Koripallo.com

MM-karsinnat: Bosnia ja Ranska, 13. ja 16.9.2018

Viestejä
513
Olen myös sitä mieltä että Ranskan tulos Bulgariaa vastaan voi hyvinkin kertoa siitä ettei se taso juuri nyt niin kauhean korkea ole.

Jammun poissaolo ei tässä tilanteessa niin merkittävä ole, Fiifi on erittäin hyvä ja siellä on lisäksi Tahvanainen eli leveyttä on takamiesosastolla. Karsinnassa oli jo sellainen tilanne millon Jammun rooli oli todella iso ja hän ei pystynyt pelaamaan ikkunan toisessa matsissa mikä sitten romautti mahdolisuudet. Hyvä kokoonpano eikä se siitä tule jäämään kiinni.
 
Viestejä
1 821
Minun uskomukseni on, että ottelun tulos määräytyy De Colon heittovireen mukaan. Suomi häviää, jos De Colo heittää 5kpl kolmosia sisään. Bulgariaa vastaan De Colo heitti ohi kaikki kolmosyrityksensä...
 
Viestejä
1 279
Tän pitäis olla susille helppo matsi, koska ainoa mitä pitäisi hävetä on rökäletappio. Tää matsi on oikeastaan mitä parhain harjoitus tulevien Venäjä-pelien varalta: harjoitus siitä miten pidetään hurja intensiteetti päällä koko matsin (ei vain 30 minsaa), eli sekä hillitön tsemppi että hillitön kontrolli, ajatus mukana. Jos sudet siinä onnistuu, on syytä juhlaan, tuli voitto tai ei. Ja jos tää menee tappiollakin tiukille, kotona on sitä enemmän pokkaa napata se voitto.
 
Viestejä
2 156
Joukkue vaikuttaa aika yhteenhitsautuneelta ja nopealta nyt.
Varsinkin jos saadaan vielä Koponen samalle aaltopituudelle muiden kanssa / muut Koposen kanssa.

Minun uskomukseni on, että ottelun tulos määräytyy De Colon heittovireen mukaan. Suomi häviää, jos De Colo heittää 5kpl kolmosia sisään. Bulgariaa vastaan De Colo heitti ohi kaikki kolmosyrityksensä...
Salinilta ei voine odottaa toista killeriheittopeliä heti perään tasoittamaan noita puntteja. Mutta jospa Kanervo olisi vuorostaan tänään liekeissä?

Tän pitäis olla susille helppo matsi, koska ainoa mitä pitäisi hävetä on rökäletappio.
Samaa mieltä. Jos joku näistä matseista olis merkattu karttaan tod.näk. tappiopelinä, niin se olis tää vieraspeli Ranskassa. Että tän matsin voittoa Susijengiltä odotettaneen vähiten.


FIBA:n sivuilla oli muuten ihan kiva juttu Suomesta valmistautumassa Ranskaa vastaan. Oli pikku puffi "lock-down defender" Fiifi Aidoostakin.

Finns prepared for another classic game with France


PS. Areenasta tulee suorana myös samaan aikaan pelattava Venäjä - Bulgaria ja sit vielä ilalla Bosnia - Tsekki. Tuota Venäjä - Bulgaria peliä pitänee tsekkailla, viimeistään


sitten Suomen pelin jälkeen...
 
Viestejä
800
Suomi voitti ranskan viime vuonna EM KISOISSA, minkä takia pitää mennä sillä asenteella että tämä on jo tappio? Tottakai Suomen pitää mennä sillä asenteella että tästä on mahdollista ottaa pisteet mukaan.
 
Viestejä
2 156
Tottakai Suomen pitää mennä sillä asenteella että tästä on mahdollista ottaa pisteet mukaan.
Ei tainnut Susijengi kuulla tätä kehoitusta...

Ranska puolustaa todella hyvin, mutta ei kyllä mene Suomen heitotkaan sisään, edes vapariviivalta (4/10). Kolmoset 1/5 tokan jakson puoliväliä kohti tultaessa. Nyt on aika ankeet hetket menossa (peli 33-15).
 
Viestejä
646
Läski-Salonen maaliin toiselle puoliajalle...

Se oli tylyä, rumaa. Suomelta ei onnistunut joukkueena sitten yhtään mikään, ei hyökkäyksessä, eikä puolustuksessa. Siihen päälle vielä yksilötasolla heikkoa peliä liki jokaiselta ukolta.

Kun vastassa on Ranska, lienee turha toivoa, että tänään enää mitään saumaa olisi. Toivottavasti silti tullaan pelin loppu eri ilmeellä - muuten tällaisen löylytyksen jälkeen on ikävä miettiä pari kuukautta tulevia pelejä, niin pelaajien kuin kannattajien.
 
Viestejä
1 547
Alex Murphyn oivaltava kehitys lohdullista.
Ohiheitot vapaaviivalta osoittivat nuorten epävarmuuden todella isoa vastustajaa vastaan. Samaa tutinaa isommillakin heittojen ottamisessa.
Itseluottamukseen tarvitaan kehitystä! Lentisjoukkueen malliin!
 
Viestejä
1 821
Läski-Salonen maaliin toiselle puoliajalle...

Se oli tylyä, rumaa. Suomelta ei onnistunut joukkueena sitten yhtään mikään, ei hyökkäyksessä, eikä puolustuksessa. Siihen päälle vielä yksilötasolla heikkoa peliä liki jokaiselta ukolta.....
Aina valmiina (....kunhan peliväline on riittävän pehmeä)!

Suomi teki 10kpl kolmosia ja ihan hyvällä onnistumisprosentilla. Ranskalla oli huono kolmospäivä....
 
Viestejä
2 156
Kyllähän se niin oli, että lopun kirin yrityksestä vastasivat joukkueen perinteiset tukipylväät Huff ja Koponen. Toisaalta konkariosastolta niin Salin, Kotti kuin Nuutinenkin olivat aika pimennossa koko pelin - kiitos varmaan osin myös Ranskan kovan puolustuksen.

Alex Murphy oli ehkä ainoana kohtuu hyvä läpi pelin - vaikka välillä hakkasikin päätänsä turhaankin Ranskan korinaluspuolustukseen.

Nuoriso-osasto taisi joutua huomaamaan, millaista on pelata kun vastassa on oikeasti hyviä pelaajia jotka vie tilan ja ajan kokonaan pois. Oli varmaan hyvä oppitunti josta voi vielä kasvaa jotakin hedelmää - jos nyt haluaa jotakin positiivista pelistä hakea.

Jantusen eka kentälläkäynti oli musta vielä erinomainen, mutta loppupelissä näytti uppoavan muun joukkueen passiivisuuteen. Tahvanainen esiintyi musta ennakkoluulottomasti kun pääsi lopussa kentälle, mutta vaikka Ranska olikin jo hellittänyt kaasujalkaansa, niin vaikeuksiinhan Tahvanainenkin joutui.

Aidoo ja Palmi esiintyi ajoittain edukseen, mutta aika lailla sattui kummallekin niiitä mustiakin hetkiä ja näytti välillä vähän itseluottamuskin horjuvan - Madsenhan ei (taaskaan) näyttänyt pääsevän koko peliin sisään oikein missään vaiheessa.


Kyllähän tääkin peli taas alleviivasi sitä, että voittaakseen huippujoukkueita Suomen pitää heittää hyvin. Tänään heitto oli jäässä - tai se puolustettiin jäähän - ja jälki oli aika rumaa.
 
Viestejä
2 156
Suomi teki 10kpl kolmosia ja ihan hyvällä onnistumisprosentilla. Ranskalla oli huono kolmospäivä....
Totta. :)

Tosin niistä kymmenestä vähintään puolet tuli viimeisten kuuden-seitsemän minuutin sisällä. Ja melkein tuplatenhan Suomi saisi noita kolmosia heittää tän päiväiseen verrattuna - mutta kun ei päässyt heittämään.
 
Viestejä
513
Tyypillinen matsi jossa parempi voittaa huonompansa. Batumin pelaamista oli mukava seurata, minusta tuntuu että Batumin polvivaivan jälkeen alkoi suomen kiriminen. Harmillisesti Bulgaria hävisi Venäjälle tiukan väännön jälkeen. Murphy ja Huff jäi itselle mieleen suomen parhaista pelaajista, Madsenilla ei vaikuta taso riittävän. Aika rivipelaajiksi puristui Koponen ja Salinkin Ranskan puristuksessa, aika tasaista massaa oli suomen joukkue. Alex Murphy on ehkä vieläkin parempi pelaaja mitä sopi olettaa tai sitten myös hyökkäyksen taso on turhan keskinkertainen.
 
Viestejä
2 308
Tämä Ranska oli paperilla heikompi kuin ne Ranskan joukkueet, jotka viime vuosina on haastettu hyvin ja jopa voitettu muutamaan otteeseen, mutta kentällä meno oli kyllä aika tyrmäävä. Onneksi Suomi sentään pääsi vähän mukaan peliin loppupuoliskolla, mutta kyllä Ranska teki Suomen pelaamisen vaikeaksi. Se on varma, että jos ranskalaiset aliarvioivat Bulgarian, niin Susijengi on kyllä pistänyt Les Bleus'n tiukille niin monta kertaa, että Suomen aliarvoimiseen he tuskin enää syyllistyvät. Tästä Ranskan joukkueesta näkyi sellainen juttu mitä aiemminkin on huomannut, eli tuollaiset isot joukkuueet, jotka samalla ovat erittäin liikkuvia ja atleettisia on Suomelle myrkkyä. Lessortin ja Poiretn kaltaiset urheilulliset jättiläiset ovat kyllä jotenkin paljon hankalampia kuin yhtä isot mutta vähemmän atleettiset balkanjyrät. Nyt joutui sitten kymmenen senttiä lyhyemmät Murphy ja Nuutinen painimaan heidän kanssaan. Kyllä tästä pelistä nyt muutenkin pastoi läpi, että Susijengi on uudistunut niin paljon, ja joukkueessa on niin paljon uusia naamoja, että yhteinen sävel ei oikein vielä löydy. Perinteisesti Susijengissä kun on ehkä muuttunut yksi tai kaksi pelaajaa, niin kyllähän se meininki kentällä on ollut paljon yhtenäisempää. Hyvä saada uutta verta porukkaan, ja onhan nuori kaarti näyttänyt kyntensä, mutta tänään oli kyllä astetta liian kova, motivoitunut ja kotikentällä pelaava Ranska. No näinhän se joukkue tietenkin hitsaantuu yhteen pikkuhiljaa. Ja eihän tappio Ranskassa nyt ole mikään suuri yllätys tai häpeä. Tämä oli ennakkoon ajateltuna kuitenkin näiden karsintojen vaikein peli.
 
Viimeksi muokattu:

Puolustuksen kautta

Kyllähän tääkin peli taas alleviivasi sitä, että voittaakseen huippujoukkueita Suomen pitää heittää hyvin. Tänään heitto oli jäässä - tai se puolustettiin jäähän - ja jälki oli aika rumaa.

Sanoisin, että oppipoikia oltiin, puolustuksessa tapahtui jatkuvasti virheitä ja siten hyökkääminenkin oli vaikeata.

Mielestäni jatkossa Suomen joukkueeseen tulee valita puolustusspesialisteja ja kokemusta omaavia joukkueelleen pelaavia pelaajia mikäli aiotaan pärjätä.

Ranska oli odotetun hyvä!
 
Viestejä
1 821
Tämä Ranska oli paperilla heikompi kuin ne Ranskan joukkueet, jotka viime vuosina on haastettu hyvin ja jopa voitettu muutamaan otteeseen, mutta kentällä meno oli kyllä aika tyrmäävä........Tästä Ranskan joukkueesta näkyi sellainen juttu mitä aiemminkin on huomannut, eli tuollaiset isot joukkuueet, jotka samalla ovat erittäin liikkuvia ja atleettisia on Suomelle myrkkyä. Lessortin ja Poiretn kaltaiset urheilulliset jättiläiset ovat kyllä jotenkin paljon hankalampia kuin yhtä isot mutta vähemmän atleettiset balkanjyrät..,....... Kyllä tästä pelistä nyt muutenkin pastoi läpi, että Susijengi on uudistunut niin paljon, ja joukkueessa on niin paljon uusia naamoja, että yhteinen sävel ei oikein vielä löydy......tänään oli kyllä astetta liian kova, motivoitunut ja kotikentällä pelaava Ranska......
Minun mielestä on täysin hyödytöntä todeta, että Ranska oli liian hyvä, koska Ranska on pakko voittaa vielä kotona. Haluan uskoa, että valmennuksellisesta näkökulmasta on hedelmällistä todeta Suomen olleen liian huono! Murphy ja Tahvanainen todistivat eilen, että Lessort ja Poirier ovat puolustajina sellaisia mukavia pujottelukeppejä eli tötteröitä, jos vauhtia on tarpeeksi. Suomi hyökkäsi liian hitaasti eikä korille rynnitty vauhdilla ja porukalla.....

Olisiko joku niin ystävällinen ja auttaisi minua parin asian kanssa?...Mikä on suomen kielinen vastine termille "reverse lay-up"? Voiko apupuolustaja hakea hyökkääjän virheen törmäyskaaren vastakkaiselta ulkoreunalta tukkimalla korintekijän laskeutumisalueen? Sellaista virhekalastelua ei kukaan koskaan tee eli onko ehdottamani tekniikka tehoton? Hyökkääjän virheen voi kalastaa myös pienikokoinen "törmäysnukke" kunhan on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ranska taisi tehdä peräkkäin aika monta noita "reverse layup" -liikkeitä....
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös