Seniori SM

Viestejä
16
BC Lepille Suomen mestaruus

BC Nokian miesten edustusjoukkueen entisistä pelimiehistä koostuva BC Lepi voitti lauantaina yli 35-vuotiaden miesten Suomen mestaruuden lähes 500 katsojan kannustaessa.

BC Lepi kohtasi ikämiesten SM-finaalissa Porvoon Räppäkäpälät ja tiukkojen vaiheiden jälkeen Tapiolan Tarjotin löysi uuden kodin Nokialta lukemin 100-84 (54-41). Sarjan mestruus oli nokialaisille ensimmäinen laatuaan ja sen saavuttaminen onnistui heti joukkueen ensiyrittämällä.

Finaaliottelua Nokian Palloiluhallilla seurasi lähes 500 silmäparia ja joukkueet tarjosivat paikalle saapuneille faneille hyvää viihdettä. Peli alkoi jännittyneissä merkeissä ja ensimmäisen neljänneksen alkuminuutit pelattiin tasatahtiin. Kotijoukkueen peli lähti hieman yskähdellen käyntiin eivätkä kaukoheitot pudonneet totuttuun tapaan pussin pohjalle. Räppäkäpälät ottivatkin ottelun komentoonsa tasaisen alun jälkeen ja johtivat ottelua parhaimmillaan jo 11 pisteellä. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen peli oli lukemissa 17-24.

Tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyi pikkuhiljaa kotijoukkueelle toinen neljännes olikin BC Lepin näytöstä. Heittopeli alkoi kulkemaan Timo Riihelän johdolla, puolustuksessa saatiin tärkeitä stoppeja, jonka johdosta pallo ja miehet alkoivat liikkua ja näin ollen tauolle lähdettiin BC Lepin komennossa 54-41.

Porvoolaiset tulivat tauolta valmiimpana pelaamaan ja saivat kavennettua kotijoukkueen johdon jo kahdeksaan pisteeseen. Sitten tapahtui yksi ottelun käännekohdista - Riku Mäkinen onnistui kovalla ja puhtaalla puolustuspelillä hiillostamaan vierasjoukkueen avainpelaajiin lukeutuvaa Mixu Holmetta sen verran, että Holme turhautui ja nappasi itselleen teknisen virheen. Viiden virheen rasittamana Holmen peli loppui siihen paikkaan ja seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkue siirtyi Mäkisen kolmosella 13 pisteen johtoon ja tämä johto piti jakson loppuun asti.

Viimeiselle neljännekselle lähdettin kotijoukkueen 74-60 johdossa. Räppä ei kuitenkaan luovuttanut ja viritti jakson alkuun jälleen pienimuotoisen kirin, mutta BC Lepi onnistui pitämään eron noin kymmenessä pisteessä läpi jakson. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin noin 3 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun ensin Jaakko Halme pussitti kolmen pisteen heitolla kotijoukkueen 13 pisteen johtoon ja heti seuraavassa tilanteessa Esa Mäki-Tulokas täräytti kyynärpäällä Matti Seppästä leukaperiin epäurheilijamaisen virheen arvoisesti. Seppänen pussitti toisen vapareistaan ja Halme onnistui kovassa hyppyheitossaan - ero 16 pistettä ja peli ratkennut. Tämä ero pysyi samana loppuun asti ja ottelun loputtua kotijoukkue pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta lukemin 100-84.

Vierasjoukkueen onnistujat olivat Jarno Nissinen 22 pisteellä sekä Turo Sonkajärvi 21 pisteellä. Taistellakseen voitosta vierasjoukkue olisi kaivannut muitakin onnistujia, mutta kotijoukkueen kovassa puristuksessa kolmikko Holme, Still ja Mäki-Tulokas jäivät kaikki alle kymmenen pisteen.

BC Lepin ja koko kentän kunkku oli Timo ”Pyhä” Riihelä pussittaen 27 pistettä. Myös Joni Harjula, 18 pistettä, Matti Seppänen, 14 pistettä, ja Jaakko Halme, 12 pistettä, onnistuivat erinomaisesti. Kotijoukkueen muut pistenikkarit olivat Mikko Koivisto 9p, Riku Mäkinen 7p, Juha Selin 6p, Jussi Rintala 4p ja Lauri Laihanen 3p. Myös Mikko Ovaska pelasi finaalissa, mutta jäi tällä kertaa pisteittä. Ottelun ja koko kauden komeimmasta suorituksesta vastasi Jussi Rintala torjumalla Turo Sonkajärven kolmen pisteen heiton katsomon takariville asti.

”Kaiken kaikkiaan erinomainen kausi ja saimme sen mitä lähdettiin hakemaan. Nyt nautitaan tästä hetki, jonka jälkeen aletaan valmistautumaan seuraavaan kauteen”, totesi BC Lepin päävalmentaja Markku Koivisto mestaruuden ratkettua.
 
Ylös