Koripallo.com

Susiladies ja EM-karsinnat 2023

Viestejä
715
Hyvä kuittaus kieltämättä.. Eiköhän joku muutos nähdä ennen sitä? Ajattelisin että jollain entisellä naisten maajoukkuepelaajalla olisi nykyistä paremmat edellytykset saada paras mahdollinen joukkue kasaan. Ja ymmärrystä siitä mikä pelillisesti ja johtamisen kannalta toimii. Pekkaa on tässä kritisoitu joistakin virhearvioista. Minusta se joka on tehnyt paljon virheitä on oppinut paljon. Jos virheet vain tunnistaa itse. Ja nythän taitaa olla kyse vähän siitä. Ja hyvä niin.

Ehkä noin mutta entinen hyväkin pelaaja ei välttämättä ole hyvä valmentaja, lisensseistä puhumattakaan
 
Viestejä
663
Juuri tulleen tiedon mukaan käsipallomaajoukkue ei osallistu käsipalloliiton rahapulan takia mm-karsintoihin. Sitä taustaa vasten koripalloliitto on hoitanut asioitamme hyvin! En tiedä millainen sopimus valmentajillamme on, mutta oletan että kesken kauden irtisanominen on hankalaa ja kallista. Enkä usko sen tässä tapauksessa tuovan olennaista parannusta asioihin. Mutta ajan kanssa pitää tietysti uudistua. Toivottavasti ei kuitenkaan irtisanomisten kautta. Ja kuten joku aiemmin ehdottikin, jossain vaiheessa olisi hienoa nähdä huippupelaajan taustan omaava nainen päävalmentajana. Naisia on muutenkin valitettavan vähän päävalmentajina ylemmillä tasoilla.
Ei he voi medialle sanoa ettei taso riitä ollenkaan. Naisten maajoukkuehan siellä on jo aikaisemmin ollut osalistumatta karsintoihin.

Miesten korismaajoukkue mahdollistaa naisten korismaajoukkueen osallistumista, miesten käsismaajoukkueen suosio ei kovinkaan laaja ole. Mielenkiintoista että helmareiden valmentajaksi tuli liiton sisältä saunakaveri, alunperinhän tälläisen ei pitänyt olla ollenkaan vaihtoehto vaan haussa oli huippuvalmentaja.
 
Viestejä
104
Vaihdetaan valmentaja ja hankitaan vahvistuksia naisten maajoukkueeseen. Esim Suomessa kovia näyttöjä antanut Rice, tai joku muu pelaajaa. Kokenut pelaaja tarvitaan, ja sellainen joka tuo joukkueelle etuja. Monet muutkin maa Euroopassa on lähtenyt samalla linjalle. Olisiko tämä huono idea? tämä voisi tukea silti nuorten pelaajien kehitystä. Ja mielestäni maajoukkueeseen pitää saada enemmän kilpailua.
 
Viestejä
715
Vaihdetaan valmentaja ja hankitaan vahvistuksia naisten maajoukkueeseen. Esim Suomessa kovia näyttöjä antanut Rice, tai joku muu pelaajaa. Kokenut pelaaja tarvitaan, ja sellainen joka tuo joukkueelle etuja. Monet muutkin maa Euroopassa on lähtenyt samalla linjalle. Olisiko tämä huono idea? tämä voisi tukea silti nuorten pelaajien kehitystä. Ja mielestäni maajoukkueeseen pitää saada enemmän kilpailua.
Idea on hyvä mutta eihän meistä kukaan täällä palstalla tiedä keitä on kysytty, kuka kieltäytynyt, kuka ei päässyt jne. Vai tietääkö vai arvaako joku kertoa miksi Bedeji/Aarnio/... ei osalllistunut (alan jo toistaa itseäni)

En mitenkään usko että valmennus olisi sellaista sakkia että jättäisivät parhaat mahdolliset pelaajat pois. Jotenkin uskon, että valmennuksella on paremmat tiedot pelaajien käytettävyydestä maajoukkueessa kuin täällä palstalaisilla.

Valmentajalta taas vaaditaan lisenssi, jonka koulutus sekään ei ole ihan läpihuutojuttu plus oma pelaajaura, koripallovalmennusta tukevat siviiliopinnot (LitM, KM, Fysioterapian opinnot) kun olen seurannut muutaman valmentajan koulutuspolkua.

1669707688147.png

Kuva vuosien takaa

Tästäkin on tällä palstalla ollut juttua aiemmin.
 
Viestejä
29
Sen verran reunahuomautuksena, että NBAstä lähtien on hyviä esimerkkejä entisistä huippupelaajista menestyneinä valmentajina. Ja mikä hämmästyttävintä, ne eivät taida läheskään aina täyttää noita kriteereitä suoritetuista opinnoista. Ehkä sitä esim. 15 v pelaamalla huippukorista - ja sitä ennen junnumyllyn kautta - oppii sellaisiakin asioita valmennuksesta, kehonhuollosta ja voittamisesta, mitä ei noilla kursseilla käydä läpi. Ei sillä että uskoisin vaatimuksista milloinkaan Suomessa joustettavan. Kunhan mainitsin.
 
Viestejä
715

Susiladies lähtee helmikuun EM-karsintaikkunaan 15 pelaajan kokoonpanolla


AARNISALO Elina2005177HBA-Märsky
LEHTORANTA Roosa1997176Peli-Karhut
VESILUOMA Lotta1997172Alvik (SWE)
KOSKIMIES Elina1996180Angels Nördlingen (GER)
KUIER Awak2001195Reyer (ITA) / Dallas Wings (USA)
LEHTORANTA Linda-Lotta1991178Peli-Karhut
LEMMILÄ Elsa2005197Tapiolan Honka
OLLILAINEN Kati2003175HBA-Märsky
PELANDER Sofia1992190Brno (CZE)
PIRTTINEN Veera1997180Bembibre (ESP)
POUNDS Anissa1992174Angels Nördlingen (GER)
TULONEN Helmi1998189Basket Le Mura Lucca (ITA)
VIITA Silja2001185Forssan Alku
VEHKA-AHO Lotta2000170Peli-Karhut
SYLA Albina2004194HBA-Märsky
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös