Koripallo.com

Harjoitteita mikroille ja supermikroille ?

Viestejä
2
Eli kaipaisin vinkkejä tänä vuonna koripallon aloittaneille 03-01 ikäisille. Kaikenlaiset ideat tervetulleita!
 

handlaa

Vs: Harjoitteita mikroille ja supermikroille ?

young coach sanoi:
Eli kaipaisin vinkkejä tänä vuonna koripallon aloittaneille 03-01 ikäisille. Kaikenlaiset ideat tervetulleita!

Pallonkäsittelyä tooooosi paljon. Erilaiset pujotteluradat on ollut kivoja. Mikroille sopii kyllä myös hippaleikit, jossa pallo on mukana.
 
Viestejä
384
Vs: Harjoitteita mikroille ja supermikroille ?

Jos salista löytyy useampi kori, anna niille numerot. Kerää pelaajat esim. keskelle salia. Kun huudat korin numeron, tehtävänä on tehdä kori siihen koriin ja palata mahdollisimman nopeasti keskelle. Voittajalle aina piste ja kisa vaikka viiteen pisteeseen asti.

Tiedän, että kuulostaa tosi tyhmältä, mutta ainaki omien valmennettavien lempijuttuja...
 
Viestejä
34
Vs: Harjoitteita mikroille ja supermikroille ?


Pallonkäsittelyä valmentajan näyttämän mukaan. Matalaa pomppua, korkeaa pomppua oikealla ja vasemmalla kädellä, kädenvaihtoja matalalla ja korkealla pompulla. Pujotteluratoja vasemmalla ja oikealla kädellä kuljetettuna sekä kuljetusharjoitus jossa kädenvaihto ennen jokaista kartiota. Viestimuotoiset kisat, joissa kaksi joukkuetta kilpailevat vastakkain ovat lasten mielestä innostavia.

Lay-upit ja vapaaheittoharjoitukset sekä syöttöharjoitukset teetän joka treenissä. Vapaaheittoihin kannattaa laittaa myös välillä kaksi joukkuetta vastakkain heittämään kymmenestä osumasta. Hippaleikit ja riistoharjoitukset rajatussa tilassa ovat myös hyviä tämän ikäisille kuten tuossa aiemmin mainittiinkin.
 

Valkku_itsekin

Vs: Harjoitteita mikroille ja supermikroille ?

Hyviä neuvoja tuossa yllä monella.

Kannattaa tosiaan muistaa että kyse on vielä ihan pikkupojista ja kaikenlaiset leikit joissa on pallo mukana on hyviä. Keskittymiskyky on vielä aika rajallinen harjoitteisiin ja olisi hyvä jos apuvalkkuja olisi mukana niin monta ettei joudu montaa tenavaa katsomaan yksin perään. Sieltä vaan kysymään vanhempia mukaan avittamaan kentän laidalta jos ei muuten löydy ja monesti joku vanhempi on itse pelannut. Olen joskus joutunut pitämään yli 20 ryhmälle tuon ikäisiä yksin treenejä ja tuntuu että homma on helposti yhtä kaaosta. Pienryhmiksi ne pitäisi ehdottomasti saada jaettua.

Tärkeintä on oikeastaan että niillä pojilla on siellä hauskaa ja että kipinä lajiin syttyy.
 
Viestejä
2
ongelma

Kiitos hyvistä vinkeistä!
Valmennettavissamme on kuitenkin pari pelaajaa joilla eivät voima riitä vielä heittämään koriin, sillä treenisalissamme koreja ei saa kauheasti "pientäkoria" alemmas. Onko ideoita millaisia harjoitteita näille keksisi? Olemme tehneet pieniä heittokisoja, joissa osumalla korisukkaankin saa pisteitä, tuolloin ei tule turhautumisia ja heittotyyliin kiinnitetään enemmän huomiota. Kaikki ideat taas tervetulleita!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös