Koripallo.com

Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Viestejä
1 432
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

9uonowPh.jpg
 
Viestejä
973
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Rohkea päätös seurajohdolta! Ja pitkälti neljän play-off-pelin perusteella. Mutta eihän ne pelit, ja peluutukset, menneet sinne päinkään...

Aika moni on täälläkin leimannut Katajan taustahenkilöitä selänpesukavereiksi ja vaikka ties miksi. Muuttiko tämä ratkaisu ajatuksia vai eikö siellä vieläkään ostata toimia tilanteen vaatimalla tavalla?

Kukas Toikan tilalle? Gipson vai Vidin? Suomesta ei taida löytyä vapaita sopivia valmentajia montaakaan, kun Lehtonen pitää välivuotta ja Toiviaisella taitaa olla sopimusta jäljellä. Salminen varmasti kelpaisi monelle, mutta lienee myös tavoittamattomissa. Entäs Tuovi tai Henkka? Ponttista myö ei taideta haluta? Onko Palviaisen meriititkään sopivat? No hopeaa finaaleista tietysti....
 
Viestejä
6 221
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Olipahan pommi!! En meinannut uskoa tätä uutista todeksi, en meinaa uskoa vieläkään! Yllättävä päätös tämä Katajan seurajohdolta oli, olin ihan varma, että Toikalla on Katajassa ikuinen pesti jos vaan haluaa. Toikkahan itse olisi varmasti ollut halukas jatkamaan. Mikä sitten sai seurajohdon tekemään tämän ratkaisun? Tuliko sponsoreilta painetta vaihtaa valmentajaa, entä onko pelaajia kuunneltu? Fanejahan ei kuunnella. Mutta joka tapauksessa, ihan oikea ratkaisu. Toikkaa vastaan ei ole edelleenkään henkilökohtaisesti mitään, mukava tyyppi ja näin ja on tehnyt Katajassa hyvää duunia, ensin pelaajana, sitten valmentajana. Mutta tämä on tulosurheilua ja se kirkkain on Toikan aikana jäänyt odottamaan, kovista materiaaleista huolimatta. Toikan aikakaudella Kataja pelasi parhaat pelinsä runkosarjassa ja europeleissä. Pudotuspeleissä ei oikeastaan koskaan saatu parasta irti. Tästä on valmentajalla suurin vastuu.

Toikalle kiitos joka tapauksessa näistä vuosista ja kaikkea hyvää jatkoon. Katajan uusi valmentaja on siis jo tiedossa, odotellaan, kuka sieltä tulee. Uskoisin, että tuleva valmentaja on valmentanut menneellä kaudellakin Korisliigassa. Tai sitten Ojasta tehdään ykköskoutsi?
 
Viestejä
70
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Yllättävän rohkea päätös. Ei Tuovi varmaankaan tule, jos ulkomailla voi jatkaa. Voiko jatkaa, en tiedä. Sten kumileimasimeksi.
 
Viestejä
6 221
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Midas Pekka Salmisen ottaisin mieluusti takaisin, mutta ei taida olla mahdollinen yhtälö tässä vaiheessa? Kataja järjestää tiedotustilaisuuden 3.6., silloin viimeistään asia selviää.
 
Viestejä
7 518
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Veskari sanoi:
Yllättävän rohkea päätös. Ei Tuovi varmaankaan tule, jos ulkomailla voi jatkaa. Voiko jatkaa, en tiedä. Sten kumileimasimeksi.

Stenilläkin on sopimus.
 
Viestejä
223
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Agenttitoimistot ovat ottaneet yhteyttä myös ulkomailta ja on kovan luokan valmentajia, jotka ovat tarjoutuneet meille töihin. Sieltä se löytyy ja viimeistään tämän kuun aikana meillä on uusi valmentaja, Törmälä vinkkaa.
 
Viestejä
1 669
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Mitäs jos ne eräässä eläinjoukkueessa pari vuotta yhteistyötä tehneet vetäytyvän hiusrajan miehet vetäytyisivät nyt sitten yhdessä Joensuuhun?
 
Viestejä
1 599
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Kyllähän tuo oli seurajohdolta oikea ratkaisu. Ei ollut enää fanien luottamusta ja se taisi vaikuttaa myös seurajohtoon ja sponsoreihin. Toikka ilmoitti olevansa muuttunut mies kauden alussa, mutta täälläkin sitä epäiltiin suuresti. Samat virheet toistuivat tänäkin vuonna. Järjetön avainmiesten peluuttaminen kauden aikana, joka johti katastrofiin myös pudotuspeleissä. Kun loukkaantumisia tuli tai peli ei avainmiehillä kulkenut, ei ollutkaan varamiehiä. He kun saaneet istua penkillä pitkin kautta.

Ärsyttävin piirre Toikassa on se, ettei hän millään suostu myöntämään virheitään. Nytkin kertoo, että virheitä tehnyt, mutta ei kerro mitä. Pikemminkin kuulostaa siltä, että on tälläistä kvasitunnustamista, mutta itse ajattelee että oikein olen toiminut. Selityksiä tulee kyllä nytkin. Ja tätähän se oli aiemminkin.

Toikan ajattelua hallitsee lyhytaikaisuus eli seuraavan pelin voittaminen on se tärkein asia ei sen mestaruuden voittaminen. Kuitenkin kaikkea hyvää Toikalle jatkossa. Tuovihan olisi Katajaan haluttu aiemminkin, jos ei olisi välivuotta pitänyt ja sitten turkkiin mennyt. Tuskin saa enää jatkoa Turkista, joten eiköhän se Tuovi ole. Kyllä se Biisoneiden kaksikkokin on tervetullut.
 
Viestejä
3 032
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Vaadin erikois- Sukkana Koriin jaksoa!
 
Viestejä
6 221
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Jääkenttien Gaselli sanoi:
Vaadin erikois- Sukkana Koriin jaksoa!

Tulee heti kun uuden päävalmentajan nimi on selvillä! Tunnin mittainen erikoisjakso - Sukkana koriin Special! 8] Melkein vois shampanjapullon poksauttaa, olihan tämä sellainen jytky! Toikalle potkut, ihmeiden aika ei ole ohi!! :D
 
Viestejä
587
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Kyllä tapaus Toijala ja Vidin kertovat julmalla tavalla kuinka suojaton tuollainen valmentajan työpaikka on. Herrojen kausi korisliigassa oli täysi peilikuva. Toijala lähes täydellinen 30 vkoa ja sitten viikon tunarointi muutti kaiken. Kukaan faneista ei tiedä mitä mahdollista tuossa lopussa tapahtui, jopa sellaista, joihin Toijala ei voinut vaikuttaa.
Samoin Vidinin kanssa, matkan varrella oli ikäviä loukkaantumisia ja pelikin näytti välillä tosi huonolta mutta viimeinen kuukausi oli hieno.
Luulenpa että uutisten suuruutta korosti se että kaikki yleisesti luulivat että herroilla oli sopimus jatkosta. Enpä usko, että kukaan olisi ihan näin paljon yllättynyt, jos yleisesti olisi ollut tiedossa että perussopimus täyttyy ja että seuralla on optiovuosi seuraavasta kaudesta.
Kyllä Suomessa hyviä valmentajia löytyy, alkaa kohta olla runsauden pula ja yli 40 v alkaa olla muumioita. Muualla 60 v on vielä ihan ok, Suomessa 40 v alkaa olla max.
 

42

Viestejä
3 373
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Eikös se Gipson ollut Kouvolassa sentterinä? Mites hän nyt valmentajaksi? Gibson voisi olla, Tampereelle hän ei lähtene, mutta pysyykö edes Suomessa? Palviainenkin ehkä, tuttuihin maisemiin? Tupamäki tuskin lähtee noin kauas eikä välttämättä ole haluttukaan. Mikko saattais olla Tampereelle mahdollinen? Tai mieluummin ehkä Loimaalle?
 
Viestejä
783
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Te, jotka ehkä tiedätte, niin kirjoittakaa vaikka kuudelta edelliseltä vuodelta kaikki Katajan korisliiga-joukkueen päävalmentajat ja kuinka pitkään he ovat tehtävässään toiminut?
Entä joukkueenjohto?


Katajan aika päättää mitä toiminnalta halutaan ja miten?

Tuosta Törmälän lausunnosta saa jotenkin sellaisen kuvan, että Kataja olisi ottamassa toiminnassaan uutta suuntaa. Tarkoittaako tämä sitä, että joukkue jää pois kansainvälisiltä pelikentiltä ja alkaa panostaa korisliigaan nuorentamalla joukkuetta? Tässä osa syynä saattaa olla myös taloustilanne. Tähän mahdolliseen nuorennusleikkaukseen tarvitaan oikea, rohkea, innostava valmentaja, joka uskaltaa antaa vastuuta nuorille. Ja tähän kotimaisista ja nykyisistä korisliigavalmentajista tulee mieleen mm. Tupamäki tai naisten korisliigasta Haakana. Vai mikä on Rannikon tai Virtasen rooli jatkossa?

Tähän ajatusmaailmaan ei mielestäni sovi esim. Gibson (Pyrintö?), Vidi (ei Suomessa?)eikä Palviainen.
Menestystä haetaan jatkossakin, mutta vain kotimaan kentillä ja nuorennetulla joukkueella.
Valmentajan kanssa tehdään useampi vuotinen sopimus, koska menestystä haetaan pitkällä tähtäimellä.
Nämä kaikki vain arvailuja.

Faktaa: Kataja on saavuttanut upean määrän SM-mitaleja viimeisen 10-vuoden aikana.
 

dre

Viestejä
263
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Tämän päivän uutisointi antoi innostuksen tulla katsomaan Katajan pelejä paikanpäällä yhden kauden tauon jälkeen.
 
Viestejä
336
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Olisi ehkä hölmöin liike Katajalta ikinä jättäytyä pois eurokentiltä heti, kun paikka siellä on vakiinnutettu. Europelit ovat tulleet jäädäkseen Joensuuhun ja hyvä niin!

En sano, että Jermu sinä vihaisit europelejä, mutta osalla porukasta täälläkin tuntuu olevan kovin negatiivinen ajatusmaailma liittyen eurokenttiin. Niin kauan, kun seura ajattelee europelejä erillisenä sarjana ja niihin saadaan rahoitus erikseen, on europelit erittäin tervetullut lisä koriskauteen. Historian saatossa moni joukkue on kompastunut taloudellisesti eurosarjoihin, mutta eiköhän Kataja nyt voi jo neljän eurovuoden jälkeen todeta olevansa onnistunut kasaamaan rahoituksen näitä sarjoja varten. En usko että seura ottaisi takapakkia kehityksessä, vaan pikemminkin uskon että sama maltillinen kehitys, mitä on kohta jo 20 vuotta kestänyt, jatkuu edelleen.

Toikka on hieno mies ja hyvä koutsi. Viisi kautta Katajan peräsimessä, 4 mitalia, kolmet finaalit, eurochallengen top 8, todella tasaisen runkosarjan 2016 ylivoimainen murskavoitto... Ne on sellaisia saavutuksia, mitä ei kaikki koutsit tule koskaan saamaan. Valitettava kevään 2016 musta viikko kuitenkin murskasi kaikkien katajalaisten unelmat tuplasta ja urheilun raadollisessa maailmassa etsitään monesti syyllistä tähän ja tällä kertaa sormi osoittaa Toikan suuntaan.

Tällä palstalla on ollut viime vuosina tapana haukkua Katajan uusi valmentaja lyttyyn jo ennen kuin mies on käynyt yksiäkään treenejä vetämässä ja mielenkiinnolla odotan kuka haukkuu ja miten tämän 3.6 julkistettavan miehen (tai miksei vaikka naisen, no se olis varmaan katajavaneillekin liikaa) täysin kyvyttömäksi Katajan peräsimessä, ihan niinkuin Pekka haukuttiin kaksi vuotta sitten ja Toikka vuosi sitten.

Viime kausi oli hieno kausi Katajalta, mutta tarinaan sattui harvinaisen musta käänne, josta juoni ei löytänyt reittiä takaisin. Nyt kuitenkin alkaa jollakin tavalla uusi ajanjakso Katajan kannalta, kun penkiltä häviää Virtasen Pete, penkin päästä Toikka ja vielä toiminnanjohtajaksikin tulossa varmaan jokin urheilutapahtumien erikoismistermuscle.

Hyvää kesän alkua kaikille korisvaneille ja muille! Peace!
 
Viestejä
973
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Karjalaisen verkkoversio tiesi tämän verran:
Katajalla ja Toijalalla oli sopimuksessa pykälä, mikä mahdollisti jatkosopimuksen tarkastelun 31. toukokuuta mennessä puolin ja toisin.

Kataja on valinnut jo Toijalan seuraajan mutta julkistaa tämän henkilöllisyyden vasta nimien ollessa sitovasti papereissa.
 
Viestejä
6 221
Vs: Joensuun Kataja Basket kausi 2016-2017

Iso peukku Katajan seurajohdolle siitä, että tehtiin tämä ratkaisu, ei varmasti ollut helppo päätös, mutta elämässä joutuu niitä ikäviäkin päätöksiä tekemään... Nyt on aika uusien tuulien. Tietty ympyrä sulkeutuu kun Petekin lopetti uransa. Mitä sitten ensi kaudella on odotettavissa. Sen aika näyttää, kunhan uusi koutsi julkaistaan, niin ollaan paljon viisaampia. Mutta ensi keväänä pelataan taas mitaleista joensuussa, siitä lähdetään!!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös