Koripallo.com

Tsekki ja Islanti 29.6., 2.7. The big Boyz are back in town

Viestejä
2 089
Olin näkevinäni Suomen nyt siirtyneen Markkas joukkueeksi. Ei meillä ole mitään jakoa jos yhdelle miehelle survotaan palloa ja muut ovat täysiä statisteja.

Kohta varmaan kuullaan asiantuntijoilta että olen väärässä ja hienosti pelattiin.

Loppuun: Salminen takaisin puolustuksen valmentajaksi, karseaa kaaosta.
 

XOX

Viestejä
406
Salminen oli kanssasi samaa mieltä - Markkasen ylipuolustaminen olisi pitänyt hyödyntää niin, että muut pelaajat olisivat käyttäneet hyväkseen heille jääneen tilan.

Jammu olisi kyllä siinä lähes vikassa hyökkäyksessä voinut syöttää Koivistolle kulmaan sen sijaan, että yrittää väkisin itse ratkaista...
 
Viestejä
2 333
Seuraavaksi pakkovoitto Islannista että päästään jatkosarjaan. Kv. rankingeissa ei kannata pudota sinne alakertaan jäämällä alkulohkoon.

Sen jälkeen kannattaisi musta vakavasti miettiä, olisiko nyt aika alkaa oikeasti antaa uusille miehille isoa vastuuta jatkosarjassa? Milloin tällaisen sisäänajon voisi tehdä paremmin kuin tällaisessa jatkosarjassa jossa jatkoonpääsy on käytännössä mahdottomuus joka tapauksessa?

Ainakin Aidoo, Jantunen ja Valtonen voitaisiin ottaa kunnon minuuteille - ja toki myös Odabasi. Jantunen pelasi tänään tosi rohkeasti ja paikoin varsin hyvin - tuli siellä sitten puolustuksessa muutama aloittelijan moka, mutta saisi koko porukka tehdä ne aloittelijan mokansa kovissa peleissä Ranskaa, Venäjä ja Bosniaa vastaan.

Tulevassa EM-karsinnassa meillä olisikin sitten useampi kovissa peleissä sisäänajettu pelaaja joukkueen ytimessä jakamassa vastuuta sellaisissa peleissä joilla on oikeasti merkitystä.
 
Viestejä
1 434
Seuraavaksi pakkovoitto Islannista että päästään jatkosarjaan. Kv. rankingeissa ei kannata pudota sinne alakertaan jäämällä alkulohkoon.

Sen jälkeen kannattaisi musta vakavasti miettiä, olisiko nyt aika alkaa oikeasti antaa uusille miehille isoa vastuuta jatkosarjassa?

Eeeeeiköhän me edelleen lähdetä Koivistolla, Huffilla ja Pehkosen Sakulla.
 
Viestejä
726
Nuutinen taisi pelata elämänsä ottelun ja oikeastaan yksin piti Suomen mukana. Salinilta huono peli ainakin heittojen osalta ja oli huonoja syöttöjäkin Markkaselle, Lindbom täysi katastrofi. Odotukset Markkasen suhteen on liian kovat, tänään ei ollut hyvä päivä. Dettmannilta tämä ei todellakaan ole hyvä karsinta ja mielellään näkisi joskus itsekritiikkiä sen sijaan että vinkuu pelaajien mukaan pääsemisestä.

Tsekki voitti fyysisessä voimassa koska Suomi on liian heikko. Tämä nyt ei ole mitään uutta. Sikäli yhä enemmän ihmetyttää Nenosen pelaamattomuus ja aidoon kotiin jättäminen. Kyllä niillä valinnoilla ja peluuttamisilla vaan on vaikutusta.
 
Viestejä
2 333
Tsekki voitti fyysisessä voimassa koska Suomi on liian heikko. Tämä nyt ei ole mitään uutta. Sikäli yhä enemmän ihmetyttää Nenosen pelaamattomuus ja aidoon kotiin jättäminen. Kyllä niillä valinnoilla ja peluuttamisilla vaan on vaikutusta.
Totta. Täytyy sanoa, että harvoin olen kaivannut Nenosta kentälle, mutta nyt olisi sopinut porukkaan ja pelin henkeen kuin nenä päähän. Aidoossakin on rakkikoiraa sopivasti - eikä olisi tarvinnut peluuttaa Wilsonia puuskutusrajalla (olisi ehkä lopun ratkaisutkin paremmalla hapenottokyvyllä menneet toisin?).

No juu. Aina voi valittaa.

Kottia oli ehkä Koposen ohella eniten ikävä.
 

XOX

Viestejä
406
Niin, siihen nähden, että Roope Ahonen ei käynyt lainkaan kentällä, Aidoo olisi ihan hyvin voinut olla Ahosen tilalla. Olisi ollut ainakin enemmän erilaisia vaihtoehtoja.
 
Viestejä
572
En nyt alunperinkään uskonut Suomen oikeasti pääsevän World Cup:iin. Edellinen ikäryhmä Lee, Kotti, Salin, Wilson ja Koponen alkavat ikääntymään ja seuraava ikäryhmä ei ole ihan vielä valmis. Toivottavasti nyt edes Islanti kaatuu kotona. Teoriassa vielä mahdollista jatkopaikka, jos voitetaan Venäjä ja Bosnia kummatkin 2 kertaa, mutta käytännössä tuota ei tapahdu. Jos Koponen tekee sopimuksen euroliiga joukkueeseen niin silloin vielä vähemmän, koska ilman Koposta Suomi ei voita yhtäkään peliä jatkosarjassa ja Euroliiga joukkueet eivät päästä Koposta noihin peleihin (ja Venäjän pelaajat pääsevät).

Pelistä. Suomen hyökkäys on niin rakennettu palloa käsittelevälle pointille ja kun se pelaaja (Koponen) ei sitten ilmestykkään otteluun ja kakkosvaihto (Wilson) alkaa olemaan ehtoopuolella niin ei ihme jos hyökkäys kärsii. Silti Suomi roikkui hyvin mukana, lähinnä Nuutisen takia, joten loppujen lopuksi voisi sanoa, että peli kaatui helppoihin virheisiin pallonmenetyksissä, puolustuksessa ja levypalloissa.
 
Viestejä
2 333
Jatkohuomautus.

Näinkin hassusti voi käydä.

Jos Tsekki lähtisi viimeiseen kotipeliinsä ylimielisenä tai vähän laakereillaan lepäillen ja Bulgaria onnistuisi nappaamaan vierasvoiton (edellisen pelin Tsekki voitti vain kahdella pisteellä) - ja jos siis Suomi ottaisi sen kotivoiton Islannista... niin Suomi lähtisi jatkosarjaan lohkonsa kakkosena saldolla 2-2 (Tsekki ykkönen 3-1, Bulgaria kolmonen 1-3). Ottaen huomioon, miten huonosti nämä karsinnat ovat Suomelta menneet, tämä skenaario olisi kuin ylimääräinen joululahja.

:)


Verrataan tätä siihen todennäköisempään skenaarioon, että Bulgaria häviää Tsekille Pardubicessa. Tällöin Tsekki lähtee jatkoon ykkösenä saldolla 3-1, Islanti toisena voittosuhtein 2-2 ja Suomi viimeisenä lähtötuloksella 1-3. Sieltä on jo kohtuuton matka jatkosarjan kärkikolmikkoon, kun pitää pelata omilla lähtöpisteillään mukaantulevia Ranskaa, Venäjää ja Bosniaa vastaan - ja ohittaa luultavasti sekä Islanti että Tsekki joita oltaisiin jo jäljessä.

Nämä molemmat skenaariot siis edellyttävät voittoa Islannista maanantaina.


Jos Suomi sen sijaan häviää Islannille, Suomi pääsee edelleen jatkokarsintaan, mikäli Bulgaria häviää Tsekille. Tällöin suomen lähtöpistesaldo jatkosarjaan on kuitenkin masentava 0-4. Jos Bulgaria sen sijaan käy ryöstämässä vierasvoiton ja Suomi häviää Islannille, se on bye-bye koko jatkosarja.


Ranska tulee jatkosarjaan joko saldolla 4-0 tai 3-1. Viimeinen peli on Venäjä - Ranska (Venäjän kotiottelu), että siitä jäänee kiinni. Tähän mennessä Ranska on voittanut kaikki matsit ja johtaa juuri Bosniaa puoliajalla 44-22 (22!).

Bosnia yllätti Venäjän avauskierroksella joten jos se tulee jatkoon, sillä on tuo yksi voitto (toista ei taida olla tänään Ranskasta tulossa / kts. ed. kpl.). Bosnialle häviämisen jälkeen Venäjäkin on ottanut vain voittoja - paitsi, että hävisi Ranskalle pisteellä vieraissa. Jos hoitaa tänään Belgian (ei anna Belgialle mahdollisuutta tulla sotkemaan jatkoonmenokuvioita), Venäjä tulee jatkoon saldolla 2-2 tai 1-3 (riipuen kotipelistä Ranskaa vastaan).

Suomen pitäisi siis toivoa Ranskan dominanssia ja Belgian ylläriä. Tosin silloinkin pitäisi luultavasti voittaa Venäjä kahdesti (tall order indeed).
 
Viestejä
2 333
En nyt alunperinkään uskonut Suomen oikeasti pääsevän World Cup:iin. Edellinen ikäryhmä Lee, Kotti, Salin, Wilson ja Koponen alkavat ikääntymään ja seuraava ikäryhmä ei ole ihan vielä valmis.
Itse olin kyllä varovaisen optimistinen, vaikka tilanne näyttikin hankalalta juurikin siksi, että Koponen, Salin ja Markkanen tulisi missaamaan 2/3 peleistä. Toiveeni perustui ajatukseen, että Suomi voisi päästä jatkolohkoon oman sarjansa ykkösenä: mieluiten 4-0 pelillä, tai sitten edes yhdellä vierastappiolla Tsekille (3-1). Ehkä sitten olisi voinut käydä vähän munkki ja Suomi olisi saanut pelata Venäjää ja Ranskaa vastaan kesäpelit jolloin Suomi olisi ollut täydessä iskussa parhaalla mahdollisella miehistölllä ja olisi voinut vaikka yllättää edes toisessa pelissä - mitä olisi tarvittu eritoten jos pohjilla ei olisi ollut 4-0 lähtösaldoa vaan "vain" 3-1.

Sitten tuli takkiin sekä Tsekille että Islannille ja siinä se sitten oli - jo ennen tän kesän pelejä.

Suomella oli avaimet kädessään voittaa kotimatsi Tsekkiä vastaan - ja varsinkin vieraspeli Islantia vastaan. Kummassakin pelissä Suomi kuitenkin jotenkin suli jossakin vaiheessa. Tänään ei tuntunut toimivan sen enempää pää, käsi kuin jalatkaan (paitsi ehkä Nuutisella).

Nyt kiinniotettavaa jatkosarjassa on liian paljon - jos sinne edes päästään.

Kaikkien pelien tulokset seuraavat mukana jatkolohkoon, ei vain jatkoon menneitä vastaan pelatuista otteluista.
Ei kai?

Eikö tästä taitettu peistä joskus vuosi sitten tms.? Muistanko väärin, että lopulta selvisi, että tässä oli joku järki tässä systeemissä ja pudonnutta joukkuetta vastaan pelatut pelit pyyhitään pois?

Eihän siinä ole mitään järkeä, että joukkue saa mukaansa pisteitä jonkin "Tasmanian" voittamisesta joka ei enää pelaa jatkolohkossa?

Voin toki olla väärässä / muistaa väärin. Toki. Silloin olen vain yhtä hämmentynyt kuin aiemminkin tän keskustleun yhteydessä.
 
Viestejä
2 441
Kansainväliset vedonlyöntiyhtiöt näkevät Suomen suosikkina prosentein 73-27. Tosin en usko, että nuo kertoimet ovat ehtineet vielä reagoida Koposen puuttumiseen, joka Suomen voiton todennäköisyyttä laskee enemmän kuin prosentin tai kaksi. Mutta jos nyt uskoisi pelin olevan 50-50 (tai edes 55-45), olisi ilmaista rahaa tarjolla.

Olisi vaan Omistajan äänen ja muidenkin kannattanut uskoa Shaqtin a foolin asiantuntemusta. No, ehkä tästä opitte ja ensi kerralla uskotte. :) Juu. Pelasin Tsekin voittoa, mutta eihän siitä kovin isoja voittoja saa näillä meikäläisen pienillä panoksilla.

Edelleenkin jaksaa kyllä ihmetyttää, että miten ihan laajemmaltikin tämän pelin kuviteltiin olevan ylijuoksu ja helppo voitto Suomelle.

Olipahan munattoman näköistä palloilua Suomelta.

Toki voidaan sanoa, että tämä peli oli surkea peli Suomelta.. Mutta toisaalta tässä on aika pitkälti tämän päivän pelissä olleen rosterin taso. On hyvä muistaa, että meiltä puuttui viime vuoden EM-kisojen pelaavasta rotaatiosta puolet pelaajista. Meidän joukkueen taso yksinkertaisesti putoaa todella rankasti, kun puolet pelaajista korvataan heikommilla pelaajilla. Täällä foorumillakaan ei oikein tunnuta ymmärtävän, että esim. Kottia ja Leetä ei niin vain korvata Lindbomilla ja Madsenilla. Mutta silti täällä foruumillakin välillä oikein toivotaan noiden vanhempien pelaajien lopettamista. Koitin jo vähän eilen yrittää valaista asiaa, että hyvä pelaaminen Viroa vastaan ei ole kuitenkaan vertailtavissa tasapäiseen pelaamiseen esim. Kreikkaa, Ranskaa tai Sloveniaa vastaan.

Mutta sitten tämän päivän peliin.. Pelin kuva oli aika odotettu. Tsekki pelasi todella fyysistä peliä ja tuomaritkin olivat luonnollisesti hieman kotijoukkuetta suosivia. Myös kun katsoo Suomen rosteria ja peluutusta, niin Juha Miedollekaan ei tullut yllätyksenä että Suomi häviää levypallot selkeästi.. Oikeastaan Nuutinen on ainoa, joka ylitti odotukset tässä pelissä. Nuutinen oli loistava, mutta toisaalta voidaan ajatella että Nuutinen teki ne pisteet jotka Salinin ja Huffin olisi pitänyt tehdä. Nyt jo useammassa pelissä on tullut selväksi, että Wilsonin ykköspelinrakentelusta ei tule yhtään mitään. Tuo oli ehkä yksittäinen asia, joka petti pahiten. Tai no ehkä se oli levypallot. Wilsonia pitäisi käyttää vain ja ainoastaan penkiltä tulevana instant offensena. Ehkä suurimmat flopit olivat Huff ja Salin. Huff sai minuutin kentällä ololla 3 virhettä ja muutenkin hän oli ihan näkymätön. Myös Salin oli erikoisen vaisu. Saku oli jopa puolustuksessa ihmeen huono. Onkohan Sakulla jotain vaivaa? Markkasen pelaaminen oli myös aika tuskaista Tsekin puristuksessa ja usemmat vaparit jäivät saamatta. Suomen pitäisi kyllä Markkastakin saada vapaaksi paremmilla peliseteillä.

Missäköhän oli ne pelisetit, joita ei vielä paljastettu Viro-pelissä?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös