Koripallo.com

Kataja Basket 2021-22

Viestejä
2 372
Tänään Katajalla kotipeli Nokiaa vastaan joka on yhden voiton päässä Katajasta joten tärkeä peli molemmille luvassa. Nokialta puuttuu Ojala ja Toro ja varsinkin Toro on iso menetys koska hän on koko sarjan paras levypallomies ja Nokian ainut sentteri. Katajalta puuttuu Mattila mutta onneksi Niko selvisi säikähdyksellä sairauskohtauksestaan.

Tänään voittaa se joukkue joka on levypalloissa parempi, jolla kolkit uppoaa paremmin ja kumpi menettää palloa vähemmän. Itse en areenalle pääse kun nyt mie tän koronan sain mut kyllä mie selviin. Ja luulen että ei oo paljoa yleisöä areenalla muutenkaan
 
Viestejä
21
Joo, eiköhän se kausi ollu siinä...
8. sija mahdollinen, mutta sen jälkeen Karhu vastaan ekalla kierroksella, joten käytännössä sama kun vaan jättäs pelaamatta ja säästäs nekin rahat ens kauteen.
 
Viestejä
2 372
Nokia upotti kolkkeja kun taas Katajalla raudat kolisi. Pierce, Besselink ja Lehto oli kyllä hyviä kun peliä ratkottiin ja vaikka Ross heitti paljon ohi niin hän antoi 11 syöttöä.

Katajasta Hollis-Jefferson ja Griffin pelas iha ok mutta isot miehet Laihonen, Mcknight ja varsinkin Brown oli huonoja ja Wilson oli yhtä tehohetkeä lukuunottamatta huono. Todella paljon ailahtelee niin Wilsonin kuin Katajan peli. Luulen että tää tappio sinetöi sen että Nokia on 7 ja Kataja, Lahti tai Lapua 8. Karhu on niin vakuuttava että jos Kataja 8 on niin turpaan tulee iha kunnolla
 
Viestejä
833
Toivon Kataja-fanina jatkosarjaan Karhua vastaan Kobria. Miksi:

-En kestä enää yhtään selkäsaunaa
-Ehkä johtokunta vihdoin herää? Epäilen.
-En kestä enää yhtään tämän kauden pelin tasoa.
-En vaan kestä!

Miksi Kobrat? No koska Kataja-fanit ovat huudelleet (minä varsinkin) aivan liikaa Nikkarisen kustannuksella kaikki nämä vuodet. Onhan Nikkarinen pelimies ja BJ Raymond on cool. Eikä tarvii istua bussissa kun hetken.

Kiitos tästä kaudesta. Harvinaisen mauton karvas maku jäi. Olihan niitä jytkyhetkiä, mutta enemmän jytkytettiin seinään.. Ei korille, ei omalle eikä torille.

Ensi kauteen.
 
Viestejä
2 372
Katajan jenkkejä on kauden mittaan tullu kritisoitua aiheesta mutta eipä tuo kotimainen osasto myöskään oo ihmeellinen ollut. Wilson ainut hyvä pelaaja joka hänkin on paljon ollut poissa ja peli otteet ovat ailahdelleet. Lommi ollut koko kauden melko vaisu samoin Laihonen ne pelit mitkä on pelannut. Mervola ollu ok mutta ei hänestä vielä ole korisliigaan ykköspelintekijäksi. Mattila taas on jälleen kerran ollut paljon loukkaantuneena. Tän kauden jälkeen vaadin isoja muutoksia Katajassa. Valmennus, jenkit ja sanoisin että suurin osa kotimaisista vaihtoon ja sitten ensi kaudella panostetaan ennen kaikkea 4 laatujenkkiin ja en halua että Kataja edes harkitsee europeleihin menoa. 2017 mestaruuden jälkeen Kataja on ollut Korisliigan isoin floppi ja siihen pitää tulla ensi kaudella muutos!!!! Tää kausi on floppi ellei tapahdu ihmettä mutta ihmeitä ei Katajalle tapahdu
 
Viestejä
949
Katajalla on kautta jäljellä (noin) viisi peliä. Itelle on aika sama tuleeko peleistä viisi voittoa, viisi tappiota tai jotain noiden väliltä. Peliesitykset ovat olleet enimmäkseen heikkoja, niin kuin tänäänkin. Puolustus ei toimi, pallon liike pysähtyy lähes joka hyökkäyksessä, valmennus ei toimi ja joukkueen henki on mitä on.

Nokiaa vastaan Virtanen alkoi lämpenemään jo ensiminuuteilta. Voi olla, että pari virhettä jäi viheltämättä, mutta ei liene itsetarkoitus hakea tekua heti alkupeliin. Melko kuvavaa on raivota ensin tuomareille, sitten pelaajille. Lopputulos oli kuitenkin sama kuin liian monesti tällä kaudella: selvä tappio vajaalla pelanneelle vastustajalle.

Jospa ensi kaudella parempaa uudessa hallissa.
 
Viestejä
1 734
Niin, kun voisi sanoa Wilsonin ja McKnightin olleen kauden mittaan onnistujia, he myös oletettavasti nappaavat mojovan siivun seuran palkkabudjetista ja joukkueen ilme muodostuu pitkälti heidän ympärilleen. No se ei ainakaan ole urheilullinen, agressiivisesti puolustava tai iloisesti hyökkäävä.

Se ei ole realismia, että Kataja olisi joka vuosi mestaruussuosikki, koska ei Katajalle ole HJK:n kaltaisia ylivoimaisia resursseja. Mutta mitä haluaisin herrakerhon Kataja Basketin takana miettivän on, että millaisella ilmeellä esiintyvän Katajan he haluavat nähdä. Urheilullisen, vauhdikkaan, taktisen ja ehkä jopa vähän ilkeän? Tai jos halutaan nähdä mukavan kaverin valmentama ryhmä, jossa muutama veteraani surffailee ja vahvistukset on arpalippuja ja kiva olisi päästä itsekin ulkomaille joukkueen mukana... sitten on niin ja onnea katsojien metsästykseen.
 
Viestejä
2 813
Tää kausi on menetetty. Tulevalle kaudelle kokeneet, urheilulliset jenkit, ns. yleispelaajat, jotka voi pelata useammalla paikalla, kuten RHJ. Ja tosta porukasta toivoisin RHJ jatkavan jenkuloista. Jammun myös. Mutta muutoksia tarvitaan, kävi loppukaudella miten tahansa. Muutoksia organisaatioon, etenkin valmennukseen ja pelitapaan. Kyllä se vaan niin on, että penkin päästä se kaikki lähtee, ja kun olisi esim. vaikka Gibsonin tasoinen koutsi, niin peli-ilme olisi takuulla toisenlainen. Ja onhan se kyllä vaan niinkin, että Gibboni esim. osaa löytää hyvät jenkulat joukkueeseen..

No, niin tai näin, uusi halli käyttöön ensi kaudelle, ja toivottavasti myös täysin uusi, raikastunut kataja.. yleensähä nää tuppaa olemaan ns. kahden vuoden projekteja.. Niin, päivän aviisissa muuten oli, että Katajan poijjaat pääsee jo tällä kaudella testaamaan uuden hallin parkettia viikon päästä, niin voishan siinä olla "porkkanaa" poijjille, että jos päästään pleijareihin, voitais ehkä jo Jytkytellä uudella parketilla..

Jytkytetään, ja joka tapauksessa kevään mittaan kuullaan paljon uutta.. Otetaan vaikka OJ tänne parivuotisella pahvilla.. sulka ja mustepurkki on tallessa vielä.. Sitä ennen, munkkia ja simaa naamariin, ja paljon muutakin ;) Jytkytellään!
 
Viestejä
6 185
Kataja on ollut koko liigan isoin floppi käytännössä kauden 16-17 jälkeen, ikävä todeta mutta näin se vaan on. Tätäkään kautta ei pelasta enää mikään, kausi päättyy jopa runkosarjaan, ihan viimeistään selkäsaunaan puolivälierissä. Jos Kataja mielii palata taas kärkikahinoihin, niin nykyisellä sapluunalla ei pärjätä. On tehtävä isoja muutoksia niin joukkueessa kuin valmennuksessa joka pitäisi vaihtaa ihan ensimmäiseksi. Mutta Katajan tyylihän on ollut aina että kivoja kavereita ja hyviä ystäviä ei potkita pois. Toikan potkut oli poikkeus, mutta eiköhän sponsoreiden paine käynyt liian kovaksi ja muuta vaihtoehtoa seurajohdolla ei ollut.
 
Viestejä
833
Paperilla Kataja on ihan ok kotimaisten osalta. Toisin paperi ei kerro mitään, soittakaa vaikka Gulleille. Amatööriurheilijana sanoisin, että joukkue henki on ainakin 30 %, taktiikka 20 % ja taitotaso 50 %. Toisin sanoen, Kataja pelaa puolivaloilla ilman taktiikkaa. Ei edes Pihlajamäki piristä, eikä piirakka makkara vai mikä se Jammun erikoiskokeilu oli, se mitä Ruudulta taukoviihteenä esiteltiin?

Jotenkin vaan suututtaa. Seuralla ei ole suuntaa. Ei ole edes jäävuorta mihin törmätä, vaan taitaa Pihlajalinnassa johtokunta itse kaivaa kuoppaa.

Mikä on tarkoitus, jos peli on mautonta ja hautonta? Mikä on tarkoitus, jos ketään ei kiinnosta katsoa? Mikä on tarkoitus, jos oman kylän pojalle annetaan valmennuspesti, mutta oman kylän junnuja ei oteta peleihin, pelataan mielummin Korihaita vastaan 3...

Minähän sanoin, että näin unta, jossa vilpas kohdattiin ja minä ja Pihlajamäki oltiin avauksessa. Ei edes siinä unessa ollut muuta logiikkaa taktiikan suhteen kuin toivoa Vilppaan luovutusvoittoa. Niinkuin koutsi unessa sanoi, ei sun "tarvitse tehdä koreja, Van Andringa on pelikiellossa koska kävi Italian maajoukkue treeneissä".

Jopa tämä kauhea painajainen kuvastaa Katajaa tällä kaudella. Ei tarvitse yrittää, johtokunta silittelee tai sulkee silmät. Ja jos voitto tulee on kaikki 9 edellistä tappiota unohdettuna. Jes!
 
Viestejä
48
Käväsin pitkästä aikaa katsomassa Katajan matsin. Meno oli entisenlaista eli valmentaja haukkui normaaliin tyyliinsä ensin tuomarit saaden sen normi varoituksensa. Ja kun peli ei mennyt kuvioidensa mukaan, niin sitten ripitti kovaan ääneen pelaajansa.
Pelin henki on siis mitä on.
Toki eilen illalla lueskelin hovitoimittajan jutun jossa valmentaja saa puhtaat paperit jatkoa ajatellen. Pelaajavalinnat vaan menneet muutaman vuoden pieleen jostain syystä ja siitä menestymättömyys.
Näinhän se varmaan on. Elämä jatkuu
 
Viestejä
676
Käväsin pitkästä aikaa katsomassa Katajan matsin. Meno oli entisenlaista eli valmentaja haukkui normaaliin tyyliinsä ensin tuomarit saaden sen normi varoituksensa. Ja kun peli ei mennyt kuvioidensa mukaan, niin sitten ripitti kovaan ääneen pelaajansa.
Pelin henki on siis mitä on.
Toki eilen illalla lueskelin hovitoimittajan jutun jossa valmentaja saa puhtaat paperit jatkoa ajatellen. Pelaajavalinnat vaan menneet muutaman vuoden pieleen jostain syystä ja siitä menestymättömyys.
Näinhän se varmaan on. Elämä jatkuu
Mitenkään Peteä syyllistämättä sen enempää täytyy ihmetellä, että vielä löytyy valmentajia, jotka tuhlaavat energiaansa tuomareille räksyttämiseen. Luonnollisesti tuomareihin pyritään vaikuttamaan sekä pelaajien, että valmentajien taholta, mutta pitkällä seuraamiskokemuksella näyttäisi siltä, että jotkut osaavat sen paremmin kuin toiset. Toiset tekevät jopa aika huomaamattomasti ja sivistyneesti tuota vaikuttamista. Tämä näkyy tekujen määrässä, tai niiden puuttumisena.

Joka tapauksessa on selvää, että jos valmentaja tuhlaa energiaansa tuomareihin, on tuo energia pois joukkueelta. Olen nähnyt otteluita, joissa päävalmentaja puuttuu jokaiseen vihellykseen ja joukkueen peli on aivan kuraa. Sitten on myös näitä, jotka ehkä aivan vähän reagoivat, mutta sen jälkeen suuntaavat energiansa jälleen joukkueeseen ja sen peliin. Sitten on myös varsinaisia viilipyttyjä, jotka eivät juuri reagoi tuomareiden suoritukseen ja antavat näin kaiken keskittymisensä joukkueelle ja kyseessä olevalle pelille. Mietin, että paljonkohan HKVT- ja muilla valmentajakursseilla painotetaan tätä asiaa, vai onko kyse vain henkilökohtaisista ominaisuuksista. Pelaajasta valmentajaksi siirtyvällä saattaa hetken kulua, ennen kuin ymmärtää täysin näiden roolien eron. Toivoisin, että valmentajakoulutuksessa painotettaisiin sitä, että kaikki energia, joka suunnataan tuomareihin, on pois joukkueelta.

Kaikilla tulee niitä hetkiä, että koko halli (ja varsinkin tv-katsojat hidastuksineen) näkee jonkun vihellyksen menneen täysin vihkoon. Meillä on iso joukko aika heikkoja tuomareita pääsarjassa. Monella heistä on tietty ego, joka estää huomaamasta omia virheitä. Näin usein näkee, että tuomari ensin mokaa ja sitten, kun pelaaja/valmentaja reagoi, niin mokaa tekun muodossa vähän lisää. Sitä näkee harvemmin, että mussuttaminen johtaisi mihinkään positiiviseen joukkueen kannalta. Jos koutsi mussuttaa, niin se on ikään kuin lupa pelaajille mussuttaa ja jakaa energiaansa väärään paikkaan. Jos koutsi on rauhallinen ja keskittyy joukkueen peliin, on helppo vaatia myös pelaajilta tätä. Anteeksi pitkä vuodatus ja hiukan ehkä ot tänne Katajan ketjuun.
 
Viestejä
574
Näistä jenkkivalinnoista on vaikea tuomita valmentajia jollei tiedä palkkabudjettia. Todennäköisesti Wilson vie sen verran ison osan että varsinaiset ulkomaalaiset eivät ole varsinaisia isopalkkaisia. Mutta oleellista on että kokonaisuus ei vaan toimi.
 
Viestejä
47
Mitenkään Peteä syyllistämättä sen enempää täytyy ihmetellä, että vielä löytyy valmentajia, jotka tuhlaavat energiaansa tuomareille räksyttämiseen.
Mitenkään puolustelematta Peteä, niin minä kuulin asian niin, että Pete huusi kirosanalla vahvistaen meidän tähtisentterille joka sai korinalta pallon jopa eturautaan. Siinä tais tuomari tulkita huutelun kohdistuneen häneen ja antoi tekun. Mielestäni Pete ei ole viimeaikoina ottanut montaakaan tekua, mikä hyvä asia.
Peli sinällään on kammottavaa ja mielikuvituksetonta kaarentakana pyörimistä. Sisäpeliuhkaa ei ole ja heittouhka kaarentakana heikko.
Tänään Kataja ilman McKnightia ja Kobrat ilman Lutetea. Kotivoitto olisi suotavaa mikäli edes 8. sija halutaan. Toivotaan, että tulee hyvä playoff-henkinen matsi.
 
Viestejä
2 813
Tää matsi on hävitty jo. Tappio 10- 20 pisteellä, ja virhevaikeudet kaikille.. Turpaan tulee nii jotta juna-asemalta raiteet vääntyy mutkalle.. :cool: Jytkytetään!
 
Viestejä
3 984
Onko niitä huonoja liigatuomareita oikeasti iso joukko? Joskushan sanotaan, että hyvää tuomaria ei huomaa ollenkaan, mun pitänee siis tämän perusteella taas käydä vuosittaisessa kaihitarkastuksessa...
 
Viestejä
2 088
Mitenkään puolustelematta Peteä, niin minä kuulin asian niin, että Pete huusi kirosanalla vahvistaen meidän tähtisentterille joka sai korinalta pallon jopa eturautaan. Siinä tais tuomari tulkita huutelun kohdistuneen häneen ja antoi tekun. Mielestäni Pete ei ole viimeaikoina ottanut montaakaan tekua, mikä hyvä asia.
Peli sinällään on kammottavaa ja mielikuvituksetonta kaarentakana pyörimistä. Sisäpeliuhkaa ei ole ja heittouhka kaarentakana heikko.
Tänään Kataja ilman McKnightia ja Kobrat ilman Lutetea. Kotivoitto olisi suotavaa mikäli edes 8. sija halutaan. Toivotaan, että tulee hyvä playoff-henkinen matsi.Kataja on edelläkävijä.

Kataja pelaa ultramodernia tulevaisuuden korista. Siinä on yhdistetty käsipallo, rugby ja osin koripallo.

Kaarella pyöritään kuin viimeistä päivää, syöttö taaksepäin ohi juoksevan kaverin syliin useita kertoja per hyökkäys.

Kun on pakko heittää niin rykäistään jonkin sortin hail mary sinnepäin.

On erilaista kuin muiden joukkueiden kaavoihin kangistunut peruskoris.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös