Koripallo.com

Susijengi EM-kisoissa 2022

42

Viestejä
3 376
... Turnaus oli sekä tuloksellisesti että pelillisesti menestys. Pelkän fanittamisen ja hehkuttamisen lisäksi on tervettä pohtia millä osa-alueella Suomella olisi eniten kehitettävää ...

No jos pelkästään Espanja-peliä katsotaan, niin takamiesosastolla ja erityisesti pallovarmuuden suhteen. Helppoja menetyksiä aivan liikaa ja Sasullakin valitettavasti off-päivä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
39
Hävittiin just siihen mitä pelkäsinkin jos eniten peliälyä omaava ja vähiten menetyksiä harrastava takuri pidetään JUURI tänään penkillä.

Oli myös Tuovin eka peli, jossa miestä oikeesti mitattiin. Joukkuetta ei voi kritisoida.. Tähän asti ”pelikuvioLateMarkkanen” on hallinnut yksin ja silloin lähes sama kuka palloa tuo; tänään sillä oliskin ollut merkitystä. Täällä Seppälää kritisoivat eivät tilastoja ilmeisesti oikeasti osaakaan lukkee… Edonin viittä menetystä vastaan katsos tehdään noin yleisesti ottaen koreja :) samoin jos 18v otetaan kentälle ei silloin voi sanoa että hienoa että ”nuori” pääsee näyttämään. Ei siitäkään puhuta että hienoa kun ”vanha” se tuolla kirmasee lähes nuoren lailla; siellä täytetään aina yhden pelaajan paikka. Ei Littlen aika olisi vielä ollut pelata edes noita minuutteja! Ja tässä se moka valkkupenkin puolelta tuli! Menetyksiä äärettömän merkityksellisissä paikoissa sekä Edonille että Littlelle. Kombo Seppälä-Kantonen olisi ollut kova sana ja taatusti ainakin parempi kuin tänään harrastetut. Lukiopeleihin Jenkkeihin menevä Little on siellä ihan hyvässä tasonsa mukaisessa porukassa toistaiseksi, ja täällä kun kritisoidaan Jenkkilän yliopistotasoakin…

Ja kannattaa katsoa takureidemme pelitilastoja pidemmältäkin ajalta, sekä ulkomaisia sellaisia, jotta kokonaiskuva harha”näkymistä” selkenee, suosittelen.
Näyttävät ajot eleet ja ilmeet herättää toki katsojan, ja saa ehkä jotain harhaakin aikaan,
mutta eleetön duuni hyvien syöttöjen välillä .. sen huomaa aidosti ja analyyttisesti pelejä seuraamaan pystyvä!

19 menetystä joista 33 pistettä kaverille, siinä tänään pelaavien takureiden rakentaman pelin saldoa.

Malttia ei meikäläiselläkään tänään ihan riittänyt; ja nyt poistun taas tältä tantereelta
Hyvvää syksyn jatkoa asiantuntijoille täällä
 
Viestejä
5 504
Suomelta kaiken kaikkiaan erinomainen turnaus! Isossa kuvassa myös hatunnosto Tuoville ja muulle valmennusjohdolle siitä, että sukupolvenvaihdos on onnistunut aika lailla täydellisesti.

Mä voin myöntää, että tuossa vielä pari vuotta sitten hirvitti suomikoriksen tulevaisuus. Tilanne näytti mun silmään jopa toivottomalta. Nyt on uudet pelaajat ajettu sisään. Myös Suomen pelitapa on paljon aiempaa monipuolisempi. Dettmannin aikakaudella oltiin aika lailla yhden kortin varassa. Kaukoheittojen. Nyt Suomi voi voittaa kohtuullisen kovia maajoukkueita, vaikka kolkit eivät edes putoisi erityisen hyvin.

Hyvä fiilis tappiosta huolimatta. Job well done.
 

42

Viestejä
3 376
... Vaikka Nkamhoua olisi ollut mukana niin pitkiä pelaajia pitää ottaa enemmän mukaan maajoukkuerinkiin kasvamaan. Mikäli Tuovin mielestä piti jättä kotiin kasvamaan tai pakottaa eläkkeelle niin tulevaisuudesta pitää huolehtia ...

Nythän puhutaan sitten iohan eri asiasta jos mietitäänkin maajoukkuerinkiä eikä kisoissa ollutta joukkuetta, johon käsittääkseni on tähän asti keskitytty.

Ja jos nyt Nkamhouan poisjäädessä (jonka jostain syystä yrität sysätä Tuovin niskoille) olisi pitänyt valita yli kaksimetrinen, niin jossain vaihessa esillä olleista nimistä Lindbom, Nenonen, Raitanen kenen tahansa sijasta minusta parempi valinta kisoihin oli vaikkapa Kantonen. Vaikka onkin lyhyt. :cool:
 
Viestejä
726
Mun mielestä Suomen runkopelaajilta alkoi loppumaan bensa, tietenkin Espanja myös petrasi. Taas kerran tullaan siihen että kun voidaan peluuttaa vain kymmentä pelaajaa ja 2 pesee selkiä sekä valmistaa salaatteja muille niin se vaan pitkässä turnauksessa alkaa näkymään lopulta. Markkanen kyllä jaksoi ja olisi jaksanut pelata vaikka toisen matsin putkeen, ero muihin näkyy muussakin kuin vain taidoissa.

Sijat 5-8 oli odotettu tulos ja realistinen arvosana 8. MM-kisoissa joukkue on isompi ja nuorempi. Ei voida tietää mitä Nkamhouan pelaaminen olisi vaikuttanut tänään, olisi kuulunut runkopelaajiin ja tilalle pelaaja jota ei voitu peluuttaa. 4-5 pelaajaa vaihduttava, se viides on Kantonen joka voisi olla se 12 pelaaja jos ei kerran parempaa löydy. Joku ehdotti Sarcevicia jos nuorista ei löydy sille paikalle materiaalia. Little ottaa varmasti enemmän vastuuta mm-kisoissa myös.
 
Viestejä
726
Hollannin liigassa on Maxhunin Den Boschin lisäksi vain toinen kovemman tason joukkue, ZZ Leiden. Muut sitten selvästi heikompaa tasoa joten ongelma tuolla hieman on, ettei tuu runkosarjan aikana, kun pelataan vain Hollannin joukkueita vastaan, tarpeeksi tasaisesti kovia matseja. Sloveniassa tosiaan sama ongelma kun kovia tiimejä on vain Olimpija ja Krka, mutta Olimpija pelaa myös Adrianmeren liigaa, joka on sitten ihan eri homma.
Tuossahan ehdotettiin jotain Slovenian liigan keskikastin joukkuetta. Hollannin ja Belgian liigat on yhdistetty. Kyllä se Edonin uusi seura kohta tulee tietoon ja teille se tulee olemaan iso pettymys. Aiheena jonkun tietyn pelaajan seuraavan joukkueen pohtiminen on älytöntä, ura on noususuuntainen ja Suomen maajoukkueelle se on hieno asia eikä päinvastoin.
 
Viestejä
6 490
Mä voin myöntää, että tuossa vielä pari vuotta sitten hirvitti suomikoriksen tulevaisuus.
Täsmälleen sama.

Nämä olivat todella hienosti menneet kisat. Nyt yksi kausi kokemusta lisää erityisesti Littlelle ja Maxhunille, Grandison ja Nkamhoua joukkueeseen mukaan ja tulee hienot MM-kisat.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 708
Viestejä
998
Tuliko tästä nytten Suomen ennätyssijoitus arvokisoissa? Kuudes sija taitaa olla Suomen paras joten mahkut olis joko toistaa se ellei päädytä josta syystä viidenneksi?
 
Viestejä
7 520
Hienot kisat oli ja onhan se tavallaan aika hienoa, että tappio Espanjaa vastaan puolivälierissä korpeaa näin paljon.
Otettavissa oli kuitenkin tänään.

Juuri näin... joskus peli espanjaa vastaan olisi jo ennakolta todettu tappioksi. Nyt väännettiin huolella peli loppuun asti.

Itse pelitapahtumiin, valitettavasti katselin muistaakseni kolmannella jaksolla, kun Susijengi joutui tekemään ihan hirvittävän määrän töitä puolustuksessa, hyvä puolustus palkittiin ohiheitolla, mutta vastutajan hyökkäyslevyn jäljiltä edessä oli toinen raastava puolustus. Katoin, että tuota rääkkiä ei varmasti jakseta loppuun asti ja jos joskus joku stoppi saatiin, niin enää ei jaksettu lähteä tarpeeksi terävästi.

Tavallaan myös hienoa nähdä, miten Espanjan tasoinen jengi joutuu joko tuplaamaan tai jopa triplaamaan Lauria. Tästä huolimatta aika maagista tekemistä.

Tällä Susijengillä on todella valoisa tulevaisuus edessä. MM-kisat odottaa ja nyt tarvitaan vaan kokemusta vyön alle. Helpohkot and1-nostot kuppiin, helpot syöttöhassit pois, niin helpompi hengittää. Kokemusta kovista peleistä ja kovaa puolustusta vastaan pelaamisesta.
 
Viestejä
2 571
Tappio kyllä kirvelee aika pahasti, kun tässä oikeasti taisteltiin voitosta, ja mitalipelit olivat niin lähellä. Mutta olihan tämä Susijengiltä ihan älyttömän hieno turnaus. Koko joukkue, valmennus ja taustajoukot ovat tehneet huikean työn ja onhan tässä otettu aika isoja askeleita eteenpäin. Kuka olisi uskonut viime marraskuussa hävityn Ruotsi-ottelun jälkeen, että Suomi olisi vajaan vuoden päästä tässä missä ollaan nyt, eli melkein yltänyt em-kisojen top-neljään sekä mm-kisapaikka jo takataskussa. Uskon myös, että paras on vielä edessä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 347
Mitä ihmeen järkeä Maxhunin olisi mennä johonkin Sloveniaan? Hollannin mestarissa isoja minuutteja per matsi ja Hollannin liiga on Slovenian vastaavaa kovempi. Slovenian liiga on rankattu niukasti korisliigan edelle. Maxhuni ja Jantunen pelasi viime kauden käytännössä samaa liigaa, molemmat voitti toisensa kotikentällään. Ainoa minne hän siirtyy on pakostikin oltava aivan näitä euroopan kärkisarjoja, näytöt on sen verran kovaa tasoa ja muutenkin tunnettu pelaaja nuorten peleistä ollut fiban ja Nban järjestämillä yhteisleireillä aivan kuten Markkanen aikanaan oli. Puhutaan todella isosta talentista.

Toivon tietenkin jotain Espanjaa tai Italiaa Maxhunille, mutta jos ei niitä tule niin mun mielestä joku iso rooli jossain hyvässä balkanilaisseurassa voi olla jonkinlainen vaihtoehto varalle. Pelasihan Maxhuni muistaakseni Vironkin liigaa, joka ei myöskään ole kovin hyvä liiga, mutta kun olet ulkomaalaisena ulkomailla ja sulta odotetaan että sä olet ulkomaalaisvahvistus sille joukkueelle, niin kyllä sekin jo kasvattaa kun on pakko suoriutua hyvin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös