Koripallo.com

Seniori SM

Viestejä
32
BC Lepille Suomen mestaruus

BC Nokian miesten edustusjoukkueen entisistä pelimiehistä koostuva BC Lepi voitti lauantaina yli 35-vuotiaden miesten Suomen mestaruuden lähes 500 katsojan kannustaessa.

BC Lepi kohtasi ikämiesten SM-finaalissa Porvoon Räppäkäpälät ja tiukkojen vaiheiden jälkeen Tapiolan Tarjotin löysi uuden kodin Nokialta lukemin 100-84 (54-41). Sarjan mestruus oli nokialaisille ensimmäinen laatuaan ja sen saavuttaminen onnistui heti joukkueen ensiyrittämällä.

Finaaliottelua Nokian Palloiluhallilla seurasi lähes 500 silmäparia ja joukkueet tarjosivat paikalle saapuneille faneille hyvää viihdettä. Peli alkoi jännittyneissä merkeissä ja ensimmäisen neljänneksen alkuminuutit pelattiin tasatahtiin. Kotijoukkueen peli lähti hieman yskähdellen käyntiin eivätkä kaukoheitot pudonneet totuttuun tapaan pussin pohjalle. Räppäkäpälät ottivatkin ottelun komentoonsa tasaisen alun jälkeen ja johtivat ottelua parhaimmillaan jo 11 pisteellä. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen peli oli lukemissa 17-24.

Tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyi pikkuhiljaa kotijoukkueelle toinen neljännes olikin BC Lepin näytöstä. Heittopeli alkoi kulkemaan Timo Riihelän johdolla, puolustuksessa saatiin tärkeitä stoppeja, jonka johdosta pallo ja miehet alkoivat liikkua ja näin ollen tauolle lähdettiin BC Lepin komennossa 54-41.

Porvoolaiset tulivat tauolta valmiimpana pelaamaan ja saivat kavennettua kotijoukkueen johdon jo kahdeksaan pisteeseen. Sitten tapahtui yksi ottelun käännekohdista - Riku Mäkinen onnistui kovalla ja puhtaalla puolustuspelillä hiillostamaan vierasjoukkueen avainpelaajiin lukeutuvaa Mixu Holmetta sen verran, että Holme turhautui ja nappasi itselleen teknisen virheen. Viiden virheen rasittamana Holmen peli loppui siihen paikkaan ja seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkue siirtyi Mäkisen kolmosella 13 pisteen johtoon ja tämä johto piti jakson loppuun asti.

Viimeiselle neljännekselle lähdettin kotijoukkueen 74-60 johdossa. Räppä ei kuitenkaan luovuttanut ja viritti jakson alkuun jälleen pienimuotoisen kirin, mutta BC Lepi onnistui pitämään eron noin kymmenessä pisteessä läpi jakson. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin noin 3 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun ensin Jaakko Halme pussitti kolmen pisteen heitolla kotijoukkueen 13 pisteen johtoon ja heti seuraavassa tilanteessa Esa Mäki-Tulokas täräytti kyynärpäällä Matti Seppästä leukaperiin epäurheilijamaisen virheen arvoisesti. Seppänen pussitti toisen vapareistaan ja Halme onnistui kovassa hyppyheitossaan - ero 16 pistettä ja peli ratkennut. Tämä ero pysyi samana loppuun asti ja ottelun loputtua kotijoukkue pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta lukemin 100-84.

Vierasjoukkueen onnistujat olivat Jarno Nissinen 22 pisteellä sekä Turo Sonkajärvi 21 pisteellä. Taistellakseen voitosta vierasjoukkue olisi kaivannut muitakin onnistujia, mutta kotijoukkueen kovassa puristuksessa kolmikko Holme, Still ja Mäki-Tulokas jäivät kaikki alle kymmenen pisteen.

BC Lepin ja koko kentän kunkku oli Timo ”Pyhä” Riihelä pussittaen 27 pistettä. Myös Joni Harjula, 18 pistettä, Matti Seppänen, 14 pistettä, ja Jaakko Halme, 12 pistettä, onnistuivat erinomaisesti. Kotijoukkueen muut pistenikkarit olivat Mikko Koivisto 9p, Riku Mäkinen 7p, Juha Selin 6p, Jussi Rintala 4p ja Lauri Laihanen 3p. Myös Mikko Ovaska pelasi finaalissa, mutta jäi tällä kertaa pisteittä. Ottelun ja koko kauden komeimmasta suorituksesta vastasi Jussi Rintala torjumalla Turo Sonkajärven kolmen pisteen heiton katsomon takariville asti.

”Kaiken kaikkiaan erinomainen kausi ja saimme sen mitä lähdettiin hakemaan. Nyt nautitaan tästä hetki, jonka jälkeen aletaan valmistautumaan seuraavaan kauteen”, totesi BC Lepin päävalmentaja Markku Koivisto mestaruuden ratkettua.
 
Viestejä
32
BC Lepi lähtee puolustamaan 35-vuotiaiden SM-kultaa vahvistuneella joukkueella.

BC Nokian miesten edustusjoukkueen entisistä pelimiehistä koostuva BC Lepi on valmiina puolustamaan mestaruutta 35-vuotiaiden miesten SM-sarjassa. Joukkue on mukana myös Suomen Cupissa.

BC Lepi aloittaa kautensa tulevana sunnuntaina 28.10.2018 klo 13.30 Nokian Palloiluhallilla, kun vastaan asettuu aina vaarallinen Vantaan Pussihukkien 35-vuotiaiden joukkue. Hallitsevat Suomen mestarit ovat harjoitelleet ahkerasti läpi kesän ja pelaajisto ei ole kokenut suuria muutoksia tulevan kauden alla. Joukkueen kokoonpano on vahvistunut kahdella kokeneella korinalusjyrällä, kun vastustajien pelotteeksi pitkään päähän on saatu 207 senttinen Olli Ahvenniemi ja 210 senttinen Antti Nikkilä.

”Ainakin meillä on kiloja. Lähdemme juoksemaan vastustajilta jalkoja alta, kuten teimme jo viime kaudella”, toteaa päävalmentaja Coach Markku Koivisto, jolla on tilillään penkin päässä pelkkiä voittoja. ”Mestaruus on ainoa tavoite”, Coach Koivisto jatkaa. Joukkueen kova itseluottamus on peräisin hyvin sujuneesta harjoituskaudesta, johon kuului muun muassa fysiikkatreenejä viikottain Joonas Koskisen johdolla Punaisella Ovella sekä yhteisharjoituksia BC Nokian miesten liigajoukkueen kanssa.

Mestaruuden uusimisen lisäksi BC Lepillä on muitakin suunnitelmia. Joukkue osallistuu henkiin herätettyyn Suomen Cup:iin: ”Ennakonsuosikin viittaa ei kukaan ottanut cupissa kannettavakseen, niin meidän täytyy se sovitella harteillemme”, lataa Coach Koivisto. Tämän vuoden Suomen Cup:iin on ilmoittaunut 16 joukkuetta ja mukana BC Lepiä on haastamassa muiden muassa Pyrinnön, Vilppaan sekä KTP:n liigajoukkueet.

Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella nokialaiset saavat vieraita Espoosta, kun EBT:n divari-b:ssä pelaava kokoonpano saapuu Nokialle perjantaina 9.11.2018 klo 19.30 alkavaan otteluun. Cupin otteluissa BC Lepi saa kokoonpanoonsa myös seniorisarjoihin vielä liian nuoren Henri Hirvikosken. ”Suomen Cup on hyvä kilpailu ajaa sisään nuorempaa ikäluokkaa. Uskoisin, että saamme Henkalle arvokasta kokemusta seniorisarjoja varten”, toteaa Coach Koivisto nuorukaisesta.

BC Lepin kokoonpano tulevalla kaudella on:

Riku Mäkinen, Timo Riihelä (C), Juha Selin, Joni Harjula, Lauri Laihanen, Matti Seppänen, Ville Tuominen, Mikko Koivisto, Jussi Rintala, Jaakko Halme, Olli Ahvenniemi, Mikko Ovaska, Toni Nummi, Roope Tähkä, Antti Nikkilä sekä Henri Hirvikoski (vain Suomen Cup). Joukkuetta valmentaa Coach Markku Koivisto ja huoltajana toimii Mikko Lehtonen.
 
Viestejä
6 495
Lepin raporttia syksyn ensimmäisestä sarjapelistä odotellessa..
 
Viestejä
32
BC Lepi avausvoittoon yli 35-vuotiaiden miesten SM-sarjassa.
Katseet käännetty jo Suomen Cupin avaukseen.


BC Nokian miesten edustusjoukkueen entisistä pelimiehistä koostuva BC Lepi aloitti kautensa 35-vuotiaiden miesten SM-sarjassa voitokkaasti. Vantaan Pussihukat kaatui kotiluolassa lukemin 79-65 (49-27). Kauden avauksessa ei näkynyt ylimääräistä jännitystä ja kotijoukkue aloittikin ottelun pirteästi ottaen nopeasti 8-0 johtoaseman. Shokkialun jälkeen vantaalaiset kokosivat rivinsä ja koreja tehtailtiin tasaisesti puolin toisin pelin ollessa viisi minuuttia ennen puoliaikaa 30-25 tilanteessa.

Ottelun käännepisteeksi muodostui toisen neljänneksen viimeiset minuutit, jolloin BC Lepi nykäisi pitkälti heitoillaan kaaren takaa 19-2 murskalukemat ja näin kotiyleisö pääsi hyvillä mielin puoliajalle buffettiin nauttimaan Henri Hirvikosken paistamia mokkapaloja.

Toinen puoliaika eteni jälleen tasaisissa merkeissä eikä BC Lepin ikämieskoneisto lämmennyt kauden avauksessa enää uudestaan samalle tasolle, millä joukkue pelasi viime kevään kultajahdissaan. Pussihukat hivuttautui pariin otteeseen jopa kymmenen pisteen tuntumaan, mutta ei missään vaiheessa päässyt aivan kotijoukkueen iholle. Näin BC Lepin aikaisemmin luoma turvallinen johtomatka piti ottelun loppuun asti.

BC Lepin pisteet jakautuivat seuraavasti: Matti Seppänen 23p, Timo Riihelä 17p, Jaakko Halme 13p, Joni Harjula 11p, Olli Ahvenniemi 8p, Mikko Koivisto 4p sekä Riku Mäkinen 3p. Pussihukkien pistekärkeä edustivat Nanski Awuah-Addae 18p, Artur Surov 17p, Heikki Laatikainen 14p sekä Miikka Wessman 12p.

Pelin jälkeen Coach Markku Koivisto oli varovaisen tyytyväinen suojattiensa otteisiin: ”Tehtiin mitä tarvittiin. Ennakkosuosikilla on aina omat paineensa, joten avausvoitto oli tärkeä. Saatiin vielä toisellakin puoliajalla hyviä paikkoja, mutta raudat kolisivat liikaa. Kun edetään kevättä sekä ikämiessarjan ja Cupin ratkaisupelejä kohti, niin pojat laittavat nuokin heitot pussiin.”

Joukkueen katseet onkin nyt jo käännetty seuraavana BC Lepin otteluohjelmassa olevaan miesten Suomen Cupin avausotteluun. Vastustajaksi Nokialle saapuu tuolloin Miesten I-divisioona B:ssä pelaava Espoon Basket Team (EBT). Viime viikot Nokian Pirkkalaistorilla on huhuttu, että BC Lepi on saamassa uusia vahvistuksia ja debyyttinsä Cupin avausspektaakkelissa tulisivat tekemään 142 miesten maaottelua tahkonnut Antti Nikkilä sekä BC Nokian miesten edustusjoukkuetta edelliset neljä kautta kapteenina luotsannut mestaruussarjajyrä Henri Hirvikoski.

Hirvikoski vahvistaakin pelaajahuhujen pitävät paikkaansa. ”BC Lepi on minulle luonteva jatkumo siihen, mihin viime kauden päätteeksi jäätiin. Tutut kaverit ja pukukoppitunnelma, mikäs sen parempaa. Asiat on tapahtunut tosi nopeasti ja uran alku BC Lepissä on ollut nousujohteinen. Viime viikolla paistoin vielä mokkapaloja buffettiin ja nyt ollaan jo kokoonpanossa”, totesi Henkka omasta roolistaan ennen ensimmäistä tulikoettaan joukkueessa.

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu BC Lepi – EBT pelataan Nokian Palloiluhallilla perjantaina 9.11 klo 19:30. Otteluun on vapaa pääsy. Katsojia suositellaan kuitenkin saapumaan hyvissä ajoin paikalle makkaranmyynnin edistämiseksi ja suurempien ruuhkien välttämiseksi. Makkaraa koriskansalle ovat myymässä tulevaisuuden senioritähti Dragan ”Labo” Labovic sekä juuri Korisliigan kuukauden pelaajaksi valittu Sean ”Simo” O’Mara.
 
Viestejä
32
BC Lepi murskavoittoon Helsingissä.

BC Nokian miesten edustusjoukkueen entisistä pelimiehistä koostuva BC Lepi matkusti joulutunnelmissa isolle kirkolle HNMKY Ballstersin vieraaksi reilu viikko sitten. BC Lepi oli kärsinyt edellisessä vieraspelissään Torpan Poikia vastaan seurahistorian ensimmäisen tappion, mutta lähti kuitenkin luottavaisena toiseen perättäiseen vieraspeliin, kun matkaan oli saatu edellisen pelin Coach Kovisto, joka oli joutunut jättämään edellisen pelin väliin sekä debyyttinsä näissä liigoissa tehnyt entinen maajoukkuejyrä Antti Nikkilä.

Joukkueen kuskiarvonnan voittanut Riku Mäkinen ajoi Varalan pikkubussin turvallisesti ajoissa pelipaikoille ja nokialaiset olivatkin heti ottelun alusta iskuvalmiudessa. Ensimmäinen neljännes meni ylivoimaisesti 43-7, kun BC Lepi heitti laajalla rintamalla heitot sisään ja välillä muiden huilatessa illan pistekuningas Jaakko Halme viimeisteli nopeita hyökkäyksiä omissa korkeuksissaan.

Loppupeli menikin sitten lähinnä pelaillessa ja 40 minuutin jälkeen taululla oli murskalukemat 136-70.
Halmeen lisäksi hyvällä pelipäällä oli myös Äänekosken lahja nokialaisille, Lauri Laihanen, joka nakutteli pääosin kaaren takaa 24 pistettä. Timo Riihelä viimeisteli rutiinilla 23 pistettä ja Antti Nikkilä näytti monipuolisuuttaan dominoiden korinalustaisteluita ja heittäen viivan tuntumasta ja takaa hyvällä prosentilla illan päätteeksi 22 pistettä. Matti Seppänen (14p), Jussi Rintala (14p), Riku Mäkinen (8p) sekä Mikko Ovaska (3p) täydensivät mallikkaasti BC Lepin piste-ennätystä 136 pistettä.

”Kahteen peliin tuli seurahistorian ensimmäinen tappio sekä suurin voitto. Vielä on hieman ailahtelua ja pyritään jatkossa pelaamaan tasaisemmin myös vieraspeleissä”, analysoi Coach Koivisto joukkueen viimeisempiä otteita.
HNMKY Ballstersin tiedettiin olevan parhaana päivänään yksi sarjan kovimmista vastustajista, mutta tällä kertaa siipirikkoinen joukkue saapui kotiluolaansa kuuden pelaajan voimin ja ilman ykkösnimeään Kimmo Muurista sekä muita saman ikäluokan tähtipelaajia. Ballstersilta tällä kertaa yli kymmenen pisteen tahtiin pääsivät Sauli Silvonen, joka nakutteli 8,5 metrin kolmosillaan 22 pistettä, Henkka Pulkkinen (17p) sekä Santtu Salmela (12p).

”Tätä peliä ei kannata enää keväällä muistella. Nokian Palloiluhallilla on todennäköisesti paikalla täysin eri joukkue ja joudutaan taas tosissaan taistelemaan voitosta. Tänään Ovaskan alaraajavamman myötä menetettiin yksi mies. Kallis voitto, mutta tätä tämä joskus on”, pohti Koivisto pelin jälkeen jatkoasetelmia.

35-vuotaiden miesten SM-sarja pelit jatkuvat jälleen vuodenvaihteen jälkeen, mutta BC Lepi ei kuitenkaan käy vielä joulutauolle. Torstaina 20.12 klo 19:30 pelataan vielä Suomen Cupin toisen kierroksen ottelu Porvoossa I-divisioona A-tasolla pelaavaa Tarmoa vastaan. Kotisohvalta kyseisen ottelun voi myös katsoa Elisa Sport -maksukanavilta.
 
Viestejä
32
BC Lepin mestaruusjahti jatkuu lauantaina

BC Nokian miesten edustusjoukkueen entisistä pelimiehistä koostuva BC Lepi kohtaa huomenna lauantaina 12.1.2019 klo 13.00 alkaen viime kauden SM-finaalin uusinnassa Porvoon Räpän Palloiluhallilla. Myös Suomen Cupin tuleva vastuja on selvillä.

BC Lepin vuosi 2019 lähtee käyntiin huippuottelulla, kun seniorisarjojen kestomenestyjä Räppä saapuu Nokialle seniorikoriksen ”El Classicoksiin” tituleerattuun hegemoniakamppailuun. ”Räppä on aina kova vastustaja. Kaikki ottelut olemme kuitenkin heitä vastaan voittaneet, joten ennakkosuosikkeja olemme myös lauantaina”, toteaa Coach Markku Koivisto itsevarmasti ottelun alla. Porvoolaisten vaarallisin pelaaja on vikkeläkinttuinen ja tarkkakätinen Turo Sonkajärvi. Tulitukea Sonkajärvelle antavat vajaan 1000 ottelun pääsarjakokemuksella varustetut Mixu Holme, Jarno Nissinen, Tyrwone Still sekä Esa Mäki-Tulokas. Lisänä viimekauden kovaan nippuun Räppään on liittynyt noin 450 pääsarjaottelun Ville-Pertti Lind, joka on kova vahvistus jo ennestään vahvaan joukkueeseen.

BC Lepin seuraava Suomen Cup -vastustaja on myös selvillä. Nokian seniorikorisylpeys pääsee todenteolla mittaamaan tasonsa, kun vastaan asettuu korisliigapaikkaa havitteleva Lahti Basketball. Vastustaja selvisi tiukan taistelun jälkeen 1. divisioonan kärkijoukkueiden välillä, kun Lahti Basketball kaatoi LoKoKo Bisonsin 80-76.

Lahti Basketballia tähdittävät korisliigasta tutut Vesa Mäkäläinen, Ilkka Vuori sekä Sami Ikävalko. Näistä Mäkäläinen ja Vuori ovat BC Lepin nuorelle lupaukselle Henri Hirvikoskelle tuttuja menneiltä koriliigakausilta niin vastustajina kuin joukkuetovereina. ”Heräsin aamulla kello 0700, otin ruutuvihkon käteen ja listasin poikien heikkoudet paperille. Niitä on ja vielä useita, joten tiedetään mistä puristetaan, että peli saadaan sekaisin”, kommentoi junioiri-ikäinen Hirvikoski tulevan vastustajan avainpelaajia.

”Vieläkään kukaan ei ole ottanut Cupin ennakkosuosikin viittaa meiltä, joten otetaan tästä kova päänahka ja aletaan keskittymään mahdolliseen Vilppaan kohtaamiseen”, päättää Coach Koivisto. Suomen Cupin aikataulu ja pelipaikka selviävät myöhemmin suoritettavassa arvonnassa.
 
Viestejä
32
BC Lepille kärkikamppailusta tärkeä voitto

BC Nokian miesten edustusjoukkueen entisistä pelimiehistä koostuva BC Lepi starttasi miesten yli 35-vuotiaiden SM-sarjassa uuteen vuoteen 89-78 (49-35) voitolla kärkiottelusta viime kevään finaalivastustajaansa Porvoon Räppää vastaan.

Ottelu alkoi hermostuneissa merkeissä, kun kotijoukkueen heittopeli kangerteli pelin alussa. Puolustuspäässä BC Lepi oli kuitenkin valmiina ja kun vaihdosta kentälle kirmannut Riku Mäkinen viimeisteli muutaman vapauttavan korin, päästiin ensimmäiselle erätauolle kotijoukkueen selkeässä johtoasemassa 22-10.

Tämän jälkeen BC Lepi hallitsi peliä loppuun asti ja piste-ero liikkui 10-20 pisteen välissä läpi ottelun. Kotijoukkueella olisi ollut myös hyvät mahdollisuudet kaunistella pistelukemia, joilla saattaa olla merkitystä, kun finaaliareenoja valitaan loppukaudesta. Korinalusvoiman puuttuessa ja heittopelin kangerrellessa lopullinen kuolinisku vierasjoukkueelle jäi kuitenkin antamatta ja loppusummerin soidessa taululla välkkyi lukemat 89-78 (49-35). Vaikka ero jäi maltilliseksi, otti BC Lepi tärkeän päänahan, minkä lisäksi Nokian Palloiluhallin buffetti ja makkarapiste oli jälleen myyty tyhjäksi, joten kokonaisuutena vuoden aloitukseen voidaan Nokialla olla varsin tyytyväisiä.

BC Lepiltä kentällä nähtiin Timo Riihelä (24p), Riku Mäkinen (17p), Matti Seppänen (13p), Joni Harjula (12p), Jaakko Halme (10p), Jussi Rintala (9p) sekä Lauri Laihanen (4p). Nokian ikämiehet olivat liikkeellä harvinaisesti vain seitsemän miehen kokoonpanolla sekä varsin pienellä miehistöllä, kun joukkueen noin 450 kiloinen ja kuusimetrinen sentterikolmikko Mikko Koivisto, Antti Nikkilä sekä Olli Ahvenniemi edustivat joukkuetta muilla tantereille. Myös Räppä oli hieman siipirikko ilman kahta avausviisikon miestään, mutta vieraiden tähtikolmikko Jarno Nissinen (21p), Esa Mäki-Tulokas (20p) ja Mixu Holme (18p) onnistuivat kuitenkin pitämään pelin suhteellisen tasaisena ja taistelemaan eron siedettäväksi ottelun lopussa.

Coach Markku Koivisto oli ottelun jälkeen lopputuloksesta varovaisen tyytyväinen, mutta näki myös tarvetta hienosäätöön ennen seuraavaa ottelua: ”En tiennyt, että tämän ikäiset miehet voi mennä ylikuntoon joulutauolla, mutta näköjään sekin on mahdollista. Mäkinen jätti parit reenit väliin ja oli tänään hyvällä pelipäällä. Täytyy varmaan muidenkin antaa herkistellä ennen Lahti-ottelua.”

Seuraavaksi BC Lepi kohtaakin Suomen Cupin puolivälierässä Korisliigaan nousua tavoittelevan ja I-divisioona A-sarjaa suvereenisti johtavan Lahti Baskeballin. ”Suomen Chicagossa on hyvä korisbuumi päällä ja hieno tapahtuma siellä tulossa. Mitalit kaulassa palattiin aina Lahden Easter -turnauksesta junnuina kotiin, joten eiköhän me ennakkosuosikkina tuohonkin taisteluun lähdetä”, Coach Koivisto jatkoi.

Lahti Basketball – BC Lepi pelataan tiistaina 29.1. klo 19:00. BC Lepi järjestää vierasotteluun fanibussin, jonka lisäksi ottelua voi seurata Elisa Viihteen Sport -maksukanavilta.
 
Viestejä
32
BC Lepin taival Suomen Cupissa katkesi Lahdessa

BC Nokian miesten edustusjoukkueen entisistä pelimiehistä koostuva BC Lepi haastoi I divisioona A:n kärkijoukkueen Lahti Basketballin, mutta taipui lopulta.

I divisioona A:n kärkijoukkue Lahti Basketball ei antanut 35-vuotiaiden SM-sarjassa pelaavan BC Lepin yllättää, vaan vei välieräpaikan reilun tuntuisella 102–83-voitolla. Loppulukemista huolimatta kamppailu ei ollut alusta asti Lahden hallintaa. ”Lepi tuli hyvällä jalalla peliin ja kokemus näkyi heidän otteissaan. Toisella puoliajalla saimme oman pelimme käyntiin ja rullasimme voittoon. Tiukka kamppailu”, summasi vahvan ottelun pelannut ja tehot 15/7/7 syöttöä kirjannut Lahden kokenut Vesa Mäkäläinen.

BC Lepi pääsi otteluun kuuden pisteen etumatkalta heitettyään tasoitusheitoista kaksi kolmosta sisään. Suomen Cupissa kahden eri sarjatason joukkueen kohdatessa alemman sarjan joukkue saa heittää ennen ottelun alkua 10 kolmosta, jotka jäävät voimaan ottelun alkaessa.

Lahti sai pelin käynnistyttyä nopeasti juonen päästä kiinni, mutta ottelun ensimmäinen puolikas edettiin lähes kori korista ja puoliajalle lähdettiin tasalukemissa 45–45. ”Jos ei edes tyhjään kenttään osuta, niin kuinka me voidaan koripallopeli voittaa”, pohti Coach Koivisto omiensa suoritusta. ”Hieno tapahtuma ja ihan hyvä peli meiltä kaiken kaikkiaan”, Koivisto jatkoi.

Tauon jälkeen Lahti löysi puolustuspelaamiseensa uuden vaihteen ja Lepi joutui vaikeuksiin. Heittojen kolistessa rautoihin kotijoukkue karkasi eikä antanut entisten korisliigapelaajien tähdittämän Lepin nousta enää mukaan otteluun. ”Vaikea peli, joka kuitenkin voitettiin. Nyt suunnataan katse eteenpäin ja seurataan, ketä vastaan pelataan seuraavaksi”, Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling totesi.

Lahden tehomiehiin kuuluivat Mäkäläisen ohella joukkueen korkeimman pistesaldon kirjannut Hannes Koskinen (17/7) sekä Jarred Jones (15/8). Tasaisesta joukosta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Otto Aalto (13/5), Henry Pwono (10/9) ja Eemeli Lampén (10/4).

BC Lepin tehokkain oli liki 38 minuuttia uurastanut ja peräti 29 pistettä ja 15 levypalloa tilastoinut Timo Riihelä. Joni Harjula tahkosi tehot 19/6/7 syöttöä. ”20 minuuttia jaksoimme, sitten iski väsy. Ei ole sattumaa, että Lahti on Divari A:n kärjessä. Taidossa ei välttämättä niinkään hävitty, mutta kunnossa sitäkin enemmän”, totesi kautensa tappion myötä päättänyt BC Lepin nuori ja lupaava Henri Hirvikoski (8/2). BC Lepin muut korintekijät olivat Jaakko Halme 9 p, Matti Seppänen 7 p, Jussi Rintala 6 p, Riku Mäkinen 3 p ja Lauri Laihanen 2 p. Antti Nikkilä jäi tällä kertaa pisteitta, mutta Iso-Antti kunnostautui oman pään korin alla sekä Lahden mäkimontussa asti tuntuneilla skriineillä.

BC Lepin kausi jatkuu 35-vuotiaiden miesten SM-sarjassa tuikitärkeällä ottelulla viime kaudesta erittäin voimaakkaasti vahvistunutta Torpan Poikia vastaan lauantaina 9.2.2019 Palloiluhallilla klo 19.30. Ottelussa pelataan finaalipaikasta sillä ToPo johtaa sarjaa puhtaalla pelillä kaadettuaan kotonaan nokialaiset aiemmin syksyllä 99-85 kovilla tehoilla Liigassa ja divarissa pelanneen Ronnie Clarkin johdolla.
 
Viestejä
32
BC Lepi suvereeni kärkikauppailussa

BC Nokian entisistä miesten edustusjoukkueen pelaajista koostuva BC Lepin ikämiesjoukkue kävi lauantai-iltana vieraspeliretkellä Suomen Porvoossa viime kauden finaalivastustajan Räpän vieraana.

Vierasjoukkue lähti miesten 35-vuotiaiden SM-sarjan kärkikamppailuun haastavista asetelmista, kun loukkaantumiset ja siviilihaasteet olivat ottelun alla karsineet miehistöä kuin puimuri viljaa. Lauantaiaamuna vielä arvottiin saadaanko Varalan bussin kuskiarvontaa osallisia lainkaan, mutta lopulta matkaan saatiin kasaan iskukykyinen kahdeksan miehen joukko mukanaan aamusuihkusta joukkuetta täydentämään hätyytetty Nokianvirta Warriorsissa päivätyökseen pelaava Jukka Punkari.

Punkari oli tiukan paikan edessä, koska mies oli palkattu tuuraamaan BC Lepin sentterivahvuudesta poissaollutta Mikko Koivistoa sekä vikkeliä takamiehiä Jaakko Halmetta ja Riku Mäkistä. Kyseinen kolmikko on myös kyseisessä Warriors-joukkueen paidassa totuttu näkemään, joten täysin kylmiltään ei Punkari tilanteeseen joutunut.

”Toki hieman haasteellinen tuuraustehtävä, kun nuo kaikki kolme ovat vähän erityyppisiä pelaajia. Mutta kyllä se niin on, että kun kutsu käy niin silloin ollaan valmiina.”, kommentoi Punkari nöyrästi mainioita otteitaan pelin jälkeen.

Itse ottelutapahtuma oli varsin viihdyttävä ja Porvooseen olikin tullut lauantai-iltana mukavasti yleisöä omiaan kannustamaan. Kotiyleisö sai ennen peliä ylimääräistä viihdettä, kun Porvoon Urheilutalon Laulava vahtimestari esitti alkulämmittelyn päätteeksi Topi Sorsakosken klassikkokappaleen ”Salattu Suru”. Pelin jälkeen Laulava vahtimestari ei kuitenkaan tiennyt esityksensä tuovan näin kovaa tunnelatausta vierasjoukkueen pelaamiseen ja joutuikin ottelun jälkeen pahoittelemaan kotijoukkueelle lauluvalintaansa.

Illan ottelu lähtikin liikkeelle täysin BC Lepin hallinnassa. Vierasjoukkue pelasi ensimmäiset 20 minuuttia kauden parasta peliään hyödyntäen niin korinalusylivoimansa kuin löytäen kaaren takaa aina vapaan miehen kolmen pisteen ratkaisuihin. Järkevän hyökkäyksen lisäksi BC Lepi toteutti Coach Koiviston etäohjauksessa laatimaa puolustustaktiikkaa ja vierasjoukkueen kärkikolmikko Turo Sonkajärvi (16p), Jarno Nissinen (15p) ja Mixu Holme (13p) olivat täysin pihdeissä eikä totutut tehomiehet päässeet ottamaan lainkaan helppoja ratkaisuja. BC Lepin ensimmäiset kaksi erää (28-57) olivat niin kylmää kyytiä kotijoukkueelle, että peli oli käytännössä tuossa vaiheessa ratkennut. Viimeiset kaksi erää nautittiin pelaamisesta ja illan päätteeksi taululla komeili lukemat 71-104.

BC Lepi pistemiehinä Porvoon illassa kunnostautuivat Timo Riihelä (25p) ja Joni Harjula (23p). Onnistumisia nähtiin kentän molemmissa päissä koko kahdeksikolta ja jokainen pelaaja jätti myös pöytäkirjaan oman käden jälkensä: Jussi Rintala 14p, Lauri Laihanen 12p, Antti Nikkilä 12p, Matti Seppänen 10p, Olli Ahvenniemi 4p ja Jukka Punkari 4p.

BC Lepi oli toista kertaa seurahistoriansa aikana matkassa ilman valmentajalegenda Markku Koivistoa, joka oli henkilökohtaisista syistä estynyt pelireissusta. Edellisen kerran, kun Koivisto ei penkin päässä ollut, koki BC Lepi historiansa ainoan tappion viime syksynä. ”Nämä on kuitenkin melkein kaikki lähes 40-vuotiaita äijiä, osa ylikin. Kyllä tuossa iässä jo uskaltaa antaa vähän vastuuta pelaajillekin. Vaikka olisin kuvitellut, että Punkari olisi vaikuttanut enemmän lopputulokseen, on 30 pinnan voittoon kuitenkin tyytyminen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden päätavoitetta, kevään finaaliottelua”, ruoti Coach Koivisto suojattiensa otteita ottelun jälkeen.

35-vuotiaiden miesten SM-sarjassa pelataan kaksinkertainen runkosarja ja kauden päätteeksi sarjan ykkönen ja kakkonen kohtaavat finaalissa runkosarjan voittaneen kotiluolassa. Vierasvoitolla Porvoossa BC Lepi käytännössä varmisti sarjan finaalipaikkansa ja otti myös vahvan kiinnityksen loppuottelun järjestäjän roolista.

BC Lepin faneilla on jälleen mahdollisuus nähdä joukkue tositoimissa kotikentällä tulevana lauantaina, kun Susijengiäkin edustaneen Kimmo Muurisen johdolla vastaan asettuu hesalainen HNMKY Ballsters. Parhaalla kokonpanolla Ballsters pystyy haastamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa. Voitolla BC Lepi käytännössä varmistaa finaalin kotikentälle, joten panoksia peliin riittää. Pallo nousee ilmaan Nokian Palloiluhallilla lauantaina 23.3.2019 kello 17.00. Seniorikoris on parasta paikanpäällä.
 
Viestejä
7 441
Eilen oli vissiin hieman tiukempi peli Porvoossa. Tarmo voitti ToPon 98-97 ja matsiin liittyi pienoinen koukku.

ToPolta jäi ekalla puoliajalla merkkaamatta yksi piste, kuten oheisesta pöytäkirjasta voidaan nähdä.

temp.jpg


ToPon ikämiesjoukkueen yhdyshenkilö oli aiheesta yhteydessä Liittoon, mutta vastaus oli seuraavanlainen:
hei,

tämän tyyppisen virheen voi pyytää korjaamaan ainoastaan vastalausemenettelyn kautta, joka tehdään 20 min. kuluessa ottelun päättymisestä.

ToPo on toki huomannut virheen ottelupaikalla, tarkkaa ajankohtaa ei nyt tiedetä, mutta erotuomarit ovat kuitenkin jo poistuneet paikalta eikä vastalausetta ole sääntöjen mukaisesti tehty.

mutta muuta vaihtoehtoa vastalauseelle ei ole, joten ottelun tulos jää voimaan.

vastalausemenettely löytyy kilpailusäännöistä, §58, §59 ja §60.
https://d3syc56w7foqy0.cloudfront.n...lpailusaannot_2018-19_final_180505.pdf?4101yd

Kyllä, pöytäkirjaan merkintä vastalausevarauksesta 20 min. kuluessa, ja erotuomarin pitää se vahvistaa.
Näissä sarjoissa erotuomarit tosiaan poistuvat aika nopeasti paikalta, mutta silti tällä säännöllä mennään.

Eli meiltä jäänyt pinna merkkaamatta ekalla jaksolla ja liiton vastaus tuo. Eli ei voi valittaa kun tuomarit poistunut paikalta liian aikaisin sääntöjen vastaisesti. Huikeaa.

Tämä on sikäli harmillista, että voitolla ToPo olisi noussut sarjassa kakkoseksi, joten tällä kämmillä on merkitystä jopa sarjataulukon -- ja jopa mitalien -- kannalta.

(Itse en henkilökohtaisesti ole tästä kokonaisuudesta vähääkään yllättynyt.)
 
Viestejä
676
Kiinnittää kyllä huomiota tuo pöytäkirjan täyttö. Aika sekavaa settiä ja toisaalta kun sieltä puuttuu toimitsijoiden ja päätuomarin allekirjoitukset, niin lieneekö kuitenkaan lainvoimainen paperi. Koska päätuomari ei ole vielä allekirjoittanut, niin tilanne lienee edelleen auki.
 
Viestejä
160
Eikös tässä tapauksessa tuomarikin ole menetellyt väärin kun ei ole tarkistanut pöytäkirjaa ennen kuin poistuu,, ai niin eihän tuomarit tee koskaan virheitä(ainakaan omasta mielestä)
 
Viestejä
52
Kiinnittää kyllä huomiota tuo pöytäkirjan täyttö. Aika sekavaa settiä ja toisaalta kun sieltä puuttuu toimitsijoiden ja päätuomarin allekirjoitukset, niin lieneekö kuitenkaan lainvoimainen paperi. Koska päätuomari ei ole vielä allekirjoittanut, niin tilanne lienee edelleen auki.
Kyllä tuossa aika selkästi on kaksi allekirjoitusta. Ei päällekkäin, mutta vierekkäin.
 

42

Viestejä
3 376
On huonoimpia täyttöjä mitä olen nähnyt. Ja eikös tuossa ole B-joukkueelle, paitsi 24p->26p pelaaja 0 kolmonen kakkosena, myös 19p->20p pelaajan 12 kakkonen yhtenä?
 
Viestejä
343
On huonoimpia täyttöjä mitä olen nähnyt. Ja eikös tuossa ole B-joukkueelle, paitsi 24p->26p pelaaja 0 kolmonen kakkosena, myös 19p->20p pelaajan 12 kakkonen yhtenä?
Lähelle huonointa ainakin. Ainahan voi laittaa pientä viestiä kirjurille, kun on niin hyvin vielä nimensä laittanut....eiku...(ollut jo monta vuotta nimi tikkukirjaimin, EI allekirjoitus).
 

42

Viestejä
3 376
Tarkkaan ottaen nykyään kai kirjurin/ajanottajan/24hoitajan kohdalla pitäisi olla nimikirjoitus ja selvennys?
 

Räppä

Topolta tuli kuitti kotipelissä: kahdesta kahden pisteen korista annettiin kotijoukkueelle kolme pistettä...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös