Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
111
Laurista ei koskaan tule ”on” (on/of) pelaajaa.
Kovuus on hänen LUONTEELLAAN pakonomaista ja hänen täytyy PAKOTTAA itsensä kovuutta vaativiin tilanteisiin.
Hän tulee aina väistämään/peittämään heikkoa kovuuttaan vs. joukkuepelaamisellaan.
Laurille ei voi tätä ”opettaa” koska hän ei pysty/halua ymmärtämään mistä on kysymys.
 
Viestejä
99
Kiitos kuomat, vastaukset selvensivät, ja Juzon esille pistämä linkki selvensi lisää (myös sitä, että S&T suhteessa cappiin ja siitä tehtäviin eri poikkeuksiin osaakin olla aikamoinen soppa)

Linkissäkin joka tapauksessa vahvistettiin, ettei pelaajaa voi pakottaa S&T:hen vaan myös pelaajan myötämielisyyttä tarvitaan S&T:n syntymiseen.

Tästä(kään) näkövinkkelistä en ihan hiffaa, niitä ratkaisuja joita Markkasen peluuttamisen osalta on nyt tänä keväänä tehty (Esim 17 minuuttia peliaikaa matsissa, josta sekä Vuc että Lavine sivussa, palloa ei pelata Laurille sitäkään vähää kuin ennen, jne). Seura on jo tehnyt koko liigalle selväksi, että Markkasella ei ole tulevaisuutta Bullssin joukkueessa, ok, mutta mitä järkeä on leimata hänet kaikkien silmissä vaihtopenkin peräpään pelaajaksi – varsinkin jos Bullssin intresseissä olisi saada hänestä jotain vastinetta S&T:n kautta. Joka sekin syntyy vain sillä ehdolla että Markkanenkin siihen suostuu.

En vaan tajuu. Niinku taktisesti. Jos minä olettaisin istuvani kohta neuvottelupöytään (S&T) ihmisen kanssa, jonka toivon ottavan huomioon myös minun intressini, minä en edeltävinä kuukausia tekisi hänelle ja muulle maailmalle päivittäiseltä pohjalta selväksi, että minä todella paskat nakkaan koko hänen peliurastaan. Sehän olisi ihan hölmöä. Jollei käy sellainen aivan satumainen säkä, että juuri siinä joukkueessa johon pelaaja itse haluaa, sattuu olemaan juuri se pelaaja jonka minä haluan vaihdossa, niin minä en varmaan voisi olettaa että pelaaja tulee omissa vaatimuksissaan yhtään vastaan. Miksi tulisi? Mihin minä voisin vedota. Reiluuteen?

Lauri ei jää tämän kevään jälkeen Chicagolle ystävänpalveluksia velkaa. Todellakaan. Toivon että Lauri ei ole niin pehmeä, että itsekin ymmärtää tämän.
 
Viestejä
569
Teoriassa Lavinella on tulevana kesänä mahdollisuus "renegotiate&sign", jolloin uusi maksimisopimus tulisi voimaan jo seuraavana kautena.
Renegotiate seuraavalle (21-22) kaudelle on maksimissaan 8% CBAn mukaan joten tuskin paljonkaan merkitystä ja vaikutus capiin luokka +miltsi, eikä ainakaan Lavinen intresseissä.
---
Eniveis Bogdanovic tienasi tiettävästi muutaman miltsin tuohon s&t nähden joten tuskin paikn menetys Bucksin penkillä tuskin harmittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
214
Jos 24 vuotiaana olet tietannut koripallon parissa yli 20 miljoonaa dollaria ja tulet varsin todennäköisesti tienaamaan seuraavan kymmenen vuoden aikana yli 100 miljoonaa dollaria, kyllähän kaveri on hoitanut asiansa mallikkaasti. Harva siihen tässä maassa kykenee, jossei ole joku raharuhtinaan omaisuuden perijä. Viimeisissä peleissä Markkanen on istunut Bullsin vaihtopenkillä nurkassa ja pääse kentälle yleensä , kun ekaa ja kolmatta puoliaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia. Markkanen on liian lahjakas kaveri istumaan Bullsin vaihtopenkillä. Jo kolme vuotta takaperin täälläkin todettiin, että LaVine on erittäin itsekäs pelaaja, eikä tästä ominaisuudesta ole päässyt eroon, eikä pääse. Whiten kanssa katsoo pääasiassa ensin omaa heittoa ja sitten vasta paremmassa asemassa olevaa joukkuekaveria. Boylen laittoi viime kaudella Markkasen seisomaan nurkkaan ja sitä kautta Lauri joutui entistä enemmän passiiviseen rooliin, josta ei ole päässyt kunnolla eroon. Uusi aloitus uudessa seurassa tekee todennäköisesti Laurille hyvää ja myös meille koriksen seuraajille. Bulls unohtuu varsin nopeasti. Ei kiinnosta seurata Bullsin pelejä suurinta osaa porukkaa.
 
Viestejä
1 654
Renegotiate seuraavalle (21-22) kaudelle on maksimissaan 8% CBAn mukaan joten tuskin paljonkaan merkitystä ja vaikutus capiin luokka +miltsi, eikä ainakaan Lavinen intresseissä.
Bulls voisi kesällä tarjota Lavinelle "renegotiate-and-extendillä" 33,7 milj. maksimisopimuksen, joka olisi voimassa ensi kaudesta alkaen. Tuo olisi n. 14 miljoonaa enemmän kuin Lavinen nykysopimus muuten on ensi kaudesta.

Ei siis pidä sekoittaa "renegotiate-and-extensionia" ja normaalia "veteran extensionia" keskenään. Tuo normaali veteran extension mahdollistaa kesällä "vain" 20% korotuksen nykypalkkaan ja siihen 8% korotukset vuosittain. Tuo veteran extension astuisi voimaan vasta vuoden kuluttua.

Mutta kuten jo edellä totesin, niin veikkaan että Lavine kieltäytyy kesällä extensioineista ja on vuoden päästä UFA.

If the Bulls want to pay LaVine more than the $104.8 million they are allowed to offer LaVine this offseason, they could use the CBA's renegotiate-and-extend mechanism to do so. The problem with doing so is that it requires cap space. Next season's projected cap is $112.4 million, which would make LaVine's 30 percent max around $33.7 million. That's $14.2 million greater than the salary his contract currently calls for, meaning the Bulls would need to create at least $14.2 million in space to bump him up to that figure. Currently, the Bulls have nine players on the books next season making around $99.3 million, so they are within striking distance of that figure. However, that would mean renouncing the cap holds of all of their own free agents, including Lauri Markkanen, and remember, if they want to add more talent through free agency, they'd have to create more cap space. They could clear an extra $15 million in space right off the bat by declining Ryan Arcidiacono's team option and waiving Thaddeus Young and Tomas Satoransky, who are both only partially guaranteed for next season, but those are all players the Bulls would like to keep. In other words, if the Bulls want to go down this path with LaVine, it would be extremely difficult for them to clear enough space to also chase a high-profile free agent. They have been linked to point guards like Lonzo Ball, so they would have to find an alternative method of acquiring such a player without the means to create enough space to sign that player outright.
Eniveis Bogdanovic tienasi tiettävästi muutaman miltsin tuohon s&t nähden joten tuskin paikn menetys Bucksin penkillä tuskin harmittaa.
Bogdanovic olisi ollut Bucksissa ihan selkeä 2. paikan aloittaja. Nyt Divincenzo on aloittanut joka pelin Bucksissa tällä kaudella ja Divincenzon piti juurikin lähteä tuossa S&T:ssä Sacramentoon.
 
Viestejä
2 948
Jos ottaa sinivalkoiset lasit pois silmiltään, Markkasen tämän hetken arvo ei ole lähelläkään sitä 20M hintalappua jota agentti taisi väläytellä viime neuvotteluissa.
Ja kun jatkuvasti puhutaan Laurin nurkkaseisomisesta, niin on ihan selvä tosiasia että Lauri on todellakin parempi viimeistelijänä, Finisher, kuin aktiivisesti pallollisena luojana. Lauri ei valitettavasti juuri pysty itse luomaan omaa heittoaan eikä paljon avaamaan muillekaan korintekopaikkoja.
Pakkipäässä on tapahtunut selvää parannusta, mutta kun useat uskoivat Laurin olevan seuraava Dirk, niin paljon lähempänä on tilanne että edessä on sellainen 10-vuotinen ura Barganin tai Belinellin tasoisena pelaajana.
Minä en usko että Lauri olisi neljän ensimmäisen kauden aikana ollut viisikon pelaaja juuri missään NBA playoffviivan yläpuolella olleessa joukkueessa. Valitettavasti.
Tämä NBA.kauppa on kuitenkin niin ihmeellistä algoritmiä, että aina voi jostain löytyä joukkue, jonka palapeliin Lauri todella sopii. Mutta tosiaan toivotaan niin ettei ensi auden palkka kuitenkaan ole pienempi kuin se summa jonka agentti ja Lauri hylkäsivät Bullsin tarjoamana. Ja kuten jo aikaisemmin kirjoitin, minua hiukan pelottaa että Laurin agentti on varsin kokematon kaveri NBA:ssa - näytöt kunnon junailuista puuttuvat täysin.
 
Viestejä
569
Bulls voisi kesällä tarjota Lavinelle "renegotiate-and-extendillä" 33,7 milj. maksimisopimuksen, joka olisi voimassa ensi kaudesta alkaen. Tuo olisi n. 14 miljoonaa enemmän kuin Lavinen nykysopimus muuten on ensi kaudesta.
Näin näköjään on, en tuota älynnyt. Bullsille se olisi asia jonka jälkeen muu rakentaminen jäisi pitkälti siihen.
 
Viestejä
1 654
Jos ottaa sinivalkoiset lasit pois silmiltään, Markkasen tämän hetken arvo ei ole lähelläkään sitä 20M hintalappua jota agentti taisi väläytellä viime neuvotteluissa.
Riippuu kuinka monta miljoonaa tuo "ei lähellekään" tarkoittaa? ;)

Kuten kirjoitin viime viikolla, niin mielestäni sellainen 15-20 milj./kausi on edelleen ihan mahdollinen. Kaikki riippuu tietysti, että löytyykö juuri sitä oikeaa kiinnostunutta joukkuetta. Edelleen San Antonio ja New York näyttäisivät olevan potentiaalisimmat vaihtoehdot. Molemmat tarvitsevat kipeästi lisää heittovoimaa ja San Antoniolla on tarvetta nelospaikalle. Mielenkiintoinen villikortti voisi olla Miami. Sielläkin olisi tarvetta nelospaikan pelaajalle.

Ja paljon ihmeellisempiäkin sopimuksia on nähty, joten 20 milj. ei olisi välttämättä mahdoton.. Esim. Jonathan Isaac teki viime kesänä 80milj./4v sopparin alla olevilla tilastoilla. Isaac vieläpä sivussa koko tämän kauden ja kannattaa huomata 1. ja 3. kauden pelattujen pelien määrät.

1620541664273.png


Ja se on hyvä muistaa, että jos uusi tv-sopimus toteutuu ennustetun suuruisena vuonna 2024, niin 15-20 miljoonaa/kaudessa on sen jälkeen pieni summa.

Mutta tosiaan toivotaan niin ettei ensi kauden palkka kuitenkaan ole pienempi kuin se summa jonka agentti ja Lauri hylkäsivät Bullsin tarjoamana.
Olikos se tarjottu summa nyt sitten 11 milj. vai 16 milj. kaudesta? Ilmeisesti mitään täysin varmaa tietoa tuosta ei ole. Jos se oli tuo 11 milj. niin se on ainakin niin alhainen, että sitä ei olisi pitänyt missään tapauksessa hyväksyä.

Se on myös hyvä huomioida, että jos Lauri olisi allekirjoittanut extensionin viime kesänä niin traden toteutuminen trade deadlinella olisi ollut paljon todennäköisempää. Ja silloin ei olisi itse saanut tehdä mitään valintaa/päätöksiä uuden joukkueen suhteen.
 
Viestejä
569
e on myös hyvä huomioida, että jos Lauri olisi allekirjoittanut extensionin viime kesänä niin traden toteutuminen trade deadlinella olisi ollut paljon todennäköisempää.
Jatkon tehneiden rookie kontrahtin alaisten treidaaminen ennen jatkon alkamista on erittäin hankalaa (ns myrkkypilleri) jos tuo viittasi että Lauri olisi tehnyt jatkon ennen kauden alkua. Käytännössä ensimmäinen treidin paikka on vasta kun rookie soppari on päättynyt. Tuo alla oleva palkkojen mätsäämissääntö tekee siitä vaikeaa.

For salary-matching purposes, if a player is traded between the time his rookie contract is extended and the following July 1 (when that extension takes effect), the player’s incoming value for the receiving team is the average of his current-year salary and the annual salary in each year of his extension. His current team, on the other hand, simply treats his current-year salary as the outgoing figure for matching purposes.

Tämä oli varmasti myös syy, miksi Jarrett Allenille ei jatkoa tehty, koska oli jo suunniteltu jo treidauspalikaksi.
 
Viestejä
325
Jos ottaa sinivalkoiset lasit pois silmiltään, Markkasen tämän hetken arvo ei ole lähelläkään sitä 20M hintalappua jota agentti taisi väläytellä viime neuvotteluissa.
Ja kun jatkuvasti puhutaan Laurin nurkkaseisomisesta, niin on ihan selvä tosiasia että Lauri on todellakin parempi viimeistelijänä, Finisher, kuin aktiivisesti pallollisena luojana. Lauri ei valitettavasti juuri pysty itse luomaan omaa heittoaan eikä paljon avaamaan muillekaan korintekopaikkoja.
Pakkipäässä on tapahtunut selvää parannusta, mutta kun useat uskoivat Laurin olevan seuraava Dirk, niin paljon lähempänä on tilanne että edessä on sellainen 10-vuotinen ura Barganin tai Belinellin tasoisena pelaajana.
Minä en usko että Lauri olisi neljän ensimmäisen kauden aikana ollut viisikon pelaaja juuri missään NBA playoffviivan yläpuolella olleessa joukkueessa. Valitettavasti.
Tämä NBA.kauppa on kuitenkin niin ihmeellistä algoritmiä, että aina voi jostain löytyä joukkue, jonka palapeliin Lauri todella sopii. Mutta tosiaan toivotaan niin ettei ensi auden palkka kuitenkaan ole pienempi kuin se summa jonka agentti ja Lauri hylkäsivät Bullsin tarjoamana. Ja kuten jo aikaisemmin kirjoitin, minua hiukan pelottaa että Laurin agentti on varsin kokematon kaveri NBA:ssa - näytöt kunnon junailuista puuttuvat täysin.
Oliko tuo hinta tahallaan laitettu korkealle? Bulls ei kuitenkaan ole hirveän kiinnostunut Laurin kehittymisestä ollut menneinä vuosina. Joten laittoiko Lauri hinnan, jota ei ikinä maksettaisi vain ihan sen takia, että pääsisi pois? NBA:n säännöt, että sinun on pakko olla joukkueessa joka sinut varasi vaikka he eivät ole tippaakaan sinunsta kiinnostuneita on erittäin tuhoisaa pelaajan uralle.

Playoff joukkueen avausviisikkoa: Nykyinen tai edeltävä Lauri olisi voinut olla Portlandin avauksessa, tai viime kauden Dallasin. Nets:llä ei ollut kummoinen joukkue jne. Mutta tällä ei ole merkitystä koska nykyistä Lauria ei olisi olemassa, jos hän olisi mennyt johonkin toiseen joukkueeseen. Bulls on erittäin huono kehittämään pelaajia. Heille sattui hyvä putki Thibs:n kanssa, mutta muuten he eivät ole onnistuneet luomaan hyviä pelaajia. Tällä ei myöskään ole mitään tekemistä varaamisen suhteen. Se miksi Spurs tai Denver kokoajan löytävät myöhäisiä helmiä niin sillä ei ole mitään tekemistä varaamisen kanssa vaan sillä on paljon tekemistä sen kanssa, että he keskittyvät pelaajien kehittämiseen varauksen jälkeen. NBA:han tulevat pelaajat ovat 20 vuotiaita, he eivät ole valmiita pelaajia, joten he tarvitsevat apua. Tässä heidän NBA joukkueella on isompi rooli kuin pelaajan tausta joukoilla tai pelaajalla itsellään. Joten jos sinut varataan oikeaan joukkueeseen vaikka se olisikin jo playoff joukkue niin todennäköisyys, että sinusta tulisi seuraava Adebayo on paljon suurempi kuin se, että sinut varataan paskaan joukkueeseen, joka on erittäin huono kehittämään joukkuetta. Lauri joutui tähän jälkimmäiseen ryhmään. Kuten kaikki Bulls tai Kings pelaajat. Jo se, että he halusivat Laurista vahvemman ja stretch-5:n kertoo kuinka vähän heillä oli ymmärrystä siitä missä NBA on ja mihin se on menossa. Nopeus on valttia nyky NBA:ssa. Hitaita senttereitä tai laitureita ei voi peluuttaa nyky NBA:n playoffeissa ja Bulls tulee huomaamaan tämän ensi kauden playoffeissa, jos sinne pääsee. Jo se, että joukkue haluaa stretch-4/5 pitäisi kertoa sen, että joukkue ei halua sinun kehittyvän ollenkaan. Ero Laurin ja Adebayon välillä on se, että toinen meni joukkueeseen joka halusi hänet ja halusi hänen kehittyvät sekä olivat valmiita sijoittimaan siihen ja toinen varatiin Bulls:iin. En nyt sano, että he olisivat saman tyylisiä. He eivät ole lähellekään saman tyylisiä pelaajia, mutta jos Lauri olisi päässyt joukkueeseen joka haluaa Laurin kehittyvän muuksikin kuin stretch-4/5 pelaajaksi niin emme voi kuin arvailla minkälainen pelaaja Lauri nyt olisi. Hän kyllä voisi olla huonompikin kuin nyt on, mutta tuskin. Toki jos se joukkue mikä hänet olisi varannut Bulls:n sijaan olisi halunnut Laurista myös stretch 5:n niin silloin Lauri olisi samassa kolossa kuin missä nyt on.

Suurin osa pelaajista ei kontrolloi omaa kohtaloaan vaan joukkue kontrolloi. He määräävät mitä sinusta tulee. Vain ehkäpä top50 voivat määrätä oman kohtalonsa. Heillä voi olla valtaa enemmän kuin GM:llä, mutta hekään eivät aina onnistu. Pitää muistaa, että Lebron halusi eroon Spoelstrasta, mutta GM ei kuunnellut. Cavs:ssa kuunteli. Joten NBA ei ole yhtään sen erilaisempi kuin muutkaan työpaikat, joissa pomot määrää ja alaiset vikisee. Suurin osa pelaajista ei ole sen paremmassa tilanteessa kuin siivoojat tai tehtaan valmistuslinjan työntekijät. Joten nuori pelaaja jonka nimi ei ole Lebron tai Zion joutuu tosissaan pelkäämään mitä se joukkue jonka orja hän tulee olemaan seuraavat 4 vuotta hänestä haluaa. Haluavatko he hänestä seuraavan Bargnanin vai seuraavan Durantin niin sillä on suuri merkitys pelaajan uralle. Joukkue hallitsee häntä hänen ehkäpä tärkeimpinä kehitysvuosinaan ja siinä ei voi paljoa vastaan väittää, koska joukkue voi sitten istuttaa hänet 4 vuodeksi penkille ja sieltä on helvetin vaikeaa päästä muiden joukkueiden kauppakohteiksi.

En koskaan nähnyt Lauria kuin maksimissaan toiseksi parhaana pelaajana mestarijoukkueessa, jos kaikki osuu kohdalleen. Todennäköisempänä optiona pidin kolmanneksi paras pelaaja tyylinen tilanne. Joten se, että Bulls fanit ja monet kirjoittajatkin kirjoittivat supertähdestä enemmänkin kertoo taas siitä, että iso osa ihmisistä ei oikeasti osaa lukea nuorien pelaajien kykyjä tai eivät ymmärrä peliä. Lauri ei koskaan ollut näyttänyt luontaista syöttötaitoa, joten se käytännössä estää ykkösoptiona olemisen voittavassa joukkueessa, ja tämän takia en myöskään uskoisi, että Dirk pelaisi samaan tapaan kuin mitä pelasi hyvinä vuosinaan. Hänen syöttötaito ei ole tarpeeksi hyvä, joten sen takia uskon, että jos Dirk tulisi nyky NBA:han niin häntä käytettäisiin enemmänkin pick&pop/roll pelaajana, joka silloin tällöin menisi postiin, eikä toisinpäin mitä oli parhaimpina vuosinaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
569
Nyt oli kyllä vaikeaa katsottavaa. Tuntui että Laurin olisi pitänyt riistää pallo omalta joukkueeltaan saadakseen tatseja, erityisesti alussa. Sitten parikymmentä minuuttia kentän levitystä koska kukaan ei syötä. Jos/kun Coby, Vuc, Lavine-kolmikosta kaksikin on kentällä, näiden kesken peli pyörii. Usaget (27,27,36), Laurilla sanoisin melko varmaan uran alhaisin(8). Loppuis nyt tämä runkosarja.

Stacey Kingin ehkä kauden hölmöin kommentti Laurin osalta oli tämän missattua posteridonkin, että kesällä punttisalia niin alkaa donkit menee perille ja homma alkaa toimia.
 
Viestejä
99
Loppuis nyt tämä runkosarja.
Ei lopu tarpeeks aikasin. Laurin kannalta ei ole mielekästä osallistua enää edes minuutiksikaan näihin julkisiin dissauksiin. Se ei tee hyvää päälle eikä mielikuville Laurin potentiaalista pelaajana. Yritän oikein kaivaa muistiani, ja keksiä milloin olisin nähnyt vastavaa; että palloa ei vaan yhtään toimiteta pelaajalla, joka hetki sitten pelasi joukkueen avauksessa, ja jonka heittoprosentti on sillä tasolla kuin Laurilla. Ei oikein tule mieleen.

Lähinnä alkaa pyöriä päässä lapsellisia kostofantasioita. Kauden viimeisissä otteluissa, kun vastassa ei ole enää omituisesti luhistunut Boston tai huolella tankkaava Detroit, huomaan toivovani, että Bullssin tasokkaammat vastustajat vetävät joukkuetta oikein kunnolla pataan. Ja ensi kaudella toivon näkeväni, miten Lauri pääsee uudessa joukkueessaan nöyryyttämään entisiä joukkuetovereitaan, jotka lopettivat hänen kanssaan pelaamisen jo kauan ennen kuin tämä kausi loppui.
 
Viestejä
838
NBA:hin taitaa kuulua osin pelaajakokeilukulttuuri. Siis hankitaan potentiaalinen pelaaja, ja pistetään kiertoon nopeastikin jos ei toimi oletetusti. Markkaseen aikaan (neljä vuotta) on mahtunut Bullsillakin aika monta kokeilua, joista moni on tainnut nostaa tasoaan seuraavissa joukkueissaan. (Ketkä on parantaneet?)

Ulkomuistista:
Carter jr
Dunn
Portis
Porter
Payne
(Mirotic, nyk. Euroopassa?)
Gafford
Hutchison
Holiday

Jabari Parkerin hankinta oli aivan oma lukunsa ja Robin Lopezia ei haluttu/onnistuttu pitää(mään).

Lopulta Laurikin taisi tipahtaa tähän kokeiltujen->ei jatkoon -pelaajien ryhmään.
 
Viestejä
118
Laurilla on ollut pitkään hyökkäyspäässä vain 2 vaihtoehtoa kun saa pallon. 1. heittää kolmonen suoraan syötöstä tai 2. ajaa kolkin rajalta korille. Laurin pallonkäsittely näyttää todella epävarmalta ja nopeus/taito ei riitä ajamaan noin kaukaa korille. Ainoa järkevä jäljelle jäänyt ratkaisu on heittää kolmonen. Nyt Detroitia vastaan palloa ei toimitettu Laurille heittopaikkoihin kertaakaan. Tulos näkyi heittosarakkeessa.

Eniten pelkään sitä ensi kaudella, että seuraavassa joukkueessa käy ihan samalla tavalla. Lauria käytetään vain kolmosen rajalla päivystävänä heittäjänä. Itse toivon, että Lauri saisi palloa enemmän mid rangeen, josta oppisi tekemään rauhallisia ratkaisuja. Heittoharhautus ja ajo ohi, heitto vastustajan yli tai vain avaisi hyvillä syötöillä peliä. Tämän takia Spurs olisi se ykkösvaihtoehto. Siellä pelaajat saavat palloa myös mid rangeen ja saavat tehdä sieltä ratkaisuja.
 
Viestejä
118
Laurilla on ollut pitkään hyökkäyspäässä vain 2 vaihtoehtoa kun saa pallon. 1. heittää kolmonen suoraan syötöstä tai 2. ajaa kolkin rajalta korille. Laurin pallonkäsittely näyttää todella epävarmalta ja nopeus/taito ei riitä ajamaan noin kaukaa korille. Ainoa järkevä jäljelle jäänyt ratkaisu on heittää kolmonen. Nyt Detroitia vastaan palloa ei toimitettu Laurille heittopaikkoihin kertaakaan. Tulos näkyi heittosarakkeessa.

Eniten pelkään sitä ensi kaudella, että seuraavassa joukkueessa käy ihan samalla tavalla. Lauria käytetään vain kolmosen rajalla päivystävänä heittäjänä. Itse toivon, että Lauri saisi palloa enemmän mid rangeen, josta oppisi tekemään rauhallisia ratkaisuja. Heittoharhautus ja ajo ohi, heitto vastustajan yli tai vain avaisi hyvillä syötöillä peliä. Tämän takia Spurs olisi se ykkösvaihtoehto. Siellä pelaajat saavat palloa myös mid rangeen ja saavat tehdä sieltä ratkaisuja.
Vähän tälläinen Rudy Gayn tyylinen rooli voisi toimia. Rudylle tullut tällä kaudella peliaikaan nähden paljon heittoja.

 
Viestejä
1 257
Oliko tuo hinta tahallaan laitettu korkealle? Bulls ei kuitenkaan ole hirveän kiinnostunut Laurin kehittymisestä ollut menneinä vuosina. Joten laittoiko Lauri hinnan, jota ei ikinä maksettaisi vain ihan sen takia, että pääsisi pois? NBA:n säännöt, että sinun on pakko olla joukkueessa joka sinut varasi vaikka he eivät ole tippaakaan sinunsta kiinnostuneita on erittäin tuhoisaa pelaajan uralle.

Playoff joukkueen avausviisikkoa: Nykyinen tai edeltävä Lauri olisi voinut olla Portlandin avauksessa, tai viime kauden Dallasin. Nets:llä ei ollut kummoinen joukkue jne. Mutta tällä ei ole merkitystä koska nykyistä Lauria ei olisi olemassa, jos hän olisi mennyt johonkin toiseen joukkueeseen. Bulls on erittäin huono kehittämään pelaajia. Heille sattui hyvä putki Thibs:n kanssa, mutta muuten he eivät ole onnistuneet luomaan hyviä pelaajia. Tällä ei myöskään ole mitään tekemistä varaamisen suhteen. Se miksi Spurs tai Denver kokoajan löytävät myöhäisiä helmiä niin sillä ei ole mitään tekemistä varaamisen kanssa vaan sillä on paljon tekemistä sen kanssa, että he keskittyvät pelaajien kehittämiseen varauksen jälkeen. NBA:han tulevat pelaajat ovat 20 vuotiaita, he eivät ole valmiita pelaajia, joten he tarvitsevat apua. Tässä heidän NBA joukkueella on isompi rooli kuin pelaajan tausta joukoilla tai pelaajalla itsellään. Joten jos sinut varataan oikeaan joukkueeseen vaikka se olisikin jo playoff joukkue niin todennäköisyys, että sinusta tulisi seuraava Adebayo on paljon suurempi kuin se, että sinut varataan paskaan joukkueeseen, joka on erittäin huono kehittämään joukkuetta. Lauri joutui tähän jälkimmäiseen ryhmään. Kuten kaikki Bulls tai Kings pelaajat. Jo se, että he halusivat Laurista vahvemman ja stretch-5:n kertoo kuinka vähän heillä oli ymmärrystä siitä missä NBA on ja mihin se on menossa. Nopeus on valttia nyky NBA:ssa. Hitaita senttereitä tai laitureita ei voi peluuttaa nyky NBA:n playoffeissa ja Bulls tulee huomaamaan tämän ensi kauden playoffeissa, jos sinne pääsee. Jo se, että joukkue haluaa stretch-4/5 pitäisi kertoa sen, että joukkue ei halua sinun kehittyvän ollenkaan. Ero Laurin ja Adebayon välillä on se, että toinen meni joukkueeseen joka halusi hänet ja halusi hänen kehittyvät sekä olivat valmiita sijoittimaan siihen ja toinen varatiin Bulls:iin. En nyt sano, että he olisivat saman tyylisiä. He eivät ole lähellekään saman tyylisiä pelaajia, mutta jos Lauri olisi päässyt joukkueeseen joka haluaa Laurin kehittyvän muuksikin kuin stretch-4/5 pelaajaksi niin emme voi kuin arvailla minkälainen pelaaja Lauri nyt olisi. Hän kyllä voisi olla huonompikin kuin nyt on, mutta tuskin. Toki jos se joukkue mikä hänet olisi varannut Bulls:n sijaan olisi halunnut Laurista myös stretch 5:n niin silloin Lauri olisi samassa kolossa kuin missä nyt on.

Suurin osa pelaajista ei kontrolloi omaa kohtaloaan vaan joukkue kontrolloi. He määräävät mitä sinusta tulee. Vain ehkäpä top50 voivat määrätä oman kohtalonsa. Heillä voi olla valtaa enemmän kuin GM:llä, mutta hekään eivät aina onnistu. Pitää muistaa, että Lebron halusi eroon Spoelstrasta, mutta GM ei kuunnellut. Cavs:ssa kuunteli. Joten NBA ei ole yhtään sen erilaisempi kuin muutkaan työpaikat, joissa pomot määrää ja alaiset vikisee. Suurin osa pelaajista ei ole sen paremmassa tilanteessa kuin siivoojat tai tehtaan valmistuslinjan työntekijät. Joten nuori pelaaja jonka nimi ei ole Lebron tai Zion joutuu tosissaan pelkäämään mitä se joukkue jonka orja hän tulee olemaan seuraavat 4 vuotta hänestä haluaa. Haluavatko he hänestä seuraavan Bargnanin vai seuraavan Durantin niin sillä on suuri merkitys pelaajan uralle. Joukkue hallitsee häntä hänen ehkäpä tärkeimpinä kehitysvuosinaan ja siinä ei voi paljoa vastaan väittää, koska joukkue voi sitten istuttaa hänet 4 vuodeksi penkille ja sieltä on helvetin vaikeaa päästä muiden joukkueiden kauppakohteiksi.

En koskaan nähnyt Lauria kuin maksimissaan toiseksi parhaana pelaajana mestarijoukkueessa, jos kaikki osuu kohdalleen. Todennäköisempänä optiona pidin kolmanneksi paras pelaaja tyylinen tilanne. Joten se, että Bulls fanit ja monet kirjoittajatkin kirjoittivat supertähdestä enemmänkin kertoo taas siitä, että iso osa ihmisistä ei oikeasti osaa lukea nuorien pelaajien kykyjä tai eivät ymmärrä peliä. Lauri ei koskaan ollut näyttänyt luontaista syöttötaitoa, joten se käytännössä estää ykkösoptiona olemisen voittavassa joukkueessa, ja tämän takia en myöskään uskoisi, että Dirk pelaisi samaan tapaan kuin mitä pelasi hyvinä vuosinaan. Hänen syöttötaito ei ole tarpeeksi hyvä, joten sen takia uskon, että jos Dirk tulisi nyky NBA:han niin häntä käytettäisiin enemmänkin pick&pop/roll pelaajana, joka silloin tällöin menisi postiin, eikä toisinpäin mitä oli parhaimpina vuosinaan.
Niin Laurihan taisi ilmaista viime vuonna Boylenin aikaan että ei ole mitään kiinnostusta jatkaa Bullsissa jos hommat jatkuu ennallaan. Ei välttämättä kovinkaan kaukaa haettua että Lauri pistää hinnan kovaksi ihan sen takia että joukkueen on pakko maksaa jos itse joutuu kestämään tätä sekasortoa.

Ja tosiaan eihän Laurissa mikään ole koskaan huutanut ns. franchise pelaajan roolia. Lauri on pelaaja joka pystyy monipuolisesti tekemään pisteitä mikäli joukkue pelaa sillä tavalla että se antaa mahdollisuuden erilaisiin vaihtoehtoihin. Koripallon realiteetit tuntuu monilla faneilla menevän ohi varsinkin NBA:ssa mikä vilisee supertähtiä jotka käytännössä pystyy tekemään mitä tahansa kentällä. Esimerkkinä korille ajo, NBA:ssa on tyyppejä jotka voi ajaa korille onnistuneesti vaikka korinalus olisi täynnä pelaajia mutta silloin kun koko joukkue pelaa oikein niin sinne korin alle luodaan sitä tilaa jonka sitten pelaajat käyttävät hyödyksi. Laurista on monesti puhuttu että hänen pitäisi vaan tehdä asioita heti kun pallo on kädessä. No Lauri ei ole se pelaaja joka vaan tekee asioita.
 
Viestejä
99
Kaikki. mitä tällä palstalla on viime aikoina kirjoitettu. pätee; Markkasen hyökkäys-arsenaali on yksipuolistunut rajusti verrattuna siihen, mitä NBA-uran alku lupasi, syystä tai toisesta, onneton punttikuuri hidasti liikkumista, puolustuspelaaminen jättää joskus toivomisen varaa, ja kyllä; NBA:ssa pelaajat ovat puhdasta kauppatavaraa, näissä ympyröissä ollaan niin kaukana 'kaikki pelaa'-ihanteesta kuin se palloilun rajoissa on mahdollista.

Ja silti; pakko siteerata omaa viimeistä viestiä;

Yritän oikein kaivaa muistiani, ja keksiä milloin olisin nähnyt vastavaa; että palloa ei vaan yhtään toimiteta pelaajalla, joka hetki sitten pelasi joukkueen avauksessa, ja jonka heittoprosentti on sillä tasolla kuin Laurilla. Ei oikein tule mieleen.
... Tämä sama ongelmahan haittasi Markkasen osallistumista joukkueen hyökkäykseen jo ennen tämän vuoden trade-deadlinea. On vaivannut Boylenin ajoista lähtien. Juuri nyt se näkyy vaan entistä räikeämmin, hyperräikeästi (Detroit-matsissa 2 heittoyritystä per 24 minuuttia). Joskus on arveltu että kyse on siitä, että Lauri ei pallottomana hae tarpeeksi tehokkaasti vapaata paikkaa. Telkastahan ei näe kaikkea, mutta ei se ainakaan tällä kaudella ole ruudun välityksellä vaikuttanut siltä; Lauri etsii hyvin paikkaa korin alla mismätsejä vastaan, leikkaa tyydyttävän usein ja oikea-aikaisesti peinttiin, ja on esim. kolmosen kaarella... no ihan vaan vapaana, en tiedä miten siinä asemassa olisi tarkoitus pelata itseään enää niinku yhtään sen vapaammaksi.

Koripallossa on kolme syytä OLLA SYÖTTÄMÄTTÄ vapaammalle/paremmassa korintekoasemassa olevalle pelaajalle
1. tyyppi syyllistyy lähes joka kerta turhiin pallonmenetyksiin
2. tyyppi pysäyttää aina hyökkäyksen kokonaan, kaikki liike pysähtyy, mitään ei vaan tapahdu
3. tyyppi heittää aina, pakkomielteisesti, vaikka kuinka ahdistettuna, ja heittorosentti jää vaan mielettömän huonoksi

Laurilla on puutteensa, mutta yksikään näistä edellämainituista handicapeista ei lukeudu niihin.

Seurattuani Bulls-koripalloa tiiviisti kohta neljä kautta, luulen vihdoinkin arvaavani, mitä se Laurin paljon mainostettu pehmeys on. Ehkä se ei olekaan sitä, että Lauri ei hae tarpeeksi aktiivisesti kunnon asemaa kentälle – ehkä hän ei ole hakenut sitä tarpeeksi aktiivisesti pukkarissa! Pahoin pelkään, että Lauri ei ole niitä miehiä, jotka antaisivat ottelun aikana tai sen jälkeen joukkuekavereiden kuulla kunniansa, jos syötöt eivät löydä häntä ajoissa ja tarpeeksi usein. Taustansa takia Lauri on ehkä olettanut, että valmentaja on se, joka käy nämä asiat kaikkien kanssa läpi, ihan peruskorista, ja sitten tämä asia – puutteellinen pallonliike – tietenkin yritetään yhdessä korjata.

NBA-koris – joka puuduttavimmillaan on joukkueurheiluksi naamioitua yksilöurheilua / Loudest voice – ei kuitenkaan taida toimia näin. Noin niinku ollenkaan. Ja siksi pikkasen liian kivasta miehestä voi tulla täysi kynnysmatto – riippumatta siitä, onko se joukkueen etu vai ei.
 
Viestejä
2 948
Kaikki. mitä tällä palstalla on viime aikoina kirjoitettu. pätee; Markkasen hyökkäys-arsenaali on yksipuolistunut rajusti verrattuna siihen, mitä NBA-uran alku lupasi, syystä tai toisesta, onneton punttikuuri hidasti liikkumista, puolustuspelaaminen jättää joskus toivomisen varaa, ja kyllä; NBA:ssa pelaajat ovat puhdasta kauppatavaraa, näissä ympyröissä ollaan niin kaukana 'kaikki pelaa'-ihanteesta kuin se palloilun rajoissa on mahdollista.

Ja silti; pakko siteerata omaa viimeistä viestiä;... Tämä sama ongelmahan haittasi Markkasen osallistumista joukkueen hyökkäykseen jo ennen tämän vuoden trade-deadlinea. On vaivannut Boylenin ajoista lähtien. Juuri nyt se näkyy vaan entistä räikeämmin, hyperräikeästi (Detroit-matsissa 2 heittoyritystä per 24 minuuttia). Joskus on arveltu että kyse on siitä, että Lauri ei pallottomana hae tarpeeksi tehokkaasti vapaata paikkaa. Telkastahan ei näe kaikkea, mutta ei se ainakaan tällä kaudella ole ruudun välityksellä vaikuttanut siltä; Lauri etsii hyvin paikkaa korin alla mismätsejä vastaan, leikkaa tyydyttävän usein ja oikea-aikaisesti peinttiin, ja on esim. kolmosen kaarella... no ihan vaan vapaana, en tiedä miten siinä asemassa olisi tarkoitus pelata itseään enää niinku yhtään sen vapaammaksi.

Koripallossa on kolme syytä OLLA SYÖTTÄMÄTTÄ vapaammalle/paremmassa korintekoasemassa olevalle pelaajalle
1. tyyppi syyllistyy lähes joka kerta turhiin pallonmenetyksiin
2. tyyppi pysäyttää aina hyökkäyksen kokonaan, kaikki liike pysähtyy, mitään ei vaan tapahdu
3. tyyppi heittää aina, pakkomielteisesti, vaikka kuinka ahdistettuna, ja heittorosentti jää vaan mielettömän huonoksi

Laurilla on puutteensa, mutta yksikään näistä edellämainituista handicapeista ei lukeudu niihin.

Seurattuani Bulls-koripalloa tiiviisti kohta neljä kautta, luulen vihdoinkin arvaavani, mitä se Laurin paljon mainostettu pehmeys on. Ehkä se ei olekaan sitä, että Lauri ei hae tarpeeksi aktiivisesti kunnon asemaa kentälle – ehkä hän ei ole hakenut sitä tarpeeksi aktiivisesti pukkarissa! Pahoin pelkään, että Lauri ei ole niitä miehiä, jotka antaisivat ottelun aikana tai sen jälkeen joukkuekavereiden kuulla kunniansa, jos syötöt eivät löydä häntä ajoissa ja tarpeeksi usein. Taustansa takia Lauri on ehkä olettanut, että valmentaja on se, joka käy nämä asiat kaikkien kanssa läpi, ihan peruskorista, ja sitten tämä asia – puutteellinen pallonliike – tietenkin yritetään yhdessä korjata.

NBA-koris – joka puuduttavimmillaan on joukkueurheiluksi naamioitua yksilöurheilua / Loudest voice – ei kuitenkaan taida toimia näin. Noin niinku ollenkaan. Ja siksi pikkasen liian kivasta miehestä voi tulla täysi kynnysmatto – riippumatta siitä, onko se joukkueen etu vai ei.
Amen. Alkaa näyttää hiukan siltä että Laurin pelityyli on Möttölä 2.0, aivan liian paljon keskittymistä joukkueen tekemiseen. Sudenpolku ei valmistanut tällaiseen starakeskeiseen sarjaan.
 
Viestejä
592
Reagoin itse myös tähän juttuun. Tällä kaudella, kun on lukenut Mayberryn juttuja, niin on kyllä saanut sellaisen vaikutelman, että hän ei ihan hirveästi välitä Laurista pelaajana. Mutta tämä kirjoitus oli kyllä jo aika överi. Lauri taisi Felicion lisäksi olla tyylin ainoa, jonka kohdalla mainitaan pelkästään negatiivisia asioita. White taas on "kova taistelija, joka oppii virheistään" ja Lavine on nyt Mayberryn mukaan tällä kaudella vihdoin todistanut epäilijöilleen, että hän on voittava pelaaja.
Muistaakseni Lavine on jo aika kovalla vauhdilla rikkomassa NBA ennätyksiä pelaajana joka ei ole pelannut yhtenäkään kautena playoffeissa. Voittava?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös