Koripallo.com

Välierä 2024: Seagulls - Karhubasket

Ottelusarjan voittaja?

  • Seagulls

    Ääniä: 18 45,0%
  • Karhubasket

    Ääniä: 22 55,0%

  • Äänestäjiä
    40
  • Poll closed .
Viestejä
1 955
Ensimmäinen kotivoitto tähän sarjaan. Nopeita huomiota näin tuoreeltaan. Ohams lähellä tripla tuplaa 17p/9levyä/8syöttöä. Hopkins ja Waxlax pelasivat selkeästi sarjan parhaat pelinsä. IKH:n peleissä tuo Hopksin olisi voinut riittää voittoon helposti. Play-off Okko taas näkeyvissä, Palmi pysyi lokkien pihdeissä. Coleman ei oikein osunut kaaren takaa, mutta Palmi varmaan ei muistele lämmöllä.

Menetykset 12-11, kertoo ehkä jotain siitä kuinka kovaa tänään pelattiin. Tuomareille todella vaikea peli viheltää, molemmat jengit jatkuvasti aivan virheen rajalla, useampi selkeä neljännen melkein virheen vihellys, jolloin sitten puhallus tuli välillä kevyemmästä kontaktista.

Pelillisestä Lokit olivat tänään ehkä askeleen pari edellä 3 neljännestä, mutta Karhu tuli sitkeästi aina siihen 4-5 pisteen päähän, aika monta kertaa lokeilla oli ilmassa se selkärangan katkaisu heitto, josta sitten juostiin toiseen päähän nopeat pisteet. Levypallot jaettiin tasan, eroa isommin vaan heittoprosenttien painotuksessa, lokit eivät oikein osuneet läheltä (52%) mutta kaukaa sitten tippui(38%). Karhulla vastaavasti 66%-23%.

Madut näyttää kokoajan käyvän aivan keittämisen rajoilla, erityisesti Nikkarisen pakin kanssa. Vielä ei kuitenkaan ole tullut yli. Polard:n pelaamista on yhä hieno katsoa, pelkällä tahdolla taas 8p/6lev/3s
Karhun ei auta muuta kun vääntää intensiteettiä enemmän vielä tappiin ja toivoa että Gullsien sinänsä nyt ylivoimaiselta vaikuttava avari alkaisi näyttää väsyä. Lokeille Waxlaxin kuntoutuminen on ilouutinen, kyseessä on kuitenkin kelpo kotimainen runkopelaaja, joka osaa pelata kummassakin päässä, on fyysisesti riittävän kova tähän sarjaan, ja kokemusta on enemmän kuin Pihlajanmäellä. Ehkä ottaa myös Pihlikseltä vähän paineita pois. Lokkien vaihtopenkki on sen verran ohkainen, että yhden Waxlaxin vaikutus siihen on suuri.
 
Viestejä
1 955
Tai sitten juuri lisää niitä.. Tyyliin, pakko onnistua tai peliaika tippuu ja Waxlax saa ne minuutit
Musta se on näyttänyt just siltä, että pakko onnistua kun se voi jäädä musta kiinni. Ainakin näyttää tunteet ailahtelevan aika paljon - kasvoista näkee. Waxlax on paljon tottuneempi noihin paineisiin.
 
Viestejä
1 665
Pihlajamäki on mielenkiintoinen pelaaja, vaikka ikää saman verran kuin Rickyllä, on reitti korisliigaan ollut varsin erityyppinen. Siinä missä Waxlax pelaa nyt 8 kauttaan liigaa, on Pihjalamäellä allaan kolme kautta Pyrinnössä. Myös pelaajatyyppi on kovin erilainen, jos Waxlax on ansainnut minuuttinsa antropometrisena puolustajana, on Pihlajamäki elänyt pääosin äkkilämpimänä hyökkäyspään pelaajana. Jos Okko osuu kaaren takaa, syö se todennäköisesti Pihlajamäen roolia enemmän kuin Waxlaxin minuutit.

Illan peli lienee jatkoa samaan kaavaan, pienet marginaalit, yksittäisen pelaajan hyvä ilta voi kääntää koko matsin, väsyneenä huolellisuus pallon kanssa ja pakin rotaatioissa korostuu. Lokeilla mahdollisuus laittaa sarja katki ennen seiskapelin kolikonheittoa, Karhulla kuuluisa pakkovoitto kauden jatkamiseksi. Paineita siis varmasti molemmilla.

Gulls ollut ensimmäisillä jaksoilla selkeästi parempi viimeisessä kahdessa pelissä, miten startti onnistuu tällä kertaa? Okolla parin pelin slumpin jälkeen kulkenut, jatkuuko lento? Vieläkö Renen jalka liikahtaa blokkaamaan ne tärkeä nostot korin alta? Joko Madut:n 5min/peli pienempi peliaika antaa sen yhden askeleen Lassia vastaan etua? Nouseeko Palmi omasta slumpistaan vai vieläkö mies pysyy Colemanin takataskussa?

Väsymyksen kasaantuessa, on erityisesti lokkien osalta avauksen aikaisten kolmansien virheiden rooli iso. Lassille pari nopeaa virhettä toisen neljänneksen alkuun, niin meillä on ihan erinäköinen peli.

Jännittävää iltaa odottaen, toivottavasti peri ratkotaan kaikki parhaat kentällä.
 
Viestejä
2 391
Miks osa kb:n fanijoukosta on tuolla toisella puolella kuin yleensä?
Tekemässä meteliä Lokkien hyökkäyspäädyssä. Oletan että palaavat toiseen päähän toiselle puoliajalle.

Tuossa vaiheessa aika se ja sama onko se mekaanista vai manuaalista apuvälinein tuotettu meteliä. Itse en sitä kannustamiseksi kyllä laske.

Ylipäänsä tietysti hienoa, että jossain on a) ihmisiä katsomossa, modernissa areenassa ja b) eivät istu vain tuppisuina.
 
Viestejä
1 665
Kova alku Karhulta, jos heittävät 67% tarkkuudella kaaren takaa voidaan pantteri jakaa jo nyt. Hyökkäyspäässä onnistumiset ruokkivat myös pakkia, vielä kun Ohamssilla todella vaikea päivä, ei lokeilta oikein tuntunut löytyvän mitään muuta kuin Coleman skoraukseen.

Lokkien peluutuksessa joitain erikoisia valintoja ekalle puolikkaalle, ehkä vähän "jotain tarvii kokeilla" ajatuksella, mutta kun Timin heitot menevät heloina puolimetriä ohi, on Coleman Okko kaksikosta toisen melkein pakko olla kentällä avaamassa hyökkäystä koko ajan.

Lokki laseilla pari todella pelottavaa tilannetta, ensin Gilbertille Sjölundin polvitaklaus ja sen jälkeen ihan vaan taklaus ja lopussa vielä Ohamsin huono alastulo. Ettei nyt vaan kävis mitään....

Ensimmäisen puolikkaan esitysten perusteella "vaan" -11 on ihan ok puoliaika tulos. Todella vaikea tulee kuitenkin tänään olemaan sarjan poikki laittaminen tuollaisen startin jälkeen.
 
Viestejä
2 391
Kun en sääntöjä tiedä, niin menikös tuo äsken oikein, että Karhun 8s rikkeen jälkeen Lokeilla oli vain 14s hyökkäysaikaa?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös