Koripallo.com

Tampereen Pyrintö 2022-2023

Viestejä
1 509
Tänään vihdoin saadaan kausi myös Pyrinnön osalta käyntiin. Mutta lähtökohdat ja varsinkin odotukset ovat kaudelle vähäiset. Siitä on kuulkaas kuitenkin aika kauan, kun viimeksi Pyrintö on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle. Se tapahtui viimeksi kaudella 2006-2007. Kesän hankintojen ja vaisun pre seasonin perusteella on vaikea silti olla sijoittamatta Pyrsää sarjan hännille. Vaikka Smithin paluu rutkasti uskottavuutta joukkueeseen lisää.

Muutama tärppi ennen kauden ensimmäistä peliä:

  • Näyttäisi siltä, että kaukoheitot eivät tule olemaan joukkueen vahvuus. Oskun lisäki joukkueesta ei löydy luotettavia heittäjiä. Pienemmän peliajan suomalaisista silloin tällöin joku nousee esiin. Mutta uudet jenkit eivät tuolla saralla vakuuta. Esimerkiksi joukkueen ykköspointiksi hommattu Thorpe ei saanut pre seasonilla yhtäkään kolmosta sisään.
  • Thorpe ja Lawrence ovat muutenkin niitä, jotka saavat paljon parantaa tähänastisesta mikäli kauden loppuun meinaavat Pyynikillä pelata.
  • Brooks aloittaa jenkkiviisikosta divarijenkkinä, mutta saanee mahdollisuutensa pelata myös korisliigassa.
  • Toivottavasti Pyrsä reagoi ajoissa jos näyttää siltä, että näillä rookiejalmareilla ei homma toimi
  • Pihlajamäelle veikataan monen taholta läpimurtokautta. Toivottavasti näin, mutta heittoprosentteja pitää kauttaaltaan parantaa ja oman heiton pakottamisen soisi jäävän vähemmälle.
  • Liikkuvaa ja urheilullista Pyrsöä on lupailtu. Katsotaan miten pitkälle se näillä jampoilla riittää.

Kobrat-pelistä olisi hienoa saada avausvoitto, sillä seuraavat pelit Vilpasta ja Gullseja vastaan eivät välttämättä ennakkoon paljoa lupaa. Illan pelin suhteen Veikkaus on kyllä positiivisella mielellä ja nostaa Pyrinnön selkeäksi suosikiksi. Kilpinen loukkaantui Bisons-pelissä eikä pelaa tänään.

Veikataan avaukseen kohtuu väljää Pyynikkiä 600-700 katsojan tienoille.
 
Viestejä
408
Kaikki ennustukset osuivat. Hirvittävää oli. Hirveää sähläämistä, ei yleisöystävällistäkään.
 
Viestejä
3 535
Ihan hirveän paljon ei voi odottaa porukalta, jonka ainoa hieman pointtia muistutta pelaaja Lassi Kilpinen on poissa ja puolet amerikkalaisista on kädettömiä. Ike Smith ja Jennings ovat kelpo vahvistuksia, Jennings voi urallaan mennä vielä eteenpäin, sen verran ulottuva, nopea ja monipuolinen kaveri kyseessä.
Ymmärtääkseni Pyrinnöllä on ryhmässä 5 amerikkalaista ja 1 ukrainalainenkin, tänä vuonna laatu on taidettu korvata määrällä.
 
Viestejä
487
Tuossa jutussa muuten todetaan fakta, että Pyrintö on päässyt pudotuspeleihin 15 vuotta peräkkäin. Silti jotkut on veikanneet jopa tippujaksi tänäkin vuonna...
 
Viestejä
2 302
Sopasen mukaan Pyrinnön päävastustaja ovat joukkueet, jotka "painivat ja hakkaavat kovaa".
Ketkä Korisliigassa ovat näitä joukkueita, joita vastaa Pyrinnön vahvuudet on rakennettu?
 
Viestejä
93
Kylläpä on todella vastenmielistä tuon Pihlajamäen käyttäytyminen pelin aikana ! Hyvä pelaaja kyllä, mutta tuo isottelu ja vastustajan epäkohtelias ärsyttääminen saa kyllä vanhan tamperelaisenkin häpeämään !
Tuollainen käytös ei kuulu koripalloon !
 
Viestejä
7
Avausvoitto!

Kylläpä on todella vastenmielistä tuon Pihlajamäen käyttäytyminen pelin aikana ! Hyvä pelaaja kyllä, mutta tuo isottelu ja vastustajan epäkohtelias ärsyttääminen saa kyllä vanhan tamperelaisenkin häpeämään !
Tuollainen käytös ei kuulu koripalloon !

Eri mieltä, ennakkoluulottomuutta ja vähän ylimielisyyden rajamailla olevaa asennetta soisi nuorilla kotimaisilla pelaajilla näkevän enemmänkin.

Toki pelisuoritusten on oltava jotenkin suhteessa myös kohdillaan, tai muuten näyttää herkästi vähän torvelolta.
 
Viestejä
27
Kylläpä on todella vastenmielistä tuon Pihlajamäen käyttäytyminen pelin aikana ! Hyvä pelaaja kyllä, mutta tuo isottelu ja vastustajan epäkohtelias ärsyttääminen saa kyllä vanhan tamperelaisenkin häpeämään !
Tuollainen käytös ei kuulu koripalloon !
Kiinnitin samaan huomiota. Potentiaalia löytyy, mutta tähden elkeitä aivan liikaa taitoihin nähden. Trash talk jossain määrin kuuluu hommaan, mutta nyt jäi vaikutelma että tyhjät housut kukkoilee.

Vähän kummallinen peli. Hetkittäin ihan OK näköistä, hetkittäin selkäpiitä karmivaa surffailua. Aina kun settejä alettiin pelaamaan niin homma levisi kun Kekkosen jakaus. En olisi ikinä uskonut että katuhöntsä toimii koordinoitua peliä paremmin, sillä ei kyllä pitkälle pötkitä. Uskon että Pyrsällä olisi huomattavasti enemmän potentiaalia paremmalla valmennuksella. En ole Sopaspallon ystävä, mutta eihän sitä kaikkia voi miellyttää.

Tuomareillakin oli melkoista tupelointia ja aika monta väärää vihellystä. Ymmärrän hyvin että Jussi meinasi repiä uimalakkinsa kun pöytä soitti summeria vaparin aikana. Uusiahsn se heitto olisi pitänyt. Toisaalta, samanlaisia tuli toiseenkin suuntaan.

Mutta voitto on aina voitto tuli se sitten vastustajan huonouden tai oman joukkueen hyvyyden kautta.

Per aspera ad astra.
 
Viestejä
27
Tässähän olisi uhka/mahdollisuus tilanne. Sopanen luiskaan ja Pieti takaisin. 2000-luvun koutseista Pieti ja Niemi on olleet selkeästi tuloksellisimmat, Sopanen ei ole samalla sivulla.

Ehkä yleisömääräkin palaisi sinne 800-900 väliin. Tosin ei se nyt pelkästä koutsista ole kiinni, mutta kyllä menestys ja yleisömäärä kulkee ainakin jossain määrin käsi kädessä.
 
Viestejä
1 041
Cmon nyt. Williams, Lehto, Nikkilä ja kovan tason jenkit. Täysin eri tilanne kuin nyt. Pelkästään Williams 10 v sitten oli Euroopan tason pelimies ja voittaja. Tosin Pietin kanssa löysivät yhteisen sävelen
 
Viestejä
27
Cmon nyt. Williams, Lehto, Nikkilä ja kovan tason jenkit. Täysin eri tilanne kuin nyt. Pelkästään Williams 10 v sitten oli Euroopan tason pelimies ja voittaja. Tosin Pietin kanssa löysivät yhteisen sävelen
En sanonutkaan että tilanne olisi sama nyt.

Joukkue pitäisi saada pelaamaan yhteen joukkueena koripalloa eikä yksilösuorituksiin perustuvaa katukorista. Potentiaalia olisi paljon parempaan ja Pieti olisi oikea mies saada joukkue pelaamaan joukkueena.

Vaikka joukkueessa olisi nyt Williams primessään, en usko että tulos olisi yhtään sen parempi koska pelisysteemi ei toimi. Nyt peli huutaa lisää kontrollia ja paluuta yksinkertaisiin perusasioihin ja liikkeeseen.

En usko että Pyrintö on ensikaudella enää Korisliigajoukkue nykypelillä. Toisaalta voi tehdä ihan hyvääkin hakea divarista vauhtia.
 
Viestejä
6 495
Toisaalta voi tehdä ihan hyvääkin hakea divarista vauhtia.
Pyrintöhän on tällä hetkellä A-divarin kärjessä. Ollaanko Klingendahlissa varmistamassa liigapaikka voittamalla divari? :cool:

No eihän Pyrintö mihinkään tipu, mutta pari jenkkiä saattaa vaihtua. Romanian kaksikkokin pelaa tällä hetkellä Craiovassa niin hyvin, että sieltä tuskin on (ilman palkanmaksuongelmia) apua tulossa.
 
Viestejä
27
Pyrintöhän on tällä hetkellä A-divarin kärjessä.
Aivan niinpäs onkin, joukkueet saa sitten kätevästi yhdistettyä.

Pyrinnön ongelmiin ei auta pelaajavahvistukset, sillä saadaan vaan kassa tyhjäksi. Montahan kertaa tässäkin liigassa on ostettu paperilla jäätävän kova joukkue, mutta vajavaisen valmennuksen takia homma on jäänyt puolitiehen? Vaikka mukana olisi se prime Damon ja Craiovan dynaaminen duo, en jaksa uskoa että nykyisellä valmennuksella menestys olisi juurikaan parempaa. Nimekkäämmät kaverit vaan surffailisi pitkin kenttää. Nykymateriaalistakin olisi mahdollista saada tuloksellisempi joukkue.

Valmennus on perusta jolle voidaan alkaa kasaamaan kuormaa ja luoda joukkue. Jos perusta ei ole kunnossa, se ei kestä kuormaa ja koko korttitalo sortuu. Siksi kunnon valmennukseen panostaminen olisi paljon hedelmällisempää ja kaukonäköisempää kuin parin pelimiehen ostaminen.
 
Viestejä
6 495
Pyrintöhän oli toissa kaudella liigan neljäs samalla valmennuksella. Erona huomattavasti paremmat jenkit Lewis, Skeens ja Gonzalvez + toinen craiovalainen.
 
Viestejä
27
Totta, tuossa olet oikeassa. Mutta en laittaisi sitä valmennuksen vaan onnistuneiden yksilösuoritusten ansioiksi. Tältä kaudelta ne dominoivat yksilösuoritukset puuttuvat, joita nykyinen pelitapa edellyttäisi. Kokonaisvaltaisemmalla joukkuepelillä ei joukkue olisi niin riippuvainen yksittäisen pelaajan onnistumisesta.

Kuten sanoin, materiaali on ihan OK ja tilastoja katsomalla näkee, että melkein kaikilla osa-alueilla on hyviä yksilöitä, mutta ne eivät pelaa yhteen kovinkaan hyvin kuten peleistä ja sarjataulukosta näkee.
 
Viestejä
6 495
Mutta en laittaisi sitä valmennuksen vaan onnistuneiden yksilösuoritusten ansioiksi. Tältä kaudelta ne dominoivat yksilösuoritukset puuttuvat, joita nykyinen pelitapa edellyttäisi.
Tää pitää varmaan paikkansa, erityisesti Lewis oli poikkeusyksilö.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös