman cap holdin (16.8M) yläpuolella, 18-20M/v. Epävarmuustekijöitä kaiken kaikkiaan on sen verran että saattaa tuon ottaa. Jos taas luottaa tekemiseensä ensi vuonna ja onnistuu, niin RFA:na kesällä tiliä tulee enemmän. Silloin myös sopivalla allekirjoitusjärjestyksellä (1. max UFA, 2. Lauri RFA) capin suhteen ylitys onnistuu vaikka Lauri olisi selkeästi kalliimpi, esim luokkaa 25M/v.
Kiirettä ei vielä ole koska extensionit voi allekirjoittaa vasta 19. lokakuuta alkaen kauden alkuun saakka. Tokihan voi olla että Karnisovas luopuu nykyrebuildin aikataulusta ja ottaa pari vuotta lisää (-23) jolloin vaikea ennustaa mitä Laurin osalta tapahtuu. Tämä kuitenkin tarkoittaisi ymmärtääkseni sitä että Lauri ei siinä rebuildissa ole avaintekijä jos edes seurassa. Toinen puoli on se ettei Reinsdorf tunnetusti juuri halua luxuryveroa maksella, joka rajoittanee sitä kuinka korkealle kilpailullinen menestys voi nousta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 040
Heh.

Jenkkilän Bulls-faneista löytyy ihan suomalaista mentaliteettia! Nyt jo jotkut valittaa, että pitikin tippua just neljänneksi draftissa kun tällä kertaa on kolme parasta omalla tasollaan (Edwards, Ball, Wiseman) ja loput on sitten kuraa tai korkeintaan keskivertoa - ja keskenään ihan lottoa sen suhteen, kuka sitten pärjää ja kuka ei. Positiivisuus on joillekin vaikeata... :oops:


~*~

Offtopic: Kiitos kiittämästä sideline. Kiitokset tuntuu aina mukavilta. Kirjoittelen mielelläni aina kun on duuneilta aikaa. Yleensä kyse on siitä, että koitan ottaa selvää jostakin asiasta ja usein asia jäsentyy itsellekin paremmin kun sen sitten kirjoittaa ulos eikä jätä vain epämääräiseksi klöntiksi omaan päähänsä. Kirjoittaessa kun täytyy esittää konkreettisia väitteitä ja tekstistä sitten näkee, miten ne suhtautuu toisiinsa - toisin kuin pään sisällä risteävien ajatusten usein epämääräisestä sekamelskasta - ja siten voi paremmin tsekata, missä omat ajatukset on ristiriitaisia tai heikosti perusteltuja.
 
Viestejä
608
.
[/QUOTE]
Lauri Markkanen
AK sanoi erikseen jossakin haastattelussa, että haluaa nähdä miten Markkanen saadaan takaisin kehityspolulle. Tekee siis mieli olettaa, että joitakin odotuksia Lauriin on jo ladattu ja siksi Markkasen muutto olisi melkoinen yllätys. Jokin mahdollinen iso kauppa voi toki horjuttaa tilannetta, mutta koska en usko kovin suuriin siirtoihin, uskoisin Laurin jatkavan. Toisaalta Markkaselle pitäisi alkaa rakentaa kunnon diiliä… riittääkö uuden johdon luotto siihen näillä näytöillä?

Sen mitä itse olen lukenut pohjois-amerikkalaisten Bulls fanien kommentteja Laurista
niin aika moni on / olisi valmis heittämään Laurin hiuksista helvettiin Bullsista ( lue treidaamaan hänet ).
Turhautuneisuus / pettyneisyys Lauriin alkaa olla tuon sakin keskuudessa sen verran kovaa että alkaa usko loppumaan siihen että onko Laurista edes allstar tason pelaajaksi jollaista siis hänestä on odotettu joskus ja vissiin odotetaan yhä.

Koska Karnisovasilla ja Eversleyllä ei ole eikä tule olemaan mitään tunnepitoisia siteitä tähän Bullsin nykyiseen rosteriin niin veikkaanpa että kukaan ei ole turvassa treidiltä kun muutoksia pelaajistoon aletaan tekemään ei edes Zach Lavine

Vahvasti veikkaan siihen suuntaan että kahden-kolmen vuoden päästä Bullsin jengi on 99,99% todennäköisyydellä täysin erilainen kuin nyt.

PS ei pahalla mutta Jatkossa sitten saat tiivistää näitä juttujasi tai vaikka pilkkoa ne useammaksi viestiksi.
Tuollaiset helvetin pitkät romaani-postaukset on todella raskasta ja puuduttavaa luettavaa silmille.
Nyt oli pakko vetää tylysti deletellä suurinosa tekstistä veke että sain oman vastaukseni postattua
( joku kirjain määrän rajoitus tms ) .
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 040
Tarmofani sanoi:
PS ei pahalla mutta Jatkossa sitten saat tiivistää näitä juttujasi tai vaikka pilkkoa ne useammaksi viestiksi.
Tuollaiset helvetin pitkät romaani-postaukset on todella raskasta ja puuduttavaa luettavaa silmille.
Ei niitä kukaan pakota lukemaan.

Olen myös huomannut tuon jenkkien fanipiireissä selvästi kasvaneen "Lauri joutaa vaihtoon" menttaliteetin, mutta arvioni perustuikin AK:n kommentteihin Markkasesta. Karnisovas kuitenkin päättää loppupeleissä, yhdessä muun joukkueen johdon kanssa siitä, pelaako Lauri vielä tulevalla kaudella Bullsissa vaiko ei. Sitä eivät fanit päätä.

Samaa mieltä olen siitä, että jengi on kolmen vuoden päästä kovin erilaisen näköinen. Kiinnostavaa onkin, että ketkä nykyporukasta jäävät ja kuinka iso pyörremyrsky siellä lähivuosina käy: tuoko uusi johto isolla kädellä uusia pelaajia mukaan (vain pari nykyistä jää, tyyliin White ja Gafford) vai uskooko se, että useampi nykyrosterin pelaaja (jopa puolen tusinaa?) voisi jatkaa kun avainpaikoille tuodaan uusia kavereita?

Yksi kiinnostava veikkauskohde voisi olla, moniko Bullsin nykyrosterin pelaaja mahtuu Bullsin avaukseen kolmen vuoden päästä? 0? 1? 2? Jopa 3?
 
Viestejä
298
Voipi olla niin että somen ja median hot-take-aikakauteen tottuneelle puuduttaa minkä tahansa paremmin perustellun loogisen mielipiteen/analyysin lukeminen. Puutuminen saattaa tuntua silmissä tai sitten niiden takana. Jatka vaan samaan tahtiin @Vitalstatistix , hyviä kirjoituksia ja rakentavaa keskustelua.

Luulen että AK katsoo ensin mitä tästä joukosta saa irti jossain järkevässä valmennuksessa ja tekee johtopäätökset sen jälkeen. Jotain voisi tapahtua ehkä luokkaa "helmikiuun trade deadline", milloin se sitten ensi vuonna onkaan. Laurin extension-ikkuna, kuten aiemmin sanoin, on nyt hieman hankalaan aikaan. Fanit heiluu sinne tänne viimeisen päivän kunnon mukaan, eivätkä vaikuta jatkoon. Nuggets on ollut hyvä löytämään kultajyviä kaukana lotteryn takanakin, ja täytyy toivoa että osasyy on AK:n silmä talentille.

Nythän koutseja sinkoilee vapaille markkinoille jatkuvasti. Brett Brown ja McMillan uusinpina tulokkaina, joskin jälkimmäinen tuskin old school miehenä ei taida olla vaihtoehto. Atkinson, Joerger kuulostaisivat hyviltä vaihtoehdoilta. Voihan se olla että AK:lla on jo valinta selvillä ja odottelee vaan kauden päättymistä. D'Antoni ? :). Kääpiökoriksen tulo olisi Laurin lähtö.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 040
Luulen että AK katsoo ensin mitä tästä joukosta saa irti jossain järkevässä valmennuksessa ja tekee johtopäätökset sen jälkeen. Jotain voisi tapahtua ehkä luokkaa "helmikiuun trade deadline", milloin se sitten ensi vuonna onkaan. Laurin extension-ikkuna, kuten aiemmin sanoin, on nyt hieman hankalaan aikaan.
Oletan samaa, että pääosin tällä porukalla mennään ainakin alkukausi - poislukien mahdollisuus, että AK:lla (tai Eversleyllä, tai tulevalla uudella valmentajalla) on jokin isompi kala omassa pyydyksessään joka varmaan otettaisiin samantien mukaan - jolloin jonkun saattaa olla pakko lähteä ihan vain jo kaupankäynnin onnistumisen vuoksi.

Mutta kuten sanoin aiemmin, en usko isoihin kauppoihin ihan heti. Monella uuden johdon lähipiirin pelaajalla voi olla positiivisempi näkemys Bullsista nyt kun Front Office näyttää uudenlaiselta, mutta ehkä nekin tykkää ensin katsoa, onko Chicagossa mitään todellista talenttia ennen kuin ovat valmiita hyppäämään mukaan.

Trade-Deadlinen aikoihin, "helmikuussa", varmaan nähdään ensimmäiset uuden johdon selkeät muuvit.

Laurin diilin ajoitus on tosiaan aika hankala, jos asiassa on jotakin epäselvyyttä puolin tai toisin. Vaikka takana onkin jo kolme kautta voisi sanoa, että Markkasella on nyt edessään elämänsä näytön paikka (niin Bullsille kuin mahdollisille muillekin seuroille). Nyt olisi harvinaisen ikävä alkukausi epäonnistua.

Juzo sanoi:
Nythän koutseja sinkoilee vapaille markkinoille jatkuvasti. Brett Brown ja McMillan uusinpina tulokkaina, joskin jälkimmäinen tuskin old school miehenä ei taida olla vaihtoehto. Atkinson, Joerger kuulostaisivat hyviltä vaihtoehdoilta. Voihan se olla että AK:lla on jo valinta selvillä ja odottelee vaan kauden päättymistä.
Tän miinuspuoli on tietty, että hyville valmentajille on myös ottajia entistä enemmän. Top-valmentajille on nyt markkinoilla tarjolla monin tavoin seksikkäämpiä vaihtoehtoja kuin Chicago.


~*~

Kun tässä on nyt tullut viikon verran kuunneltua erilaisia Mock Draft Podcasteja ja selailtua joitakin NBA/Bulls sivustoja, niin jonkin verran on mielikin tarkentunut.

Omissa silmissäni nousijoita ovat olleet Killian Hayes sekä Isaac Okoro (ja jopa Devin Vassell).

Esitin joitakin varauksia Avdijan suhteen jo aiemmin ja ne tuntuvat saavan kaikupohjaa ajan kuluessa. Liekö se Lotteryn-aikainen hehkutus ollut enemmän juuri tuolloin pleijareissa hurmanneen Lukan aiheuttamaa huumaa kuin Denin oman todellisen talentin tunnistamista? Tai siis talenttiahan miehellä on, mutta ei laina-hypen veroisesti.

Joku sanoikin, että kun Dirk Nowitzki breikkasi aikanaan läpi, kaikki isot heittotaitoiset eurooppalaiset prospektit nimettiin sen jälkeen uusiksi Nowitzkeiksi (taisi Markkanenkin saada tästä vielä osansa). Nyt kun Doncic hurmaa, niin kaikkia eurooppalaisia takakentän / laituripaikan isokokoisia syöttötaitoisia pelaajia aletaan hehkuttaa seuraavina Lukina?
 
Viestejä
2 210
Nyt kun eletään vuotta 2020, niin NBA2K-rankingeilla on merkitystä. Tätä voi tietenkin pitää typeränä, mutta kyllä ainakin jotkut pelaajat ottavat 2K-pisteet tosissaan. Joka tapauksessa kyllähän nämä pisteet suuressa kuvassa ovat jotenkin linjassa sen kanssa, miten itse rankkaisi noita pelaajia.

Laurin pisteet on nyt vuodessa laskenut 83:sta 80:een, mikä on ihan ymmärrettävää. Eurohoops on rankannut eurooppalaiset, ja Lauri on nyt tällä listalla NBA:n 14 paras eurooppalainen.
 
Viestejä
608
Nyt kun eletään vuotta 2020, niin NBA2K-rankingeilla on merkitystä. Tätä voi tietenkin pitää typeränä, mutta kyllä ainakin jotkut pelaajat ottavat 2K-pisteet tosissaan. Joka tapauksessa kyllähän nämä pisteet suuressa kuvassa ovat jotenkin linjassa sen kanssa, miten itse rankkaisi noita pelaajia.

Laurin pisteet on nyt vuodessa laskenut 83:sta 80:een, mikä on ihan ymmärrettävää. Eurohoops on rankannut eurooppalaiset, ja Lauri on nyt tällä listalla NBA:n 14 paras eurooppalainen.
Voisitko pikkuhiljaa alkaa kertoa mitä perkeleen merkitystä noilla NBA2K videopeliarvoilla on Laurin jatkosopparin kannalta ym tulevaisuuden suhteen NBA:ssa ei Bulls ja Reinsdorff maksa Laurille uutta sopparia sen perusteella mitä se Laurin NBA2K videopeliarvo näyttää vaan se soppari maksetaan sen pohjalta miten Lauri pelaa ja kehittyy ensikauden aikana.

Ymmärrän että on uuden NBA kauden odottelu käy raskaaksi kun tilanne on mitä on mutta nyt vittu oikeesti jotain rotia jo.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 210
Voisitko pikkuhiljaa alkaa kertoa mitä perkeleen merkitystä noilla NBA2K videopeliarvoilla on Laurin jatkosopparin kannalta ym tulevaisuuden suhteen NBA:ssa ei Bulls ja Reinsdorff maksa Laurille uutta sooparia sen perusteella mitä se Laurin NBA2K videopeliarvo näyttää vaan se soppari maksetaan sen pohjalta miten Lauri pelaa ja kehittyy ensikauden aikana.

Ymmärrän että on uuden NBA kauden odottelu käy raskaaksi kun tilanne on mitä on mutta nyt vittu oikeesti jotain rotia jo.
Vittu. Ja perkele. Mutta joo, ei varmaan ole ihan hirveästi merkitystä tuleviin sopimuskuvioihin. Eihän Reinsdorf varmaan edes omista pleikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2 286
Tässä on jo pitkän aikaa sitten varoitettu tästä aggressiivisesta kirjoitustavasta ja muiden kirjoittajien kimppuun hyökkäämisestä, joten parin viikon huili foorumilta lienee paikallaan Tarmofanille.

Tänne mahtuu keskustelua ihan vaikka sadasta aiheesta ja NBA2K käy yhtä lailla, eikä vain niin että ainoa keskusteltava aihe on Lauri Markkasen tuleva sopimus.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös