Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

Viestejä
997
Markkanen joukkuepelaajana pitäisi ymmärtää, että kun hän ottaa 20+ heittoa on se joukkueelle parasta.
 
Viestejä
2 089
En puhunut nyt tästä kaudesta vaan kaikista. Samat virret on kuultu jokaisessa joukkueessa.

Utahin Jazzfanz-foorumilta ei kannata ottaa mitään ilman tarkempaa tarkastelua. Se on tällä hetkellä suomalaisten nimimerkkien väittelyalusta.Mitä höpinää tuo on?

Mitä itse olen käynyt jazzforumilla niin siellä on ainakin vähemmän know it all porukkaa kuin täällä.

On hyviä kommentoijia, on huonoja , on niitä jotka höpisevät pilven poltosta ja niitä jotka ”vain” fanittavat.

Yhden kohtuupelin jälkeen vaaditaan jollekulle jatkosopparia, seuraavan huonon jälkeen potkuja.

Ja valtaosa siellä on näitä pidempiaikaisia well known membereitä vai väittääkö joku että nekin ovat suomalaisia kaikki?
 
Viestejä
997
Yritän pistää oman korteni kekoon äänestämällä joka päivä. Toivottavasi muut kp.comilaiset myös! Nyt pitää kuitenkin ottaa huomioon Jazzin sijoitus sarjataulukossa mikä tulee valitettavasti vaikuttamaan niin että todennäköisesti Markkasta ei nähdä allstar pelissä.

Torstaina pelaavat washingtonia vastaan ja tällä hetkellä keskiarvot ovat näillä heroilla nämät:

Miksei Kristaps olisi allstar pelissä? Joukkueen sijoitus vaikuttaa myös häneen. Huonossa jengissa helppo painaa statsit. "unohdettu" Kristaps painaa tällä hetkellä paremilla tilastoilla (ehkä ei heittoprosenteissa mutta kuitenkin)
PPGRPGAPG
Kristaps Porzingis Headshot

Kristaps Porzingis
WAS | #6 | F-C
22.48.92.7

 
Viestejä
1 370
Äänestyksessä valitaan vain aloittajat (50% yleisöäänet 25 pelaajat 25 media) erikseen lännessä ja idässä. 3 parhaan hyökkääjän joukkoon lännessä Lauri ei melko varmasti tule pääsemään. Sitten jos menee kuten ennen valmentajat valitsevat reservit (seuraavat 5). Seuraavassa mittarina all-in-1 EPM- jota itse seuraan. Lebron menee vanhoilla höyryillä vaikka tilastot ovat pudonneet niin että ranking on tuolla mittarilla nyt vasta 27. AD lienee varma myös jo numeroiden perusteella sekä Jokic. Etukentällä siten reserveihin lännessä on tarjolla mielenkiintoinen on nippu Zion (15.) Sabonis (16.), Lauri (17.) NBA tarjoilee kandidaattina myös Jerami Grantia, numeroiden perusteella en ymmärrä miksi. Lisäksi Wiggins on listoilla tarjokkaana. Idässä on tänä vuonna huomattavasti enemmän tunkua. Siellä on etukentän miehiä jonoksi asti ainakin tällä mittarilla katsottuna.

Mutta ei näitä tietenkään mistään tilastoista katsota, moni muu asia vaikuttaa ja starat tulevät usein valituksi nykykunnosta huolimatta. Veikkaan seuraavaa lännen etukentäksi: Lebukka, AD, Jokic, Sabonis, Zion, Wiggins (kun viime vuonnakin ja Dubsista). Näistä AD ei voi pelata vamman takia ja Silver nykäisee sijaiseksi Markkaslaurin ässänä hihasta, kotona kun pelataan.

Sekin on jo hienoa että on edes AS-puheissa mukana.

E: eiku valmentajat valitsevat 7 pelaajaa per konferenssi 3+4(?), joten saattaa Lauri olla huulilla, jos nykysesitykset jatkuvat ja Jazz ei valahda ihan pohjille.
 
Viestejä
1 392
Ja valtaosa siellä on näitä pidempiaikaisia well known membereitä vai väittääkö joku että nekin ovat suomalaisia kaikki?
Menee noi tittelit postausmäärien mukaan. Eli kun postailet tarpeeksi niin eipä sitä erota enää paitsi liittymispäivämäärä.
 
Viestejä
1 106
Menee noi tittelit postausmäärien mukaan. Eli kun postailet tarpeeksi niin eipä sitä erota enää paitsi liittymispäivämäärä.
Nii-i, mut esim. reilut 200 viestiä ei ainakaan näköjään riitä kuin "active memberin" statukseen kun taas noilla "well known membereillä" viestejä on monista sadoista kymmeniintuhansiin.

Kiirettä on suomipojat saaneet pitää jos ovat onnistuneet Lauria puffaamaan satojen viestien verran tänä syksynä, samalla vielä kaikesta muustakin Jazziin liittyvästä keskustellen ja sulautuen kaikin puolin ihan ilmiselviin vanhan liiton Jazz-faneihin niin ettei heitä jälkimmäisistä erota, ei edes viestien kieliasusta.
 

3PO

Viestejä
179
Erikoinen näkemys. Siitä voi olla montaa mieltä, voiko ylipäätään olla koripallojoukkueen "alfa", jos käsittelee palloa yhtä vähän kuin Markkanen?

Se nyt vain on niin, että tässä lajissa pallonkäsittelijällä on valta päättää, mitä seuraavaksi tapahtuu ja kuka pelivälineen saa. Lisäksi alfa-rooliin tarvitaan kyky ja halu ottaa joukkue omaan selkään tarpeen tullen.

Jazzissa em. kriteerit täyttyvät vain Clarksonin kohdalla, ja hän onkin joukkueen selvä henkinen johtohahmo. Vaikka Markkasta rakastankin, hän on (tärkeä) roolipelaaja ja täysin riippuvainen siitä, antavatko muut palloa
Aina yritän edelleen ymmärtää ko. herraa, mutta hei... Clarkson henkinen johtohahmo...? No terve.
Jos joku on henkinen johtohahmo, niin Conley. Sitten pelillinen kuningas alkaa olemaan Lauri. Clarkson yrittää rimpuilla siinä juuri noilla typerillä ratkaisuilla, jonka takia Jazz menettää voittoja.
Ainoat oikeasti osaavat pelaajat joukkueessa on Conley ja Lauri. Sitten kakkoskorissa tulee Vanderbilt, Kessler ja Olynik. Lopuilla voi heittää vesilintua ja laittaa vaihtoon tarvittaessa. Ja jos totta puhutaan, niin Alexander-Walker, Horton-Tucker, Gay ja Clarkson pitäisi laittaa HETI vaihtoon ja pois joukkueesta. Nämä kaverit ovat suurinta shaibaa joukkueessa ja estää myös jopa Laurin pääsemisen täysin irti seuraavalle tasolle, jossa all stars olisi täysin selviö.
 
Viestejä
417
Näitä matseja, joissa Laurilla on n. 20 pistettä ekalla puoliajalla ja 2-6 toisella on kyllä nähty jo ihan riittäviin.

On. Tästä on tullut selvä kaava, ja trendi tuntuu koko ajan vaan vahvistuvan.

Muiden joukkueiden pelejä katsoessa ei ne ykköshepat ja AS-jätkät katoo kesken pelin kuvasta tollalailla. Ja siis toistuvasti.

No ei. Yleensä kovimpien skoraajien usage tietysti vaan kasvaa pelin loppua kohti mennessä, ja NBA:ssa vielä erityisen selvästi. Tämä 'Utahin malli', missä joukkueen kovinta korintekijää (ppg, heitto-%) ei millään löydetä kakkospuoliajalla, ei yleensä otteluiden loppuhetkillä eikä jatkoajoilla, on ihan järjetön kummajainen.

Yleensähän joukkueiden parhaita skoraajia ruokitaan pallolla silloinkin, kun heittoprossat ovat matsin alussa jääneet huonoiksi. Markkasen tapauksessa sekään, että laittaa palloa sisään 70% tuntumassa, ei auta siihen, että palloa saisi käteen myös toisella puoliajalle. Vaan pikemminkin näyttää olevan päinvastoin.

Muutetaanko gameplan enemmän iso-pelaamiseksi ja jos muutetaan, niin miksi? Kaveri joka mättää 20 pistettä puoliaikaan unohdetaan ihan täysin. Vai onko se Laurin ihan oma valinta?

On mahdoton uskoa, että tämä hyökkäyspelin ulkopuolella jättäytyminen olisi joku Laurin oma valinta. Markkanen ei tähän asti urallaan ole mitenkään erityisesti välttänyt vastuun ottamista otteluita ratkaistaessa.

Puolustuksen muutokset tai tiivistyminen puoliajan jälkeen ei – ehkä muutamia yksittäisiä otteluita lukuunottamatta – sekään uskottavasti selitä tätä ilmiötä. Viimeistään kauden ensimmäisen 10 matsin jälkeen Markkanen oli jo merkitty mies, jonka vartioimiseen on kyllä suhtauduttu kaikelle vakavuudella heti otteluiden alusta lähtien.

Voisiko Markkanen olla aktiivisempi – erityisesti otteluiden jälkipuoliskolla – voisi varmaan. Mutta toisaalta, en ole nähnyt, että Kevin Duranttia, Pascal Siakamia, Anthony Davisia pistettäisiin ihan mielettömästii ponnistelemaan sen eteen, että pallo saadaan säännöllisesti käymään heidän käsissään. Tätä asiaa ei jätetä yksin heidän vastuulleen. Tietenkään. Sehän olis järjetöntä.

Ja kyllä Markkanen pelaa itseään myös vapaaksi. Myös otteluiden kakkospuoliajalla. Esimerkiksi Cavs-matsissa oli monta kohtaa, kun Markkanen hoiti itsensä juuri siihen paikkaan, mihin syöttö kannattaisi antaa (ei kannattaisi siksi että Markkanen on Suomesta, vaan siksi, että siinä olisi tarjolla korkean prosentin heitto). Mutta siinä vaiheessa ottelua syöttäminen oli Utahin joukkueessa jo lopetettu.

Pallokosketukset per ottelu voivat olla harhaanjohtava tilasto hölmöjen laskuperiaatteidensa takia, kuten tällä palstalla on useasti todettu, ja peliä pyörittävillä takakentän pelaajille niitä kertyy tottakai 'luonnostaan' eniten. Mutta jotain niistäkin voi päätellä.

Lauri on tämän kauden pistekeskiarvoissa sijalla 24
Pallokosketuksissa sijalla 115 (48.1 per ottelu. Luvussa valitettavasti kai mukana myös päätyraja-avaukset ja sisäänsyötöt, todellisia hyökkäyspään kosketuksia pelitilanteessa on paljon vähemmän)

Vertailun vuoksi muutamia ison pään pelaajia

Pascal Siakamilla pallon käy melkein 35 kertaa useammin per matsi (82.9) ja esimerkiksi Domantas Saboniksella 28 kertaa useammin. Siakam on joukkueensa ykkösskoraaja, Sabonis ei ole, kuten ei ole vanha tuttu Wendell Carter Junior, jolle pallo onnistutaan jotenkin toimittamaan yli 10 kertaa useammin per ottelu kuin Markkaselle. Isoista miehistä enemmän pallokosketuksia saavat myös esimerkiki
Kelly Olynyk (55.8)
Moritz 'ei Franz' Wagner (51.5)
Bobby Portis (51.6)
Vaikka kaikki kolme edellämainittua pelaavat paljon pienempiä minuutteja kuin Markkanen!

Syy siihen, että Markkanen saa paljon vähemmän palloa kuin useimmat joukkueittensa parhaat skoraajat selittyy osin juuri sillä, että varsinkin kauden edetessä Utahin pelitapa on alkanut yhä selvemmin muuttua otteluiden loppua kohden. Kohti ihan täyttä iso-pelaamista.

Miksi asiaan ei yritetä sen kummemmin millään lailla vaikuttaa? Tai vaihtoehtoisesti; miten tämä voi olla kenenkään mielestä hyvä asia? Beats me. Completely.

Se täytyy sanoa Cavs-matsista, että kyllä kaikki tietävät, miten erityinen ottelu pelaajalle on pelata sen ensimmäisen kerran vanhaa joukkuettaan vastaan, vanhassa kotihallissa. Sellaisessa erityisessä matsissa yleensä toivotaan omalle joukkuetoverille isoa onnistumista. Ja suhteessa tähän en voi muuta kuin toistaa Utah-ketjussa Utahin koko joukkueelle Markkasen puolesta jo lähettämäni terveiset; Haistakaa joka jätkä v-ttu. Hyi saatana. Ja Hardy, haista ihan erityisen pitkä v-ttu!
 
Viestejä
3 021
Näinkö se toimii, kun ei lakata ruokkimasta kuumaa kättä toisella puoliajalla? Olen shokissa.

On erittäin kova vire Laurilla. Mitähän nuo kolmoset on pudonnu johonkin viimeseen kymmeneen peliin? Kausi kuitenkin alkoi melko vaisusti kolmosten kannalta, mutta nyt taitaa prosentti olla jo 44%. 53-44-83 splitseillä liki 23 pinnaa per peli ei ole mikään vitsi. On ylittänyt omat odotukset reippaasti, kova ukko.
 
Viestejä
52
Kuten joku jo aikaisemmin mainitsi, Laurin tajunnan räjäyttävä alkukausi on myös tuonut esiin harmillisen sivuilmiön, kun jotkut (suomi)fanit kylvävät kaksin käsin suolaa Bull:sin foorumeilla. Voisivat lopettaa tuon perverssin mielihyvän tavoittelun ja keskittyä nauttimaan Laurin esityksistä positiivisessa mielessä.
 
Viestejä
1 370
Tämä oli kyllä melko makea kori. On pallonkäsittely on kyllä parantunut huomattavasti ja "madaltunut" ja suojatumpi siitä männävuosien pomputtelusta. Pidäkkeetöntä vuodatusta Jazzin selostajilta tämän jälkeen hidastuksissa. koska tässä 213 senttinen hemmo kuitenkin kyseessä. Ansiosta.

 
Viestejä
168
Lauri statistics of the day!

FG%


Lauri on NBA:n pistetilastoissa nyt 28. sijalla (22,8 PPG). Laurin heittoprosentti on 53,5%. Laurin edellä olevista vain neljällä pelaajalla (Durant, A. Davis, Zion, Jokiz) on parempi heittoprosentti. Tarkisteltaessa pelaajia sijoilla 29.-70. (PPG:n mukaan järjestettynä) vain Adebayo (43.; 53,7%; 20,9PPG) Sabonis (65.; 62,7%; 18,0 PPG) heittävät Lauria tarkemmin. Myös Butler (34.), Towns (47.) ja Wiggins (58.), Ayton (69.) pääsevät yli 50,0% heittotarkkuuteen kyseisestä joukosta.

Kolmoset

Laurin kolmosprosentti nyt koko kaudella on 44,0%. Yli viisi kolkkia per peli heittävistä Lauri on kolmanneksi tarkin (Desmond Bane 45,1%; Andrew Wiggins 45,0%).

Lauri on heittänyt 10.11. jälkeen kolmoset sisään 51,9% tarkkuudella (69/133). Seuraavat yli sata kolmosta samalla ajanjaksolla ilmaan laittaneet pelaajat ovat Jerami Grant (44,1%; 56/127) ja Stephen Curry (43,6%; 78/179). Seitsemän muuta pelaajaa ovat heittäneet vähintään sata kolmosta ja prosentti on 40,0% tai enemmän.

Eli viime aikoina Lauri on ollut selvästi NBA:n kovin kolmoslinko!!

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös