Koripallo.com

NCAA 2022-2023

Hx

Viestejä
61
Oli kyllä Xavier - Pittsburgh tuskainen peli katsella kun toinen joukkue on selvässä johdossa suurimman osan matsia ja pilli soi aivan koko ajan molemmissa päissä. Sen verran mitä Federiko kävi kentällä sen vajaan minuutin kääntymässä niin näytti aristavan jalkaansa selvästi enemmän kuin perjantaina. Varmasti ihan viisas ratkaisu minimoida jatkoloukkaantumisen mahdollisuus tuossa tilanteessa.

Toivottavasti tuo Diaz Grahamin kaksosten esiinmarssi turnauksessa saa Pittin valmentajan suunnittelemaan enemmän kahteen isoon perustuvaa peliä kesän aikana, muuten Fedelläkin voi tulla tiukka taistelu sentteriminuuteista ensi kaudella. Jonkinnäköisen heittouhkan kehittäminen parantaisi hänen osakkeitaan huomattavasti.
 
Viestejä
1 036
viikonlopun March Madness-peleja

Henna Sandvikin Indiana ensimmäisen kierroksen voittoon (77:47)Tennessee Techistä
Sandvik 2p/6min

Janette Aarion South Florida Bullsille ensimmäisen kierroksen OT-voitto (67:65) Marquettesta
Aarnio ei pelannut
Janette Aarnion #8 South Florida hävisi juuri äsken #1 South Carolinalle 45:76
Alku näytti hyvältä mutta sitten SC repäisi:
1679252711762.png

Aarnio ei pelannut
 
Viestejä
1 322
Eipä tossa Pitt-Xavier-matsissa taida olla juuri katottavaa, Federiko pelannut vasta minuutin joten Pitt ei kykene hirveästi hidastamaan Xavierin menoa puolustuspäässä. Xavier tehnyt jo 42 pistettä 3,5 minuuttia ennen taukoa, mikä on paljon näissä tansseissa.

Pitää toivoa että Federiko on kunnossa maajoukkuekesän alkaessa. Pahimmassa tapauksessa on kenties leikkaus edessä? Ei Pittsburgh varmaankaan huvikseen noin tärkeää pelaajaa penkittänyt. Luulen että moni haluaa nähdä sen tilanteen että MM-kisojen pelipaikoista taistellaan tosissaan ja Federiko on yksi heistä jotka yrittää murtautua lopulliseen joukkueeseen.
 
Viestejä
455

Ollista pätkä jutun loppupäässä
Jos Olli pelaa vielä vähintään kaksi peliä tässä turnauksessa ja onnistuu kaikissa edes lähes samalla tasolla kuin edellisessä, niin kaipa voisi olla mahkuja mennä tokalla kierroksella loppupäässä. Todennäköisin skenaario ottaen huomioon ailahtelun aiemmin lienee kuitenkin kesäliiga -> Eurooppa/G-liiga. Harmillista, koska vuoden nuorempana olisi voinut ilman nappisuorituksiakin olla tokan kierroksen tavaraa, viime kauden päättänyttä loukkia on nyt hyvä jossitella.
 
Viestejä
2 283
On kyllä huima vaikutus March Madnessilla. Eihän kukaan ollut sanonut sanaakaan Ollista, koskaan, ennen tätä. Nyt sitten ESPN:ää myöden jo puhutaan NBA:sta. Ei nyt toki minään edes kakkoskierroksen varauksena, mutta pidetään itsestäänselvänä, että NBA-jengit ainakin tsekkaavat Ollia ennen draftia ja on mahdollisuus minuutteja joskus liigassa pelata.

Se oli kyllä tosiaan se 6+1. Nyt jos Florida Atlanticia vastaan to-pe-yönä (ja Vols on selvä suosikki tuohon) tulisi edes etäisesti samanlaista suorittamista, alettaisiin jo lähennellä 7 oikein. Siitä vielä jatkoon ja kolmas samanmoinen niin se on Eurojackpot :)
 

Hx

Viestejä
61
Sinänsä kova temppu, että Nkamhouan uran kaksi parasta ottelua, tammikuun Texas-matsi ja tämä, ovat tulleet todella huippuluokan joukkueita vastaan. Toivottavasti kova vire jatkuu myös seuraavilla kierroksilla, Texas-pelin jälkeen tuli monta huomattavasti hiljaisempaa matsia. Tuohon epätasaisuuteen vaikuttanee kyllä myös valmentaja Barnesin joukkueelleen antama todella lyhyt siima, tuntuu että penkki kutsuu kenties Vescovia lukuunottamatta kaikkia erittäin nopeasti jos ratkaisut eivät onnistu. Toki joukkueen syvä rotaatiokin vaikuttaa tuohon.

Innolla seuraan joka tapauksessa Tennesseen seuraaviakin otteluita. Duke-pelin selostaja (joka taisi vielä olla joku isompi selostajanimi kun ääni kuulosti kovin tutulta ja matsi lähetettiin CBS:llä) tuntui ottelun alkupuolella noteeraavan Tennesseestä lähinnä Vescovin - niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, silloinkin kun hän ei osallistunut tilanteeseen... Toivottavasti Nkamhouan nimi ja naama painuivat nyt mieleen tuleviakin matseja ajatellen.
 
Viestejä
2 283
Duke-pelin selostaja (joka taisi vielä olla joku isompi selostajanimi kun ääni kuulosti kovin tutulta ja matsi lähetettiin CBS:llä) tuntui ottelun alkupuolella noteeraavan Tennesseestä lähinnä Vescovin - niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, silloinkin kun hän ei osallistunut tilanteeseen... Toivottavasti Nkamhouan nimi ja naama painuivat nyt mieleen tuleviakin matseja ajatellen.
Kevin Harlan. Ja tosiaan yksi kärkinimistä. NFL:ää selostanut useamman vuosikymmenen.
 
Viestejä
1 322
On kyllä huima vaikutus March Madnessilla. Eihän kukaan ollut sanonut sanaakaan Ollista, koskaan, ennen tätä. Nyt sitten ESPN:ää myöden jo puhutaan NBA:sta. Ei nyt toki minään edes kakkoskierroksen varauksena, mutta pidetään itsestäänselvänä, että NBA-jengit ainakin tsekkaavat Ollia ennen draftia ja on mahdollisuus minuutteja joskus liigassa pelata.

Sinänsä ihan oikein että March Madnesilla on niin iso painoarvo verrattuna kauden aiempiin otteluihin tai kauden tilastokeskiarvoihin, koska tässähän mitataan että kuka on playoff suoriutuja ja kuka ei. Kenellä pää kestää ja kenellä ei. Sellaista piirrettä varmasti arvostetaan NBA:ssa, että suoriutuu hyvin kovimmissa paikoissa. Ollin kohdalla varmasti katsotaan että oliko tässä kyseessä vain sattumaa että yksi peli meni kuin unelma. Jos Olli pelaisi vielä pari peliä lähes näin hyvin niin se voisi jo vakuuttaa scoutit lopullisesti. Siinä vaiheessa kauden tilastokeskiarvot voisivat olla jopa toissijaisia.

Jos myös tulevat pelit menee nappiin niin voi tosiaan olla niin kuin muut totesivat että draftin loppupään varaus voisi olla mahdollinen, mutta samalla se voisi olla huono juttu jos Nkamhouasta tulee joku G-Liiga pelaaja tai pysyvä penkinlämmittäjä NBA:ssa. Ei saada Ollia sitten tärkeisiin arvokisojen karsintoihin melkein koskaan. Eli se ajatus vähän hirvittää. Toisaalta se olisi aika kova meriitti että on pelannut edes joitain pelejä NBA:ssa jos myöhemmin Ollista tulee Euroopan liigoissa pelaava pelaaja. Siitä olisi hyötyä sopimusneuvotteluihin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 036
Janette Aarnion #8 South Florida hävisi juuri äsken #1 South Carolinalle 45:76
Alku näytti hyvältä mutta sitten SC repäisi:
katso liitettä 3054
Aarnio ei pelannut
Viimeinenkin "suomalaisjoukkue" putosi kun Henna Sandvikin Indiana hävisi kakkoskierroksen "Second round" -ottelun Miami (FL):lle niukasti 68:70
Sandvik ei pelannut
 
Viestejä
1 322
Ville Tahvanainen: I will forgo my final year of eligibility and pursue a professional basketball career.Mun mielestä positiivinen uutinen. Onko kenelläkään hyviä arvauksia mihin Tahvanainen päätyy? Suomeen veikkaisin minä ja Suomesta muutaman vuoden päästä ulkomaille jos kehitystä tulee.
 
Viestejä
1 322
Taitaa tulla torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa toi Nkamhouan peli. Eli ilmeisesti perjantain puolella kolmelta yöllä. Ei mikään unelma-aika tällä kertaa, mutta ehkä lauantaina taas olisi unelma-aika jos Tennessee ton pelin hoitaa.

"All times Eastern. No. 4 Tennessee vs. No. 9 Florida Atlantic | 9 p.m. | TBS"

 

Hx

Viestejä
61
Tuo Tahvanaisen lähtöhän ei ole varsinaisesti mitenkään ennenaikainen kun neljä vuotta ehti Bradleyssä pelata. Hänellä olisi ollut viides vuosi pelikelpoisuutta käytössä koronan takia.

Samalla tavoinhan Nkamhoualla olisi mahdollisuus jäädä Tennesseehen viidenneksi vuodeksi, mutta varmastikaan koripallolliset syyt eivät tuota mitenkään puolla. Eri asia, jos opintoja haluaisi edistää, mutta näkyvyys ja potentiaali on neljässä vuodessa maksimoitu.
 
Viestejä
2 568
Mun mielestä positiivinen uutinen. Onko kenelläkään hyviä arvauksia mihin Tahvanainen päätyy? Suomeen veikkaisin minä ja Suomesta muutaman vuoden päästä ulkomaille jos kehitystä tulee.

Suomi voi hyvinkin olla mahdollinen, toisaalta onhan useat aiemmat "college drop-outit" päätyneet suoraan manner-Eurooppaan viime vuosina, joten itse saattaisin veikata ja toivoa jotain kakkos-bundesliigaa.
 
Viestejä
131
En nukkunutkaan.
Toisella jaksolla sai jo itseänsä mestoille mutta huonoin tuloksin
Heitot 2-9, 0-2 3pt, 2-2FT.

6/4/4 ja Tennessee ulos turnauksesta 62-55 lukemin. Ollin suunta Eurooppaan varmistui varmaan lopullisesti tässä. Toki vaikka olisi kantava voima ollut tässä ja vaikka sitäkin seuraavissa matseissa voittoisasti... Niin sama olisi todennäköistä ollut.

Noh maajoukkueen kannalta hieno homma että saadaan Susijengiin Ollin defua saataville useammin!
 
  • Tykkää
Reaktiot: Hx

Hx

Viestejä
61
Ei ollut Nkamhouan paras peli tämä viimeinen, mutta hieno, nousujohteinen college-ura kovassa joukkueessa joka tapauksessa! Edustuskelpoisuutta lienee koronan takia jäljellä vielä vuosi, mutta koripallollisesti on vaikea nähdä, että Tennesseehen jääminen toisi enää lisää taitoja. Tuon joukkueen peli ei perustu siihen, että yksi pelaaja ottaisi suurimman hyökkäysvastuun, minkä näkisin ainoaksi sellaiseksi rooliksi, jonka takia viidettä vuotta kannattaisi hetkeäkään harkita.

NBA:ssa Nkamhouan kokoiset pelaajat löytyvät yleensä kolmospaikalta, jossa tuolla tarvitaan vahvan urheilullisuuden ja erittäin hyvän heittotaidon lisäksi joko takamiestason pallonkäsittelyä tai aivan huipputason fyysistä puolustamista ja levypallopeliä. Euroliiga on todennäköisesti realistisempi tavoite - siellä pelaajat ovat keskimäärin piirun verran lyhyempiä ja hitaampia plus Ollin Tennesseessa hiottu pelityyli sopii muutenkin erinomaisesti eurokorikseen. Eikä nyt tietenkään panna pahaksemme, jos kutsu NBA:n kesäliigaan näillä näytöillä irtoaisi, olihan tuo Tennesseenkin stipendi aikanaan jonkinlainen ylllätys.
 
Viestejä
4 066
NBA-haave oli/on tietysti upea juttu, mutta Susijengin kannalta pelkästään mainiota, jos/kun tulee Eurooppaan. Toki seuraavat karsinnat taitavat alkaa vasta 2025, mutta mukava, jos Olli on talvellakin niissä mukana.

Ja tietysti syksyisin avainpelaajana arvokisoissa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös