Koripallo.com

Eteläinen II-divari

Viestejä
2 913
espå sanoi:
Ei Petäjä aio 1-divarissa pelata, mutta yhteistyökuviot (lue: seuraavan kauden saunaillat ilmaiseksi) Akatemian kanssa voi motivoida Petäjää auttamaan junnuja eteenpäin. Tällöin ainakin olisi Akatemialla karsinnoissa yksi kilpailija vähemmän, ja Petäjä voisi tarvittaessa kiusata muita Akatemian eduksi.

Niin ja jos nuo sarjapaikat ovat kaikki saman seuran eli Tapiolan Hongan nimissä, niin silloinhan ei ole mitään väliä, mikä joukkue nousee, kunhan jokin nousee. Eli jos Honka saa paikan divariin, niin joukkueiden nimiä voidaan vaihtaa ihan miten tahansa ja pelata esim. Playboys nimellä divaria ja Petäjällä taas kakkosta...

Eli eiköhän Honka huolehdi siitä, että karsintoihin yritetään saada ensisijaisesti kaksi omaa joukkuetta, toissijaisesti mietitään sitten, mitkä joukkueet sinne voidaan saada, jotta tulos olisi paras mahdollinen. Viimeinen tekijä sitten on se, millä joukkueella ensi kaudella halutaan divaria pelata, jos sinne päästään. Mutta täytyy sanoa, että jos nyt Honka saa nostettua joukkueensa sarjaan ja putoajia ovat Lapua ja Turku, niin pk-seudun osuus divarin peleistä (HNMKY, Honka, RU, Visa, Pantterit, WB) on aika pelottava... Toisaalta jos putoajat molemmat ovat em. joukosta, niin ehkä hyväkin, että noususta kamppailemassa täkäläisiä seuroja.
 
Viestejä
7 432
Kaikin puolin laatukamaa, "kohti joulutaukoa"!

kohti joulutaukoa sanoi:
4) KaHe /.../ voisi materiaalinsa ja kokemuksensa puolesta kuulua M2D:n kärkijengeihin, joten mitään vaaraa kevätkaudella voittojen napsimisessa ei pitäisi olla etenkin, kun Herbert on edelleen yhtä deadly vaparin kulmasta kuin aiemminkin.

Kuitenkin pikkutarkennus: "Kohtin" mainitsema Herbert on eri hemmo kuin juuri äänessä ollut Herbert.

Herrojen Heikkilähän ei tunnetusti puhu edes Ristolan niskaskriinejä tai kirjoittele turhille keskustelupalstoille. Eikä muuten ole osunut vaparin kulmaltakaan, tällä kaudella.
 

SariK

SariK sanoi:
Koripalloliiton tulospalvelu on hyvä uudistus, muttei sekään toimi, jos joukkeet eivät ilmoita sinne tuloksiaan. KeHe pelasi sunnuntaina Jäähallilla ottelun, mutta tulosta koris.nettiin eivät ole vielä saaneet ilmoitettua. Tällä palstalla on huhuja liikkunut, että olisivat hävinneet ko. ottelun. Toki voihan ilmoituksen tehdä myös vastustaja, saamiensa ohjeiden mukaisesti.

KaHella on vaikeuksia, aina silloin tällöin, ilmoitettaa tulosta koris.nettiin.
Onkohan tullut tappio, kun viime lauantain tulos viipyy.

hyvää joulua jokaiselle korisjoukolle
 

Hässäkkä

Kahe - Petäjä siirretty kevätkaudelle!

Syy ilmeisesti lukuisat loukkaantumiset eli pikkujoulut!!!
 
Viestejä
7 432
Jos toissa viikko oli ennalta-arvattava ja tylsä kakkosdivaripelien suhteen, viimeviikolla saatiinkin sitten nauttia muutamista makoisista yllätyksistä ja hienoista peleistä. HyPo otti siis kauden avaustappionsa ja toisen heti perään. Samaan aikaan Akatemia paukutti taululle ihan hirveitä lukemia, joten kaverusten oli aika vaihtaa paikkaa rankingin kärkipäässä. Akatemialla on todelliset näytön paikat kevätkauden ekoilla viikoilla, jolloin olisi saumat ottaa hiukan eroa kahteen muuhun kärkikastin joukkueeseen. (Tai tietenkin myös päinvastainen on mahdollista, jos joukkue ei jostain syystä saa täyttä kokoonpanoa kasaan. Syy voisi liittyä esim. joukkueen pelaajien itsensäkehittämiseen ja oppimisen nälkään.) Kuitenkin tällä haavaa näyttäisi siltä, että yläkarsintoihin ovat lähdössä Akatemia ja Petäjä, sillä HyPon otteet eivät viime aikoina ole olleet kovinkaan varmanoloisia.

Hieman alempana taulukossa Kollit otti Possuista merkittävän voiton ja ohitti Seniorsin, jolla on taas edessään hieman tiukemmat ajat. Tiukinta tulee kuitenkin neljän heikoimman joukkueen keskuudessa, kun joukkueet selvittävät keskinäisen nokkimisjärjestyksensä. Tällä hetkellä syvimmällä paskassa rämpivät LePy ja Superit, mutta tilanne voi kääntyä täysin päälaelleen ihan vaan muutamankin pelin seurauksena.

Eteläisen kakkosdivarin "Power Ranking" (vko 11)

1.Akatemia(9-2)Viime viikon voittojen keskiarvo 62.5 pistettä! No ok, vastustajat olivat rankingin kaksi huonointa joukkuetta, mutta silti. 62.5 pistettä!
2.Petäjä(8-2)Sedillä oli muuta ohjelmaa viime viikolla, joten ranking-taulukko velloo ja myrskyää ympärillä, mutta Petäjä pysyy paikallaan.
3.HyPo(9-2)Veli Ponteva kuuli joulun olevan tulossa ja keskittyminen koripalloon herpaantui, ymmärrettävistä syistä. Tammikuun alussa todella hyvät saumat oikoa rivejään, sillä vastaan asettuvat LePy ja Superit.
4.Kelohonka(8-3)Syyskausi päättyi Kelohongan osalta positiivisissa merkeissä, kun joukkue väänsi seitsemännen peräkkäisen voittonsa.
5.BaYMCA(8-3)Kaikessa hiljaisuudessa kursinut kokoon kuuden voiton putken. Voitti muuten viime viikolla sekä HyPon että LePyn seitsemällä pisteellä. Klassillisen jabastiikan mukaan se tarkoittaa sitä, että ao. jengit ovat yhtä hyviä.
6.KaHe(5-5)"Jos koripalloilu on kerran niin kivaa, miksi se on kuitenkin siistiä, ettei viime viikolla ollut peliä?" -Olisiko siksi, että sai tosissaan keskittyä treenaamiseen.
7.Kori-80(5-6)Rypisti lievän yllärin Possuista ja homma näyttääkin yhtäkkiä paljon paremmalta.
8.Seniors(4-7)Kirvelevä tappio Kelohongan käsissä oli toinen putkeen. Joukkueella on kuitenkin kuulemma mielessä muutamia pirullisen ovelia strategisia liikkeitä joulutauolle.
9.KaU(2-9)Voitti Jaguaarit kotona Namukylässä ja kaksinkertaisti voittosarakkeensa saldon. Luonnollisesti tällainen räjähdysmäinen kasvu heijastuu myös power rankingiin.
10.Jaguaarit(2-9)KaU olisi pitänyt voittaa, sillä nyt tilanne näyttää aika huonolta (kuonoon on tullut seitsemän kertaa putkeen). Tärkeitä pelejä pelaatankin sitten heti joulutauon jälkeen mm. LePyä ja Supereita vastaan.
11.LePy(3-7)Kauden viiden ekan pelin jälkeen joukkueen saldo oli 3-2. Sittemmin tullut kuokkaan ja huolella. Mm. 75 pistettä Akatemialta.
12.Superit(2-9)Mielenkiintoista on, että joukkueen ainoat voitot ovat tulleet vieraissa; KaUta ja LePyä vastaan.

Ja lopuksi vielä vakkarikäppyrät:

powerranking11.GIF
 

Jabas-tik

Jabastinen tilastotiede on ainoa oikea tapa mitata paremmuutta, tästä ei ole epäselvyyttä. Jabastiikan mukaan Lepy tosin vie Hypoa seuraavaksi pinnalla koska Hypo hävisi 7 ja Lepy vaan 6 pongoa (biieiwaiemciieille).
 
Viestejä
7 432
Jabas-tik sanoi:
Jabastinen tilastotiede on ainoa oikea tapa mitata paremmuutta, tästä ei ole epäselvyyttä. Jabastiikan mukaan Lepy tosin vie Hypoa seuraavaksi pinnalla koska Hypo hävisi 7 ja Lepy vaan 6 pongoa (biieiwaiemciieille).

Pitää paikkansa. Mun oli.

(Olisi varmaan hyvä käydä jossain ihan oikeilla jabastiikka-kursseilla.)
 
Viestejä
10
Pelit loppuivat lääkärin lausuntoon joten palloilut jättämä aukko täytyy yrittää täyttää Kollien vaihtopenkin tuntumassa roikkumisella sekä kirjautumalla Koripallo.comin jäseneksi ja kirjoittaa se ensimmäinen kommentti.

Kauden ollessa puolessa välissä sarjataulukossa piikkipaikkaa pitävät odotetut kaksi joukkuetta: Hypo ja Akatemia. Akatemia taipui Hyvinkäällä sekä yllättäen kotonaan Karkkilalle, Hypolle tuli noutaja kaksi kertaa peräkkäin juuri ennen joulutaukoa. Kollit veivät komean voiton viimeisen kierroksen tasaisessa väännössä, joskin Hypon peli ei mitenkään vakuuttanut. Veikkaukseni on että kauden lopussa piikissä on Akatemia.

Positiiviset yllättäjät ovat ehdottomasti Petäjä, Kelohonka ja Sykki, ehkä Namikakin (3 tappiota joukkueelle joka tuskin treenaa ja jonka kokoonpano peliin tuskin selviää yli 30 minuuttia ennen pelin alkua)

Sitten tuleekin nämä meidän velikullat, meidän Kollit ja Kahe. Peleissä on tarkat dress codet ja kaffeet juodaan lapaset kädessä. Mahtavaa viihdettä - ei ehkä kentällä - mutta keskustelupalstoilla. Kahella oli ainakin kauden alussa kova kokoonpano, Kolleilta katosi Haanpää ja Nykänen. Ensimmäisen erän vei Kahe ja kylmät kaffeet jäi Kolleille, toista kohtaamista odotellessa nousee varmasti spekulaatiot Kahen kotiuniformuista.

Neljän viimeisen joukosta löytyy ehkä yllättäen Lepy (Killasta voitto - prkle!), mutta eiköhän vanhat lämpene kevään mittaan parempiin suorituksiin, Superit - nojoo, taas vuoden vanhempia. (Viimeinen kausi kakkosessa tällä porukalla?) sekä Karkkila ja Jaguaarit.

Kaikin puolin hyvä sarja tänäkin vuonna ja olisikohan nyt Akatemian vuoro lähteä nousukarsintoihin?

Loppuun kiitokset eritoten Hämähäkkimiehelle loistavista ranking raporteista sekä Keravan "peilikuville" - yhteen ollaan otettu useamman kerran mutta hienoa nähdä että jotkut henkilöt sitoutuvat eteläisen alueen miesten II-divisioonajoukkueen toimintaa niin kiitettävällä tasolla.

Kaikille kirjoittajille ja lukijoille hyvät joulut ja vuoden vaihteet, palataan asiaan ensivuoden puolella.
 

Siiniörs

Siiniörsillä huhujen mukaan tulossa torstain reeneihin (22. 12.) vieraita ulkomailta...valmistautuminen kevätkauteen alkaa hyvissä ajoin...Sana!
 

Varma tieto

Petäjällä on kuulemma seuraavat treenit pari päivää ennen seuraavaa peliä. Eli valmistautuminen kevätkierrokseen on täysin identtistä kuin valmistautuminen ennen sarjan alkua.
 

Riku Laasti

Varma tieto sanoi:
Petäjällä on kuulemma seuraavat treenit pari päivää ennen seuraavaa peliä. Eli valmistautuminen kevätkierrokseen on täysin identtistä kuin valmistautuminen ennen sarjan alkua.

Omaehtoisen harjoittelun merkitystä ei voida vähätellä joukkueurheilussa. Erityisesti vanhemmat ja kokeneemmat huippu-urheilijat sisäistävät tämän. Joukkuelajeissa lajiharjoitusten painopisteenä alkaa tässä vaiheessa kautta olla enenevässä määrin taktiset kuviot, joten henkilökohtaisen taidon ylläpitäminen ja kehittäminen jää pelaajan omalle vastuulle. Myös palautuminen hidastuu merkittävästi iän myötä, joten levon osuutta on kasvatettava. Nuorten pelaajien halveksima tv-lenkki tulleekin olemaan merkittävässä osassa seniorijoukkueiden jouluharjoittelussa.
 

CC #24

DNP COACH'S DECISION sanoi:
Positiiviset yllättäjät ovat ehdottomasti Petäjä, Kelohonka ja Sykki, ehkä Namikakin (3 tappiota joukkueelle joka tuskin treenaa ja jonka kokoonpano peliin tuskin selviää yli 30 minuuttia ennen pelin alkua)

Lahjattomat treenaa!!
 

Girl

KaU on taipunut murskaavan kritiikin edessä ja perustanut nettisivut osoitteeseen http://kotisivu.mtv3.fi/kau
 

Mä en tiä mitää

Lötyykö jostakin varmaa tietoa ylös- ja alaspäin karsijoista sekä suoraan sarjatasoa vaihtajista? Eli kuinka moni nousee / tippuu suoraan ja montako joukkuetta pääsee / joutuu karsimaan?
 

internetti tietää

Mä en tiä mitää sanoi:
Lötyykö jostakin varmaa tietoa ylös- ja alaspäin karsijoista sekä suoraan sarjatasoa vaihtajista? Eli kuinka moni nousee / tippuu suoraan ja montako joukkuetta pääsee / joutuu karsimaan?

eteläisen alueen kilpailutoiminnan info/sarjamääräykset/aikuisten sarjamääräykset kertovat näin:

2. MIESTEN KILPAILUTOIMINTA

Miesten II divisioona

Miesten II divisioona pelataan kaksinkertaisena 12 joukkueen sarjana 3.10.2005 - 19.3.2006. Kaksi (2) parasta joukkuetta selviytyvät I divisioonan nousukarsintoihin 25.-26.3.2006 (turnausmuotoinen) ja 1.-9.4.2006 (sarjamuotoinen).

Kolmanneksi ja neljänneksi heikoimmat joukkueet (9. ja 10.) karsivat III divisioonan parhaiden kanssa. Karsinnat pelataan 25.-26.3. ja 1.-2.4.2006.

Kaksi (2) viimeistä (11. ja 12. joukkue) joukkuetta putoavat III divisioonaan.
 
Viestejä
7 432
Tuohon alaspäin karsimiseen taitaa liittyä kuitenkin vielä sen verran lisäepävarmuutta, lopullinen kolmoseen putoajien lukumäärä riippuu ylempien sarjaportaiden eteläiseen alueeseen liittyvistä tapahtumista. Eli jos eteläisestä M2D:sta nousee joukkue/joukkueita M1D:hen ja M1D:sta putoajat ovat kotoisin muilta alueilta ja siten putoavat muihin kakkosdivareihin, pidetään eteläisen M2D:n joukkueiden lukumäärä vakiona säätämällä karsinnoista ylöpäin ja alaspäin jatkajien määrää.

Esimerkiksi viime vuonna WB nousi ykköseen ja HyPo putosi kakkoseen eli sarjataulukon yläreunassa joukkueiden lukumäärä pysyi vakiona. Kakkosen ja kolmosen välisissä karsinnoissa oli mukana kuusi joukkuetta (M2D: KaHe , KaU; M3D: Seniors, Jaguaarit, EBT ja Härät). Karsinnat pelattiin loppuun asti ja viimeisen varman sarjapaikan ratkaisivat KaU ja Seniors. Kau voitti ko. ottelun ja säilytti varmasti sarjapaikkansa. Seniors joutui puolestaan jännäämään Wartin karsintatuloksia ja sykkiläiset saivat paikkansa auringossa vasta WB siirryttyä ylemmälle portaalle.

Alemmilla sarjatasoilla lohkojen paras/parhaat nousevat nykyään suoraan ylemmälle portaalle. Sääli sinänsä, koska ainakin KaHen matka nelosesta kakkoseen oli todella jännittävä juurikin noiden karsintojen raakuuden ja tärkeyden takia. (Allekirjoittaneella ei taida olla takana mikään kovin loistelias ura, jos nelosen nousukarsinnoista pystyy repimään "March Madness"-tyylistä jännitystä.)
 

Jåkke

huolestunut sanoi:
hämis, missä viipyy otteluraportit?? ??? ???

Mitkä otteluraportit???? Ei oo joulutauon jälkeen käsittääkseni pelattu vielä yhtään peliä. Ryhdistäydy "huolestunut"!!
 

kädet syyhyy

"Huolestunut" meinas varmaan otteluennakkoja. La-su ekat pelit ja kädet syyhyää, ihan rakoilla jo....
 

kassit syyhyy

kädet syyhyy sanoi:
"Huolestunut" meinas varmaan otteluennakkoja. La-su ekat pelit ja kädet syyhyää, ihan rakoilla jo....

Sit jos "huolestunut" meinas otteluennakkoja ni ei vissiin kantsis puhuu otteluraporteista. Ne on kaks eri asiaa. Vähän ku se et onks rakoilla kädet vai kivet...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös