Koripallo.com

Kouvot 2014-2015

Viestejä
830
Vs: Kouvot 2014-2015

Siirränpä tämän tuolta Pyrintö-Kouvot ottelutopicista tänne ja vastailen täällä, kun itse ottelusta ei enää ole kyse.

Ihmispallo sanoi:
Ensinnäkään en ottanut onelinereitasi oikeastaan edes kritiikkinä. Lähinnä niistä tuli mieleen Kouvolan Sanomien Napakat palsta jossa ihmiset voivat parilla sanallaan purkaa turhautumistaan vaikkapa iänikuisista koirankakoista keväthangella tai muusta vastaavasta. Myös lauseen lopussa olleen hymiön olisi pitänyt kertoa jotain.

Ymmärrän, että joukkueen sisältä ei voi, eikä kannata hirveästi kritisoida joukkuetta, tai sen tekemisiä, mutta sitä en ymmärrä miten kritiikki, ja varsinkin aiheellinen sellainen tulisi sitten ilmaista, että sitä ei verrattaisi c-luokan Napakat-kirjoitteluun. Jos moittisin pelaajia tai strategiaa ilman mitään perusteluja tai totuuspohjaa, olisi asia tietysti toinen.

Ihmispallo sanoi:
Jos joukkue pelaa ilman avausviisikon sentteriään, odotatko rehellisesti, että voittoa lähdetään hakemaan korin alta? Pienen jenkkikolmikon käyttö antoi valmennusjohdolle jälleen runsaasti työkaluja ja ajatuksia pudotuspeleihin. Puhumattakaan positiivisesta energiasta, itseluottamuksesta ja yhteenkuuluvuudesta pelaajistolle.

En, enkä sitä missään vaiheessa väittänytkään. Kritisoin vähäistä kakkosten ja vaparien määrää. Kakkosiahan voi heittää muualtakin kuin korin alta, tai joskus jopa kokeilla puolustajan haastamista ajamisen muodossa ja kalastella virheitä sekä päästä näin mahdollisesti vapaaheittoviivalle. Ei nuo meidän takamiehet, Ilari ja Gibson, kuitenkaan kädettömiä ole ajojen suhteen, vaan pikemminkin erittäin hyviä korilleajajia molemmat. Ja vaikka sentteri puuttuukin, niin kyllähän Dole ja Villekin pystyvät korin alla varsin taidokkaasti vääntämään.

Ihmispallo sanoi:
Mikä tahansa joukkue tässä sarjassa on vaikeuksissa jos oma heitto ei kulje ja kaverilla kulkee. Jos kummallakaan ei heitto kulje, ovat pelit olleet aika tasaisia. Vai onko tästä runsaastikin muunlaisia havaintoja?

Kyllä, mikä tahansa joukkue on vaikeuksissa, jos ei heitto kulje, mutta monella joukkueella on käytössään myös muita aseita, kuin kolmonen, eikä huonon ja hyvän heittopäivän ero ole lähellekään sitä luokkaa kuin Kouvoilla. Tämän vuoksi olen peräänkuuluttanut isojen miehien hyödyntämistä ja toivonut aggressiivisuutta ja haastamista hyökkäyspäähän. Kolmosiakin aukeaa eri tavalla, kun sisällä on selkeä uhka.

Ihmispallo sanoi:
Joensuun Kataja ottaa sarjassa eniten kolmen pisteen heittoja ja vähiten kahden pisteen heittoja. Tästä huolimatta ainakin kpcomin mukaan sikäläiset ihmiset ja katsojat osaavat nauttia joukkueensa peleistä ja voitoista...tästäkin "viasta" huolimatta. Ovat vielä lähdössä pudotuspeleihin hyvällä fiiliksellä, ja syystäkin. "Kyynisessä" Kymenlaaksossa ja "Betonivoitoisessa" Kouvolassa tilanne on onneksi pääosin samoin.

Joensuun joukkue taisi muuttua aika radikaalisti viime vuosien ”rahajoukkueista”, eikä odotukset runkosarjan suhteen olleet kauteen lähdettäessä kovin korkealla. Edes omien fanien veikkauksissa Kataja ei kuulunut kovinkaan monella top-neljään, joten nyt kun joukkue taistelee jopa runkosarjan voitosta, on selvää, että Joensuussa ollaan suut messingillä. Susirajalla osataan nauttia oman joukkueen otteista, mutta kyllä sielläkin katsotaan pelejä silmät auki ja annetaan palautetta, kun aihetta on. Hyviä suorituksia kehutaan ja heikompia valintoja kritisoidaan. Toisinaan Katajan-ottelutopiceista saa lukea aika kärkästä kritisointia, jopa voitettujen pelien jälkeen.

Joukkueen tai sen tekemisten aiheellinen kritisoiminen on mielestäni suotavaa ja herättää keskustelua, jota tälläkin foorumilla selvästi kaivataan. (tosin tuskin kritisointi kp.comissa Jyriä tai Kouvoja mitenkään hetkauttaa) Yltiöoptimistinen näkemys ja kaiken arvostelun teilaaminen on tietysti suhtautuminen sekin. Ja voihan sitä joku kyynisyydeksikin kutsua, jos uskaltaa sitä omaa joukkuetta, tai sen pelitapaa mitenkään arvostella. Itse kutsun sitä kritiikiksi.

Ihmispallo sanoi:
Voittoja toivotaan toivotaan koreilla? Kouvojen voittoprosentti kuluvalla kaudella on 60% josta joukkueen kapteeni kertoi eilen olevansa oikein ylpeä. Joukkue on voittanut tiukat pelit (+-5) saldolla 6/1 = ylivoimaisesti sarjan tehokkain. KTP:n Brandon Jefferson on voittanut joukkueelleen pelejä viime hetkien kovilla heitoillaan tai ratkaisuillaan. Puhutaan kovasta ratkaisijasta, syystäkin. Kouvojen päävalmentaja on tuonut Matt Gibsonin joukkueeseen voittamaan pelejä. Viimeisessä kuudessa ottelussa Matt on heittänyt voittokorin viimeisellä sekunnilla kahdesti. Puhutaan toivotaan toivotaan koreista.

Voittoprosentti on 60, mikä on hieno saavutus, mutta tältä joukkueelta ja materiaalilta odotin ainakin itse kotietua. Vaikka kapteeni kertoikin olevansa ylpeä, uskon, että myös joukkue uskoi kotietuun ja hivenen korkeampaan sijoitukseen runkosarjassa, jolloin nykyiseen tasoon ei voi olla täysin tyytyväinen.

Gibsonin ratkaisuvalmiuden allekirjoitan täysin ja onhan noita kovia go to-pelaajia Kouvolassakin nähty, jotka omilla kovilla ratkaisuillaan ovat kääntäneet ottelun voiton Kouvoille. Ensimmäisenä mieleen tulee tietysti Moye ja Grant. Kuitenkin nämä(kin) ratkaisijat tarvitsivat rinnalleen myös tasapainossa olevan muun hyökkäyksen (puhumattakaan laatupuolustuksesta), että päästiin ensimmäiseltä play off-kierrokselta jatkoon.

Gibson tosiaan on ratkaissut kaksi peliä parin viime viikon aikana, mutta Kotkaa vastaan heitetty voittokori oli Gibsonille tyypillinen puolimatkan leaner-kakkonen, jota ei voi millään verrata Pyrintö-pelin voittokoriin. Jälkimmäinen oli mielestäni todellakin toivotaan-toivotaan –heitto, joilla harvoin pelejä voitetaan. Hyvillä pelaajilla tosin on toisinaan onneakin.

Ja mitä tuohon 6/1 voittosaldoon noissa pienen marginaalin peleissä tulee, niin onhan se hieno tilasto, jos vain sokeasti katsoo voittosaraketta. Jos miettii miten, tai mistä peleistä näitä voittoja tuli, niin välttämättä tuo sarake ei tunnukaan niin hienolta. Kolme noista voitoista tuli bottom-5 joukkueita vastaan. Saloa vastaan Mansikka-aholla voitto tuli pitkälti Vilpaan ilmiömäisen jäätymiskyvyn ansiosta, Gullseille hävittiin Helsingissä, ennen kuin Gulls aloitti nykyisen lentonsa. Lahdessa noustiin kyllä hienosti tappioasemasta voittoon, joten tunnustus tästä.

Viimeaikaisissa peleissä Kotkaa vastaan johdettiin 18 pisteellä 5 minuuttia ennen loppua, ja vielä onnistuttiin sössimään, niin että jouduttiin hakemaan sitä voittokoria viimeisessä hyökkäyksessä. Kyllä, hienoa, että voitto tuli, mutta muuten en paljon selkään taputtelisi tuollaisen romahduksen jälkeen. Tuon pelin ei olisi ikinä pitänyt edes kuulua näihin tiukkoihin voittoihin tuossa johtoasemassa.

Samoin se ainoa tappio näissä tiukoissa väännöissä: Karhua vastaan (jolta puuttui ykkössentteri) johdettiin useaan otteeseen 7-9 pistettä, mutta ei onnistuttu tappamaan peliä, vaikka oli ns. hyvä heittopäivä. Reilu minuutti ennen loppua, kun oltiin piste tappiolla, otettiin pari hyvin vaikeaa kolmosta peräkkäin, kun aikaa oli reilusti ja järkevämpääkin ratkaisua olisi voinut hakea. Tosin, tämän myös Jyri myönsi: ” Otimme liian aikaisin heitot ja Karhu sai kaksi possessionia. Meillä olisi ollut siinä vaiheessa vielä hyvin aikaa hakea kakkosia ja stoppeja.”

Ihmispallo sanoi:
Päävalmentaja ilmoitti ennen kauden alkua tavoitteen olevan runosarjassa kuuden joukossa (viides) jonka jälkeen tavoitteena on mestaruus mikäli pelaajat terveinä. Tällä hetkellä kaikki terveinä. "Aikataulussa" ollaan, pleijareissa mennään pienillä marginaaleilla ja mitä vain voi tapahtua...niin hyvässä kuin pahassa.

Tästä jo aiemmin tässä Kouvot-topicissa kirjoitinkin. Aikataulussa ollaan. Itse olen lievästi pettynyt viidenteen sijaan, mutta sehän ei estä meitä nousemasta vaikka miten korkealle. Kuten itse aiemmin kirjoitin, potentiaalia ja hyviä pelaajia meillä on, kunhan kaikkia aseita vaan hyödynnetään.

Mestaruuden kuuluukin olla tavoite ja nostan hattua, jos siihen päästään. Itse asiassa jo mitaliinkin olen tyytyväinen. Uskallan kuitenkin veikata, että mestaruutta Kouvot ei voita (vaikka toisin toivonkin). Enkä pidä itseäni kyynisenä saati pessimistinä näin veikatessani. Tässä yhteydessä puhuisinkin enemmän realismista.

Ihmispallo sanoi:
Jännittävää ja nautinnollista pudotuspelikevättä kaikille kahdeksalle paikkakunnalle.
Samaa toivotan minäkin ja tässä asiassa olen täysin samaa mieltä kanssasi :)
 
Viestejä
1 797
Vs: Kouvot 2014-2015

Way To go Carmelo.

Aina yhtä mukava lukea asiallista ja perusteltua tekstiä. Sen verran kommentoin, että itsekin veikkaisin Kouvot peräti runkosarjan voittajaksi, enkä tainnut olla ihan ainut, joka sijoitti heidät top 4:ään. Nyt lähtöruutu vähän alempana, mutta sieltäkin voi kaasutella vaikka voittoon asti.

Tsemppiä Kouvoille pudotuspeleihin.
 
Viestejä
7 518
Vs: Kouvot 2014-2015

Pari kysymystä. Puhutaan usein, että pitäisi pelata enemmän korin alle. Jokainen valmentaja ja pelaaja varmasti ajattelee usein näin ja tietää, että sieltä voi ehkä saada helppoja pisteitä tai päästä vaparille. Kuitenkin miten tämä tulisi Kouvojen tapauksessa tehdä? Ajamalla joo, entä muuten? Onko isot pelaajat niin hyviä selkä korille päin, että saisi päälle 50% kupin tai kalastettua virheen? Oman näkemyksen mukaan Kaunisto ei välttämättä ainakaan ole...

Mun mielestä heitto ei ole ikinä toivotaan-toivotaan -heitto jos hyvä heittäjä a) näkee korin b) on riittävä aika heittää c) saa heittää kuitenkin lähes normaaliasennosta (ainakin koko ylävartalon osalta) d) kuumana oleva heittäjä heittää.

Itse olen myöskin pettynyt, jos jotain ei saavuteta, mihin on selkeä mahdollisuus. Tällä kaudella kotietuun oli mahdollisuus...
 
Viestejä
2 461
Vs: Kouvot 2014-2015

raappa sanoi:
Pari kysymystä. Puhutaan usein, että pitäisi pelata enemmän korin alle. Jokainen valmentaja ja pelaaja varmasti ajattelee usein näin ja tietää, että sieltä voi ehkä saada helppoja pisteitä tai päästä vaparille. Kuitenkin miten tämä tulisi Kouvojen tapauksessa tehdä? Ajamalla joo, entä muuten? Onko isot pelaajat niin hyviä selkä korille päin, että saisi päälle 50% kupin tai kalastettua virheen? Oman näkemyksen mukaan Kaunisto ei välttämättä ainakaan ole...

Ainakin Kauniston pitäisi tekemiensä screenien jälkeen rollata korille paljon enemmän. Nyt Kaunisto lähes joka kerta screenin jälkeen poppaa kolmosen rajan taakse ja hakee kolmosen heittopaikkaa.
 

42

Viestejä
3 373
Vs: Kouvot 2014-2015

shaqtin a fool sanoi:
Ainakin Kauniston pitäisi tekemiensä screenien jälkeen rollata korille paljon enemmän. Nyt Kaunisto lähes joka kerta screenin jälkeen poppaa kolmosen rajan taakse ja hakee kolmosen heittopaikkaa.

Kaunisto ei kaiketi tykkää rollata korin suuntaan kun siellä joutuu ottamaan kontaktia. Mukavampi heitellä rauhassa kolmosia ja mikäs siinä kun ihan kohtuullisesti tippuvat.
 
Viestejä
847
Vs: Kouvot 2014-2015

42 sanoi:
Kaunisto ei kaiketi tykkää rollata korin suuntaan kun siellä joutuu ottamaan kontaktia. Mukavampi heitellä rauhassa kolmosia ja mikäs siinä kun ihan kohtuullisesti tippuvat.

Ihan tulee tässä asiassa ikävä Durell Vinsonia ja Anthony Brownia. Tosin Brownia tulee ikävä ihan kaikessa.
 
Viestejä
7 518
Vs: Kouvot 2014-2015

shaqtin a fool sanoi:
Ainakin Kauniston pitäisi tekemiensä screenien jälkeen rollata korille paljon enemmän.

Tämä voi hyvin pitää paikkansa. Vähän toisaalta myös siitä kiinni mitä on sovittu... Onko kenties tarkoituskin antaa tilaa enemmän pallolliselle toimia, jotta saadaan puolustus rotaatioon apujen tullessa? Hirmu vaikea tosiaan kommentoida, kun niin vähän Kouvoja näkee... Kuitenkin palloskriinipelaamisen tärkeyden nostaa esiin lähes kaikki vastustajakoutsit Kouvoja vastaan pelatessa, joten jotakin siinä tehdään oikeinkin...

42: tuskin kontaktia varova pelaaja olisi kenties yksi kaikkien aikojen paras kotimainen levypallopelaaja ja tämän hetken sarjan kuudenneksi paras irtopallojen poimia... Mun mielestä Kaunisto on vähän turhan paljon vasurinsa varassa ja tämä todennäköisesti hankaloittaa korin lähellä toimimista (nopeasti skoutattu juttu ja helppo puolustajien myös tämä skoutti-info poimia, jotta puolustus tehostuu merkittävästi).
 
Viestejä
1 855
Vs: Kouvot 2014-2015

raappa sanoi:
Mun mielestä Kaunisto on vähän turhan paljon vasurinsa varassa ja tämä todennäköisesti hankaloittaa korin lähellä toimimista (nopeasti skoutattu juttu ja helppo puolustajien myös tämä skoutti-info poimia, jotta puolustus tehostuu merkittävästi).

Hyvä päätelmä, kuitenkin Kauniston tapa tulla hyökkäyslevypalloihin on lähteä piilosta kolmenpisteen rajan tuntumasta. Aiempina vuosina juuri sieltä tulleet tippaukset oliat hänen tavaramerkkinsä. Myös elbow tason highway läpiajot - tosin enempi vasemmalla ovat hänen tavaramerkkejään. Avoaskel vain on tuottanut jonkin verran askeleita. Ehkä siksi tuo kolmosen catch and shoot tuntuu miellyttävämmältä tällä hetkellä. Feidaamalla koettaa saada enemmän tilaa.

Kansaivälisellä näyttämällä ehkä tuo vasuri voittoisuus ja pallon liian rehellinen paljastaminen heittotilanteessa plokkiin on ollut pieni ongelma. Heitto kuitenkin on nopea ja vasemman olkapään ympäri pienellä fadarilla tapahtuva kääntöhypäri - mallia Elvin Heynes - saattaisi kehittää tilannetta vielä paremmaksi. Kaunistoa ei kuitenkaan pidä jättää liiaksi yksin, sillä silloin saattaa tulla pahaa jälkeä.
 
Viestejä
783
Vs: Kouvot 2014-2015

Täältä kaukaa auringon lämmöstä koriksen ystävänä on ikävä todeta seuraavaa: Taktikointia vai mitä, mutta ei tällä tavalla ainakaan uusia katsojia houkutella Mansikka-aholle. Tänään tappio sarjajumbolle.
Voi, voi...toivoa sopii, että tämä kaikki muuttuu vielä iloksi! :'( :)
Mielenkiintoista nähdä, millaiset katsojaluvut saadaan seuraavaan runkosarjan otteluun Kouvot-Kataja.
 
Viestejä
926
Vs: Kouvot 2014-2015

Meilläpä Tapiolassa oli molemmissa tämän viikon kotiotteluissa (Lapua, Kouvot) tasan 400 katsojaa ja se on järkyttävän vähän.

Jason mokasi Kouvojen viimeisen hyökkäyskuvion ja ilmeestä päätellen oli siitä kovin pahoillaan.

Kiitokset Jyrille, että otti lehdistötilaisuuden enemmän tosissaan kuin muut valmentajat tällä kaudella. Hyvällä ja avoimella asenteella tappionkin jälkeen.
 
Viestejä
368
Vs: Kouvot 2014-2015

Sääli että Kouvot onnistui perseilyllään Honka ottelussa menettämään tuon heille jo käytännössä hopeatarjottimella ojennetun kotiedun. Jos asiat nyt menevät niinkuin niiden kaiken järjen ja "linjan" mukaan kuuluisi mennä, niin Kouvojen kotietu edellyttää käytännössä Karhun voittoa sisuuntuneesta KTPsta.

Toki kotiedun varmistamiseen riittäisi viimeisessä ottelussa voitto Katajasta, mutta ilman totaalista ilmeen muuttumista edes tuosta voitosta haaveileminen on lähes utopiaa... Tietysti toivon venymistä ja voittoa. Kotietu kymenlaakson derbyyn olisi koko seuralle varmasti todella iso asia.

Tokihan tässä voi vielä tapahtua vaikka ja mitä tai olla tapahtumatta mitään. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Kouvojen osalta pudotuspelit alkavat jo ensi keskiviikkona ja joukkueen on silloin oltava valmis antamaan itsestään tasan kaikki mahdollinen!!!
 
Viestejä
3 483
Vs: Kouvot 2014-2015

Runkosarjan päättymisen kunniaksi Kouvojen uudet kotisivut ovat nyt auki:
http://www.kouvot.fi/
 
Viestejä
150
Vs: Kouvot 2014-2015

Hei,

Mitens kausareiden kanssa lipun ennakkoon lunastaminen onnistuu ja mistä?
 
Viestejä
308
Vs: Kouvot 2014-2015

Meinaako Kouvot jatkaa tutulla tiellä ja heitellä kolkkeja läpi pelin"?
Oli säälittävää pelaamista eilenkin, kun olis ollut kunnon paikka harjoitella kunnon korisaluspeliä, mutta taas tyydyttiin kolmosten viskomiseen.
Kaikenlisäksi on inhottavaa katsella Madsenin pelaamista. Kaverista on tehty täysi statisti, joka seilaa vaan kolmoskaaren takana. Vahvuudet jää täysin käyttämättä. Kiitos Jyri.

Lisäksi...mikä on iskenyt Hirvoseen? Kaveri menettää koko ajan palloja, ja heitot ei osuisi edes ladonoveen.
 
Viestejä
3 483
Vs: Kouvot 2014-2015

erkkixxx sanoi:
Hei,

Mitens kausareiden kanssa lipun ennakkoon lunastaminen onnistuu ja mistä?

Maanantain matsin ennakkolipunmyynti on alkanut tänään Kouvolan Prismassa ja on käynnissä aina pelipäivään kello 12.00 asti.

Kausikorttilaisilla on etuosto-oikeus omalle paikalleen perjantaihin kello 21.00 asti jonka jälkeen paikka menee yleiseen myyntiin.

Jatkossa samalla periaatteella. Kausikorttilaisten etuosto-oikeus omaan paikkaan on yleensä voimassa yhden päivän.
 
Viestejä
150
Vs: Kouvot 2014-2015

Ihmispallo sanoi:
Maanantain matsin ennakkolipunmyynti on alkanut tänään Kouvolan Prismassa ja on käynnissä aina pelipäivään kello 12.00 asti.

Kausikorttilaisilla on etuosto-oikeus omalle paikalleen perjantaihin kello 21.00 asti jonka jälkeen paikka menee yleiseen myyntiin.

Jatkossa samalla periaatteella. Kausikorttilaisten etuosto-oikeus omaan paikkaan on yleensä voimassa yhden päivän.

Kiitos!
 
Viestejä
475
Vs: Kouvot 2014-2015

Hyvää kesälomaa kouvot. ;D ;D.Ensi kaudella sitten tappelette kokoon kanssa pelimerkeistä.
 
Viestejä
5 500
Vs: Kouvot 2014-2015

Tämä oli Kouvoilta todella sekava kausi. Kovin puhtaita papereita ei Lehtoselle voi antaa. Pelaajavalinnat herättävät ihmestystä vieläkin. Gibson oli väärä valinta, Jonesin korvaaminen Williamsonilla epäonnistui, van Oostrum oli katastrofi ja alunperin Grant Johnsonkin oli todella erikoinen hankinta. Tämän sekavan pelaajapolitiikan lisäksi Lehtonen teki valmentamisessaan minusta täyskäännöksen. Aiemmin valmentajan kontrollissa olevan askelmerkkikoriksen nimeen vannova Lehtonen näytti tällä kaudella suosivan täysin vapaata pelisysteemiä, jossa ei minun silmääni koko kauden aikana oikein ollut punaista lankaa.

Kouvojen piti rakentaa pitkäjänteisesti tulevaisuuden joukkuetta, mutta tämä kausi ei vaikuttanut sen suunnitelman mukaiselta. Enemmänkin kaudesta jäi ulkopuoliselle high risk - high reward -fiilis. Mitenhän seuran talouden nyt käy, kun kassaan kilahti lipputulot ainoastaan yhdestä pleijarimatsista? Aikamoinen epäonnistuminen joukkueelta, jota Sohvistikin huuteli talvella mestariksi.
 
Viestejä
19 549
Vs: Kouvot 2014-2015

Kaunisto taisi olla yksi suurimmista sulajista näissä loppupeleissä? Ja todellakin kausi oli Kouvvolassa melko sekava. En tiedä miksi niitä vaihtoja tehtiin niin paljon, kun niissä taisi kuitenkin käydä kuin entiselle isännälle, joka vaihtoi useasti emäntää ja joka kerran kertoi vaihdossa hävinneensä.....

Mitä ilmeisimmin suuret visiot kansainvälisestä menestymisestä eurokentillä ja kenttien ulkopuolella ei vielä ensi kaudellakaan toteudu....?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös