Koripallo.com

Salon Vilpas 2012-2013

Viestejä
3 483
Aloitellaan aihe vaikka paljonkaan ei ole vielä ensi kauden osalta varmoja asioita. Täydennän tähän avausviestiin kokoonpanoa ja muuta sälää sitä mukaa kun sopimuksia/yms julkaistaan. Täydentäkäähän myös muut sitten näitä allekirjoittaneen puutteellisia etätietoja.

Päättynyt kausi toi runkosarjassa sijan kahdeksan ja pleijarit runkosarjan voittanutta Katajaa vastaan päättyivät joensuulaisille suoraan 3-0. Kauden tavoite, eli pleijarit, siis toteutui, mutta pleijarimenestys antaa odotuttaa itseään tuleville vuosille. Kolmen vuoden pääsarjarypistys on edennyt nousujohteisesti, joten odottaa sopii, että samalla trendillä jatketaan tulevankin kauden osalta.

Tällä hetkellä tiedossa olevat sopimukset:

Päävalmentaja Mikko Tupamäki 2v

Marquis Hall (1) 1v
Alex Vaenerberg (1) 1v
Vesa-Pekka Laine (1)
Jussi Savolainen (2) 1v
Jesse Virtanen (2)
Eero Lehtinen (2/3) 1v
Ilmari Kallio (2/3) 1v
Samu Kaaresvirta (3/4) 2v
Jukka Kataja (3/2) 2v
Troy Barnies (3/4) 1v
De´Angelo Alexander (2/3/4) 1v
Mikael Sandberg (4/5) 2v
Tommi Huolila (4) 1v
Shawn Atupem (5) 1v
Fabian Wilson (5) 1v

Tupamäen jatko Salossa on seuralle ja varmasti valmentajalle itselleenkin hyvä asia. Mikko osoitti heti ensimmäisenä kautenaan korisliigassa olevansa oikealla sarjatasolla ja johdatti joukkueensa välittömästi pleijareihin. Pelaajien kanssa käymieni keskustelujen myötä olen antanut itseni ymmärtää, että Tupamäki on pelaajien keskuudessa erittäin pidetty valmentaja. Tupamäki on tuonut piristävän tuulahduksen niin harjoituksiin kuin matseihinkin ja tunnetta penkin päähän.

Samun ja Alexin myötä joukkueen rungossa on kokemusta ja nuoruuden vimmaa. Vilppaalla tullee aina jatkossakin olemaan melkoisen nuori ja kokematon joukkue, joten Samun kokemusta ja rauhallisuutta tarvitaan edelleen. Puolustuksessa Samu on edelleenkin hyvällä tasolla ja hyökkäyksessä hyvän päivän sattuessa mies paikallaan. Uskoisin joukkueensa kapteenina Samun merkityksen myös korostuvan muissa(kin) kuin pelkästään kentällä pelillisissä asioissa. Alex on nuori ja suuren potentiaalinen omaava taistelija. Hyvän ensimmäisen kauden Viikinkipaidassa kruunasi todella väkevästi pelatut pleijarit. Päättyneen kauden jälkeen Alexilta on lupa odottaa jälleen askelta suurempiin saappaisiin siirtymistä ja vastuun lisääntymistä.

Päättyneen kauden rungosta näkisin, että seuraavien kavereiden kanssa olisi hyvä ainakin vakavasti neuvotella jatkosta:
- Jukka Kataja: kokenut monipuolinen sotaratsu joka loukkaantumisten jälkeen taas loppukeväästä vertyi hyvään vireeseen. Jukka tekee kentällä todella paljon ns näkymätöntä työtä, joka ei aina suoraan näy tilastoissa. Ehdottomasti pitämisen arvoinen pelaaja. Riskinä loukkaantumisherkkyys.
- Roope Ahonen: tämän hetken Salolaisen koriksen ikoni ja seuran oma kasvatti. Pääosin hyvä, mutta vaihteleva kausi takana. Scoraaja ja hyvänä päivänä otteluiden ratkaisija. Puolustuspelaaminen parantunut, mutta edelleen kehitettävä osa-alue.
- Mikael Sandberg: Väläytteli päättyneen kauden aikana useassa matsissa osaamistaan, mutta kovuutta ja päättäväisyyttä puuttuu. Isoksi mieheksi hyvä heitto. Potentiaalia kehittyä melkoisesti.
- Muut potentiaaliset kandidaatit: Tommi Huolila ja ikinuori täsmäase Jussi Savolainen. Miska Ahokas??? Onko muista omista junnuista nostaa joku haistelemaan liigan ilmapiiriä ja kasvamaan korkoa?

Jenkit ovat perinteisesti viime vuosina häärineet paikoilla 1, 4 ja 5. Mikäli Sandberg jatkaa joukkueessa, voisiko jenkkitrio pelata paikoilla 1, 3 ja 5? Vähintään yhden jenkin tulisi olla kokeneempi ja Euroopassa kykynsä osoittanut pelaaja. Tulevat jenkkivalinnat ovat kuitenkin alkavallakin kaudella todella merkittävässä osassa joukkueen menestymisen kannalta. Seuran taloustilanteesta varmaan pitkälle riippuu, että onko seuralla resursseja neuvotella uusien kotimaisten pelaajien kanssa kontrahtista. Kysymykseen tulisi varmaankin nuoria ja kehityskelpoisia tulevaisuuden nimiä?

Odotellaan malttamattomina seuran virallisia tiedotteita ja pelaajasopimuksia spekuloinnin täysimittaiseksi aloittamiseksi. Nyt voidaan kuitenkin jo aloitella hyvin näillä nimillä, jotka muodostivat päättyneen kauden rosterin. Hienoa olisi tietysti, että tulevakin rosteri näyttäisi kauden alkaessa siltä, että realistisesti voitaisi lähteä taistelemaan pleijaripaikasta eikä keskityttäisi pelkästään sarjapaikan säilyttämiseen. Tarkan markan aikana on tietenkin edettävä ja toimittava taloudellisten resurssien mukaan ja taattava seuran tulevaisuus.
 
Viestejä
263
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

Hyvä avaus IP. Toivotaan, että Vilpas saa kasaan kilpailukykyisen joukkueen. Rahat on taas varmasti tiukilla, mutta tärkeintä olisi, että Savolainen saisi hyvän sopimuksen. Mies on sen ansainnut
 
Viestejä
404
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

Kouri Capital sanoi:
Hyvä avaus IP. Toivotaan, että Vilpas saa kasaan kilpailukykyisen joukkueen. Rahat on taas varmasti tiukilla, mutta tärkeintä olisi, että Savolainen saisi hyvän sopimuksen. Mies on sen ansainnut
Täh?
 
Viestejä
19 549
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

Savolaista huhutaan Kuopion Linkkiin huippusopparilla? Sopisi mainiosti savolaisten jengiin. Dominoisi kyllä siellä niin pukukopissa, korien läheisyydessä, kaaren takana kuin kauempanakin kaupungilla.

Olisi siis todella tärkeää pitää vielä Salossa.
 
Viestejä
31
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

samaa huhutaan salon kaduil, sisäpiirin tietoo kaveri o jo pitkää halunnu kalakukko markkinoil joita jouni on jo pitkää suositellu..
 
Viestejä
1 634
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

JOEN SUU sanoi:
Savolaista huhutaan Kuopion Linkkiin huippusopparilla? Sopisi mainiosti savolaisten jengiin. Dominoisi kyllä siellä niin pukukopissa, korien läheisyydessä, kaaren takana kuin kauempanakin kaupungilla.

Olisi siis todella tärkeää pitää vielä Salossa.
Eiköhän Savonen Salossa pysy nyt kun toi patsas hankekin etenee valtuustossa kovaa vauhtia!!!!!
 
Viestejä
31
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

ässä ja jukka vilppaassa seuraavat kaks vuot.. ja savolaisen siirtohuhut kuopioon katkes samal, jussi jatkaa myös vilpaas..
 
Viestejä
3 483
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

Hyviä uutisia :)

http://www.vilpasvikings.fi/uutiset_news_1374.htm

Eli Jukka ja Ässä jatkavat kaksivuotisella pahvilla ja Savolainen perinteisesti vuosi kerrallaan. Jenkkejä haetaan paikoille 1, 3 ja 5 ja eka sopparitarjous ulkomaille jo matkalla.
 
Viestejä
1 131
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

DETROIT sanoi:
Hyvä avaus nyt vaan seuraavaksi sitä tulivoimaa!!!

Niin.. Kyllä tänäkin vuonna tarvittaisiin yksi kovemman profiilin suomalainen lisää.
Mutta ei taida rahkeet riittää sellaiseen..
Ja ellei käy uskomatonta joulua vahvistusten kanssa pelaamme taas 8. sijasta. Hyvin saa onnistua jos löytyy tätä vuotta paremmat jenkit!
Eli jos sieltä sitten haetaan sellaista nuorta kaveria, joka puhkeaa kukkaan Salossa, niin voisin heittää muutaman (sellaisen, joka voisi tulla) nimen ilmoille:
Sad Niskanen -88
Jussi Turja - 90
Henri Jokinen -92


Ps. Nyt kun mietin tätä uudestaan, niin toiveissa tietysti olisi Biisonimainen kukkaro ja sen mukainen joukkue, mutta jostain syystä se ei onnistu niin miksi turhaan hakemaan noita mainitsemiani pelaajia. He eivät auta joukkuetta ylemmäs, ainoastaan omaa uraansa saisivat nousuun. Eli miksi ei antaisi niitäkin penkkiminuutteja sitten omille kasvateille. Ainoastaan jos Ahonen ei jatka niin Turja voisi tulla hänen paikalleen. Jos Brace ei jatka niin Niskanen korvaisi hänet. Ahokas ei jatka niin Jokinen hänet.

PG Jenkki / Vaenerberg / VP Laine
SG Ahonen (Turja) / Kataja / Ri Ahonen
SF Jenkki / Kaaresvirta / Brace (Niskanen) / Kallio
PF Sandberg / Huolila / Ahokas (Jokinen)
C Jenkki

Savolainen on oikeasti hyvä puolustaja. Ja kuuluisi mielestäni saada enemmän peliaikaa. En laittanut häntä listaan, sillä hänet voi ottaa kenen tilalle vain.
 
Viestejä
3 483
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

Erityisesti näissä uusissa soppareissa lämmittää se, että ne eivät ole näitä perinteisiä vuoden pahveja. Valmentaja pystyy ajamaan pelitapaansa nyt saman rungon varaan kolmena kautena peräkkäin, seurajohdon ei tarvitse joka kevät pohtia kotimaisia jamppoja ja näin fanin näkökulmasta ajateltuna voi olla melkoisen luottaavaisin mielin pari seuraavaa kautta, kun joka kausi ei aloiteta puhtaalta pöydältä...samoin kyseiset pelaajatkin saavat työrauhan ja voivat keskittyä olennaiseen. Samu, Jukka ja Ässä ovat kuitenkin kaikki ihan kelpo pelaajia liigatasolla ja kahden ensimmäisenä mainitun muodossa saadaan rutkasti kokemusta johon on sitten hyvä kiinnittää näitä tulevaisuuden nimiä tai muutoin kehityskelpoisia nuoria.

Detroitin kanssa täysin samaa mieltä siitä, että tulivoimaa joukkueeseen tarvitaan...ja olisi tarvittu jo päättyneelläkin kaudella. Nyt tilanne on kuitenkin poikkeava edellisiin kausiin, sillä Sandbergin pahvin myötä voidaan jenkkiä hakea nelospaikan sijaan kolmoselle. Saa sitten nähdä, että minkäsorttista kaveria sinne haetaan: onko pääpaino enemmän scoraamisessa vai haetaanko sitten allarounderia vai mitä? Mielestäni koko jenkkipaletti kuitenkin lähtee pointista. Mielestäni pointtiin tulisi satsata jo taloudellisestikin, jotta saadaan se homma varmoihin ja osaaviin käsiin (ei rookie). Kotimaisessa sarjassa pärjää hyvin noin parimetrisellä sentterilläkin (PF), kunhan kaveri on muilta avuiltaan jotakuinkin sopiva korinalusvääntöön. Allen tästä loistavana esimerkkinä. Tulivoimaa olisi hyvä saada toki kotimaisessakin muodossa, mutta jollei kokeilla jotain nuorta ja kokematonta (liigatasolla) kaveria, niin voi olla, että taloudelliset resurssit läjähtävät vasten kasvoja. Roopen jatko on sitten myös yksi kysymysmerkki. Jos Roope jatkaa tulee siitä osaltaan tätä tulivoimaa, mutta jos Roope siirtyy muualle, on tämä vaje jollain tapaa täytettävä. Vaikka Roope jatkaisikin, niin tuota tulivoimaa on kuitenkin hieman vajavaisesti. Paljon riippuu tietenkin tulevien pointin ja laiturin heittovoimasta...ja tietenkin Jukan kehitysaskelista kolmostykkinä :)
 
Viestejä
3 483
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

Lisää infoa Salkkarin sivuilta

http://www.sss.fi/uutiset/urheilu/341253.html

Eli lyhyesti
- Miska Ahokas ei jatka Salossa
- Bracen lainasopimus päättyi, tietoa seuraavasta pelipaikkakunnasta ei ole
- Roope Ahonen hakee pelipaikkaa ulkomailta, Vilpas jättänyt sopparitarjouksen...selvinnee toukokuun kuluessa
- Sandbergin vastuu ensi kaudella kasvaa...tästä antoikin viitteitä jo jenkkien pelipaikat
 
Viestejä
263
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

Näkisin Roopen mielelläni ulkomaan kentillä. Veikkaan, että voi saada kivan sopparin Sveitsistä tai Itävallasta.
 

D.R

Viestejä
46
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

No ok en ole salofani mutta mikäli ville mäkäläinen on vapaana niin sopisi hyvin Saloon ellei Loimaalla jataka
 
Viestejä
1 131
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

D.R sanoi:
No ok en ole salofani mutta mikäli ville mäkäläinen on vapaana niin sopisi hyvin Saloon ellei Loimaalla jataka

Realisti sanoi:
Niin.. Kyllä tänäkin vuonna tarvittaisiin yksi kovemman profiilin suomalainen lisää.
Mutta ei taida rahkeet riittää sellaiseen..
Ainoastaan jos Ahonen ei jatka niin Turja voisi tulla hänen paikalleen. Jos Brace ei jatka niin Niskanen korvaisi hänet. Ahokas ei jatka niin Jokinen hänet.
 
Viestejä
541
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

D.R sanoi:
No ok en ole salofani mutta mikäli ville mäkäläinen on vapaana niin sopisi hyvin Saloon ellei Loimaalla jataka
Kannattaa kahteen kertaan miettii tota Ville Mäkäläistä. Muistan Urheilulehdessä olleen joskus listauksen suomalaisen urheilun "Top 10 tuhon arkkitehdeista" ja Mäkäläinen oli mahtunut listalle sijalle 10. Perusteluina olivat mm.

Mäkäläinen pelasi Lahdessa -> ei mestaruutta
Mäkäläinen lähti Lahdesta -> Lahdelle heti seuraavalla kaudella mestaruus
Mäkäläinen tuli kuokkimaan mestaruusjuhliin -> pokaali paskaksi
Mäkäläinen siirtyi Honkaan -> Honka suljettiin liigasta talousvaikeuksien takia
Mäkäläinen siirtyi Lahteen -> Lahdessa ilmoitettiin mittaviosta talousvaikeuksista ja seuran jatko Korisliigassa on uhattuna

Miten jatkuu? Mäkäläinen siirtyi Loimaalle -> Loimaa hävisi finaalit?
 
Viestejä
7 518
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

Donopa sanoi:
Miten jatkuu? Mäkäläinen siirtyi Loimaalle -> Loimaa hävisi finaalit?

Vaiko kenties:

Mäkäläinen siirtyi Loimaalle -> Loimaa pääsi finaaleihin?
 
Viestejä
541
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

Ehkä näin, jos joku jaksaa iloita pelkästä finaaleihin pääsystä.
 
Viestejä
3 483
Vs: Salon Vilpas 2012-2013

Miksi ihmeessä täällä aivan yhtäkkiä puhutaan Mäkäläisen (mallia Ville) siirtymisestä Vilppaaseen. Eka pointti on varmaan se, että rahat ei riitä kyseiseen jamppaan ja toisaalta joukkueeseen tarvittaisiin kotimaista hyvää heittäjää...ei niinkään Mäkäläisen tyylistä jamppaa. Ja kolmanneksi oma lehmä ojassa: itse en voi sietää koko jätkää...tai paremminkin jampan tyyliä ja touhuja kentällä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös