Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
419
Onkohan tässä on alettu nyt yliherkistyä kaikesta Lauriin liittyvästä.

On. Aivan selvästi on alettu. Itse ainakin syyllistyn siihen.
Onko se ymmärrettävää juuri tällä foorumilla? On.
Markkasen tilanne omassa joukkueessaan on aika kolkko, tulevaisuus on hyvin epävarma, ja meidän suomalaisten koripallofanien on vaikea Lauria missään suoraan kannustaa tai tukea tai tsempata. Niin tältä sitten näyttää.

Tämä Laurin koko kevään jatkuva irtisanomisaika (todennäköisesti/toivottavasti) vanhasta joukkueestaan ei ole helppo pala kenellekään, ei näköjään edes selostajalle. Vannoutunut Bulls-entusiaisti Stacey King on tietysti syvältä pettynyt joukkueensa suorituksiin tämän kevään suuren ja rohkean trade-manööverin jälkeen, eikä keksi pettymykselleen parempaa osoitetta kuin pelaaja, jonka olettaa pian häipyvän. Se on yksi tapa odottaa tulevaisuudelta parempaa. Itse Markkasen peliuran ystävänä toivon vastaavasti, että en joudu tulevina vuosina montaa Bullssin peliä enää katsomaan.
 
Viestejä
598
Samaa mieltä että pikkuisen on Staceyn kommentit minustakin muuttuivat Vuc kaupan jälkeen. Ei ehkä enempi arvostelua tai hehkutusta vaan sellaista vaikenemista ja keskittymistä puhumaan enempi muista vaikka Laurin onkin pelannut itse-asiassa peliminuutteihin nähden kokonaisvaltaisesti omasta mielestäni yhtä parhainta jaksoaan koko 4 vuoden bulls sopparin aikana.

Mutta tässä toisessa Miami pelissä olin huomaavinani että kommentit Lauriakin kohtaan taas pikkuhiljaa lämpenemässä myös Staceyn suunnalta. Tässä viimeisessä pelissä taisi tosin olla eka kerta tilanne kun kehuttiin nousua korin alle ja hyvää syöttöä Theisille. Samoin parista puolustuspään tilanteesta sai kehuja. Itseä on erityisesti ilahduttanut että on päässyt viimeisiksi ratkaisuminuuteiksi kentälle toisin kuin jossain aikaisemmassa vaiheessa kautta

Vähän vainoharhainen kun olen niin voi minuuttien lisäys ja kommenttien uudelleen lämpiäminen voisi johtua siitä että ovat toimistolla tulleet siihen tulokseen että yhden vuoden jatkopahvi ennen Laurin siirtymistä vapaaksi agentiksi voisikin olla seuran kannalta aika jees vaihtoehto.
 
Viestejä
1 392
Vähän vainoharhainen kun olen niin voi minuuttien lisäys ja kommenttien uudelleen lämpiäminen voisi johtua siitä että ovat toimistolla tulleet siihen tulokseen että yhden vuoden jatkopahvi ennen Laurin siirtymistä vapaaksi agentiksi voisikin olla seuran kannalta aika jees vaihtoehto.
Tämä on mun mielestä ihan hyvä huomio. Markkanen on kuitenkin vielä sidottuna Chicagoon RFA takia niin vaikka uran jatkon kannalta paras vaihtoehto ei välttämättä ole Chicagossa jatkaminen niin ei se maailma siihen kaadu että Lauri tekisi 1-2 vuoden sopparin.
 
Viestejä
1 390
Laurilta vahvaa pelaamista vaikkei heitto nyt alussa hyvin kulkenutkaan. Leikkaili korille ja viimeisteli vahvasti. Puolusti myös määrätietoisesti ja pärjäili mm. Barretin kanssa ihan ok. Lauri pelasi nyt hyvät minuutit, enemmän esim. kuin näkymätön PWill. Avausviisikkohan tämän hävisi kirkkaasti, ja esim Theis oli tällä kertaa suorastaan heikko. Knicksillä ei näytä olevan paljonkaan Bullsia parempaa talenttia mutta Thibs on takonut näistä kyllä yhtenäisen ryhmän joka on kentällä erittäin fyysinen ja tuntui että Bulls ei kerta kaikkiaan tässä pystynyt vastaamaan. Tuomarit vihelsivät tai jättivät viheltämättä kotijoukkueelle kyllä. Useampi naamaan osuminen esim. jäi puhaltamatta. Kukas olisi uskonut että Knicks kehittyy näin paljon verrattuna Bullsiin viime kaudella tai edes tämän kauden alkupuolella. Toki Thibsin systeemissä nuorten pelaajien on vaikea päästä esiin, kun minuutit menee tiukalle rotaatiolle, jossa on pääosin veteraaneja luottomiehiään. Sielllä Toppinit ja Knoxit saattavat valua hukkaan. No väliäkö hällä, jos voittoja tulee.
---
Laurin osalta kesää ajatellen mikään ei ole muuttunut, lähtö Chicagosta on edessä. Jos Young saa 13.5 ja Satokin 10, niin nuori potentiaalinen vaikka sitten hyvä roolipelaaja noilla statseilla ansaitsee varmasti luokkaa 15, jota Bullsin on vaikea cap-tilanteen vuoksi mätsätä, varsinkin kun offer sheettiin leivotaan varmasti joku sopiva hidaste, esim trade kicker. S&T voisi olla optio mutta vaikea nähdä että Lauri ja ainakaan hänet haluava joukkue saisivat mitään etua. Lauri on korrekti mies mutta sopimusneuvottelu syksyllä ja nyt roolin minimoiminen ja muiden asettaminen edelle viimeistään opettivat pelin hengen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
419
27 on aika ronski määrä heittoyrityksiä ottelussa, erityisesti jos ei tuon paremmin uppoa. En innostunut katsomaan peliä, kun Lauri oli saikulla, mutta erityisesti tuo Vucevicin 9 kolmosyritystä näyttää erikoiselta matsissa, jonka Chicago olisi kai edelleen halunnut voittaa. Omat heittotreenit?

Markkasen syytähän tämä tappio kuitenkin oli. Hänen pehmeytensä on nyt edennyt niin pitkälle, että hän ei jaksanut tulla edes kentälle. Ja puolustushan oli taas kerran ihan olematonta.
 
Viestejä
1 390
Puolustuspäässä Lauri tuntuu nyt jostain syystä kehittyvän ja pärjäävän, eikä hävinnyt lainkaan joukkueen muille pitkille miehille. Levypallojakin kertyi eivätkä suinkaan kaikki mitään ilmaisia. Jos jotain olisi uponnut hyökkäyspäässä, tämä olisi ollut hyvä peli Laurilta. No eipä hänelle mitään settejä juosta enää, mutta viimeistely oli nyt heikkoa, hätäiset kolmoset eivät uppoa ja läheltäkin vaikeuksia osua. Molemmat tähdet olivat poissa ja joukkue-/hyökkäyspeli oli varsin kelvollista ensimmäiset erät. 3. alussa homma kääntyi, eikä voittoon ollut oikeastaan missä vaiheessa tuntumaa. Outoja valintoja BD:ltä jälleen rotaation osalta, eikä Laurillekaan löytynyt roolia ratkaisun hetkillä. Bullsin osalta odotellaan kesälomaa, Wizards on kolme peliä edellä viimeisellä play-in-sijalla, ja sen verran kovassa vedossa että kiinni saaminen on lähes mahdotonta Bullsin loppuohjelmalla. AKn kauden voi pelastaa ainoastaan lotto. Jos näin ei käy niin siinä on miettimistä miten tästä saa playoff-porukan saatikka contenderin Lavine-Vuc-pohjalta, olemassa olevalla cap-tilalla, ilman varausvuoroa, ilman kunnon pelintekijää. Vaikea nähdä huippu-FA, jota homma kiinnostaisi.

Youngin virhekalastelu on ärsyttävää katsottavaa (erinomainenn pelaaja toki muuten), eikä Laurin kanssa RFA-markkinalla kilpaileva Collinskaan vakuuttanut mitenkään ihmeellisesti. Mutta kohtuukovan materiaalin ovat saaneet kehitettyä vs. paikallaan polkeva Bulls. On Capelaa, Bogieta, Gallinaria, LouWIlliä (joka ei juuri näytä roolia saavan) nuorten lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
566
Bulls:n loppukauden tavoite on lienee pelata sen verran huonosti, että sekä Toronto, että Sacramento olisivat korkeammalla sarjataulukossa. Tällöin Bulls olisi oikeutettu 7. varausvuoroon (taas kerran). Seitsemäs huonoimmalla on 31.9% todennäköisyys päästä top 4:ään, kun yhdeksännes huonoimmalla sama luku on 20.2%.
 
Viestejä
1 390
Melko lapasia Bulls ja Lauri. "Tähtikaksikon" poissaollessa pisteiden teko on vaikeaa, kun Laurilta ei uppoa mikään. Eipä Laurille juosta ensimmäistäkään peliä, mutta sai sen verran heittoja peliaikaan nähden (usage oli 26%!) että soisi uppovan paremmin. Nyt on muutama ottelu ollut aika heikko heiton kanssa. Puolustuskin näytti kovaa Sixersiä vastaan kehnommalle, toki yritystä oli.

Voi olla että seura ei halua voittaa, mutta pelaajille, jotka eivät ole saletissa ja muutenkaan motivoituneita mistään draftista, luulisi jokaisen kentälle menon olevan tärkeä. No johtohan voi valmentajan kautta rotaatioiden muodossa vaikuttaa asiaan, ja melko sekavaltahan tuo näyttää. Jos Lauri on suurinpiirtein 8 mies menossa kentälle niin jotain omintakeista varsinkin kun kaksi avainpelaajaa on pois.
 
Viestejä
997
Heikko peli taas Laurilta, kolmoset 1/6. Harvassa on ollut oikeasti hyvät pelit sitten helmikuun loukkaantumisen jälkeen. Nyt vielä tiputetaan mukavasti kolmos prosentteja ennen kauden loppua joten se pienikin asia mistä markkasta markkinoidaan, on hieman turhaa markkinointia ainakin nykyisten tilastojen valossa.

Ei oikeastaan jaksaisin enää reagoida näihin kun sama meno tuntuu jatkuvan pelistä toiseen, eli ei mitään merkittävää muutosta Laurin tekemisessä. Aneemista välillä jopa tuntuu säästävän itseään ja taistelutahto kadoksissa, terävyys ja liikkuvuus heikompaan. Ehkä ihan omasta valinnasta, mutta toisaalta ei sekään ihan järkevältä tunnu kun vielä pelataan sopparin eteeen.

Monella asialla voi jossitella, kuitenkin pitää muistaa että alkukausi oli oikeinkin hyvä, että ei täysin floppikausi eli siihen ei osittain päde että puolet vuodesta meni lockdownissa ja heitteli sukkia pyykkikoriin himassa ja pelasi videopelejä. Tänä kesänä pitää kuitenkin saada niin kuin täälläkin ollut puhetta uutta oppia omiin ratkaisuihin 1 v 1 tilanteissa, on kuitenkin nuori eli oppimisaikaa riittää.

Jonkinlainen yhteenveto kaikista Laurin kausilta tähän mennessä on että pelaaminen on ollut aivan liian ailahtelevaa.
 
Viestejä
296
Nyt alkaa viimeistään olemaan selvää, että Lauri hävisi ”vedon”. Näillä näytöillä ei ole mitään asiaa NBA joukkueen avaukseen. Harmi, odotin Laurin kestävän paineet mutta toisin kävi. Toivotaan silti, että Lauri pääsisi pois Bullsista ja saisi uuden alun jossain muualla.
 
Viestejä
1 434
Nyt se kauan pelkäämäni kehityssuunta on sitten saavuttanut päätepisteensä, eli Markkasesta on tullut Atlanta Hawksin aikainen Hanno Möttölä. Liikkuminen on samanlaista suossa tarpomista, maitonaamainen "joukkueelle pelaaminen" noussut suorastaan ennennäkemättömiin sfääreihin ja kaikkiin tilanteisiin tullaan oppi-isän esimerkkiä seuraten myöhässä.
 
Viestejä
419
Karmee kattoo. Tämän kevään alennusmyyntikamppis on pitkä, ja pelkään että se syö peli peliltä Markkasen tulevaa liksaa ja peliminuutteja seuraavassa joukkueessa. Kun yksi pelaaja ei kenenkään mielestä enää oikein ole osa joukkuetta... toiset ehkä kukoistavat sellaisessa tilanteessa (every man for himself) ja toiset eivät ollenkaan. Laurille tämä asetelma ei näytä kovin hyvin sopivan, mikä ei yllätä. Juuri tästä syystä ehdotin Laurille taktista Korona-altistusta koko täksi kevääksi, ei kannata osallistua siihen, kun omaa tulevaisuutta romutetaan.

Sikäli tämä on kyllä kahden kauppa, että mikäli Chicago toivoo pystyvänsä tekemään Laurin kanssa Sign&Trade-dealin, eli haluaisi saada Laurin kanssa vietetyistä vuosista edes jotain kunnon vastinetta, niin silloin ei kai olisi Chicagon intresseissäkään polkea miehen arvoa ihan pohjamutiin. Mutta yllättäen tämä ei asia ei näytä joukkueenjohtoa kiinnostavan. Ollenkaan. Kun joukkueen tähdet olivat nyt sivussa, eikä edes voittamisen kanssa ole enää tarkkaa, niin silti Markkasta peluutetaan vain 17 minuuttia. Okei heitto ei ole uponnut, mutta sitten vaan lisää heittoa ilmaan. Ja pelataan Laurille nyt edes muutami pelejä.

Näin vain koosteen. Sen huippuhetki oli se kun kolmannen neljänneksen lopullla Sato ja Lauri pääsivät nopeaan 2 vs 1-hyökkäykseen. Tällaisia 'varmoja' koreja käytetään usein juokkuehengen nostattamiseen. Mutta mua nauratti jo valmiiksi kun tiesin, mitä tulee tapahtumaan. Lauri oli askeleen puolitoista Satoa edellä, korin alla horjui vastassa joku ihan piipero. Satoranskyllä oli pitkään auki maan kautta syöttö Laurille tai älläri, se katsoo Lauri sillä tutuksi käynneellä 'ai toi'-ilmeellä, ja menee omaan layuppiin. Se aika hyvin summasi näiden pelaajan suhteen kuluneelta kahdelta kaudelta.

Vain yksi asia on varma; Lauri ei jää tämän kauden jälkeen Chicagolle mitään ystävänpalveluksia velkaa.
 
Viestejä
566
Ei Lauria hirveästi tuntunut kiinnostavan, mutta enpä oikeasti hirveästi häntä siitä enää syytä. Lavine ja Vuc ovat ulkona ja jäljelle jäävistä pelaajista tehokkain aloittaa penkiltä. Sama pelaaja, joka on ollut tärkeässä asemassa Bulls:n voitoissa Vuc kaupan jälkeen ja jopa väittäisin isommassa roolissa niissä kuin Vuc. Ainoa Brownin lisäksi joka on netpositiivinen kaupan jälkeisissä peleissä ja osittain sen takia, että on ollut oikeasti hyvä puolustaja vaikka siitä häntä on koko uran haukuttu. Kyllähän tämä oli selkeä keskisormen näyttö Bulls:n FO:lta Laurille. Toki Lauri:n pitäisi olla 'ammattilainen', mutta en minäkään viitsisi työskennellä työnantajalle, joka haistattaa minulle paskat joka päivä.
 
Viestejä
296
Näemmä Laurin taustajoukoille pistetilastoja ja huonolta kentällä näyttämisen sijaan pelimäärä on nyt se tärkein tilasto. En näe mitään muuta syytä miksi Lauri pakottaisi itsensä pelaamaan tässä tilanteessa vielä keskenkuntoisena.

 
Viestejä
1 060
Taitaa käydä juuri kuten tossa sopparin hylkäämisen jälkeen pelkäsin, tulee karu kesä.... toivottavasti silti väärässä Laten suhteen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös