Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
608
Bulls tappiolla Atlantaa vastaan 2:den erän jälkeen 60-67.
Kyllä näkee Bullsin pelistä että nyt tankataan sillä Atlanta pitää komentoa pelissä ja Bulls näennäisesti yrittää rimpuilla mukana toki 7 pinnan tappioasema ei ole mitään varsinkaan NBA:ssa mutta saapa nähdä mihin suuntaan peli alkaa edetä 3 erän aikana.

Laurilla heittopeli sakkaa ties kuinka monetta peräkkäistä ottelua varsinkin kolmoset ei uppoa yhtä onnistunutta kolmosta lukuunottamatta eikä muissakaan pelitilanneheitoissa ole onnistumisia tullut eikä levypallojakaan Laurille ei ole kertynyt kuin 3 ( 1 levypallo lisää 3 erässä).

Toki peliä on jäljellä vielä ja mitä vaan voi tapahtua.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
365
tjaa a mikäköhän markkasella on itseluottamus tuntuu olevan kateissa. Jotenkin ponnetonta, ja nyt neljännessä erässä penkki ja pelipaita poissa ??? tietysti aina ei voi olla peli päivä
 
Viestejä
574
Kaikille niille, jotka seuraavat Bullsia nyt vain Markkas-näkökulmasta yksi inhottava tosiasia. Bulls voi sanoa että Markkanen ja Carter Jr. ovat tällä hetkellä seuran "untouchables". Tällä hetkellä se voi olla tottakin. Mutta jos onni sattuisi potkimaan Bullsia oikein täydellä voimalla ja Bulls pääsisi varamaan ensimmäisenä Zion Williamsonia, niin uutinen toki olisi hieno Bullsille, mutta luultavasti vähemmän hyvä Markkaselle.

Jos Williamson on vähänkään niin kova jätkä kuin nyt ajatellaan, niin hän päätyy avaukseen aika nopeasti NBA-totuttelun jälkeen. Millä paikalla Zion pelaa? Nelosena. Paikaton koris, juu, mutta millaisia pelaajia Zion tarvitsee vierelleen, että homma toimii? Ennemmin Carterin (tai jopa Lopezin) kuin Markkasen. Porter lienee hyvä kaveri myös Zionille.

Kyllä se vaan on niin, että todennäköisemmin Carter lähtee. Zion tarvitsee korinalustan tyhjäksi, joten hän tarvitsee pelaajia, jotka pystyvät levittämään peliä ja Lauri on siinä hommassa paljon parempi kuin Carter. Zion ei kyllä ole hyvä puolustaja ja kuten ei ole Laurikaan, joten puolustuksen kannalta Carter voisi olla parempi, mutta joukkueet yleensä luodaan hyökkäys mielessä pitäen. Laurin etu on siinä, että hänet jos kauppaa niin saa paremman pelaajan kuin Carter:n kaupassa. Mutta todennäköisyys Zioniin on 10-14% välissä, joten ehkäpä turha tuohon on liikaa ajatuksia tuhlata.
 
Viestejä
574
tjaa a mikäköhän markkasella on itseluottamus tuntuu olevan kateissa. Jotenkin ponnetonta, ja nyt neljännessä erässä penkki ja pelipaita poissa ??? tietysti aina ei voi olla peli päivä

Ei tunnu kiinnostavan. Aggressiivisuus puuttuu juuri nyt. Voi olla väsymystäkin, mutta se että olet väsynyt ei pitäisi tarkoittaa sitä ettet yritä ja juuri nyt ei Lauri yritä.

Toisaalta, tappio tarkoittaisi sitä, että Atlanta olisi taas 4 pelin karkumatkalla ja tuota olisi hankala ottaa kiinni
 
Viestejä
608
Ei tunnu kiinnostavan. Aggressiivisuus puuttuu juuri nyt. Voi olla väsymystäkin, mutta se että olet väsynyt ei pitäisi tarkoittaa sitä ettet yritä ja juuri nyt ei Lauri yritä.

Toisaalta, tappio tarkoittaisi sitä, että Atlanta olisi taas 4 pelin karkumatkalla ja tuota olisi hankala ottaa kiinni

Pitäisköhän Henkka Dettmannin taas lentää Chicagoon pitämään kunnon motivaatio saarna Laurille.
Siitähän ( Dettmannin visiitistä Chicagoon) tuo Laurin tuplatupla putki alkoi Helmikuussa.

Jos joskus tappio oli hyvä niin ehkä se oli sitä tänään kyllähän sen näki että Laurikin katseli aika anevan näköisenä penkin suuntaan 4 erän lopulla mutta Boylen ei ottanut Lauria penkille vaikka ehkä olisi pitänyt.

Harmi että Laurin tuplatupla putki katkesi mutta pakkohan tämmöisen pelin oli tulla ja nyt se tuli.
Seuraavassa pelissä Indiana Pacersia vastaan sitten paremmin ja heitto taas uppoamaan entiseen malliin.
 
Viestejä
608
Bullsille 5 pinnan kotitappio Atlantan voittaessa 118-123.
Laurilla ei todellakaan ollut paras heittoilta tässä pelissä vain 6 onnistumista 21 yrityksellä ja kokonaisheitto prosentti luokaton 28,6 ( koko Bullsin jengin huonoin) mutta pakko antaa kunniaa sinne mihin se kuuluu nimittäin Atlantan puolustukselle joka teki hyvää työtä Laurin pelaamisen vaikeuttamisessa ( pakotti Laurin vaikeisiin heittoihin ja kun Laurilla heittämisen lisäksi sakkaa myös itseluottamus niin tässä on ja oli tulos).

Kukaan Bullsin jengissä ei pelannut yli 30 minuuttia eikä myöskään tehnyt yli 20 pinnaa.
Tässä pelissä Bullsin pisteet jakautuivat todella tasaisesti ja Lavinekin jäi alle 15 pinnan ( 12).

Bullsin pinnat kokonaisuudessaan.
Markkanen 19
Blakeney 17
Lopez 16
Dunn 14
Arcidiacono 13
Lavine 12
Felicio 10
Selden 9
Luwawu-Cabarrot 6
Harrison 2

Tämän tappion myötä Bulls on 4 pelin päässä Atlantasta Draft odds taulukoissa eli tankkauksen kannalta hyvä ja arvokas tappio.
Mainittakoon sekin että edellisessä pelissä Bullsia 49 pinnalla kurittanut Trae Young ajettiin ulos pelistä 3 erässä. Young ehti tehdä 18 pistettä ennen ulosajoaan.
 
Viestejä
2 333
Unohda jo nuo Williamson haaveet.
Zion EI TULE PÄÄTYMÄÄN BULLSIIN EIKÄ BULLS HÄNTÄ MYÖSKÄÄN TARVITSE ( Lauri on Bullsin aloittava PF ja sellaisena pysyy kunnes GarPax toisin päättää.)
Bullsin kriittisin tarve on yhä ja tulee olemaan aina draft yöhön asti aloittava PG ( Ja Morant, Darius Garland,Jared Culver tms). Tuo tosiasia ei muutu miksikään vaikka kuinka toivoisi Zionia Bullsiin.
Well, that escalated quickly... ja mä kun luulin olevani niitä jotka on yrittäneet toppuutella ihmisten Zion-unelmia ja toivonut keskustelua joistakin muistakin ehdokkaista - ne kun tosiaan ovat monin verroin todennäköisempiä kuin Zion.

Mutta ehkä ilmaisin itseäni epäselvästi.

Yritin siis vain sanoa, kaikille niille joiden mielestä Bullsin tulee keskittyä vain ja ainostaan Laurin tähtitaipaleen rakentamiseen, joiden mielestä vain Markkanen merkitsee Bullsille jotakin, ja / tai jotka haluaa potkia joukkueesta kaikki muut korintekijät ulos, että kyllä Markkasen paitaankin voidaan laittaa myyntilappu tilanteen niin vaatiessa. On siis olemassa skenaarioita joissa Markkanenkin voi joutua vaihtopelinappulaksi koska ei ole sopiva joukkueen tarpeisiin - eli jonkun muun pelaajan saaminen ja tämän pelin auttaminen on joukkueelle tärkeämpää kuin huoli Markkasesta (enkä siis väitä myöskään, että näin automaattisesti kävisi jos Zion tulisi Draftissa Bullsiin, vaan ainoastaan, että se voisi olla mahdollista).

Itsehän en sen enempää usko kuin toivokaan Zionin tulevan Bullsiin.

Uskomukseni perustuu siihen yksinkertaiseen faktaan, että vaikka ykkösvarauksen lotteryssa saadessaan Bulls toden totta ottaisi Zionin samantien, tuon ykösvarauksen todennäköisyys on yksinkertaisesti aivan liian pieni, että siihen kannattaisi uskoa tai sen puolesta lyödä vetoa. Uskokaa vain: Zion ei pelaa Bullsissa ensi kaudella.

En myöskään toivo Williamsonia Bullsiin - juuri siksi mitä sanoin - koska Zionin tulo saattaisi asettaa Markkasen hankalaan asemaan ja jostakin kumman syystä musta on kivaa, että Markkanen pelaa Bullsissa (ehkä koska Bulls on mulle ekoja NBA-joukkueita joita olen tiennyt ja joskus 70-luvun lopulla se härkäkin oli aika komee pikkupojan mielestä). Tai siis vaikka Markkasen ura voisi saada paljon paremman nousukiidon jossakin toisessa joukkueessa, niin onhan se siistimpää, että Lauri pelaa Chicago Bullsissa kuin vaikkapa Phoenix Sunsissa tai Memphis Grizzliesissä.

Kyllä se vaan on niin, että todennäköisemmin Carter lähtee. Zion tarvitsee korinalustan tyhjäksi, joten hän tarvitsee pelaajia, jotka pystyvät levittämään peliä ja Lauri on siinä hommassa paljon parempi kuin Carter. Zion ei kyllä ole hyvä puolustaja ja kuten ei ole Laurikaan, joten puolustuksen kannalta Carter voisi olla parempi, mutta joukkueet yleensä luodaan hyökkäys mielessä pitäen. Laurin etu on siinä, että hänet jos kauppaa niin saa paremman pelaajan kuin Carter:n kaupassa.
Täytyy ihan piruuttaan jatkaa tätä spekulaatiota kuitenkin... vaikkei tämä mikään todennäköinen skenaario tosiaan olekaan.

Tässä näet on jäänyt huomiotta sekä LaVinen olemassaolo ja kiistaton hyökkäyspelin kuninkaan rooli (jota hän mieluusti ottaa aina kun annetaan - ja lähentelee jo 50 pisteen pelejä) sekä Carterin lupaava kolmosheitto jonka Boylen laittoi pannaan, mutta jonka olemassaolo ja kehittäminen vie osan argumentin terästä.

Ajatellaan hyökkäystä siis. Viisikon PG - LaVine - Porter (any 3&D) - Williamson - Carter voisi ajatella olevan vähintään yhtä hyvä, ellei parempi kuin PG - LaVine - Porter (any 3&D) - Markkanen - Carter (tämä siis, jos Zion-hype on edes suunnilleen oikealla tasolla).

Jos Markkanen heitetään vitoseksi Williamsonin viereen (ja Carter heitetään pois avauksesta / joukkueesta), viisikon hyökkäyksellinen teho saattaisi olla hiukan parempi kuin kummassakaan aiemmassa vaihtoehdossa (tosin edellyttää, että Lauri ottaa ja oppii pelaamaan vitospaikalla, eli lisää massaa ja lihasta edelleen). Mutta miettii sitten tuon viisikon PG - LaVine - Porter (any 3&D) - Williamson - Markkanen puolustusta! Kyllähän tuo huutaa rim-protectoria ja box-out pelaajaa (Carter on kumpaakin, potentiaalisesti vielä erinomainen kummassakin - Williamson tai Markkanen ei ole).

Kaikkihan on varmaan mahdollista. Zionista voisi kehittyä vaikka mitä puolustuksessa - tai vaikka Markkasesta? Tai ehkä voitaisiin rakentaa dynaaminen trio Williamson - Markkanen - Carter jotka jakaa nelos- ja vitospaikan 2 x 48 minuuttia kolmestaan (à 32 minuuttia) erilaisin kombinaatioin aina pelin mukaan? Toki.

Mutta kuten jo yllä sanoin, niin tän spekulaation alkuperäinen tarkoitus oli siis vain huomauttaa, ettei Markkanenkaan ole mikään "untouchable".

Eiköhän Bullsin positio-ongelmat ole lähitulevaisuudessa tosiasiassa jossakin ihan muualla kuin Markkaselle pelipaikan keksimisessä? :cool:

Btw. nyt on jo maaliskuu ja March Madness lähestyy! Kiva kun pääsee pikku hiljaa taas jännittämään, että mitä sieltä NCAA:sta lopulta alkaa olla tarjolla. Draft-listat tulee elämään seuravan kuukauden ajan ihan uudella vauhdilla.
 
Viestejä
574
Täytyy ihan piruuttaan jatkaa tätä spekulaatiota kuitenkin... vaikkei tämä mikään todennäköinen skenaario tosiaan olekaan.

Tässä näet on jäänyt huomiotta sekä LaVinen olemassaolo ja kiistaton hyökkäyspelin kuninkaan rooli (jota hän mieluusti ottaa aina kun annetaan - ja lähentelee jo 50 pisteen pelejä) sekä Carterin lupaava kolmosheitto jonka Boylen laittoi pannaan, mutta jonka olemassaolo ja kehittäminen vie osan argumentin terästä.

Ajatellaan hyökkäystä siis. Viisikon PG - LaVine - Porter (any 3&D) - Williamson - Carter voisi ajatella olevan vähintään yhtä hyvä, ellei parempi kuin PG - LaVine - Porter (any 3&D) - Markkanen - Carter (tämä siis, jos Zion-hype on edes suunnilleen oikealla tasolla).

Jos Markkanen heitetään vitoseksi Williamsonin viereen (ja Carter heitetään pois avauksesta / joukkueesta), viisikon hyökkäyksellinen teho saattaisi olla hiukan parempi kuin kummassakaan aiemmassa vaihtoehdossa (tosin edellyttää, että Lauri ottaa ja oppii pelaamaan vitospaikalla, eli lisää massaa ja lihasta edelleen). Mutta miettii sitten tuon viisikon PG - LaVine - Porter (any 3&D) - Williamson - Markkanen puolustusta! Kyllähän tuo huutaa rim-protectoria ja box-out pelaajaa (Carter on kumpaakin, potentiaalisesti vielä erinomainen kummassakin - Williamson tai Markkanen ei ole).

Kaikkihan on varmaan mahdollista. Zionista voisi kehittyä vaikka mitä puolustuksessa - tai vaikka Markkasesta? Tai ehkä voitaisiin rakentaa dynaaminen trio Williamson - Markkanen - Carter jotka jakaa nelos- ja vitospaikan 2 x 48 minuuttia kolmestaan (à 32 minuuttia) erilaisin kombinaatioin aina pelin mukaan? Toki.

Mutta kuten jo yllä sanoin, niin tän spekulaation alkuperäinen tarkoitus oli siis vain huomauttaa, ettei Markkanenkaan ole mikään "untouchable".

Eiköhän Bullsin positio-ongelmat ole lähitulevaisuudessa tosiasiassa jossakin ihan muualla kuin Markkaselle pelipaikan keksimisessä? :cool:

Btw. nyt on jo maaliskuu ja March Madness lähestyy! Kiva kun pääsee pikku hiljaa taas jännittämään, että mitä sieltä NCAA:sta lopulta alkaa olla tarjolla. Draft-listat tulee elämään seuravan kuukauden ajan ihan uudella vauhdilla.

Kerran kun vauhtiin päästy spekuloinnissa, niin jos nyt Zion tippuu syliin, niin mikä estäisi Bulls:ia pistämästä kunnon massa kauppaa linjalle.

Lauri + WCJ + Lavine + Felicio (money reason) + Dunn (no voi laittaa jonkun muunkin tähän) + 1-2 ensimmäisen kierroksen varausta NOP:iin ja AD sekä J.Holiday Bullseihin. Siinähän olisi ihmisillä ihmettelemistä.
 
Viestejä
2 443
Vaikka Bulls saisikin draftista Zionin, niin äärimmäisen epätodennäköistä on että Bulls kauppaisi kumpaakaan Markkasta tai Carteria. Rookie-sopimukset ovat niin pieniä, että rookiesopimuksella olevia hyviä pelaajia kaupataan hyvin harvoin ellei olla ihan pakkotilanteessa esim. rookie-sopimuksen viime metreillä (Porzingis-kauppa).

Mun mielestä Bullsin "hyvää" pelaamista viimeisen noin 10 pelin ajalta on aika paljon yliarvioitu. En näe merkittävää pelin parantumista tapahtuneen.. Toki viimeisen kymmenen pelin saldo on 6-4, mutta Boston -peliä lukuunottamatta voitot ovat tulleet joukkueista, joita pääsääntöisesti pitäisikin voittaa (Atlanta, Memphis x 2, Orlando, Brooklyn, Boston). Lisäksi viimeisen kolmen pelin aikana puolustuspeli on taas romahtanut aika surkealle tasolle. Monet noista voitoista ovat vielä vaatineet Markkaselta tai Lavinelta uran korkeimmat pisteet, niin vielä en puhuisi pelin vakiintumisesta paremmalla tasolle.

Vaikka helmikuukin on nyt mennyt tuloksellisesti hieman paremmin, niin Chicago pelaa erityisesti kotikentällään ihan käsittämättömän huonosti. Bullsin recordi kotikentällä on 7-25. Miten noin paska recordi kotikentällä voi olla edes mahdollista! Yleensä jos halutaan olla playoff-joukkue, niin kotipeleistä pitäisi karkeasti voittaa vähintään 60%.
 
Viestejä
574
Vaikka Bulls saisikin draftista Zionin, niin äärimmäisen epätodennäköistä on että Bulls kauppaisi kumpaakaan Markkasta tai Carteria. Rookie-sopimukset ovat niin pieniä, että rookiesopimuksella olevia hyviä pelaajia kaupataan hyvin harvoin ellei olla ihan pakkotilanteessa esim. rookie-sopimuksen viime metreillä (Porzingis-kauppa).
Totta on että niitä harvoin kaupataan, mutta Bulls:n isoin reikä on tällä hetkellä PG:n paikalla. Joten jos hyvän PG:n saamiseksi pitäisi kaupata joku niin se kauppa kannattaa tehdä. Toinen tilanne, jossa rookie sopimuksia kaupataan on se, että joukkue haluaa taistella hyvästä sijoituksesta. Esimerkiksi Cavs:ien Love kauppa eli joukkueessa on ne pari staraa, mutta pitäisi saada vielä lisää

Mun mielestä Bullsin "hyvää" pelaamista viimeisen noin 10 pelin ajalta on aika paljon yliarvioitu. En näe merkittävää pelin parantumista tapahtuneen.. Toki viimeisen kymmenen pelin saldo on 6-4, mutta Boston -peliä lukuunottamatta voitot ovat tulleet joukkueista, joita pääsääntöisesti pitäisikin voittaa (Atlanta, Memphis x 2, Orlando, Brooklyn, Boston). Lisäksi viimeisen kolmen pelin aikana puolustuspeli on taas romahtanut aika surkealle tasolle. Monet noista voitoista ovat vielä vaatineet Markkaselta tai Lavinelta uran korkeimmat pisteet, niin vielä en puhuisi pelin vakiintumisesta paremmalla tasolle.

Vaikka helmikuukin on nyt mennyt tuloksellisesti hieman paremmin, niin Chicago pelaa erityisesti kotikentällään ihan käsittämättömän huonosti. Bullsin recordi kotikentällä on 7-25. Miten noin paska recordi kotikentällä voi olla edes mahdollista! Yleensä jos halutaan olla playoff-joukkue, niin kotipeleistä pitäisi karkeasti voittaa vähintään 60%.

Ja voihan tuota aliarvioidakin. Itse henkilökohtaisesti en katsele tuloksia vaan enemmänkin katson miten peli muuttuu. Joukkue on selkeästi nopeuttanut peliään. Pallo ei enää jää Dunn:n käsiin, vaan pallo liikkuu paljon paremmin. On tuossa vielä paljon parannettavaa; Pallo toisinaan juuttuu vieläkin liikaa Lavine:n käsiin ja vieläkin pelistä puuttuu drive&kick pelaaminen, jota mm. Atlanta harrastaa paljonkin. Sekä puolustus on kauheaa, mutta tämä ei ole uutta, se on ollut pari kautta jo kauheaa. Mutta jos vertaa pelejä aikaisemmilta kuukausilta helmikuun peleihin niin tuon tyyli eron näkee. Voittaahan voi monella eri tavalla, mutta Bulls:lle tuntuu tällä hetkellä paremmin sopivan palloa liikuttava pelityyli kuin hidas Dunn p&r pelaaminen, jota tuo on ollut viimeiset puolitoista vuotta. Itse koen enemmänkin positiivisena tuon pelityylin muuttamisen ja jos sen ansiosta tulee voittoja niin sen parempi.

Pitää myös muistaa, että alkukaudella Bulls:t hävisivät nuo pelit, joten jos ei näe sitä kehityksenä, että joukkue voittaa joukkueita joita ei aikaisemmin voittanut niin saa olla aika negatiivinen. Ei tuolla pelillä vielä playoffeihin mennä, mutta lähemmäksi päästään.
 
Viestejä
2 333
vielä en puhuisi pelin vakiintumisesta paremmalla tasolle.
Yleensä jos halutaan olla playoff-joukkue, niin kotipeleistä pitäisi karkeasti voittaa vähintään 60%.
Kukaan tuskin puhuukaan Bullsin pelin nouseseeen jotenkin pysyväisesti play-off joukkueen tasolle helmikuussa. Sen sijaan peli on selvästi parantunut Otto Porterin mukaan tulon jälkeen ja sitä voi pitää sekä hyvänä asiana itsessään (vaihteeksi joukkue onnistuu voittamaankin jonkun pelin) että jonkinlaisena perusteena hiukan optimistisemmalle katseelle tulevaisuteen.

Veikkaan, että Bulls tulee ilmoittamaan kesällä seuran ensi kauden tavoitteen olevan play-off pelit. Luultavasti joukkue tulee myös olemaan piirun verran parempi kuin juuri tällä hetkellä pelaava jengi (ellei nyt sitten taas ala jokin uusi loukkaantumisrumba).

Erona tähän kevään joukkueeseen lienee sekä Carter Jr. että Hutchison - ja kenties Valentine (jonka olemassaolon moni tunuu unohtaneen - ei mikään sateentekijä, mutta tuo terveenä ollessaan leveyttä Bullsin takalinjoille) palaavat rosteriin. Ja tietenkin ainakin yksi Draftista kohtuu korkealla varausnumerolla signattu pelaaja.

Tämän lisäksi Bullsilla on ensi kesänä vajaa 20 miljoonaa käytettävissään. Hankitaanko sillä yksi hiukan parempi pointti, kaksi 10 millin pelaajaa, tai yksi pointti noiden kahden hintaluokan välistä + RoLon jatkosoppari, jää nähtäväksi.


Noista mahdollisista takamies-signauksista puheenollen. Ameriikan mantereella on spekuloitu jo muutamia viikkoja Bullsin mahdollisista ostossuunnitelmista. Tällä hetkellä eniten tunnutaan puhuttavan Marco Rubiosta, Darren Collisonista, Patrick Beverlystä ja yllätys-yllätys Derrick Rosesta. Mitä mieltä KpComin raati on?

Itse ehkä vierastan vähän ajatusta Rosen paluusta, mutta muut ehdokkaat vaikuttaisivat musta ihan kohtuulllisilta.
 
Viestejä
2 568
. Tällä hetkellä eniten tunnutaan puhuttavan Marco Rubiosta, Darren Collisonista, Patrick Beverlystä ja yllätys-yllätys Derrick Rosesta. Mitä mieltä KpComin raati on?


Mä ottaisin mieluummin itse mieluummin Rickyn kuin Marcon. ;)

Itse tykkään Rickystä erittäin paljon. Hän on mielestäni erittäin hyvä pass-first pointti, eli sellainen pelaaja, josta on huutava pula tällä hetkellä. Suurin miinus on tietty se, että hän ei ole erityisen hyvä kaukoheittäjä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 443
Pitää myös muistaa, että alkukaudella Bulls:t hävisivät nuo pelit, joten jos ei näe sitä kehityksenä, että joukkue voittaa joukkueita joita ei aikaisemmin voittanut niin saa olla aika negatiivinen

Juurikin noiden voittojen ei saa antaa sumentaa näkemystä, vaan pitää katsoa pelien sisälle.. Heti ensimmäisenä pitää huomata, että Bulls on voittanut näitä nba:n rupusakkeja (Memphis x 2, Atlanta, Orlando) vain todella niukasti, vaikka Markkanen ja Lavine ovat heittäneet uran parhaat pisteet joissakin näistä peleistä. Myös koko helmikuun (n. 10 pelin) ajan koko Bullsin "big three" on pelannut erityisen hyvin:

- Markkanen 26pts/12reb
- Lavine 24pts/5,4reb/5,8ast ja pelitilanneheitot 53,2 %!!!!!
- Porter 17,6pts ja kolmoset 46,3%, pelitilanneheitot 52,6%

Kaikki kunnia Laurin huikealle pelaamiselle viime aikoina, mutta mitä suurimmalla todennäköisyydellä tuo kolmikko ei tule pelamaan samalla tasolla maalis- ja huhtikuussa. Ja siis tämä huikea kuukausikin johti vain siihen, että Bulls vaivoin voitti noita nba:n huonoimpia joukkueita. Toki mukaan mahtui myös loistava voitto Bostonista.

Joo, toki hyökkäyspelaaminen on ollut parempaa ja puolinopeisiin lähdetään aktiivisemmin kuin aikaisemmin. Mutta kyllä kuitenkin mielestäni Bullsin "pelin paranemisen" suurimpana syynä on ollut näiden yksilöiden onnistumiset, mikä suurimmalla todennäköisyydellä ei tule jatkumaan samalla tasolla.

Erona tähän kevään joukkueeseen lienee sekä Carter Jr. että Hutchison - ja kenties Valentine (jonka olemassaolon moni tunuu unohtaneen - ei mikään sateentekijä, mutta tuo terveenä ollessaan leveyttä Bullsin takalinjoille) palaavat rosteriin.

Jos Lopez lähtee muualle, niin Carterin noustessa Lopezin tilalle aloitusviisikkoon, niin Bulls on todennäköisesti hieman huonompi joukkue ainakin hetkellisesti.. Lopez on pelannut todella hyvin viime aikoina ja tekee monet pikkuasiat (screenit, sulkemiset, sijoittumiset puolustuksessa, rollit korile, jne.) paljon paremmin kuin Carter, mikä on tietysti ymmärrettävääkin vielä tässä vaiheessa.. Pitäisin myös Lopezin nostamista aloitusviisikkoon isona tekijänä Laurin pelin parantumisessa.

Tämän lisäksi Bullsilla on ensi kesänä vajaa 20 miljoonaa käytettävissään. Hankitaanko sillä yksi hiukan parempi pointti, kaksi 10 millin pelaajaa, tai yksi pointti noiden kahden hintaluokan välistä + RoLon jatkosoppari, jää nähtäväksi.

Porter -kaupan myötä raha alkaa käymään vaan aika vähiin. Isompaa free agent signausta ei oikein enää mahdu palkkakaton alle, jos samaan aikaan halutaan pitää nykyiset pelaajat.. Kesän draftin palkkaamisen jälkeen on siis rahaa enää n. 20 miljoonaa käytettävissä. RoLo haluaa varmasti vähintään 5-10 miljoonaa per vuosi sopimuksen. Myös Archidiaconolle, Seldenille ja Harrisonille pitäisi tehdä sopimukset. Tosin noista pelaajista voidaan helposti luopuakin, jos alkavat pyytää enmmän kuin minimirahaa. Mutta siis RoLon palkkaamisen jälkeen on kuitenkin enää vähän yli 10 miljoonaa jäljellä free agentteihin.. Rubio ja Collison tuskin lähtee Bullssiin tuollaisella rahalla, kun saman rahan sopimuksen saa vanhastakin seurasta aika saletisti.

Noista mahdollisista takamies-signauksista puheenollen. Ameriikan mantereella on spekuloitu jo muutamia viikkoja Bullsin mahdollisista ostossuunnitelmista. Tällä hetkellä eniten tunnutaan puhuttavan Marco Rubiosta, Darren Collisonista, Patrick Beverlystä ja yllätys-yllätys Derrick Rosesta. Mitä mieltä KpComin raati on?

Ennen Otto Porter -kauppaa Shaqtin a Foolilla oli sellainen ajatus, että Terry Rozierin perään olisi voinut lähteä isolla rahalla (15-20 milj/vuosi, 4vuotta?). Siinä olisi ollut Boston aika ihmeissään ja tuskin olisi pystynyt mätchäämään tuon sopimuksen kun Irvingin sopimuskin on kesällä katkolla.. Nyt Bullsilla ei oikein enää ole rahaa palkkakaton alla.
 
Viestejä
2 333
Mä ottaisin mieluummin itse mieluummin Rickyn kuin Marcon. ;)
Mistähän tuokin aivopieru oikein tuli? Marco Rubiohan on jenkkiläinen republikaanisenaattori (Kochin veljesten masinoiman Teekutsuliikkeen tyyppejä joka vastustaa samaa sukupuolta olevien avioliittoja, puolustaa aseenkanto-oikeutta ja kiistää ilmastonmuutoksen) joka oli mm. ehdolla republikaanien presidenttikisan esivaaleissa viime kerralla. Ei ehkä pärjäisi koriskentällä. Että juu, Ricky tietty. :oops:

Pitäisin myös Lopezin nostamista aloitusviisikkoon isona tekijänä Laurin pelin parantumisessa.
Samaa mieltä. Kun RoLo pelaa vierelllä, Markkasen levypallotilastot tuplaantuu samantien.

Kesän draftin palkkaamisen jälkeen on siis rahaa enää n. 20 miljoonaa käytettävissä. RoLo haluaa varmasti vähintään 5-10 miljoonaa per vuosi sopimuksen. Myös Archidiaconolle, Seldenille ja Harrisonille pitäisi tehdä sopimukset. Tosin noista pelaajista voidaan helposti luopuakin, jos alkavat pyytää enmmän kuin minimirahaa. Mutta siis RoLon palkkaamisen jälkeen on kuitenkin enää vähän yli 10 miljoonaa jäljellä free agentteihin.. Rubio ja Collison tuskin lähtee Bullssiin tuollaisella rahalla, kun saman rahan sopimuksen saa vanhastakin seurasta aika saletisti.
Aika paljon tosiaan riippuu Lopezin pyynnöstä. Toisaalta ensi kesänä on aika iso pino vapaita agentteja markkinoilla - ja monella seurallakin rahaa. Että markkinatilannetta on vaikea arvioida ennalta. Velipoika Brook pelaa tällä kaudella 3,4 millin sopparilla Bucksissa ja moni sanoisi velipojan olevan merkittävästi Robinia arvokkaampi pelaaja - toisaalta tän kauden näyttöjen perusteella Brook saanee jonkinlaisen palkankorotuksen ensi kesänä (on myös vapaa agentti). Veikkaisin kuitenkin, että tuo 5 milliä (ehkä jopa alle) lienee RoLolle lähempänä käypää markkinahintaa kuin 10 milliä. Toisaalta Bullsilla on ollut jo pitkään tapana maksaa pelaajille "joista pitää" railakkaasti yli markkinahinnan - ja toisaalta sössiä hyviä soppareita riitelemällä jostakin sadasta tonnista... Että you never know.

Itse palkkaisin Arcidiaconon ja Seldenin ensi kaudeksi, mutta juurikin jollakin minimisopparilla - ja jos ei kelpaa, niin sitten ei. Harrison kuuluu musta sarjaan Bullsin takamieskokeilut jotka on parhaillaan ihan ok. kolmos- / nelospointteja, mutta jonka kanssa ei kyllä oteta yhtään askelta eteenpäin.

Realiteetti lienee kuitenkin, ettei Bulls ole halukas lähtemään Luksusveron maksajaksi ainakaan vielä ensi kaudella. Että niukalla budjetilla mentäneen suhteessa mahdollisiin hyviin ideoihin.

Ennen Otto Porter -kauppaa Shaqtin a Foolilla oli sellainen ajatus, että Terry Rozierin perään olisi voinut lähteä isolla rahalla (15-20 milj/vuosi, 4vuotta?). Siinä olisi ollut Boston aika ihmeissään ja tuskin olisi pystynyt mätchäämään tuon sopimuksen kun Irvingin sopimuskin on kesällä katkolla.. Nyt Bullsilla ei oikein enää ole rahaa palkkakaton alla.
Unohdin tosiaan Rozierin kokonaan. Mies ei ilmeisesti ole ihan tyytyväinen asemaansa Celticsissä ja joku muukin on tosiaan spekuloinut miehen mahdollisella halukkuudella siirtyä Bullsiin. Toisaalta jos Kyrie lähtee mielummin pelaamaan jonnekin stara-kaveriensa kanssa, niin Celticsillä saattaa ollakin yllättäen tarve pitää miehestä kiinni ihan isostakin rahasta.

Ja ainahan on skenaarioita. Esim. jos Bulls tipahtaa lotterysssä hiukankin kärkisijojen ulkopuolelle, niin siellä on ihan mielenkiintoisia isoja miehiä tarjolla, kuten viime aikoina Mock Drafteissa nopeasti noussut Teksasin Jaxson Hayes, viime vuoden kenties kiinnostavin floppi Missourin Jontay Porter, alkukauden listakärki Rui Hachimura Gonzagasta, saikulla istuva todellinen jokerikortti Oregonin Bol Bol tai vaikka Euroopassa hyvää kautta pelaava Buducnostin Goga Bitadze.

Eli Bulls voisi sijoittaa tulevaisuuden pointtiin (esim. Rozier) isommin ja päästää RoLon menemään - mikäli draftista nostettaisiin joku lupaava iso mies pelaamaan Laurin ja Wendellin takana. Jos ensi kaudella halutaan tosissaan pelata tuloksesta (vaikkapa siitä pleijaripaikasta), tämä olisi tietenkin hiukan riskaabeli liike, mutta voisi ehkä pidemmällä tähtäimellä kantaa hedelmää?
 
Viestejä
2 443
Rozier hyhhyh

Terry Rozier 2018 playoffs:

1551823173324.png
 
Viestejä
574
Onhan tuo playoff sarja kivan näköinen, mutta mitä hyötyä on hienosta playoff tilastoista, jos joukkue ei sinne koskaan pääse, koska aloittava takamies on surkea runkosarjassa? Jota Rozier on ollut viimeiset 4 vuotta.

Ehkäpä vähän julmaa, koska Rozier on hyvä puolustaja ja aika pallo varma, mutta se että hän on vuodesta toiseen Bostonin paljon pelaavista pelaajista se, joka on aina net rating:n perän pitäjänä kertoo sen, että hänen pelissään on paljon aukkoja.

Joku mahdollisesti tulee tarjoamaan kyllä hänelle sopimusta tai Malcolm Brogdonille, joka on toinen takamies, jonka joukkue luultavasti ei tule matchaamaan, jos joku isohkoa sopimusta tarjoaa. Koska Suns, Bulls ja Magic ovat kaikki ilman aloittavaa takamiestä niin eiköhän jotain tarjouksia ilmassa liiku.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
561
"Huimassa iskussa viimeiset viikot olleen Lauri Markkasen kova vire on noteerattu myös Chicago Bullsin vastustajissa. Nyt Markkasta puolustetaan juuri niin tarkkaan kuin vastustajan ykköspelaajia tavataan ottaa kiinni, ja tämän myötä suomalainen jäi Philadelphia 76ersiä vastaan tehoihin 11/8."

Tarkoittaako kirjoittaja sitä, ts tarkoittaako tämä sitä, että Markkasta ei ole aikaisemmin noteerattu eikä siis puolustettu tarkkaan., joten hän on päässyt vapaasti heittelemään jopa yli 20 pistettä monessa ottelussa peräkkäin ilman puolustajaa ?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös