Koripallo.com

Korisliiga tuhon tiellä?!?

Viestejä
202
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Tossun pohja sanoi:
Tästä keskustelusta paistaa juuri se suurin vaara. Välinpitämättömyys suomalaista koripalloa kohtaan. Neljän jenkin kiintiön kannattajat ajattelevat vain oman joukkueen pärjäämistä.
Koska suhtautuminen suomalaisia pelaajia kohtaan on tuollainen niin kuka niitä viitsii enään kasvattaa. Kasvatus lajin pariin romahtaa.. Ei vielä mutta jos näin jatkuu ja maajoukkue ei enään pärjää niin taso tippuu vääjäämättä koska tulevaisuutta ei nähdä ja arvostus on mitä on. Kyse on lyhytnäköisesti toiminnasta ja pika voittojen hakemisesta. Itse seuraan enään paikan päällä junioreiden pelejä ja sydän sykkyrällä toivon heidän jaksavan vaikka tulevaisuus ei heille paljon paikkoja lupailekkaan.
Olen muutenkin nostanut täällä esille kasvattaja seurojen arvostuksen puutteen ja se on yksi isoimmista ongelmista suomalaisessa koriksessa. Tulkaa kaikki 4 jenkin kannattajat valmentamaan junioreita ja kertomaan , että kyl siellä mahdollisesti on 1 paikka avoinna korisliigassa aloituksessa.

Tässä kirjoituksessa tiivistyy suurimmat pelkoni. Hienoa tekstiä Tossun pohjalta. Otetaan case studyn pohjaksi esimerkikisi Vilpas. Seura tekee vuodesta toiseen loistavaa juniorityötä, mutta minne katoavat ne taitavat ja lupaavat A-juniorit? PeU on nostettu salolasivoimin divariin, jossa se pelaa hienoa kautta. Perniöstä rahat ja Salosta pelaajat (A-junnut + hyvät mutta ei liigakelpoiset suomalaiset). Loistava järjestely ainakin minun mielestäni. Mutta, mutta... entäpä se askel divarista Korisliigaan? Askel on muodostunut lähes ylivoimaisen vaikeaksi ottaa. Ei sen takia, etteikö olisi halua, van sen takia, että kukaan ei halua juuttua penkille. Näin ollen Peu taitaa liian useasti jäädä monen lupaavan pelaajan päätepysäkiksi. Ei mikään huono vaihtoehto, mutta uskon kyllä poikien tähtäävän korkeammalle kuin divariin.

Totuus on kuitenkin se, että valmentajien on johdettava joukkuensa pelijareihin. Kyse on työpaikasta ja leivästä. Ei siinä ajatella pelaajapolkuja ja tulevaisuuden kuvia, kun uhkana on jatkuvasti kengän kuva persuuksissa. Tämä johtaa puolestaan siihen, että ammattilaiset/jenkit kantavat lähes keskenään vastuun jokkueen menestyksestä . Kun menestystä tulee, ollaan tyytyväisiä ja kehutaan valmentajaa maasta taivaisiin hyvistä vahvistuksista. Suomi-prospekti ei tosin paljoa kentällä näy. Mikäli tulee käkättimeen matseissa oikein urakalla, vaihdetaan jenkit uusiin, jos rahaa on. Tosin tällöinkään Suomi-prospekti ei paljoa pelaa. Salokin on menettänyt liian monta turhautunutta nuorta pelaajaa "höntsäkoripalloilulle", kun ei enää jakseta odottaa mahdollisuutta päästä rosteriin sisälle kunnolla. Yksi minuutti silloin tällöin liigassa kun ei jaksa motivoida nälkäistä pelaajaa, olipa hän sitten nuorempi tai vanhempi.

Niin kauan kun tämä neljän/viiden/kuuden.... jenkin ruletti jatkuu, tulee Suomeen muodostumaan yhä kasvava joukko turhista pudokkaista. Kyllä! DROP-OUT- ilmiö tulee siirtymään koskemaan myös mestaruussarjan kynnyksellä olevia pelaajia. Sen luulisi kiinnostavan liittoakin?
 
Viestejä
1 599
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Itsekkään en pidä tuosta 4 jenkin säännöstä vaikka se suosiikin Katajaa. Katajassa se on näkynyt varsinkin Andringan kohdalla. Vähempi peliaika on johtanut älyttömiin ratkaisuihin, kun näyttöjä on pitänyt heti esittää.. Positiivistä on sarjassa se, että joukkueet vahvistuvat paljon kesken kaudenkin. Heittopussit ovat ne, joilla jenkkihankinnat epäonnistuvat.
 
Viestejä
8
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Nuorten pelaajien valmennusta melkoisen pitkään lähietäisyydeltä seuranneena sivustakatsojana herää minulle joistakin tässä topikissa esitetyistä kommenteista kysymys esimerkiksi siitä, kuinka monta vuotta vaikkapa Fil Tsäksönin mielestä nuoren pelaajan pitäisi tahkota divaria tiellään ammattilaisuuteen ennen näitä (varsin leveällä sudilla maalailtuja) suurempia haasteita?
Fil Tsäksön sanoi:
Ja nimenomaan divari pienemmillä pelimäärillä on se koulu ammattilaisuuteen. Siellä jää tarpeeksi aikaa harjoituksille, joissa näistä jätkistä pyritään tekemään pelaajia, joiden ei tarvitse jäädä Korisliigaan, vaan joiden ura on kovemmissa sarjoissa. Ne joiden rahkeet eivät siihen riitä, lähtevät sitten tappelemaan pelipaikoista liigassa. Mutta jos oikeasti puhutaan tulevista maajoukkuemiehistä, on heidän polkunsa divarista ulkomaille. Tätähän ymmärtääkseni Möttöläkin on takaa ajanut joissain haastatteluissa. Jos tulkitsen väärin, sori Hanno.
Sori siitä, vai miten se nyt menikään? Ei ole kovin monta vuotta siitä, kun Nokian (tänä päivänä kovin yksimielisesti ainakin neljän ulkomaalaispelaajan kannalla olevat) kannattajat kovaäänisesti kritisoivat Tampereen Pyrinnön ja BC Nokian sopimuksen mukaista joidenkin Pyrinnön edustuksen ”jämäpelaajien” esiintymistä Nokian divarijoukkueessa – silloin kun Pyrinnöllä itsellään ei ollut divarijoukkuetta. Eivät nääs olleet ”oman kylän poikia”. Kuinka äkkiä se takki onkaan siellä Nokialla kääntynyt - monessa mielessä? Kannattaako pienellä paikkakunnalla kuitenkaan pitkällä tähtäimellä luottaa siihen, että rahat riittävät jatkossa uusien ulkopuolisten pelaajien hankkimiseen, varsinkaan, jos ei heillä ole mitään aiempia siteitä johonkin pirkanmaalaiseen kyläjoukkueeseen? Uusista Shawn Hopkinseista ei ehkä Nokiallakaan liene ylitarjontaa ihan lähitulevaisuudessa?

Kyllä suomalainen koripallo elää ja kuolee nimenomaan suomalaisten juniorien pelipanoksen mukana – oli ne sitten syntyperäisiä suomalaisia tai maahanmuuttajataustaisia. Ja siinä juniorien valmennuksella ja heille tarjottavilla unelmilla on aika iso merkitys. Joku Märsky (mitään heiltä pois ottamatta) ei yksin pysty vastaamaan koko Suomen juniorikoripalloilun kehittämisestä. Kyllä siinä vaaditaan aikas isoa talkootyötä monelta seuralta ja niiden juniorien taustajoukoilta. Mutta jos suomalainen huippukoripalloilu ei katso olevansa mitään velkaa tälle porukalle, niin asia on harvinaisen selvä!
 
Viestejä
248
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Voi olla, että tulkitsen otsikkoa eri tavalla kuin jotkut muut ja silloin myös kommentoin osittain eri asiaan. Eli itse koen asian siten, että Korisliiga nykyiselläkään systeemillä ei ole ajamassa alas Suomikoriksen tietynlaista buumia mikä on käynnissä. En myöskään usko, että nykysysteemi vaikuttaisi siihen, että jatkossa ei maajoukkueeseen löytyisi laadukkaita pelaajia koska nuoret eivät mahdu liigaan pelaamaan. Olen siis edelleen sitä mieltä, että nämä kaverit tulevat pääsääntöisesti jatkossa muualta kuin liigasta.

Märsky ei yksin riitä. Ei niin, mutta kuten kirjoitin, kaipaisin lisää samalla systeemillä toimivia kouluja. Olkoon se se ensimmäinen porras mihin junnut tähtäisivät niistä kasvattajaseuroista tulevaisuudessa. Kauanko divaria? Niin, vaikka maallikko olenkin, niin eiköhän kaikille ole selvää, että jokainen kehittyy omaan tahtiinsa, jos kysymys oli sarkasmia, ymmärrän kysymyksen tarkoituksen. Osalle se on se korkein taso, huiput muualle ja hyvät liigaan, kun paikkansa sinne ansaitsevat.

Nokia, Pyrintö systeemissä ei ollut itseäni haittaavia tekijöitä, se oli silloin ihan ok systeemi. Eiköhän siinä vastustuksessa ollut enemmänkin kyse isoveli/pikkuveli antipatiasta kuin ihan puhtaasti siitä, että kotikylän pojat menetti peliaikaa. Näin siis kuvittelisin, en tiedä.
 
Viestejä
202
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

"Kyllä suomalainen koripallo elää ja kuolee nimenomaan suomalaisten juniorien pelipanoksen mukana – oli ne sitten syntyperäisiä suomalaisia tai maahanmuuttajataustaisia. Ja siinä juniorien valmennuksella ja heille tarjottavilla unelmilla on aika iso merkitys. Joku Märsky (mitään heiltä pois ottamatta) ei yksin pysty vastaamaan koko Suomen juniorikoripalloilun kehittämisestä. Kyllä siinä vaaditaan aikas isoa talkootyötä monelta seuralta ja niiden juniorien taustajoukoilta. Mutta jos suomalainen huippukoripalloilu ei katso olevansa mitään velkaa tälle porukalle, niin asia on harvinaisen selvä!"


Tuossa taas osutaan asian ytimeen. Fil Tsäksönillekin tiedoksi, että nykyinen sarjasysteemi nakertaa valitettavasti varsin voimakkaasti Suomi-koriksen kivijalkaa, eli seuratyön merkitystä. No, ei hätää! Joskus tulevaisuudessa voisimme varmastikin toimia kuten Georgia ja antaa passin pelaajaan käteen, kun tämä astuu lentokoneesta ulos. Ja sitten ei kun kisoihin! Suomi-paitaahan me rakastamme, emme pelaajia!
 
Viestejä
336
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Neljä jenkkiä nostaa liigan ja divarin tasoa sekä mahdollistaa suomalaisten seurojen pärjäämisen eurosarjoissa.

Esitän nyt sit kysymyksen johon haluaisin vastauksen koskien tämän kauden Katajaa. Kun Matti Nuutinen sai sopimuksen Kreikkaan, niin kenet suomalaisen hänen tilalleen olisi voinut palkata, sen sijaan että Lamayn Wilson palkattiin?
 
Viestejä
559
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Kantele sanoi:
Koska Suomen Korisliiga on aidosti ja vakavasti ampunut itseään jalkaan syrjäyttämällä suomalaiset pelaajat pelaamaan divaripelejä, en aio enää tyytyä katselemaan nykyistä trendiä sivusta. Alla kirjoitukseni, jonka liitin Nokian threadiin. Koska asia on tärkeä siirsin sen oman otsikon alle.

"Tämän vuoden Korisliiga on valitettavasti melkoinen irvikuva siitä, mitä miesten SM-sarjan tulisi olla. Aikoinaan (kauan sitten) kolme jenkkiä ja kaksi suomalaista avauksessa oli kovan kritiikin alla, mutta entäpä nyt? Joukkue kuin joukkue rullaa kentälle neljän jenkin ja yhden standardoidun amerikkalaisen kanssa. Ihan oikeasti suomalaiset pelaajat eivät mahdu kunnolla enää edes rosteriin, ja tuossa ei ole hitustakaan sarkasmia. Se on täyttä totta tämän päivän liigassa. Olen seurannut tätä kehitystä todella surullisena, muuta kehityssuunta ei tunnu muuttuvan. pikemminkin päinvastoin. Täälläkin on saanut lukea kaikenlaisia mielipiteitä asiasta, mutta nykyinen kehitys tuhoaa koko suomalaisen koriskulttuurin. Tiedän, että kerjään verta nenästäni, mutta kyllä nyt tarttis tehrä jotain. Tänään Salon Ville Hänninen & co ( neljä jenkkiä). vs viisi Lapuan jenkkiä! Ei s*****a! Sama on meininki muuallakin.

Haluaisin todellakin seurata miesten korisliigaa, jossa pelaavat suomalaiset pelaajat mausteena "the rest". Nyt liigaa pelataan mallia jenkit ja suomalaiset "mausteena". Divari A ja Divari B ovat täynnä kohtuullisen taitavia suomalaispelaajia. Eivät mahdu liigaan, kun on parempia jenkkejä tarjolla halpaan hintaan. Se on fakta. Myönnän sen. Mitä sitten! Kavennetaan divaria ja määrätään liiton toimesta, että Korisliigan otteluissa saa olla enintään KAKSI ulkomaalaista ottelua kohden pelaamassa. Äläkä nyt ala vetoamaan työvoiman vapaaseen liikkumiseen. Ruotsissakin saa myydä nuuskaa, ja Suomessa se on laitonta. "Herrasmiessopimukset" pitää saada vedenpitäviksi. Ei Korisliigan valmentajia kiinnosta mistä heidän pelaajansa tulevat. He ottavat aina parhaat tarjolla olevat. Niin tekevät kaikki. Tulos tai ulos! Sen takia sääntöjen/herrasmiessääntöjen (paska näitä Bosmanneja!!!) pitäisi suojella suomalaisten pelaajien kehitysmahdollisuuksia myös kansallisella huipputasolla. Piste."

Ja tuossa vielä hyviä ja taitavia suomalaisia divaripelaajia liigaan, ettei tarvitse "huudella", jotta ehdota sitten jotakin!


1. Henri Niemistö 1A
2.. Eero Aaltonen 1A
3. Aapeli Alanen 1A
4. Henri Kotavuo 1A
5. Fifii Aidoo 1A
6. Joonas Tahvanainen 1A
7. Edon Maxhuni 1A
8. Lassi Nikkarinen 1A
9. Vesa Heinonen 1A
10. Julius Kilpinen 1A
11. Remu Raitanen 1A
12. Samuli Nieminen 1A
13.Lauri Markkanen 1A
14. Mikko Jalonen 1A
15. Mikael Herbert 1A
16. Topias Kuukkanen 1A
17. Leo Tarjanne 1A
18. Visa Tarjanne 1B
19. Eero Innamaa 1B
20. Juuso Kauppinen 1A
21. Henri Kantonen 1A

paljon hyviä pelaajia olet listalle pistänyt mutta en lainkaan ymmärrä miten Suomikoriksen kehitykseen vaikuttaa se että pelaako joku Kotavuo tai Jalonen liigassa vai divarissa.
Tuolla listallasi on Suomikoriksen tulevaisuuden kannalta tärkeitä nimiä pelaajat jotka pelaavat HBAssa ja ehkä Innamaa. Muut voivat tietysti pelata liigaa, mutta on erittäin epätodennäköistä että pelaisivat maajoukkueessa tai edes olympiajoukkueessa.
Jos nyt otetaan sellainen teoreettinen mahdollisuus että HBAn pelaajat olisivat liigajoukkueiden käytössä, niin sehän tarkoittaisi että että ensi kaudeksi olisi 1B-sarjasta nostettava 3 ehkä jopa neljä joukkueellista 1 A-sarjaan. Se siis tarkoittaisi yhteensä 30-40 uuden suomalaispelaajan nostamista alemmista sarjoista 1A-sarjaan ja sen lisäksi olisi korvattava nuo mainitsemasi 20 pelaajaa. Siis 50-60 uutta suomipoikaa 1A-divariin.
Viimeistään tuossa vaiheessa alkaa pelaajat ja pelaajien halu nousta ylemmälle sarjatasolle hiipua. Kaikilla ei ole kykyä ja aika monella ei ole edes halua pelata ylemmällä sarjatasolla.
 
Viestejä
2 089
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Neljän ulkolaisen sopimus (vapaa) alkoi tulla voimaan kun keskitason suomalaiset pääsivät hinnoittelemaan markkinat sekaisin.

Tämä ns. Nenos indexi laukaisi vastareaktion seurajohtajissa ja helmitaulun kanssa laskettiin kumpi on järkevämpää:

a) alistua kilpavarusteluun keskinkertaisella kalustolla ja maksaa 40000-50000 € vuosipalkkoja (30% sotuja siihen päälle) suomalaisille vai

b) palkata 1 ulkolainen enemmän vaikka 6 kk ajaksi 3000 kuukausipalkalla

Kun seurojen koko budjetit pyörivät keskimäärin 200000-400000 kieppeillä (sisältäen kaikki eli muutkin kuin palkkakulut) niin ei ole vaikea yhtälö ratkaistavaksi persaukisille seuroille.

Junioritoiminnasta en ymmärrä mitään kun olen Joensuusta joten en arvaa ottaa siihen kantaa.
 
Viestejä
485
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Itsehän olen vähän vanhanaikainen ja toivoisin, että seurojen edustusjoukkueissa olisi vahva edustus oman juniorityön parhaimmistoa sopivasti vahvistettuna mielenkiintoisilla muualla kasvaneilla pelaajilla ja myös ulkomaalaisilla pelaajilla, jotka ovat sitten ihan aitoja vahvistuksia.
Mutta vähemmistönä olen mielipiteineni nykymaailmassa.
 
Viestejä
202
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Kyse ei ole loppujen lopuksi siitä onko jenkkejä 4 vai 8. Kyse on siitä, että tilaisuus tekee varkaan. Kun joukkueessa on neljä jenkkiä, ja kaksi kahden pelivuoden omaavaa Suomi-statuksen saanutta jenkkiä, he myös pelaavat koko matsin. Yksinkertaisesti siitä syystä, että he ovat ammattilaisia ja useimmiten taitavampia kuin suomalaiset keskikastin pelaajat. Se on selkeä fakta. Jos jenkkirulettia rajattaisiin kahteen (herrasmiessopimuksella hah-haa!!) oltaisiin oikeasti terveemmällä pohjalla, ja hyvät suomalaiset saisivat myös aidosti vastuuta pelissä.

Mitä tulee suomalaisten palkkalypsyyn kahden jenkin systeemissä muutama vuosi sitten, on pakko todeta, että kyllä esim. Hemdahl, Rannikko, Kaunisto ja Heinonen aina ovat kunnon liksan pelaamisestaan saaneet, olipa järjestelmä minkälainen tahansa. Keskinkertaisuuksille ei ole koskaan juuri mitään maksettu, eikä makseta vastaisuudessakaan. En toki kiellä, etteikö poikkeuksia löydy tähän asiaan, mutta ei heitä montaa ole ollut. Otetaan esimerkiksi kelpo pelimies Juho Nenonen Vilppaasta. En usko miehen saavan yhtään enempää palkka kuin jenkit, eikä saisi vaikka jenkkejä olisi vain kaksi.
 
Viestejä
2 089
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

En nyt ketjuttaisi Hemdahleja ja Rannikkoa samaan ketjuun...

Kyllä se nyt niin vaan on että pari kautta sitten palkkapyynnöt ja palkanmaksut paukkuivat ylös, kysykää vaikka Lapualta Nenosesta tai Kauhajoelta tai Kotkasta jne. Eiköhän siinä ole yksi syy miksi vankka ja vakaa Kotkakin on nyt kuuleman mukaan taloudenkin kanssa tiukoilla.

Mutta js olen väärässä niin selvä homma, kaikki hyvin sitten siltäkn osin.
 
Viestejä
2 532
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Itselleni olisi aivan se ja sama, vaikka korisliigassa kaikki pelaajat olisivat ulkomaalaisia. Mutta sen pitäisi tarkoittaa, että divari 1a:ssa ja b:ssä pelaavilla lupauksilla olisi samanlaiset mahdollisuudet harjoitella kuin korisliigassa. Ajallisesti ja valmennuksellisesti. Muutenhan se polku loppuu rotkon reunalle, josta ei loikata isompiin ympyröihin.
 
Viestejä
2 291
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

askelmerkki sanoi:
Kyllä se nyt niin vaan on että pari kautta sitten palkkapyynnöt ja palkanmaksut paukkuivat ylös, kysykää vaikka Lapualta Nenosesta tai Kauhajoelta tai Kotkasta jne. Eiköhän siinä ole yksi syy miksi vankka ja vakaa Kotkakin on nyt kuuleman mukaan taloudenkin kanssa tiukoilla.

Eläköön vakaavaraiset Korisliigaseurat! Konkursseista päästiin eroon uuden käytännön myötä.
 
Viestejä
1 159
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Kouvostoliitto sanoi:
Ei ole kovin monta vuotta siitä, kun Nokian (tänä päivänä kovin yksimielisesti ainakin neljän ulkomaalaispelaajan kannalla olevat) kannattajat kovaäänisesti kritisoivat Tampereen Pyrinnön ja BC Nokian sopimuksen mukaista joidenkin Pyrinnön edustuksen ”jämäpelaajien” esiintymistä Nokian divarijoukkueessa – silloin kun Pyrinnöllä itsellään ei ollut divarijoukkuetta. Eivät nääs olleet ”oman kylän poikia”. Kuinka äkkiä se takki onkaan siellä Nokialla kääntynyt - monessa mielessä?

Omasta mielestäni nokialaiset kannattajat olisivat kolmen vahvistuksen kannalla, sopisi ihan hyvin Nokialle. Koska muut kuitenkin palkkaavat neljä sääntöjen puitteessa, on pakko mennä mukana.

Se takavuosien yhteisjoukkue Pyrban kanssa divarissa ei vaan toiminut pätkääkään kenenkään mielestä, kumpikaan joukkue ei siihen ollut tyytyväinen. Nykyinen meno paikallispeleineen on tuonut ainakin katsomoon ihan uutta virtaa ja meininkiä.
 
Viestejä
532
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Bäri sanoi:
Neljä jenkkiä nostaa liigan ja divarin tasoa sekä mahdollistaa suomalaisten seurojen pärjäämisen eurosarjoissa.

Esitän nyt sit kysymyksen johon haluaisin vastauksen koskien tämän kauden Katajaa. Kun Matti Nuutinen sai sopimuksen Kreikkaan, niin kenet suomalaisen hänen tilalleen olisi voinut palkata, sen sijaan että Lamayn Wilson palkattiin?
Hieman aihetta sivuten. Väitän, että Matti Nuutinen ei olisi saanut yhtä hyvää sopimusta Kreikkaan pelkästään korisliiganäytöillä vaan Biisonien pelaamisella VTB-liigassa oli iso osuus Matti Nuutisen sekä Roope Ahosen sopimuksien saamiselle noinkin isoon liigaan. Ja nyt tämä neljän ulkomaanvahvistuksen politiikka helpottaa esim. Biisonien VTB-liigan urakkaa. Tämän kaltaisia tapauksia uskon tulevan vielä lisääkin.

Ja kenen mielestä tämä Biisonien VTB-liigan pelaaminen ei olisi hyväksi suomalaiselle koripalloilulle kokonaiskuvaa miettien. Ilman tätä neljän jenkin käytäntöä Biisonit olisi varmasti jäänyt VTB-liigasta pois tälle vuodelle.
 
Viestejä
1 111
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Kantele sanoi:
Koska Suomen Korisliiga on aidosti ja vakavasti ampunut itseään jalkaan syrjäyttämällä suomalaiset pelaajat pelaamaan divaripelejä, en aio enää tyytyä katselemaan nykyistä trendiä sivusta. Alla kirjoitukseni, jonka liitin Nokian threadiin. Koska asia on tärkeä siirsin sen oman otsikon alle.

"Tämän vuoden Korisliiga on valitettavasti melkoinen irvikuva siitä, mitä miesten SM-sarjan tulisi olla. Aikoinaan (kauan sitten) kolme jenkkiä ja kaksi suomalaista avauksessa oli kovan kritiikin alla, mutta entäpä nyt? Joukkue kuin joukkue rullaa kentälle neljän jenkin ja yhden standardoidun amerikkalaisen kanssa. Ihan oikeasti suomalaiset pelaajat eivät mahdu kunnolla enää edes rosteriin, ja tuossa ei ole hitustakaan sarkasmia. Se on täyttä totta tämän päivän liigassa. Olen seurannut tätä kehitystä todella surullisena, muuta kehityssuunta ei tunnu muuttuvan. pikemminkin päinvastoin. Täälläkin on saanut lukea kaikenlaisia mielipiteitä asiasta, mutta nykyinen kehitys tuhoaa koko suomalaisen koriskulttuurin. Tiedän, että kerjään verta nenästäni, mutta kyllä nyt tarttis tehrä jotain. Tänään Salon Ville Hänninen & co ( neljä jenkkiä). vs viisi Lapuan jenkkiä! Ei s*****a! Sama on meininki muuallakin.

Haluaisin todellakin seurata miesten korisliigaa, jossa pelaavat suomalaiset pelaajat mausteena "the rest". Nyt liigaa pelataan mallia jenkit ja suomalaiset "mausteena". Divari A ja Divari B ovat täynnä kohtuullisen taitavia suomalaispelaajia. Eivät mahdu liigaan, kun on parempia jenkkejä tarjolla halpaan hintaan. Se on fakta. Myönnän sen. Mitä sitten! Kavennetaan divaria ja määrätään liiton toimesta, että Korisliigan otteluissa saa olla enintään KAKSI ulkomaalaista ottelua kohden pelaamassa. Äläkä nyt ala vetoamaan työvoiman vapaaseen liikkumiseen. Ruotsissakin saa myydä nuuskaa, ja Suomessa se on laitonta. "Herrasmiessopimukset" pitää saada vedenpitäviksi. Ei Korisliigan valmentajia kiinnosta mistä heidän pelaajansa tulevat. He ottavat aina parhaat tarjolla olevat. Niin tekevät kaikki. Tulos tai ulos! Sen takia sääntöjen/herrasmiessääntöjen (paska näitä Bosmanneja!!!) pitäisi suojella suomalaisten pelaajien kehitysmahdollisuuksia myös kansallisella huipputasolla. Piste."

Ja tuossa vielä hyviä ja taitavia suomalaisia divaripelaajia liigaan, ettei tarvitse "huudella", jotta ehdota sitten jotakin!


1. Henri Niemistö 1A
2.. Eero Aaltonen 1A
3. Aapeli Alanen 1A
4. Henri Kotavuo 1A
5. Fifii Aidoo 1A
6. Joonas Tahvanainen 1A
7. Edon Maxhuni 1A
8. Lassi Nikkarinen 1A
9. Vesa Heinonen 1A
10. Julius Kilpinen 1A
11. Remu Raitanen 1A
12. Samuli Nieminen 1A
13.Lauri Markkanen 1A
14. Mikko Jalonen 1A
15. Mikael Herbert 1A
16. Topias Kuukkanen 1A
17. Leo Tarjanne 1A
18. Visa Tarjanne 1B
19. Eero Innamaa 1B
20. Juuso Kauppinen 1A
21. Henri Kantonen 1A

Hyvä kirjoitus ja olen samaa mieltä. Jokainen voi tietysti kannattaa mitä haluaa eikä minulla ole mitään sitä vastaan, vaikka kaikki muut haluaisivat kannustaa seuroja tai paitoja tai mustia miehiä tai ihan mitä tahansa. Itselleni kotimainen koripallo on aina ollut kotimaisten pelaajien kehityksen ja edesottamusten tuoman jatkuvuuden seuraamista eivätkä pahimmillaan monta kertaa vuodessa vaihtuvat tuontivahvistukset kiinnosta pätkän vertaa olivatpa sitten kuinka hyviä tai kuinka kovia nimiä tahansa. Jos ulkomaista huippukorista haluan seurata sitä ovat taivaskanavat täynnä. Yhtään korisliigapeliä en ole tällä kaudella käynyt katsomassa ja luulenpa, ettei tule mentyäkään.
 
Viestejä
42
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Tossun pohja sanoi:
Tulkaa kaikki 4 jenkin kannattajat valmentamaan junioreita ja kertomaan , että kyl siellä mahdollisesti on 1 paikka avoinna korisliigassa aloituksessa.

Alla kirjoittamani teksti noin vuoden takaa, kun täällä silloinkin mietittiin tätä 4 jenkin sääntöä ja sanottiin sen vaikuttavan junioreihin.


Lautsa sanoi:
Olen lukenut tämän topiikin ja muutamia tekstejä tuolta toisesta, oliko nyt korisliigan tulevaisuus tms..
Ja haluaisin tuoda muutaman asian esille. Itse olen siis juniorivalmentaja ja olen ollut muutaman korisliigassa parhaillaankin pelaavan pelaajan valmennuksessa mukana. Tällä hetkellä valmennan minipoikia, eikä sekään joukkue ihan heikommasta päästä Suomessa ole.
Silti väitän että:
-Tämän hetken joukkueestani kukaan ei mieti nyt, että "hitto nyt en pääse korisliigaan pelaamaan, kun siellä saa olla 4 jenkkiä" ja/tai lopettaisi koripallon tämän säännön takia.
- En myöskään usko, että kukaan nyt korisliigassa pelaavista entisistä valmennettavistani lopettaisi tämän säännön takia.
- Tämän hetken joukkueestani ehkä puolet edes tietävät, montako siellä nyt saa pelata tai tietävät kaikki oman seuran korisliigajoukkueen suomalaiset nimeltä.
- Joku valmentaja kirjoitti, että nyt loppui valmentaminen, sillä pelaajilla on vaikeampi päästä korisliigaan. Itse en ainakaan todellakaan ole tässä touhussa mukana siksi, että junnupelaajat pääsisivät lopulta korisliigaan tai kovempiin sarjoihin. Syitä on mm "rakkaus lajiin" ja valmentaminen minulle on myös melkeinpä puoliksi kasvattamista muutenkin eli, että nuoret olisivat mm. mahdollisimman pitkään palloilijoita eikä kaupungilla pulloilijoita. Tästä hyötyvät kaikki.
- Olen myös ensi kaudella katsomossa niin kuin tälläkin kaudella, eikä siihen vaikuta jenkkien määrä, sen sijaan uskon, että jos joukkue pärjää tuo se yleisöä (jota muuten ei siellä näy) katsomoihin enemmän.

Mikään ei ole muuttunut. Tai on sen verran, että vaihdoin minipojista mikropoikiin, mutta samat sanat pätevät vielä meidän 04-ikäisiin minipoikiin ja vielä enemmän näihin nykyisiin mikropoikiin.

Kantele sanoi:
Otetaan case studyn pohjaksi esimerkikisi Vilpas. Seura tekee vuodesta toiseen loistavaa juniorityötä, mutta minne katoavat ne taitavat ja lupaavat A-juniorit?

Jep, eli olen Vilppaan junnuvalmentaja. Mielestäni meillä homma on hoidettu hyvin. Aina voi tietysti tehdä jotain asioita paremminkin, mutta jos n. yksi liigapelaaja per ikäluokka tulee niin se on jo mielestäni hyvin.
 
Viestejä
179
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

Edelleenkään en voi allekirjoittaa väitteitä että ulkomaiset vahvistukset tulisivat edullisemmaksi kuin kotimaiset.

Se miksi palkat nousi pari vuotta sitten johtui siitä että seurapomot alkoivat kilpailemaan kotimaan mj-pelaajista hinnalla. Uskon, että tämä toki koski vain pientä osaa pelaajia samalla kun muille kotimaisille tarjottiin jopa aikaisempaa pienempää palkkatasoa kuten esim. 5.000 - 15.000 kaudelta.

Olisi mielenkiintoista tarkastella muitakin liigan kustannuksia kuten esim. valmennuksen, tuomaroinnin ja liiton maksujen viimeaikaista kehitystä.

Oli niin tai näin niin joka tapauksessa hommaa tulisi kehittää siten että kotimaiset pelaajat muodostavat enemmistön liigan pelaavista pelaajista sillä ei tuolta 1A divarista nousta kansainväliselle tasolle saatikka maajoukkueeseen pelillisiä asioilla muuten kuin pelaamalla.

Maajoukkue ei ole paikka jonne mennään harjoittelemaan pelaamista, se tuli nähtyä mm. viime kesänä.

Otetaanpa esimerkiksi lätkä. Jos lätkässä kaikkien liigaseurojen jokaisessa ketjussa olisi pelannut aikojen alusta neljä ulkomaista vahvistusta (vastaa nyky korippallon tilannetta) niin tuskinpa suomalaisia pelaisi tällä hetkellä ulkomailla tai Suomen mj taistelisi mm-mitalleista.
 
Viestejä
1 855
Vs: Korisliiga tuhon tiellä?!?

EipäsJuu sanoi:
Edelleenkään en voi allekirjoittaa väitteitä että ulkomaiset vahvistukset tulisivat edullisemmaksi kuin kotimaiset.

Se miksi palkat nousi pari vuotta sitten johtui siitä että seurapomot alkoivat kilpailemaan kotimaan mj-pelaajista hinnalla. Uskon, että tämä toki koski vain pientä osaa pelaajia samalla kun muille kotimaisille tarjottiin jopa aikaisempaa pienempää palkkatasoa kuten esim. 5.000 - 15.000 kaudelta.

Olisi mielenkiintoista tarkastella muitakin liigan kustannuksia kuten esim. valmennuksen, tuomaroinnin ja liiton maksujen viimeaikaista kehitystä.

Oli niin tai näin niin joka tapauksessa hommaa tulisi kehittää siten että kotimaiset pelaajat muodostavat enemmistön liigan pelaavista pelaajista sillä ei tuolta 1A divarista nousta kansainväliselle tasolle saatikka maajoukkueeseen pelillisiä asioilla muuten kuin pelaamalla.

Maajoukkue ei ole paikka jonne mennään harjoittelemaan pelaamista, se tuli nähtyä mm. viime kesänä.

Otetaanpa esimerkiksi lätkä. Jos lätkässä kaikkien liigaseurojen jokaisessa ketjussa olisi pelannut aikojen alusta neljä ulkomaista vahvistusta (vastaa nyky korippallon tilannetta) niin tuskinpa suomalaisia pelaisi tällä hetkellä ulkomailla tai Suomen mj taistelisi mm-mitalleista.

Kun puhut tästä ethän unohda miten Jääkiekkoliitto satsasi isoja miljoonia ympäri suomenniemen nimenomaan serojen päätoimisiin valmentajiin ja seurojen hyvinvointiin. Alkutaivalten valmennuspäälliköt olivat kaikki Jääkiekkoliiton, jos ei palkkalistalla niin ainakin rahoittamia.

Jääkiekko loi maanlaajousen valmnennusjärjestelmän. Me olemme vasta Lohjalla ;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös