Koripallo.com

Korisliigan nykytila

Viestejä
926
Vs: Korisliigan nykytila

Herbert sanoi:
Voisin hyvin kuvitella HIFK:n kannattajien valitsevan ravintoloita sponsorisopimusten mukaan, mutta jotenkin en näe saman toteutuvan Hongan kohdalla.

Lähes koko Honka-perhe syö säännöllisesti Espoon Chico's-ravintoloissa!!
 
Viestejä
16 284
Vs: Korisliigan nykytila

Lothar sanoi:
Järki voitti. Älypallo Korisliigassa käyttöön keskiviikosta alkaen. 8]

:D

Twitter-keskustelun mukaan tämä pallof*ckingate ei ole vielä ohi. Onko Liitto toiminut edelleen ns. viekkaudella ja vääryydellä?

25 min Toni Ilmonen Toni Ilmonen ‏@TIlmonen

Diktatuuri: hallintomuoto, jolle on ominaista opposition tukahduttaminen sekä sananvapauden rajoittaminen #korisliiga #pallogate

6.36 - 12. maaliskuuta 2013 · Tiedot
29 min Juuso Sainio Juuso Sainio ‏@Saikka07

Hyvin vahva kusetuksen maku #Korisliiga:n touhussa. Jos pelaajien mielipide ei merkitse mitään, miksi pelaajayhdistys on edes olemassa?

53 min Sami Ikävalko Sami Ikävalko ‏@samikavalko

Jos on älypalloon liittyviä kysymyksiä, kysykaa @hohteri :lta. Minulle hän ei toki suostunut asiaa kommentoimaan, mutta ehkä teille muille?

1 min Petteri Opas Petteri Opas ‏@petteriopas

Muut pelaa,paitsi Kataja=suora myöntö, että pallo tosiaan on erilainen.Pelaajat ovat vastaan,mutta ei se mitään auta. #pallogate #korisliiga

2 t Antti-Jussi Sipilä Antti-Jussi Sipilä ‏@AJ_Sipila

#korisliiga'n huomisella kierroksella pelataan saamani tiedon mukaan älypalloilla. Miksi? Kauden tärkeimmät pelit alkavat 4vkon päästä.


EDIT: Hienot ja informatiiviset kotisivut tällä Hohterin firmalla! => http://www.sstatzz.com/

Jos siru pallossa on samaa luokkaa, niin ei siitä taida koutseille oikein mitään irrota... :D
 
Viestejä
72
Vs: Korisliigan nykytila

Ball0 spekuloi ihan fiksusti korisjoukkueen pyörittämiseen liittyviä näkökulmia Helsingissä ja Kouvolassa. Lajikattauskin oli pohdinnassa laaja, mutta pesäpalloa Ball0 ei ottanut ollenkaan huomioon. Tiedoksi vain, että Kouvolan Pallonlyöjillä on ollut parhaimmillaan kotimatsissa liki 6000 katsojaa. 2000-3000 per peli on KPL:n hyvänä kautena ihan tuttua. Viime kausi oli tosin hiljaisempi.
Ball0 pitää kunnon lukuna, kun keskimäärin 9,7 prosenttia raumalaisista käy Lukon peleissä. Luku onkin kiistatta kunnoitettava. Vimpelissä sama lukema on parhaimmillaan yli 150 prosenttia. 3000 asukkaan paikkakunnalle on ollut yli 5000 katsojaa Vedon kotiottelussa. Kaikki on suhteellista.
 
Viestejä
1 330
Vs: Korisliigan nykytila

Jos seurat ovat yksimielisesti päättäneet pallon käyttöönotosta, yksittäisillä pelaajilla ei ole muuta sananvaltaa kuin jokaisen oikeus laukoa harkiten tai harkitsematta mielipiteitään Twitterissä. Jos oikeasti palloa ei olisi vielä haluttu käyttöön, olisi tiedon pitänyt kulkea seuroihin ja seurojen päättää toisin. Kataja jätettiin kokeilun ulkopuolelle ihan asiallisesti, joten heillä tuskin on enää valittamista.

Täytyy ottaa huomioon, että nämä pallot on Fiban testaamia. Heti jos joku osoittaa, että Sami Ikävalko tietää Fibaa paremmin, voidaan neuvotella lisää. Jos taas Fiban testausmenetelmät ovat huonot, niitä täytyisi muuttaa.

Ihme ettei noista älytossuista ole koskaan kohistu. Nehän on kuitenkin jokaisella pelaajalla jalassa koko ottelun ajan.
 
Viestejä
57
Vs: Korisliigan nykytila

sturm sanoi:
Ball0 spekuloi ihan fiksusti korisjoukkueen pyörittämiseen liittyviä näkökulmia Helsingissä ja Kouvolassa. Lajikattauskin oli pohdinnassa laaja, mutta pesäpalloa Ball0 ei ottanut ollenkaan huomioon. Tiedoksi vain, että Kouvolan Pallonlyöjillä on ollut parhaimmillaan kotimatsissa liki 6000 katsojaa. 2000-3000 per peli on KPL:n hyvänä kautena ihan tuttua. Viime kausi oli tosin hiljaisempi.
Ball0 pitää kunnon lukuna, kun keskimäärin 9,7 prosenttia raumalaisista käy Lukon peleissä. Luku onkin kiistatta kunnoitettava. Vimpelissä sama lukema on parhaimmillaan yli 150 prosenttia. 3000 asukkaan paikkakunnalle on ollut yli 5000 katsojaa Vedon kotiottelussa. Kaikki on suhteellista.

Totta, pesäpallo unohtui täysin. Hoksasin sen itsekin myöhemmin. KPL:n suuri rooli Kouvolassa korostaa vielä lisää epäsuhtaa kaupunkien välillä. Miksi esim. Kouvolassa on mahdollista pyörittää neljää (KPL, MYPA, KooKoo, Kouvot) suhteellisen suurta seuraa ja Helsingissä vain kolmea(HJK, Jokerit, HIFK) ? No, ehkä FC Hongan voi vielä laskea mukaan, vaikka seuran yleisökeskiarvot ovat hyvin pienet.

Kouvolan otin esimerkkipaikkakunnaksi siksi, että se on suht suuri paikkakunta, siellä on useita seurajoukkueita, jääkiekko on suht yhtä suosittua kuin Helsingissä ja kunta on pinta-alaltaan niin laaja ettei naapurikunnista moni käy pelejä katsomassa. Näin yleisökeskiarvoja on hyvä verrata asukaslukuun.

Vimpeli on toki oma lukunsa ja varmaan Sotkamossakin porukka käy hyvällä prosentilla pesistä katsomassa. Ne ovat kuitenkin suht pieniä paikkakuntia. No, niinhän on Raumakin. Otin sen esimerkiksi muuten vain.
 
Viestejä
57
Vs: Korisliigan nykytila

Herbert sanoi:
Hienoa analyysiä ja asia, jota oikeasti alueen seurojen kannattaa pohtia.

Sponsorimarkkinan osalta kuvasta puuttuu kuitenkin yksi asia. Pääkaupunkiseutu poikkeaa siinä mielessä merkittävästi monesta muusta kaupungista, että vaikka täällä on paljon yrityksiä, monikaan niistä ei erityisesti halua profiloitua helsinkiläiseksi tai pääkaupunkiseutulaiseksi.

Jos tarkastelemme esimerkiksi suurempia yrityksiä, niin Talouselämän mukaan suurimmat 10 yritystä Suomessa (ja siten suurimmat potentiaaliset sponsorit) ovat Nokia, Neste Oil, SOK, Stora Enso, UPM-Kymmene, Kesko, Metso, Fortum, OP-Pohjola ja Sampo. Näiden kaikkien kotipaikka lienee Helsinki (Sammosta en ole varma), mutta Nokiaa lukuunottamatta en uskoisi pk-seudun urheilun olevan missään erityisasemassa yrityksen kannalta. Neste Oil lämpeää varmaan enemmän Porvoon ja Naantalin suuntaan, SOK ja Kesko haluavat lähinnä koko Suomen tason näkyvyyttä, Stora Enso ja UPM-Kymmene ovat kiinnostuneita tehdaspaikkakunnista kuten Imatra, Kouvola, Kemi jne., Metsolla on paikallista intressiä lähinnä Uudessakaupungissa ja Tampereella. Myöskään Fortumilla, OP-Pohjolalla tai Sammolla ei ole kysyntää paikalliselle näkyvyydelle.

Tietysti pk-seudun seurat tarjoavat myös laajempaa näkyvyyttä, mutta tällöin ne kilpailevat suoraan kaikkien muiden seurojen kanssa. Tässä yhteydessä myös yritysten vaatimukset ovat kovempia enkä ole ihan varma, riittävätkö seurojen nykyisten toimijoiden rahkeet yhteistyökuvioiden solmimiseen näiden isojen toimijoiden kanssa.

Summa summarum, pelkkään liikevaihtoon tuijottaminen ei tässä ole kovinkaan viisasta.

Tietysti pk-seudullakin on paikallisia yrityksiä, joiden kanssa yhteistyötä voisi tehdä. Ja on myös tehty, esim. ToPolla on ollut yhteistyötä joidenkin paikallisten ravintoloiden jne. kanssa. Nämä ovat niitä pieniä puroja, joista pienempien paikkakuntien seurat keräävät ison tulon, mutta tässä uskoisin haasteeksi palaavan tuon yleisön passiivisuuden ja markkina-alueen laajuuden.

Miksi parturiliikkeen, kukkakaupan tai ruokakaupan kannattaisi antaa rahaa esim. Hongalle, kun joukkueen toiminta-alueella on kuitenkin lukematon määrä kilpailijoita? Kuka siirtyy asioimaan Ison Omenan Citymarketista Tapiolan K-supermarkettiin sillä perusteella, että Tapiolan kauppias on ostanut mainostilaa Hongan pelipaidoista? Pienellä paikkakunnalla kisa on enemmän ketjujen välillä ja panostus voi kannattaa. Tai sitten seuran kannattajien pitää olla niin fanaattisia, että se riittää kulutustottumusten muuttamiseen. Voisin hyvin kuvitella HIFK:n kannattajien valitsevan ravintoloita sponsorisopimusten mukaan, mutta jotenkin en näe saman toteutuvan Hongan kohdalla.

Kiitos.

Juu, eroja varmasti on eikä tosiaan pelkkään liikevaihtoon kannata tuijottaa. Siksi mukana oli myös toimipaikkojen määrä ja erot määrissä ovat samaa luokkaa. Toimipaikoissa Nokian pääkonttori saa vain yhden pinnan.

Niin, onko ongelma juuri tuo, ettei pääkaupunkiseudun ihmiset halua profiloitua helsinkiläiseksi? Tietty yhteisöllisyys paikkakunnalta puuttuu. Porukka on muuttanut muualta eikä juurru tai ei halua juurtua tiettyyn paikkaan ja sitä kautta yhteisöön. Kun ihmisistähän ne firmatkin koostuvat.

Muutama huomio vielä. Eikös se päivittäistavarakauppa ole ketjujen välistä kisaa niin Helsingissä kuin Kouvolassakin? Luulisi, että Osuuspankki on Osuuspankki niin Kotkassa kuin Helsingissä. Kotkan suunnalla näillä osuuskuntafirmoilla on erityisen suuri osuus sponsoroinneissa. Miksi siellä paikallisosuuspankki haluaa panostaa näkyvyyteen paikallisessa urheiluelämässä, mutta Helsingissä on/olisi toisin?

Onko niin, että pienemmillä paikkakunnilla urheiluseura mielletään meidän kaikkien omaksi jutuksi tai ainakin oleellisesti omaan kaupunkiin kuuluvaksi, jolloin sitä tuetaan ihan periaatteen vuoksi eikä niinkään taloudellisten syiden vuoksi? Eikös vähän joka pikkukaupungissa yritetä panostaa kaikin keinoin imagoon, muuttovoittoon yms. seikkoihin vähän niin kuin kilpaillen muiden paikkakuntien kanssa? Helsingin seutu on pääkaupunki ja sillä ei ole tarvetta samaan kilpavarusteluun kun saa edut jo muutenkin. Niinpä tänne ei muodostu sellaista me-henkeäkään muita vastaan. Helsinki painii omassa sarjassaan yksin.
 
Viestejä
2 913
Vs: Korisliigan nykytila

Ball0 sanoi:
Niin, onko ongelma juuri tuo, ettei pääkaupunkiseudun ihmiset halua profiloitua helsinkiläiseksi?

Puhuin yrityksistä, en ihmisistä. Eli haen sitä, että esimerkiksi Pauligin kahvi ei ole kiinnostavampaa siksi, että se tulee Helsingistä, kun taas Pandan lakritsitehdas Jyväskylässä antaa tuotteelle positiivisen vivahteen. Voi olla, että olen väärässä.

Ja toimipaikkojen määrässäkin on sama trendi, kaikilla yrityksillä on toimipaikka pk-seudulla, vaikka eivät tänne profiloituisikaan. Esimerkiksi vaikka Atria, jonka ydin on Seinäjoella, mutta silti myyntikonttori on myös pk-seudulla.

Muutama huomio vielä. Eikös se päivittäistavarakauppa ole ketjujen välistä kisaa niin Helsingissä kuin Kouvolassakin? Luulisi, että Osuuspankki on Osuuspankki niin Kotkassa kuin Helsingissä.

Osuuspankkia Helsingissä ei ole, vaan vähittäispankkitoimintaa hoitaa paikallisten osuuspankkien omistama yhtiö. Pk-seudun asiakkaat eivät siis omista pankkiaan samalla tavalla kuin esim. Kotkassa. HOK-Elanto voisi tosiaan toimia mainostajana kisatakseen K-ketjuja vastaan, mutta K-kauppiaat kisaavat myös keskenään. Pienemmillä paikkakunnilla harvoin on yhtä montaa Citymarketia kuin on pk-seudulla.

Onko niin, että pienemmillä paikkakunnilla urheiluseura mielletään meidän kaikkien omaksi jutuksi tai ainakin oleellisesti omaan kaupunkiin kuuluvaksi, jolloin sitä tuetaan ihan periaatteen vuoksi eikä niinkään taloudellisten syiden vuoksi?

Mielestäni osittain kyllä ja toisaalta pienellä paikkakunnalla syntyy myös "kaikkien pitää olla mukana" ajattelua, jossa juurikin pieneltä kukkakaupaltakin voidaan olettaa osallistumista kausijulkaisun rahoittamiseen. Helsingissä tätä tuskin voisi ajatellakaan ellei sitten ole jotain henkilösuhdetta kaupan omistajaan.
 
Viestejä
7 518
Vs: Korisliigan nykytila

En mä nyt edelleenkään ymmärrä, miksi esim Metso haluaisi panostaa nimenomaan tamperelaiseen tai uuskaupunkilaiseen seuraan, mutta ei pk-seutulaiseen?
 
Viestejä
173
Vs: Korisliigan nykytila

raappa sanoi:
En mä nyt edelleenkään ymmärrä, miksi esim Metso haluaisi panostaa nimenomaan tamperelaiseen tai uuskaupunkilaiseen seuraan, mutta ei pk-seutulaiseen?
Koska Metso omistaa autotehtaan Ukissa. Metsolla on myös useita toimipisteitä Tampereella (15+2? kertovat heidän omat sivut). Pääkaupunkiseudulla ei ole käytännössä toimintaa. Joku pääkonttori lähinnä.
 
Viestejä
7 518
Vs: Korisliigan nykytila

Kyllähän niillä Vantaalla ymmärtääkseni on tuotantoakin... Mutta vaikkei olisi, niin edelleen jos koripallo nähtäisiin lajina kansainvälisessä ympäristössä, niin mikään ei estäis sponsoroimasta pk-seutulaista seuraa.
 
Viestejä
208
Vs: Korisliigan nykytila

ongelma on se, että monet mieltää hesarin ja iltiksen valtakunnallisiksi. kyseisten lehtien urheilutoimitukset ovat kuitenkin tiukasti helsinkiläisiä.
jos lajia halutaan kehittää, miten edetään?
 
Viestejä
926
Vs: Korisliigan nykytila

catzfan sanoi:
ongelma on se, että monet mieltää hesarin ja iltiksen valtakunnallisiksi. kyseisten lehtien urheilutoimitukset ovat kuitenkin tiukasti helsinkiläisiä.

Hesari on ihan oikeasti stadilainen lehti aivan kuten esimerkiksi Etelä-Saimaa on lappeenrantalainen.
 
Viestejä
1 735
Vs: Korisliigan nykytila

raappa sanoi:
Haluaisin nähdä sellaisen videon, johon on älypallon tuottamaa dataa lisätty. Eikös tuon Harri Holkerin järjestelmän pitänyt sellaista tuottaa? Varmaankin liigapamput ja seurapomot ovat tällaista materiaalia nähneet, kun noin äkkiä halusivat järjestelmän käyttöön. Ovathan?
 
Viestejä
3 483
Vs: Korisliigan nykytila

Laitetaan tämä pohdinta tänne kun en parempaa topikkia löytänyt...no voi tämä hieman liipata läheltä Korisliigankin tilaa. Mitä on tapahtunut kpcomin otteluennakoille ja keskusteluluille ennen ottelua ja sen jälkeen?

Tänään pelataan viiden matsin kierros ja vasta yksi topikki avattu, jossa siinäkään ei minkäänlaista keskustelua. Eikö ihmisiä enää kiinnosta ennakoida, jakaa mielipiteitään tai keskustella ottelun jälkeen tapahtumista ja ratkaisuihin vaikuttaneista tekijöistä. Ulkopaikkakuntalaisia ja vierasjoukkueenkin kannattajia varmasti kiinnostaa ottelun päätapahtumat sekä onnistumiset ja vähemmän hyvät suoritukset.

Katajan kotipeleistä nyt tulee aina aikalailla tarinaa niin ennen kuin jälkeenkin matsin. Niitä kun lukee tietyllä suodattimella niin aika hyvin on lukijakin kärryillä mitä siellä hornankattilassa on tapahtunut.

Karhu-Kataja ottelukin on herättänyt paljon keskustelua, mutta siinä on keskitytty vain yhteen ottelun tapahtumaan ja samaa jargonia jauhettu sivutolkulla. Viihdearvoa sillä voi olla, mutta lukijalle joka haluaa tietää jotain ottelusta, on anti täysi nolla.

Toki seuratkin tekevät ennakot ja raportit, mutta ne ovat pääsääntöisesti enemmän tai vähemmän pintapuolisia ja melko "virallisen" oloisia (nimimerkki: tiedän mistä puhun). Katsomossa olleilta saa aina hyvää tietoa tapahtumista ja ne täydentävät mukavasti virallisia raportteja, jos joku katsomolainen vain niistä viitsisi kirjoittaa.
 
Viestejä
7 518
Vs: Korisliigan nykytila

Mulla ennakointi lienee ainakin jonkinasteista leipääntymistä. Neljäs kerta kun kohtaa toisen joukkueen, niin aika vähän mitään uutta tai ihmeellistä keksii sanottavaa, varsinkin kun Kouvojen osalta ne menestymisen edellytykset tuppaa olemaan hyvinkin pitkälti samat pelistä toiseen. Toisaalta yleinen keskustelun tyrehtyminen ei nyt isommin innosta kirjoittamaan. Jos ennakoi, niin seuraava kommentti yleensä onkin sitten ottelun jälkeen heitetty jälkiviisaus ennakosta.
 
Viestejä
3 483
Vs: Korisliigan nykytila

raappa sanoi:
Mulla ennakointi lienee ainakin jonkinasteista leipääntymistä. Neljäs kerta kun kohtaa toisen joukkueen, niin aika vähän mitään uutta tai ihmeellistä keksii sanottavaa, varsinkin kun Kouvojen osalta ne menestymisen edellytykset tuppaa olemaan hyvinkin pitkälti samat pelistä toiseen. Toisaalta yleinen keskustelun tyrehtyminen ei nyt isommin innosta kirjoittamaan. Jos ennakoi, niin seuraava kommentti yleensä onkin sitten ottelun jälkeen heitetty jälkiviisaus ennakosta.

Sama problematiikka virallistenkin ennakoiden vääntämisessä. Jotain järkevää pitäis saada aikaiseksi, mutta mistä tuottaa sitä tuoretta kirjoitettavaa. Silloin se menee usein siihen (ainakin itselläni) joukkueiden aiempien kohtaamisten tarkasteluun ja joukkueiden parin kolmen viimeisen matsin pohdintaan. Jos joukkueeseen on esim tullut uusi jenkki ja pääsee tästä kirjoittamaan keväällä ennakkoon, niin se on aina helpottava tekijä :D
 
Viestejä
492
Vs: Korisliigan nykytila

Ihmispallo sanoi:
Laitetaan tämä pohdinta tänne kun en parempaa topikkia löytänyt...no voi tämä hieman liipata läheltä Korisliigankin tilaa. Mitä on tapahtunut kpcomin otteluennakoille ja keskusteluluille ennen ottelua ja sen jälkeen?

Tänään pelataan viiden matsin kierros ja vasta yksi topikki avattu, jossa siinäkään ei minkäänlaista keskustelua. Eikö ihmisiä enää kiinnosta ennakoida, jakaa mielipiteitään tai keskustella ottelun jälkeen tapahtumista ja ratkaisuihin vaikuttaneista tekijöistä.

Kyllähän se liippaa enemmän kuin läheltä myös liigan tilaa. Eihän tuo liiga kovin kiinnostava ole, jos katsojamäärät laskee lähes joka paikkakunnalla. Enkä kyllä ihmettele, neljän kärki on ollut selvillä(järjestys epäselvä) jo syksystä lähtien, karhu ankkuroitunut vitospaikalle, myös kutonen ja seiska vakiintunut, järjestys vain epäselvä. Ainoastaan yksi pudotuspelipaikka ollut jaossa ja sekin ilmeisesti saavutetaan todella alhaisella voittomäärällä. Putoamistaistohan on periaattessa isosti auki, mutta eipä tuo näytä kansaa hirveesti kiinnostavan.

Jotain tartteis tehdä.

Tossa vielä tämän kauden katsojamäärät ja muutokset verrattuna viimekauden runkosarjaan:

KTP 1050,53+2,63
Salo 1030,78 -81,02
Kouvot 918,00-82,55
Pyrintö 871,22-51,58
Kataja 829,81-311,04
Bisons 810,71+28,01
Lahti 729,24-138,96
Kauhajoki 693,90-31,70
Korihait 667,83-157,02
Lappee 639,82+16,77
Lapua 451,41
Forssa 416,67
 
Viestejä
3 483
Vs: Korisliigan nykytila

Aika huonoltahan nuo yleisökeskiarvot näyttävät varsinkin jos liigaa on kerran tarkoitus viedä eteenpäin. Seitsemällä liigaseuralla laskua ja vain kolmella marginaalisen pientä nousua. Katajan yleisökeskiarvon ymmärtää hyvillä kansainvälisillä peleillä, mutta en olisi uskonut sen näin paljon vaikuttavan. Lappeenrannankin tavallaan ymmärtää, koska siellä on pääsarjajoukkueita lätkästä kuviokelluntaan ja kaikkea siltä väliltä. Huolestuttava tilanne on Lapuan ja Forssan osalta. Lapualla pelataan ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla korista ja katsojia vain reilut 400. Forssa perinteisenä korispaikkakuntana listan viimeisenä hädin tuskin 400-rajan ylittäneenä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös