Koripallo.com

Naisten korisliiga 2020-2021

Viestejä
411
Tällä pelillä Catzin kaudesta tulee kamalampi kuin kukaan aavistikaan
Lopputulos HBA - Catz (107:35)
(31 : 6 28 : 11 24 : 8 24 : 10)
Aika tylyt lukemat mutta catzit pelasi rampana
Urheiluruudussa pätkä
 
Viestejä
86
Catzilla avainpelaajista Roosa Kosonen ja Tuulia Timo toistaiseksi sivussa. Haakanan mukaan loukkaantumishuolia ollut myös juniorikaartilla.
 
Viestejä
306
Liiga hieman leveämmin lauantaina vauhtiin. Vimpeli kaatoi niukasti Pyrinnön, EBT niukasti Hongan ja PeKa murskasi ToPon.
Sarjasta löytyy vastustajat kaikille. Jo nyt voi ennustaa, että toiset ovat toisille aivan liian kovia. Se ei ole sarjalle hyväksi.

Kun seurasi Ruudusta kaikki pelit, niin yhtä ihmettelee: Latokulttuuri elää vahvana Suomessa. Sellaisilta salit näyttivät.
Vimpelissä koko maailma löytyi mainoksista seiniltä. Espoossa oli lattiassa viivoja mihin kompastella.
Sääli. Mutta niillä mennään mitä on.
 
Viestejä
306
Koripalloliiton pitäisi herätä ja herättää media.
Espoossa pelattiin paikallisottelu. Se ei kiinnostanut eikä mahtunut Helsingin Sanomiin. Eivätkä tietenkään muutkaan liigatulokset.
Jos joku iloitsi koriksen näkyvyyden noususta kaikissa Sanoman medioissa Ruutu-sopimuksen vauhdittamana, niin ennenaikaisesti iloitsi.
 
Viestejä
83
Tänään on tullut kurkittua eilisen peleistä ViVe - Pyrintö ja EBT- Honka sekä nyt Kouvottaret-FoA peliä reilu puolet. Näiden joukkueiden osalta näin seuraavaa:

ViVe: Voitosta huolimatta ei joukkue vakuuttanut oikeastaan millään osa-alueella. Pakkipäässä on tyydyttävä passiiviseen paikkapuolustukseen, jotta aloitusviisikko jaksaa pelata vähintään sen 30min mielellään lähemmäksi 35 minuuttia. Hyökkäyspäässä vahvistusten korintekouhka on ennemmin lähellä koria eikä heittovoimaa kaarelta ole uhkaksi asti. Jos kohtuullisen helposti lämpenevä Young saa mellastaa korin alla ja Miller sekä Cliney päästetään viimeistelemään ajamalla, voi joukkue voiton sieltä, toisen täältä napsia, mutta muuten on kyllä hiljaista. Kotimainen osasto eli Kujalat + junnut on valitettavan kevyt.

Pyrintö: Kovia oppirahoja maksoi Pyrintö kauden avauksessa, kun vastustajan erittäin passiivinen paikka aiheutti heikkojen viimeistelyiden suman. Paikat voiton ottamiseen oli kyllä, mutta jos et tee ite niin kai se kaveri sitten tekee. Nuorten kotimaisten osasto tulee Taposen johdolla kehittymään varmasti kauden aikana ja teen tässä nyt veikkauksen, että seuraavalla kerralla joukkue ei enää Vimpelille taivu, olettaen että rosterit pysyvät samoina. Saa tulla osoittamaan sormella mikäli olen väärässä, ei olisi ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta. Muita joukkueita Pyrintö tulee varmasti kiusaamaan aktiivisella pelillään ja uskon sen nappaavan kauden aikana pari yllätystä. Tärkeimmät vastustajat varmasti ViVe ja Catz, kun sarjapaikkaa mietitään.

EBT: Joukkue kaivoi kuin kaivoikin itselleen voiton Hongasta hyvinkin värikkäiden vaiheiden jälkeen. Hannah Little osoitti olevansa rosteriin sopiva, hyvä vahvistus ja nakutti triplatuplan tilastoihin. EBT pyrki olemaan kentällä nopeampi joukkue, erityisesti silloin kun Hongalta oli Tuukkanen kehissä ja se toimi parhaimmillaan hienosti. Kotimaisten osastosta mainittava ei niin yllättävästi Sanni Tuomisto, joka ei ehkä ollut vielä parhaimmillaan, mutta kykenee olemaan sarjan eliittiä niin halutessaan sekä Lotta Eräkangas joka osui kaaren takaa heittäjän prosenteilla (43%). Nähtäväksi jää, riittääkö joukkueessa fyysisyys, kun sarjan parhaat tulevat vastaan.

Honka: Jos johdat 20 sekuntia ennen loppua 5 pistettä, niin onhan tappio pettymys vaikka sen miten päin kääntäisi. Joukkue on täynnä laadukkaita koripalloilijoita ja ankkurina löytyy ikinuori Taru Tuukkanen. Tuukkanen takoi jälleen vakuuttavan tilastorivin (13/15/2s/3r/4t), mutta oli myös ongelmissa vauhdikkaan paikallisvastustajan kanssa. Tuukkasen myötä myös pakkipäässä on tyydyttävä useimmiten pelaamaan paikkaa ja vaikka kaarella Honka pyrkikin puolustamaan aktiivisesti, sai EBT kasan helppoja heittoja ilmaan sekä vei myös 20 hyökkäyslevypalloa. Mielenkiintoista on seurata tarviiko Honka jatkossakin Tuukkaselta yli 35 minuuttia vai voisiko joukkue olla tehokas myös muilla keinoilla. Top6 joukkue ehdottomasti.

Kouvottaret: Kouvolalaisilla on kasassa erittäin hyvä nippu ja taistelevat varmasti mitaleista tänä vuonna. Vahvistukset Toeaina sekä Collier olivat erittäin vakuuttavia ja kotimaiset antoivat Frimodigin johdolla hyvin tukea jenkkien röyhiessä 59 pistettä taululle. Avauspelin heikko kohta oli oman pään levypalloissa Forssan poimiessa 16 hyökkäyslevypalloa, mutta siitä huolimatta joukkue kykeni pitämään eron päätös neljänneksellä noin 10 pisteessä eikä kynsiä joutunut pureskelemaan ainakaan jännityksestä. Viisikon ulkopuolelta nostettava esiin Elli Salovaaran positiivinen suoritus!

FoA: Ensin oli Heta Äijänen ja sitten Mia Loyd. Ja silti kotimatka oli tehtävä ilman sarjapisteitä. Erittäin vauhdikkaan ja hienon kauden avauksen jälkeen on todettava, että Forssassa pelataan jälleen laatupalloa. Ella Salminen oli erinomainen ja kun Mäkitalo sekä Calloway saa sihdin kohdilleen on Forssa myös matkalla kohti mitalipelejä. Loputtoman laaja ei Forssan materiaali ole, mutta laatu on kohdillaan.
 
Viestejä
672
Itse yllätyin, kuinka hyvin Taret liikuttaa palloa. Kivan näköistä pelaamista!

Toeiaina oli mielestäni vakuuttava. Erittäin liikkuva iso pelaaja, joka pystyy tuomaan pallon nopeasti ylös omasta puolustuslevystä ja vapaaksi jäätyään pistää kolmosen ilmaan hyvällä prosentilla. Korin alla myös mallikasta taistelua ja hyvää viimeistelyä mainioin ja monipuolisin liikkein.

Collier vaikuttaa myös erinomaiselta compo takurilta. Ei välttämättä omimmillaan hitaissa hyökkäyksissä, mutta sitähän Taret pyrkii välttämäänkin. Isokokoinen pointti, jolla pysyy pallo hallussa. Ilmeisesti osaa myös heittää, vaikkakin vielä prosentit eivät niin kovat ole olleet. Vahva aloitus Forssalaisia vastaan, mutta loppua kohden ilmeisesti kunto alkoi pettämään. Lisäksi joutui aikamoisen taklauksen kohteeksi, kun Salminen niittasi hänet paintissa jääkiekkokentillä tutuksi tulleella lonkkataklauksella (näkyy hyvin hidastuksissa). Hyvä ettei käynyt pahemmin, ainekset pahempaan oli olemassa.

Yleisesti vaikutti, että kaikki oli menneet kesän aikana eteenpäin. Niin kuin tietysti kuuluukin ja oletus on. Erityisesti ilahdutti Elli Salovaaran röyhkeät otteet sekä Vähäuskin preesens. Henkka on jäätävä pelote paintissa ollessaan. Näyttää siltä, että ei pelkää mitään eikä ketään. Tolla asenteella on hyvä jatkaa kehittymistä.

Edit: Vahvistusten nimet korjattu.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
83
FoA - ViVe peliä tuli kurkittua ja ei uutta auringon alla. Vimpeli kykeni maksimoimaan oman pelisuunnitelmansa ja tappamaan pelistä kaiken vauhdin. FoA sai varsinkin jälkimmäisellä jaksolla ampua kaarelta sen minkä jaksoi ja nuo osumat venytti eron aina 20 pinnan yli. Lopussa ViVe:n nuoret kotimaiset kaunistelivat lukemat numeroihin 80-62.

Forssalaiset tekivät tarvittavan, mutta ei kyllä yhtään enempää ja toisaalta Vimpeli teki hyvin sen minkä voivat. Lopputulos kuvastaa sitä aika osuvasti.
 
Viestejä
218
Catzissä on susiladies-aloitus -peluri, jonka pitäsi olla ns franchise-pelaaja.: 20 pinnaa pitäsi olla max.peliajalla ja vastuulla minimiä..
Mitähän se tuo franchise mahtaa koripallossa tarkoittaa, koska muutenhan se on toimilupa. Kai jokaisella pelaajalla on toimilupa tehdä koreja. Mainittu susiladies ei liene avausviisikossa. Nuoret pelaajat näyttivät hyviä otteita, joten jään mielenkiinnolla odottamaan mihin joukkue pystyy, kun Kosonen ja Tuulia Timo liittyvät vahvuuteen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös