Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
1 610
Laurin ja fanien pitäisi ymmärtää että mies ei ole eikä ole ollut Allstar kaliberia.

Eikä johtotähti myöskään.

Hyvä Nba pelaaja ja hyvä että Suomesta ikinä 1 sellainen!

Mutta nykymaailmassa 3 heittäjiä jopa siis yli 210cm riittää.

Laten&agentin pitää tyytyä vähempään kuin 5m/vuosi mutta jos joku maksaa niin hyvä niin.

Itse jos olisin nuorempi menisin Popin opetukseen pariksi vuodeksi. Vaikka 4,9m/v palkalla.
 
Viestejä
569
Laurin ja fanien pitäisi ymmärtää että mies ei ole eikä ole ollut Allstar kaliberia.

Eikä johtotähti myöskään.

Hyvä Nba pelaaja ja hyvä että Suomesta ikinä 1 sellainen!

Mutta nykymaailmassa 3 heittäjiä jopa siis yli 210cm riittää.

Laten&agentin pitää tyytyä vähempään kuin 5m/vuosi mutta jos joku maksaa niin hyvä niin.

Itse jos olisin nuorempi menisin Popin opetukseen pariksi vuodeksi. Vaikka 4,9m/v palkalla.
Itsekin menisin 4.9M/v moneen hommaan.

Mutta oletan että tämä oli huumoria? Jos ei kirjoittaja on ns. kassalla melko pahasti.

Ei niitä jollain volyymillä 40% kolmosia heittäviä pitkiä montaa :

lainattu RealGM:sta:
40% 3 point shooting bigs really aren't a dime a dozen, and certainly not something you can get with our minimal cap space.
The list of players 6' 10" who score at least 13 ppg while maintaining 40% from 3:
- Lauri (TBD)
- Gallinari ($20M)
- Michael Porter Jr (rookie scale)
- Vucevic ($26M)
- Kevin Durant ($39M)

Mies on 23 ja seuraavan sopimuksen jälkeen primessä vasta. Jos joku haluaa lyödä vetoa että Lauri kuittaa alle 10M/v , niin tarjouksia otetaan vastaan yv:nä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 948
Jos nettoraha on ratkaisevassa roolissa, ainakin Texas ja Florida ovat etulyöntiasemassa. Muutamissa osavaltioissa tuo osavaltion palkkaverotus on 0%, joten käteen jää jonkin verran enemmän tuollaisessa osavatiossa pelattaessa.

Olisi mielenkiintoista tietää miten Toronton pelaajien verotus nyt toimii kun kuluvalla kaudella joukkueen kotikenttänä on ollut Florida. Siinähän on voinut tapahtua niinkin että parhaiden palkitut pelaajat ovat saaneert ylimääräisen millin käteen, jos verotus on laskettu pääosin Floridan verolain mukaan.
 
Viestejä
569
Tästähän tämä lähti, Cowleyn artikkelista:

"So where might Markkanen end up? The one place he privately wants to land is with the Mavericks, joining guard Luka Doncic and big man Kristaps Porzingis. The Mavericks will have serious cap room this offseason and were in the middle of the pack in three-point shooting, but Markkanen and Porzingis might be too similar in terms of their skills for that to happen.

Mistä Cowley tietää, että Markkanen haluaa "privately" Mavsiin? En ole itse olleenkaan varma, olisiko Mavs nyt oikea paikka varsinkin jos Porzingis jää tuonne. Molemmat maksimissaan keskinkertaisia pakissa. Eri asia jos Zinger lähtee muualle, mutta se paraneeko Dallas vaihtamalla hänet Markkaseen? Syy saattaa olla että jos Lauri loukkaantumisherkkänä on kuitenkin enemmän terveenä kentällä kuin Porzingis joka on aivan lasia. Tuossa on pippenaineasyn tarinassa on jonkun kirjoittaja vaihtospekulaatiota. Edelleenkin Spurs näyttää uran kannalta parhaalta vaihtoehdolta. Ei Lauri oikein näytä täyttävän Thibsin puolustuspään kriteerejä, joten epäilenpä hieman myös Cowleyn tarjoamaa Knicks vaihtoehtoa. Epäilenpä myös ettei Lauri vuodattaisi medialle henk koht halujaan tässä vaiheessa joten Cowley on saattanut keksiä (anteeksi, siis arvannut) tämän omasta päästään.

Ihan tarkkaan en ymmärrä miksi Dallas on muodostunut suomalaislle jonkinlaiseksi Laurin toivekohteeksi. Koska siellä eurooppalaiset pelaisivat keskenään "hyvää joukkuekorista"? Jos Doncicin usage on 36% ja Porzingisin 26%, ja Lauri olisi samassa avauksessa niin mitkähän olisivat heittomäärät ja rooli. Aika samoihin menee kuin Lavinen ja Vuc:n usaget. No Whitea siellä ei ole mutta Hardaway jr. ottaa saman määrän heitoja kuin Coby... Toki Doncic antaisi sitten sen 7-8 syöttöä per peli, toki vain Laurille. Spursia kun katsoo homma jakautuu huomattavan paljon tasaisemmin, mikä olisi hyvä asia. Onko siellä maailmanluokan pelintekijää, ehkä ei, mutta Popovic pitää huolen että pelaajat saavat tilaisuuksia ansioidensa mukaan ja joukkueen etu ratkaisee.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
174
Ihan tarkkaan en ymmärrä miksi Dallas on muodostunut suomalaislle jonkinlaiseksi Laurin toivekohteeksi.
Samaa mieltä, että Spurs olisi ilman muuta myös hyvä osoite.

Vastauksena omalta osaltani kysymykseesi: A) Siksi, että jos Dallasissa olet vapaana, Doncic kyllä yleensä löytää sinut, ja B) siksi, että koska Doncicia usein tuplataan, olet Dallasissa usein vapaana, ja C) koska on niin nautittavaa katsella Doncicin pelaamista, niin olisihan se siistiä, kun suomalaisena korisfanina voisi samassa matsissa fanittaa sekä Lukaa, että Lauria.
 
Viestejä
325
Dallas ei varmaankaan muilta osin ole Laurin toiveissa kuin se, että he halusivat hänet jo aikaisemmin. Pelillisesti pitäisin Spurs:ia parempana vaihtoehtona vaikkakin sielläkin on sopivuus ongelmat.

Dallas: Terve KP on hyvä puolustaja, mutta terve on aika harvinainen tapahtuma. Muunmuassa Laurihan juoksi ympyrää KP:n ympärillä kauden viimeisessä pelissä heitä vastaan. Toki silloin KP oli vasta tullut pidemmästä loukkaantumisesta. Kauden aikanahan oli puhetta, että Dallas oikeastaan haluaisi eroon KP:stä, mutta en tiedä mikä tilanne on nyt. Muilta osinhan siellä on tilaa PF / C osastolla ja mikä ettei SF osastollakin. Kleber voinee pelata SF:ää ja voi Laurikin. KP ottaa sentterin Kleber paremman laiturin ja Lauri sen heikomman. Se miksi en pidä välttämättä Dallasta parhaana vaihtoehtona on se, että muuttuuko Laurin rooli? Luulisi, että KP olisi edelleen se primaari P&R kohde, joten Laurin rooli olisi aika paljon samanlainen kuin nyt Chicagossa. Toki itse pidän Carlile:a hyvänä valmentajana etsimään pelaajan vahvuuden ja käyttää niitä, joten ehkäpä Lauri olisi avauksessa samassa roolissa kuin Bulls:ssa, mutta sitten kun Luka lepää niin silloin ajetaan enemmän Laurin kautta esimerkiksi P&R:ää. Kaikki voi toki muuttua, jos Dallas edelleen haluaa eroon KP:sta. Lauri vs KP: Lauri on puolet halvempi, joten tuo voi olla riittävä syy vaihtaa KP Lauriin.

Spurs: Tällä kaudella Spurs pelasi todella huonoa hyökkäys peliä. Peli perustui erittäin paljon kuljetusta tapahtuviin heittoihin ja pallo ei juurikaan liikkunut. Tässä voi iso syy olla DeRozan, joka oli joukkueen paras pelaaja ja on luonteeltaan juurikin tuollainen pullup -heittäjä, mutta ei hän ollut syypää tuohon peli tyyliin. Mutta jos DeRozan lähtee niin mikä on Bulls:n pelityyli? Spurs on Pop:n johdolla vaihtanut pelityyliä pelaajien mukaan, joten jos he maksavat Laurille 15M niin heillä on varmaankin halu myös ottaa Lauri mukaan joukkueen hyökkäykseen, eivät todellakaan varaisi Lauria puolustuksen takia, joten alkaisivatko pelaamaan enemmän P&R:ää, jolloin Lauri saattaisi olla joukkueen sopivin pelaaja rollaajaksi / poppimieheksi. Ilman muita lisäyksiä olisi Spursin paras hyökkäävä iso. Takamiehet eivät ole sen parempia syöttelijöitä kuin Bulls:nkaan takamiehet. Spurs:ssa on paljon kysymyksiä ensi kaudelle. Jääkö Pop metsästämään sitä suurta kruunua eli eniten voittoja kautta historian NBA:ssa valmentanut valmentaja. Spurs kaipaa heittäjiä, se on varmaa ja Lauri on sellainen, ja ikänsä puolesta sopisi loistavasti Murray:n ja White:n kaveriksi.

Kuitenkin etuna kummassakin joukkueessa on se, että niissä on valmentajat jotka osaavat käyttää pelaajan vahvuuksia. Toisaalta Dallasin avain on käyttää Lukan vahvuuksia ensiksi ja sitten muiden.

ps. Knicks on vähän outo optio. Knicksin tavoitteena on varmaankin Lonzo ensiksi ja sitten muut, joten onkohan Lauri enää optio, kun NYK alkaa Lauria kaipailemaan. NYK:llä on jo vahva PF ja C positiokin on varattu, joten tuo optio tuntuu enemmänkin kirjoittajan toiveelta, mutta jos tuossa on joku totuuden siemen niin ajatteleekohan NYK Lauria SF:n rooliin? Osaako Thibs ajatella niin paljon out-of-box?
 
Viestejä
1 257
Olis kyllä helvetinmoinen facepalm jos Dallas haluaisi Laurin pelaavan PF/C välillä riippuen siitä kuka on kentällä/terveenä. Lauri C ei vaan toimi.
 
Viestejä
7
Nyt kun Laurin ura Bullsissa on (todennäköisesti) ohi, niin ajattelin katsoa Laurin lopulliset statsit Bullssissa: Bulls All-Time Points Leaders: Career Totals in the Regular Season (landofbasketball.com)

Kun katselee Laurin listausta pisteiden osalta, niin kyllä minusta Lauri "veti" aivan hyvät lukemat!
Niin paljon loukkaantumisia oli, oli "Minä ensin" Lavine/Coby vähentämässä Laurin heittopaikkoja ja viimeisellä kaudella Lauri vielä joutui "sivuraiteille" peluutuksessa, joka aiheutti mm. sen kiikaritehopelin.
Kun katsoo Laurin taakse jääneitä pelaajia esim. "Sharpshooter" Steve Kerr, Elton Brand, Tyson Chandler, Nicola Mirotic (jolla enemmän otteluita) ja esimerkiksi Jamal Crawford (jota ainakin itse pidin hyvänä korintekijänä), niin ei Lauri nyt ihan turha pelaaja Bullssissa ollut.

Vieläkö huomioi, että listalla yläpuolella olevista kukaan ei ole pelannut vähemmän otteluita kuin Lauri, niin voi vain harmitella mihin Lauri olisi Bullsissakin yltänyt ilman noita jatkuvia loukkaantumisia.
Lopuksi sanoisin, että eiköhän noilla statseilla muista joukkueista ihan hyvä tarjous tule, vaikka Lauri olisikin korkeintaan average puolustaja.
 
Viestejä
250
Onhan tämä tulevan joukkueen spekulointi vielä tässä vaiheessa puhtaasti arvailua, mutta hauskaa silti. Silmäilin itsekin hieman kunkin joukkueen tulevaisuuden tilannetta ja tuli huomattua, ettei itse asiassa ole montaa oikein hyvää matchia Laurille.

Spurs pistää silmään ilmiselvästi. Viime kaudella liigan vähiten kolmosia ottanut joukkue, eikä prosenteissakaan ollut kuin sijalla 24. Lauri toisi kehitystä molempiin samantien. Lisäksi sopimuksen alla olevat pelaajat ovat lähes ideaalisia. Poeltl puolustusorientoituneena sentterinä on juuri sitä mitä Markkanen tarvitsee rinnalleen. Murray ja White ei ehkä ole maailman parhaimpia syöttäjiä, mutta ei myöskään itsekkäitä pelaajia, jonka lisäksi ovat molemmat oikein hyviä puolustajia, etenkin Murray. Johnson, Vassell, Walker on oikein nuori ja melko urheilullinen trio laitapelaajiksi, joten kaiken järjen mukaan ei tarvitsisi huolehtia Laurin puolustavan vastustajan parhaita laitureita. Lisäksi Popovichin opit tekisivät varmasti hyvää, tosin en kyllä ole täysin varma kuinka kauan jaksaa vielä kentän laidalla huutaa. Uskon kuitenkin, että San Antoniossa ollaan kuitenkin jo isketty silmää jollekin Popon seuraajaksi.

Toronto on omaan silmään toinen selvä hyvä yhdistelmä. Joo, menee vähän samoilla jutuilla mitä Palotie virkkoo NBA-pelien tauoilla, mutta menkööt. Lowry tuntuu olevan lähdössä, mutta takakentältä löytyy silti VanVleet, josta on kuoriutunut oikein hyvä ja epäitsekäs takamies. Anunoby, Siakam on loistava kaksikko puolustuksellisesti, joiden rinnalle kenttää levittävä iso sopii kuin nyrkki silmään. Tämä kolmikon rinnalle kun isketään Laurin lisäksi vielä Gary Trent, niin hyökkäyksessä löytyy aivan hirveä määrä heittovoimaa, mikä täytyy pistää Nick Nursen hieromaan käsiään yhteen. Toronton ydinryhmästä sentterinä häärisi Boucher, joten Lauri saattaisi tulla penkiltä peleihin. Mulla ei ole kuitenkaan mitään syytä uskoa etteikö Nurse liigan innovatiivisimpana valmentajana löytäisi Laurille isoja minuutteja, varsinkin kun Siakam ja Boucher ovat molemmat hyviä puolustajia.

Näiden kahden jälkeen alkaa tarjonta kuitenkin olla melko ohutta, tai ainakin selvillä huonoilla puolilla varustettua. Dallasilla uskon olevan suunnitelmat muualla, vaikka olisi hienoa nähdä Lauri Doncicin kanssa. Samalla tavalla Charlotte olisi mielenkiintoinen LaMelon vuoksi, mutta heiltä löytyy jo Washington sekä Bridges nelospaikalle, ja tarvitsevat kipeästi puolustavaa sentteriä. Markkanen on täysin vastakohta pelaajaan josta Thibodeau tykkää, joten Knicks voidaan unohtaa samantien (Randlea peluutetaan muutenkin 40min/peli joten siellä ei ole minuuttejakaan tiedossa). En saa kuitenkaan mitenkään Miamia pois ajatuksistani. He ovat viime vuosina haalineet melko tuhdilla sopimuksella varustettuja ja hyvin heittäviä isoja miehiä, kuten Kelly Olynyk tai Meyers Leonard, joten ei ole täysin logiikan vastaista etteikö sieltä voisi löytyä kiinnostusta. Spoelstra on aivan erinomainen valmentaja, kuten Pop ja Nurse, jonka lisäksi Butler ja Adebayo on ehkä täydellisin kaksikko mitä Laurin vierelle on vain mahdollista laittaa. Duncan Robinsonille pitää tosin värkätä uutta sopimusta kauden jälkeen, mikä ei hyvin todennäköisesti tule olemaan mistään halvimmasta päästä. Se voi siten pilata tämän toiveajattelun, mikäli Miami suunnittelee pitävänsä hänet riveissään.
 
Viestejä
7
Noista Laurin mahdollisista ensi kauden joukkueista (edellisissä viesteissä mainittujen Spurs:in ja Raptor:sin lisäksi), niin minusta ainakin Suns ja Jazz olisivat hyviä vaihtoehtoja. Tosin kummallakaan ei ole capissa liiemmin tilaa Laurin haluamalla sopimukselle, mutta toisaalta rosterista löytyy pelaajia, joita voisi käyttää S&T dealeissa.
Jazzilla taitaa olla aloittavana PF:n 6-4 pitkä O'neale ja tai Ilyasova, joiden kummankaan statsit nyt ei kovin erikoisilta näytä. Kaikille muille pelipaikoille löytyisi hyvät ellei peräti erinomaiset pelaajat. Ja samalla tavoin Sunsilta on kaikille muille paikoille yhtä hyvät/loistavat pelaajat, mutta PF on heikoin kohta. Sunsilla PF:n ovat tällä kaudella kai pelanneet lähinnä Crowder ja Johnson, joista kumpikin on selvästi huonompi korintekijä kuin Lauri (tosin ainakin Crowder on puolustajana taas aivan eri tason tapaus kuin Lauri).

Mutta molemmat seurat olisivat ainakin menestymismahdollisuuksien (ja todennäköisen peliajan) osalta potentiaalisia vaihtoehtoja Laurille, jos vaan heillä on kiinnostusta S&T tekemiseen Laurille.

Muut seurat, joista Lauri voisi saada hyvän roolin ovatkin sitten paljon huonompia menestymismahdollisuuksien suhteen tyyliin Sacramento.
 
Viestejä
13
Olisi huikea nähdä Lauri jossain hyvässä puolustusjoukkueessa. Tai ainakin mua kiinnostaisi nähdä, että kuinka hyvin Lauri pystyisi puolustamaan. Bullsissa ongelmana oli vähän se, että kun joukkue ei erityisesti puolustanut, niin siellä huono, keskinkertainen ja ihan hyvä puolustaja näyttävät välillä vähän samalta, kun saa olla aika velho saadakseen jotain aikaan, kun kaikkialta vuotaa.
 
Viestejä
93
No en tiedä onko se Dallas tosiaankaan paras vaihtoehto Laurille, mutta ainakin se Doncic löytää Markkasen, kun se on vapaana ja myös ymmärtää sinne syöttää, koska mikään pakko ei ole ite pelkästään heittää, niin kuin Bullsin takamiesten tuntuu olevan pakko. Ihan puhdas oma lehmä ojassa olisi saada kaksi suosikkipelaajaa samaan tiimiin, mutta saapa nähdä. Vielä kun Serbi Bogdanovicin hankkisivat, niin ai ai. Kunhan nyt ei päädy mihinkään sysipaskaan joukkueeseen, jossa ei taaskaan pääse pudotuspelejä kokemaan.
 
Viestejä
569
En saa kuitenkaan mitenkään Miamia pois ajatuksistani. He ovat viime vuosina haalineet melko tuhdilla sopimuksella varustettuja ja hyvin heittäviä isoja miehiä, kuten Kelly Olynyk tai Meyers Leonard, joten ei ole täysin logiikan vastaista etteikö sieltä voisi löytyä kiinnostusta. Spoelstra on aivan erinomainen valmentaja, kuten Pop ja Nurse, jonka lisäksi Butler ja Adebayo on ehkä täydellisin kaksikko mitä Laurin vierelle on vain mahdollista laittaa. Duncan Robinsonille pitää tosin värkätä uutta sopimusta kauden jälkeen, mikä ei hyvin todennäköisesti tule olemaan mistään halvimmasta päästä. Se voi siten pilata tämän toiveajattelun, mikäli Miami suunnittelee pitävänsä hänet riveissään.
Robinsonille saadaan pikku manöveereillä cap holdiksi (tekemällä tästä UFA RFA:n sijaan) 1.4M. Häneen voidaan soveltaa Bird Rightsia kunhan cappia vaativat sopparit (vaikkapa Lauri) tehdään ensin. Sen jälkeen Duncanille voidaan huoletta maksaa se 15-20, jonka hänen ennustetaan saavan. Eli tämä voisi toimia. Mutta on siellä muutakin joka pitää hoitaa capin alla ja onko Lauri se kiinnostava kohde heille, paha sanoa enkä jaksanut nyt perehtyä riittävästi. Mutta Robinson, Herro, Adebayo, Markkanen, Butler kovettaisi kyllä ja siinä olisi heitto-, ajo ja korinalusuhkaa sopivasti aiheuttamaan päänsärkyä kenelle tahansa vastustajalle. Siihen vielä jotain Dragicia (en tiedä olisiko tuolla kuviolla enää tilaa pitää, seura-optio 21-22) ja Nunnia (myös RFA kesällä) päälle, jonka myös kanssa uusia Birdillä, jos ei pelkää kustannuksia.
 
Viestejä
99
Laurille uusi jengi! Joo!
Jos ei muuten – niin suomalaisen korisfanin näkökulmasta;

Heat! Raptors! Spurs! Kannatetaan! Täydestä sydämestä!
Dallas tai Knicks – paljon parempi tämäkin kuin jäädä Bullssiin!
Mikään vaan muu jengi – no joo, olisi ainakin kiinnostavaa nähdä miten käy.
Bulls – hyi! Hyi olkoon. Ei enää enempää tätä. Laurilla ja tällä jengillä ei ole enää toisilleen mitään annettavaa. Liikaa menneisyyden painolastia puolin ja toisin. Kaikkien uteliaisuus toisiaan ja toistensa potentiaalia kohtaan alta nollan. Etiäpäin.

Jossei Bullsilla käy sellainen satumainen säkä lotossa, että saavat varausvuoronsa osumaan sijoille 1-4 (eli pitävät sen tänä vuonna) melkein jo naurattaa, kuinka hirvittävän ankea kausi Bullssilla on pian edessä. Voi kunpa en joutuisi enää ikinä seuramaan tätä ikuista halvatun mysteeriä – miten tää ei nyt yhtään suju – läheltä. Jälleennäkemiseen Lavinen ja Coby Whiten ja Satoranskyn ja Vucevicin kanssa minulle riittäää ihan mainiosti katsoa pari matsia, missä Laurin uusi jengi takoo Bullssin maan rakoon.
 
Viestejä
118
Hauska sinäänsä, että suomalaisella foorumilla kaikki Laurin epäonnistumiset ovat yleisesti muiden Bullsin pelaajien vika. Amerikkalaisilla foorumeilla Laurin. Totuus on jossain siellä välimaastossa.

En tiedä, että kuinka paljon porukka täällä katsoo pelejä kokonaan, mutta itse olen alkanut kallistua enemmän amerikkalaisten puoleen.

Jos Lauri ei opi syöttämään, niin kyllä hän valitettavasti näyttää myös itsekkäältä itse. Aika pitkälti Lauri heittää tai ajaa kun saa pallon. Syöttötilastoihin ei tule täytettä edes NBA:n anteliaalla syöttötilastoinnilla. Lottovoittoa se vaatii, jos Lauri pääsisi joukkueeseen, mikä jaksaisi vielä alkaa keksimään pelityyliä, mikä paikkaisi Laurin puutteita. Kyllä tuo enemmän näyttää, että kolkkeja viskova roolipelaaja on se tulevaisuuden näkymä. Sen suhteen tulevalla tiimillä ei ole omasta mielestä mitään merkitystä. Tai on se merkitys, että voitaisiin vihdoin lopettaa jossittelu Bullsin vaikutuksesta Laurin omaan tekemiseen.
 
Viestejä
99
Hauska sinäänsä, että suomalaisella foorumilla kaikki Laurin epäonnistumiset ovat yleisesti muiden Bullsin pelaajien vika. Amerikkalaisilla foorumeilla Laurin. Totuus on jossain siellä välimaastossa.
Totta kai – melkein asiassa kuin asiassa – totuus löytyy yleensä aina näkökantojen puolivälistä. MUTTA – sitä sopivaa puoliväliä ei olisi missään, jollei olisi tätä toista ääripäätä.

Itse henkilökohtaisesti vähän myös tykkään siitä, että Lauri on niin ahne ottamaan omia ratkaisuja. Sitä kun ei yleensä lueta suomalaisen kansanluonteen vahvuuksiin.
 
Viestejä
325
Mitkä on Laurin puutteet? Syöttötaito? Toki, mutta kolmena ensimmäisenä kautena hän syötti enemmän koriinjohtaneita syöttöjä kuin Thad Young omalla kolmella ekalla kaudellaan. Thad oikeastaan vasta kahdeksannella kaudella alkoi näyttämään, että hän ehkä osaa syöttääkin. Bulls käyttää Lauria viimeistelijänä ja siinä on hän ollut tehokas. Kun puhutaan, että pitäisi peittää Laurin heikkoudet. Mitkä ne oikeastaan ovat? Moni puhuu, että Lauri on huono puolustaja, mutta viimeiset kaksi kautta Bulls:n puolustus on ollut parempaa Laurin kanssa kuin ilman. Tämä tuskin on sattuma... Tai ettei hän ole hyvä korinsuojelija. Tämä on puoliksi totta, koska 7 jalkaiseksi hän ei ole hyvä korin suojelija, mutta hän on edelleen 7 jalkaa pitkä, joten pelaajat heittävät häntä vastaan huonommin lähellä koria kuin normaalisti. Samaa ei esimerkiksi voi sanoa Theis:sta tai Vucevic:sta. Lauri on ihme kyllä Bulls:n paras korinsuojelija (tilastollisesti). Tämä kyllä kertoo enemmän Bulls:n puolustuksesta kuin Laurin hyvyydestä. Gaffort ja WCJ olivat parempia kuin Lauri, mutta hehän eivät ole enää joukkueessa.

Itse pidän Laurin suurimpana heikkoutena sitä, että hän on oikeastaan liian keskinkertainen, kaikessa. Sekä se, että hän näyttää kömpelöltä, joten häntä on helppoa syyttää kaikesta mikä menee pieleen Bulls:ssa. Toinen iso heikkous on se, että häneen kohdistetut odotukset perustuivat muuhun kuin hänen taitoihin. Hänestä alettiin puhumaan toisena Dirkkinä, joten Bulls fanit odottivan hänestä tulevan supertähden. Hänellä ei koskaan ollut taitoja moiseen (itse olen aina pitänyt Lauria kolmosoptiona ja jos kaikki osuu kohdalleen niin kakkosoptiona), mutta iso joukko ihmisistä, jotka nyt vihaavat häntä vihaavat paljolti sen takia, että hän petti heidän häneen luodut odotukset.

Lottovoitto, että pääsee joukkueeseen, joka osaa käyttää hänen vahvuuksiaan? Toki se on. Sama tilanne on isolla joukolla all star -pelaajia. Vucevic ei koskaan ole ollut mitenkään tehokas sentteri, mutta koska joukkue jossa hän pelasi päätti sijoittaa häneen niin hänestä tuli all star. Kun joukkueet tekevät ehkäpä 1.1 pistettä per hallinta niin Vuc parhaimmillaan on tehnyt 0.9 pistettä per postup. Tämä ei todellakaan ole hyvää hyökkäyspelaamista. Lauri on ollut yhtä tehokas postissa koko uransa kuin Vucevic, mutta miksi toista haukutaan post pelaajana ja toinen on loistava? Koska toinen saa kymmeniä mahdollisuuksia per ottelu ja toinen ei saa ensimmäistäkään. Eli tuuria tarvitaan NBA:ssa. Jos pääset oikeaan joukkueseen niin sinusta tulee all star vaikka sinulla ei ole oikeasti taitoja siihen. NBA on sarja, jossa mahdollisuus merkitsee enemmän kuin oikeat taidot. Ja nyt puhun mahdollisuudesta pelata omien vahvuuksien kautta, jos saat sen niin sinusta voi tulla all star yli sinua parempien pelaajien, koska 90% pelaajista ei koskaan saa tuota mahdollisuutta. Laurilla kävi erittäin huono tuuri kun Bulls valitsi hänet. NBA:ssa ehkäpä vain Kings olisi ollut huonompi optio. Joten eikös ole reilua, että nyt Laurilla kävisi hyvä tuuri tasoittamaan hänen tilannettaan?
 
Viestejä
250
Robinsonille saadaan pikku manöveereillä cap holdiksi (tekemällä tästä UFA RFA:n sijaan) 1.4M. Häneen voidaan soveltaa Bird Rightsia kunhan cappia vaativat sopparit (vaikkapa Lauri) tehdään ensin. Sen jälkeen Duncanille voidaan huoletta maksaa se 15-20, jonka hänen ennustetaan saavan. Eli tämä voisi toimia. Mutta on siellä muutakin joka pitää hoitaa capin alla ja onko Lauri se kiinnostava kohde heille, paha sanoa enkä jaksanut nyt perehtyä riittävästi. Mutta Robinson, Herro, Adebayo, Markkanen, Butler kovettaisi kyllä ja siinä olisi heitto-, ajo ja korinalusuhkaa sopivasti aiheuttamaan päänsärkyä kenelle tahansa vastustajalle. Siihen vielä jotain Dragicia (en tiedä olisiko tuolla kuviolla enää tilaa pitää, seura-optio 21-22) ja Nunnia (myös RFA kesällä) päälle, jonka myös kanssa uusia Birdillä, jos ei pelkää kustannuksia.
Joo onhan se ehdottomasti mahdollista saada molemmat signattua. Mutta itse ajattelin asiaa siltä kannalta, että Miamilla ei ehkä pidemmällä tähtäimellä fiksua ottaa molempia suht isoilla lapuilla sisään, kun kumpikaan ei tuo ainakaan tällä hetkellä heittämisen lisäksi hirveästi muuta pöydälle. Varsinkin kun heillä ei ole ensi kaudeksi kuin 5 sopimuksen alla olevaa pelaajaa + joukkueoptiot Dragicille ja Iguodalalle. Uskoisin heidän haluavansa takakentälle lisää vahvistusta Robinsonin tai hypoteettisesti Markkasen lisäksi, vaikka Dragic tuotaisiinkin takaisin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös