Koripallo.com

Susijengi 2019-2021: EM-kisat

Viestejä
8
Suht hyvä arpaonni.. 2. ja 3. korin Tsekki ja Puola ovat sellaisia joukkueita, jotka eivät äkkiseltään kuullosta hirveän pahoilta verrattuna vaihtoehtoihin. Ja molemmat maat voivat olla 1-2 poissaololla jopa yllättävän heikkoja.
Tsekki on kuitenkin edellisten MM-kisojen kuutonen, Puolakin kasi. Paljolti tuossa MM-kisojen yllätyksessä oli Tsekin kohdalla kyse Satoranskyn pelaamisesta hurmoksessa koko kisojen läpi. Materiaali muutoin ei Tsekillä ole hirveän laaja, vaikka sikäläisen hieman jännästi organisoidun liigan joukkueista ainakin Nymburkista onkin aina kelvollisia pelureita käytettävissä maajoukkueen tarpeisiin. Puolalla sitten löytyy viisikollinen Euroopan huippuliigojen pelaajia.

Molemmat siis ehdottomasti voitettavissa ja oikeastaan pitääkin voittaa jos jatkoon omin avuin mielii, mutta Tsekillä kotikenttäetu ja arpoisin että Puolankin faneja on enemmän paikalla mitä Suomen. Ekstrapoloin aiempien vuosien perusteella että alkulohkosta mennään jatkoon kommervenkillä millä hyvänsä, mutta tie katkeaa puolivälieriin, koska pelaajamateriaali on yksinkertaisesti liian heikkoa niin kauan kuin useampi ukko maajoukkueesta tarpoo Viron liigan tai Japanin kakkosdivarin kaltaisissa puoliammattilaissarjoissa.
 
Viestejä
22
Serbia on selkeä ykkönen sillä tulee olemaan 12 pelaajaa joista todennäköisesti jokainen on NBA tai Euroliiga pelaaja. Jokic, Bogdanovic, läpimurtoa tekevä Pokusevski, Marjanovic, Bjelica ovat tällä hetkellä NBA:ssa. Sitten on Teodosic, Micic, Milutinov, Micov, Lucic ja monta muuta kovaa Euroopassa. Serbialla isompi taistelu rosteri paikoista kuin lohkon voitosta...

Tsekki elää Veselyn ja Satoranskyn pelaamisella. Muutama hyvä roolipelaaja esim Hruban tai Schlib jotka heittivät Suomen kumoon MM-karsinoissa tai sitten järkälemäinen Balvin.

Puolalla on Ponitka ja Waczynski sekä 2017 kotikisojen Suomi-Puola ottelun lopussa loistavasti näytellyt Slaughter. Muutama muu hyvä roolipelaaja kovista sarjoista.

Israelillä on kaksi hyvää takamiestä, Casspi, tulevaisuuden lupaus Avdija sekä Euroliiga pelaajia Maccabistä.

Hollanti on sitten kasa yllätyksiä, esim karsinnoissa isoa roolia ottanut Yannick Franke joka myös pelaannut Loimaalla.

Serbia on ykkönen ja Hollanti vika, mutta muuten sitten riippuu loukkaantumisista ja pelaamisen tasosta miten sijat 2-5 menevät.
 
Viestejä
8
Tsekki elää Veselyn ja Satoranskyn pelaamisella. Muutama hyvä roolipelaaja esim Hruban tai Schlib jotka heittivät Suomen kumoon MM-karsinoissa tai sitten järkälemäinen Balvin.
Vesely ei ole pelannut maajoukkueessa 2015 jälkeen. Onhan se ihan mahdollisuuksien rajoissa, että tekee vielä paluun mutta kun syyt oli ensi alkuun melko selittelyä ja sitten ennen 2019 MM-kisoja ei tainnut tulla mitään steitmenttiä, niin vaikea uskoa että Vesely 2022 EM-rosterissa olisi. Schilb alkaa puolestaan olla jo vanha, EM-kisojen alkaessa 38, ja palasi viime kaudella Tsekin liigaan vain kohtalaisilla tehoilla. Toki Satoranskyssa ja Balvinissakin on ihan tarpeeksi pideltävää.
 
Viestejä
233
Hollannilla ainakin karsinnoissa mukana myös Loimaan Bisonsia kaudella 2015-16 edustanut Yannick Franke. #knoppi
 
Viestejä
167
Pelipäivätkin sitten julkaistiin.


Serbia kohdataan kolmantena, yhden välipäivän jälkeen. Seuraavana päivänä sitten etukäteen aika ratkaisevan tuntuinen Tsekki-matsi. Lähdetäänkö joka matsiin täysillä, vai vedetäänkö serbejä vastaan laajemmalla rosterilla, jotta potkua riittää myös Tsekki-matsiin?

Lohkonahan tämä on erinomainen.

Praha kohteena voi houkutella Susijengi-faneja taas todella ison joukon: edullisempi kuin vaihtoehdot, hyvä kulttuurikohde.

Serbia on varmaankin Espanjan lisäksi kisojen ykkössuosikki. Se, että toinen näistä on Suomen lohkossa ei välttämättä ole huono asia. Jos Suomi sijoittuisi Serbian jälkeen toiseksi, tiedetään, ettei Serbia sitten ihan heti tule sijoitusotteluissa vastaan. Eli Suomen kannalta voisi olla hyväkin, jos Serbia voittaisi lohkon puhtaalla pelillä.

Serbian jälkeen Suomen tavoite pitäisi olla lohkon 2. sija ja näin mahdollisimman edullinen jatkokaavio.

Tsekki lienee kotijoukkueena pahin kisaaja 2. paikasta. Veseleyn osallistumista spekuloitiin. Totta, että hän ei ole pitkään aikaan pelannut maajoukkueessa ja nytkin tainnut olla loukkaantumishuolia. Toisaalta, jos joskus, niin varmastikin kotikisoissa, hän pukee edustusasun vielä kertaalleen päälleen. Saa nähdä.

Puola on varmasti vaarallinen, mutta myös voitettavissa hyvällä pelillä.

Israeliin pätee sama kuin Puolaankin. Perinteinen korismaa, eli ei sieltä varmastikaan huonoa joukkuetta tule kisoihin.

Hollanti etukäteen heikoin lenkki, mutta ei näissä kisoissa huonoja joukkueita ole, eli kyllä tässäkin matsissa jouduttaneen tekemään täysi päivätyö voiton eteen.

Hienoa, että nyt päivät ovat tiedossa ja pitkästä aikaa on taas jotain mitä odottaa myös Susijengin osalta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös