Koripallo.com

Make it or Break it

Viestejä
9 123
Vs: Make it or Break it

Andre Drummond on "Tummaihoinen Terminaattori", koripallopelaajan näköinen pelaaja, jonka tekeminen koripallokentällä näyttää jo näin raakana koripallolta. Tuohon freimiin vaan on niin helppo opettaa ja opetella lisää koripalloa. Monster in the making. En jaksa katsoa tilastoja, mutta lataan faktan pöytään muutenkin. Suurin syy sille miksi Detroit on pelannut tällä kaudella ja viime aikoina parempaa koripalloa (-> WIN) on sen second unit. Ja suurin syy sille, että second unit on niin kova (+ ykkösunit silloin, kun Dre sen mukana pelaa, mielenkiinnosta voisi katsoa ykkösunit Maxiellin kanssa vs. Drummondin kanssa) on Drummond, jonka lukkopuolustus nostaa yksistään Detroitin voittomäärää tällä kaudella useamman yksikön verran.

Henson sen sijaan näyttää ihmisenkokoiselta porkkanalta kentällä, ja tuohon raamiin vaan ei saa koripallotaitoja mukaan millään ilveellä. Todellakin seuraava "tyrusthomas", joka saa varmasti näyttöpaikkansa ja minuutteja, joiden perusteella joku jengi maksaa tällä pomppukoneelle "mcgeerahat" joskus tulevaisuudessa. Käyttöä ei tulevalla taitopaletilla kuitenkaan ole enintään kuin "reggieevansmaiseen" rooliin. Ja sitten kun tuon frankensteininhirviömäisesti eri ihmisten palasista koottu keho pettää (polvi todnäk.), niin jäljellä onkin pelkkä ihmishylsy, joka nauttii 10 miljoonan vuosituloja. Bucksilla muuten on jo parempi iso joukkueessa, nimittäin Larry Sanders. Ja Ekpe Udoh on vähintään yhtä hyvä lupaus kuin Henson.

Todellinen Make It -pelaaja on kuitenkin Ben Hansbrough, joka on jo rookiekaudellaan ottanut ajoittain haltuunsa kivikovan mestarikandidaatti Indiana Pacersin backup point guardin vastuun. This kid can play! Rollaa kaunista picknroll-peliä Ian Maiharin kanssa, ja olisi tappava tässä homassa David Westin kanssa. Pallonkäsittelytaidot huippuluokkaa, ei menetä palloa kovankaan paineen alla ja luontainen scorer, joka näkee kentän hyvin ja "sets up" pelikaverit loistavasti.

act_ben_hansbrough.jpg


Steve Nashin näköä? Tuleva Top11 PG ja tuleva Top3 valkoihoinen PG.
 
Viestejä
1 729
Vs: Make it or Break it

Hensonista orastavan samaa mieltä nimimerkki King Jamesin kanssa. Kun nyt miettii, niin itselleni ei ainakaan kovin montaa "reippaasti tuplatuplan miestä kolmella blokilla" tule mieleen, jotka operoisivat yhtä hoikalla ruumiinrakenteella kuin Hensön. Henson ei kuitenkaan ole niin atleettinen friikki kuin esimerkiksi McGee, vaikka onkin toki huomattavasti fiksumpi ja omaa joitain postliikkeitä. Jotenkin tuntuu, että Henson ei omaa sitä tarvittavaa voimaa ja kovuutta, ainakaan vielä rookiena, että pystyisi jatkuvasti tasaiseen suorittamiseen sitten myöhemmin urallaan. Kovuutta toki tullee lisää iän mukana, mutta ellei kaveri saa lisättyä huomattavasti kiloja muuten vakuuttaviin raameihinsa, en millään näe Hensonissa potentiaalia miksikään kovin kovan luokan rakennuspalikaksi, jonka ympärille rakentaa.

On hienoa nähdä, että Shved on kostautunt jo ensimmäisten NBA-kuukausiensa aikana kykeneväksi avausviisikon peluriksi, kuten uskoin ja toivoin. Keyser Söze tuossa hyvin viipaloikin Shvedin peliä osiin, eipä siihen mitään lisättävää. Euroopassa pelatessaan Shved muuten paukutti ajoittain todella näyttäviä donkkeja, myös Suomea vastaan. Vielä tällä kaudella Shved ei pahemmin ole aikaa raudan yläpuolella viettänyt, mutta eiköhän tässä jossain kohtaa sitäkin aleta aleta näkemään. Viimeistään silloin Shved murtautuu koko NBA:n tietoisuuteen ja NBA:n viihdyttävin nuori pelaaja on kaikkien huulilla.
 
Viestejä
10
Vs: Make it or Break it

Gheorghe sanoi:
No tarkennetaan: "Isopeffaisempi Ewing ilman hypäriä". Kyllä siinä pitäisi olla 20/10/3b-peluri helposti.

Sekoititko nyt Hibbertiin? Joo ei Drummond toistaiseksi osaa heittää, mutta kehityskohteena selkeästi tämän sesongin isoin juttu muunkin kuin, noh kyllä sä tiedät... Lillard näyttää nyt hyvältä, mutta ehkä tämä nykyinen smallball on aikansa elänyt ilmiö. Bring back the eighties!
 
Viestejä
1 870
Vs: Make it or Break it

King James sanoi:
Todellinen Make It -pelaaja on kuitenkin Ben Hansbrough, joka on jo rookiekaudellaan ottanut ajoittain haltuunsa kivikovan mestarikandidaatti Indiana Pacersin backup point guardin vastuun. This kid can play! Rollaa kaunista picknroll-peliä Ian Maiharin kanssa, ja olisi tappava tässä homassa David Westin kanssa. Pallonkäsittelytaidot huippuluokkaa, ei menetä palloa kovankaan paineen alla ja luontainen scorer, joka näkee kentän hyvin ja "sets up" pelikaverit loistavasti.

Real Deal Ben Hansbrough ei pelannut viime yönä by "coach's decision". Hyvin analysoitu.



Seuraavaksi Achilleksen maineikas analyysipohja ottaa perkaukseensa Cleveland Cavaliersissa pelaavan 1991 syntyneen kanadalaisen, Tristan Thompsonin. Texasin yliopistossa samaan aikaan mm. Avery Bradleyn kanssa pelannut Thompson on saanut tällä kaudella mukavasti vastuuta Cavsin suhteellisen heikolla etukentällä Anderson Varejaon rinnalla ja on pelannut todella ennakkoluulottomasti. Vielä kun Varejao joutui yllättäen sairastuvalle, niin Thompson on aloittanut todelliset jytkyt ja operoinut Andyn poissaolon ajan 13 ppg, 11.5 rpg ja 1.3 apg tilastoilla, eikä loppua ole näkyvissä sillä Varejao on poissa ainakin seuraavat kuusi viikkoa. Tristan Thompson > Andre Drummond.

Vahvuudet: yksi vastaan yksi -pelaaminen, leikkaukset, hyökkäyslevypallopelaaminen. Thompson on oikeastaan täysin samanlainen pelaaja, kuin hänen "oppi-isänsä" Anderson Varejao. Ei varsinainen back-to-basket pelaaja, vaan yritteliäs, oikea-aikaisilla leikkauksilla ja hyvällä yksi vastaan yksi -pelaamisella varustettu ikäisekseen älykäs PF/C. Lisäksi -91 syntyneen Thompsonin 9.1 levypallon keskiarvosta peräti 3.8 on omalla hyökkäyskorilla otettuja, eli tässäkin mielessä kaveri on aivan stereotyyppinen Varejao.

Heikkoudet: post-pelaaminen, hyppyheitto. Jos Thompson haluaa kehittyä vielä laatuluokan isoksi pelaajaksi, niin tässä on kaksi osa-aluetta joita olisi syytä kehittää. Field goal% on Tristanilla vielä valitettavan huono, mutta uskon että se paranee myös pitkälti pelien tuoman kokemuksen myötä. Muutenkaan post-pelaamisen tai hypärin puute tuskin tulee estämään tämän pojan menestyksekästä NBA-uraa - ainakin jos katsomme viime vuosien isoja pelaajia ja sitä kuinka yksipuolisia he oikeasti ovatkaan.

Tulevaisuuden näkymät: Mahdollisuudet siirtyä Cavaliersissa uudeksi Anderson Varejaoksi Varejaon paikalle, varsinkin jos tämä tradetaan pois. Hämmästyttävän samankaltainen pelaaja. Halutessaan saumat ovat kuitenkin parempaankin uraan, kuin pelkästään yhtä seuraa urhoollisesti palvelevaksi soturiksi. Kanadan maajoukkueen tulevaisuuden tähti. Steve Nash & Tristan Thompson pick 'n roll - it would be showtime!

Tristan Thompson - CavsMan MIX by MISIEK
 
Viestejä
9 123
Vs: Make it or Break it

Jimmer Fredette

Jimmermania ei ole saanut siipiä Sacramentossa, vaikka lehdistö ja peleissä vielä käyvä yleisö kovasti Jimmeriä rummuttavat kentälle. Keith Smart ei ole kuitenkaan syystä tai toisesta lämmennyt Jimmerille, vaan DNP-CD merkintöjä satelee tasaiseen tahtiin tälle liigan parhaalle valkoihoiselle scooraajalle. Alla olevasta videosta näette esimerkiksi noin 40 sekunnin kohdalta minkä tason talentti on kyseessä hyökkäyspäässä. +30 minsaa Jimmerille ja miehellä ei olisi mitään ongelmaa tehdä 20+ pistettä per peli olematta edes pallohaukka. Jimmer on myös parantanut pallonkäsittelytaitojaan ja pelintekemistään NBA-uransa aikana, joten on täysiverinen pointti vaikka heittäjän maineessa onkin.

[12.17.12] Jimmer Fredette - 22 points vs Suns (Full Highlights)

Jimmerin ongelmat ovat tietenkin puolustuspäässä, jossa Jimmer on todistetusti yksi liigan huonoimmista pelaajista. Tämän ei silti pitäisi olla mikään este sille, eikö Jimmer voisi tulevaisuudessa löytää paikkaansa jonkin joukkueen avaavana pointtina tai ainakin kuudentena miehenä, jossa roolissa Jimmer olisikin aivan loistava lisä kovemmallekin joukkueelle.

UNLEASH JIMMER! LET HIM PLAY!
 
Viestejä
407
Vs: Make it or Break it

Mites tämä Austin Rivers? Ei ole oikein onnistunut ja niinpä Vasquets saanut hoitaa pointin hommat Robertsin kanssa.
Tuleeko kaveriksta bust?
 
Viestejä
260
Vs: Make it or Break it

Tänään tarkkailussa pelaaja, jota on Bostonin foorumeilla verrattu seuraavaksi Jumalasta – Avery Bradley. Nousi loppukeväästä aloituskokoonpanoon Ray Allenin ohi, minkä jälkeen Boston rillaili melko vakuuttavaan loppuvuoden recordiin. Playoffsit päättyivät Bradleyn osalta olkapäävammaan, mikä piti miehen poissa parketeilta aina tämän vuoden alkuun asti. Ennen Boston–Miami -sarjaa asiantuntijathan pitivät Dwyane Wadea varsinaisena Hannu Hanhena tämän säästyttyä Bradleyn tappavalta puolustukselta.

Hyökkäyspäässä alkukausi on mennyt aikalailla tiiliskivien heittelyssä, edellisyön neljää kolkkia lukuunottamatta. Pelipaikaltaan Bradley on jotain PG:n ja SG:n väliltä. Omimmillaan kenties heittävänä takamiehenä, vaikka hieman alimittainen tälle paikalle onkin. Kaiken kaikkiaan erittäin atleettinen, leikkaa hyvin korille ja omaa myös varsin tarkan heiton. Nauttii etenkin kulmakolkeista ja takaovista. Pelintekotaidot ja muiden tekeminen hyökkäyspäässä paremmaksi eivät välttämättä ole Bradleyn omin juttu.

Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä vaikutukset puolustuspäässä ovat sitäkin merkittävämmät. Bradley pelaa kolmatta kauttaan NBAssa ja on jo nyt liigan ehdotonta eliittiä puolustamisessa. Tippaakaan liioiteltua ei olisi sanoa Bradleyä liigan parhaaksi perimeter puolustajaksi – that great this kid is! Rotsi josta ei yksinkertaisesti pääse eroon. Pallollisen pakittaminen on jotain, mitä ei olla nähty sitten Bruce Bowenin. Tuntuu, että mies on aina askeleen hyökkääjää edellä eikä screenitkään juuri tätä takiaista hidasta. Melkeenpä käy sääliksi pelintekijöitä, jotka joutuvat operoimaan Bradleyn puolustuksessa. Tulee tuskin koskaan mässäilemään hyökkäyspään tehoilla, koska preesens puolustuksessa on yksinkertaisesti niin suuri.

Boston on Bradleyn paluun myötä voittanut seitsemästä viimeisestä ottelustaan kuusi (kuuden ottelun voittoputki meneillään). Ongelmat Bostonissa näyttävätkin olevan taakse jäänyttä elämää ja Boston tulee edelleen olemaan ikävä playoffs vastustaja idän kovimmille. Bradleyn takanahan Bostonilla on vielä varsin mukava "kakkospakki" Leen muodossa.

Avery Bradley - The Defensive Phenomenon (HD)
 
Viestejä
260
Vs: Make it or Break it

King James sanoi:
Teetkö seuraavaksi Eric Bledsoesta?
Teen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös