Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2019-2020

Viestejä
6 444
Olenko se vain minä vai näyttääkö Abif olevan melkoisen tuhdissa kunnossa?

Eikös se ollut sitä jo Karhun riveissä? Taitaa olla enemmänkin sellainen baby davismäinen ruumiinrakenne ukolla? :cool:
 
Viestejä
1 652
Jussin näköinen valinta.
Viime kausi meni loukkaantumisten takia pilalle, näytöt jäi piippuun siis mutta innokas (= välillä yli-iinokas ja joutui virhevaikeuksiin)ja helppo kaveri koutsille.
Kotti/Abif kaksikko hyvä sentteripari, suosikkipaineet kasaantuu SeaGullsien niskaan entistä vahvemmin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
533
"New Jerseystä kotoisin oleva 201-senttinen ja 100-kiloinen Abif on tuttu kasvo Korisliigan kentiltä Kauhajoen riveistä, jossa hän pelasi alkukaudesta 2018-2019. "
100-kiloinen in my ass! :D Kertois vaan rehdisti, et Abif parkkeeraa 135-kiloisen järkälemäisen torsonsa korin alle, saa tulla koittamaan. Itse syttyisin tälle!
 
Viestejä
2 333
Aikamoinen ero on kyllä kuvissa.

Kysymys kuuluukin, onko alemmassa kuvassa muitakin photoshoppauksen jälkiä kuin tuo Gulls paita päällä? :)

Pianhan se nähdäään. Lupausta menneisyydestä ainakin löytyy, enkä usko kaverin olevan missään nollaterässä jos kerran Laakso on hyväksi katsonut. Oudoltahan se kuulostaisi, että päävalmentaja kannattaa sopimusta (saati että on mahdollisesti sen aktiivinen toimija) ilman ihan ajantasaista tietoa miehen tilanteesta.

abif.1094x0p50x25.jpg


WhatsApp-Image-2019-07-31-at-20.30.38-1030x1030.jpeg


Toisaalta Zion Williamson näyttää hiukan tuolta alemmalta kuvalta, mutta on kyllä jokainen kilo ja gramma silkkaa räjähtävää energiaa...
 
Viestejä
2 269
Aikamoinen ero on kyllä kuvissa.

Kysymys kuuluukin, onko alemmassa kuvassa muitakin photoshoppauksen jälkiä kuin tuo Gulls paita päällä? :)

Pianhan se nähdäään. Lupausta menneisyydestä ainakin löytyy, enkä usko kaverin olevan missään nollaterässä jos kerran Laakso on hyväksi katsonut. Oudoltahan se kuulostaisi, että päävalmentaja kannattaa sopimusta (saati että on mahdollisesti sen aktiivinen toimija) ilman ihan ajantasaista tietoa miehen tilanteesta.

katso liitettä 694

katso liitettä 695

Toisaalta Zion Williamson näyttää hiukan tuolta alemmalta kuvalta, mutta on kyllä jokainen kilo ja gramma silkkaa räjähtävää energiaa...

Heh.. tossa Gulls fotossa kyllä kieltämättä tämän jälkeen osui nyt silmään Kazemben 'man boobs'! Tiukat on :)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 639
MJ "ystävyysotteluita" katsellessa olen vähän yrittänyt silmäillä Huff, Kanervo, Kotti kolmikon otteita tulevaan kauteen peilaten.

Aloitetaan siitä helpoimmasta, Kotin peli näyttää samalta kuin se viimevuosina on näyttänyt. Jämäkkää tekemistä molemmissa päissä, ei suuria ihmeitä, mutta oletettavasti yhä sarjan parhaimmistoa (ainakin homegrown) isojen seassa.

Kanervon rooli ja tekeminen ei nuorisokaartin keskeltä juuri herättänyt huomiota, fysiikka ehkä mennyt islannissa stepin eteenpäin? Hoitanee yhä oman tonttinsa varsin hyvin ja kykenee kuumaksi päästessään kääntämään otteluita omalla panoksellaan korisliiga tason vastustajia vastaan.

Huff onkin sitten mielenkiintoisempi luku, ikä näytti jotenkin ehkä saaneen miehestä otteen. Liettuan ja Serbian tasoisten jengien atleettisuus ja pelinopeus näytti olevan liikaa, kapteenin tekeminen näytti välillä jopa hapuilevalta molemmissa päissä. Korisliigan pelin nopeus ja vastustajien taso ei toki samalla sivulla näiden otteluiden kanssa ja Shawn:lla varmasti paljon annettavaa lokeille niin pelillisesti kuin erityisesti johtajuuden muodossa kentällä ja kopissa.

On mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan jenkki rekryt ISON Abif:n jälkeen suuntautuvat ja miten Gullsn kokoonpano tulevalla kaudelle lähtee rakentumaan. Isompaan päähän pelaajia löytyy suht hyvin monipuolisiinkin kokoonpanoihin, 5 Kotti/Abif/(Heinonen) 4-3 Huff/Ricky/Heinonen /(Lindner) Mutta 1-2 paikoille on tässä vaiheessa heittää ainakin aikaisemmin lähinnä sg hommissa viihtynyt Kanervo ja korisliigassa vielä varsin pienessä roolissa (pun intended) pelannut E.Waxlax.

Omaan silmään paketti huutaisi melkein vielä kahta pointtina pelaamiseen kykenevää takapelaajaa, tämä taas tarkoittaisi, vain yhtä laituria vahvistamaan Huff/ Waxlax/ Heinonen kolmikko, joista kukaan ei sen jälkeen saisi enää loukkaantua merkityksellisesti kauden aikana. Seppälän ulkomaan option käyttö lienee aiheuttanut melkoisen määrän harmaita hiuksia toimistolla. Toisaalta Laakso on aiemminkin tottunut operoimaan melko ohuilla rostereilla, siihen nähden 10 koriliiga tasolla plus merkkistä pelaajaa on kauteen lähtiessä paljon.
 
Viestejä
2 333
Aika lailla samanlaisissa fiiliksissä Gulls-pelaajien edesottamuksista maajoukkueen harkkamatseissa. Kunnon statseja en oon nähnyt missään ja Basket.fi:n jutuissakin on ollut normaalin FIBA-stats -linkin sijaan vaan lyhyt tiivistelmä joidenkin pelaajien pisteistä/levareista.

Sellaisesta vain osittain ja vieläpä pätkittäin matsit nähneen perspektiivistä on vaikea sanoa mitään sen tarkempaa peliajasta, mutta jotenkin jäi sellainen fiilis, ettei kukaan kolmikosta kerännyt kyllä kovinkaan kummoisia minuutteja. Eritoten Kanervoa näin kentällä varsin harvoin. Eikä joukkueenjohdon pointtinakaan näissä peleissä nyt varmaan ollut oleellisena seikkana tuon veteraanikolmikon peluuttaminen.

Hiukan rohkeana spekulaationa voisi kenties heittää ilmoille myös ajatuksen, että kun ikää, kilometrejä ja statusta alkaa olla mittarissa tuonkin verran, niin jonkin epämääräisen harkkapelin jämäminuutit ei ehkä yllytä ihan kaikkensa antamiseen samalla tavalla kun sen tekee nuorelle ja nälkäiselle näyttöjen antajalle.

Eritoten Huffin pelissä näytti musta siltä, että tsemppi- ja energiatasot oli ennemminkin se 75% kuin usein kuvannollisesti huippusuorituksen edellyttämä 120%. Toisaalta voisi sanoa, että Kanervon kaltaiseen fiilispelaajaan peliajan vähyys vaikuttaisi jopa vielä enemmän. Kotti nyt tuntuu olevan Kotti, pelasi se sitten viisi tai kolmekymmentäviisi minuuttia (mikä on kehu).

Vaikka harkkapeleissä kolmikko ei nyt ihan säkenöinytkään, niin Korisliigassa kolmikon taitojen pitäisi toki riittää. Paino sanalla 'pitäisi'. Susijengikonkareita ja jopa legendoja (ainakin nyt Kotti ja Huff), niin en kuitenkaan ehkä odota herrojen mitenkään dominoivan korisliigaa, tai edes sen kotimaista tilastokärkeä. Väkeä toivottavasti tuovat katsomoon ympäri Suomea.

~'~

Seagulls on näköjään lopultakin siivonnut nettisivujensa rosterin ajantasaiseksi: Helsinki Seagulls - joukkue.

Hiukan harmissaan täytyy todeta, että Sakke Laakso on sitten pudotettu pois eli uutta sopparia ei ole Saken kanssa ilmeisesti tehty. Saken kehitys ei ehkä sitten ihan oikeastikaan ollut viime vuosina sellaista mitä ehkä toivottiin (eikä Laakso ole muutenkaan enää niitä sarjan nuorimpia pelaajia), mutta harmi kuitenkin.

Sen sijaan Lokeilla näyttää tosiaan olevan jo tällä hetkellä aika vahva rosteri, eritoten tuolla isommassa päässä (varsinkin kun kun Huff tosiaan Korisliigassa käy myös nelospaikan pelaajasta). Vain yhdellä jenkillä vahvistettu jengi pystyy laittamaan jo nyt peliin ainakin seuraavanlaisen syvyyden (hiukan clickin "depth chartia" moderoiden - suluissa sellaiset "voi peluuttaa tarvittaessa / haluttaessa" vaihtoehdot):

5. Kotti, Abif (Heinonen) - 2 (+1=3)
4. Abif, Heinonen, Huff (Lindner) - 3 (+1=4)
3. Huff, R. Waxlax (Lindner, Tahvanainen) 2 (+2=4)
2. Kanervo, R. Waxlax (Tahvanainen?) - 2 (+1=3)
1. (E. Waxlax) - 0 (+1=1)

Listaus näyttää samalla selkeästi tuon tämänhetkisen aukkopaikankin (jonka click'kin jo totesi). Eli kahta takamiestä, mieluiten pointtina pelaamaan kykenevää pelimiestä, tuo huutaa: ihan jo siksikin, että jos yksi pelintekijä saa ihan pikku flunssankin, niin onko Erik Waxlax sitten joukkueen ykköspointti?

Kolmannen jenkin - tai voi kun Gulls tekisi jotakin radikaalia ja palkkaisi esimerkiksi ruotsalaisen, virolaisen, venäläisen tai jonkin eteläisemmän itä-eurooppalaisen ulkomaalaisvahvistuksen (olisi kiva nähdä vähän vaihtelua näissä vahvistuksissa) - pelipaikka voi sitten varmaan olla melkein mikä vaan. Joku kenttää levittävä iso joka pystyy pelaamaan 4-5 ja osaa heittää kaaren takaa varmaan istuis tuohon parhaiten?

Kun Gullls palkkaa tuohon kolme ulkomaalaisvahvistusta, niin rosterin leveys on 12 pelaajaa. Normikierrossa peliaika tuntuisi jäävän kahdentoista rosterilla nolliin tai satunnaiseksi vähintään kolmelle-neljälle pelaajalle. Kuka siis jää perusrotaatiosta pois? Vai onko tässä nyt laskettu, että kuitenkin on vähintään yksi tai kaksi kaveria sairastuvalla koko ajan?

Seagullsin kohdalla on toki myös mahdollista, että esim. Heinosella on joku diili, että peliaikaa ei tule enää yli kahtakymmentä minuuttia peliä kohden ja muidenkin ikämiesten peliaikaa saatetaan toki rajoittaa, ainakin silloin tällöin. Tällöin voisi olla mahdollista, että pelkkien jämä-mahdollisuusminuuttien varassa joutuvatkin sitten kautensa pelaamaan vain uudehkot nuoret Tahvanainen, E. Waxlax ja Lindner.

Fine and dandy, ehkä. Mutta musta myös hiukan takapakkia Gullsin lupaavasti, vaikkakin hitaasti, alkaneelle nuorten pelaajien koulutusprojektille. Jeppe Granlundin lähtö oli musta merkittävän iso takaisku, eritoten tuon projektin kannalta.

Jenkkiuutisia odotellessa olisikin mukava kuulla vielä myös uutinen jonkun todella lupaavan nuoren signaamisesta Lokki-rosteriin useamman vuoden diilillä.
 
Viestejä
1 639
Kunnon statseja en oon nähnyt missään

Liian helposti näitä ei toki ole laitettu esille, mutta löytyvät kuitenkin, jossain muodossa. Liettua basket.fi:n kautta (vain Suomen osalta toki) ja sen lisäksi Serbia myös twitteristä kokonaisuudessaan.

Huff pelasi 21min ja 25min, Kotti 10 ja 24min, Kanervo 13 ja 11min. Kotti ja Huff molempien pelien viisikossa. Kai valmennus näki Shawnin pelissä jotain sellaista mikä ei omaan silmään oikein välittynyt, erityisesti Serbia pelissä heitto ei oikein tippunut (2/7), toisaalta syöttö/menetys suhde 5/1ja tuohon peliin ihan ok +/- -6 antavat ymmärtää, että siellä on tehty ihan hyviä juttuja kentällä, vaikka ne muutamat empimiset rotaatioissa ja surffailut pelin ulkopuolella hyökkäyksessä sattuivatkin tarttumaan omaan silmään.

Kuten yllä huomioitu, varmaan pelin panoksettomuus näkyy näiden paikkansa vakiinnuttaneiden kavereiden otteissa enemmän kuin näytönhaluisten nuorukaisten ja korisliigassa vastus ei tosiaan olen tällaisten lausuntojen arvoista.
 
Viestejä
2 333
voi kun Gulls tekisi jotakin radikaalia ja palkkaisi esimerkiksi ruotsalaisen, virolaisen, venäläisen tai jonkin eteläisemmän itä-eurooppalaisen ulkomaalaisvahvistuksen (olisi kiva nähdä vähän vaihtelua näissä vahvistuksissa)
Aika yllättävä veto Gullseilta :oops:
"Kari Jonsson agreed to terms with Helsinki Seagulls"
Ihan en islantilaista osannut toivoa, mutta ihan mahtavaa noin periaatteessa! :D (nyt olisi ollut käyttöä sydän-hymärille)

Nopeasti katsottuna ihan huippulupaus PG (SG): syntynyt -97 (190cm) ja silti on jo ehtinyt esiintyä edukseen Islannin liigassa teininä, pelata jenkeissä hyvillä statseilla yliopistossa, olla ratkaisupelaaja Islannissa ennenaikaisen paluun jälkeen, tehdä diilin Barcelonan kakkosjengiin LEB Oroon... Kääntöpuoli ei sitten yllätä: ollut loukkaantumisia, ikävimpänä akillesjänteet (molemmat nilkat leikattu vuosi sitten!).

Tässä yksi ihan kiva Higlights-Reel (myös puolustusta ja syöttöjä eikä pelkkiä kolmosia): Kari Jonsson highlights video

Jos on terve, niin voi olla ihan pirteä ja hyvä lisä Gullsin takalinjoille - se varma ykköspelintekijä kyllä vielä uupuu tämänkin jälkeen...
 
Viestejä
2 269
Ihan en islantilaista osannut toivoa, mutta ihan mahtavaa noin periaatteessa! :D (nyt olisi ollut käyttöä sydän-hymärille)

Nopeasti katsottuna ihan huippulupaus PG (SG): syntynyt -97 (190cm) ja silti on jo ehtinyt esiintyä edukseen Islannin liigassa teininä, pelata jenkeissä hyvillä statseilla yliopistossa, olla ratkaisupelaaja Islannissa ennenaikaisen paluun jälkeen, tehdä diilin Barcelonan kakkosjengiin LEB Oroon... Kääntöpuoli ei sitten yllätä: ollut loukkaantumisia, ikävimpänä akillesjänteet (molemmat nilkat leikattu vuosi sitten!).

Tässä yksi ihan kiva Higlights-Reel (myös puolustusta ja syöttöjä eikä pelkkiä kolmosia): Kari Jonsson highlights video

Jos on terve, niin voi olla ihan pirteä ja hyvä lisä Gullsin takalinjoille - se varma ykköspelintekijä kyllä vielä uupuu tämänkin jälkeen...

Nimenomaan.. piristävä yllätysjokeri napata Eurooppalainen pelaaja. Vielä yllättävämpi tuo että Islannista. Jotenkin toivon todella, että tää kaveri breikkaa Korisliigassa yhdessä kaikkien jengien kotimaisten nuorten kera. Tällä kaverilla toki tulos tai ulos vrt. kotimaisiin tulos niissä muutamassa mahdollisessa näytönpaikassa tai penkille heiluttaa pyyhettä.
 
Viestejä
2 333
Viestejä
2 269
Oliskohan Kanervo vinkannut?

Sama täällä. Peukut pystyyn Karille!
Ihan varmasti Kanervolla vaikutusta tähän diiliin.

Kävi tuossa mielessä myös se, että kertooko tämä sitä karua faktaa, mitä Kaminen tuossa päivä pari sitten latoi eetteriin. "Korisliigassa on tiputtu vahvistusten palkanmaksu kyvyssä Romanian ja Bulgarian tasolle."

No toisaalta, Seagulssin tapauksessa kun tietää joukkueen taustavoimat ja heidän tietoisuuden siitä, että vielä joutuu pumppaa fyrkkaa rakkaaseen harrastukseen, niin ei puolla sitä etteikö Seagullsilla olisi varaa maksaa kohtuu palkkaa myös vahvistuksille. Joten tuskin tämä Karikaan täysin "alelaarin jätkä" on.
 
Viestejä
2 568
Erittäin kiinnostava värväys ja mun mielestä on hauskaa, että Korsliigaan saadaan lisää europpalaista väriä ja pitkästä aikaa islantilaista väriä. Kun luin tämän uutisen, niin muistui mieleen Logi Gunarsson, joka pelasi TOPO joskus reilu kymmenen vuotta sitten. Logi oli kova pelaaja, kuten islantilaiset yleensä.
 
Viestejä
2 269
Suhteellisen kovan oloisen kaverin on Gullssit löytäny pieneks laituriks.

Jännä et nää Gulssien soppari uutiset osunu allekirjoittaneen feedeihin näin tuoreeltaan.. ja sitäkautta tietty niitä tänne postaillu näemmä aika monta :)

 
Viestejä
1 639
Mielenkiintoiset hankinnat jatkuvat. G- liigasta luulisi ainakin atleettisuutta löytyvän, mutta ei tämä nyt oikein tuota aiemmin hahmoteltua depth charttia ihan suoraan avaa. Toisaalta, pituutta ehkä löytyy juuri sen verran, että herran uskotaan menestyksekkäästi varjostavan korisliigan tyypillisiä 3-4 paikan pelaajia omassa päässä. Sinne toiseen päähän sitten luodaan matchup ongelmia laittamalla kentälle 3 vikkelää 2-3 paikan kaveria viskomaan kolkkeja kovalla prosentilla.
 
Viestejä
2 333
Mielenkiintoiset hankinnat jatkuvat. G- liigasta luulisi ainakin atleettisuutta löytyvän, mutta ei tämä nyt oikein tuota aiemmin hahmoteltua depth charttia ihan suoraan avaa.
Tätä mietin itsekin ihan ensimmäiseksi. Ihan oikeata pelintekijäähän tuo rosteri huutaa ja aika kovalla äänellä. Erik Waxlax kun tuskin voi olla joukkueen ykköspelintekijä - ja tuskin edes kakkospelintekijä (tai sitten kaveri on kehittynyt kesän aikana varsinaisilla kuuloikilla!).

Mutta muutoin todellakin mielenkiintoinen signaus. Että ainakin kiinnostavaa jengiä Seagulls on rakentamassa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös